Noa Lang en Mark Flekken in voorselectie Nederlands elftal

Vrijdag, 17 september 2021 om 13:01Jeroen van Poppel • Laatste update: 13:39

Louis van Gaal heeft de voorselectie van het Nederlands elftal voor de komende interlandperiode in oktober bekendgemaakt. Noa Lang en Mark Flekken mogen dromen van een uitverkiezing, want zij behoren tot de voorselectie. Anwar El Ghazi, over wie Van Gaal onlangs ook sprak op een persconferentie, is er niet bij.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

218 reacties (laatste reactie door linksbuiteadem)

Ook al heb ik Flekken nooit zien keepen het is wel goed om te zien dat van Gaal naar meerdere spelers kijkt. Er zijn zoveel spelers onder de radar omdat bij mindere clubs spelen in een betere competitie of in een andere soort competitie dan we gewend zijn (championship bijvoorbeeld). Ik zou graag zien dat Dandjuma ook een keer de kans krijgt om zichzelf te laten zien vond hem afgelopen week positief opvallen tegen Atalanta.

17 september 2021 om 13:07

665

Met de kwaliteit van de huidige keerpers, zou v Gaal zelfs in China of Oezbekistan kijken als daar een NL keeper rondloopt

Wel gaaf dat er nu 'onbekende' spelers kans krijgen. Ken de keeper niet en wel benieuwd.

17 september 2021 om 13:10

Dat is wel wat overdreven natuurlijk. Bijlow is een hele goede keeper met een, mits fit, grote toekomst. Drommel doet het niet slecht bij PSV. Daarbuiten is het wel karig ja, al zitten er talenten als Gorter en Raatsie aan te komen.

17 september 2021 om 13:46

Vind echt dat iedereen overdrijft over het niveau van de keepers. Bijlow is gewoon het grootste keeperstalent sinds Van der Sar, Drommel wordt onterecht naar beneden gesabeld en gaat gewoon een prima niveau halen. Een Westerveld ofzo, en Krul is ook een verdienstelijke keeper. Wel jammer dat hij zich niet helemaal door heeft ontwikkeld.

17 september 2021 om 14:56

Bijlow is talentvol maar de nieuwe vdsar...? voor de rest is het potentieel een prima/goede keeper maar hij is er zeker nog niet. de andere keepers vind ik heel matig zeker voor een groot voetbal land als Nederland. maar goed we zijn afgelopen jaren dan ook geen goede keepers meer gewend. Best vreemd als in ons buurland het stikt van de goede keepers

17 september 2021 om 15:06

Rayvg, hij zegt ook niet dat hij de nieuwe vd Sar is, maar het grootste keeperstalent sinds vd Sar. Flink verschil.

17 september 2021 om 15:34

Je begint al fout, van der sar was geen talent. Begon pas te pieken na z’n 30e. Stekelenburg zou de nieuwe vd sar worden, tikte het niveau aan in 2010 uiteindelijk is hem dat niet gelukt. Drommel was in zijn ‘jeugd’ veldspeler en geen keeper. Dat zie je wel nog steeds in het wel of niet uitkomen of het positioneren. Ik ben het met je eens dat Bijlow gewoon een onwijs groot talent is en voorlopig moet blijven staan, want het is gewoon echt een hele goede keert. maar een goed talent zijn geeft geen garantie voor de toekomst.

Over van gaal, dit zijn echt de dingen die van gaal onderscheidt van zijn andere collega’s en voorgangers, vooruit denken en niet in de bekende bubbel blijven kijken en zoeken naar spelers. Hopelijk blijven er na een aantal magere jaren net zulke grote talenten als bijlow, timber, etc doorstromen! Dan kunnen we met z’n alle er een hoop plezier aan beleven!

Fijn weekend

17 september 2021 om 16:15

Grootste talent sinds Van Der Sar was toch echt Stekelenburg. Dat hij het niet helemaal waar heeft gemaakt veranderd daar niks aan. WK 2010 was hij ook één van de uitblinkers. Die redding in de halve finale staat nog op mijn netvlies gedrukt.

17 september 2021 om 16:47

Neuer was in de jeugd ook spits en is later keeper geworden, dus dat argument zegt helemaal niks.

17 september 2021 om 17:14

Ik zeg ook echt nergens dat Drommel geen goede keeper is of kan worden, lees mijn stukje over drommel nog een keer en je zult zien dat ik het feitenlijk onderbouw.

17 september 2021 om 17:47

AfcAjax0164. In de halve finale verkeek hij zich op een schot van Forlan. Denk dat jij de redding in de kwartfinale bedoelt?

17 september 2021 om 18:04

En dat beweer ik ook niet, alleen je argument zegt niet zoveel😉

17 september 2021 om 21:07

Flekken doet het goed in de BL bij SC Freiburg. Prima gestart in het seizoen

17 september 2021 om 21:09

Sepp Maier is ooit ook als spits begonnen.

17 september 2021 om 13:09

Mindere clubs? Ik schat een Freiburg hoger in dan Feyenoord en AZ. Als een speler paar leuke potjes in de Eredivisie speelt moet die meteen in Oranje, maar in het buitenland telt dat blijkbaar niet, tenzij je bij grote clubs speelt.

17 september 2021 om 13:13

Precies. Een speler als Til komt bij Freiburg niet aan de bak maar is bij Feyenoord een dragende speler. Zegt genoeg over het niveau

17 september 2021 om 13:16

Wat zegt dat dan? Ben jij bekend met de speelstijl van Freiburg? Had Til daar volledig tot zijn recht kunnen komen?

17 september 2021 om 13:25

Til moest bij Freiburg als controlerende middenvelder spelen. Dat ging niet helemaal lekker.

17 september 2021 om 13:59

@davilla; volgens die redenatie is Watford dus ook van een hoger niveau dan Ajax 👏🏻

17 september 2021 om 14:23

Een doorsnee speler van Southampton en een bankzitter van West Ham zijn bij Ajax ook dragende spelers. Dat heb je nu eenmaal als je een Eredivisieclub bent. Die Gotze kwam in Duitsland nergens meer aan de bak en is nu bij PSV de sterspeler

17 september 2021 om 14:32

Als Götze bij jou club Feyenoord zou spelen, zou je maar wat blij zijn met hem. Gisteren liet hij wederom zijn klasse zien, met een goal en prachtige assist.
On: wel mooi dat Lang er nu bij zit.

17 september 2021 om 15:01

Zucht. Een doorsnee speler van Southampton en een bankzitter bij West Ham zijn geen spelers die zomaar even op CL niveau dragende spelers zijn. Dat is echt schromelijke overschatting van de PL en onderschatting van (in elk geval) Ajax en Psv.

Maar belangrijker, een speler moet ook passen binnen een team. Kijk naar spelers die in Nederland niet echt opvielen maar bij Atalanta opeens in een CL waardig elftal presteren. Er zijn ook absolute topspelers geweest die na een transfer opeens veel minder presteerder. Denk aan Shevchenko en Kaka. Die pasten dus gewoon niet, die waren niet opeens in een te moeilijke competitie gekomen ofzo.

Dus dit soort simplistische redeneringen zijn gewoon zinloos.

17 september 2021 om 15:07

Japie wat een onzin. Gotze kon bijtekenen bij Dormund en heeft nog redelijk wat gespeeld in zijn laatste jaar. Kijk zijn statistieken er maar op na

17 september 2021 om 13:19

Regelrechte schande dat El Ghazi er niet bijzit echt een waardeloze trainer.

17 september 2021 om 13:41

Wie haal je er dan uit? Gakpo en Bergwijn zijn voor links neem ik aan en Berghuis en Lang rechts. Ik vind dat zowel Berghuis als Lang het meer verdienen. Lang verdiend het na een jaar uitblinken en Ajax is beter dan Aston Villa dus ik snap ook dat er voor Berghuis gekozen.word.

17 september 2021 om 13:54

Je argumentatie slaat op dit geval nergens op. “Ajax is beter dan Aston Villa, dus ik snap dat er voor berghuis gekozen wordt.”. Van Gaal moet dus selecteren op basis van clubs ipv individuele kwaliteiten? Als je kijkt naar de statistieken, zou je een el ghazi eerder mee moeten nemen dan een Bergwijn. En dat terwijl ze in dezelfde competitie spelen en op een soortgelijke positie. Qua kwaliteiten doet el ghazi niks onder aan de spelers die jij net opnoemde, dus vind de argumentatie wel heel zwakjes. Verder ben ik ook wel benieuwd naar je reden waarom el Ghazi het dan minder verdient als de rest?

17 september 2021 om 14:26

We moeten el ghazi ook niet groter en beter maken dan hij is he. Vorig jaar 10 pl goals daarvan waren er heel wat penaltys

17 september 2021 om 14:37

Mwuah, weet niet of hij zoveel beter is als een Berghuis of zelfs spelers die op rechtsbuiten zouden kunnen spelen. Ik had hem meegenomen, maar zoveel meer dan Berghuis is het niet hoor.

17 september 2021 om 14:38

Lang is linksbuiten of op 10. Geen rechtsbuiten.

17 september 2021 om 14:52

El Ghazi hoort er ook niet bij. Scoort af en toe goals in de Pl, maar verder is het ook niet zo speciaal. Weet ook 100% zeker dat veruit het grootste deel dat roept dat hij erbij moet zijn, nooit wedstrijden kijkt van die jongen.

17 september 2021 om 15:03

Een schande zelfs, en zelfs een waardeloze trainer. Toe maar. Alleen maar omdat een speler die al jaren niet bij oranje zit, niet geselecteerd wordt.

Het zou leuk zijn om El Ghazi weer een keer te zien. Hij verdient het. Maar het is niet opeens een schande als hij er niet bij zit.

17 september 2021 om 15:16

Haal Luuk de Jong maar eruit. Hij voegt helemaal niks toe. We hebben al Weghorst. Malen, en Depay kunnen daar ook spelen. Beter Anwar dan Luuk

17 september 2021 om 15:22

@rick1o1.....als jij denkt dat Lang een rechtsbuiten is dan heb je dus echt niet opgelet. Hoe kom je daar bij vraag ik me oprecht af. Iedereen weet dat hij of op 10 of vanaf de linkerkant speelt.

17 september 2021 om 15:36

Bergwijn speelde ook top tegen Turkije, super dreigend die heeft hem idd echt wel verdiend. Ik ben bang voor El Ghazi dat hij de eeuwige afvaller wordt van de definitieve selectie.

17 september 2021 om 19:01

Luuk zal ongetwijfeld ook afvallen, net als Flekken. Denk dat ze dat allebei ook wel weten. Voor Flekken zelf vind ik het geweldig dat hij is opgeroepen, dit zal hem een enorme boost geven, ongeacht die definitief wordt geselecteerd of niet. Dit is een hele slimme keuze van van Gaal, aangezien we dun in de goede keepers zitten. Dit kan net het juiste duwtje in de rug geven voor zo'n jongen. Over Luuk de Jong, die zal zelf echt wel weten dat hij het gewoon niet meer heeft. Zelfs niet als pinchhitter. Met weghorst malen en Memphis hebben we genoeg spitsen.

17 september 2021 om 13:54

Geen wonder na de strapatsen van Pasveer. Dat kan echt niet in het Nederlands elftal. Deze jongen gaat echt wel een kans krijgen.
Lang ben ik wel blij mee: eindelijk weer een speler met een goede trap. Daarmee kun je een goed plan B in Oranje maken met Berghuis rechts en Lang links, met als spits Weghorst of De Jong. Mocht Depay echt moeten spelen probeer hem dan maar op 10.
Overigens viel Bergwijn geblesseerd uit, dus die kon er wel eens niet bij zijn. Malen speelt niet veel klaar in Duitsland, dus die kun je wel even skippen...

17 september 2021 om 14:52

Ik vind het onbegrijpelijk dat Karsdorp er niet bij zit. Verder lijkt mij dit gewoon de sterkst mogelijke voorselectie!

Eindelijk. Wat een heerlijke speler om naar te kijken is die Lang. Echt een soort Neymar in de zin dat alles ook leuk moet zijn voor het publiek! Technisch perfecte aannames (die laatste goal in België), omhalen, publiek opzwepen. Houd wel van zulke mannetjes.

17 september 2021 om 13:12

Lang gaat de linksbuiten worden komende jaren als hij een goede transfer maakt komende zomer. Een club waar die veel speelt en belangrijk kan worden. Dortmund had beter Lang kunnen halen als opvolger van Sancho dan Malen denk ik.

17 september 2021 om 13:19

Cody Gakpo vind ik persoonlijk in potentie beter dan Noa Lang. Maar beiden op de flank zal moeten kunnen

17 september 2021 om 13:21

Want? Dortmund speelt 41212 onder Marco Rose. Die spelen niet eens met buitenspelers.

17 september 2021 om 13:24

Maar wel met spitsen die meer aan de zijkant staan. Malen ziet er uit als een hongerige speler, maar meer dan dat vind ik hem ook niet met voetbal hebben. Gakpo daarentegen barst van het talent.

17 september 2021 om 13:35

Ik ben fan van Gakpo, maar Lang heeft wel meer potentie in mijn ogen. Is in vrijwel alles net iets beter dan Gakpo behalve schieten. Lang heeft betere dribbel, passing en is iets sneller, gold bij Ajax in de jeugd ook al als toptalent. Maar denk wel dat ze beide minimaal Europese subtop gaan halen.

17 september 2021 om 13:57

@KipZes, Malen is ook een geweldig talent, net als Lang. Malen moet harder werken en sterker worden, maar als je zijn voetbalkwaliteiten niet kan zien dan snap ik het niet (of kijk je niet). Als Haaland beide voorzetten van Malen erin had geschoten was de euforie weer volledig anders.

17 september 2021 om 14:07

Wauw. Lang sneller dan Gakpo. Dan vraag ik me echt af of je beiden ooit wel hebt zien spelen. Gakpo is veel explosiever dan Lang en vooral op lange afstand. Betere dribbel wil ik ook betwijfelen. Misschien oogt het sierlijker bij Lang, maar expliciet beter? Beide spelen bij vergelijkbare clubs, Lang heeft wel echt het voordeel van spelen in de CL. Hij speelde ook echt goed tegen PSG. We zullen zien komende jaren wie het verder schopt. Is wel jammer dat geen van ze ook echt op rechts goed uit de voeten kan.

17 september 2021 om 14:17

Joey91 ik ben het daar niet mee eens, waarmee ik niet wil zeggen dat ik Lang minder vindt dan Gakpo. Ik vind wel dat Gakpo qua passing en overzicht veel beter is dan Lang (dat zag je overigens ook bij Jong Oranje op het EK waar je beiden goed kon vergelijken). Gakpo kan zo goed tussen de linies spelen en lijkt meer te spelen als een 10 op linksbuiten (ik denk oveirgens ook dat Gakpo een uitstekende 10 zou zijn), waarbij ik Lang veel meer als een winger vindt spelen. Bovendien vind ik de dribbel van Gakpo niet minder dan die van Lang. Het oogt misschien een beetje slungelig bij Gakpo vanwege zn lengte, maar als je ziet hoe vaak hij de bal gewoon ontzettend goed meekrijgt en zich tussen een paar man vrij kan dribbelen, dat getuigt gewoon van een uitstekende dribbeltechniek.

17 september 2021 om 14:25

Beiden gewoon hele grote talenten met hun eigen kwaliteiten. Ik vind deze twee meer hebben dan Bergwijn wat ik persoonlijk een simpele draver vind

17 september 2021 om 14:39

Eens over Gakpo en Lang, Bergwijn doe je tekort Krekel.

Zet Gakpo bij Tottenham en je ziet hetzelfde, althans zelfde als vorig jaar, want Bergwijn gaat dit jaar knallen gok ik.

17 september 2021 om 17:29

Ik zie het niet in Bergwijn. Hij rent en hij vliegt maar ik zie weinig van technische souplesse en overzicht in zijn spel. Ook voor de goal is hij altijd zo onrustig en slordig in de afronding

17 september 2021 om 18:14

Komt ook omdat het takenpakket voor een buitenspeler heel anders is in de PL dan in de ED. Laat twee keer je man lopen en je mag wisselen. Zoals Coco terecht aangeeft, als je moet draven van je trainer dan moet je je taak gewoon invullen.

17 september 2021 om 19:55

ik denk niet dat dat aan de trainer ligt. eerst was hij aan het draven onder Mourinho en nu ook weer onder deze coach. je ziet vaak gewoon dat als hij dichter bij de goal komt hij het niet meer weet. hij ziet dan de oplossing niet en is het overzicht volledig kwijt

17 september 2021 om 13:51

Ik ook, eeuwig zonde dat Ajax hem nooit echt een kans heeft gegeven.

17 september 2021 om 14:07

Hij zou ook nooit spelen omdat Tadic daar speelde. En anders moest die op rechts, wat niet zijn positie is. Gewoon een uitstekende keuze van Lang om te kiezen voor zijn carrière.

17 september 2021 om 14:14

Hij had pure pech dat hij op de positie speelt van de beste speler van Ajax. En als hij de rol van Idrissi vorig jaar had gehad, was dat voor hem ook niet goed.

17 september 2021 om 13:59

VZ: Noa Lang was MVP in de CL wedstrijd tegen PSG! Geen kleine prestatie als PSGs aanval bestond uit Messi, Neymar,MBappe. Zeggen dat hij “alom waardering oogste” is die prestatie tekort doen
On: Noa verdiend deze voorselectie, zeker na zijn MVP award in de CL wedstrijd als kroon op een sterke periode (sinds vorig seizoen!)

17 september 2021 om 15:07

Ik snap alleen de zuurgraad niet. Dat veel mensen potentie zien in Lang en er enthousiast van worden, is toch niet erg? Hij wordt nu opgeroepen dus misschien gaan we wel zien of dat enthousiasme terecht is. Maar waarom er zo negatief gedaan moet worden snap ik niet.

17 september 2021 om 15:17

Precies zoals Ducktaildo hierboven zegt: Ajaja chargeert maar als je sommigen hier mocht geloven, had hij lang geleden al opgeroepen moeten worden, is het een gigantische fout van Ajax om zo'n wereldspeler te laten gaan en ga zo maar door. Het is goed dat hij nu is opgeroepen, maar sommige reacties waren echt in die trant.

17 september 2021 om 16:35

Ik weet niet hoor, maar dat irritante k*tgedrag van Neymar vind ik niet echt leuk om naar te kijken.

Maar zeer terrecht dat Lang iig bij de voorselectie zit. Van mij mag hij ook zeker een keer bij de definitieve om te laten zien wat hij daar kan.

Prima om Lang erbij te halen. Verdient wel een kans. Flikken heb ik toevallig naar aanleiding van het stuk hier laatst een keertje zien keepen nu, maar geen idee of ie nou heel goed is. Maar dat zijn er op dit moment weinig in NL. Bijlow heeft de meeste potentie imo. Tenslotte verbaas ik me enigszins dat er alweer interlands zijn. Begrijp het wel, wist het ook, maar die vorige drie zijn net geweest 😊

17 september 2021 om 13:09

Idd , had al Lang erbij moeten zitten.

Mis karsdorp el ghazi en danjuma. Voor de rest prima.

17 september 2021 om 13:09

El Ghazi, Lang én Danjuma wordt wel een beetje veel, denk je niet? Zeker als Gakpo, Malen en Depay ook allemaal vanaf links kunnen spelen.

17 september 2021 om 13:14

Malen op de flanken vind ik zelf geen optie, daar is hij gewoon een heel stuk minder.. Depay zal gewoon spits spelen, El Ghazi is rechtsbuiten, Danjuma volgens mij ook.. Dan hou je Lang, Gakpo en Bergwijn over voor links

17 september 2021 om 13:41

Ik gok dat Van Gaal Lang gaat gebruiken als aanvallende middenvelder. (positie Klaassen) Dan hou je Malen-Gakpo op links, Weghorst-Luukinho in de spits en Berghuis-Bergwijn op rechts met Depay als Joker. (die natuurlijk als eerste op het formulier komt te staan)

17 september 2021 om 14:05

Danjuma speelt 90% van zijn wedstrijden gewoon als linksbuiten. Dus het wordt inderdaad druk op de linksbuiten positie als je hem ook nog eens selecteert. Daarnaast zit hij vooralsnog op de bank bij Villareal en wordt hij volgens mij rustig gebracht. Het is dus niet gek dat Van Gaal dan kiest voor een speler die meer speelt.

El Ghazi heeft dit seizoen trouwens ook meer wedstrijden linksbuiten gestaan dan dat hij rechtsbuiten stond (3 uit 4). Vorig seizoen ook (21 uit 29). Dus ook El Ghazi mag je gewoon zien als linksbuiten.

17 september 2021 om 13:21

Karsdorp inderdaad. Snap ook niet waarom een wisselspeler van Ajax wel geselecteerd wordt voor die positie (rensch) en een basisspeler van Roma niet.

17 september 2021 om 13:26

Omdat je met zo'n ongeleid projectiel nooit zeker weet of hij een topassist of een rode kaart gaat scoren bij belangrijke wedstrijden. Denk dat het daarom ook lang heeft geduurd voordat Berghuis zijn kans kreeg.

Maar goed, kansen komen er voor iedereen wel zolang ze hun hoofd bij het voetbal houden.

17 september 2021 om 13:26

Ik heb exact hetzelfde, waarom niet gewoon voor Karsdorp of Frimpong gaan die basisspeler zijn bij clubs in de subtop van topcompetities in plaats van een wisselspeler van Ajax. Rensch zijn tijd komt gezien zijn talent echt nog wel, maar er zijn op dit moment duidelijk betere keuzes dan hem voor de rechtsbackpositie.

17 september 2021 om 13:37

@Kipzes "Ongeleid projectiel" Rick Karsdorp heeft maarliefst 2 rode kaarten in 9 seizoenen profvoetbal waarvan de laatste 7 jaar geleden. Redelijk ongefundeerde opmerking dus. Rensch boven Karsdorp is gewoon niet uit te leggen.

17 september 2021 om 13:40

En hoeveel wedstrijden heeft hij in die periode gespeeld? Als je geblesseerd op de tribune zit of (zo als ze eerste seizoenen) vooral op de bank is het pakken van rode kaarten ook wel een lastige opgave.

17 september 2021 om 13:41

Belachelijk dat Karsdorp er niet bij zit. Wat moet hij doen om een kans te krijgen. @Kipzes, waarom roep je zoiets onzinnigs? De laatste keer dat Karsdorp rood kreeg was in 2015. En in totaal 2 rode kaarten gehad in zijn carrière. Belachelijk dat je hem een stempel op probeert te plakken.

17 september 2021 om 13:42

KipZes. Karsdorp heeft in zijn carrière slechts 2x rood gepakt. Geeft wel goed aan dat je maar wat roept. Dat Rensch ten faveure van Karsdorp wordt opgeroepen is vrij opmerkelijk.

17 september 2021 om 13:43

@ikbenjouniet, wat een niveau zeg. Daar gaat het toch niet om. Hij doet net alsof Karsdorp vaak een rode kaart krijgt terwijl dat de grootste onzin is. En een fitte Karsdorp speelde overigens altijd.

17 september 2021 om 13:46

@Ikbenjouniet

in 230 wedstrijden profvoetbal, tevens bij zijn laatste rode kaart was hij net 20.

17 september 2021 om 13:47

Rensch zal het dan in ieder geval goed gedaan hebben in de ogen van Van Gaal de vorige keer. In ieder geval geen reden om hem af te laten vallen ten faveure van Karsdorp. In dat licht kan ik het wel begrijpen dan. Maar snap de vraag om Karsdorp ook wel, zou ook wel een kans mogen krijgen.

17 september 2021 om 13:48

@td98 Als je dan met periodes gaat werken haal er ook even de tijd af dat die daadwerkelijk fit is geweest.

Daarnaast pak je niet voor elke actie een rode kaart of zullen er vast kaarten tussen zitten die rood hadden kunnen zijn.

Puur een statistiek pakken die je argument staaft is wel heel makkelijk.

Persoonlijk zie ik het in Karsdorp niet echt zitten en moet er nu weer een hele uitleg komen over het selecteren aangezien je aangeeft dat het niet uit te leggen is.

van Gaal heeft het toch echt uitgelegd.

17 september 2021 om 13:53

"Daarnaast pak je niet voor elke actie een rode kaart of zullen er vast kaarten tussen zitten die rood hadden kunnen zijn." Haha wat een beargumentatie is dit. Statistieken liegen niet, zullen we maar zeggen.

17 september 2021 om 13:55

Hij heeft ook niet veel gespeeld sinds dien he. Dat is een speler die het net niet heeft. Goede keus om Rick karsdorp thuis te laten.

17 september 2021 om 13:56

Joshua ik denk dat er wel een reden is dat jij geen bondscoach bent en val gaal wel…

17 september 2021 om 13:58

@jajoh89, wat maakt die periode nou uit. Al was hij 10 jaar geblesseerd geweest. Met 2 rode kaarten in 230 wedstrijden kan je niet beweren dat "je bij hem nooit weet of hij een rode kaart krijgt" of dat hij een ongeleid projectiel is.
En waar zou jij je argumenten staven? Met onderbuik gevoel, voorgevoel en meningen.....nee dat staat lekker sterk. Pff

17 september 2021 om 14:00

@blaugrana rot alstublieft op met die irritante oneliner. Het is hier een discussieforum. Anders kan je bij iedere afwijkende mening die flauwe zin er onder plakken.

17 september 2021 om 14:22

Karsdorp verdient gewoon een kans op z’N minst , je kan rustig Karsdorp de kans geven in potjes tegen tegenstander als deze wat komen

17 september 2021 om 14:39

misschien wordt rensch wel geselecteerd omdat hij samenspeelt met veel van de andere jongens, en die heeft die klik al met die jongens, hij komt bij oranje op de bank, dus om karsdorp voor de bank te halen of rensch is om het even.

17 september 2021 om 14:46

Bombardeert Karsdorp nog steeds als een dwaas naar voren zonder terug te komen? Zo ja, kan hij het als pure rechtsback vergeten. Zo niet, is hij inderdaad een aardige toevoeging, maar ik zie persoonlijk liever altijd Dumfries.

17 september 2021 om 15:07

Nee maar de manier waarop je ze toepast wel.

Ik zou oprecht je eigen argumentatie onder de loep nemen. Neerbuigend overkomen en het nog mis hebben.

17 september 2021 om 15:12

@jajoh89

FR10 heeft gewoon gelijk hoor. 2 rode kaarten in 230 wedstrijden is duidelijk. En jouw 'argument' is dat hij vast ook gele kaarten kreeg die rood hadden kunnen zijn. Als je zelf niet ziet dat die eerste statistiek gewoon een feit is, en de jouw een vage aanname, dan wordt het lastig.

17 september 2021 om 15:16

Weet jij jouw reacties altijd bol van felheid maar oprecht begrijpend lezen zit er niet in he?

Nergens geef ik mijn mening over of hij het wel of niet is. Geef alleen aan dat als je een periode pakt waarin hij langt niet altijd gespeeld heeft je makkelijk je gelijk haalt echter zijn er flink wat andere factoren die meespelen maar efin. ik vind het wel prima zo!

Staat regelmatig vooraan bij opstootjes, trekt op regelmatige basis aan de handrem vanwege zijn aanvallende speelstijl en doet dat niet altijd subtiel. Maakt hem overigens naar mijn idee geen ongeleid projectiel net als onze Nico.

Is deze uitleg wel naar wens? Volgende keer als je niet begrijpt wat ik bedoel just ask.

17 september 2021 om 15:22

Fijn dat hij in jouw ogen gelijk heeft. Staat het nog steeds vrij om mijn mening hierover te geven en dat wij daar anders over denken is het mooie aan een forum.

Als jij het hebben van een ander standpunt al lastig vind tja. Ergens gelezen dat ik ontken dat het een feit is? Hoogstwaarschijnlijk niet omdat ik het niet gedaan heb.

17 september 2021 om 14:41

Karsdorp ja, El Ghazi niet zoveel beter dan andere opties op rechts en Danjuma, had gekund maar ook hij is geen flinke upgrade of rechts en hij heeft nog geen basisplaats.

van Gaal top! Zeker verdiend voor Lang en begrijpelijk dat El Ghazi er niet bij zit.

Geen el ghazi. Anwar had echt beter voor marokko kunnen kiezen in Nederland waarderen ze hem toch niet.

17 september 2021 om 13:06

Hij speelt zelden tot nooit de laatste tijd, dus gewoon logisch.

17 september 2021 om 13:25

Speelt zelden tot nooit de laatste tijd? Hij speelde alleen tegen Chelsea niet en stond verder in alle wedstrijden in de basis.

17 september 2021 om 13:26

Hij heeft 2 basis wedstrijden gespeeld en 1 ingevallen van de 4 wedstrijden in totaal, zelden tot nooit is onzin.

17 september 2021 om 13:31

Speelt wel alleen is enorm wisselvallig. Heeft geluk dat hij de penaltys neemt want voegt vaak weinig toe. Dat is eerder het probleem. Daarnaast is villa nog niet op volle sterkte.. Bailey is er pas net bij en Trezeguet is geblesseerd. Beide buitenspelers..

17 september 2021 om 13:43

@tilburg013 Dat is inderdaad een goede omschrijving. Hij heeft de laatste tijd veel gespeeld, maar dat zal alleen maar minder worden ben ik bang. Trezeguet betwijfel ik, maar Bailey en Traore zullen in ieder geval boven hem staan in de pikorde.

17 september 2021 om 14:33

Niet perse inderdaad maar gaat wel met hem concurreren om speelminuten. En Traore was ik inderdaad even vergeten, die is ook net terug.

17 september 2021 om 13:07

Kan hij nog steeds, hij kiest er zelf voor om te blijven strijden voor het Nederlands elftal, hij heeft niet genoeg potten gespeeld bij het NL. Dus kiezen voor Marokko kan altijd nog, ik denk ook dat hij dit beter kan doen. Ik zie hem gewoon niet gekozen worden bij het NL elftal, heeft met niks anders te maken dan zijn wisselvalligheid. Heeft niks met waardering te maken.

17 september 2021 om 13:09

Mksschien wil ie dat toch gewoon niet?! Waarom zou hij dan beter voor Marokko kiezen? Oprechte vraag.

17 september 2021 om 13:15

Dat is helemaal aan zichzelf, ik geef hem oprecht respect voor het niet opgeven. Hij heeft al eens aangegeven dat hij alleen voor het Nederlands elftal wilt spelen ookal zegt iedereen om hem heen kies voor Marokko, dus wat dat betreft respect.
Maar als ik zou kijken naar sportieve vlak zou ik zeggen speel lekker voor Marokko, hij zal daar altijd spelen (gok ik) en ongetwijfeld ook meer 'gewaardeerd' worden. Ookal vind ik dat absolute onzin, ik waardeer hem ook als speler vind hem alleen te wisselvallig. En we hebben nu gewoon betere opties.
Als ie nou even oefent op rechts voor zal die ongetwijfeld opgeroepen worden, daar zitten we nogal dunnetjes met spelers

17 september 2021 om 13:42

Misschien is het een verstandige jongen en wil hij niet een groot deel van de competitie missen vanwege de Africa cup. Of gaan voetballen in een of andere bananenrepubliek zoals laatst die wedstrijd die niet doorging omdat daar een staatsgreep oid was gepleegd.

Of wellicht wil hij niet spelen onder die rare bondscoach waar Ziyech en Mazraoui inmiddels ook wel achter zijn gekomen.

17 september 2021 om 14:42

Hij gaat zeker niet alles spelen bij Marokko denk ik die hebben goede vleugelspelers en Ziyech is dacht ik een rechtsbuiten dus dan valt die plek sws af.

17 september 2021 om 13:30

je waardeert iemand om het gedrag wat diegene vertoont. Niet om afkomst. Hij is een sympathieke kerel die goed kan voetballen. Naar mijn mening had hij er met het ek al bij moeten zitten. Maarja blijft keuze van de bondscoach.

17 september 2021 om 13:37

Oh absoluut, dit heeft 0 te maken met waar hij vandaan komt, en dat ga ik er ook niet bij betrekken. En dit is ook het enige wat ik erover ga zeggen.

Nogmaals in mijn ogen heeft het gewoon te maken met zijn kwaliteit, het is ongetwijfeld een top gozer maar wat betreft kwaliteit hebben we gewoon beter en jonger. Dus ik snap de keuze wel dat hij NU niet wordt opgeroepen.

17 september 2021 om 13:41

Lijkt me slim als hij die keuze alsnog maakt. In Nederland zal hij toch nooit meedoen. Bergwijn, Gakpo en Lang zijn gewoon allemaal beter of hebben veel meer potentie.

Lekker voorselectie hoor, hoop concurrentie en veel jongens die het goed doen in het binnen- en buitenland. Hoop zelf dat Krul, Rensch, Luuk de Jong en Weghorst afvallen.

17 september 2021 om 13:09

Dus geen pinchitter op 9 in je selectie meenemen? De rest is geen echte 9. Depay (flank), Malen (weet ik ff niet met hem), Gakpo (flank) zijn alle drie in principe dezelfde types (pure voetballers), maar geen koppend afdrukkend eindstation. Hoewel Gakpo wel de lengte heeft.

17 september 2021 om 13:13

Vind Bergwijn, Gakpo, Memphis en Malen beste opties voor aan de linkerkant en in de spits. Aan de rechterkant heb je Berghuis en zou ik graag eens Lang zien als concurrent voor hem. Kan daar ook prima uit de voeten namelijk. Lullig voor Weghorst, maar tegen dit soort landen verwacht ik dat je hem niet nodig hebt.

17 september 2021 om 13:29

Het probleem is dat je met al je genoemde namen niks kan forceren en wanneer dit wel nodig is. Uiteindelijk is een minder Oranje altijd uit op het spelen van de lange bal, dan is het onmisbaar dat je een spits meeneemt die lang, sterk, snel voor zijn lengte en balvast is.

Daarentegen, hoe kun je Malen een goede optie vinden terwijl hij enkel tegen Eredivisieclubs wat heeft laten zien? Leuke speler om naar te kijken, maar blinkt nergens in uit. Beetje hetzelfde (nog) met Boadu.

17 september 2021 om 13:58

Zou inderdaad een optie kunnen zijn om Malen te laten vallen voor Weghorst inderdaad. Lastige keuze wel voorin.

17 september 2021 om 14:56

Krul, Rensch, Til en de Jong laten afvallen. Voorin het je dan alles dubbel bezit, met Weghorst extra als pinchhitter. Til het je niet nodig, Lang kan namelijk ook op 10 naast Klaassen en Gini.

17 september 2021 om 15:22

Wel enige diepgaande middenvelder naast die twee.

17 september 2021 om 13:09

Waarom moet Weghorst afvallen?
Ik snap dat niet, ik vind zelfs dat Weghorst moet spelen en Depay op 10, Vdv roept nog we missen een creative nummer 10 met een geweldige pass in z'n poten.... ehmm hallo? We hebben Depay! Ik vind Depay als spits bij het NL elftal ook niet veel aan, als we tegen een goed land moeten graaft hij zichzelf compleet in. Voortdurend bal verlies en door zijn vrije rol mis je steeds een aanspeelpunt voorin, dus je mist gewoon een echtd nummer 9. Weghorst gaat een gevalletje Dost worden, scoort aan de lopende band bij zijn ploeg maar krijgt 0 echte kanzen.

17 september 2021 om 13:14

Ging toch goed met Memphis in de spits tegen Montenegro en Turkije? Met Klaassen en Wijnaldum heb je twee middenvelders met diepgang. Ik zou daar gewoon aan vast houden. En zoals hierboven toegelicht zou ik graag Lang aan de rechterkant zien en Malen als back up voor Memphis.

17 september 2021 om 13:15

Maar Depay op 10 met dat vele balverlies is toch veel risicovoller dan dat ie de bal op 9 verliest? Zeker als ie ook daar gaat zwerven. En geweldige pass... dat vind ik bij Depay wel meevallen.

17 september 2021 om 13:20

Zeker, maar dan noem je 2 landen die niet zo heel sterk zijn. Tegen Turkije was gewoon een uitschieter laten we wel zo eerlijk zijn, die coach had geen idee wat ie deed.
Tegen een Noorwegen die zichzelf compleet ingraaft zie je Depay amper en zo doet eigenlijk ieder 'slecht' land dit tegen ons. Waardoor in mijn ogen Depay niet super veel klaarspeelt, maar daarmee gezegd Depay is absoluut geen slechte voetballer..

17 september 2021 om 13:22

Want tegen Frankrijk en Duitsland etc. heeft hij het niet goed gedaan in de spits? Zou hem juist alleen tegen mindere tegenstanders als 10 een optie vinden, tegen goede landen wordt je dan overlopen op het middenveld.

17 september 2021 om 13:26

Zeker, maar laatste keer dat dat was stond Koeman voor de ploeg. En ik weet niet wat dat is maar Koeman weet precies wat hij met Depay moet of zo haha..

Ik zeg niet dat het MOET maar ik wil het graag wel zien, misschien inderdaad tegen mindere landen die zichzelf compleet ingraven, maar toch wil ik wel eens zien hoe dat kan werken. Ik denk dat het echt super kan uitpakken.. maar goed wie ben ik! In ieder geval geen bondscoach van het Nederlands elftal haha

17 september 2021 om 14:49

Valentijn, volgens mij is je "alleen goed onder koe' statement flink ontkracht in de laatste wedstrijden?

Dit verdient Lang ook. Eindelijk nieuwe kansen voor andere jongens.
Was vaak kritisch op hem, maar hij snoert veel monden. Top gedaan.

Zou tijd worden, het is echt een leuke voetballer maar zodra hij een interview geeft is het toch wel even zappen..
Vond hem tegen PSG heel erg goed, gaf slimme balletjes en de goal kwam toch ook mede dankzij zijn pass.

Mag van mij part gelijk in de basis, kan hij ook rechts staan?

17 september 2021 om 13:09

haha nou he, vreselijk figuur, zelden zoiets mee gemaakt. Maar goed, we moeten hem beoordelen op zn prestaties en hij doet het goed bij Brugge. Ben benieuwd.

17 september 2021 om 13:11

Heb ik overigens bij meer jongens bij het NL elftal, maar goed.. net wat je zegt kwaliteit op het veld is wat er toe doet! Vaak wanneer Van Dijk zijn interview heeft gegeven zap ik weg haha..

18 september 2021 om 13:26

Hij kwam al 7 keer uit op rechts voor Brugge, ook in de CL. Gemiddelde van een g/a om de 126,75min. Uittesten op rechts tegen Gibraltar ofzo waarom niet

Is het gek als ik zeg eindelijk dat Lang word opgeroepen? Heeft deze oproep maar dan ook dik en dik verdient.

17 september 2021 om 13:23

Nee, niet gek denk ik. Maar aan de andere kant begrijp ik wel dat ons aller Louis hem niet direct opriep. Wilde niet te veel veranderingen doorvoeren in z'n eerste week, wat wel begrijpelijk is denk ik. Daarnaast heeft een winnende coach natuurlijk altijd gelijk. Maareh, ik kan echt niet wachten om hem in Oranje te zien. De flitsen die we krijgen uit Belgie zijn veelbelovend!

Lang is zeker terrecht, maar Flekken is een beetje van het niveau 'kijk mij eens onbekende spelers ontdekken'. Wat moet je daar nou mee

17 september 2021 om 13:11

Als je eerste keeper bent in de Bundesliga en Freiburg doet het erg goed, mag hij best wel geselecteerd worden. Dat is toch precies de reden waarom we vinden dat een El Ghazi de kans verdient, of nu een Danjuma. Die spelen in een grote competitie en doen het goed. Bovendien wat kan het kwaad om hem als 3e keeper mee te nemen, blijft die Krul maar eens thuis.

17 september 2021 om 13:11

Dat ben ik niet met je eens. Cillessen zit op de bank, Zoet en Bizot worden blijkbaar niet goed genoeg bevonden en Pasveer is niet goed genoeg. Dan blijft er weinig over en kom je uit bij Flekken, een inmiddels vaste keep in de Bundesliga.

17 september 2021 om 13:13

Kijk eens naar het niveau van onze keepers? Dat ligt namelijk erg laag.

17 september 2021 om 13:23

Want? Remco Pasveer was een logischere keeper geweest? Onvoorstelbaar!

17 september 2021 om 13:23

Pasveer is van het niveau kijk mij ballen doorlaten. Dusja dat er iemand anders als derde keeper wordt opgeroepen is vrij logisch?

17 september 2021 om 13:43

Helemaal uit de lucht vallen komt deze naam toch ook niet. Keept in de Bundesliga en vorig seizoen werd de naam nog aan PSV gelinkt als mogelijk nieuwe doelman.

17 september 2021 om 14:11

Misschien als de Bundesliga volgt weet je dat Flekken heel goed gewaardeerd wordt en ook al in verleden genoemd is om richting PSV en ook vaker al genoemd is bij leverkusen en gladbach, mocht bij 1 van de 2 de keeper vertrekken. Alleen Bijlow is voor mij sterker . Krul is al zeker minder

Top hoor, El Ghazi, Djanuma en Karsdorp zullen ook gauw volgen.

Ja en hoe Lang dit wel verdiend! En ik blijf het geweldig vinden voor Flekken dat ie er een keer bij hoort deze keer. Ook zo gegund!

El Ghazi komt nog wel! Het is dat Berghuis het lekker deed op rechts...

Wederom een goede selectie. Dezelfde definitieve selectie als de vorige keer, aangevuld met Flekken, Luuk de Jong en Lang. Natuurlijk hadden er anderen bij kunnen zitten (bijv. Karsdorp, Wijndal, El Ghazi), maar de gemaakte keuzes zijn logisch. Benieuwd naar de definitieve selectie.

Leuk, ben vooral benieuwd naar Flekken. Paar keer zien keepen in de Bundesliga, maar de enige herinnering aan hem is met zijn redelijk bekende 'blunder'. Ook mooi om Lang te zien, werd tijd.

17 september 2021 om 13:34

Gewoon geen waterfles in het doel toestaan, dan komt het helemaal goed

17 september 2021 om 13:13

Keeper van freiburg volgens mij

17 september 2021 om 13:31

Mark Flekken is momenteel de eerste keeper van Freiburg. Freiburg staat vijfde in de Bundesliga en draait momenteel uitstekend. Lijkt me prima om hem op te roepen en te kijken wat zijn niveau is ten opzichte van de anderen, al helemaal omdat we niet zoveel goede keepers hebben.

En dit is precies wat van Gaal bij de persconferentie aangaf. Hij was de vorige periode afgegaan op de lijsten van zijn voorganger want hij had te weinig tijd om te scouten.

Iedereen die riep belachelijk dat Lang er niet bij zit (inclusief een Gullit etc.) wordt nu even de mond gesnoerd. Wil nog niet zeggen dat hij definitief geselecteerd wordt, maar hij is iig in beeld.

Laten we van Gaal nou maar zijn ding doen, dan komt het wel goed.

Van Gaal is echt een man die het gewoon aan durft om jonge jongens erbij te betrekken en dat mag ik wel.
Had alleen Dandjuma er nog wel bij gewild

17 september 2021 om 13:13

Danjuma komt nog wel. Die heeft 3 wedstrijden als invaller gespeeld voor Villareal. Ik verwacht dat hij binnenkort daar een basisplaats zal veroveren en dan zit ie er volgende keer bij.

17 september 2021 om 13:13

Zou me niet verassen als hij en Karsdorp de interlandperiode na deze ook zullen volgen. Ik gok dat hij niet meteen te veel nieuwelingen wil meenemen in 1x.

Ach man donder toch op met Blind. Die staat straks weer op linksback en tegen serieuze tegenstanders wordt dat een regelrechte ramp. Tegen deze drie kom je er mee weg maar dit is de eerste die je moet doorselecteren

17 september 2021 om 13:19

wat een onzin man. Blind is aan de bal een van de beste en meest intelligente spelers die dit Nederlands elftal heeft. Dat hij niet snel is compenseert hij vaak zat en hij is op 3 posities inzetbaar.

17 september 2021 om 13:25

Op zich mee eens, maar dat aan de bal zo goed zijn heeft hij de afgelopen wedstrijden in Oranje niet laten zien. Dat mag wel een tandje of drie beter.

17 september 2021 om 13:33

Hij nam anders in 2 verschillende wedstrijden de bal niet al te best aan..
Buiten dat eens, als er iemand een bal kan geven is het wel blind, maar moet dit nu echt vanuit links achter?
Voetbal draait nu gewoon tegenwoordig meer om snelheid, of je moet echt een wereldtopper zijn, dit is Blind nou ook weer niet.
Ik vind Blind op linksachter ook niet goed genoeg, maar op het middenveld of centraal zeker wel. Het is alleen gewoon geen basis klant meer, want ja.. we hebben gewoon betere spelers momenteel.

17 september 2021 om 13:35

In de wedstrijd tegen Noorwegen zijn er 10 aangekomen inspeel passes van buiten de 16 in de 16 geweest. Van die 10 inspeel passes kwamen er 4 v/d voet van Blind.

17 september 2021 om 13:39

Nogmaals, zoals ik aangaf hij is een van de beste passers van het NL elftal. Maar dat hoeft van mij niet vanaf linksachter te komen.

17 september 2021 om 13:43

Ik word zo moe van dat argument dat ie zo goed kan passen. Als je verder weinig facetten bezit die een goede voetballer maken dan heb je toch niets te zoeken bij Oranje?

17 september 2021 om 13:43

Verloor Blind tegen Noorwegen ook niet 25 keer de bal? Hij is gewoon geen back. Een moderne back heeft longen nodig en kracht. Als je dan ook nog een goede trap hebt, benje wereldtop, maar de longen en de kracht zijn niet optioneel.

17 september 2021 om 13:44

Klopt, en dat gaf ik dus ook aan haha.. dat buiten dat er niet veel aan te 'pass' komt

17 september 2021 om 13:56

Dat zal Migi maar waar zeg ik dat hij op linksback moet staan? Ik zie op dit moment ook geen positie voor hem.
Ik reageer enkel op de dominee 🙏 die stelt dat Blind het aan de bal niet heeft laten zien de afgelopen wedstrijden.

Ik vind 4 v/d 10 aangekomen inspeel passes in de 16 als LB zijnde niet verkeerd, hoogste aantal van alle basisspelers.

neem aan dat Luuk de Jong en Flekken afvallen. Hebben niets bij het Nederlands elftal te zoeken. Voor Danjuma is het denk ik nog ietsjes te vroeg, die komt er vroeg of laat wel bij. El Ghazi had ik er ook graag bij gezien. Lang uiteraard volledig terecht opgeroepen.

Lijkt me niet meer dan terecht. Vrij logische voorselectie ook. Ik zou persoonlijk Karsdorp, El Ghazi en/of Danjuma selecteren ipv Rensch en Luuk. Maar die zijn waarschijnlijk geen van allen basismateriaal. Dus is meer in de marge.

Toch weer Luuk de Jong. Waarom? Hij speelt bij Barcelona. Zucht. Precies waar ik bang voor was. Wat heeft die man in vredesnaam bij te dragen?

17 september 2021 om 13:31

Maat van mij zei het gister nog "let maar op Luuk gaat opgeroepen worden omdat hij nu met Depay en Frenkie speelt" en ergens snap ik het. Zijn net wat meer op elkaar ingespeeld maar laten we niet vergeten dat Luuk echt de aanfluiting van het jaar is, Braithwate naar Barca was al een grap maar Luuk spant de kroon. Leuk voor hem natuurlijk, want niemand neemt het hem nu nog af om te zeggen "ik heb voor Barca gespeeld, ik heb Messi vervangen" haha...

Lijkt mij een prima voorselectie. Lang verdiend natuurlijk deze voorselectie en hoort misschien ook wel bij de definitieve selectie te zitten. Het passeren van vd Beek is ook niet meer dan logisch, hij moet in januari echt een paar niveautjes lager gaan spelen want nu is hij totaal uit beeld.

Ik ben eerder bang voor Lang dat wij dan gaan zien dat hij helemaal niet zoveel toevoegt en niet zo goed als men hier denkt dat hij is.
Een leuke speler voor de nederlandse en belgische competities, maar daar blijft het ook bij. Voor de zwaardere competities is hij veel te tenger.

17 september 2021 om 13:36

Anders een volstrekt onbewezen Gakpo op links?

17 september 2021 om 13:49

Gakpo komt toch wel erg veel gevaar vandaan. Speelt gewoon goed en heeft een prima trap. Zie je ook europees goed doen. Lang precies hetzelfde verhaal. Stond tegen PSG lekker te ballen

17 september 2021 om 14:03

Gakpo is tien keer meer onbewezen dan Lang, met alle respect. Het 'hek van het gesticht' (of zoals jij het noemt, het hek hek) staat niet per sé open als je claimt dat Gakpo nog volstrekt onbewezen is. De beste man heeft nauwelijks 20 goals gemaakt voor PSV. Meeste goals dat ie in een heel seizoen heeft gemaakt in alle competities is 11.

18 september 2021 om 13:19

En wat met assists?

18 september 2021 om 13:30

Zo zwaar is Gibraltar ook niet...doet hij het uitstekend, volgende keer tegen een betere tegenstander enz. Noa heeft het ook op CL niveau getoond dit en vorig seizoen.

Lekkere voorselectie, enige wat ik totaal niet begrijp is Rensch ipv Karsdorp. Karsdorp is toch in alles beter, die jongen heeft zichzelf als meermaals bewezen. Rensch is talentvol maar mag het daarom lekker laten zien in Jong.

17 september 2021 om 13:44

Als rechtsback in een 4-mansverdediging komt Karsdorp niet tot zijn recht, Rensch een stuk beter.

17 september 2021 om 23:46

Volgens mij heeft Karsdorp toch echt zo'n 10x zoveel wedstrijden in een 4-mans verdediging gespeeld dan Rensch.

Michael Verrips is in potentie een fantastische keeper.
Ik haat dat om te zeggen want hij heeft mijn club Mechelen verraden.
Daardoor zit hij maar op de bank bij Sheffield.

Maar dat is een even goede keeper als een Bijlow of Cilissen en iedereen in België weet dat

Valt me tegen van Louis. Het is toch niet uit te leggen dat Karsdorp er niet bij zit.

Karsdorp is beter dan Rensch en ook dan Dumfries, maar op 1 of andere manier wordt hij telkens genegeerd.

17 september 2021 om 14:04

Maar Rensch is jonger en veelzijdiger. Van Gaal kan hem op alle achterposities laten spelen. Karsdorp kan alleen maar op links, Dumfries alleen maar op rechts...

17 september 2021 om 14:54

Huh Karsdorp op links, sinds wanneer???

17 september 2021 om 23:48

Waarom zou jonger een voordeel zijn? Het is niet alsof marktwaarde van enige relevantie is voor het Nederlands Elftal. Juist kwaliteit en ervaring moeten de doorslag geven.

17 september 2021 om 15:12

Het is inderdaad ongelooflijk. Ook speelde Timber laatste keer nou niet geweldig. En dat ontloopt elkaar niet veel. Tegen aankomende zwakker tegenstanders heb je veel meer aan karsdorp die erover heen kan denderen. Die lijkt bij Roma toch richting zn oude vorm van voor zijn blessures bij Feyenoord terug te groeien

Het heeft voor Noa misschien iets te Lang geduurd maar ik hoop dat hij definitief erbij gaat zitten.

Meer dat terecht! Lang speelt met zoveel bravour en dat kunnen ze goed gebruiken.
Hij speelt echt al vrij constant goed en was een plaag voor PSG, dus een oproep lijkt mij meer dan terecht.

Eindelijk Lang zou ik zeggen. Hij verdient deze verkiezing (en straks de def selectie) volkomen. Wat dat betreft is Van Gaal weer een verademing. Iedereen die het verdient krijgt een kans. Zo'n Flekken ook, niemand kent 'm maar hij krijgt wel de kans. Uiteindelijk zullen Drommel (of Flekken), Rensch, Luuk de Jong en Til zullen wel afvallen.

17 september 2021 om 14:07

Het is ook niet dat Flekken voor mensen die naar Eredivisie kijken een bekende naam is, echter is dit de 2de keer dat hij redelijk presteert. Raakte geblesseerd en had nog een enorme blunder dacht ik te menen. Nu hopen dat hij een heel seizoen kan doorgaan!
Ik vind het ook echt een verademing om te zien dat er nieuw vlees word gekozen.

Wat een fijne dag om te horen dat Flekken en ook Lang na hard werken en spelen ook nu een selectie krijgen van de grote baas Beide verdienen ze het, Flekken nog niet verloren met Freiburg en lang verdiend het naar mijn mening al langer.

17 september 2021 om 15:19

Andere bondscoaches durfden het gewoon niet aan vanwege het karakter van Lang. Louis staat erom bekend goed te matchen met jonge jochies. Dus het moment is niet geheel onlogisch, al had ik hem er ook al eerder bij gehaald.

Raar dat Karsdorp er niet bij zit. Speelt toch altijd in de basis bij Mourinho en nu gewoon in een 4 mans defensie in plaats van 5. Kiest van Gaal dus nog voor Rensch en Timber rb. Rensch is 2e keuze inmiddels achter Mazraoui en Timber is echt een cv.

Heel blij mee, nu nog Danjuma en Karsdorp erbij volgende keer en dan heb je alle juiste mensen wel.

Geen speld tussen dese selectie te krijgen. Gelukkig zijn de dagen van Veltman, Promes, Babel en Strootman definitief voorbij.

17 september 2021 om 15:03

Nu nog wachten totdat Luuk de Jong vergeten wordt. Mijn hemel, op basis waarvan zit die bij de selectie!

17 september 2021 om 19:38

Speelt bij Barcelona, dan kun je niet slecht zijntoch? 😉

Belachelijk dat Lang wordt opgeroepen!!! Wederom wordt er een Ajacied geselecteerd!!! 😂😂

El Ghazi zal z’n leven nu wel haten denk ik.

Wil niet zeggen dat iemand als Toornstra, Vilhena, Bazour of vd Beek er nu bij moeten zitten, maar vooral eerstgenoemde heeft nooit een kans gekregen. Scoorde geloof ik 14 goals voor Feyenoord in het kampioensjaar en mocht nooit meedoen. Dan zie de Roon continu wel opgeroepen worden. Begrijp zeker niet tegen aankomende kleine tegenstanders dat hij er nog bijzit.

Overigens heb ik niets tegen hem, want vind hem met zijn kwaliteiten echt het maximale presteren en heel nuttig voor Atalanta, maar voor NL-eftal lopen er toch meerdere spelers die minstens gelijkwaardig zijn en technisch meer voetballende kwaliteiten hebben.

Had dan Luuk de Jong eraf gehaald en Anwar erbij. Met Weghorst hebben we al een pinchhitter. Verder kan Malen Depay en zelfs Bergwijn In de spits. Maar aan de flanken is de spoeling dun.

Het is natuurlijk helemaal terecht dat hij erbij zit, hij hoort op basis van zijn prestaties bij Brugge natuurlijk ook in de definitieve selectie te zitten. Aan Berghuis heeft hij geen gruwelijk grote concurrentie en op basis van talent zou hij die strijd, zeker op termijn, moeten kunnen winnen. De vraag blijft wel bij hem; heeft hij de absolute top mentaliteit die vGaal nastreeft bij Oranje? Dat zal meteen de reden zijn dat Lang erbij zit.

Goed dat Lang erbij zit. Heb de wedstrijd tegen PSG van hem terug gezien. Hij had goede acties maar maakte ook heel veel foute keuzes. Passings tegen de man op. Liet Hakimi 2 keer zijn hielen zien en dat betekent dus dat je wat kan.

Denk dat Danjuma uiteindelijk de beste keuze op links word. Deze jongen heeft snelheid, kan binnendoor en buitenom, is technisch, onvoorspelbaar in zijn acties, sterk en kan een goal maken. Moet een paar hele wedstrijden bij Villarreal gaan spelen.

Hoe meer ik Malen bij Dortmund zie hoe meer ik overtuigt van hem raak. Speelt vaak vanaf links in balbezit en bij balverlies in een 2 spitsen systeem. Elke wedstrijd heeft hij genoeg momenten van klasse. Alleen die goals steeds niet. Vind hem vaak ook beter dan Haaland spelen echter weten we het verhaal van hem.

Eindelijk Noa Lang zeg, het werd gewoon niet normaal dat hij niet werd opgeroepen. Week uit de beste speler bij de beste club van Belgie. Ooktegen PSG was hij goed, hij heeft gewoon lef die jongen en is een genot om naar te kijken. Ik zelf had of Til of Bergwijn thuis gelaten voor Danjuma, eigenlijk Luuk ook.

Ik had Bergwijn en Malen thuis gelaten. Ze hebben beiden nu even een mindere periode. Danjuma doet het heel goed en El Ghazi ook. Dit zijn twee spelers met rendement, dus die hebben het meer verdient op dit moment vind ik.

17 september 2021 om 17:15

Maar wat vind je van Bergwijn dan, of had je die liever ook thuis gelaten?

17 september 2021 om 17:26

Foutje, ik bedoelde Bergwijn en Malen.

Bergwijn vindt in potentie de grootste talent (ja ook groter dan deze jongens) die wij hebben voor de linkerkant, maar hij spelt zo matig in dat elftal van Santo en ook bij het Nederlandse elftal is het niet geweldig wat hij laat zien. Hij lijkt echt vast te lopen in zijn ontwikkeling daar in de Pl.

We spelen straks tegen twee heel matige tegenstanders en dan is het mooi om jongens die juist wel stappen maken de kans te geven. Dat hebben ze denk ik wel verdient.

17 september 2021 om 17:44

Eigenlijk zou je de spelers moeten kiezen die in vorm zijn ten tijde van de interlandperiode aangezien we zoveel redelijk gelijkwaardige spelers hebben voor de linkerkant. Met Gakpo, Danjuma, Bergwijn, El Ghazi, Lang, Kluivert, Dilrosun. Malen op links ben ik niet kapot van, Memphis kan er ook nog spelen. Op dit moment heeft Gakpo terecht een streepje voor maar de volgende interlandperiode kan hij wel in een dip zitten en Danjuma in de vorm van zijn leven bijvoorbeeld, dan zou ik gewoon die op dat moment meenemen. Maar dan kom je weer op het punt of het verstandig is iedere keer iemand anders mee te nemen. Dus het blijft lastig zolang er geen 1 is die er echt overduidelijk bovenuit springt. Bergwijn vond ik het de laatste wedstrijd overigens wel weer goed doen dus ja.

17 september 2021 om 18:24

@dabor: Mee eens. Selectie en basis, ongeacht vorm, is enkel weggelegd voor de absolute buitencategorie. Robben, Van Persie, etc. Die hebben niet meer, dus dan moet de beste gewoon spelen.

Mooi dat lang is opgeroepen , meer dan verdiend ! Nu Groeneveld nog

Ken Flekken helemaal niet, heb hem nooit zien spelen. Maar dat we snel ergens een talent/betrouwbare doelman vandaan moeten halen lijkt me duidelijk. Met wat we tot nu toe hebben gebruikt winnen we de oorlog niet helaas.

Binnekort komt justin kluivert ook boven drijven in het Nederlands elftal..let maar op

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2224 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren