Cristiano Ronaldo meldt zich op Instagram na vernedering tegen Liverpool

Maandag, 25 oktober 2021 om 09:48Yanick Vos • Laatste update: 09:59

Cristiano Ronaldo heeft van zich laten horen na de ontluisterende nederlaag van Manchester United tegen Liverpool van zondagavond (0-5). Op Instagram laat de aanvaller weten dat het team de volledige verantwoordelijkheid draagt voor de vernedering tegen the Reds: “Dit ligt aan ons. Er is niemand anders schuldig aan”, aldus de 36-jarige Portugese sterspeler.

“Soms krijg je niet het resultaat waar je voor vecht”, zegt Ronaldo, die de supporters van United bedankt voor hun steun. “Onze fans waren, wederom, fantastisch met hun aanhoudende steun. Zij verdienen beter dan dit, veel beter en het is aan ons om te leveren. Daar is het nu het moment voor.”

Veel supporters van Manchester United zijn zondag tijdens de wedstrijd tegen Liverpool voortijdig vertrokken uit het stadion. Op dronebeelden is te zien dat in de pauze, bij een 0-4 achterstand, al de nodige fans wegliepen. In de loop van de tweede helft bleven grote groepen supporters Old Trafford uitlopen. De onvrede onder de supporters is groot, bleek ook uit het boegeroep bij het begin van de pauze en de witte zakdoekjes die tevoorschijn kwamen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Door de nederlaag neemt de druk op trainer Ole Gunnar Solskjaer alleen maar toe. Na de wedstrijd liet hij tegenover het officiële clubkanaal weten dat hij ‘de zwartste dag’ doormaakte ‘als speler en als trainer’. De Noorse oefenmeester hoopt hoe dan ook aan te mogen blijven, zo zei hij in gesprek met Sky Sports. Solskjaer is naar eigen zeggen ‘te ver gekomen’ met zijn ploeg om nu de handdoek in de ring te gooien.Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door futureboss)

Ja man, de fans waren geweldig! Hebben het zeker volgehouden tot de 60ste minuut... Daarna stroomde het leeg. Fans van United stellen al jaren niks meer voor.

25 oktober 2021 om 10:12

Net zoals de ploeg zelf. Arsenal is volgens velen rijp voor de sloop en weet ik wat er allemaal nog meer voorbij komt, maar die staan wel gelijk in punten met Utd en Utd heeft de laatste jaren (volgens mij) niet 1x van ze gewonnen.

25 oktober 2021 om 11:10

Arsenal is dan ook geen topclub

25 oktober 2021 om 11:19

En dat is relevant op welke manier?

25 oktober 2021 om 11:34

@emile: en United is wel nog een topclub? Een 'tob'club, dat zeker.

25 oktober 2021 om 11:44

Samcro aub... Niemand neemt Arsenal serieus. Als jullie tegen Liverpool of Chelsea spelen gaan jullie al voor de match vanuit dat jullie hard gaan verliezen. Geen idee wanneer jullie nog in CL zaten etc. Voor United fans is dit een mokkersalg, voor Arsenal fans another day at the office. In hoop nooit zo gedemoraliseerd te zijn als een Arsenal fan. Daarnaast zijn we pas bezig in PL, praat tenminste op het einde van het seizoen. Vorig jaar hebben we 1-6 tegen Tottenham verloren en uiteindelijk tweede geworden.

25 oktober 2021 om 11:48

Busby, dat heet zelfkennis, ontbreekt het volledig aan bij Utd en haar supporters. Ik gaf het vooraf op een briefje dat Utd een paar weken wakker geschud zal gaan worden en dan moeten Atalanta uit, Spurs en City nog komen...

25 oktober 2021 om 12:26

Samcro, neen jij probeert Arsenal op dezelfde hoogte te zetten en dat is het niet. Zowel de resultaten van de laatste jaren als de bijzaken maken United helemaal niet rijp voor de sloop. Wij zijn gewoonweg niet op City en Liverpool niveau maar jullie nog veel verder van.
Argument dat United niet van Arsenal wint is helemaal lachwekkend. Laatste 5 matchen 2xW, 2xG en 1xV. Zelfs al zou Arsenal tegen United winnen zegt dit niets als ze op het einde 8e worden.

25 oktober 2021 om 13:20

Leuk man om van die statistiekjes te gebruiken die je net goed uitkomen. Laat ik dan even belangrijkere statistieken erbij halen. Op welke plek eindigt Man United en op welke plek eindigt Arsenal? Speelt Arsenal CL? United wel. Is Man United een top 4 ploeg? Of is Arsenal dat? Heeft Arsenal de naam en power om Sancho of Varane binnen te halen? Kom op man. Arsenal moet juist alle zeilen bijzetten om niet voorbij gestreefd te worden door Leicester. Als ze dat al niet zijn.

25 oktober 2021 om 13:30

Hilarisch dit, alle stats waar Arsenal fans om uitgelachen werden (top 4 eindigen, CL spelen als figurant etc) zijn nu opeens waardevol. Machtig mooi om te zien hoe mensen zich in bochten wringen om hun punt kracht bij te zetten.

@ Storing, je bedoelt die verdediger en flankspeler die er nog bijzonder weinig van bakken? Sancho die zelfs slechtere stats heeft dan Pepe had na zijn komst, maar niet aangepakt wordt omdat het een Brit is terwijl Pepe finaal afgemaakt werd. Of bedoel je dat Leicester waar jullie captain vandaan komt die niet zwakker geworden zijn van zijn vertrek en jullie vorige week nog pakkie gegeven hebben?

@busby, ik zet Utd niet op dezelfde hoogte, ik geef aan dat na 3 speelronden jullie jezelf beschouwden als titelkandidaten en ons als degradatiekandidaten. Nu staan we op gelijke hoogte, grappig toch? Je kunt jezelf een beter gevoel geven door te zeggen dat wij nog ver onder jullie staan, maar feit is dat we vergelijkbaar presteren. Jullie spelen CL, dat klopt, maar als je nou eens echt eerlijk bent, vind je het dan lekker gaan? Of zijn jullie 2x door het oog vd naald gekropen en hebben jullie terecht verloren van Young Boys? Ik snap dat dit weekend er 1 om te vergeten is, maar probeer wel objectief te blijven oke?

25 oktober 2021 om 14:51

Samcro, geen idee wie je met jullie bedoelt? United fans zijn al jaren verdeeld. Ik behoor tot de groep die na verloren halve finale tegen Sevilla al riep dat Ole weg moest. Na deze zomer bleef ik bij dezelfde mening en het was al na de eerste match duidelijk dat wij geen kampioen zouden zijn als je de hele match had bekeken. Jij baseert u waarschijnlijk vooral op titels van grote kranten die onzin blijven schrijven. Op dat punt zitten we dus absoluut op dezelfde lengte. Wat vergelijkbare resultaten vind ik het onzin want dan is het Tottenham, West Ham en Brentford beter en jullie, Everton en Leicester vergelijkbaar volgens jouw logica. Wacht gewoon af wat er op het einde ga gebeuren om teams te vergelijken.

25 oktober 2021 om 15:10

Busby, waarom val je me dan aan in je eerste reactie als ik aangeef dat Utd al jaren niet zoveel voorstelt en je het daar mee eens bent?

25 oktober 2021 om 16:05

Hoe zo stellen wij niets voor? United wint geen prijzen maar haalde wel halve finales en finales en daarnaast telkens top 4. We halen Pogba, Lukaku, Ronaldo, Sancho, Cavani etc... Hoe zo stellen wij niets voor? Als alleen de PL en CL winnaars iets voorstellen dan stellen 90% van de ploegen niets voor. United is momenteel een ploeg uit vorm, zeg maar crisis met een matige coach. Ik geloof sterk in dat als Conte nu komt wij met deze selectie nog iets kunnen doen.

25 oktober 2021 om 16:22

Jullie halen grote namen omdat jullie een grote naam hebben, maar de prestaties zijn toch belabberd? Leuk hoor finales en halve finales, maar uiteindelijk tellen alleen de prijzen en met Ole gaan jullie die niet pakken. En dan kom ik weer op de riedeltjes die ik maar al te vaak van Utd supporters heb moeten horen... Arsenal stelt niets voor, ze halen top 4 maar presteren niets in de CL dus bladiebla. Nu zit Utd in de positie van Arsenal toen en stellen ze wel wat voor omdat ze grote namen binnen kunnen halen, wat ook logisch is gezien wat er aan salarissen uitgekeerd wordt. Een ander probleem met Utd supporters is dat ze neerkijken op andere ploegen (jij op Arsenal) terwijl ze zelf niks klaar spelen.

25 oktober 2021 om 16:24

Hallo? Emile? Hoe is jouw opmerking relevant behalve dat je het doet voor de likes..?

25 oktober 2021 om 22:35

Arsenal haalde 2 finales en 1 halve finale in 4 jaar tijd, en toen werd er constant gezegd dat het er niet toe doet hoever je komt, tenzij je wint.

Het is lachwekkend om te zien hoe erg alles verandert als United ineens verdedigd moet worden.

25 oktober 2021 om 23:14

Wat jullie alleen vergeten is dat Liverpool een enorme opmars heeft gemaakt naar de top, en ook Tottenham en Leicester de laatste jaren lekker bezig zijn, waardoor er meer concurrentie is voor die 4e plek. Ik ga niet zeggen dat United structureel top is, maar Arsenal is sinds 2016 al niet meer in de top 4 geëindigd. Denk overigens dat zowel United als Arsenal hetzelfde probleem hebben, beide gerund door mensen die helemaal niks met voetbal of de fans hebben..

25 oktober 2021 om 11:57En begrijpelijk, de defensie van het B-team had het waarschijnlijk nog beter gedaan dan Maguire enco. gisteren. Je zal jarenlang voetbal hebben gevolgd met inzet, vechtlust en dan krijg je dit de laatste paar jaar voorgeschoteld. Sommige dingen worden gecamoufleerd door de individuele kwaliteiten van sommigen van Man Utd, maar Liverpool hebben hun zwaktes totaal uitgebuit.

Daarnaast zag je echt bizarre beslissingen. Voorbeeld: je zet een veelbelovende aanval op als Utd, en je linksbuiten (rashford dacht ik op dat moment) probeert vanaf de helft van de tegenstander de bal terug te spelen naar De Gea die totaal mislukt waar bijna een doelpunt uitkomt

25 oktober 2021 om 10:35

Tja dat krijg je als PR mensen die de wedstrijd niet eens gezien hebben je jouw social media laat beheren😂

25 oktober 2021 om 12:57

Zou me wel verbazen als hij dit soort dingen niet zelf online zet, maar misschien dat er nog iemand van de PR naar kijkt voor het te plaatsen. De manier van schrijven doet in ieder geval denken aan hoe Cristiano praat en ik vind het ook wel bij zijn karakter passen dat hij het tijd vindt om een statement te maken.

De fans waren geweldig? De fans gingen massaal naar huis in of vlak na de rust. De fans zaten massaal de eigen ploeg uit te jouwen. Had Cristiano oogkleppen op en oordoppen in? Wat een grap, hopelijk snapt het bestuur eindelijk dat het tijd is om in te grijpen.

25 oktober 2021 om 10:33

Die fans wilde het spitsuur vermijden om op tijd terug in Londen te zijn 😉

Nou die aanhoudende steun viel wel mee, half stadion was volgens mij al leeg na 60 minuten...

Solskjaer is gewoon geen goede trainer, als dat nu nog niet duidelijk is dan weet ik het ook niet meer. Heeft United een selectie die niet helemaal in balans is? Zeker, maar ook daar is een trainer medeverantwoordelijk voor. Ben benieuwd hoe lang hij nog mag blijven aanmodderen.

25 oktober 2021 om 10:23

Alweer geen goede trainer. Na 4 trainers op rij die ontslagen zijn ligt het weer aan de trainer. Apart. Ik denk dat het inmiddels wel duidelijk is dat het probleem ergens anders ligt.

25 oktober 2021 om 10:41

Zeker spelen er andere zaken mee, maar het is een feit dat Solskjaer tactisch keer op keer wordt overklast. Gisteren ook weer en helaas heeft hij zelf niet het inzicht om zich aan te passen in zulke situaties, een Guardiola, Klopp en Tuchel kunnen dat bijvoorbeeld wel.

25 oktober 2021 om 11:28

Eerst lag het probleem inderdaad ergens anders (de selectie) maar met deze selectie zo presteren ligt 100% aan Ole

25 oktober 2021 om 11:29

Vanwaar is het een feit, leg eens uit?

Zo, ben benieuwd wat Cristiano gaat doen als Man Utd op deze voet doorgaat en de Champions League niet haalt. Ik denk dat Ole eruit moet en er echt vervanging benodigd is op sommige plekken. Maguire om mee te beginnen. Ook op het middenveld vind ik de slag te vaak te snel verloren gaan. Voorin zit er genoeg kwaliteit met Cristiano, Rashford, Lingard, Cavani enzovoort. Sancho irriteert ook mateloos met zijn balverlies.

25 oktober 2021 om 22:38

Een middenveld van Mcfred heeft niks te zoeken in de premier league, laat staan in de top van de premier league.

Maguire is een gevalletje Mustafi. Kan enorm goed zijn, maar is veel te vaak gewoon een ontzettende liability.

Wel mooi om te zien dat Man U nu de deksel op de neus krijgt. In de CL worden ze steeds onterecht gered door Ronaldo en blijven ze daardoor punten pakken, maar gelukkig worden ze tegen clubs als Liverpool terecht afgeslacht.

25 oktober 2021 om 10:13

Al die zure Juve fans die nu de pik op Utd hebben zijn ook vermoeiend zeg. Voorheen zag je ze nooit in topics van de PL en nu komen ze allemaal hun gram halen.

25 oktober 2021 om 10:29

Gram halen? Waarover precies? Ik ben absoluut niet boos op Ronaldo hoor. Het was een voorrecht om hem bij Juve te zien spelen. Ik begrijp het ook volledig dat hij weg is gegaan. Met de komst van Allegri en de terugkeer van idioten als Rugani en De Sciglio snap ik dat hij naar een andere team is gegaan.

Dus waarover haal ik mijn gram precies?

25 oktober 2021 om 10:31

Samcro: het zijn niet alleen Juve-fans, hoor. Ik geniet hier ook van, als Ajacied, en met mij vele anderen. Man Utd is gewoon een team I love to hate! (Sinds Van Nistelrooy en Stam daar weg zijn al). Bakken met geld geïnvesteerd maar al jaren een ramp om naar te kijken, maar dan toch vaak onterecht winnen. En dat laatste wringt. Daarom is dit zo mooi, de ontmanteling van deze club.

25 oktober 2021 om 10:35

Joaquin77, ik geniet er ook van, maar heeft meer te maken met de fans die uit de hoogte doen omdat de club zo rijk is en er niets uit komt. Het valt mij vooral op dat er nu een aantal Juve fans zijn die elke misstap van Utd van commentaar komen voorzien, terwijl je ze voorheen niet eens in topics van de PL zag.

25 oktober 2021 om 10:31

Volgens mij is Ronaldo toch in dienst van Man United en maakt hij deel uit van de selectie?
Hoe kan Man United dan onterecht gered worden door Ronaldo? Doet hij niet gewoon z'n werk wanneer hij scoort?

25 oktober 2021 om 11:14

Sorry hoor maar Chelsea en Man City zijn toch ook alles behalve mooie clubs. Chelsea is kampioen parkeer de bus voetbal, is groot geworden door het geld van Abramovich en City door het geld uit het midden oosten. Als ze dit jaar de CL weer niet winnen komen er volgend jaar weer doodleuk nieuwe spelers voor rond de 200 miljoen. Enige club die ik het gun is Liverpool. Daar zit tenminste een beleid achter en een trainer die ook in mindere tijden achter zijn spelers gaat staan. En spelen nog fenomenaal voetbal ook.

Ik zit nog steeds na te genieten van die geweldige overwinning van gisteren. En Salah deed weer iets magisch. De eerste speler van Liverpool sinds 1936 die een hattrick maakt op Old Trafford. Ik hoop wel dat Solksjear mag blijven zou zonde zijn als hij wordt ontslagen.

25 oktober 2021 om 10:37

Hahaha ja voor elke PL club, buiten United zelf, zou het zonde zijn dat Ole ontslaan wordt😉

25 oktober 2021 om 10:39

Vind je dat zonde omdat je United graag ziet stuntelen? Want Solskjaer heeft het na 3 jaar en geen prijzen nog over hoe mooi en ver ze wel niet zijn gekomen. Er zijn reeksen goede vorm geweest, maar het was steeds op individuele kwaliteit. Ik hoop dat United hem met een paar miljoen wegstuurd en Conte aanstelt.

25 oktober 2021 om 10:56

Als je Conte aanstelt dan weet je dat er 3-5-2 gespeeld gaat worden. Dat betekent dat er in Januari van heel wat spelers afscheid genomen gaat worden. En Conte is een veeleisende trainer die komt niet zomaar die levert eerst een lijst in met namen van spelers die aangetrokken moeten worden die perfect in zijn systeem passen. Worden die niet gehaald dan stapt hij niet in. Sancho is een echte winger die gaat ook onder Conte niet aan spelen toekomen.

25 oktober 2021 om 11:15

Tsja, misschien is het tijd om een keer weer een identiteit te kweken in plaats van aanmodderen onder visieloze of uitgerangeerde coaches? Het geld is er ook gewoon. Spelers als Sancho hebben gewoon nog restwaarde of hij heeft zich aan te passen. Je kunt met Conte een deal sluiten in de trant van 'je doet het met deze groep dit seizoen en in Januari schaffen we hoogstens 1 speler aan, en komende zomer reorganiseren we alles naar jouw hand'. Conte kan direct resultaten afdwingen.

25 oktober 2021 om 14:09

Ik ben benieuwd of dat gaat werken. Bij Inter is hij vertrokken omdat hij niet de spelers kreeg die hij wilde. Bij Chelsea hetzelfde

25 oktober 2021 om 14:24

Bij Inter was er geen geld en bij Chelsea een vaste filosofie op het niet aantrekken van spelers van een bepaalde leeftijd. Op dit punt hunkert men bij United volgens mij genoeg naar prijzen om een Conte vrije hand te geven. Hij is een bewezen succestrainer.

25 oktober 2021 om 13:55

Maakte Kuyt niet ook een hattrick als Liverpool-speler op Old Trafford? Tegen van der Sar toentertijd. Of was dat niet in de Premier League maar in een andere cup?

25 oktober 2021 om 14:07

Kuyt maakte een hattrick op anfield. Was ook een mooie wedstrijd trouwens.

The time was yesterday vriend, en zulke wedstrijden heb je er gewoon tussen zitten.. vooral tegen liverpool.

Wat was Liverpool weer goed. Er staat op dit moment geen maat op Mo Salah. Echt ongekend. Op 1 of andere manier vind ik dit Man United wel iets voor ten Hag. Met een snelle en slimme verdediger erbij heeft United toch nog echt wel een topploeg. Ze zien eruit als prutsers. Maar als je de selectie ziet dan moet er veel meer uit te halen zijn.

25 oktober 2021 om 13:04

Tuurlijk doet Salah het leuk nu, maar na wat Messi en Ronaldo de laatste 15 jaar constant hebben laten zien is dit niet heel boeiend toch? Ligt niet zozeer aan Salah (verdomd goede speler) maar meer wat die 2 hebben geflikt.. dat gaan we heeeeel lang niet meer zien. Eigenlijk zijn we té verwend.

25 oktober 2021 om 17:54

@Mr_United Als je een beetje kan relativeren is het zeker wel boeiend. Als CR7 en Messi de maatstaaf zijn zal er voorlopig geen indrukwekkende speler meer komen. Ik kan nog steeds enorm gebieten van De Bruyne, Salah etc. Zelfs als Messi nog in zijn prime zou zitten

26 oktober 2021 om 03:09

Ronaldo niet gezien hoir in de wedstrijd. Kan aan mij liggen, maar dacht dat ook Ronaldo met 0-5 klop kreeg

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
S. McTominayMiddenvelder100
David de GeaKeeper120
M. GreenwoodAanvaller104
P. PogbaMiddenvelder90
FredMiddenvelder91
J. SanchoAanvaller90
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

3890 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 9 4 2 0
2021/2022 Juventus 1 0 1 0
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
Laatste voetbalnieuws

Beelden knallende kleedkamerruzie Cristiano Ronaldo en Cuadrado vrijgegeven

Juventus heeft donderdag kleedkamerbeelden van een ruzie tussen Cristiano Ronaldo en Juan Cuadrado vrijgegeven. In de docuserie Tutto o niente: Juventus van Amazon Prime is te zien hoe een gefrustreerde Ronaldo...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren