Timmer: ‘Ik denk dat we de komende tien jaar een keeper voor Oranje hebben’

Donderdag, 7 oktober 2021 om 12:13 • Laatste update: 12:32

Henk Timmer is uiterst gecharmeerd van Justin Bijlow. De oud-doelman van onder meer Feyenoord en AZ zit in de huidige Oranje-international de toekomstige nummer één voor het Nederlands elftal en noemt hem een 'complete keeper'. Ook trekt Timmer in de online videoserie Aan de bal van het Algemeen Dagblad de vergelijking met Marc-André ter Stegen van Barcelona.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wie moet Louis van Gaal opstellen tegen Letland?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door regulator)

Vraag me toch af hoeveel mensen daadwerkelijk meerdere wedstrijden van Flekken gezien hebben, ondanks dat ze op hem stemmen

7 oktober 2021 om 12:24

Flekken, en hij is statistisch gezien de beste keeper in de Bundesliga op dit moment. Of je nu beelden gezien hebt of niet, hij mag z'n debuut best maken. Naar mijn mening heeft ie meer recht op spelen dan een Drommel of Krul.

7 oktober 2021 om 12:29

Maar niet meer recht dan Bijlow. Dus speelt Bijlow gewoon en maakt Flekken normaal gesproken zijn debuut niet.

7 oktober 2021 om 12:30

Dat laatste eens! Maar hou aub op over statistisch (je lijkt schmidt wel die kijkt naar t aantal sprints per helft zodat ie iemand kan wisselen)… 30 ballen recht op m af of 2 uit de kruising is een heel verschil. Laten we beoordelen op wat we zien! Niet op statistieken. In t voetbal kan je bijna geen bal op goal met elkaar vergelijken.

7 oktober 2021 om 12:32

De komende twee wedstrijden zijn toch hopelijk geen graadmeter voor een keeper in het NL Elftal. Zie dus niet in waarom hij zou moeten debuteren. Ik denk dat ze op de trainingen voldoende zien. Ik zou altijd voor vertrouwen geven kiezen, dus mooi Bijlow laten staan. Misschien zelfs ook als Cillessen weer aantoonbaar terug is.

7 oktober 2021 om 12:48

Zegt wel veel dat hij speelt bij nummer 5 van Duitsland die weinig tegengoals krijgt. Organisatorisch ook goed dus. Verder mee eens dat Bijlow gewoon weer vertrouwen moet krijgen.

7 oktober 2021 om 13:20

Sowieso Bijlow laten staan Desteek77. Cillessen is gewoon een gepasseerd station. Bijlow is nu al minimaal gelijkwaardig, zo niet beter, en heeft veel meer potentie. Als je Cillessen nog meeneemt, dan doe je dat als ervaren 2e of 3e keeper. In mijn optiek dan he.

7 oktober 2021 om 14:04

@l.arsenal.R, oh helemaal mee eens hoor! Van mij mag Bijlow best keepen, vind hem bijzonder talentvol. Zou het alleen leuk vinden om Flekken aan het werk te zien en dacht dat het tegen teams als Letland en Gibraltar best wel zou kunnen. Al is het maar een 2e helft ofzo. Die wedstrijden win je toch met 2 vingers in de neus.

7 oktober 2021 om 16:04

MaxH, die wedstrijden win je inderdaad toch wel. Des te meer reden om Bijlow weer op te stellen en te zorgen dat er vastigheid in het team komt, in aanloop naar het WK

8 oktober 2021 om 12:13

Ik heb op Flekken gestemd, en zie hem ook elke week bezig in de BL.
Zeker niet minder dan de andere keepers.Door deze Oranje uitverkiezing, miste Mark Flekken gisteren de opening van het nieuwe Europapark Stadion in Freiburg (SC Freiburg - FC St. Pauli 3-0).

Wel heerlijk dat we eindelijk goede talentvolle keeper hebben. Straalt ook iets op goal ondanks zijn leeftijd. Cillessen nooit echt helemaal gecharmeerd van geweest. Wellicht dat een Gorter nog in de buurt kan komen van Bijlow, maar dat is nog maar afwachten natuurlijk.

7 oktober 2021 om 14:05

Zo'n Gorter kan ook zomaar als Scherpen eindigen. De enigste reden waarom mensen hem nu regelmatig noemen, is omdat Ajax hem gehaald heeft. Toch durf ik m'n handen ervoor in het vuur te steken dat er maar weinig zijn die die jongen 5 wedstrijden hebben zien keepen. Uiteindelijk zullen we het wel gaan zien hoe de jonge(re) doelmannen het er vanaf brengen. Ik heb eerlijk gezegd nog niet de indruk dat er een nieuwe Van Der Sar of iets dergelijks tussen zit.

7 oktober 2021 om 14:39

Daarom zeg ik afwachten. Maakt een hele goede indruk bij Jong en vorig jaar 24 keer de 0 gehouden bij GAE. Hij straalt in ieder geval een stuk meer uit dan Scherpen en lijkt mij ook meer zelfverzekerd. Maar goed, daarom afwachten.

7 oktober 2021 om 15:06

25 keer de 0 gehouden

7 oktober 2021 om 19:44

Dergelijke statistieken doet een doelman niet alleen. Dergelijke statistieken zeggen pas iets als je ze ontleed door middel van de persoonlijke statistieken van Gorter, niet de globale cijfers. Bovendien hebben we het over de KKD. Ajax is wel even andere koek.

7 oktober 2021 om 23:50

Een bal van de lijn stoppen is een bal van de lijn stoppen. Of je het nou bij Ajax doet of GAE. Potentie zie ik zeker bij de jongen. Coaching, voetballen en rust moet hij denk ik nog wel in groeien.

Bijlow is een prima keeper, maar hij is 23 en nooit langer dan 15 wedstrijden op rij fit geweest… zullen we eerst eens kijken of dat eens verlengd kan worden naar 30 wedstrijden voor we over 10 jaar!!! gaan praten?

7 oktober 2021 om 12:53

Krijgen we weer dit standaard geneuzel. Beetje makkelijk om Bijlow af te schilderen als blessuregevoelig als al zijn blessures komen uit lomp doorgaan op de keeper.

7 oktober 2021 om 13:09

Ik heb ook ieder weekend ruzie in de kroeg, maar het ligt altijd aan de ander… dit is niet 2x gebeurd hè, dus geen standaard geneuzel!

7 oktober 2021 om 13:23

Nee maar als je hem een beetje in de gaten houd zie je dat erg aan het afnemen is. Hij gaf in een interview aan dat hij zich in het begin te veel wilde bewijzen en dat zorgde voor verkeerde keuzes. Nu is hij veel rustiger in zijn hoofd.

7 oktober 2021 om 13:21

Hij is nu 33 wedstrijden op rij fit, dus mooi om te zien dat je het ermee eens bent dat we voor over 10 jaar kunnen praten

7 oktober 2021 om 13:50

Ik moet toegeven dat het de goede kant op gaat, maar vind t wel jammer dat je smokkelt. Het zijn 22 serieuze potjes en 4 vriendschappelijke die hij na z’n uitvalbeurt op 11 april heeft gehad!

7 oktober 2021 om 14:08

Op 11 april viel hij in de 93e minuut uit en de wedstrijd daarna was hij gewoon weer fit en stond hij ook in de basis. Dus om dat mee te tellen is ook wat overdreven. Ik tel dus vanaf 4 april tegen fortuna. En ja die vriendschappelijke wrdstrijden heb ik ook over getwijfeld om mee te tellen, maar hij keepte daar echt niet anders dan in een normale wedstrijd, in de wedstrijden kan je ook gewoon geblesseerd raken, kans zal wel iets kleiner zijn maar vast niet veel minder. Maar zeker met je eens dat het de goede kant op gaat want het moest ook beter en nu is hij iniedergeval flak bij die 30 wedstrijden hoe je het ook telt

7 oktober 2021 om 18:37

Helemaal mee eens. Hij doet het nu goed en staat terecht onder de lat, en daar ben ik blij om. Hij heeft veel potentie. Maar nog even los van zijn blessuregevoeligheid; hoe vaak hebben we dit soort dingen wel niet gezegd? En het komt bijna nooit uit. Ik weet nog goed dat Jetro Willens in 2012 ongeveer de enige was die goed speelde. En die was 18 ofzo. Iedereen dacht dat we voor de komende 12 jaar onze linksback wel gevonden hadden.

"dat is voor Feyenoord fantastisch, want ze hebben er nu een die ze tien jaar kunnen laten staan, mocht hij niet weggekocht worden."

Duhhuh...als ie echt zo goed is blijft hij natuurlijk niet bij Feyenoord.
Sowieso gaat elke topper in Nederland naar het buitenland, maar elke topper wil ook in Nederland voor de prijzen spelen.

Maar t zou prettig zijn als hij zich echt goed doorontwikkeld. Kan Feyenoord mooi cashen en een echte topkeeper in Oranje zou wel weer eens fijn zijn.

Ik hoop dat hij qua niveau nog stappen kan maken om tot dat niveau te behoren. Hij is nog jong, dus ik zou niet weten waarom niet. Hij maakt tot dusver een prima indruk en heeft al een zeer belangrijke bal gepakt tegen Noorwegen.

Aan de huidige geselecteerde keepers zie je dat er weinig kwaliteit is Bijlow is nummer 1 en Flekken is afwachten de andere 2 zijn erbij voor klaverjassen.

7 oktober 2021 om 16:00

Ach we doen de laatste tijd net alsof de derde keeper ooit echt geweldig is geweest

We hebben als Nederland gewoon geen goede keepers meer. Stekenburg was een geweldige keeper, maar dan wel 10 jaar geleden. Cillessen heeft de afgelopen drie jaar ook bijna geen fatsoenlijke wedstrijd meer gekeept. Drommel kan er maar weinig van, en ook Bijlow is een matige keeper die onterecht heel erg gehyped wordt. Hij heeft nog nooit meer dan een half seizoen onder de lat gestaan, houd zeker wel eens een bal tegen. Maar is ook al 23 en is achterin echt geen zekerheid. Een land als Spanje heeft zo tien betere keepers dan onze nummer 1. Clubs als Alaves, Getafe en Celta de Vigo hebben echt geen mindere keeper dan Bijlow. Laat staan wat er nu bij Ajax onder de lat staat. Die zou op het tweede niveau daar nog geen basisplaats hebben!

7 oktober 2021 om 13:16

@martijn R - Bijlow wordt nu heel erg gehyped, maar dat het een matige keeper is vind ik echt onzin. Voor Jong Oranje en Feyenoord heeft hij genoeg goeie wedstrijden gespeeld. Daarnaast voor Oranje heeft hij geen matige indruk achtergelaten, op die slappe bal op Van Dijk na tegen Turkije waar die tegengoal uit voorkomt (wat ook niet helemaal zijn fout was, want Rensch speelde al te zacht op hem terug). Alsof 23 jaar al oud is voor een keeper? En hoe oud zijn Pacheco (1ste keeper Alaves), Soria (1ste keeper Getafe), en Dituro (1ste keeper Celta, daarvoor was het Ruben Blanco, maar Dituro doet het beter dan hem)? Ze zijn respectievelijk 29, 28, en 34 jaren oud. Allemaal stukken ouder dan Bijlow. Geef hem ook even de tijd om door te ontwikkelen okay.

7 oktober 2021 om 13:39

Ik begrijp niet waarom mensen blijven zeggen dat Rensch een aandeel had in dat tegendoelpunt. Ja, hij had hem iets harder mogen spelen, maar zolang de keeper eerder bij de bal is dan de verdediger, is de bal principe hard genoeg. Bijlow had gewoon de mogelijkheid om hem weg te rossen. Als je het beeld stilzet is de aanvaller nog 2 meter van Bijlow verwijderd op het moment dat Bijlow de bal raakt.

De pass van Rensch op Bijlow is niet strak genoeg, de pass van Bijlow op van Dijk is een ziekenhuisbal waardoor van Dijk bijna geblesseerd raakt. Van Dijk reageert zelf ook ietwat laat op de te korte bal en de spits jaagt ook goed door.

Ik ben zelf keeper en ik snap dat je bij zo'n voorsprong een beetje overmoedig kan worden en dat je de opbouw van achteruit mooi kan oefenen, maar dit was van zowel Bijlow als van Dijk veel te makkelijk gedacht.

On: Ik ben zeer gecharmeerd van Bijlow, een complete, stabiele doelman. Wat mij betreft de onbetwiste nummer 1 de komende tijd.

7 oktober 2021 om 14:12

@daviddein - Is toch gewoon een fout van beiden? Alleen Rensch gaat Bijlow aanspelen wanneer er twee gasten op hem afkomen. Keepers onder druk spelen krijg je dit soort capriolen. Bijlow probeert het voetballend op te lossen, maar is natuurlijk geen voetballer, en dan raakt hij in paniek en geeft hij zo'n zachte bal op Van Dijk. Is gewoon de fout van beiden, maar Rensch is wel de root cause. Van Dijk verwacht ook niet dat hij zo'n bal krijgt en Dervisoglu komt erin glijden, lijkt me dan niet handig dat Van Dijk dan ook met gestrekt been die bal krijgt. Samenloop van omstandigheden, en alle drie de spelers hebben niet correct gehandeld, maar als Rensch niet die bal had gegeven, dan was het een flawless game geweest.

7 oktober 2021 om 15:08

Je hoeft geen voetballer te zijn om een bal weg te rossen, desnoods de tribunes in Buffon is ook geen voetballer, maar dit was hem niet overkomen daar ben ik van overtuigd. Bijlow raakte juist niet in paniek, maar oogde een beetje nonchalant door de 6-0 vooorsprong.

7 oktober 2021 om 17:55

@David: Dankjewel. Ik ben zelf ook keeper en ik sta soms echt met verbazing te kijken hoe mensen hier reageren zonder dat ze echt verstand van keepen hebben. Sluit me hier volledig bij aan. Rensch valt hier alleen te verwijten dat zijn bal ietwat te zacht is, maar er was overduidelijk ruimte om de bal de tribunes in te jagen. Jammer dat het mislukt, maar het heeft niet echt gevolgen en verder heeft Bijlow een prima indruk achtergelaten bij Van Gaal.

7 oktober 2021 om 18:05

@daviddein - Dat is juist de makkelijke oplossing om de bal in de tribunes te schieten. We zijn in Nederland overigens verschrikkelijk geil dat we alles juist voetballend willen oplossen. Dus volgens mij wilde Bijlow daarom het voetballend op willen lossen. Als er twee Turkse spelers op je af komen en het zit in je systeem om het toch voetballend op te lossen, dan raak je toch even in paniek. De oplossing was misschien niet verkeerd, want hij probeerde de vrije man aan te spelen in de vorm van Van Dijk, maar zijn uitvoering oogde paniekerig. Maar ik geef je geen helemaal ongelijk, ik had hem ook eruit getrapt.

7 oktober 2021 om 13:38

23 is echt nog jong voor een keeper, weinig keepers die van hun 20e al 1e keeper zijn bij een club boven in de eredivisie. Je kan aan alles zien dat hij nog een stuk beter aan het worden is en nog veel beter gaat worden. Hij is veel geblesseerd geweest, maar dat zijn vaak in situaties waar hij zijn doel uitkomt. Andere keepers blijven veel op de lijn staan en komen zo niet in de sitautie, maar dat is niet de bedoeling als keeper zijnde lijkt mij. Je ziet ook gewoon dat hij er veel van leert en bij haast alle keepers zie je dat als ze ouder worden situaties beter inschatten omdat ze dat soort situaties vaker hebben mee gemaakt. Ook is ritme ongelofelijk belangrijk voor een keeper, nog meer dan bij veld spelers, dat hij al zo goed keepte in zijn korte periodes zegt genoeg. En nu hij al 30+wedstrijden op rij fit is zie je hem beter worden.

7 oktober 2021 om 16:01

Bijlow een matige keeper, verrassend dat jij dit weer typt. Er mag nooit iets goeds van Feyenoord komen zeker?

Bijlow is ook een keeper voor de komende jaren. Maar ik heb Flekken vaker in actie gezien en ken hem nog van vroeger: goede keeper die een sterke ontwikkeling heeft doorgemaakt. Als hij het blijft laten zien in de Buli, vind ik wel dat hij op zijn minst een keer zijn debuut mag gaan maken.
Dat men vervolgens verder wilt bouwen op Bijlow snap ik goed. Enorm jong, maar toch al enorm goed in mijn ogen.

Enige nadeel is dat Bijlow wel vaak geblesseerd is (geweest). Hopelijk heeft hij dat nu achter de rug, anders kan je er niet op bouwen natuurlijk!

Bij dit soort analisten vraag ik me dus altijd af of ze meehobbelen met de menigte en hype of dat ze dit daadwerkelijk zo vinden. Ongelooflijk vaak gezien dat hier in NL een speler enorm werd overschat en die zogenaamde kenners er naast zaten. We gaan het meemaken

7 oktober 2021 om 13:31

Ben je wel een kenner dan? Timmer heeft wel iets meer recht van spreken dan jij in this case met 7 interlands, meegegaan als tweede keeper voor eindtoernooien, en jarenlang een goed niveau gehaald als keeper zijnde. Alleen kan je zijn mening niet geheel objectief vinden, want Henk is volgens mij door zijn verleden redelijk een Feyenoord man.

De goals vliegen er de laatste weken overigens wel heel makkelijk in bij Bijlow, en vaak ook echt houdbare ballen die Marsman bijvoorbeeld zeker te weten wel had weten te pareren. Bijlow moet nog veel leren en dat is niet zo gek voor een keeper van zijn leeftijd. Keepen is een ervaringsvak en inschatten van situaties verbetert met de jaren.

7 oktober 2021 om 15:20

Heb je Marsman de laatste weken zien keepen? Marsman is weer gewoon de Marsman van Twente en Utrecht, die pakt nog geen skippybal op het moment.
Ik heb niet het idee dat Bijlow houdbare ballen heeft doorgelaten de laatste weken. Uitgespeeld worden in 1 tegen 1 kan je geen fout noemen..

Zover durf ik ook weer niet te gaan. Hij is stabiel en dat in combinatie met zijn leeftijd zorgt wel voor een optimistische toekomst, maar ik heb ook weer niet het idee dat ik naar een Oblak (of iets wat daar in de buurt komt) sta te kijken. Bovendien is z'n fitheid vooralsnog wel een dingetje, al kan dat ook pure pech zijn geweest. We zullen de komende jaren wel zien hoe het hem vergaat.

Laten we maar even afwachten of hij een topper word. Van alle ""supertalenten" die bij Feyenoord hebben gespeeld heef alleen de Vrij zich laten zien op het allerhoogste niveau, en daar had hij ook nog een tussenstop voor nodig dus de helft van de credits kunnen ook naar Lazio toe.

Ik hoop voor Feyenoord dat ze niet weer de fout maken om hem bij een redelijk/goed bod niet verkopen.
Gio had al veel vertrouwen in hem, meer dan in Vermeer, die kwam en weer mocht hij gaan banken.
Hij is alleen te vaak geblesseerd, dus bij een goed bod verkopen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2225 fans
Selectie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

9 fans
Keeper, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 12 0 0 0
2020/2021 Feyenoord 16 0 0 0
2019/2020 Feyenoord 7 0 0 0
2018/2019 Feyenoord 16 0 1 0
2017/2018 Feyenoord 3 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Arne Slot houdt Cyriel Dessers ook tegen FC Twente op de bank

Arne Slot heeft de opstelling van Feyenoord bekendgemaakt voor de uitwedstrijd tegen FC Twente. De oefenmeester kan in Enschede niet beschikken over Justin Bijlow, die deze week positie werd getest op...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 3 december
Barcelona heeft Ousmane Dembélé, Philippe Coutinho, Samuel Umititi en Clément Lenglet aangeboden aan Manchester City om de prijs van Ferran Torres te drukken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren