België spaart Anderlecht niet na ‘totale afgang’: ‘Tegen Vitesse, mensen...’

Vrijdag, 27 augustus 2021 om 08:04Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 08:53

De uitschakeling door Vitesse in de voorrondes van de Conference League is hard aangekomen bij Anderlecht. Een week na het 3-3 gelijkspel in Brussel was het team van Thomas Letsch donderdagavond met 2-1 te sterk voor Anderlecht, dat flinke kritiek krijgt in eigen land. “Tegen Vitesse, mensen... Dat is niet eens een goeie ploeg”, zo verzucht oud-voetballer Marc Degryse tegenover Het Laatste Nieuws.

“Onbegrijpelijk. Vitesse begon, voor een halfvol stadion, met vuur aan de wedstrijd, maar Anderlecht was blijkbaar niet in staat om die storm op te vangen. Dan ben je ofwel niet klaar, ofwel niet goed genoeg. Dit was een totale afgang”, benadrukte de analyticus, die in het verleden voor onder meer Anderlecht en PSV speelde. “Anderlecht heeft tegen Vitesse heel veel verloren. In eerste instantie geld. Ook extra wedstrijden om de jongeren te doen groeien.”

“Maar wat ik het ergste vind, is dat Anderlecht gezichtsverlies geleden heeft tegenover gans Europa. Tegen Vitesse, mensen... Dat is niet eens een goeie ploeg.” Volgens La Dernière Heure heeft Anderlecht zichzelf te kijk gezet. “De club lijdt gezichtsverlies, en dat in het kleinste Europese toernooi.” Ook Het Nieuwsblad is kritisch. “Adieu. Bye-Bye. Auf Wiedersehen. Adios. We zijn eind augustus en Anderlecht ligt alweer uit Europa. Paars-wit voetbalde dramatisch en ging ten onder.”

“Het bestuur mag dan wel zeggen dat dit niet tot een crisis zal leiden, maar RSCA davert toch weer. Het wordt een lang seizoen.” Vincent Kompany stak de hand in eigen boezem na de pijnlijke Europese aftocht in GelreDome. "Als je het bekijkt als een wedstrijd van 180 minuten, dan moeten we alleen maar naar onszelf kijken. Proficiat aan Vitesse. Er waren drie goede afstandsschoten in de twee wedstrijden die statistisch gezien heel zelden een doelpunt opleveren, maar dat maakt deel uit van het voetbal.”

Bij de openingsgoal werden volgens verdediger Wesley Hoedt bepaalde afspraken niet nagekomen. "Er zijn een aantal nieuwe jongens, voor hen moeten die rollen en taken misschien nog iets duidelijker zijn. Zij moeten daar nog stappen in zetten. Maar nogmaals over dat eerste doelpunt: als je dat twintig keer probeert, dan gaat hij maar een keer binnen", doelde hij op de 1-0 van Maximilian Wittek. "Dat was vandaag het probleem. Ze schieten drie keer op doel en scoren twee keer. Dat was ongeveer hetzelfde toen we thuis tegen Vitesse speelden."Gerelateerd

Meer sportnieuws

105 reacties (laatste reactie door f-18/tacp)

Vitesse is gewoon een betere ploeg dan Anderlecht. Leuk dat Anderlecht vroeger goed was, maar ze waren nu gewoon duidelijk de mindere. Heel knap gedaan van Vitesse.

27 augustus 2021 om 09:14

Had Perez toch gelijk, 'een club in puinhoop‘

27 augustus 2021 om 10:32

Ja Lierse, had Perez toch gelijk 😂😂

27 augustus 2021 om 11:56

Je drinkt ook wel wat veel vrees ik: Anderlecht heeft op Transfermarkt bijna 2 tot 3 maal de marktwaarde van Vitesse: elke andere trainer had met RSCA van dit vitesse gewonnen

27 augustus 2021 om 17:41

Je doet Letsch te kort. Dat blijkt gewoon een goede trainer te zijn, die weinig tijd nodig heeft om een goede ploeg neer te zetten. Bewijst hij nu weer. Hij start geen eens met sterspeler tannane omdat dat beter is voor het teamspel. Letsch is als buitenlandse trainer echt een toevoeging voor de eredivisie. Die zou zomaar eens terecht kunnen komen bij een topclub in NL. Tactisch sterk, goed media optreden en duidelijk. Kunnen zowel ten Hag als Schmidt beide iets van leren.

Beetje denigrerende opmerking. Vitesse werd gewoon 4e in NL en Anderlecht werd 3e in België. Op basis van Europese coëfficiënten van de landen zou je dan zelfs Vitesse als favoriet kunnen bestempelen.

Het is niet meer het Anderlecht van weleer, zullen we maar zeggen.

27 augustus 2021 om 08:18

Anderlecht werd 4de, anders hadden ze voorronde Europa League gespeeld.

27 augustus 2021 om 08:23

En ik had de stand nog wel opgezocht, bleek dat de eindstand voor play-offs te zijn . Dank voor de aanvulling, dan is het helemaal een rare opmerking.

27 augustus 2021 om 10:04

En dan vinden ze Nederlanders arrogant. Qua naam is Anderlecht een goede ploeg, maar met alleen een naam win je geen wedstrijden.

27 augustus 2021 om 08:39

Denigrerend misschien, maar het ironische is dat we in Nederland zo heel vaak hebben gereageerd wanneer een Nederlandse club weer eens was uitgeschakeld door een oostblok club of een club uit luxemburg die niet tot de verbeelding spreekt.

27 augustus 2021 om 08:47

@29er, maar die clybs hebben ook bijna geen faciiteiten of inkomen. Vitesse heeft gewoon 25 mijoen omzet.

27 augustus 2021 om 09:10

En kan 20 miljoen verlies per jaar draaien want dat wordt glad getrokken door de eigenaar

27 augustus 2021 om 09:19

Serieus? Een fan van Twente die afgeeft op de Financiën van Vitesse? Youve made my day. Lachend aan de koffie

27 augustus 2021 om 09:35

Is t niet zo dan? Wou dat Twente dat kon rond 2015

27 augustus 2021 om 10:00

Niet helemaal waar Sta Plaats, het was eerder 'ons' vooroordeel dat ze in het oostblok niets hebben. Als wij ze in Nederland niet kennen zal het wel niets zijn. Zeker 5 tot 10 jaar geleden tegen de Krasnodar's en de fc Karabach's van deze wereld (waar stiekem best veel Russisch geld zit). Sinds die tijd zijn we inderdaad ook nog wel eens uitgeschakeld door veredelde amateurs in een verre voorronde voor Europa League

27 augustus 2021 om 10:06

Dan heb ik liever dat een eigenaar dit doet dan een gemeente over de rug van alle inwoners.

27 augustus 2021 om 09:25

Man, ze leven daar nog steeds in de waan dat het Belgische voetbal beter is als het Nederlandse. Ook het Belgische voetbal heeft de afgelopen jaren een jasje uitgedaan. Nederland staat inderdaad hoger op de coefficienten lijst, beetje nederigheid zou de mens sieren in deze.

27 augustus 2021 om 09:44

En het nationale elftal zou dat van ons 3-0 op de broek geven, als we geluk hebben.

27 augustus 2021 om 09:54

Wij hebben 5 jaar achtereen boven jullie gestaan dus logisch dat we denken dat ons voetbal (minstens) gelijkwaardig is. Jullie zijn net degene die ons steeds onderschatten en ons voetbal maar niks vinden deels omdat we verouderde stadions hebben.

Volgend seizoen staan we alweer 9de op de ranglijst. Dit kan natuurlijk nog veranderen naargelang de resultaten dit seizoen.

27 augustus 2021 om 10:55

@vazquez.. Ik denk niet dat we het niveau van het Belgische voetbal baseren op de staat van de stadions, aangezien we het Belgische voetbal overwegend op tv volgen en niet in het stadion.

Persoonlijk heb ik nooit echt van het Belgische voetbal, omdat het vaak vooral een stuk fysieker was en dat is niet echt mijn smaak. Maar Brugge heeft wel veel gedaan voor het aanzien van België de laatste jaren. Het enige is dat zij vaak steun(d)en op spelers als Vormer, Lang, Dost of Denswil, allemaal spelers die het niet redden bij ons in de top. Dan is vaak de simpele gedachte dat België dan niet veel kan zijn. Al kan het natuurlijk ook gewoon dat de Vormer die bij Feyenoord vertrok qua niveau niet dezelfde is als die nu bij Brugge speelt

27 augustus 2021 om 15:58

Vazquez nou gefeliciteerd met je hogere plek dan Nederland gedurende een periode van 5 jaar.
Als je een beetje oplet hier dan zie je ook dat heel veel lieden ons eigen voetbal juist niet erg serieus neemt en het bijv. Mickey Mouse competitie noemt. Gisteren was een ok dag voor Nederlands voetbal, dat wordt dan wel overdreven gevierd (viel mij ook op), maar ook dat is vaak van korte duur.
Onze beoordeling van ons eigen Nederlands voetbal staat los van ons oordeel over het Belgisch voetbal wat ik persoonlijk geen ruk aan vind. Moet er wel bij zeggen dat ik het vroeger regelmatig keek en het Belgische vaak een erg troosteloze ambiance vond hebben, maar ik tegenwoordig niet meer kijk.
Maar tegelijkertijd kan ik me voorstellen dat het Nederlands voetbal voor jullie Belgen ook geen ruk aan is, geen probleem. Ik ben supporter van een club die voornamelijk boerenkoolvoetbal speelt en waardoor het alleen de spanning is die leuk is, voor een buitenstaander waarschijnlijk geen bips aan. Moet kunnen, laten we vooral niet samengaan als competities, zijn we daar ook weer uit.

27 augustus 2021 om 11:03

Dat is mijn inziens exact wat Degryse bedoelt. Anderlecht is officieel geen topclub meer en moet nu onderdoen tegen ploegen die vroeger geen probleem zou mogen vormen.
Foute woordkeuze waarschijnlijk, maar dit is bedoeld als het neerhalen van het idee Anderlecht en niet als het neerhalen van de prestaties van Vitesse.

Genoten gisteren van Vitesse, vond Bazoer, Wittek, en Bero fantastische spelen.

Anderlecht tja.. was niet geweldig, qua naam hadden ze makkelijk moeten winnen maar Vitesse is terecht door na deze 2 wedstrijden.

Er is een hoop werk aan de winkel voor Kompany.

Nou nou, wat een denigrerende teksten aan het adres van Vitesse zeg...

Een uitstekend resultaat van Vitesse, tegen die Anderlecht. Vooraf hadden veel mensen dit niet voorspeld denk ik? Misschien dat de Belgische insiders hier wel rekening mee hadden gehouden?

Ik ben benieuwd zondag, of dat Vitesse het Ajax moeilijk kan gaan maken..

27 augustus 2021 om 08:24

Als je kijkt naar de vorm van beide ploegen kon het nog weleens spannend worden in de Arena dit weekend.

27 augustus 2021 om 08:32

Geloof me, voor ons Belgen lag dit in de lijn der verwachting. Anderlecht is echt niets meer…

27 augustus 2021 om 08:42

Met Kompany aan het roer zou zelfs PSG of Bayern verliezen van Vitesse.

27 augustus 2021 om 09:16

Maar hoe kan dat nou? Anderlecht is toch in wat wij in Nederland kennen een traditionele top 3 ploeg? Of liggen die verhoudingen anders in België, aangezien je met een Standard, Club Brugge, Racing Genk, AA Gent verschillende kampioenen hebt gehad de afgelopen 10 jaar?

27 augustus 2021 om 10:37

Anderlecht heeft een metamorfose doorgemaakt de afgelopen jaren, in de negatieve zin. Overgenomen door een multimiljonair die geen flauw idee heeft van voetbal. Er speelt niet 1 speler bij Anderlecht met naam, allemaal jonge spelers met weinig potentieel.

27 augustus 2021 om 10:40

Waar jullie Ajax hebben.
Is dat Anderlecht in België.
Recordkampioen en de club met meeste uitstraling en prestige.
Echter de laatse jaren en zeg maar 7,8 is de club in verval geraakt.
Slecht beleid.
Mensen met te weining kennis van zaken met dit als gevolg.

27 augustus 2021 om 09:31

Vitesse heeft zeker wel wapens waar ze het Ajax moeilijk mee kunnen maken. Ze hebben aanvallers die een behoorlijke versnelling hebben, en daar is Ajax het beste te pakken. Voor Ajax natuurlijk wel het voordeel dat Vitesse gisteren gespeeld heeft, maar deze overwinning geeft Vitesse ook weer een boost. Daarbij voor een aantal spelers (o.a. Bazoer) ook de kans om kort voor het einde van de transfer periode te laten zien wat ze kunnen. Hoewel dat ook wel weer een gevaar was, want vorig jaar was Vitesse lange tijd meer dan kansrijk, totdat Bazoer en Tannane meer voor zichzelf dan voor het elftal gingen spelen.
Gezien de verliespunten van Ajax van afgelopen weekend ligt de druk natuurlijk wel bij Ajax.

Man man man wat denigrerend richting Vitesse, alsof dat Anderlecht zo'n wereldploeg is, hou toch op! Vitesse heeft het gewoon prima gedaan over 2 wedstrijden.
Anderlecht, is net zoals mijn club Schalke, niet meer de grote club van vroeger, en daar moet je mee leren leven.

27 augustus 2021 om 09:55

(Stan) Iedere ploeg kent goede en slechte tijden er waren tijden dat Anderlecht de club van België was maar die zijn allang voorbij , nu is club Brugge de ploeg ja het kan verkeren maar er kunnen ook weer betere tijden komen en zeker ook voor jou ploeg van dat blijft een grote club Schälke hoor net als HSV maar die komen wel weer terug hoor alleen het heeft tijd nodig .

27 augustus 2021 om 10:06

Ben er bang voor Sloep01, jarenlang zoveel wanbeleid en financieel wanbeleid gevoerd bij Schalke. De schade is daar gewoon zo groot, dat het jaren puinruimen zal worden. Er zijn zoveel voorbeelden uit Duitsland van gevallen grootmachten, zoals een 1. FC Nurnberg, 1.FC Kaiserlautern, HSV, en 1.FC Koln die er eigenlijk nooit meer helemaal bovenop zijn gekomen wat betreft niveau wat ze vroeger altijd na hebben gestreefd, en ik ben bang dat Schalke hetzelfde lot wacht. Het enige wat deze clubs wel altijd dikwijls blijven behouden zijn de geweldige trouwe supporters.

27 augustus 2021 om 10:32

Wat zijn de verwachtingen voor dit seizoen, zit promotie er in of is dat nog heel lastig te zeggen?

27 augustus 2021 om 11:54

Zal een lastig verhaal worden. De complete basisopstelling op Ralf Fahrmann na is veranderd. Het is een compleet ander elftal wat nog nooit met elkaar gespeeld heeft. De huidige resultaten zijn ook niet best, 4 punten uit 4 wedstrijden, met een absolute off day tegen Jahn Regensburg.

Als ik de andere ploegen bekijk in de 2. Bundesliga weet daarvan ook nog niemand echt te overtuigen. Bremen heeft veel ingeleverd, HSV is wisselvallig en Kiel is ook beroerd gevonden. Dus ik denk dat het hele moeilijk te zeggen is wie er gaat promoveren.

27 augustus 2021 om 10:43

Je kon Schalke en Anderlecht toch niet vergelijken ?
Als het gaat over titels europabekers is Anderlecht duidelijk toch of was ander kaliber.
Ook in duitse competitie heeft toch niet veel titels gewonnen ?
3 en 4e plaatsen wel maar is dan toch eerder subtop niet ?

27 augustus 2021 om 11:58

Ik vergelijk ze ook helemaal niet op basis van wereldbekers, en ook niet op basis van prestaties. Ik beoordeel ze op grootte van de club.

Daarnaast is de Duitse compeitie ook veel sterker dan de Belgische en heeft Schalke ook vroeger vaak zwaardere concurrentie gehad met grote clubs als Werder Bremen, HSV, Bayern Munchen, Borussia Dortmund en ga zo maar door.

27 augustus 2021 om 13:50

Ok niet vergeten dat de belgische competitie in de 70 en 80 niet veel moest onderdoen voor de duitse.Je had Anderlecht, Brugge,Standard en wat later Mechelen als echte topclubs.Daaronder ook wel 2 a 3 clubs die europees van zich doen spreken hebben.Natuurlijk qua land en inwoners is het snel gemaakt.Maar globaal genomen heeft als je het vergelijkt naar grote van het land een clubs als Anderlecht in verhouding meer aanhang dan Schalke.

'Tegen Vitesse mensen...'

Vitesse was gewoon de betere. Bij Anderlecht moeten ze kijken naar wat ze de laatste jaren voorleggen. Elke keer rond plaats 4. En zelfs lager?🤔🤨
Zoals Vitesse gisteren speelde kunnen ze behoorlijk wat punten binnenslepen hoor.. gewoon knap gedaan.

In België heeft men hetzelfde wat wij een tijd met Feyenoord gehad hebben. De club vooral beoordelen op het roemruchte verleden en vergeten dat er gewoon een matig elftal staat.

Anderlecht heeft natuurlijk wel een paar leuke spelers rondlopen, maar het kost tijd om het tot een goede ploeg te smeden en dan heb ik persoonlijk ook nog mijn twijfels of Kompany daarvoor de geschikte trainer is

27 augustus 2021 om 09:04

Klopt volledig! Indien dit niet Anderlecht was als 'naam', sprak niemand over deze wedstrijd. Maar het is enkel eens schande omdat het de naam Anderlecht is. Dit is ook het enigste dat ze nog hebben, namelijk hun naam. Wanbeleid over de jaren heen (met HVH en dan ook Coucke) heeft hiervoor gezorgd en ik zie ze zelfs nog verder wegzakken dan Feyenoord.

Waarom ze bij ons in België spreken van een schande tegen Vitesse is namelijk omdat we nu pas zien hoe ver Anderlecht is weggezakt.

Vitesse ook door nu.
De komende tijd veel doordeweeks voetbal dus.
Anderlecht, wel een beetje vreemd dat zij geen Europees voetbal hebben dit seizoen.
Eerst maar eens gaan bouwen aan de vernieuwde, 7 nieuwe basisspelers gisteravond,dan volgend seizoen verder kijken.
Europees gezien lijkt me dit een kleine uitdaging voor de club/company.

Zijn er nu nog steeds mensen die een BeNeliga willen? Ik zie ze niet meer. Dat Belgische voetbal ligt toch gewoon op z’n gat of niet dan? Club Brugge zit dan wel in de CL maar in een enorm moeilijke poule en die gaan 0 punten halen. Dan heb je nog Antwerp en Gent, die zich beide met moeite hebben geplaatst. Wat Anderlecht betreft is toch helaas een beetje vergane glorie… zoveel potentie maar het komt er niet uit. Die Kompany wordt daar op een of andere manier als verlosser gezien…

27 augustus 2021 om 08:33

Zou PSV in de poule van Brugge dan wel veel punten halen. Of zelfs Ajax?

27 augustus 2021 om 08:46

tegen Leipzig zie ik een Ajax wel punten pakken, daarnaast hebben ze bewezen dat ze het clubs als Real enzo moeilijk kunnen maken. Dus waarom City en PSG niet? PSV zie ik ook wel van Leipzig winnen. Club Brugge niet.

27 augustus 2021 om 09:09

@ Lauwietje,

Ajax heeft bewezen clubs als Real moeilijk maken? Ja, vier jaar geleden met De Jong, De ligt, enz.
Dan is het wel recenter gebleken dat Brugge Real het moeilijk heeft gemaakt (2 jaar geleden 0-2 voor op Bernabue en alsnog 2 - 2 gelijk spelen).

Desondanks staat Ajax inderdaad een pak voor op Club Brugge maar ik geef Club toch een lichte voorkeur op PSV, aangezien Club de voorbije jaren zeer goed gepresteerd hebben Europees en elk jaar beter en beter (vorig jaar hield de daklat in minuut 92 hun nog tegen om te overwinteren in CL ten koste van Lazio).

Ik denk dat jij hier even PSV even wat overschat t.o.v. Club. Winnen tegen RB Leipzig? Maar er wel effe uit tegen Benfica

27 augustus 2021 om 10:05

Club Brugge heeft de laatste jaren puik gepresteerd en resultaten behaald tegen de top van Europa hoor:

-Gelijk tegen Atletico Madrid
-Gelijk tegen Dortmund
-Winst en gelijk tegen Monaco
-Gelijk tegen Real Madrid
-Gelijk tegen Manchester United
-Tweemaal winst tegen Zenit
-Winst tegen Salzburg

PSV heeft geen noemenswaardige Europese prestaties de laatste jaren buiten Tottenham en Inter.

27 augustus 2021 om 10:16

Ik drijf een beetje weg van m’n originele punt haha. Maar in eerste instantie ging het om die BeNeliga en club is de enige club in België die presteert en presteerde… de rest is pure poep tegenwoordig. Qua competitie ligt de eredivisie nu voor en snap ik niet dat mensen nog steeds een BeNeliga willen. Gezamenlijke bekercompetitie prima, maar geen BeNeliga.

27 augustus 2021 om 10:20

Ik zie geen winst in dat rijtje van ploegen als inter en Tottenham. Dus ook Brugge heeft geen puike resultaten gehaald tegen de top. Ja een paar gelijke spelen. Maar dat kan iedere club als de tegenstander een zwakke dag hebben. Overigens denk ik wel dat brugge iets verder is dan PSV. Die spelen wel ieder jaar CL. Maar om dan winst tegen salzburg, zenit en monaco erbij te zetten. Zijn allemaal geen topclubs waar je het over had. Dan blijven alleen de gelijke spelen over.

27 augustus 2021 om 10:22

Nou ben je met Zenit en Salzburg en Monaco de Europese top wel lekker aan het oprekken zeg. PSV versloeg dan ook nog Galatasaray en ook gelijk tegen benfica. (Dat ik het ooit voor psv opneem is een wonder)

Maar inderdaad is club niet slecht bezig; maar mis wel de overtuiging bij ze om echt iets neer te zetten. Ik keek de loting via het youtube kanaal van club en Vormer wil het liefst in de poule van Barca en PSG omdat dat in ieder geval leuke potjes zijn. En jij noemt ook een paar leuke potjes op maar dat is uiteindelijk niet zoooo indrukwekkend.

27 augustus 2021 om 11:10

Ajax van nu komt toch niet in de buurt van het team dat het Real moeilijk maakte?? City en PSG staan wel erg ver af van het huidige Ajax niveau. De bal is rond enzo, maar realistisch is het allerminst.
Ploegen als Getafe en Roma maken het Ajax moeilijk, dus waarom zou een Leipzig ook maar enige vrees hebben? Voor ik word afgeserveerd, PSV zou net zo goed en nog minder kans hebben.

27 augustus 2021 om 13:56

Alsof Tottenham een topclub is.
In Engeland subtop en europees met moeite subtop eerder middenmoot.

27 augustus 2021 om 09:40

Waarom zouden de mensen die voor waren nu van mening veranderd zijn?
het was toch een hele leuke wedstrijd, Vitesse - RKC ga je niet voor zitten.

27 augustus 2021 om 09:45

@ lauwietje

Ik zie die Beneliga nog steeds zitten, Vitesse heeft het top gedaan maar een keertje een goede Europese wedstrijd spelen tegen een topclub die overduidelijk slecht geleid word betekend niet dat een nieuwe league geen optie meer is. De clubs zelfs hebben het ook nog niet opgegeven, en wacht men op het buisnessplan van Deloyd, en daarnaast hoef jou toch niet te vertellen dat door de actualiteiten heel veel zaken nog steeds stil liggen of vertraagd zijn. Ook verandert een seizoen waar alle voorronde ploegen zich kwalificeren niets aan de staat van het Nederlandse club voetbal.

27 augustus 2021 om 10:21

Het gaat mij meer om het algehele niveau van de beide competities. Over alle lagen van de competitie is de Eredivisie beter dan de Belgische competitie. Europees gezien staan we nu 7e en België 13e. Verder zie ik geen clubs die vrijwillig op een tweede niveau gaan spelen en een competitie van 24 + clubs gaat er niet komen. Ook zie ik niemand vanuit Heerenveen of Groningen met plezier naar Charleroi gaan of iets dergelijks. Ajax vs Club is misschien een leuk affiche en PSV vs Anderlecht ook. Alleen dat weegt voor mij niet op tegen alle andere noemenswaardige bezwaren tegen deze competitie.

27 augustus 2021 om 10:39

Over alle lagen zijn de competities juist min of meer gelijkwaardig. Jullie hebben de beste club met Ajax maar wij hebben een bredere top. Ook onderin hebben wij betere clubs; een Eupen zou volgens de marktwaarde nummer 10 van de Eredivisie zijn terwijl ze hier op papier de op een na zwakste ploeg zijn.

27 augustus 2021 om 11:40

Marktwaarde zegt lang niet alles hoor. Die bredere onderlaag vd competitie valt wel mee. In Nederland spelen vaak veel jonge talenten die nog maar weinig marktwaarde hebben, maar wel kwaliteit. Zo was Fortuna laatst zeker niet minder dan een Genk en laten wedstrijden onderling toch vaak zien dat de Belgische ploegen het onderspit delven. Nu wil ik heus niet pretenderen dat het verschil heel groot is, maar de Belgische competitie is in de breedte iig zeker niet beter dan de eredivisie.

28 augustus 2021 om 12:21

@ Lauwietje

Er zijn genoeg clubs die belangstelling hebben voor een nieuwe league, en daar zitten zelfs clubs bij waarvan het zeker is dat zij
op het tweede niveau van de nieuw te vormen league zouden starten (van waaruit zij ook kunnen promoveren). Zij realiseren zich dat het financieel voor hen beter kan zijn dan de uitzichtloze economische/financiã«le situatie waarin zij nu zitten. Het is zo ie zo een kwestie van tijd totdat er clubs omvallen, wat al gebeurd zou zijn zonder de huidige ESPN deal.

Wanneer de rechten weer vrijkomen gaat ESPN of een andere partij echt niet veel meer neerleggen dan het huidige bedrag. Daarnaast is het ook al bekend dat Ajax haar rechten niet nog een keer collectief verkoopt, en ook PSV en Feijenoord denken daar over na. Wat betreft de uit supporters; de meeste clubs nemen binnen Nederland al amper uit supporters mee. Voor de mensen die wel mee uit gaan moet het gewoon mogelijk zijn om een betrouwbare, snelle en betaalbare "combie" te organiseren.

Dan hebben het nog niet eens over de Eerste Divisie waarin werkelijk waar niemand interesse had in eerste instantie, en ESPN alleen maar in stapte onder voorwaarde om de jonge elftallen van de top te laten mee doen. Die divisie is al helemaal ten dode opgeschreven, nu zijn er nog wel wat clubs die groei mogelijkheden hebben maar veruit de meeste hebben dat niet. Ook al word er al jaren gerapporteerd dat er in principe geen hond kijkt naar wedstrijden waar de traditionele top drie plus AZ niet bij betrokken zijn. Of gaan verder en de competitie zal een langzame dood sterven, of we doen een ultieme poging om het Nederlandse club voetbal te redden; want zo beetje alles clubs hebben tevergeefs geprobeerd om structureel hun begrotingen te verhogen. Iets wat gewoon niet mogelijk is binnen Nederland.

Tuurlijk is dit afgang voor paarswit, maar stond in de sterren geschreven dit.
Veel te wisselvallig en gewoonweg niet goed genoeg op dit moment.
Voor een club van het kaliber van Anderlecht is dit wel degelijk een serieus drame.
Ik vraag me eigenlijk af of ze er ooit terug bovenop komen.
Het kan haast toch niet voor een club met zo een palmares.
Nationaal en internationaal bekers en trofeen gewonnen roem behaald met hun speelstijl.
Als je beseft dat vroeger clubs als Barça, Bayeren etc. hier op voorhand wisten dat ze een moeilijke avond ging krijgen en effectief zwaar verloren en dan nu eruit gaat tegen met alle respect Vitesse tja hoe diep kan je zakken.

Dit is wel echt heerlijk, Kompany met zijn lacherige toontje over het Nederlandse voetbal en dan vlieg je er gewoon even lekker uit. Net als de arrogantie die uit dit artikel blijkt, wat een genot dat je dan op je plek gezet wordt.

27 augustus 2021 om 08:40

Nu maak je me nieuwsgierig. Wat zei Kompany precies over het Nederlands voetbal?

27 augustus 2021 om 09:44

Kompany gaf in een interview aan dat zij normaliter altijd wat lacherig over het Nederlandse voetbal doen. Dat je dan nu door Vitesse uit Europa geknikkerd wordt is natuurlijk hilarisch dan.

27 augustus 2021 om 08:57

Huh wat zei hij dan over het Nederlands voetbal? Volgens mij is kompany gewoon een nette kerel.

“tegen Vitesse, mensen... Dat is niet eens een goeie ploeg”

News flash: Anderlecht mag dan in naam nog steeds een grote club zijn, in de praktijk is dat gewoon een club van het niveau van Vitesse geworden. Ze zijn de afgelopen drie seizoenen 6e, 8e en 4e geworden. Dan heeft Vitesse het met een 5e, 7e en 4e plaats zelfs nog ietsje beter gedaan.

27 augustus 2021 om 10:35

Misschien een mooi reflectie moment voor Anderlecht

Wat een hautain en denigrerend gebrabbel van die Degryse. Anderlecht heeft het volledig aan zichzelf te danken en Vitesse is gewoon netjes vierde geworden dit jaar. Kompany steekt ook zogenaamd ‘de hand in eigen boezem’, om vervolgens te zeggen dat Vitesse twee zondagstreffers heeft gescoord. Anderlecht moet zich diep schamen. Als ze echt de topclub waren die ze beweerden te zijn, hadden ze Vitesse alle hoeken van het veld laten zien.

Wat een misplaatste arrogantie... 'tegen Vitesse mensen'. Anderlecht is een grote naam in het voetbal, maar de laatste jaren zijn ze behoorlijk afgegleden en als iedereen nog steeds denkt dat Anderlecht het grandeur van het Belgische voetbal is, dan zal Anderlecht nog wel even in de marge blijven. Wat een heerlijke avond gisteren. Hopelijk een mooie loting vandaag, dat we nog meer van zulke sfeervolle wedstrijden gaan zien !

Arrogantie ten top daar in België met dit soort denigrerende opmerkingen, iets wat vaak door hen de Nederlanders verweten wordt. Maar goed, gelet op beide wedstrijden is het niet geheel onterecht dat Vitesse ten koste van Anderlecht door is. Daar komt bij, de Eredivisie is in totaliteit gewoon een betere competitie dan de Belgische competitie. Het bewijs is in ieder geval ook geleverd dat je niet toe moet werken aan een Beneliga. Daar zouden de Nederlandse clubs niets mee opschieten.

Bij de openingsgoal werden volgens verdediger Wesley Hoedt bepaalde afspraken niet nagekomen. "Er zijn een aantal nieuwe jongens, voor hen moeten die rollen en taken misschien nog iets duidelijker zijn.

Want zelf speelde hij fantastisch? Wat een leip is dat, totaal geen zelfreflectie. De schuld op de nieuwelingen schuiven maar geen kritische noot richting zichzelf. Met zulke idioten ben ik direct klaar ook

Als je dit soort wedstrijden ziet, kun je je toch echt afvragen in hoeverre er nog steeds mensen zijn die voorstander zijn van de Beneliga ? Ik heb altijd geroepen dat voor mijn gevoel Nederland er beter voor staat dan Belgie en dat je met het samenvoegen eerder Belgie omhoog helpt dan jezelf.

27 augustus 2021 om 09:17

Ondanks dat de Beneliga heel veel haken en ogen kent, is het afschieten van de Beneliga omwille van de prestaties van Anderlecht alleen een beetje kort door de bocht. Club Brugge, Gent, Genk, Standard en Anderlecht zouden prima aanwinsten zijn tegenover bijv (en met alle respect): RKC, GA Eagles, PEC Zwolle, Cambuur etc.

27 augustus 2021 om 09:26

Voor mij als supporter niet. Daarnaast kun je je afvragen wat het extra opbrengt los van een paar wedstrijden meer tegenstand. De tv pot van Nederland is (zover ik begrepen heb) groter dan die van Belgie. Dus hier valt geen winst te behalen. Verlies je europese plaatsen ? Daarnaast is het alleen beter voor de top 2/3 van Nederland, de rest gaat er in mijn ogen alleen maar op achteruit. (minder geld, minder plekken op het hoogste niveau en minder kans op europees voetbal). Dus wat brengt het het Nederlands voetbal ?

27 augustus 2021 om 09:39

Dat is dus wat ik bedoel met: heel veel haken en ogen.

Want een Beneliga heeft zeker een negatieve invloed op de kleinere clubs. Sterker nog, die breng je aan de rand van de afgrond. Maar als je het hebt over sterkte van de competitie en daarmee gepaard gaande aantrekkelijkheid en commerciele waarde...

Anderlecht niet meer dan vergane glorie op dit moment. Laat ze er maar gewoon aan wennen in Belgie. Nu speelde ze nog Europese voorrondes, straks helemaal niet meer.

Zou Zirkzee nog steeds blij zijn met zijn keuze

27 augustus 2021 om 09:49

Ik denk dat Feyenoord ook blij is dat ze hem niet hebben gehaald. Ik heb die gozer 180 minuten verstoppertje zien spelen.

27 augustus 2021 om 10:43

De Belgische competitie is prima voor een jonge speler om minuten te maken. Maar vraag me idd af of een team in verval (ik chargeer een beetje) zo'n goede omgeving is voor zijn ontwikkeling.

Inderdaad denigrerend. Een beetje arrogant ook. Een dikke nek noemen de Vlamingen dat geloof ik. Dat is nou precies wat ze ons Hollanders altijd verwijten. Raar volk die Belgen.

27 augustus 2021 om 18:25

Wellicht heeft Marc Degryse dit van de Nederlanders geleerd, in zijn PSV jaren....?

Zegt ook genoeg dat zowel de trainer als Hoedt beginnen over afstandsschoten. Ze vergeten wie ervoor zorgen dat Vitesse de gelegenheid krijgt om te schieten. Mooi dat ze Anderlecht op hun plek hebben gezet.

'dat is niet eens een goeie ploeg'. Dat zei Kompany ook al. Dat Vitesse niet beter was. Ik heb in Arnhem een van de zwakste Anderlecht ploegen gezien in mijn leven. Ze hebben 3 schoten gelost. En 2 waren buiten de 16 en bij de tweede vloog de rebound erin. Voor de rest helemaal niks gecreëerd! Vitesse speelde lekker fel en opportunistisch en laten zien dat er niks mis is met een afstandsschot. Anderlecht was aan het breien alsof het 11 oma's waren. Bijna tot aan de vijf meter lijn. Vitesse dik verdiend door. Heb genoten van hun strijd ook al was het allemaal niet even zeker aan de bal. Doekhi en Rasmussen gaan denk ik de groepsfase wel gewoon spelen hopelijk.

Ik vind dat iedereen ook wel een beetje rekening mag houden met het feit dat dit gewoon heel zuur is voor Anderlecht. Het is schrijnend dat je als club met zo'n historie/naam verliest van een club dat echt helemaal niets voorstelt in Europa. Ze moeten daar even wennen aan het niveau dat ze nu hebben, ik vind het allemaal niet zo boeiend dat ze zulke uitspraken doen.

27 augustus 2021 om 13:58

Ik vind het ook allemaal wel meevallen. Iedereen begrijpt dat voetbalwedstrijden niet op papier gewonnen worden, maar Anderlecht is een (relatief) grote naam in het voetbal. Ik ken de verhoudingen nu niet en volg het voetbal in Belgie niet zo nauw, maar op voorhand verwacht je bij Vitesse - Anderlecht toch dat zij de favoriet zijn? In de eredivisie is Vitesse ook nog niet heel erg overtuigend geweest. Mag ook gezegd worden dat dit een top prestatie is van Vitesse. Waar PSV en AZ hopeloos gefaald hebben, zorgt Vitesse toch voor een knappe prestatie. Daarbij het kan toch bijna niet anders dat Anderlecht in Belgie gewoon weer terugkomt binnen een paar jaar? Dit zijn gewoon van die emotionele uitspraken van slechte verliezers, niet te zwaar aan tillen denk ik dan.

Tot slot voor de verhoudingen NL en BE is het overigens natuurlijk wel heel lekker dat dit gebeurd

Over het algemeen vond ik het niveau van beide ploegen niet zo best, met name in verdedigend en opbouwend opzicht soms erg rommelig en onrustig. Wel heel netjes van Vitesse dat ze Anderlecht verdiend te kijk zetten, die waren gewoon echt heel matig. Vitesse heeft weinig naam in Europa, denk dat niemand verder weet dat dit de nr 4 van NL is. In Belgie verwacht men na al die aankopen blijkbaar veel meer van Anderlecht dit seizoen (is toch ook een club die altijd voor het kampioenschap moet gaan), laten we het op extreme teleurstelling houden dat ze moeten accepteren slechter te zijn dan onze nr 4.

"vitesse wint dankzij drie afstandsschoten, maar dat hoort ook bij voetbal", zo zegt Kompany. Dat is dan ook een nietszeggende opmerking. Maat wat moet hij eigenlijk wel zeggen na zo'n blamage. De man wordt voor de camera's gesleept en krijgt microfoons voor zijn mond geduwd. Er is nergens zinnig antwoord op te geven, Anderlechts coach stond met een bek vol tanden.

De hand mag daar ook wel even in eigen boezem zeg, in plaats van alleen maar naar elkaar te wijzen en "wat een mazzel" te roepen als schoten van afstand er in gaan. En natuurlijk hebben ze gelijk dat ze zeggen dat het "maar Vitesse" was waar ze van verloren, maar inmiddels kun je dus gewoon stellen dat Anderlecht absoluut niet beter is dan Vitesse. Anderlecht is vergane glorie, dus laat ze ook gewoon hun verwachtingen bijstellen. Vitesse heeft inderdaad geen wonderelftal, maar heeft het naar zijn mogelijkheden gewoon hartstikke prima gedaan. Vitesse in elk geval tot december in Europa, dat gaat ook wel leuk worden om dat eens mee te maken!

Sinds wanneer hebben die belgen het zo hoog in de bol hahhaa

27 augustus 2021 om 10:41

Tja, nummer 1 van de wereld

27 augustus 2021 om 10:46

Tja, maar dat zegt niet zoveel over het clubvoetbal. Het Nederlands elftal heeft, buiten de laatste jaren, ook altijd tot de wereldtop behoord. Maar we waren realistisch genoeg over het clubvoetbal.

Haha, nou, an sich heeft hij gelijk, Vitesse is van geen niveau Europees gezien. Denk alleen dat Degryse de clue niet snapt: het is niet dat Vitesse zo beroerd is waar je je zorgen om moet maken, het is het feit dat Anderlecht nu niet bepaald recht heeft gehad op meer en dus een nog bedenkelijker niveau heeft.

Het getuigt van weinig zelfreflectie. Anderlecht was ooit een topploeg, maar is dat momenteel natuurlijk verre van. Vitesse heeft op dit moment gewoon een beter basiselftal en dat is over twee wedstrijden ook duidelijk te zien geweest. Spelers als Bazoer, Tanane en zeker ook Wittek zie je bij Anderlecht gewoon niet terug. En dan was Tanane nog niet helemaal fit en speelde Bazoer zeker niet op het toppen van zijn kunnen dit tweeluik. Let wel; ik vind Anderlecht de mooiste club van België, prachtige shirts met een schitterende kleur en een mooi logo en hoop dan ook dat ze snel de weg omhoog weten te vinden. Voor alsnog zijn ze helaas van het niveau FC Utrecht.

Sommigen beginnen hier nu wel wat te zweven na een mooie europese avond , elke andere Belgische ploeg die Europees speelde gisteren had dit matig Vitesse gewoon los afgemaakt hoor. Als je gisteren Antwerp en Gent zag dan hadden die Anderlecht er ook wel 3 of 4 om de oren gegeven.

Nee Gent antwerp Genk zijn echt wel beter als Vitesse, Feyenoord & Az/
DIe Kompany is gewoon volledig de pedalen kwijt, de nieuwe Thierry Henry....

27 augustus 2021 om 12:08

Jij bent grappig.
Gent en antwerp winnen van slechte ploegen uit polen en cyprus en jij denkt direct dat ze wat voorstellen? 2 clubs die nog nooit iets bereikt hebben.
Ze zijn niets beter dan vitesse, feyenoord en az en voetballen ook niet goed.

27 augustus 2021 om 12:15

Antwerp is echt wel een goede ploeg. Fysiek sterk. Die zouden in de Eredivisie ook goed meedraaien.
Genk, Standard, Gent hebben meer knaken dan de Nederlandse subtop. Alleen een hogere begroting vertaalt zich niet naar een betere en een stabielere selectie.

België heeft een paar jaar geleden even zicht gehad op Portugal. Hebben ze leuke ploegen gehad die ook Europees de punten pakten.

En als je even boven je stand presteert, val je hard terug.

Vergeet niet dat Nederland ook even een jaar 13de stond en dat Ajax drie voorrondes CL moest spelen. En zonder de punten van Ajax stond Nederland tussen Ierland en Slovenië.
Inmiddels haakt PSV weer aan en lijjt Feyenoord het dieptepunt voorbij te zijn.

Ben gewoon even blij. Dit is een momentopname. Voor structureel die 7de plaats te handhaven moet er nog een klein beetje kwaliteit bij en voor plaats 6 moet de subtop ook nog eens uitgebreid worden.

velen zijn hier ook wel de gemiste penalty van Refaelov vergeten, ondanks hun gelatenheid hadden ze nog wel meer doelkansen over twee wedstrijden heen.

Met Doekhi, Bazoer en Tannane is Vitesse best een goede ploeg. Nu speelde Doekhi niet, maar ik vind dat er best wel wat staat.
Zeker geen campingelftal.

Probleem is dat die Belgen denken na 1 goede lichting voetballers dat ze beter zijn. Anderlecht is gewoon een puinhoop. Alleen dat stadion al is teleurstellend voor op papier zo'n bekende club. Ze hebben veel historie maar als je uitgeschakeld wordt door Vitesse. De nummer 4/5 van Nederland. Dan moet je gewoon een beetje Nederig zijn. Viel met op dat die Belgen met het EK ook al zo arrogant waren. Dat was toch iets voor de Nederlanders?

De verontwaardigde reacties op die uitspraak zijn wel aan de hypocriete kant hoor, wij Nederlanders (supporters en het journaille) zeggen precies hetzelfde wanneer onze (top)clubs zich laten uitschakelen door een nietszeggende tegenstander. Laten we nou niet doen alsof Vitesse voor buitenlandse clubs van naam niet tot die categorie behoort. Overigens doet dit natuurlijk niets af aan de fantastische prestatie van Vitesse, ik kan mij eerlijk gezegd ook niet meer herinneren wanneer alle clubs die voorrondes speelde zich ook kwalificeerde. Hopelijk wordt het een nog mooier Europees seizoen voor het Nederlandse club voetbal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Feyenoord1611
6.Vitesse16-6
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. DasaVerdediger90
M. WittekVerdediger90
S. TronstadMiddenvelder90
Y. GbohoMiddenvelder92
L. OpendaAanvaller92
R. BazoerMiddenvelder80
N. FrederiksenAanvaller83
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

269 fans
Coach, 35 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 oktober
Manchester City verlangt een bedrag van tachtig miljoen euro voor Raheem Sterling. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren