‘Ajax - Dortmund krijgt een plaats in het museum van schone kunsten’

Woensdag, 20 oktober 2021 om 07:30 • Laatste update: 09:29

De Nederlandse kranten zijn lyrisch over Ajax, dat dinsdagavond in de Champions League de vloer aanveegde met Borussia Dortmund: 4-0. Volgens De Telegraaf maakte Ajax ‘wereldwijde reclame voor het Nederlandse voetbal en de Amsterdamse opleiding’. Door een eigen doelpunt van Marco Reus en treffers van Daley Blind, Antony en Sébastien Haller won de ploeg van trainer Erik ten Hag met ruime cijfers van de nummer twee van de Bundesliga.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

100 reacties (laatste reactie door pinko)

Nog steeds aan het nagenieten! Wat een avond zeg. Die pakken ze niet meer van ons af. Kranten ook nog eens lyrisch, straks nog even het commentaar van Valentejo Driessen en consorten afwachten en we kunnen deze weer afsluiten.

20 oktober 2021 om 07:57

Valentijn heeft al gereageerd en heeft eindelijk toegegeven dat ie fout zat al die jaren. Alleen natuurlijk niet met die woorden 😉

20 oktober 2021 om 08:25

Haha Formus, wat zeg je dat mooi! Inderdaad met heel veel woorden en een grote omweg. Maar goed hij is op die onzin van hem teruggekomen, wat al veel is voor die vervelende man. Van harte man, wat was het genieten gisteren en nog steeds.😁

20 oktober 2021 om 09:19

Dat zegt maar weer hoe weinig zijn woorden betekenen. Na een goede wedstrijd meelopen in de hosanna van iedereen en straks weer een slechtere wedstrijd en we zijn weer terug bij af.

20 oktober 2021 om 13:58

Marnix dat is ook weer waar, maar niemand neemt die man meer serieus.

20 oktober 2021 om 15:02

Als je dat goed leest, maar ook nu weer het commentaar van Verweij, zijn ze daar vooral bezig om subtiel hun gram te halen ten opzichte van Van Gaal. Lees het nog maar eens. Expliciet spreken over 1-4-3-3 is echt geen toeval.

20 oktober 2021 om 10:15

Heerlijk dit ja! Afgelopen zaterdag samen met mijn vrouw het ja woord gegeven. Gisteren de wedstrijd bekeken op Curaçao, zat ik daar met twee tukkers, een rotterdammer en een Eindhovenaar die allen voor Ajax waren. Een wedstrijd om nooit meer te vergeten. Wat een heerlijke week.

20 oktober 2021 om 10:45

Gefeliciteerd man. Geniet er van samen. En ik hoop dat je vrouw ook meekeek gisteren, anders is t wel een aparte huwelijksreis 😉

20 oktober 2021 om 13:59

Gefeliciteerd man, veel geluk samen & succes.. ❤️👍🏾

20 oktober 2021 om 16:56

Dankjewel! Nee haha, de vrouwen bleven lekker op het strand liggen. Telkens als er gejuicht werd kwamen ze allen eventjes kijken… je weet hoe dat gaat.

20 oktober 2021 om 17:52

Haha, mijn vrouw kijkt heel graag mee gelukkig 😉

Ik lees overal dat we wereldtop zijn. Daarvoor leggen we dergelijke prestaties niet constant genoeg op de mat. Maar dit Ajax is het attractiefs voetballende team van de wereld. Het totaalvoetbal was gisteren belachelijk. Als je fan bent van tikkie-takka kom je aan je trekken, als je fan bent van razendsnelle counters kom je aan je trekken en als je fan bent van publiekspelers die acties maken kom je ook aan je trekken. Zelfs fans van verdedigers komen aan hun trekken met Timber, Martinez en Mazraoui die de defensie bij vlagen tor kunst verheven. Een team dat 200 miljoen euro meer heeft zo scheel spelen... Waar eindigt dit?! Wat een bizarre avond. Timber gaat de internationale top halen, Antony is na gisteravond verkocht, Berghuis op 10 is voetbalporno en Haller heeft iedereen de mond gesnoerd. Ten Hag maakt van modale Premier League-spelers/flops, een veteraan en wat kinderen een team dat angst injaagt bij de Europese elite. Een club als Barcelona kan alleen door Erik gered worden. Wat een coach.

20 oktober 2021 om 08:00

De enige die defintief verkocht is na gisteravond en die we helaas niet goed kunnen vervangen is Ten Hag zelf. Die gaat echt naar een Europese topclub nu.

20 oktober 2021 om 08:05

Het lastige met trainers is dat er dan ergens een plekje vrij moet komen. Hij heeft zeker wel weer zijn visitekaartje afgegeven in Europa.
Welke Europese topclub zie je hem naar toe gaan?

20 oktober 2021 om 08:05

Daar ben ik ook bang voor. Bosz gaf Ajax kleur op de wangen en Ten Hag heeft ons weer minimaal een Europese subtopper gemaakt. En wel eentje die door heel Europa geadoreerd wordt vanwege het belachelijke voetbal. Ik kan de tijden niet lang geleden herinneren dat Boekarest, Kopenhagen, Rostov, Rapid Wien, Salzburg en Rosenborg een stap te ver waren. Nu speel je de afgelopen paar jaar Real, Juventus, Dortmund en Valencia echt finaal kapot.

20 oktober 2021 om 08:08

Teesboer, ik denk dat er wel wat klappen gaan vallen in het trainersgilde dit jaar. Er zijn zoveel clubs die mee willen doen om de grote prijzen, die kunnen maar door 1 gewonnen worden. Voorzie vacatures bij PSG, Barca, Chelsea en ManU volgend jaar.

20 oktober 2021 om 08:11

Naar welke? Bayern heeft Nagelsmann en in de PL misschien United. Barca zou ik nu niet aandurven. Dat zijn denk ik de clubs waar het mogelijk is.

20 oktober 2021 om 08:18

100% eens. Dit is de hand van Ten Hag. Zoveel pressie en automatismen. Laten we de trainer de meeste credits geven. Er zijn clubs genoeg clubs waar het materiaal gelijkwaardig of beter is en het totaal niet loopt. (Sorry Koeman) Ten Hag is gewoon dikke wereldtop. Dat ze dit niet wekelijks laten zien is natuurlijk ook vrij logisch want Dortmund wilde graag meevoetballen gisteren waardoor er veel ruimte ontstaat en Ajax op zijn best is. Motivatie speelt ook een rol maar het speelt lekkerder dan wekelijks tegen een muur van 10 man in de eredivisie.

20 oktober 2021 om 08:36

Ten Hag is toch bij uitstek een trainer die jarenlang hier moet blijven? Laten we niet vergeten dat hij onder een bepaalde groep fans lang geen krediet had, maar dat het bestuur vertrouwen hield en pal achter hem bleef staan. Die tijd krijg je in de Europese top niet, terwijl je dat nodig hebt om zo’n visie erin te slijpen.

Gigantisch blij met hem in ieder geval. Het is echt een feest om te zien.

20 oktober 2021 om 08:37

En onderschat ook niet hoe goed Ten Hag met al die buitenlanders kan omgaan. Hij heeft een doodongelukkige Alvarez weer helemaal laten opbloeien. Ook Neres, Anthony, Martinez en Tagliafico schitteren of schitterden onder ten Hag. Onder de Boer hadden al deze spelers wss niks klaargespeeld.

20 oktober 2021 om 08:42

Eens, Ten Hag heeft een hele duidelijke spelopvatting, maar moet wel de tijd krijgen om dat te implementeren. Een Tuchel krijgt het bij chelsea ook nog voor elkaar, maar er zijn weinig topclubs waar je tijd krijgt. Vorig jaar of wanneer was het, werd er nog geschreven/geroepen dat de chemie een beetje over was bij Ajax, maar kijk wat ze dit seizoen weer op de mat leggen. Ten Hag lekker blijven, moet hem ook een fantastisch gevoel geven dit lijkt me, met die grote club Ajax uit dat kleine kikkerlandje menig Europese topclub laten zien wat voetballen is.

20 oktober 2021 om 09:11

Helemaal mee eens wat je zegt. Maar tegen ploegen die willen voetballen lukt het wel. Maar hopelijk gaat ook lukken tegen ploegen Atalanta, Getafe, Roma enz. Waar Ajax geen ruimtes krijgt.

20 oktober 2021 om 09:14

@Ajax/barca, de credits voor Alvarez kan je niet alleen aan Ten Hag geven. Dat komt vooral doordat hij zijn gezin bij zich heeft. Zijn dochtertje was nog een baby toen hij haar maanden niet zag.

20 oktober 2021 om 10:08

Chelsea uit

20 oktober 2021 om 10:27

Maar wij bekritiseerden Ten Hag wel dat hij Alvarez als een middenvelder gebruikte, terwijl wij allen opperden dat hij beter als CV zou spelen. Achteraf gezien had Ten Hag wel gelijk. Natuurlijk speelt zijn familie ook een cruciale rol. Zeker als eenzame buitenlander in een vreemd land.

20 oktober 2021 om 11:06

Ik ben bang dat er een hele rijke saudi komt die gewoon heel het plaatje wil overnemen en daar Ajax Newcastle wil gaan bouwen.

20 oktober 2021 om 11:08

Eens, laten we ook vooral genieten van deze periode met Ten Hag en Overmars. Zodra die twee vertrekken is er een reeele kans dat de boel weer als een kaartenhuis ineens stort.

20 oktober 2021 om 11:24

@Kyle66 klopt hij was doodongelukkig omdat zijn vrouw en kind niet hier was, toen ze eenmaal samen waren zag je gelijk dat Alvarez beter ging voetballen

20 oktober 2021 om 14:01

Ik was ook zo eentje, ik wilde hem ook als cv zien.

20 oktober 2021 om 08:24

Dat is het welbekende opportunisme, aan Ajax om dat stempel eens kracht bij te zetten met een Europese prijs. Weer een kwart- of halve finale zou wel gigantisch lekker zijn en de financiële mogelijkheden verder vergroten. Als je gisteren gekeken hebt dan moeten we ons serieus zorgen maken om het tijdperk na Ten Hag, die flikt echt bizarre dingen.

20 oktober 2021 om 10:31

Ajax legt dit spel als seizoenen lang op de mat tegen grote tegenstanders. Ajax is absolute wereldtop en zo wordt Ajax ook gezien in Europa nu. Lekker blijven huilen dat het niet zo is, dat is jouw perceptie. De avond als gister is geen uitschieter meer, maar gewoon de maatstaaf die Ajax al seizoenen laat zien. Maar elk team in de wereldtop kan zomaar eens verliezen van een Utrecht, omdat je niet elke wedstrijd die focus kan opbrengen.

20 oktober 2021 om 11:48

Absolute wereldtop overwintert jaarlijks in de CL. Ik ben ook Ajacied, maar wel enigszins realitisch blijven.

Zelfs de grootste Anti-Ajacieden in mijn familie, hebben met veel tegenzin en bewondering kunnen genieten van m'n cluppie gisteren. Wat ben ik toch trots op een ieder, maar vooral op onze padvinder die zichzelf blijft overtreffen. De nacht was kort maar wat had ik heerlijk geslapen. Ben nu al benieuwd naar de pot in Dortmund, het kan daar spoken en zal een ander verhaal worden. Ik hoop dat we minimaal met een gelijkspel daar weggaan, wat een ambiance zal dat worden met 80.000 fans.

20 oktober 2021 om 08:09

Lekker was het hè Sule. Moet zo aan de slag, maar kan alleen nog maar aan gister denken. Ach, gelukkig eerste meeting zo met beeldbellen, ziet iedereen mijn smile 😀

20 oktober 2021 om 08:32

Formus heerlijk man, ik loop met een grote smile over de werkvloer. Tegenwoordig werk ik in Den Haag, maar zelfs hier zijn er aardig wat Ajacieden haha. Werkse.. Trots op ons cluppie.. 👌🏾

20 oktober 2021 om 08:25

Waar ik nu dus al naar uitkijk is dat Dortmund moet en Ajax mag, Antony op de counter can you imagine. Met die slome Hummels in het centrum met ruimte in de rug. Is die vaste linksback over twee weken terug? Dat zal ook een behoorlijk verschil maken.

20 oktober 2021 om 08:34

Masterapie Hummels is zeker niet de snelste! Wat een understament, maar toch denk ik dat Ten Hag zijn eigen spel gaat spelen. Ik heb hem nog niet zien counteren, van mij mag dat wel een keer. Want als je daar wint is overwinteren zo goed als zeker, enige wat telt is overwinteren man. Eerlijk gezegd weet ik niet wie die vaste linksback is.

20 oktober 2021 om 08:35

Anthony sloopt die vaste linksback ook. Laat maar komen 🙂 hij is los nu!

20 oktober 2021 om 08:37

Guerreiro speelt normaliter, toch de vaste linksback van Portugal dacht ik. Slechter dan Schultz kon in ieder geval niet haha

20 oktober 2021 om 08:40

Vaste linksback van portugal of welk land dan ook maakt helemaal niks uit. Wij zijn ajax en het maakt geen zak uit wie je bent, wij zijn niet bang voor niemand!

20 oktober 2021 om 11:09

Die linksback van gister heeft gister geen bal geraakt he. Ajax kwam er telkens overheen via rechts. Hij was misschien wel de minste aan de duitse kant.

20 oktober 2021 om 11:11

@Sulejmanii Als je daar wint dan is overwinteren niet bijna zeker, maar gewoon zeker. Zepfs zo zeker dat je heel gek moet doen om geen groepswinnaar te worden.

Ik heb geen clubvoorkeur en ben ook nooit echt fan geweest van één specifiek team. Over het algemeen geniet ik van goede spelers en spannende wedstrijden.
Maar wat Ajax de laatste jaren eigenlijk steeds vaker laat zien is toch niet normaal, de sfeer die in beeld werd gebracht van het stadion met feestende supporters tijdens deze voetballes, ongekend. Ik zou bijna zeggen dat ik supporter ben geworden 😝

Het gerucht gaat dat de spelers van Dortmund gister allemaal langs de medische staf zijn gegaan omdat ze last hadden van duizeligheid. Ik heb in tijden niet gezien dat een team zo dol getikt was. Ten Hag begint echt een tactisch meesterbrein te worden. En dan te bedenken dat hij na gister alsnog op vlakken verbetering ziet en daar aan gaat werken.

20 oktober 2021 om 08:37

Gelukkig is hij een perfectionist en is hij nog lang niet tevreden *wrijft in handen* muahahaha *michealjacksonthrillerlach*

en nogmaals want sommige bekritiseerden mij toen ik het eerder zei: Marco van Basten vind Anthony maar een tegenvallende speler !

20 oktober 2021 om 09:44

Tja Marco van Basten was een legendarische speler, maar goed als trainer heeft hij de nodige steken laten vallen, dus zeg het maar hoe serieus je hem daar in moet nemen. Overigens een prachtig doelpunt die hij maakte, het deed mij denken aan hoe Robben het in zijn hoogtij dagen deed.

20 oktober 2021 om 10:20

Hij verwacht gewoon meer van hem. Niet zo heel gek toch?

20 oktober 2021 om 11:01

Mensen bekritiseerde jou op het feit dat je een quote van Basten plaatste? Wat kan jij eraan doen wat vam Basten zegt?

Als Feijenoorder zijnde heb ik met plezier naar een uitstekend Ajaks zitten kijken.
Wat was Berghuis goed de 1e helft zeg.
Zelfs de meest verstokte Ajacied die hem absoluut niet wilde hebben of hem als bankwarmhouder bestempelde zal zijn mening moeten bijdraaien.
Ondanks alle euforie was Gravenbergh wel een dissonantje voor mij in de 1e helft.
Heel ongelukkig in de passing en zijn schoten waren met een puddingbuks leek het wel.
De 2e helft kwam ie steeds beter in het spel al had ik hem gewisseld ipv Berghuis.

Voor het Nederlandse voetbal een hele mooie avond.

20 oktober 2021 om 09:47

Berghuis werd natuurlijk gewisseld omdat we zondag weer een aardig potje hebben. Had het 1-0 gestaan, dan was hij echt niet gewisseld.

Tja, Gravenbergh doet zich zelf wat te kort, had hij 2 van zn enorme kansen benut, dan had niemand het over die paar mindere ballen gehad.

Eigenlijk speelde iedereen bij Ajax heel goed tegen Dortmund. Alleen Gravenberch was een beetje een dissonant in mijn ogen; die speelde defensief goed met veel intercepties en overal aanwezig zijn, maar leed heel veel onnodig balverlies en verprutste wat goede kansen. Timber was geweldig, Mazraoui koppelt loopvermogen en conditie aan een geweldige balbehandeling. Berghuis verdeelde het spel als een echte 10 en Antony speelde zijn tegenstander bij vlagen dol. Maar ook Blind deed het (tegen mijn verwachting in) erg goed en kwam niet in de problemen. Fijn ook dat Alvarez weer terug is, dat scheelt een slok op een borrel.

Eth durft ook z'n nek uit te steken om Klaasen te passeren, als t fout loopt wordt hij aan de hoogste boom gehangen en t mooie is dat Klaasen juist gretig invalt IPV zuur , dan heb je het respect van je spelers als je ziet hoe bankzitters invallen zoals gisteren,geen wanklank maar gas op die lollie

De Telegraaf vergeet dat PSV,AZ,Feyenoord en Vitesse ook Europees spelen en het ook goed doen en ook reclame maken voor het Nederlandse voetbal. Maar ja het is een Ajax-krant

20 oktober 2021 om 09:14

Hebben ze al indruk gemaakt dan? Het is een beetje kantje boord winnen steeds. Het meest indrukwekkende wat ik van de Nederlandse clubs in Europa buiten Ajax heb gezien is PSV dat Galatasaray keihard naar huis stuurde en Vitesse dat Anderlecht uitschakelde. Maar verder zijn die clubs niet boven zichzelf uitgestegen hoor. Gewoon het minimale gedaan in de groepsfases van de europa league en conference league respectievelijk.

20 oktober 2021 om 09:17

@Bart, als die clubs morgen ook zo goed spelen, zullen de media precies op dezelfde manier reageren. De media zijn nu niet zozeer lyrisch omdat Ajax gewonnen heeft, maar vanwege de manier waarop er gewonnen is. Ik heb de andere clubs nog niet zo goed zien spelen.

20 oktober 2021 om 09:51

haha, eiderdop al weer op de kop Bart?

AZ en Feyenoord zitten bij fc bal op het dak 12 in de poule en daar gaat het al niet vanzelf.
PSV heeft lastige namen, doet het behoorlijk en krijgt daarvoor ook complimenten.
Vitesse kan alleen maar bonuspunten pakken.

Als die ploegen gewoon de poules door komen, krijgen ze echt wel de complimenten die ze verdienen.
Maar tot nu toe komen hun prestaties toch niet bij die van Ajax in de buurt?

Laat ik het anders zeggen. Lees de buitenlandse kranten, die schrijven stukjes over Ajax. De ploegen die jij noemt staan alleen in het rijtje met uitslagen zonder extra tekst. Dat zegt genoeg toch?

20 oktober 2021 om 10:27

Ik zou zeggen, rol morgen Monaco met een nulletje of 5, 6 op met fantastisch voetbal. Dan krijg je eveneens lovende berichten over PSV. Nu is het natuurlijk volstrekt logisch dat het over Ajax gaat, na zo'n prestatie. Kan me haast niet voorstellen dat je dat oprecht niet begrijpt..

20 oktober 2021 om 11:04

Het is een veel gebruikt spreekwoord als er op hoge niveau gepresteerd is. Helaas hebben de door jou genoemde clubs dat (nog) niet gedaan in europa dit jaar. Op de wedstrijd tegen Galatasaray na. En anderlecht vitesse misschien. Maar beide die prestaties vallen in het niet met wat gisteren werd getoond.

Een absolute masterclass. Ik heb Ajax nog niet eerder zo goed zien samenspelen. Hakjes, combinaties, lobjes.Tiki-taka.Ook wel genoten van Haaland, hoe hij bij één van zijn doelkansen de verdediger van zich afhield om te schieten. Netjes gestopt door Pasveer. Haaland is wat mij betreft de beste spits ter wereld. The Age of Haaland, Mbappe, Haller en Ronaldo has started. Messi is nog steeds goed, maar heeft een jasje uitgetrokken.

20 oktober 2021 om 09:18

Ik weet niet waarom je dan wel Ronaldo noemt. Messi scoorde gisteren nog tweemaal waaronder een zieke panenka en was beslissend tegen Manchester City. Ronaldo is 37 en speelt bij een veel mindere club dan PSG. Die verloren nog van Young Boys en ook tegen Leicester City (!) werden ze met Ronaldo in de basis totaal ondergesneeuwd. Ronaldo scoorde in die wedstrijden overigens niet.

20 oktober 2021 om 09:51

Hij maakt een rijtje met Ronaldo, Mbappe, Haaland en Haller en je pikt er dan Ronaldo uit als speler waarvan je niet snapt dat hij in het rijtje staat en niet Haller. Opmerkelijk.

20 oktober 2021 om 11:08

Volgens mijn laatste berichten is Haller topscoorder van CL op het moment dus ik snap wel dat hij in het rijtje staat. Maar ik weet niet of ik hem zou missen als jij hem niet genoemd had. Toch vind ik Ronaldo er niet meer tussen horen, die word langzaam ook minder. Ondanks zijn geweldige prestaties voor zijn leeftijd.

20 oktober 2021 om 11:39

Ik miste Haller zelfs 🤣 Nee nee, volledig met je eens. Die hoort er 0.0 bij hahaha

20 oktober 2021 om 09:47

Haaland, Mbappe en dan Haller noemen? Hij doet het fantastisch in de CL, maar hij zal nooit in dat rijtje komen. Mbappe en Haaland zijn op hun leeftijd al wereldtop, Haller is op 27e jarige leeftijd goed bezig, maar wereldtop is hij niet toch?

20 oktober 2021 om 11:15

Wat snappen mensen niet aan sarcasme?

Prachtige pot van Ajax.

Wel 2 puntjes van kritiek. Haaland staat tot 3 maal toe alleen voor de keeper. En het duurde veel te lang voor de 3-0 erin lag. Als je aanvallend zo sterk bent, dan moet je bij rust gewoon op 4-0 staan.

Deze dingen moeten wel verbeteren wil je ver komen in de CL. Tegenstanders verdedigen dan niet meer zoals Dortmund gisteravond.

20 oktober 2021 om 09:06

Tja en wat moeten ze met deze kritiek? Spitsen als Haaland gaan altijd kansen krijgen. En ja het is ook niet dat ze met opzet kansen missen.

20 oktober 2021 om 09:08

Lo l, dat is geen kritiek. Haaland is gewoon moeilijk te stoppen. Die krijgt altijd wel kansen. Dat kan je die 2 echt niet kwalijk nemen. Deze speler loopt 1 Op 1, wie hij voor zich heeft, gaat het niet volhouden. Geloof me, dat iedereen voor de wedstrijd die kansen van hem al had ingecalculeerd...Het is Haaland he, die krijgt altijd kansen.🤷🏾‍♂️

20 oktober 2021 om 09:56

Dat is zeker waar, maar als je naar de finale wil, moet je dit soort spelers ook af kunnen stoppen. Het scheelde 3x niet veel en dan win je misschien die wedstrijd niet eens, terwijl je 2 klassen beter bent.

20 oktober 2021 om 10:30

Ze hebben hem toch ook afgestopt? Volgens mij staat hij niet op het scoreformulier. Haaland is een wereldspits en die zullen altijd hun kansjes krijgen. Het centrale duo doet er alles aan om hem af te stoppen en lukt dat niet, dan probeert de keeper het. Gelukkig speelde Pasveer gewoon een hele goede pot gisteren en het centrale duo overigens ook natuurlijk. Verder mag het vandaag nog even hosanna zijn voor Ajax, maar moet er wel alweer gekeken worden naar PSV zondag. Het zou we lekker zijn om nu een klein gat te slaan t.o.v. PSV

20 oktober 2021 om 09:53

@wanny laat dat gedeelte van Haaland maar weg.

Ze hadden de wedstrijd in de eerste helft al wel moeten beslissen

20 oktober 2021 om 10:29

Eens. Eerste helft moet je gewoon 3-0 maken, en je moet de wedstrijd eigenlijk eindigen met 5/6-0.
Over Haaland: klopt, die was een paar keer weg. Ik vond Martinez en Timber een paar keer slecht staan. Maargoed de Ajax verdediging staat ook gigantisch hoog. Als je dan tegen zo een snelle gast als Haaland staat vind ik het nog knap dat ie relatief zo weinig kansen tegen krijgt.

20 oktober 2021 om 10:52

Ik vond ze eigenlijk maar 1 keer echt slecht staan, toen redde Pasveer en kwam de bal gelukkig op de lat. De andere keren stond het wel OK, maar was het 1 op 1 niet scherp genoeg.

20 oktober 2021 om 11:17

Heb ze meerdere keren slecht zien staan hoor als iemand voor dom balverlies had. Dan zie je dat de tegenstander er zo doorheen kan lopen als ze willen. Gelukkig stond alleen Haaland daar maar ze moeten wel op passen dat ze niet allemaal blind naar voren vliegen

20 oktober 2021 om 11:22

Dat vind ik met name een gevaar van Blind en Mazraoui, die staan soms enorm hoog inderdaad, en Blind is dan ook nog eens niet zo snel terug.

Genoten van Ajax gisteravond, wat een voetbalshow. Vanaf nu houdt heel Europa weer rekening met Ajax, ik ben benieuwd hoe ze hier mee omgaan en of ze daar dan weer een antwoord op hebben.

20 oktober 2021 om 10:51

Dit is wel een goede vraag hoor. Nu is Ajax opeens de favoriet tegen Dortmund bijvoorbeeld. Dat voetbalt toch anders. Kan je dit niveau vasthouden, dan kom je heel ver. Ik vind Ajax stabiel genoeg om het niveau vast te houden in de CL. Maar goed, dat moeten ze dus laten zien komende maanden.

20 oktober 2021 om 11:11

Is Ajax meteen favoriet in Dortmund? Ik zou eerder zeggen van niet. Ik denk juist dat de druk groter word bij Dortmund en dat Ajax niks te verliezen heeft daar. Dit maakt dat ze lekker vrij kunnen voetballen.

20 oktober 2021 om 11:21

Ik zou na een totale afdroging, 4-0 en dit spel Ajax toch wel als favoriet zien. Wat doen de bookies? Maar ik snap wat je bedoelt, voor Dortmund ligt de druk hoger, die moeten echt een resultaat neerzetten om kans te houden op die eerste plaats. Dat is lekker voetballen voor Ajax misschien. Maar gisteren was het juist goed omdat het niet 'vrij' was, de concentratie was echt insane.

Fijn dat Dortmund gisteren gewoon compleet was, anders had je nu weer het verhaal gehad dat ze elke keer het geluk hebben dat de tegenstander veel spelers mist.

We hebben ze compleet van de mat gespeeld, heerlijke passie laten zien, en echt laten zien hoe voetbal gespeeld moet worden.

Berghuis echt een verademing om te zien op 10, weet precies hoe hij tussen de linies moet spelen, en laat het ook niet na om zijn vuile meters te maken door middel van doorjagen, hij heeft een groot aandeel gehad in deze legendarische wedstrijd.

Voor 4 miljoen gekocht, en ik denk dat zijn prijskaartje nu al ( zijn pas wedstrijdje of 10-15 onderweg) is verviervoudigd.

20 oktober 2021 om 11:14

Maar ja nu kreeg je meteen weer ja sorry maar Dortmund speelt wel heel slecht. Die mensen begrijpen niet dat dat juist door Ajax kwam.

20 oktober 2021 om 11:21

Zowel linksback Guerreiro als verdedigend middenvelder Dahoud waren geblesseerd. Dus opzich waren er wel belangrijke spelers die er niet bij waren. Vooral omdat dat de directe tegenstander van Antony als Berghuis zouden zijn.

Maar zo'n zwaar overtuigende overwinning valt gewoon niks op af te dingen. Het krachtverschil was zo groot die twee hadden het tij niet kunnen keren.

20 oktober 2021 om 12:06

@johannetje,

en Ajax miste hun eerste keeper

20 oktober 2021 om 21:28

Ik mis helemaal niemand, Pasveer keept beter dan Onana gaat doen na een jaar afwezigheid.

Onana word echt niet meer opgesteld hoor.

Eigenlijk bestaat de Super League al. Om de super league te verdrijven heeft de UEFA de bedragen voor CL verhoogt, waardoor er alsnog een onoverbrugbaar verschil komt tussen clubs die CL spelen en clubs die niet spelen. Andere NL clubs komen zo nooit in de positie om op een vergelijkbaar niveau te komen.

Ik had het geluk om er bij te zijn gisteren en man oh man wat een sfeer! De ArenA is een heksenketel geworden waar zelfs de Dortmund fans op ten duur stil van werden! Wereldvoetbal gezien! Een avond om nooit meer te vergeten! Bedankt iedereen!

Het mooie is dat je tegen voetballende ploegen als man City en psg enz ook alle ruimte zal gaan krijgen om lekker aan te vallen. Dat ligt Ajax beter dan die stugge verdedigende ploegen. Dus kom maar op in de volgende ronde. Als je ziet hoe dit Ajax aan kan vallen dan ga je ook tegen de grotere clubs kansen krijgen.

20 oktober 2021 om 11:25

Enige grote club waarvoor ik echt bang ben is Chelsea. Die gooien gewoon alles dicht en gaan zonder schaamte met 10 man op de 16 verdedigen. De overige top clubs heb je als Ajax zijnde op een goede dag gewoon echt kans.

20 oktober 2021 om 11:56

In de begin jaren 90 was Milan ongenaakbaar en was in 94/95 aan het begin van het seizoen favoriet voor de titel. Ajax werd ingedeeld bij dit grote Milan. Ook toen dacht men dat Ajax het moeilijk zou krijgen. Alleen in Amsterdam heerste er een andere sfeer. We zongen: Milan, Milan, who the fvck is Milan! Ajax speelde dat seizoen 3 maal tegen het grote Milan. 2 Maal werd Milan totaal weggespeeld en alleen in de finale was het stroef en had het beide kanten opgekund. Dus @johannetje: Chelsea, Chelsea, who the fvck is Chelsea!

In het kader van het ijzer smeden als het vuur heet is. Hier even namens een feyenoord fan. Berghuis bevalt toch goed? Maar we hebben ook Diemers nog......just saying

20 oktober 2021 om 12:01

Zeker, maar als we Diemers zouden halen blijft er helemaal niks meer over van Feyenoord. En we hebben Feyenoord toch echt heel hard nodig om een beetje weerstand te krijgen. Dus ik denk dat we Diemers voor de weerstand maar bij jullie laten :P

Ps: Ik vond het wel een leuk dolletje van je Dus Duimpje

En wie na Ajax-Borussia Dortmund volhoudt dat 1-4-3-3 in het internationale topvoetbal niet meer van deze tijd is, valt niet meer serieus te nemen”, schrijft hij.

Hij is in dit geval Mike Verweij die samen met zijn maatje bij De Telegraaf zoveel onzin uitkramen dat ze beide ook niet meer heel serieus te nemen zijn.

20 oktober 2021 om 17:45

Is het weer niet goed als De Telegraaf terecht lovende stukjes schrijft over Ajax. Gisteravond was het top en genieten. Zelden zo'n wedstrijd van Ajax gezien, en er zitten een paar pareltjes tussen. Dat Ten Hag nu alle lof krijgt, verdient hij ook. Maar ik kan mij herinneren dat hij in bepaalde Europese wedstrijden tactisch niet al te sterk acteerde, om over zijn wisselbeleid destijds maar te zwijgen. Gelukkig is hij van dwalende inmiddels op het goede pad beland. En zal hij zeker bij meerdere clubs op de radar staan wanneer daar hommeles is, of dat er een nieuwe trainer moet worden aangesteld. Dus de credits wanneer het goed gaat, en kritiek wanneer dat terecht is. En zo hoort de journalistiek er ook in te staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.Feyenoord3219
3.PSV3113
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder141
D. TadićAanvaller146
S. BerghuisAanvaller135
S. HallerAanvaller139
David NeresAanvaller133
D. KlaassenMiddenvelder112
R. PasveerKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

50 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

Valentijn Driessen: ‘De Eredivisie is hierdoor een Mickey Mouse League’

Valentijn Driessen is van mening dat kunstgras ervoor zorgt dat de Eredivisie het imago van een Mickey Mouse League heeft. Het kunstgras van Sparta Rotterdam zorgde zondagmiddag voor flink wat irritatie...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren