AS: Sergi Roberto barst in tranen uit na dramatische avond tegen Bayern

Woensdag, 15 september 2021 om 16:11Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 17:03

De afgang in de Champions League tegen Bayern München (0-3) is dinsdagavond voor Sergi Roberto extra hard aangekomen. De middenvelder werd door Ronald Koeman als vleugelverdediger geposteerd, maar kwam totaal niet uit de verf. Het publiek in Camp Nou uitte zijn onvrede aan de hand van fluitconcerten en boegeroep zodra Sergi Roberto in balbezit kwam. De kritieken raakten Sergi Roberto dusdanig, dat hij na afloop van het duel in tranen uitbarstte, weet AS.

Bovengenoemde Spaanse krant schrijft dat er na afloop in de kleedkamer van Barça geen verwijten of gebaren waren naar elkaar, maar dat er een sfeer van berusting heerste die meer dan zorgwekkend was. Barcelona werd tegen Bayern op alle fronten afgetroefd en begon de groepsfase van de Champions League op dramatische wijze. Een van de spelers die het meest geraakt werd was Sergi Roberto. De middenvelder leed veel balverlies, vond weinig steun bij ploeggenoten en werd veelvuldig overlopen door Alphonso Davies en Leroy Sané.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Koeman koos dinsdagavond voor drie centrumverdedigers: Ronald Araújo, Eric García en Gerard Piqué. Sergi Roberto (rechts) en Alba (links) stonden in het 3-5-2-systeem opgesteld als de vleugelverdedigers, met een voorspelbare manier van spelen en veel balverlies tot gevolg. Zozeer zelfs dat het Catalaanse publiek haar geduld begon te verliezen gedurende de tweede helft, schrijft AS. Koeman besloot de ongelukkig spelende Sergi Roberto na een uur spelen onder een fluitconcert naar de kant te halen voor Yusuf Demir.

Dat Sergi Roberto moeite had met de reactie van het publiek bleek in de kleedkamer, waar hij in huilen uitbarstte na afloop. "Persoonlijk doet het me pijn", schoot Gerard Piqué zijn collega te hulp voor de camera van Movistar. "Want ik ken de persoon Sergi Roberto, hij is een geweldig mens en hij houdt meer van deze club dan van wat dan ook. Hij is geen vleugelspeler, hij heeft altijd in de as gespeeld, maar heeft nu een offer gebracht om het team te helpen, dat moeten we niet vergeten. Het raakte me enorm."Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door nederland79)

Sergio Roberto had het ook inderdaad wel bijzonder zwaar met twee vleugelflitsers tegenover hem en rugdekking van Araujo, wat effectief betekent dat je in je eentje de godganse tijd achter iedereen aan loopt te rennen en de dichtstbijzijndste teamgenoot 99 van de tijd volledig op de verkeerde plek staat. Gelukkig zal alleen Bayern-uit dit seizoen een nog grotere domper worden denk ik.

15 september 2021 om 16:32

Huh wat zeg jij nou?!? Araujo speelt echt goed en toont hartstikke veel potentie man. Zie echt een soort van dijk type in hem persoonlijk

15 september 2021 om 16:40

Araujo had Sane ook in de tas. Zonder hem zou het zo 0-6 zijn geworden.

15 september 2021 om 17:15

Wellicht werd ik een beetje vertroebeld omdat iedereen op een bepaald moment maar wat leek te doen (uit pure onmacht), maar ik zag maar weinig rugdekking van Araujo. Ik vraag me ook nog steeds af wat hij bij die derde goal liep te doen. Eerst op de achterlijn gaan staan en op het laatste moment voor je doelman springen om de bal proberen te blokken. Ik vond het er aan de linkerkant in ieder geval wat beter georganiseerd uit zien.

15 september 2021 om 20:25

Sane in de tas hebben zegt alleen bar weinig tegenwoordig. Wat is die slecht bij Bayern zeg.

15 september 2021 om 16:36

Cruijf riep weleens dat de beste verdediging is zelf voor het aanval kiezen, Sergio Roberto is natuurlijk pure armoe. Davies en Sane zijn alleen te stoppen als jezelf gaat aanvallen maar dan moet je wel in top conditie zijn. De tactiek van Koeman gisteren deugde niet en conditioneel lijken die jongens ook niet helemaal in orde met al die blessures en een Luuk de Jong die na 20 minuten al uitgeblust was.

15 september 2021 om 17:07

Het had weinig te maken met de tactiek van Koeman, ook al had barca gisteren Messi en Ronaldo in het team tegen dit Bayern zijn er weinig opgewassen denk ik.Het was gewoon een Mercedes AMG tegen een Seat Altea gisteren helaas, en dat win je nooit…

15 september 2021 om 17:10

Messi en Ronaldo niet opgewassen tegen Bayern, wat zeg jij nou

15 september 2021 om 17:16

Lees mijn tekst nog een x.
Vorig jaar was volgens mij messi gewoon van de partij tegen Bayern en toen werd het ook 8-2.
Ik zeg ook al had je die 2 gisteren in de basis had Bayern gewonnen, Bayern is gewoon een geoliede machine waar barca heel veel problemen heeft!

15 september 2021 om 16:39

Sergi Roberto is al jaren een speler die de fans niet in de basis willen hebben staan. De 4 aanvoerders moeten nu eens hun conclusies trekken. Ik zou alleen Pique nog even behouden. Busquets kan het niet meer belopen in het clubvoetbal. Sergi Roberto heeft nooit het niveau gehad en Alba kan fysiek niet meer.

Sergi gaf gister gewoon alles, en stond best redelijk te voetballen.

15 september 2021 om 16:30

Luuk de Jong is ook niet gehaald voor de basis, maar om wat te kunnen forceren indien nodig. Dat ze hem op moeten stellen in de basis zegt meer over de gehele situatie bij Barca nu. Dit is hun Van Beukering momentje.

15 september 2021 om 16:32

In een 5-3-2 komen aankakken met je dramatische pinchhitter. Tragisch. Stel dan een jeugdspeler op, die kan nog verrassen. Luuk heeft wel genoeg teleurgesteld in het buitenland.

15 september 2021 om 16:33

dat was nog steeds de keuze van de trainer.
Hij had gewoon ook een snelle speler op die plek kunnen zetten. In dit systeem, tegen zo'n goede ploeg heb je sowieso niks aan De Jong.
Die kun je op zn hoogst gebruiken bij t pompen of verzuipen in de laatste paar minuten.

15 september 2021 om 17:08

Boeien,Counteren met luukinho? Die gozer rent alsof die windkracht 9 tegen heeft…

15 september 2021 om 16:30

Ja, want het is Luuk de Jong zijn schuld dat Barcelona hem heeft gecontracteerd.

15 september 2021 om 16:31

haha nou ja, hij heeft wel zelf getekend natuurlijk.

15 september 2021 om 17:49

Wat....ik vond hem echt slecht...durfde totaal niet naar voren te spelen of een man uitspelen. Jammer voor hem, maar hier word je hard van. Gun hem nogsteeds het beste, maarrrrr.....

Sneu voor de jongen. Ben je al niet de snelste en kom je tegen een Sané en Davies terwijl de backpositie niet eens zijn favoriete rol is. Sneu publiek om je eigen spelers uit te fluiten, ik begrijp dat niet.

En dan jezelf supporter noemen van die club als je je eigen spelers uitfluit.

15 september 2021 om 16:42

De fans zijn de eigenaren van de club en zij moeten het kunnen laten weten als een speler het niveau niet heeft. Hetzelgde geldt voor de coach.

15 september 2021 om 17:00

Wat praat je voor onzin joh. Klanten zijn ook eigenaar van de supermarkt en die kunnen doen wat ze maar willen, ook rondgooien met producten of schreeuwen in de winkel?

15 september 2021 om 17:30

Sinds wanneer is een klant een eigenaar. Misschien als je bij de Appie zegels spaart. Socios zijn de eigenaren van Barcelona.

15 september 2021 om 17:52

Dus zodra ik een kaartje koop mag ik te pas en te onpas mensen uitfluiten en uitschelden? Mes que un club? Te lang op te grote voet geleefd en nu weer naar zoals Barcelona eigenlijk was, dat doet pijn denk ik.

15 september 2021 om 20:10

En die bakken aan dagjesmensen daar? Was gisteren toch ook weer helder, Piqué wipt de bal ‘kunstig’ omhoog om die uit te verdedigen (naar de verkeerde kleur) en je hoort een hele groep Catalaanse berggeiten gillen dat t zo mooi is. Nul sfeer, nul tifo acties, niets, nada.. zielloos, dat is het met name.

15 september 2021 om 20:43

Barcelona is een familieclub. Seizoenskaarten blijven decennia in families. Naar Barcelona ga je met alle generaties van de familie. Van oude oma'tjes tot kleinkinderen. Dan is er misschien wat minder lawaai maar het is veel echter. Ik ken twee oude vrouwtjes van tegen de 80 die al decennia geen wedstrijd missen.

Ik begrijp sowieso dat hele concept rondom het uitfluiten van je eigen speler niet. Ik heb een wereldidee: mijn speler speelt slecht, dus ik ga hem uifluiten- en schelden. Dan speelt hij sowieso beter!

15 september 2021 om 16:32

Als een speler er met de pet naar gooit en de club bewust dupeert, oké. Maar als spelers echt alles geven, is het een onterechte trap na. En in dit geval was het ook echt compleet misplaatst. Roberto werkte keihard.

15 september 2021 om 17:06

Roberto heeft toch een salarisverlaging geaccepteerd las ik vorige week? Dit doet hij voor de club - en dus voor de fans. Inderdaad schandalig. Hij werkt altijd keihard.

15 september 2021 om 16:36

Je stopt je hele leven in een project- en je bent eigenlijk je hele carriere, een beperkte voetbalcarriere van maximaal 20 jaar ongeveer -in het spelen van de twaalfde of dertiende man in het eerste elftal van de club waar je opgeleid bent. Je levert salaris in omdat je weet dat de club het moeilijk heeft en schikt je altijd zonder zeuren in je rol. Sergi had acht jaar geleden al elders basisvoetbal kunnen zoeken maar hij wilde altijd het blijven proberen en schikte zich in elke rol die elke trainer voor hem voor ogen had. Dan wordt je in een vreemde formatie in het slechtste Barca elftal in jaren overklast op je zwakke punt, snelheid, tegen Bayern Munchen- 1 van de, misschien wel het beste team van Europa -en dan gaan je eigen supporters in je eigen stadion je uitfluiten.

Ik denk niet dat u een dinosaurus bent, ik denk dat u er voor kiest zich niet in te leven in een persoon en het liever weg zet als 'alleen kinderen huilen toch, tsjongejonge'

Lekker blijven uitfluiten. Daar gaat zo een Sergi Roberto natuurlijk veel beter van voetballen. Alsof dit Barca op voorhand ook maar enige schijn van kans had tegen deze kwaliteit van het Bayern elftal. Die 3-0 nederlaag viel me nog mee. Ik dacht dat ze er met een nulletje of 5 af zouden gaan

Verwende successupporters. Al hadden ze met 0-25 verloren dan had het publiek in dit geval nog moeten steunen. Door deze spelers bestaat de club nog. De leiding van Barca was/is walgelijk, maar de supporters die zulke spelers uitfloten zijn geen haar beter. Zulke mensen gun je gewoon dat hun club kapot gaat. Ze leveren een groot deel van hun salaris in en strijden keihard voor de club waar ze van houden, maar als dank krijgen ze zo'n behandeling van het publiek. In en in triest.

Koeman wilde graag blijven, maar ik vraag me af of hij er nu nog zo over denkt. Hier is toch geen eer aan te behalen. Misschien dat ze over een jaar of 10 weer een keer een rol van betekenis kunnen spelen, lijkt me in ieder geval een stuk realistischer dan die 18 maanden waar Laporta het onlangs over had.

15 september 2021 om 16:35

Tsja, Laporta is denk ook alweer bezig met de volgende verkiezingen. Hij zal best beseffen dat er tijd nodig is om op te bouwen, maar kan ook niet de indruk wekken dat hij zich erbij neerlegt. Dat is wel een nadeel van zulke verkiezingen om de paar jaar. Elke voorzitter voelt de druk om te presteren in zijn periode en maakt ook beslissingen om dat te realiseren, terwijl het voor de club soms beter is om meer met de lange termijn bezig te zijn.

15 september 2021 om 16:43

Hij heeft ze net gewonnen. Tegen die tijd is hij ook al zo oud dat hij niet meer mee doet.

15 september 2021 om 17:03

Zit er bij Barca een maximale leeftijd aan dan? Bij Real Madrid is die Perez 15 jaar ouder namelijk... Lijkt me dat Laporta dan ook nog wel even mee zou kunnen...

15 september 2021 om 17:08

Laporta wil de club er weer bovenop helpen. Als hij dat kunstje hopelijk heeft geflikt dan is het volgens mij wel weer genoeg geweest voor hem.

altijd in de as gespeeld?
Ik denk dat ie meer op rechtsback gespeeld heeft dan in de as.
Maar goed, rechtsback bij 433 is heel wat anders dan in 532 en dan ook nog in zo'n waardeloos team tegen zo'n goede tegenstander.

15 september 2021 om 16:58

Het is van orgine een middenvelder, mist eigenlijk het loopvermogen van een back.

15 september 2021 om 21:52

ja dat weet ik, maar speelt al jaren voornamelijk rechtsback bij barca

Het is altijd zo geweest voor Sergi Roberto. Een positie als rechtsback is een puur verzinsel geweest destijds waarmee hij zich zo lang relevant heeft weten te houden. Van nature is hij een controlerende middenvelder, maar daar heeft Busquets hem eigenlijk zijn hele carrière van gehouden. Dan tekent ie een nieuw contract en levert ie zelfs salaris is, en dan moet ie ineens de hele rechterflank kunnen bestrijken. Je vraagt teveel van zo'n jongen. Bij een Valencia of Villareal had ie op het middenveld een cultheld geweest kunnen zijn, maar bij Barca waren er altijd betere middenvelders en was hij ook nooit de eerste keus op rechtsback.

Het is bijna een kwalijke zaak om iemand zijn hele carriere de twaalfde of dertiende man te laten spelen. Hij heeft er echter zelf voor gekozen, er zelfs salaris voor ingeleverd en nu valt ie enorm door de mand doordat er eigenlijk geen spelers meer zijn die zijn permanente status als 'zes-uit-tien' speler doen vergeten. Tsja, hij had eigenlijk 5 jaar geleden al minstens een transfer moeten maken naar een ploeg waar hij destijds een gelijkwaardig salaris had kunnen verdienen en zich echt had kunnen ontwikkelen als speler. Nu is het een soort niemandsland voor hem. Wat voor speler is hij, waar kan ie terecht? Waar in de Europese top of subtop heeft men in vredesnaam een Sergi Roberto nodig?

Dat uitjoelen is natuurlijk te flauw voor woorden wat dat betreft. Je helpt er je club geen hout mee vooruit. Een jongen die eigenlijk zijn carriere heeft verspild aan het spelen van 'de extra speler' uitjouwen omdat hij, zoals iedereen al wist, niet goed genoeg is. Tsja. Misschien dat ie zich ooit elders opnieuw kan uitvinden.

Sergio Roberto is ook geen wingback het is geen Hakimi of Davies het is gewoon een controlerende middenvelder waarom al die trainers hem als rechtsback of wingback blijven opstellen is voor mij een raadsel..

Nooit gesnapt waarom je één van je eigen spelers zou uitfluiten. Niet de 1ste keer dat Barca fans hun eigen spelers uitfluiten, je bent gewoon geen echte fan dan alleen maar een successupporter. Je mag kritiek hebben op je eigen spelers maar tijdens de match sta je gewoon achter je spelers.

15 september 2021 om 16:48

Gisteren waren de echte hardcore fans juist aanwezig. Bij Ajax is uitfluiten ook gangbaar.

15 september 2021 om 16:59

Sterker nog een van hun beste spelers werd lange tijd uitgefloten, Ziyech namelijk. Maar dat fenomeen kennen we ook bij Real.. Het hoort blijkbaar bij fans van topclubs, die zijn goede prestaties gewend en als het minder gaat, kiest men voor de gemakkijkste weg en gaat men hun frustratie afreageren op hun eigen spelers

15 september 2021 om 17:04

Uitfluiten gaat voor mij niet over hoe goed of slecht een speler is, maar zijn gedrag/inzet/houding in het veld of ten opzichte van de club.

15 september 2021 om 17:06

Bij Sergi Roberto gaat het ook deels over zijn houding wat betreft een salarisverlaging en contractverlenging.

15 september 2021 om 17:09

Aha dat geldt ook voor Haller zeker? Ook zo vervelende voetballer die altijd zijn emoties toont...

Weet iemand waarom Dest nergens genoemd wordt? Die zat gewoon op de bank, kon voor zowel Roberto als Alba(niet fit, nu blessure) spelen. Dat stukje nieuws heb ik gemist.

15 september 2021 om 17:06

Hij was niet fit genoeg om te spelen. Waarom hij dan wel op de bank zit...

Ik denk dat berusting hier helemaal niet zorgwekkend hoort te zijn maar juist op zijn plaats is. De situatie waarin ze zich nu bevinden is toch kraakhelder?! Ze hebben niet de middelen en de mogelijkheden om zich te meten met de absolute Europese top. Gisteravond was wederom een goed meetmoment om te ondervinden dat ze ver verwijderd zijn van het niveau van jaren geleden, berusting is dan niet meer dan realistisch. Vanuit hier weer doorpakken en kijken wat en waar het beter moet. De scherven bij elkaar vegen en lijmen wat er te lijmen valt.
Sergi Roberto verdient echt wel wat meer respect hier. Die geeft alles voor de club en schikt zich in een andere rol die hem duidelijk niet helemaal ligt.

Ja dat is het dus piqué,Van de club houden is niet genoeg lol.Een van de redenen dat ze zo laag zijn gezakt,Teveel van zulke ballerina’s in de groep.

Persoonlijk zal ik echt geen slecht woord kunnen zeggen over Roberto, Piqué, Alba en Busi. Deze spelers hebben een gigantisch hart voor de club zelfs nu de club een grote puinhoop is. Ze geven altijd 100% voor de club, hebben salaris ingeleverd en laten Barca niet in de steek. Vind het ronduit belachelijk dat Roberto wordt uitgefloten, maar hij is een van de zondebokken van Barca geworden helaas. Het was gister ook gewoon echt heel lastig voetballen aangezien Bayern gigantisch hoog druk zette en het middenveld naar mijn mening veel te statisch was waardoor ze de bal amper kwijt konden. Wat er ook gebeurt met de club Roberto, Piqué, Alba en Busi zullen voor mij altijd grote namen blijven voor Barcelona!

15 september 2021 om 17:32

Voor mij zijn het ook helden. Maar ze moeten zich wel afvragen of ze niet eens na moeten gaan waarom zijn bij elk debacle van de laatste jaren op de teamfoto staan. Er is een tijd van komen en van gaan.

Echt jonge dat spaanse k*t publiek was inderdaad weer lekker bezig! Ik vondt het ook niet om aan te zien wat Barcelona liet zien maar dat had niks te maken met Sergi Roberto. Wat kan die jongen er aan doen dat hij niet op zijn positie wordt gebruikt omdat er gebrek aan beter is. Ze zouden de staf van Barcelona uit moeten fluiten die hebben voor heel dit zooitje gezorgd! Barcelona zal het de komende 5-10 jaar op moeten lossen maar dit is nier 1,2,3 gebeurd ben ik bang voor....

Snap ik ook wel. Deze jongen heeft nog een tijd meegemaakt dat Barca er nog toe deed in het topvoetbal. En gister waren ze gewoon totaal geen partij voor Bayern.

15 september 2021 om 18:08

maar dan ga je toch je eigen spelers niet uitfluiten als ze in balbezit komen? Ik weet niet wat ze daar hadden verwacht hoor maar ik had gewoon een dominante zege van Bayern verwacht.

wat ben je dan sneu om je eigen speler te gaan zitten uitfluiten als die in balbezit komt. Denken ze dan dat ie beter gaat voetballen?

Dat Bayern is ook wel een hele goede ploeg hoor. Ingespeeld, veel automatismen en veel snelheid op de vleugels... denk dat ook een PSG of City het lastig tegen hun hebben..

Hoe slecht het ook gaat , fluit nooit naar je spelers wat je support. Kan echt niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4940 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergi RobertoVerdediger52
Sergio BusquetsMiddenvelder50
F. de JongMiddenvelder50
M. DepayAanvaller52
PiquéVerdediger41
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

93 fans
Coach, 58 jaar
SeizoenClub
2020- Barcelona
2018-2020 Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
Laatste voetbalnieuws

‘Barcelona legt eerste contact met opvolger Ronald Koeman’

Barcelona heeft voor de eerste keer contact gelegd met Roberto Martínez, zo verzekert Goal. De huidige bondscoach van de Belgische nationale ploeg wordt gezien als belangrijkste kandidaat om Ronald Koeman op...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren