Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Gouden generatie’ grijpt weer mis: ‘Wij zijn maar België, met alle respect’

Laatste update:

Kevin De Bruyne kijkt niet vreemd op van het voor België teleurstellende verloop van het finaletoernooi van de Nations League. Na de verloren halve finale tegen Frankrijk (2-3) bleek Italië zondagmiddag met 2-1 te sterk in de troostfinale. De 'gouden generatie' van België, die sinds het WK 2014 tot de wereldtop wordt gerekend, blijft zonder prijs. De Bruyne predikt in gesprek met VTM realisme over de staat van de Rode Duivels.

"Wij zijn maar België, met alle respect", benadrukt de aanvallende middenvelder, die als invaller zijn entree maakte tegen Italië na een klein uur. "We komen met een nieuwe generatie en we hebben veel spelers gemist zoals Romelu Lukaku en Eden Hazard." De Bruyne werd zelf gespaard en begon daarom op de bank, terwijl Michy Batshuayi de geblesseerde Lukaku verving. In het duel met Frankrijk liep Hazard een blessure op, waardoor hij ontbrak in de selectie voor de troostfinale.

"We moeten een beetje realistisch zijn met de ploeg die we hebben", vindt De Bruyne. "Italië en Frankrijk hebben 22 toppers, wij niet. We zijn een klein land en we hebben spelers nodig die komen kijken. We hebben de jongeren echt nodig. Elk land heeft een cyclus en ooit zullen deze spelers het land en de ploeg aanvoeren." Een groot deel van de 'gouden generatie' is inmiddels aardig op leeftijd, maar De Bruyne wil na de verloren troostfinale niet spreken van het einde van een tijdperk.

"Of dit de laatste kans is geweest voor deze generatie? Dat is het al een jaar of zes. We blijven een klein land en onze prestaties tijdens de laatste toernooien zijn een grote stap", benadrukt de smaakmaker van Manchester City. "De vorige generatie kon zich zelfs niet kwalificeren voor toernooien. Maar als je naast een grote prijs grijpt, is het een mislukking. We moeten trots zijn op het werk dat we doen voor ons land en we zullen de jonge spelers blijven helpen." De Bruyne wil in ieder geval niet bij de pakken neerzitten. "Dat is het leven, je kijkt vooruit. Je probeert het volgende keer beter te doen. That’s it."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een interview. Niemand die zei dat het 6 jaar geleden de laatste kans was. Realistisch gezien is dat nu wel een terechte vraag. Vergelijk het een beetje bij onze big4 tijd. Nu 2014 wisten we dat het slechte jaren zouden worden. Ik denk een beetje vergelijkbaar met het België van nu.

10 oktober 2021 om 19:45

Waarom is het een terechte vraag? Volgend jaar spelen ze het WK 2022 en is er dus terug kans op een prijs. Bij zo'n tornooi hangt het gewoon af van verschillende factoren zoals vorm, geluk en de loting.

10 oktober 2021 om 19:49

Nou ja, kwaliteit is toch ook een belangrijke factor. Je bagataliseerd de prestaties van België al de hele tijd door het op geluk, vorm en loting te gooien. Maar je kunt toch onmogelijk ontkennen dat met deze surplus aan kwaliteit maar marginaal is gescoord.

10 oktober 2021 om 19:50

Vazquez vind je verdedigers als Vertongen en Alderwereild niet te oud? Spelen ook niet meer op hoogste niveau. Op het WK kan dat niet meer.

10 oktober 2021 om 19:59

Rochus, ik bagatelliseer niets. Wij hebben wel degelijk pech gehad met de loting buiten het EK 2016. WK 2014 verlies je van de latere finalist Argentinië, WK 2018 verlies je van de latere winnaar Frankrijk (tussendoor favoriet Brazilië uitgeschakeld) en EK 2020 verlies je van de latere winnaar Italië (tussendoor de toenmalige EK winnaar Portugal uitgeschakeld). Geluk heb je inderdaad ook nodig getuige de penalty van Robben tegen Mexico in 2014.

10 oktober 2021 om 20:03

Mrkrillin, ze zijn op leeftijd maar spelen gelukkig niet meer als lichts-of rechtsachter. Met ervaring houden ze zich enigszins staande vanachter. Na het WK 2022 zou het normaal gezien afgelopen moeten zijn.

10 oktober 2021 om 20:07

En Chiellini dan ?
Deze is toch nog paar jaar ouder ?
Speelt wel bij Juve maar puur op leeftijd mag je niet kijken als je het niveau kan aanhouden.

10 oktober 2021 om 20:19

@vazquez, je ontkracht de argumentatie van Rochus ook niet bepaald....als je alle knock out wedstrijden van België sinds 2014 bekijkt, was alleen de wedstrijd tegen Brazilië in 2018 een absolute uitschieter. Bij de overige wedstrijden kwam de klasse van België nooit bovendrijven.....en wat heeft die penalty van Robben met geluk te maken?

10 oktober 2021 om 20:45

Helemaal mee eens, kijk wat voor landen België elk jaar heeft uitgeschakeld voordat ze zelf het lootje moesten leggen. België heeft het gewoon prima gedaan met 2 halve finales op een WK en EK.

10 oktober 2021 om 20:58

Chiellini is misschien de beste pure verdediger van de afgelopen 20j, met alle respect voor Alderweireld en Vertonghen maar deze 2 komen nog niet aan de enkels van Giorgio

10 oktober 2021 om 21:06

Dat die penalty (schwalbe) gefloten werd is geluk hebben met de scheidsrechter.

Verder heb je het natuurlijk fout. Tegen de VS (2014) en Hongarije (2016) droop de klasse er van af bijvoorbeeld. Verder waren we gewoon de best voetballende ploeg tijdens het WK 2018, samen met Kroatiã«. Tegen Frankrijk werd duidelijk dat je ook klinisch en volwassen moet voetballen als het er op aankomt en net dat deden we tegen Portugal op het EK 2020. Alleen tijdens het EK 2016 hadden we meeval met de loting, toen hadden we minstens de halve finale moeten halen. Geluk, vorm en loting brengt je al een heel eind verder. Ik ga er vanuit dat je wel weet dat Belgiã« beschikt over voldoende kwaliteit, daarom dat we er uit vlogen tegen (vaak) latere winnaars. Alleen Wales op het EK 2016 was een schande om van te verliezen.

10 oktober 2021 om 21:27

Samen met een Kompany en Ramos

10 oktober 2021 om 22:22

@vazquez.....leuke aan de wedstrijd Nederland- Mexico achteraf is dat iedereen het over de schwalbe van Robben had, maar dat vergeten werd dat Nederland een zuivere strafschop en rode kaart voor Mexico werd onthouden in de eerste helft.

maar goed, dit topic gaat over de Rd's. Serieus??? De VS in 2014 (pas gewonnen na verlenging) en ja, ze waren in 2016 veel te sterk voor het imposante Hongarije.
in 2018 met veel pijn en moeite gewonnen van Japan, de topwedstrijd tegen Brazilië en zich kinderlijk laten ringeloren door de Fransen. En wees nu eerlijk....afgelopen zomer was het eerder Portugees misfortuin dan Belgisch "klinisch" voetbal wat het verschil maakte. En ja, je hebt gelijk: zonder geluk vaart geen enkel team wel....maar dat geldt voor alle teams...niet alleen voor de Belgen

10 oktober 2021 om 21:18

De Grote Vier, De Gouden Generatie
Het wordt er zo ingehamerd door de media. Het gaat een eigen leven liiden.

Gewoon terecht wat ie zegt vorige generatie kon zich niet eens kwalificeren en zij komen tot de finales. Hopelijk voor België komt er een generatie die ooit een prijs zal pakken. Ik wacht op de generatie dat Nederland ooit een wk zal winnen, lijkt me echt magisch! Ook hoop ik ooit een Afrikaanse land, ala Ghana de titel zien te winnen.

10 oktober 2021 om 19:42

@bpreal. Welke finale heeft België in de afgelopen 10 jaar gespeeld dan? Verder ben ik het wel met je eens. Ik hoop ooit mee te mogen maken dat wij een WK winnen! Ik ben nog geen 30 jaar, dus nog tijd genoeg in dat opzicht haha. Een Afrikaans land zou mij ook mooi lijken. Een keer wat anders dan Europa en Zuid-Amerika.

10 oktober 2021 om 20:30

Finales, bedoelde ik halve, kwart Etc. Worden ook finales genoemd toch? Ja graag iets anders dan Europa of zuid Amerika, Azië mag ook, zuid Korea ofzo al was het leuker geweest met Hiddink

Hoe staat de nieuwe generatie België er eigenlijk voor? Is het van een niveau dat plaatsing voor het EK 2024 slechts een formaliteit is?

10 oktober 2021 om 19:53

Als Martinez begint door te selecteren moet dit geen probleem vormen. Doku en De Ketelaere zijn bij voorsprong dé talenten en zijn qua potentie niet minder dan een De Bruyne of Lukaku. Verder heb je nog spelers die op de goede weg zijn om erbij te komen (bornauw bij Wolfsburg, Vanheusden bij Inter/genoa, ...). Qua talent zit het goed, de vraag is of ze allemaal de top halen zoals de huidige generatie. Ik denk alleszins van wel.

10 oktober 2021 om 19:56

Dat zeker. Jongens als Courtois, De Bruyne, Lukaku en Tielemans kunnen tot dan makkelijk mee. En dan zijn er nog jongens als Siquet, Vanheusden, Lavia (evolueert zich echt sterk tot op heden), mangala, Bornauw, Theate (benieuwd of hij zijn goede start bij Bologna doorzet), Dwomoh (als het hoofdje rustig blijft), de ketelaere en doku. En elke generatie zijn er natuurlijk ook de wat meer onverwachte talenten.

10 oktober 2021 om 20:21

En Mbamba. Het zijn weinig talenten van de buitencategorie zoals hazard en de Bruyne, maar wel veel talenten die ooit in de top 5 competities aan de slag gaan en daar een mooie carrière zullen uitbouwen. België zal zich normaliter altijd wel kwalificeren de komende toernooien. Maar we zullen eerder terugvallen naar een niveau als Kroatië denk ik, wat zeker geen schande is.

10 oktober 2021 om 20:40

Mbamba ook nog inderdaad. Zo ben ik er nog wel wat vergeten. Luca Oijen, Nathan Vandevoordt, Raskin, Onana, El-Hadj, Balikwisha, Matazo, Kana, Vranckx, Verschaeren, Stroeykens,… Wereldtop zal het inderdaad misschien/waarschijnlijk niet zijn maar wel een mooi elftal.

Ik was meer onder de indruk van de Rode Duivels die het WK '86 meespeelde dan zij. Al heb ik desbetreffende WK nooit meegemaakt, maar deze "gouden generatie" is zwaar opgehemeld geweest door de Belgische, chauvinistische pers. Er waren zoveel ploegen die werelds zijn. Het was leuk om zo' n ploeg te hebben, maar na het WK in Qatar zit het voor deze generatie erop. De enige generatie die van goud was afgelopen 20 jaar, was het wel die van Spanje.

10 oktober 2021 om 19:58

De eerste Belgische generatie ooit die 5 eindtoernooien na elkaar haalt, de eerste Belgische generatie ooit die 4 eindtoernooien na elkaar de kwartfinale behaalt en de generatie met de hoogste eindklassering ooit op een WK. Voor Belgische begrippen een gouden generatie dus, want niet iedereen heeft a la Italië talloze prijzen in de trofeeënkast staan.

10 oktober 2021 om 20:53

zie je Lierse. ze zitten me weer na te praten bij de TVM

10 oktober 2021 om 20:55

Ik was niet aan het kijken haha, die voorbeschouwing sla ik meestal over.

Verliezers praatjes, je hebt misschien wel de beste selectie maar belgen kunnen nou eenmaal niet opstaan op de momenten dat t moet

10 oktober 2021 om 19:59

Fout wat je nu zegt, beste selectie sorry maar dan heb je er geen kaas van gegeten. Boyata? Denaeyer? Om er maar een paar te noemen zijn geen toppers. Alderweireld, vertonghen, vermaelen, witsel 31+ en ouder. Dus hmmm belgie is goed maar niet de topfavoriet zoals vele hen aanmeten.

10 oktober 2021 om 20:09

Winnaarsmentaliteit die er niet is of toch veel te weining.

11 oktober 2021 om 01:03

Je zou achter je toetsenbordje maar met droge ogen beweren dat de Bruyne geen winnaarsmentaliteit heeft.

10 oktober 2021 om 20:37

De Belgen hebben helemaal niet de beste selectie. Er zijn minstens 3 beter en stuk meerdere gelijkwaardig. Je praat dus gewoon onzin. Heeft niks met verliezers praatjes te maken. Uitgeschakeld door de uiteindelijke winnaars van EK en WK.

Ik heb het idee dat de Belgische spelers nooit het geloof hebben gehad dat ze een prijs konden pakken of dat ze als team heel goed waren. Dit is sterk in contrast met de Nederlandse spelers. Van Cruijf, Gullit, Sneijder tot Depay, die gasten komen het veld op met een attitude van 'ik ga je leren voetballen, want je kan je kan er niets van'.

11 oktober 2021 om 12:41

Daarom won Oranje de finale in 74 ook niet, ging kapot aan de eigen arrogantie. In 78 knullig maar niet onverdiend verloren tegen Argentinie. In 2010 ging. Oranje een spelletje spelen in de finale wat ze niet goed kan, schoppen en trappen, overgeconcentreerd en onzeker. Oranje ontbeert al sinds jaren een winnaarsmentaliteit.

11 oktober 2021 om 13:53

De arrogantie had Oranje juist nodig om uberhaupt die finale's te halen. Wat Oranje miste was geluk.

winnaarsmentaliteit is een onzinnige term die de KNVB heeft bedacht om het gebrek aan kwaliteit (deels door het beleid van de Knvb) te camoufleren. Met 'winnaarsmentaliteit' alleen kom je helemaal nergens. 3x achterelkaar een eindtornooi missen is daar wel een goed voorbeeld van.

12 oktober 2021 om 13:28

Nee die arrogantie kostte ons de wereldtitel in 74. Oranje wilde de Duitsers vernederen, en verloor daarom van zichzelf.

De Duitsers hebben 4 sterren op het shirt, de Italianen ook een paar. Die hebben zeker niet altijd met sprankelend voetbal de WK titels gewonnen, maar veel meer met een vechters- en winnaarsmentaliteit. Die konden minder kwaliteit heel goed compenseren met teamgeest en vechtlust. Daar kunnen we met Oranje nog een hoop van leren.

Daar heeft KDB natuurlijk een punt, de Gouden generatie van België heeft goede spelers maar de hoeveelheid houd niet over. Landen als Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië zitten qua kwaliteit ruimer in de spelers. Bij een paar blessures of schorsingen levert België gelijk veel kwaliteit in waardoor je niet constant top bent, dat probleem heeft Nederland eigenlijk nu ook al.

10 oktober 2021 om 21:22

Hij moet wel afstappen van het feit dat we 'maar' België zijn. Ik vind dat we qua competitie ondertussen tot de subtop behoren met Club Brugge als beste club die z'n mannetje staat Europees. Qua land horen we gewoon tot de top.

11 oktober 2021 om 20:30

@Vazquez
Ik denk niet omdat 1 club het goed doet dat je dan tot de subtop behoort. Belgische competitie is niet sterk genoeg dus dan ben je als land toch afhankelijk van spelers die in het buitenland in de top spelen, dat zul je in Nederland toch ook hebben. Om als speler echt te groeien is het toch belangrijk om in de top in het buitenland te spelen.

Tuurlijk moet België zich niet minder voelen.
Is voor niets nodig.
Beetje meer fierheid en chauvinisme mag.
Ook al ben je een klein land.
Mits de nodige goede begeleiding en opleiding geraak je al een heel eind.
Hoeveel goede wielrenners hebben we al niet gehad en zijn er nog op komst ?
Zelfde voor voetbal, jaren 70 en 80 was België nadrukkelijker aanwezig op het topniveau zowel op club niveau als nationale ploeg.
Mits wat meer geluk stond er zelfs een ek beker op het palmares.

11 oktober 2021 om 01:00

Ook veel goede driebanders...
Wielrenners zijn toch geen goede voetballers?
Gewoon simpeler: als Martinrz op tijd doirgeselekteerd had had Belgie best dese Nations Cup kunnen winnen. Maar Aldewereld en Witsel kunnen echt al n jaar of 2 niet meer, Vertongen hangt er tegen aan...

Met deze instelling blijf je altijd "maar België".

Nooit een coach van internationale allure gehad, Wilmots en Martinez net niet trainers!

Het klopt dat de vorige generatie Belgen zich niet eens wist te kwalificeren. Wat dat betreft is er vooruitgang. Wel vind ik dat er op mentaal gebied nog veel te winnen valt. Ja, je bent een klein land qua oppervlakte, populatie etc, maar met dit verwachtingspatroon en deze mindset zal je ook altijd een klein land blijven op het gebied van voetbal. Je had de afgelopen jaren gewoon geweldige spelers, een aantal zelfs wereldtop. Dan moet je gewoon kunnen wedijveren met landen als Frankrijk, Spanje, Italië en Duitsland en je moet ten alle tijde geloven in de overwinning. Dat gevoel had ik niet altijd en wat mij betreft is de vraag terecht of dit het einde is van een tijdperk.

11 oktober 2021 om 01:06

De Bruyne is weer veels te bescheiden. Dat maakt hem uiterst sympathiek. Maar niet altijd optimaal; hij had, als topspeler, jegens Martinez toch allang een keer met de vuist op tafel moeten slaan: achterhoede te sloom, Witsel een oponthoud, Tielemans mist t nivo etc

De selectie van 86 vond ik veel imponerende.
Er werd steeds gezegd de gouden generatie maar wat hebben ze nou eigenlijk bereikt?
In mijn ogen niets.

11 oktober 2021 om 12:06

Waarom was die generatie meer imponerend?
Dat wordt toch een tikkeltje overgeromantiseerd hoor.
Wat zij presteerden was heel bijzonder, maar ging toch ook wel gepaard met een ferme dosis geluk tegen Spanje hoor.
En uiteindelijk eindigden ze 4de (een plek lager dan in 2018) op dat WK en hebben die spelers nooit de echte wereldtop behaald in clubverband.
Deze huidige generatie behaalde in 2018 op een meer overtuigende wijze de halve finales, eindigde dus 3de (de hoogste klassering ooit voor België) en telt meerdere spelers die op het absolute topniveau spelen met KDB, Hazard, Lukaku, (hiervoor ook Kompany),...
Dan spreek je dus wel over een unieke generatie.
Voor België is wat deze generatie heeft bereikt echt wel een knappe prestatie, ook al zijn er geen prijzen gewonnen (alsof dat eventjes zo simpel is).
Als enkel de eindzege een mooie prestatie is, dan zijn er maar bitterweinig landenteams die positief kunnen terugblikken op een mooi toernooi.
Voor absolute toplanden zoals Brazilië, Italie, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Argentinië gelden natuurlijk andere maatstaven, maar België kun je voetbalhistorisch gezien niet vergelijken met deze landen.
Voor deze generatie waren de targets minimaal kwart of halve finale, als je dat bereikt en het land 3 a 4 weken in beroering hebt kunnen houden, dan is het toernooi echt wel geslaagd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren