Ten Hag lacht: ‘Ik weet heel veel van hem dat anderen niet weten’

Zondag, 26 september 2021 om 08:05Jeroen van Poppel • Laatste update: 08:45

Erik ten Hag kon na afloop van de overtuigende zege van Ajax tegen FC Groningen (3-0) tevreden zijn. De trainer van de Amsterdammers voerde voor de camera van ESPN als belangrijkste kritiekpunt de gemiste mogelijkheden aan. "Daar moeten wij zorgvuldiger in zijn, want op hoger niveau ga je niet zoveel kansen krijgen", aldus Ten Hag.

"Ik ben tevreden", zei de oefenmeester desalniettemin. "Ik heb net ook in de kleedkamer gezegd dat ik van ze heb genoten. Ik vind het heel knap dat wij tegen Groningen, dat heel goed verdedigt, in staat zijn om zoveel kansen te creëren, fantastische goals te maken en helemaal niks weg te geven. Want Groningen heeft volgens mij geen kans gecreëerd." De tegenstander probeerde Ajax van zijn stuk te brengen met verdedigend spel en tijdrekken.

Het artikel gaat verder onder de video
Ten Hag blikt vooruit op Besiktas: 'Tadic in de spits is een optie'
Meer videos

Toch vond Ten Hag desgevraagd niet dat FC Groningen te vergelijken is met Getafe, dat anderhalf jaar geleden te sterk was voor Ajax in de Europa League. "Getafe is wel van een andere orde", aldus de coach. "Ik hoop niet dat we dat mee gaan maken. Daar is de arbitrage voor, dat moet je uitbannen, want dat heeft niks met fair play te maken. Ik vind het zelfs schandalig hoe Getafe dat deed, maar dat was Groningen niet. Dat ze op het randje spelen: oké. En ze waren af en toe irritant met tijdrekken, maar ik vind dat de arbitrage moet optreden."

Het duurde tot vijf minuten voor rust dat Ajax de score opende. "Nee, ik ging hem niet knijpen, maar ik vind het wel een punt van kritiek. Dus als je die honderd procent kansen creëert, moeten ze ook binnen. Dat moeten we ons aantrekken. Dat is al een tijdje een thema bij ons in de kleedkamer. Ze moeten binnen, anders kun je het heel moeilijk gaan krijgen. We hebben die ervaring in de Champions League, zoals tegen Chelsea, dat je geweldig speelt, maar in de laatste vijf minuten het deksel op de neus krijgt. Als je wil overleven in de Champions League, moet je eerder kansen benutten."

Volgende week speelt Ajax thuis tegen FC Utrecht. Ten Hag kent René Hake, de trainer van de Domstedelingen, erg goed van hun gezamenlijke tijd bij FC Twente en krijgt de vraag wat hij van Hake weet dat anderen niet weten. "Heel veel, maar dat kan ik hier voor de camera niet delen", lacht Ten Hag. "Nee, nee, echt niet. Laat ik het zo zeggen: ieder mens heeft wel wat. Hij gaat ook over mij praten, dat is gevaarlijk, hè. Ik zal niet uit de school klappen", knipoogt hij.Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door ajaxxxlove)

De CL winnen !
Dat is het enige wat telt.
En niets is onmogelijk.

25 september 2021 om 21:40

Ajax heeft een hele goede ploeg en is in vorm maar je kan ook overdrijven.

25 september 2021 om 21:48

Amerikaans statistiekbureau 538 heeft Ajax als op twee na favoriet voor winst (city 1, Bayern 2). Zegt natuurlijk niet heel veel over de werkelijke kansen (barca staat hoger dan psg bijvoorbeeld), maar Ajax staat er goed op.

25 september 2021 om 21:52

Na de eerste speelronde in de CL valt het me best tegen dat ze qua stats niet op 1 staan

25 september 2021 om 21:59

We versloegen de kampioen van Portugal. Winnen van de nummer 2 of 3 uit een top 4 competitie wordt terecht zwaarder gewogen.

25 september 2021 om 22:11

@MiltonKeynes, leuk en aardig, maar waarschijnlijk heb je ook statistiekbureau's die Ajax niet in de top 10 zetten... Lijkt mij een gevalletje Cherrie picking. We draaien nu erg goed, super, maar het is nog even afwachten of dit echt ons niveau is/we dit over een langere periode vast kunnen houden of dat we nu aan het pieken zijn. PSV was ook enkele weken heel, heel erg goed en toen deden ook veel mensen alsof dat echt hun niveau was bijvoorbeeld. Ajax speelt nu super, maar we hebben bij PSV gezien dat het ook snel kan omkeren. Gewoon even geduld, hiervan genieten en hopen dat dit doorgetrokken kan worden/ook in de Champions League tegen de grotere teams succesvol kan zijn.

25 september 2021 om 22:34

De corona pandemie heeft de verschillen wel kleiner gemaakt/open gegooid. Aangezien Nederlandse ploegen nooit zoveel financiële risico's hebben genomen als in zuid Europa, Portugal, Spanje,Italië. Zullen voor hopelijk ajax en psv de kansen zich positief te presenteren zijn gegroeid. Want beide hebben juist sterkere selecties gekregen. Ajax moest het ingang en april wanneer er gewonnen moest worden vaak doen met de mindere goden, of jongens zoals lang die er op dat moment niet aan toe waren. Heb er echt vertrouwen in dat psv en ajax veel punten gaan pakken en hopelijk feyenoord als ze de grotere belasting van meer wedstrijden kunnen opvangen. Qua televisie gelden schieten we dan wel te kort op de grootste competities, maar heb alle vertrouwen dat het aanzien van het Nederlandse clunvoetbal vergroot zal worden.

25 september 2021 om 22:35

Tja als je bv Tadic en Alvarez mist , zeggen die statistieken helemaal niks meer

25 september 2021 om 23:44

Ik ben Ajacied, maar dat slaat echt alles haha

26 september 2021 om 09:28

Die positie is natuurlijk niet echt relevant, het leuke is dat Ajax er tussen staat. Het voordeel voor Ajax is dat het een selectie heeft die breed is, in de kern al lang bij elkaar is en waarschijnlijk in de nationale competitie hier en daar een slippertje kan veroorloven. Tegen Besiktas wordt een interessante wedstrijd, je bent als Ajax gewoon favoriet. Zeker na alle blessures bij Besiktas. In de CL speelt Ajax toch vaker beter in een underdog rol dan wanneer ze zwaar favoriet zijn (wedstrijden tegen Bayern en Liverpool waren beter dan de wedstrijden tegen Valencia en Lille de afgelopen twee jaar).

26 september 2021 om 11:54

Als ze Barca boven PSG zetten dan klopt er van dat hele onderzoek geen drol 💩

25 september 2021 om 21:43

Behave! De KO-fase halen is het hoofddoel en laten we ons daarop focussen. Alles wat daarna komt is bonus. Wel moet ik zeggen dat we vergeleken met 18/19 een bredere bank hebben. Maar nu maak ik indirect een vergelijk die ik niet moet maken. Nu lijkt het net als ik een soortgelijk verwachtingspatroon heb, wat totaal niet zo is.

25 september 2021 om 22:16

Mwah, mensen mogen best zeggen dat Ajax nu in de breedte en misschien zelfs in de basis beter is dan toen, maar je maakt natuurlijk een denkfout als je denkt dat dat ook betekent dat je beter gaan presteren in de Champions League...

25 september 2021 om 22:34

Precies. Alles moet gewoon op z'n plek vallen om dat voor elkaar te krijgen. Je moet geluk hebben met een tegenstander die een matige dag heeft, boven jezelf uitstijgen, geen rare scheids tegen het lijf lopen die door onverklaarbare kaarten sleutelspelers een schorsing aannaait, geluk hebben met blessures, er zijn zoveel factoren van invloed

25 september 2021 om 23:05

Jezus wat ben je de laatste dagen negatief. Verander je naam ff want jij hebt duidelijk geen goede blik op de toekomst.

25 september 2021 om 23:35

@Formule112, waar ben ik nu negatief over dan?

26 september 2021 om 00:46

De basis had toen echt wereldtop en die was steeds fit en heel scherp op goede momenten. Ze zijn nu goed, maar ziyech of de jong hebben we niet. Maar wie weet. Veel grote ploegen spelen echt niet geweldig dit jaar

26 september 2021 om 08:59

Timber-De Ligt, Frenky-Gravenberch, Antony-Ziyech. Qua portie talent wel vergelijkbaar.
Ik zeg niet dat ze nu al zo ver zijn, maar ze groeien nog wekelijks.

25 september 2021 om 21:44

Vergelijk de selectie eens met die van Man City, Liverpool, Chelsea, Real Madrid, Bayern Munchen, Manchester United en Paris Saint Germain vriend...

25 september 2021 om 22:18

Het voordeel van Ajax is wel dat we in de Eredivisie krachten kunnen sparen, de uitvoering van onze tactiek kunnen perfectioneren en daar een flow kunnen creëeren.

25 september 2021 om 21:49

Dat is direct wel heel optimistisch. Laten we eerst eens 1 of 2e in de poule worden. Daarna heb je ook een beetje geluk nodig qua loting, eventuele blessures en scheidsrechters. Bekijk het van wedstrijd op wedstrijd zou ik zeggen!

25 september 2021 om 22:10

Niets is onmogelijk, maar de kans op CL winst is wel heel erg klein op dit moment.

26 september 2021 om 09:36

Snap ik. Die kun je vaak genoeg winnen. Moet je wel voetbalspelletjes gaan spelen op spelcomputers

Ten Hag wordt met het jaar losser, vind hem steeds vermakelijker worden. Ook voorafgaand de wedstrijd lekker dollen af en toe. In het begin was ie veel serieuzer en zakelijk. Hopelijk blijft ie na dit jaar nog, echt de definitie van de juiste man op de juiste plaats. En dat geldt ook voor overmars. De club wordt echt geleid door vakmensen, heerlijk die organisatie momenteel.

25 september 2021 om 21:52

Hij heeft als trainer echt stappen gemaakt. Dat zie je niet vaak in Nederland. Nederlandse trainers, ongeacht of ze succes behalen of niet, vinden zichzelf al vanaf het begin heel wat: "hoe kan je beter worden als je al de beste bent?" De trainers van Ajax sinds De boer zijn hierin een uitzondering.

25 september 2021 om 22:04

En de wisselwerking met Overmars vind ik ook geweldig, het respect onderling is zo groot bij die twee. Ook met Bosz was er een geweldige klik. Is alleen maar genieten als supporter dat je zulke sterke mensen aan het roer hebt staan. Zijn minstens net zo belangrijk als de spelersgroep. En ten Hag brengt echt een topsportmentaliteit met zich mee, daar mag hij ook wel eens de credits voor krijgen. Hoeveel wissels hij ook doet, het spel gaat echt niet achteruit de laatste weken.

25 september 2021 om 22:10

Muah. Als tacticus was Ten Hag vanaf het begin al geweldig. In zijn eerste hele seizoen schakelde hij nota bene Madrid en Juve uit hè. Als persoon voor de camera is hij wel echt gegroeid

25 september 2021 om 22:15

En dat kwam volgens vele door Schreuder dat seizoen, die heeft ma dat seizoen als hoofdcoach alleen maar gefaald, Ten Hag bewijst zich al jaren als een topcoach en wordt alleen nog maar afgekraakt op zijn media optreden af en toe wat totaal niet boeiend is

26 september 2021 om 01:06

Heb ik dus ook altijd gevonden. Ten Hag heeft zijn plannen altijd gewoon goed uit kunnen leggen en heeft altijd een duidelijke visie gehad. Dat heeft gewoon tijd nodig, wat door Overmars begrepen werd.

Dat sommigen niet voorbij zijn mediavoorkomen kunnen kijken, is alleen maar hypocriet. Zelf heb ik ook wel eens een berichtje van een forumlid gehad, die zich verafschuwde dat ik het 'altijd voor Ten Hag opnam', want in zijn ogen was het slechts een Tukkertje die niet in de club paste. Onbegrijpelijk. Opvallend genoeg zie je diegene nu nooit meer in topics rond Ten Hag, alsof het de heer V. Driessen zelf is.

26 september 2021 om 01:14

Helemaal mee eens. We moeten echt genieten van wat Ajax nu allemaal presteert want het is echt de hand van Overmars en met name ten Hag die we zien. Ten Hag is echt een hele grote, denk dat hij zelfs nog steeds onderschat wordt. De les die we hier hopelijk een keer uit gaan trekken is dat het niet gaat om goede media optredens, afkomst of voetbalverleden, maar om tactisch inzicht, topsportmentaliteit en doorzettingsvermogen.

26 september 2021 om 12:33

Klopt wel wat je zegt, maar het is wel makkelijker om losjes te zijn als je de goede resultaten aan elkaar rijgt. Als hij echt gegroeid is moet hij dat ook tonen als de resultaten en/of de recensies minder goed zijn. Dan werd hij in het verleden snel nukkig.

Getafe speelde iets meer toneel, maar wat Groningen deed sloeg ook nergens op en scheelde mijns inziens niet super veel. Fel spel is goed, verdedigend spel is goed en tijdrekken kan ik begrijpen. Maar dit was echt bizar erg tijdrekken, die keeper rekte vanaf de eerste doeltrap al tijd. Enorm vervelend, maar misschien te begrijpen en de scheids hoort dan op te treden. Maar dan ook nog wat kunststukjes en om de haverklap gaan liggen... Je verdiende wel 5 of 6 minuten blessuretijd in die eerste helft.

25 september 2021 om 21:51

Als ik scheids was, zou ik hem na 3x de eerste waarschuwing geven. Bij de 4de x gelijk geel en bij de 5de keer gelijk zijn tweede gele. Korte metten. Ook bij die verkeerde inworp was het trouwens voor Ajax... En dan nog meer vreemde beslissingen... In het stadion had ik althans de indruk dat het niet best was.

25 september 2021 om 21:53

Het is ook nooit goed eerst verwijte heel Nederland Cambuur dat ze het lieten afweten en te voorzichtig speelde na die 9-0 afdroging komt er een team dat Ajax probeert te bestrijden en op het randje speelt is het ook niet goed wanneer is het een keer goed in de ogen van de Nederlandse voetbalkijker ?

25 september 2021 om 21:55

Heel simpel. Een deel vind dit de juiste tactiek om Ajax te bestrijden, een deel vind jij dat je Ajax met een ander strijdplan moet bestrijden. En dus heb je altijd kritiek.

25 september 2021 om 22:12

En zo simpel is het...ik hoor bij t eerste groep o erigens. Zolang tegenstanders geen vieze gore gemene overtredingen maken, vind ik t prima. Want de regels laten t blijkbaar toe. Het is een loophole. Want de regels zijn nog allemaal interpretatie gevoelig. Ene scheids doet er helemaal niks mee en voegt 3 min blessuretijd en andere is miss wat strenger. Dan mag je als tegenstander zijnde prima gebruikmaken van de situatie.

25 september 2021 om 22:20

@Ridirkulous, helemaal mee eens. Het is niet mijn type voetbal, maar als je daarmee het maximale resultaat denkt te behalen moet je het vooral doen. Vind het voor onze competitie ook wel goed, omdat topclubs dan wel veel meer weerstand ervaren om te winnen en daar wordt je wel beter van.

26 september 2021 om 02:04

Hoezo meer weerstand? Als Ajax net zo scherp voor de goal was geweest als tegen Cambuur. Dan hadden er weer een stuk of 8 ingelegen. Dus veeschil maakt het niet. Maar tegenstanders mieten doen waar ze zichzelf goed bij voelen. Maar omdat er vandaag maar 3 in gaan moet men niet gaan doen alsof Groningen het beter heeft gedaan als Cambuur. En dat terwijl Groningen een ploeg voor de play-offs heeft en Cambuur degradatie wil ontlopen.

26 september 2021 om 02:55

Tegen Cambuur hebben we ook zat kansen gemist... We hebben duidelijk minder kansen gehad, dus Groningen deed het beter/maakte het ons moeilijker.

Ik kan het niet vaker benoemen maar wat ben ik jaloers op akax, betreft de trainer. Heeft duidelijk meerdere plannen. Als A niet lukt dan schakelt hij snel over naar B of C. Heeft een helder beleid en brengt dat ook goed over naar zijn spelers.

25 september 2021 om 22:17

@Arnavut jouw trainer heeft ook meerdere plannen. Plan A wissel, Plan B wissel, Plan C wissel, Plan D wissel en Plan E wissel Iedere wedstrijd gooit hij al zijn plannen erin.

26 september 2021 om 00:15

😂 Yeps, mocht hij 11 keer wisselen dan had hij zelfs tot plan K. Zou er nog trots op zijn ook.

Dit Ajax maakt een grote kans om de CL te winnen. Er staat nu een wereldploeg die haar wedstrijdjes in de Eredivisie op 40% uitspeelt omdat men niet gemotiveerd raakt van dit soort kleine wedstrijden. Als Ajax even gas zet en nog niet eens op 100% van haar kunnen speelt, zie ik het somber in voor menig topclub. Er zijn clubs die mooi voetbal spelen, maar niemand speelt the Ajax-way: 90 minuten dominant, aanvallend en frivool voetballen. Het begint een beetje zielig voor de rest van de Eredivisie te worden, maar Ajax is deze competitie al lang en breed ontgroeid. Ajax is een grootmacht. Genieten!

25 september 2021 om 22:02

Laten we alsjeblieft een beetje normaal blijven doen. We spelen in de Eredivisie lekker tegen enkele tegenstanders van aanzienlijk kleiner formaat. En ja, we winnen op overtuigende manier van Sporting … maar dat is wel andere koek dan wat je tegen komt in de knock-outfase CL. Voorlopig is het prolongeren van de dubbel en overwinteren in de CL het doel. Stiekem droom ik mee, maar je weet gewoon dat er nog tegenslag en meer weerstand gaat komen. Dus erg realistisch is het niet.

25 september 2021 om 22:13

Daarom. Voor hetzelfde geldt parkeert Besiktas ook de bus en spelen we gelijk/verliezen we en ook thuis tegen Utrecht kan zomaar puntverlies opleveren. En dan kan het ineens omslaan. We hebben bij PSV gezien hoe snel dat kan gaan. Ik geniet gewoon van de huidige vorm en de fantastische sfeer in het stadion. Want wat was die sfeer goed!

25 september 2021 om 22:05

Dit ajax kan het niveau wat de ploeg die de halve finale haalde niet aantikken. Deze ploeg lijkt wel een stuk volwassener, en de bank is breder. Om ver te komen in de CL moet het wel heel erg meezitten qua loting.

25 september 2021 om 23:16

Alsof Juventus en real Madrid een gunstige loting was....

25 september 2021 om 23:21

Ik heb het over dit seizoen

25 september 2021 om 22:07

Ik zou zeggen blijf nog wel even realistisch. Ajax is een ploeg in vorm, maar er zijn betere clubs met meer kwaliteit. Al hoop ik dat ze ver gaan komen in de CL, dat gun ik ze van harte.

25 september 2021 om 22:10

Kom op man blijf ff op aarde staan. Krijgen we dit soort teksten weer als we onverwachts punten laten liggen. Ajax heeft een goede kans om door te stoten naar de KO fase en dat is gezien de historie al een prestatie op zich. 2x in de laatste 4 seizoenen, maar ook 2x in de laatste 15 seizoenen. Dat is al bijzonder te noemen. Als je een beetje geluk hebt met de loting kan je misschien nog de kwartfinale halen. Dat zou ik al fantastisch vinden. Bij 2018/19 waren er belachelijk veel spelers die een hoog niveau aantikten. Enkel bij Schone zag je dat ie het lastig had bij een hoger niveau, de andere 10 bleven zichzelf maar ontstijgen. Nu zie ik er niet opnieuw 10 die echt door het plafond gaan, maar met Mazraoui, Timber, Martinez, Gravenberch en Antony staan er opnieuw een paar kanonnen die een hoog niveau kunnen aantikken. Dan heb je misschien Onana ook weer terug. Als we de KO fase halen ben ik al blij, misschien nog een rondje overleven. Maar alles wat daarna zou gebeuren is eerder een bonus dan een must.

25 september 2021 om 22:26

Helemaal mee eens. Wat echter wel beter lijkt is het lezen van de wedstrijd en daarnaar handelen. De spelers hebben al snel door hoe een tegenstander in de wedstrijd zit en daar passen ze zich snel op aan. We hebben meerdere tactische varianten en daar kunnen de spelers snel tussen switchen. Ook zijn we in de breedte beter, meer ervaren dus hopelijk stabieler. De enige vraag is of inderdaad ons piekniveau weer zo hoog is, maar zelfs als dat het geval is is het maar de vraag of we dat jaar kunnen evenaren. In de Champions League kom je namelijk ook ploegen tegen die gewoon van een hoger niveau zijn dan Ajax, dus zelfs als we beter zijn kunnen we er eerder uit liggen.

25 september 2021 om 22:19

Kans op CL omdat we Cambuur, Fortuna en Groningen verslaan?

25 september 2021 om 22:22

Slaat natuurlijk nergens op als je het op basis daarvan concludeert. Sowieso zie ik Ajax geen kans maken, althans, laat het inderdaad eerst maar zien tegen de grote jongens.

25 september 2021 om 23:37

@Formule112, als ik daar zin in heb, waarom niet? De reacties hier geven juist de mogelijkheid om met meerdere mensen lekker te discussiëren. Daar is het voor, als je inhoudelijk reageert althans...

26 september 2021 om 02:10

Als hij dat wilt mag dat toch? Het is notabene een forum..

Be cool :-)

26 september 2021 om 04:05

Ga vooral kritiek hebben op zo'n beetje de beste poster van Voetbalzone. @DeToekomst, post vooral nog meer. Iedereen met meer dan drie hersencellen geniet van je reacties.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger94
R. GravenberchMiddenvelder91
S. BerghuisAanvaller92
S. HallerAanvaller96
D. TadićAanvaller94
J. TimberVerdediger81
E. ÁlvarezMiddenvelder82
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

47 fans
Coach, 51 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
1996-2002 FC Twente
Laatste voetbalnieuws

‘Hij moet bijtekenen, anders moeten ze bij Ajax Rensch daar neerzetten’

Devyne Rensch moet op de rechtsbackpositie de voorkeur krijgen boven Noussair Mazraoui zolang laatstgenoemde zijn contract niet verlengt, zo stelt voormalig Oranje-international Peter Boeve. De Marokkaans international heeft een aflopend contract...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren