Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Kudus scoort bij vernedering Arsenal; ook Gakpo en Kluivert trefzeker in EFL Cup

Laatste update:

Liverpool heeft woensdagavond de kwartfinale van de EFL Cup bereikt. De ploeg van manager Jürgen Klopp won op bezoek bij AFC Bournemouth met 1-2. Cody Gakpo opende de score, en namens de thuisploeg scoorde Justin Kluivert. Verder won Chelsea met 2-0 van Blackburn Rovers en schakelde West Ham United verrassend Arsenal uit: 3-1. Mohammed Kudus tekende daarbij voor de tweede treffer namens the Hammers.

AFC Bournemouth – Liverpool 1-2
Kluivert, die bij de thuisploeg in de basis begon, was al vroeg in de wedstrijd tot twee keer toe gevaarlijk. Zijn beide pogingen werden echter gekeerd door Liverpool-doelman Caoimhín Kelleher. Nadat ook Ryan Christie – wiens inzet net naast ging – niet had weten te scoren, begon Liverpool ook gevaarlijk te worden. Harvey Elliott zag zijn poging vanuit kansrijke positie echter gepakt worden door keeper Ionut Radu. Toch kwam Liverpool niet veel later op voorsprong via Gakpo: hij scoorde na een hoekschop uit de rebound.

Liverpool, waar Virgil van Dijk en Ryan Gravenberch overigens op de bank begonnen, kwam vlak na rust goed weg. Een corner belandde bijna in het doel, maar Joe Gomez kon de bal van de lijn koppen. Bournemouth bleef gevaarlijk, en Kluivert zette de bezoekers dan ook op gelijke hoogte. Enkele minuten nadat Antoine Semenyo oog in oog met Kelleher nog gemist had, zorgde de Nederlander met een kopbal uit een corner voor de 1-1. Lang kon Bournemouth echter niet van die stand genieten, want Darwin Núñez tekende zes minuten later op prachtige wijze voor de 1-2. De Uruguayaan krulde de bal vanaf de hoek van het strafschopgebied prachtig in de verre kruising. Daarmee zorgde hij tevens voor de eindstand.

Chelsea – Blackburn Rovers 2-0
Chelsea, met Ian Maatsen en Noni Madueke op de bank, domineerde in de eerste helft. Zo werd een poging van Reece James gekeerd door doelman Leopold Wahlstedt, schoot de Chelsea-aanvoerder even later naast en zag Enzo Fernández zijn schot ook gepakt worden door Wahlstedt. Toch ging Chelsea met een voorsprong de rust in: na een korte corner belandde de bal voor de voeten van Benoît Badiashile, die binnen kon schuiven.

Vlak na rust kwam Blackburn bijna op gelijke hoogte. Harry Leonard kon na een lange bal alleen op Roberto Sánchez af, maar schoot naast. Na een klein uur spelen verdubbelde Chelsea de score. De bezoekers leden balverlies op de eigen helft, de bal belandde bij Raheem Sterling en hij krulde in de verre hoek raak: 2-0. The Blues speelden het duel vervolgens rustig uit, en kwamen nog bijna 0- 3-0. De van richting veranderde poging van Cole Palmer belandde echter op de paal.

West Ham United - Arsenal 3-1
Arsenal kreeg de eerste serieuze mogelijkheid van het duel via Kai Havertz, die zijn kopbal niet langs Lukasz Fabianski kreeg. Aan de andere kant kwam West Ham na een kwartier spelen vrij plotseling op voorsprong. Een scherp indraaiende hoekschop van Bowen kwam vlak voor de doellijn van Arsenal terecht, waar Ben White de bal ongelukkig in eigen doel kopte: 1-0. Echt grote kansen bleven uit in de eerste helft, maar vlak na rust kreeg Bowen een prima mogelijkheid om de score te verdubbelen. Zijn inzet kon echter worden gekeerd door Aaron Ramsdale.

De supporters in het London Stadium hoefden echter niet lang te treuren. Vijf minuten na rust spelen bracht Nayef Aguerd de bal middels een diepe pass bij Kudus, die in één keer aannam en de bal perfect voor zijn linker legde. De Ghanees schoot in één keer en zijn lage, harde inzet was Ramsdale in de verre hoek te machtig: 2-0.

Daarmee was het duel voor Arsenal, dat grotendeels met een reserveteam aantrad, praktisch al gespeeld. Jarrod Bowen zorgde na een uur zelfs voor de derde treffer voor West Ham. Na een uitstekende actie van Kudus, die naar voren stormde, werd de bal vanaf rechts voor het doel gebracht. De bal kon nog werden weggewerkt, maar Bowen stond vervolgens klaar om af te drukken. Via de niet overtuigend ogende Ramsdale sloeg de bal tegen de touwen: 3-0. Martin Ødegaard zorgde er diep in blessuretijd nog wel voor dat Arsenal op het scorebord terechtkwam.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wedstrijd niet gezien maar lees vernedering ? Iemand die me meer kan vertellen.

1 november 2023 om 22:32

Afgetroefd op werklust maar letterlijk elke bal ging erin. West Ham heeft gewoon sterk verdedigd maar zelf ook niks gecreëerd. Arsenal niet in staat om zelf iets te forceren. Tweede team is gewoon niet goed genoeg en motivatie ontbrak.. bijna heel de wedstrijd de bal gehad maar gewoon te weinig mee gedaan. Toen Odegaard erin kwam, ging het iets beter lopen.

1 november 2023 om 22:37

Hoe vaak speelt de tweede team echt samen? Een middenveld met Jorginho, Havertz en Vieira nog niet eerder gezien. Kiwior dat moest spelen als Saliba omdat Gabriel in het midden als cv niet kan spelen maar altijd links moet uitwijken.
West Ham speelde met dezelfde formatie als altijd. Motivatie zag ik niet als een probleem. Dat is maar een klein deel van het verhaal.

1 november 2023 om 22:48

Nou ja het was wel een onderdeel. West Ham werkte gewoon veel harder en troefde ons af in de duels.. verder zat ook alles tegen defensief. Wat heeft West Ham nou gecreëerd?

1 november 2023 om 23:09

Tot de 3-0 vond ik dat Arsenal nog fel genoeg was en niet het gevoel van een ploeg dat minder zin had dan West Ham. Ze waren iets gretiger maar vond dat niet doorslaggevend waarom Arsenal van hun verloor.
West Ham speelde met hun beste team dat meer automatisme heeft dan Arsenal en beter georganiseerd staat.
Arsenal had continue de bal. Ze konden geen openingen vinden en daar lag het probleem. West Ham hoefde niet uit te stappen en kon met de lage blok spelen hele wedstrijd.

Hoezo vernedering. Arsenal was in alles beter alleen ze hebben pech en scoren niet. West Ham 3 schoten op doel, 3 er in. Tja, kan gebeuren, dit gebeurd elk seizoen wel een keer.

Geen al te sterke optreden van Ramsdale, al was het eerste doelpunt niet echt zijn fout. Aangezien Jesus waarschijnlijk 1 maand er uit ligt betekent dit dat Nketiah onze spits zal zijn de komende periode. En op het middenveld missen we Partey ook een tijdje waardoor Jorginho of Havertz daar zullen spelen en beide zijn toch stukken minder. Moet wel zeggen dat Havertz de eerste helft nog best goed was voor de verandering. Zware periode tegemoet.

Het liefst wil je dat Arsenal alles wint maar deze cup is niet belangrijk. Zo streep je wat wedstrijden weg. Jammer voor sommige spelers waardoor ze minder minuten kunnen maken zoals Ramsdale of Nelson.

Ramsdale is klaar. Heeft op dit moment weinig zelfvertrouwen en kan niet leven met een reserve beurt zo te zien. Slecht gekeept vandaag. Trossard kan niet spelen met Nelson op de andere flank. Heeft Martinelli of Saka nodig. Zij kunnen verdedigers bezig houden zodat Trossard meer ruimte krijgt. Hij en Nelson zijn te veel dezelfde type die graag de bal in de voeten willen. Het hielp ook niet dat Trossard met Havertz speelde als lcm.

1 november 2023 om 23:27

Trossard lijkt ook wel altijd slecht te spelen wanneer hij in de basis staat. Als invaller is hij vrijwel altijd gevaarlijk en belangrijk. Vond het overigens niet ook maar een beetje de schuld van Havertz die met name de eerste helft uitstekend speelde. Ik denk dat Trossard ook niet uit de verf komt doordat Zinchenko nooit aan de linkerkant staat. Zinchenko mag van mij wel uit het elftal verdwijnen, blaffende honden bijten niet

2 november 2023 om 00:26

Probleem was dat je vandaag twee aanvallende vleugelspelers had die telkens de bal in de voeten wilden. Het was bij beide vleugels erg statisch. Trossard is op zijn best als hij ruimtes krijgt wanneer Saka of Martinelli dubbel gedekt zijn. Hij had ook geen chemie met Havertz. Het klikte niet.

Zinchenko vond ik niet slecht spelen in balbezit. Hield de bal goed in de ploeg. En paar goede ballen van hem gezien m. Hoeft voor mij ook niet buitenom te gaan als linksback.

2 november 2023 om 13:33

Het is toch helemaal niet vreemd dat Zinchenko daar nooit staat? Zijn opdracht is om in het middenveld te komen en vanuit daar het spel te verdelen.

1 november 2023 om 23:29

Welke bal had die Ramsdale dan moeten hebben. Waarschijnlijk doel je op die 3e, maar wat maar weinigen zien is dat die op het laatste moment van richting wordt veranderd door die verdediger.

2 november 2023 om 00:15

De corner als eerste. Had om hulp moeten vragen van een ploeggenoot als de tegenstander lastig tegen je doet. Ik zie keepers vaak een eigen speler tussen zich hebben.
Bij de tweede doelpunt. De bal naar Kudus was lang onderweg binnen de zestien. Ramsdale bleef op zijn lijn staan. En zag er niet goed uit bij die schot.

2 november 2023 om 01:07

Wat een onzin. Met een VAR zou het eerste doelpunt afgekeurd worden. Tweede is op Zinchenko en Gabriel, derde veranderde van richting. Probeer je ergens je gelijk te halen mbt Raya ofzoiets?

2 november 2023 om 07:17

Niets aan toe te voegen...

2 november 2023 om 10:16

Ramsdale heb ik in het verleden weleens gezien dat hij zichzelf niet kan beschermen bij een corner. Wel of geen VAR.
Die tweede doelpunt had Ramsdale makkelijk kunnen voorkomen. Een lange bal dat bijna op de helft van West Ham werd gegeven richting de zestien en Ramsdale blijft op zijn lijn staan.
Ik heb niets tegen Ramsdale maar Raya is op die gebieden een betere keeper. Hij onderschept lange voorzetten en die derde doelpunt had hij wel gepakt als het tegen hem wordt aangeschoten ook al was de bal onderweg nog aangeraakt.

2 november 2023 om 07:10

Altijd beter dan een seizoen eindigen met lege handen. Zonde, maar we hadden wel direct een degelijke ploeg. Het moet echt mee zitten willen we met een PL of CL eindigen, maar ik verwacht nu wel minimaal een FA cup. Zou wel moeten met de uitgaven en spelers die we hebben.

Een nederlaag overkomt Arsenal niet vaak. Het is jammer, volgende keer misschien beter.

Ach ja gezien de opstelling was dit ook te verwachten. West ham uit is altijd heel lastig maar met 8 b spelers vrijwel onmogelijk. Arsenal heeft op meerdere plekken gewoon nog steeds geen goede back up. Dat is wel vrij duidelijk geworden.

Kudus die gaat naar Real, Barca, City of Bayern, als je weer zn eerste aanname ziet. Dat is echt van een belachelijk hoog niveau, hij is altijd 1 stap eerder dan de tegenstander. Ik kan niet wachten, wanneer hij op zn volle potentie gaat renderen.

1 november 2023 om 22:51

Als hij een keer constant wordt wellicht

1 november 2023 om 23:31

Zat daar niet een beetje geluk bij? Volgens mij raakt ie 'm verkeerd bij het eerste contact.

2 november 2023 om 00:05

Dat idee had ik dus ook. Ben groot fan van Kudus. Hij kan inderdaad geweldige dingen met een bal, het pakt hier fantastisch voor hem uit... maar dit lijkt me meer geluk dan wat anders.

2 november 2023 om 01:27

Tja bij West Ham zijn ze nog niet tevreden over hem, dan is de stap naar de absolute top ver weg. Technisch erg goede spelers maar zijn er veel meer van

Wat een doelpunt van Nunez! Typerend ook. Doet eerst een hele slechte controle de bal ging bijna buiten zo ver sprong die van zijn voet, de fans van Bournemouth lachte er zelf mee en dan komt die naar binnen en trapt die hem gewoon los in de winkelhaak. Nooit saai om naar Darwin te kijken, pure chaos haha.

Staat de verkeerde uitslag bij Westham Arsenal in de eerste alinea. Desondanks verdiende Arsenal het niet echt, West Ham speelde met meer passie. Al moet ik wel zeggen dat West Ham echt amper kansen had. Verdedigde gewoon goed en hadden alle geluk voorin met een eigen doelpunt + een schot die van richting werd veranderd. Ach ja het is maar de League Cup maar toch, jammer.

Heb de wedstrijd helaas niet kunnen zien.
Maar begrijp niet waarom Petrovic, Washington & maatsen niet mochten starten!

1 november 2023 om 23:13

Tsja, als je uit 83 spelers kunt kiezen, zul je er altijd een paar moeten teleurstellen...

We kunnen ook gelijk zien waarom Ramsdale dus op de bank zit.. 😂

2 november 2023 om 00:07

Toch heb ik een beetje het idee dat dat komt doordat hij op de bank is neergezet. Want ik vond 'm vorig seizoen heel goed, dit seizoen niet minder, en toch moest hij opeens het veld ruimen voor Raya die het (deze pot even buiten beschouwing latend) ook niet beduidend beter doet dan Ramsdale.

Helemaal vergeten dat die wedstrijd gespeeld moest voor deze cup.

Misschien moet ik maar eens solliciteren bij Voetbalzone voor het schrijven van Artikels of in iedergeval de kop want volgens mij wordt er vooral scorebordjournalistiek gedaan.

Ontopic heb de wedstrijd grotendeels gezien nou kan niet echt zeggen dat Arsenal met hun beste 11 het veld ingestapt was en ook de motivatie was niet 100%.
Daarintegen legt dit wel de zwakte van Arsenal bloot want ik vind de bank bedroevend slecht eerlijk gezegt.
Nelson,Trossard ,Havertz,Jorginho allemaal spelers die geen exceptionele kwaliteiten beschikken om een wedstrijd naar hun hand te zetten.
Ik snap ook niet wat mede gunners zo goed vinden aan Trossard? Ik vind hem totaal niet er boven uitspringen ja hij doet het leuk als het loopt maar als het niet loopt staat hij niet op en pakt Arsenal bij de hand iets wat een Martinelli en Saka wel kunnen.
Havertz is voor mij klaar heeft wederom niks laten zien en is zijn hele talent kwijt geraakt sinds zijn overstap naar de Premier League.
Arsenal moet eens gaan kijken naar Florian Wirtz van Leverkusen die zou de ideale plek van Havertz in dit team kunnen oppakken.

2 november 2023 om 09:31

Florian Wirtz gaat Odegaard alleen maar in de weg lopen, omdat ze beide het spel willen maken en het mannetje willen zijn met de steekpasses. Donny van de Beek zou beter passen als schaduwspits/nummer 8. Dan heb je meer diepgang en loopacties vanuit het middenveld.

2 november 2023 om 10:53



Hou och op met je vd Beek man. Die is nog niet eens genoeg voor een Everton. Een typische eredivisiespeler. Een speler die ook passes kan geven is zo gek nog niet. Als Odegaard het niet heeft loopt het niet. Een Xkaka kon beide.

Wat ik vooral typerend vind is dat ik vorig seizoen aanhaalde dat Ramsdale helemaal niet zo goed is als dat Arsenal fans zeiden. En ik haalde zijn reddingspercentage aan en hoeveel punten hij nou daadwerkelijk had gepakt, die aantoonde dat hij niet eens bij de beste 10 van de BPL behoorde. Fijn dat nu ook de eigen fans inzien dat Ramsdale gewoon een matige keeper is. Iets wat Arteta blijkbaar al had gezien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren