Valentijn Driessen is definitief overstag: lofzang voor Erik ten Hag

Woensdag, 20 oktober 2021 om 09:11Dominic Mostert • Laatste update: 09:30

Valentijn Driessen is overstag: Erik ten Hag heeft volgens de chef voetbal van De Telegraaf bewezen 'een echte Ajax-trainer' te zijn. De oefenmeester maakte volgens Driessen de juiste keuze door Steven Berghuis als aanvallende middenvelder de voorkeur te geven boven Davy Klaassen. Daarmee legde Ten Hag 'een test van bekwaamheid' af, schrijft Driessen in een column op de website van zijn krant.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door marcellus79)

Dit wordt gevaarlijk! Krijg het m’n strot niet uit, maar hij heeft wel gelijk. Krijgt te weinig complimenten. Als je ziet dat Ajax zo weinig tegengoals weg geeft dan ben je organisatorisch gewoon een fantastische trainer, plus dat het nog leuk aanvallend voetbal is. Mag van mij nog jaren blijven!

20 oktober 2021 om 01:26

Dit wordt inderdaad gevaarlijk. Als Valentijn iets uitspreekt gebeurt er precies het tegenovergestelde.
Dus vanaf nu kan het alleen nog maar slecht gaan met ten Hag.
Ten hag bedankt!! Het waren mooie tijden.

20 oktober 2021 om 01:27

Maar hij had tóch ook een Hetze tegen Ten Hag....het is geen Ajax coach etc. etc. Nu noemt hij hem wel een echte Ajax coach in zijn krantje voor morgen. Die Driessen is gewoon niet meer te volgen....echt een Dwaas eerste klas🤦🏾‍♂️

20 oktober 2021 om 07:31

@Fairplay1
Als Driessen een eerste klas dwaas is, hoe noem je dan iemand die een mafkees als Van Gaal napraat??

20 oktober 2021 om 01:50

Voor mij een van de beste Nederlandse coaches ever. Of in iedergeval sinds ik voetbal kijk. Van Gaal is ongekend. Hiddink was ook geweldig. Maar Ten Hag hoort in hetzelfde rijtje als de rest. Dat baseer ik ook op zijn tijd bij FC Utrecht. Die man komt voor de camera moeilijk uit zijn woorden maar op basis van tactiek wint hij zowat alle grote wedstrijden. Gigantisch ondergewaardeerd.

20 oktober 2021 om 08:23

Co adriaanse zijn spelopvatting kon ik ook wel van genieten bij AZ en Willem II @storing. Ik denk dat je die ook nog wel hebt meegemaakt?

20 oktober 2021 om 06:55

Maar dan moet Overmars wel ieder jaar durven door te selecteren. Anders raakt de chemie uitgewerkt. Nieuw elan in een ploeg is belangrijk .

20 oktober 2021 om 09:41

Tot dusverre slaagt Overmars daar toch heel behoorlijk in? En er kloppen jaarlijks nieuwe talenten op de deur van de selectie. Vastigheid met vers bloed, dat is wel het recept om aan de top te blijven.

20 oktober 2021 om 08:47

Nou het ligt aan de trainer maar vooral aan de verdedigers met name Timber. Wat een held

20 oktober 2021 om 10:23

Hahahhaha.. Degene van wie ten hag al die tijd nou juist te weinig waardering kreeg, was valentijntje zelf. Wat een figuur is het ook. Hoe kan zo iemand zo'n belangrijke functie hebben bij een krant? Hij maakt zichzelf consequent belachelijk tot een punt dat hij eigenlijk de eer aan zichzelf zou moeten houden en lekker in een bouwmarkt moeten gaan werken. Hopen dat hij daar minder vaak de plank misslaat.

Met Berghuis op 10 is het spel van Ajax aan de bal zoveel beter, het is niet voor niks dat de beste wedstrijden dit seizoen zijn gespeeld met Berghuis op 10, zowel nationaal als internationaal, Berghuis is op 10 ook veel beter als op rechtsbuiten, daar laat hij dan te weinig zien

20 oktober 2021 om 00:08

Hij mist voor rechtsbuiten snelheid en diepgang , maar op 10 doet die het echt top!

20 oktober 2021 om 00:09

En met Klaassen en Haller heb je imo te weinig voetballend vermogen in je as voorin. Al deed Haller het vandaag meer dan uitstekend, ook qua voetbal. Berghuis voorlopig gewoon laten staan!

20 oktober 2021 om 06:15

Maar moet Haller erin staan dan? Ik denk dat als je Tadic in de spits zet en Klaassen erachter dat dat ook heel erg goed kan werken. Het gaat om de combinatie van spelers. Als je Haller wel perse op wil stellen, zou ik Berghuis er ook achter zetten. Maar ik denk dat Daramy, Tadic, Antony en daarachter Klaassen ook dodelijk kan zijn/worden.

20 oktober 2021 om 15:58

Maar wil je haller eruit zetten nadat hij 6 goals in zijn eerste 3 cl wedstrijden maakt, en er geen echte spits is om hem te vervangen Geef je wel een mentale tik aan je spits. In de eredivisie kan ik mij voorstellen dat je gaat rouleren en af en toe zo speelt.

20 oktober 2021 om 01:18

Helemaal mee eens. In oranje zouden we er ook over na moeten denken om hem op 10 te zetten. We klagen al jaren dat we creativiteit missen vanaf het middenveld en dan heb je op rechts ook weer ruimte voor een Lang of Danjuma of wie dan ook.

20 oktober 2021 om 07:49

Het spel van Ajax is beter met Antony als rechtsbuiten. Zowel nationaal als internationaal. Allemaal leuk hoor, maar Berghuis is niet de missing link. Dat is Antony. Het hele veld krijgt meer ruimte als hij rechtsbuiten staat. Simpelweg omdat de tegenstander die kant op moet kantelen en telkens zorgen voor rugdekking. Elke middenvelder was zo vrij als maar zijn kon. En Dortmund kwam een mannetje te kort. En zodra het middenveld beter werd bezet, knalde hij er weer keihard langs en was er geen houden aan. Berghuis maakte er uitstekend gebruik van en speelde ijzersterk, maar het spel van Ajax is zoveel beter omdat ze een rechtsbuiten hebben met diepgang, een passeeraktie, snelheid een goede voorzet en een redelijk schot.

Valentijn driessen die enkel positief is, dat is een grotere verassing dan de wedstrijd zelf haha!

20 oktober 2021 om 00:16

En ook een gevaar. Die man maakt bijna altijd verkeerde voorspellingen. Bijna eng hoe vaak valentijn het mis heeft, zie moura. Kijk alleen al die top 10 verkeerde voorspellingen. Ben bijna bang dat ten hag over een maand ontslagen wordt.

20 oktober 2021 om 00:28

Covid!Aardbevingen(woon in Australië)Lockdowns en dan ook nog meneer Driessen die positief is! Wanneer komen de aliens? Dit kan niet goed gaan

Duurde even maar nu ziet ook Driessen dat Ten Hag een topper is bij Ajax.

20 oktober 2021 om 00:30

Ik vind DRIEËNHALF JAAR niet eens zo gek lang om tot deze conclusie te komen hoor!

No chips sherlock! Wie gaat deze 🤡 nog serieus nemen joh. #NegeerAub zijn we snel van hem af hier!

20 oktober 2021 om 00:14

1 tip, als je wilt #negeren dan moet je niet gaan reageren op zijn topics.. Jij bent echt het voorbeeld van de cancel cultuur, alles wat niet in je straatje past moet wijken, heel vervelende houding

20 oktober 2021 om 00:18

En jij bent zeker van de politieagent cultuur toch. Op elk iemand die iets roept wat jouw niet aanstaat op de vingers willen tikken. Agh pak even een spiegel joh zou ik zeggen.

20 oktober 2021 om 00:22

Geen last van, ik zie je alleen standaard bij Derksen en Driessen topics zeuren over negeren en weg ermee, je zou bijna denken dat je er stiekem gewoon van geniet en niet zonder kan

20 oktober 2021 om 07:41

Ah, daar hebben we onze shamer weer hoor! Word je niet een keer moe van jezelf? Je kan wel zeggen dat De Telegraaf het vooraf beter had voorspeld met Berghuis dan alle andere media die voorspelden dat Klaassen zou spelen. Maar nee, jij wil weer gaan “cancellen” en op de man spelen….

20 oktober 2021 om 09:37

Lekker makkelijk scoren met zo'n opmerking.

Na drie jaar is onze visionair er dan toch eindelijk zelf ook achter: ten Hag is een toptrainer. Als hij dan een positief besluit te zijn, ben ik het ook direct met Valentijn eens.

Valentijn Driessen moet het gewoon bij feitelijk inhoudelijke stukken houden (gebeurt zelden, dus kleine kans), want niemand neemt dit natuurlijk serieus. De man heeft inmiddels jarenlang geprobeerd om aan de stoelpoten van Ten Hag te zagen en nu meneer geen enkel geloofwaardig argument meer aan kan halen, komt hij met dit soort woorden. Veel te laat en daardoor veel te ongeloofwaardig. Maar goed, het is een algemeen feitje dat Valentijn Driessen eigenlijk niet zo goed weet waar hij over schrijft. Overigens is hij niet de enigste. Dat mag ook gezeg/geschreven worden...

20 oktober 2021 om 00:16

Sorry maar het is echt een clown eersteklas. Riooljournalistiek dat is waar hij aan doet. En het is ook een nieuw verdienmodel en om relevant te blijven. Controverse veroorzaken, onzin de wereld inslingeren, vaker overdreven negatief zijn etc. Sneu gedoe.

20 oktober 2021 om 00:26

En hij doet het nog goed ook. Iedereen (inclusief ik) reageert er meerdere keren op. Eigenlijk moeten we het laten maar toch doe je het door de onzin die hij uitkraamt.

20 oktober 2021 om 10:45

@sirius

"de man heeft inmiddels jarenlang geprobeerd om aan de stoelpoten van Ten Hag"

Hahah eindelijk geeft hij het op.

Denk dat hij nu volledig zijn pijlen gaat richten op Schmidt. Deed al paar keer, maar nooit zo vaak en hard als op Erik.

@PSV-ers veel sterkte komende tijd met valentijn op Schmidt tour :0

20 oktober 2021 om 14:32

Krillin,wie weet countert Schmidt Ten Hag wel naar een 1-3 nederlaag. Dan staat Ten Hag 2e en heeft het alsnog gedaan. Opportunistisch wereldje.

Tendentieus weer "de trainer verkoos 'een ex-Feyenoorder boven een ras-Ajacied'. "

Ten Hag, af en toe kunnen we lachen om zijn presentatie, laat al veel langer zien dat hij het spelletje prima snapt en een een uitstekende trainer voor Ajax is.

En als Ajax had verloren was het geen Ajax trainer? En moest hij zeker Klaassen laten starten? Achja Valentijntje weer...

Ach Valentijn, dit was iedereen toch minstens 2 jaar al duidelijk? Hij heeft de halve finale gehaald met aanvallend en dominant voetbal terwijl de gemiddelde Nederlandse kampioen tussen 2005-2015 dolblij was met een kwartfinale europa league.

Een beter ajax dan 18/19 imo, dit team kan ver komen

Maar het is toch ook niet de eerste keer dat die dit doet tegen een grote club ? Maar fijn dat Driessen een keer positief is over Ten Hag

20 oktober 2021 om 02:50

Precies, het rijtje topwedstrijden onder Ten Hag wordt alleen maar langer. Real Madrid uit, Juve uit, Spurs uit, Bayern uit en thuis, Sporting uit, Dortmund thuis. Als Ajacied is het op dit moment gewoon absoluut smullen geblazen. Er waren tijden dat we nog niet voorbij kwamen aan de Rosenborg's van deze wereld.

20 oktober 2021 om 06:19

Valencia uit, Chelsea uit... Onder Ten Hag speelt Ajax echt heerlijk! Hij combineert aanvallend voetbal uitstekend met defensieve dichtheid.

Het gevolg van dit alles is natuurlijk dat er in de zomer nog meer clubs aan ten hag gaan hangen. Ik hoop zo dat zijn werk hier nog niet klaar is. Want dan dondert Ajax helemaal in elkaar. Derksen kan wel roepen dat iedere trainer met dit materiaal dit kan doen. Nee, dat kan niet iedere trainer. Dit is spelopvatting, de training, het erin stampen van bepaalde ideeen, filosofie.
Hoop dat hij niet die keuze maakt om een stap naar een buitenlandse subtopper te maken en dan na 3 maanden weer op straat te staan omdat ze niet begrijpen dat zijn spel tijd nodig heeft.

20 oktober 2021 om 10:51

@soccerdan

Helemaal mee eens! Hopelijk hebben de assisten veel opgestoken van hem.

In het interview met hem hoor je hem ook zinnige dingen zeggen zoals temporariseren, niet mee gaan met oppurtunisch voetbal, want dat hou je niet lang vol. Wat je nu bij Feyenoord ziet. Heel leuk en aanstekelijk voetbal, maar ze blijven gaan. Daarna pijpje op.
Mensen roepen om Slot ipv Erik, maar je ziet hij heeft nog veel te leren.

En benieuwd wat Derksen enzo nu gaan roepen over de uitvindcoach. Belachelijjk maken terwijl al jaren zijn teams meest fitte selectie is.

Wow, nu al?! Valentijn is wel voorbarig, Ten Hag laat het pas 3 jaar zien hé.

Hahah als valetijn wat zegt wie neemt hem nog serieus.🤣 chef clowns uitspraken.

Waarschijnlijk heeft Driessen uren gezocht naar een negatieve insteek maar kon die dit keer echt niks vinden. Hij is vrij laat met deze conclusie maar beter laat dan nooit natuurlijk!

Als dit Ajax het niveau en instelling houdt die ze gisteren hadden en dat tegen Psv halen as zondag ben ik echt benieuwd.Wauh wat een pot was het gisteren.Wordt dit het seizoen dat we de halve finale haalde???,

20 oktober 2021 om 09:19

Mitch, zondag is weer totaal anders. Ajax heeft ook zwakke punten. Gisteren was t fantastisch. Als PSVer genoten. Gefeliciteerd met deze prachtige zege.

20 oktober 2021 om 10:54

@Sir Pauk

Maar heeft PSV niet meer zwakke plekken dan Ajax?

Je ziet dat dit Ajax wedstrijden kan lezen, tempo bepalen, rust nemen wanneer nodig en zeer snel uitbreken. Veel volwassenheid.

Bij PSV gaat veel op zelfde tempo. Mis wel spelers (gotze misschien) die wedstrijd kunnen bepalen. Als niet loopt rust nemen etc.

Gakpo is de beste speler, maar als niet loopt wil hij alle verantwoordelijkheid nemen. Gaat veel lopen met de bal. Wil 3 spelers langsdribbelen en dan op goal schieten.

20 oktober 2021 om 12:20

Krillin, dat Ajax een geoliede machine is en PSV niet daarover eens. Ten Hag heeft er een sterk geheel van gemaakt. Omdat Ajax her en der als onoverwinnelijk wordt geacht komende zondag stip ik aan dat Ajax ook zn zwakke punten heeft ondanks ze heel sterk zijn en hoge piekmomenten hebben. Nergens zeg ik dat PSV geen zwakke punten heeft. Die hebben we meer dan Ajax. Maar dat heeft Fc Utrecht ook bijvoorbeeld.

Allemaal leuk en aardig, maar Ten Hag heeft zich natuurlijk al lang en breed bewezen, dus die hele 'test van bekwaamheid' van Driessen kan die Driessen wat mij betreft in zijn .... steken.
Dit is natuurlijk geen echte compliment voor Ten Hag, het is gewoon verkapte kritiek op van Gaal wat hij in een soort compliment voor Ten Hag probeert te verpakken. Ik zal hier dan ook niet intrappen, want de volgende keer dat Ajax het lastig heeft tegen Heerenveen kunnen ze er geen klap van en moeten ze Ten Hag weer lozen van Falentijntje.

Nu de vraag of eth nog te behouden is voor Ajax, menig directeur wil dit voetbal toch in zijn stadion ?

20 oktober 2021 om 09:05

Dan moet je ook echt zoals Ajax willen spelen, vele clubs hebben die Dna/filisofie niet

Alsof Erik Ten Hag daar nu nog wakker van zou liggen. Geweldig dat hij Ajax zijn eigen spel laat spelen. Elke ajacied van Cruijff-aanhanger tot van Gaal heeft een topwedstrijd gezien. 2,5 jaar na Juventus en Real komt Driessen nog even met de mosterd na de maaltijd. Niemand neemt hem ooit nog serieus.

Fucking Valentijn. Ten Hag doet het al jaren fantastisch. Ik durf te stellen dat dit een van de beste trainers ooit is van Ajax. En dan komt Valentijn er nu ineens mee sat Ten Hag een test van bekwaamheid heeft afgelegd. Hij is niet goed snik. Doet het al zo lang geweldig met mooi voetbal. Volgende week is Ten Hag volgens Valentijn weer niet goed en dan kan hij dat mooi in zijn krantje zetten. Wat een gek!

Toe maar, na 3 jaar is Driessen overstag. En dan ook alleen maar omdat hij Berghuis op durfde te stellen... Berghuis speelde idd erg goed, maar uiteindelijk geen goals/assists. Niks ten nadele van hem, maar dit was gewoon 100% een teamprestatie en het tactisch plan is perfect uitgevoerd. Niet de verdienste van 1 speler/1 keuze, maar gewoon het totale plaatje klopte.

Ten Hag is een meester strateeg. Is toch al lang duidelijk. Zie hem wel terug naar Bayern gaan uiteindelijk.

Valentijn Driessen! Zijn uitspraken hebben net zo veel waarde als de uitspraken van een gemiddelde politicus!

Wat een enge vent is dit toch. Al heel vroeg en volkomen onterecht zaagde hij aan zn poten toen ten Hag net begon. Probleem was toen dat hij zwaar goed presteerde in cl en werd t beetje genant. Helaas voor Valentijn (en voor mij als fan van de concurrent) blijft ajax zeker in NL en ook nu weer erbuiten maar presteren. Dus de zelfgecreerde strijd om ten Hag te beschimpen wordt steeds vreemder. Blijkbaar kiest hij nu eieren voor zn geld.

Misschien een beetje offtopic. Maar kan iemand uitleggen waarom deze Valentijn zo belangrijk wordt gemaakt in de media? Heeft hij daadwerkelijk iets gepresteerd of is het alleen dat de media weet dat het veel clicks oplevert?

Ik hoop dat Valentijn Driessen niet het loodje legt dezer dagen. Als dit zijn laatste woorden zouden zijn, zou dat meer ironie zijn dan ik aan kan...

Erik ten Hag heeft volgens de chef voetbal van De Telegraaf bewezen 'een echte Ajax-trainer' te zijn.

Wat is een echte Ajax-trainer tegenwoordig? Iemand die met Ajax meerdere kerenkampioen wordt, het leuk doet in Europa en vervolgens bij elke andere club zonder succes blijft? a la Peter Bosz, Frank de Boer?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder141
D. TadićAanvaller146
S. BerghuisAanvaller135
S. HallerAanvaller139
David NeresAanvaller133
D. KlaassenMiddenvelder112
R. PasveerKeeper110
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

50 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

Valentijn Driessen: ‘De Eredivisie is hierdoor een Mickey Mouse League’

Valentijn Driessen is van mening dat kunstgras ervoor zorgt dat de Eredivisie het imago van een Mickey Mouse League heeft. Het kunstgras van Sparta Rotterdam zorgde zondagmiddag voor flink wat irritatie...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren