Erik ten Hag belt live in uitzending Veronica Inside met Hans Kraay jr.

Dinsdag, 26 oktober 2021 om 08:26Jeroen van Poppel • Laatste update: 10:28

Hans Kraay jr. is maandagavond live in Veronica Inside gebeld door Erik ten Hag. De trainer van Ajax wist niet dat Kraay jr. in de live-uitzending zat, omdat hij naar eigen zeggen niet kijkt naar de talkshow. "Erik zegt: daar kijk ik sowieso niet naar, naar Johan Derksen", zei Kraay jr., terwijl hij de telefoon aan zijn oor hield.

"Ik had je gebeld voor die reünie van De Graafschap", legde Kraay jr. aan de telefoon uit aan Ten Hag. "Als jij een uurtje aanschuift bij ons in Goedemorgen Eredivisie (de talkshow van ESPN waar Kraay jr. vaste gast is, red.), kom ik naar Doetinchem. Doe je dat? Ik geef René nog wel even, anders geloven ze niet dat jij het bent."

Van der Gijp nam vervolgens de telefoon over en vroeg aan de trainer van Ajax: "Heb jij bij De Graafschap gespeeld, Erik? Heb jij die club echt op de kaart gezet? Je zat op de bank? Ook niet? Je speelde gewoon? Oké, oké, jongen. Nou ja, het gaat lekker nu, hè (bij Ajax, red.). Van genieten, van genieten! Neem een biertje. Lekker man."

Kraay jr. legde daarna uit dat Ten Hag hem had gevraagd om naar een reünie voor oud-spelers van De Graafschap te komen. De twee speelden in het verleden samen bij die club. "Na het interview dat ik zondag na Ajax - PSV met hem had, zei hij: 'Je bent er toch wel, op 14 november?' Dan speelt op zaterdag het Nederlands elftal en is op zondag De Graafschap - Telstar. Ik zei: 'Nee, ik ben er niet, want wij hebben Goedemorgen Eredivisie.' Hij zei: 'Dan doen we Goedemorgen Eredivisie in Doetinchem, en ik kom.' Normaal doen we dat programma in de studio, maar hij zei: 'Waarom kom je niet, Hans?' Dus nu gaan we met het hele circus naar Doetinchem."Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door lesverts)

Hahaha het blijft echt heerlijk om quotes van Giip te lezen. Zijn stem speelt zich gewoon af in je hoofd 😂

25 oktober 2021 om 23:03

Lekker man!

26 oktober 2021 om 02:28

Helemaal waar. Ik heb het niet gezien, maar je hoort Gijp het gewoon zo zeggen wat er staat met die lach van hem erbij...

Blijft echt een fantastisch programma, dat dit soort dingetjes ook gewoon kunnen, zie ik in Engeland bij match of the day nog niet zo snel gebeuren😂

25 oktober 2021 om 22:48

Ja maar match of the day is een voetbal programma en geen satirisch programma.

25 oktober 2021 om 22:55

Geef mij maar lekkere nuchtere kijk op voetbal, ipv al dat ingestudeerde zooi.

26 oktober 2021 om 00:39

Nuchtere kijk op voetbal? VI is alles behalve nuchter en heeft totaal geen inhoud. 80% gaat niet eens over voetbal haha. Vermakelijk is het wel zeker.

26 oktober 2021 om 00:44

Ik zag laatst een fragment met Carragher, Henry en Micah Richards (geen idee welk programma het was) en ik vond het humoristisch en luchtig, en leuker om naar te kijken dan naar VI. VI was ooit leuk en verfrissend maar de laatste jaren vind ik het allemaal maar wat geforceerd.

26 oktober 2021 om 00:58

Ik vind het hele nuchtere voetbal tv. Ieder zijn eigen mening uiteraard.. Ik kijk er elke dag weer naar uit, voor mij beter dan die zooi bij nos of ziggo. Maar nogmaals smaken verschillen.

26 oktober 2021 om 05:46

@Alex - En je kijkt nog steeds of roeptoeter je vele tegenstanders na?

26 oktober 2021 om 08:12

@demiddenstip: Dat het een satirisch programma is roepen de heren (vooral Derksen) graag, en dat wordt als ik jouw reactie zie nog overgenomen ook, maar VI heeft werkelijk helemaal Niets met satire te maken. Waar in het programma herken jij "een kunstvorm waarbij vaak op humoristische wijze maatschappijkritiek of kritiek op personen wordt gegeven. De kritiek kan geleverd worden via parodie, ironie, sarcasme, pastiche en karikatuur. De doelwitten kunnen personen, politici, tradities, religie, kunstenaars, entertainers, media, normen, waarden, trends zijn." (vers van Wikipedia, omdat de Van Dale-definitie nogal karig is)

De enige karikatuur zijn de heren zelf, maar het is gewoon een uit de hand gelopen voetbalprogramma met de grootheidswaan dat ze ook nog eens maatschappijbreed zinnige dingen te zeggen hebben. Een ordinaire voetbalpraattafel waarin bijzonder domme, ongenuanceerde dingen gezegd worden, en wanneer ze tegengas krijgen, er telkens weer "ja maar het was satire!" geroepen wordt. Dat alles en iedereen (behalve Bas Nijhuis en Dick Advocaat) het doelwit is, maakt het nog geen satire, het programma zit gewoon vol met dom gelul waarbij ze zichzelf vrij proberen te pleiten door achteraf "satire!" te roepen.

26 oktober 2021 om 08:26

Spijker op zn kop

26 oktober 2021 om 13:06

Niet mee eens om eerlijk te zijn, want alles in het programma heeft een satirisch karakter en wijkt ook niet af van de Wiki informatie die hij heeft meegestuurd. Je moet dan ook alles met een knipoog nemen en gezien zijn reactie komt dit deel duidelijk niet over. De heren moet je dan ook niet serieus nemen en dat verwachten ze zelf ook niet... Leuk vermaak en weet zeker dat er veel mensen op VZ met plezier ernaar kijken.

26 oktober 2021 om 18:58

Je moet het met een knipoog nemen, dus is het satirisch? Omdat het niet serieus te nemen is? Satire is per definitie een gelaagde vorm van humor, de grap speelt zich onder de oppervlakte af, het is geraffineerd. Vertel me dan eens, waar zit die dubbele bodem, die gelaagdheid bij VI? Denk je werkelijk dat Derksen 's avonds schaterlachend thuis komt om de karikatuur die hij op tv neergezet heeft en die heel Nederland blijkbaar niet doorziet? En als het al een karikatuur is, waarvan dan, behalve van zichzelf? Dus waar verwijst die karikatuur dan naar? Een soort droste-effect, is dát waarom Derksen in de loop der jaren steeds meer onzin is gaan uitkramen? En als dat al waar zou zijn dat de Derksen van tv een doelbewuste karikatuur is en dat er werkelijk een dubbele bodem in VI zit, zou het z'n doel niet compleet voorbij schieten als die dubbele bodem compleet verborgen zou zijn, omdat het publiek nooit iets anders ziet dan de doorgeslagen Derksen?

Mij maak je niet wijs dat een schuimbekkende en vingerheffende Derksen die weer eens afgeeft op D66, Groenlinks, demonstranten, scheidsrechters, voetballers van Sparta, Bn'ers, etc etc etc daar een humoristische bedoeling mee heeft, laat staan dat er een dubbele laag in die humor zou zitten. Die man meent het gewoon met zijn eenzijdige en ongenuanceerde preken. Hoogstens dikt hij het een beetje aan uit effectbejag, maar dat maakt het nog geen satire.

Ja, het programma op zichzelf heeft wel humor, maar dat is vrij simpele humor; veel verder dan spot en zelfspot komen ze niet, sarcasme is daar zelfs al vrij zeldzaam, laat staan dat ze humor met een diepere bedoeling zorgvuldig verpakken. Desondanks hangt er doorgaans een prettig sfeertje dat ervoor zorgt dat het programma lekker wegkijkt, en dat is precies de reden voor het succes, maar laten we alsjeblieft niet doen alsof het satire is, want dat is het niet. Niet serieus te nemen, dat is het inderdaad wel. Met een flinke korrel zout of een knipoog zoals jij zegt, maar dieper dan "sterk overdrijven" en "onzin uitkramen" gaat dat niet.

Wil je nog eens zien wat satire is, kijk dan nog eens op youtube naar Van Kooten & de Bie, Jiskefet, Promenade of voor mijn part Koefnoen. Satire is wat mij betreft ook lang niet altijd grappig, maar wél altijd scherpzinnig en gelaagd, terwijl VI gewoon je tweewekelijkse platvloerse dsis vrolijkheid is (met de pretentie van een serieuze boodschap van dominee Derksen). Da's hartstikke prima, het heeft zo zijn doel, maar is geen satire.

Ze geloofden het echt niet maar je kon in het microfoontje van Hans horen dat het echt Ten Hag was. Dat is dus een van de weinigen die zegt dat hij niet kijkt en ook echt niet kijkt.

25 oktober 2021 om 22:22

Onwijs leuk feitje!

25 oktober 2021 om 22:52

Ja of carlo boszhard. Je weet het niet

25 oktober 2021 om 22:53

Je hoort dat er iemand over de telefoon is, maar je hoort toch niet duidelijk dat het Ten Hag is?

25 oktober 2021 om 22:59

Wel als je weet over wie het gaat. Je herkend hem echt wel. Wisten we dat niet zou je het ook niet snel raden.

25 oktober 2021 om 23:38

Kijk het maar eens terug. Op een gegeven moment hoor je duidelijk dat het Ten Hag is.

25 oktober 2021 om 23:36

Er wonen 17.6 miljoen mensen in Nederland, er kijken gemiddeld 800.000 mensen naar VI maar vooruit zeg het dubbele, dat houd in dat er 16 miljoen mensen niet kijken, dus als iemand zegt dat die niet kijkt, dan is de kans ook vrij groot dat hij echt niet kijkt.

25 oktober 2021 om 23:39

Ik bedoel meer de voetballers die altijd zeggen ik kijk daar niet naar.....

26 oktober 2021 om 00:38

Die kijken ook echt niet. Twee debielen (of drie als Boskamp er is) die over alles lullen behalve voetbal. Dan hebben die spelers echt wel wat beters te doen.

26 oktober 2021 om 01:18

Boskamp heeft dan toch echt wel kijk op het spelletje. En dat heeft hans kraaij ook gewoon. Het is vooral derksen die je niet meer serieus hoeft te nemen.

26 oktober 2021 om 02:36

Want je kent een profvoetballer zeker? Spelers zeggen altijd dat ze niet kijken maar dat blijkt niet altijd waar te zijn.

26 oktober 2021 om 07:25

@wandering, maar hoeveel van die 17 miljoen mensen hebben profvoetbal als beroep? Ik kan me toch niet voorstellen dat een coach na een geweldige prestatie niet even de kranten of de voetbalprogramma’s zal nakijken om nog even na te genieten.

26 oktober 2021 om 10:46

Coaches krijgen van de communicatie afdeling gewoon alle relevante artikelen en TV clips. Ze hoeven dus niet thuis uren TV te kijken naar de programma's.

En hoezo is dit nieuws voetbalzone???
Ik haak nu af en verwijder deze app

25 oktober 2021 om 22:30

Oke, houdoe he. Ik vond het wel een leuk verhaal, moest wel lachen om de reactie van gijpie.

25 oktober 2021 om 23:56

neem nog een biertje Erik, lekker man!

25 oktober 2021 om 22:30

Tot ziens 🤝🏾

25 oktober 2021 om 22:52

Was gezellie.

25 oktober 2021 om 22:57

@FCN111 dus er moeten altijd serieuze dingen worden aangesneden.
Man beetje humor is ook leuk en als het je niet bevalt kun je dit artikel gewoon door scrollen of wat jezelf zegt dat je de app verwijderd.
Ik zit graag op deze app, goede verhalen en lekkere discussies

25 oktober 2021 om 23:01

Ja idd. Alleen jammer dat discussiëren via de app nog altijd zo lastig is. Je ziet niet wanneer iemand heeft gereageerd, je bent het overzicht kwijt. Sommige replys staan door elkaar. Beetje jammer. Verder altijd wel boeiend genoeg om je dag door te komen.

25 oktober 2021 om 23:10

Dat vind ik jammer. Ga je input missen.

25 oktober 2021 om 23:47

Als je er een push melding van krijgt dan is dat nog iets, maar dit is toch best prima en hartstikke lachen. Fijne avond verder makker, drink n biertje!

Wat een heerlijk gesprek dit, ik lig krom haha.

Hahaha, heerlijk hoe VD Gijp met Ten Hag praat! Nu is Ten Hag best een man met (op z’n tijd) humor, maar ik denk dat zelfs Elke koude kikker, buiten Van Gaal, een lach op z’n gezicht krijgt met VD Gijp. Gewoon lekker plat vrienden taal. Eens keer niet zo serieus interview/gesprek, lekker man!

26 oktober 2021 om 00:40

Ik kan me niet voorstellen dat iemand met inhoud (lees: hersencellen) ooit minimaal een glimlach krijgt van René van der Gijp. Anders is het echt gedaan met deze wereld.

26 oktober 2021 om 01:32

Jij bent zeker de leukste thuis.

26 oktober 2021 om 01:40

Ik heb hersencellen (wetenschappelijk bewezen) en kan prima om m lachen. Fijne avond!

26 oktober 2021 om 06:54

Doe jezelf maar lekker beter voor de de VI-kijkers. Hoe arrogant kun je zijn? Kun je niet net als FCN111 de VZ app verwijderen en nooit meer terug komen?

Haha geweldig stukje,, zat te kijken en dacht wat gebeurt hier nou weer joh. Ook die man van de knvb die nu bij bas zat 🤣

25 oktober 2021 om 23:40

Dat was geen man van de KNVB he....dat had je toch wel door?

Neem een biertje, lekker man. Hahaha, dit soort momenten maken het toch een heerlijke show zeg. Ten Hag, live in de uitzending. Die gekke Hans gaat nog opnemen ook. Genieten.

26 oktober 2021 om 19:37

Zo gek was het niet.duidelijk van tevoren afgesproken.

Ook mooi dat Gijp voordat hij ophangt zegt: “zet m maar op 7”. Terwijl VI al drie jaar op 8 is. Laat ook weer zien hoe weinig het die mannen uit maakt wat er over ze gezegd wordt.

26 oktober 2021 om 07:08

Hahaha bij mij al jaren op 9, was wel duidelijk echt Ten Hag. Ik herkende zijn stem goed.

Dit kan alleen bij VI! Briljant.

ff bij babel checken of wat kraaij jr hier doet wel acceptabel is onder de bro code

25 oktober 2021 om 23:58

Alleen als je broke bent bro

ik kijk nu al op tegen de dag dat Gijp van de televisie verdwijnt. Ik moet altijd om hem lachen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder141
D. TadićAanvaller146
S. BerghuisAanvaller135
S. HallerAanvaller139
David NeresAanvaller133
D. KlaassenMiddenvelder112
R. PasveerKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

50 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

Valentijn Driessen: ‘De Eredivisie is hierdoor een Mickey Mouse League’

Valentijn Driessen is van mening dat kunstgras ervoor zorgt dat de Eredivisie het imago van een Mickey Mouse League heeft. Het kunstgras van Sparta Rotterdam zorgde zondagmiddag voor flink wat irritatie...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren