Reece James deelt videobeelden van ‘low-life’ inbrekers

Vrijdag, 17 september 2021 om 09:22Dominic Mostert • Laatste update: 09:26

Reece James is dinsdagavond het slachtoffer geworden van een inbraak. Toen de vleugelverdediger van Chelsea in actie kwam tegen Zenit Sint-Petersburg (1-0) in de Champions League, verschaften vier personen zich toegang tot zijn woning. Ze maakten juwelen en sportieve medailles buit, schrijft James in een bericht op Instagram. Hij publiceert videobeelden van de inbraak, waarop vier daders in witte pakken met verlichting te zien zijn.

Op de beelden is te zien dat de inbraak om 20.25 uur plaatsvond, 35 minuten voor de start van de wedstrijd. "Op de avond van 14 september, toen ik voor mijn club uitkwam in de Champions League, heeft een groep laffe dieven ingebroken in mijn huis", vertelt de 21-jarige rechtsback. Op de beelden is te zien dat de mannen gezamenlijk een zware kluis richting hun auto slepen. "Ze zijn erin geslaagd om een zware kluis, waar persoonlijke bezittingen van mij inzaten, in hun auto te tillen. Ik bewaar mijn juwelen nooit thuis, dus alles wat in de kluis lag waren medailles voor het winnen van de Champions League en de Supercup en de tweede plaats op het EK. Deze medailles heb ik verkregen als speler van Chelsea en Engeland - die eer wordt me nooit meer ontnomen, ongeacht of ik de fysieke medailles in bezit heb."

"Desondanks doe ik een beroep op alle supporters van Chelsea en Engeland om me te helpen bij het identificeren en arresteren van deze low-life individuals, die nooit zullen rusten, omdat het bewijs zich opstapelt", vervolgt James. Hij heeft de politie ingeschakeld. "De politie, mijn adviseurs, Chelsea (en vele anderen) staan achter me. We hebben sterke aanwijzingen over de identiteit van de daders. We komen dichterbij. Gelukkig was er niemand in het huis aanwezig tijdens de inbraak, maar ik wil jullie duidelijk maken dat ik veilig ben en het goed gaat. Ik ben dankbaar dat ik een platform heb om jullie te vertellen over deze tegenslag. Ik hoop dat we deze personen samen kunnen oppakken en dat het recht zegeviert."

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Reece James (@reecejames)Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door bongiorno)

Altijd klote als het gebeurd, zit je nooit op te wachten.
Tegenwoordig wel een hype als voetballers de deur uit zijn. Bang dat we er nooit vanaf komen.

16 september 2021 om 17:55

Zeker klote maar laten we eerlijk wezen die voetballers van deze tijd kennen het woordje 'nederigheid' totaal niet altijd met die dikke bakken en Rolex horloges laten zien hoe rijk ze zijn en hoe hoog ze van andere mensen vandaan zitten op de 1 of andere manier roep je toch dit soort mensen op je af zeker in deze wereld waar er altijd een paar gekken rondlopen met jaloezie wees gewoon nederig zou ik zeggen tegen alle voetballers en doe niet te veel uit de hoogte.

16 september 2021 om 17:59

Dus? Men mag hun zelf verdiende geld niet uitgeven? En iemand die een duur horloge koopt doet gelijk uit de hoogte?

16 september 2021 om 17:59

Dat is hetzelfde soort argument als dat vrouwen zich niet schaars mogen kleden, omdat ze dan misschien aanranding in de kaart spelen. Als je het geld hebt, lekker doen, en leven zoals je dat zelf wil. Een inbraak blijft echt niet beperkt tot nederige mensen.

16 september 2021 om 18:01

Dit vind ik oprecht een hele kromme reactie. Dus het is soort van hun eigen schuld volgens jou?

Al pochten ze nog zoveel met hun rijkdom wat van hun is van hun. Hoe jaloers mensen ook mogen zijn geeft ze nog geen reden om tot inbraak of diefstal over te gaan. Ondanks dat die voetballers overbetaald worden hebben ze er wel keihard voor gewerkt.

Als die mensen die de inbraak hebben gedaan eens evenveel energie zouden stoppen in hun eigen ontwikkeling moet je eens kijken waar ze dan zouden staan.

16 september 2021 om 18:08

Hoezo komen mensen altijd met overbetaald? Deze voetballers zitten in een sector dat veel geld genereert. Logisch dat de hoofdrolspelers ook een groot deel verdienen. Zo simpel is het. Over de hele wereld betalen mensen geld om voetbal te kijken of spullen te kopen. Niet meer dan logisch dat ze dan zoveel verdienen.

16 september 2021 om 18:09

@Noils deels wel en niet met je eens, dieven weten doordat je veel dure dingen laat zien dat er goede buit valt te halen en de kans dat er iemand thuis is tijdens de wedstrijd is ook kleiner.

16 september 2021 om 18:10

Zover ik weet is Reece James niet echt iemand die graag pronkt met dure auto's en juwelen. Daarnaast is het algemeen bekend dat een voetballer een dik salaris verdient, dus maakt het vrij weinig uit of een voetballer nederig blijft of graag pronkt met dure spullen.

16 september 2021 om 18:23

Dit is een argument van de categorie 'ze kleedt zich uitdagend en daarom is ze verkracht.'

16 september 2021 om 18:31

Ahh, vind je ook dat je meisjes met uitdagende kleding gewoon mag aanraken?

16 september 2021 om 18:33

Meer betaald = overbetaald = ikgunheteenanderniet

16 september 2021 om 18:49

@colombia

Wow, je 'redenering' gaat echt op zoveel punten mank. Ik noem er een paar.

1) Er zijn heel veel voetballers die heel goed weten wat nederigheid is. Er zijn Afrikaanse voetballers die hele dorpen onderhouden. Spelers die geld en tijd geven aan goede doelen. Een bekende uit Manchester die miljoenen maaltijden voor kinderen heeft geregeld. En zo kunnen we nog wel even door gaan.

2) Iedereen weet hoeveel geld die spelers verdienen. Dus of ze nou hun horloges flashen of niet, inbrekers weten het toch wel.

3) Het belangrijkste punt: dat geld is van hun. En niet van iemand anders. Anderen moeten gewoon met hun poten er vanaf blijven. Die grote villa met die dikke auto's is geen uitnodiging voor diefstal. Net als dat mooie meisjes in kleine kledingstukken geen uitnodiging zijn om ze aan te raken.

16 september 2021 om 19:20

Besef je je wel dat elke euro die zo’n voetballer heeft iemand anders niet heeft?

Maar oprecht fantastisch dat ze zoveel verdienen gelukkig hebben alle mensen in armoede en hongersnood leven op deze wereld een potje voetbal om naar te kijken. Niemand hoeft zoveel te verdienen. Bill Gates niet, Bezos niet en voetballers ook niet.

16 september 2021 om 19:26

Ik heb veel voetballers ontmoet en om in jouw taal te blijven...Reece was veruit de meest nederige en sympathieksre speler die ik ooit heb ontmoet. En dat waren er veel. Heel veel Erg fijne jongen die ook volop tijd vrijmaakte voor mijn zoon en hem zijn wedsttijdschoenen spontaan gaf. Wel erg makkelijk en snel beoordeelt. Hoop dat jij niet in de situatie bent of komt dat je een dikke bak rijdt en een rolex draagt.

16 september 2021 om 19:45

@jajoh

Ik weet niet tegen wie je het had (zet er even een naam bij, is makkelijk), maar als het tegen mij was: ja, dat besef ik me. Het verschil in welvaart is onbeschrijflijk. En het klopt, niemand hoeft zoveel te verdienen. Maar zo zit de wereld wel in elkaar, mensen met bijzondere talenten verdienen veel.

Maar wat is nu je punt? Vind je dat het oke is om het van ze te stelen, omdat ze toch zoveel hebben?

16 september 2021 om 20:07

Ik merk dat ik hier een hele discussie heb opgestart en er blijkbaar een heleboel mensen zijn met lange tenen maar ik had niks anders verwacht anno 2021 om in te gaan op de punten die ik heb gelezen je kan kopen en leven naar de standaard die je zelf wil alleen als je 1000 verhalen op instagram/social media gooit hoe mooi je leven wel niet inmekaar steekt en hoeveel luxe (voornamelijk materialisme) dan roep je toch echt zelf dit soort figuren op je af met alle respect kijk naar bijvoorbeeld Kante waarom haalt niemand het in z'n hoofd om die jongen te beroven omdat hij zich nederig opstelt tegenover de mensen ongeacht zijn rijkdom maar types die aan de hele wereld laten zien kijk mij hier staan met mijn Rolls Royce of Rolex die hebben er naar mijn idee geen koek van gegeten.

17 september 2021 om 12:23

Weet je dat je hier eigenljk keihard communisme promoot jajoh?

16 september 2021 om 18:17

Zorg gewoon voor goeie beveiliging.. denk dat je prima een klokje minder van 80k kan halen en met dat geld 2 beveiligers als je van huis bent. Cr7 heeft volgens mij een dozijn beveiligers bij zijn nieuwe huis in manchester gekocht.. denk je dat ze bij hem gaan inbreken😉

16 september 2021 om 18:25

Cr7 heeft natuurlijk wel iets meer verdient on dat te kunnen doen. Verder haalt dat voor criminelen echt niet heel veel uit. Die komen dan gewoon met een wapen. Verder is een klokje van 80K vaak een investering en 2 beveiligers die ook geen 24/7 beschikbaar zullen zijn geld dat in de afvoer verdwijnt..

16 september 2021 om 18:51

Kan prima beveiliging inhuren zodra je een Europese wedstrijd oid hebt natuurlijk. Iedereen weet dat je dan kwetsbaar bent . Hoeveel inbraken zijn er wel niet geweest van de gewone mens die hun vakantie op hun socialpage gooiden. En die hebben een schijntje vergeleken met deze categorie spelers

16 september 2021 om 18:51

Ik vermoed dat er bij CR7 ook rekening is gehouden met bewapende dieven. Die gast heeft zo veel geld en auto's, plus alle aandacht, dat die ongetwijfeld levende bewakers heeft rondlopen die voorbereid zijn. Dat kunnen ze natuurlijk niet allemaal doen, dus laten we hopen dat fysieke beveiliging vaak helpt.

Wellicht een betere poort aanschaffen. Ging vrij makkelijk als je het mij vraagt!

16 september 2021 om 18:18

Ja want het inbreken an sich is prima acceptabel..?

16 september 2021 om 18:22

Nee maar als je bulkt van het geld en het is publiek bekend weet je dat dit soort 'low-life individuals' je zomaar te grazen kunnen nemen zonder goede bescherming.

16 september 2021 om 18:32

Er is toch geen enkele crimineel die zich tegen gaat laten houden door een (tuin)hek? Hoe stevig dat ding ook is, als men binnen wil komen dan komt men wel binnen.

16 september 2021 om 20:10

Voorkomen is beter dan genezen. Je hebt in deze wereld helaas heel veel mensen die een laag tot geen moraal besef hebben en die gewoon datgene willen hebben wat ze elke dag op YouTube Facebook en Instagram zien zonder de tijd en de effort ervoor in te zetten. Het snelle leven leven ze. Als je rijk bent weet je dat je een makkelijk doelwit kan zijn

16 september 2021 om 23:46

Tuurlijk niet! Maar met een steverige poort had je heel wat kunnen voorkomen

17 september 2021 om 08:52

Misschien als je er flink wat stroom (op het hek) op zet

Goede inbreker ook met zijn reflecterende jas, handig als je wil verstoppen of op de vlucht bent haha.

ON: Triest dat dit gebeurd.. Hard straffen en voor voetballers is het tegenwoordig blijkbaar nodig om extra beveiliging aan te schaffen voor het huis.

Gewoon in de contractonderhandelingen met je club bespreken zodat de kosten worden gedeeld (wel Raiola stijl, maar eigenbelang hierbij kan ik begrijpen) en opgelost.

17 september 2021 om 14:10

Het schrikt af. Als je een hoog hek hebt met punten erop, of een geavanceerd alarmsysteem, dan kiezen inbrekers misschien een ander doelwit uit. Het gaat hen immers alleen om het geld. James is precies het soort doelwit dat ze zoeken, iemand met al aanzienlijk wat geld maar die pas sinds een jaar in the spotlights staat dus misschien niet zo gelet heeft op dingen als alarmsystemen.

16 september 2021 om 21:11

Dit is toch wel de omgekeerde wereld hoor Toelie11. Al staat dat hele hek er niet, je blijft af van andermans spullen. Zo moeilijk is dat toch niet?

16 september 2021 om 23:48

Wat ik ook al bij tomtank aangeef. En het zal niet de laatste keer zijn!

17 september 2021 om 10:44

Dat is wel een beetje naief. Mensen met geld zijn gewoon aantrekkelijk voor dat soort criminelen. Net als Van der Gijp. Je weet dat je dan een doelwit bent. Dan kan je ontkennen dat het zo is en niks doen (want het hoort niet), of je beschermd jezelf er tegen. De natuur van die criminelen ga je niet veranderen als voetballer zijnde. Zal vast een reden achter zitten waarom ze stelen (arm, slechte jeugd: whatever). Maar daar heb je geen invloed op. Ga je dan maar beschermen met een goed hek, beveiligers.

Lekker die beelden in BBC-showtime tonen en opjagen die gasten.
Wedden dat ze dan terug komen op hun daden en die zware kluis binnen no-time weer terug hebben gezet.

inbreken is wel één van de laagste dingen die er bestaan. los van het geld, nemen ze vaak persoonlijke dingen mee met veel sentimentele waarde. heel laf

Er vanuitgaande dat ze dit overdag niet snel doen kan je best een mannetje inhuren en die eens in de twee weken s avonds een paar uur voor je huis zetten. Snap sowieso niet waarom de clubs dat niet gewoon regelen in ieder geval voor avondwedstrijden.

17 september 2021 om 18:00

Clubs dat regelen? Voor een selectie van 40 spelers gaat dat aardig wat kosten. Ze betalen al genoeg aan salaris lijkt me... daarbij spelen ze om de 3 dagen een wedstrijd exclusief reisdagen Europees ipv eens in de 2 weken een avondje.

Meer geld, dus aantrekkelijk doelwit. Plus je weet wanneer ze niet thuis zijn. Zou veel van die gasten (misschien met de hele wijk) toch aanraden om een beveiliging rond te hebben rijden. Voorkomen heb je niet in de hand, dus ga dan maar extra beveiligen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea2220
3.Liverpool1816
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. MountMiddenvelder73
R. LukakuAanvaller73
T. WernerAanvaller71
H. ZiyechMiddenvelder30
C. Hudson-OdoiAanvaller31
E. MendyKeeper80
Marcos AlonsoVerdediger61
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.

2 fans
Verdediger, 21 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Chelsea U23 0 0 0 0
2021/2022 Chelsea 6 2 0 1
2020/2021 Chelsea 32 1 3 0
2019/2020 Chelsea U23 2 0 0 0
2019/2020 Chelsea 24 0 1 0

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren