Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dortmund ziet 62-voudig Belgisch international vlak voor tweeluik PSV vertrekken

Laatste update:

Thomas Meunier vervolgt zijn carrière bij Trabzonspor, zo laat de Turkse club weten via de officiële kanalen. Het contract van Meunier bij Borussia Dortmund liep komende zomer af, maar de club heeft hem nu al transfervrij van de hand gedaan om ruimte te maken in het salarishuis.

Dat Meunier nog na het verstrijken van de transferdeadline in de meeste Europese landen kon verkassen, heeft te maken met het feit dat de window in Turkije geopend is tot 9 februari.

Het transfernieuws komt toch enigszins onverwacht, daar Meunier de afgelopen zeven Bundesliga-duels aan de aftrap verscheen namens BVB. Hij gaf daarin geen assists en maakte ook geen treffer.

Meunier kon volgens verschillende Engelse media ook kiezen voor een avontuur bij Burnley. Manager Vincent Kompany, die hem kent van het nationale elftal van België, zag de rechtsachter graag komen.

Uiteindelijk kiest de 32-jarige rechtspoot dus voor een avontuur aan de Zwarte Zee. Trabzonspor staat momenteel vierde in de Süper Lig, maar heeft wel 26 punten minder dan koploper Fenerbahçe. Ook Galatasaray heeft 26 punten meer dan Trabzonspor.

Feyenoord en PSV


Meunier werd deze winter nog gelinkt aan Feyenoord. De 62-voudig international van de Rode Duivels werd aangeboden in Rotterdam, maar de regerend kampioen van Nederland vond zijn salariseisen te gortig.

PSV treft Dortmund in de achtste finales van de Champions League, maar zal Meunier door zijn transfer naar Trabzonspor in dit tweeluik dus niet meer treffen.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

burnley heeft met assignon gewoon een prima back binnengehaald natuurlijk. Die vind ik echt wel een heel stuk beter dan meunier.
Dat galatasaray en trabzonspor dan uitkomen bij een aurier en meunier is ook wel weer typerend.
als beide spelers hun vorm kunnen vinden van de dagen dat ze op hun top waren, zijn dat aanwinsten. Maar anders is het gewoon een half jaar overbruggen en dan weer verder kijken naar iets beters.

6 februari 2024 om 10:50

Maar toen hij gelinkt werd aan Feyenoord was het een droomkandidaat. Nu hij tekent voor Trabzonspor is het typerend. Ik vind jouw reactie eerder typerend.

6 februari 2024 om 12:32

oh? meunier heeft mij nooit kunnen overtuigen. Is een vrij modale back met veel blessureleed.
en je kan toch niet ontkennen dat er over het algemeen veel oudere, met mooie clubs achter hun naam bij een turkse club terecht komen? Ik zeg niet dat dit verkeerd is, maar komt wel vaak voor. En ik snap ook waarom, zo werken die clubs nou eenmaal, die willen snel resultaat en weinig tijd om talenten in te passen. Daarnaast hebben veel van die talenten ook het niveau niet en spelers in hun prime kiezen dan toch voor een andere route

6 februari 2024 om 11:12

Galatasaray heeft aurier voor 5 maanden vastgelegd, dus ik denk dat dat een prima kortetermijnoplossing is als je droomkandidaat naar een andere club vertrekt. In de zomer zal ongetwijfeld een goede back gehaald worden

"dat Meunier nog na het verstrijken van de transferdeadline in de meeste Europese landen kon verkassen, heeft te maken met het feit dat de window in Turkije geopend is tot 9 februari."
Dit klopt toch niet? Hij kan nog verkassen na het verstrijken van de transferdeadline omdat 'ie transfervrij vertrekt?

6 februari 2024 om 10:42

De meeste competities hebben een inschrijfdatum voor de competitie die samenvalt met de transferdeadline. Nu hebben sommige competities een uitzondering voor transfervrije spelers, maar lang niet alle.

6 februari 2024 om 11:06

Nee, hij vertrekt niet transfervrij toch? Want dat zou betekenen dat zijn contract met Dortmund zou zijn ontbonden. Waarschijnlijk bedoelt VZ met transfervrij 'zonder transfersom'.

"het contract van Meunier bij Dortmund loopt komende zomer af, maar de club doet hem nu al transfervrij van de hand om ruimte te maken in het salarishuis.

Dat Meunier nog na het verstrijken van de transferdeadline in de meeste Europese landen kon verkassen, heeft te maken met het feit dat de window in Turkije geopend is tot 9 februari."

Als hij transfervrij was dan heeft de 2e alinea er toch niets mee te maken? Dan had hij net zo goed naar bijvoorbeeld Feyenoord kunnen gaan.

6 februari 2024 om 10:54

Het lijkt mij dat er verschil zit tussen het afzien van een transfersom door de club en een afgelopen contract.

6 februari 2024 om 11:07

De speler moet overgeschreven worden van club naar club. Zijn contract is niet opgezegd door Dortmund. Dus is het gewoon een transfer zonder transfersom. VZ zal dat wel bedoelen met transfervrij.

Alvast m’n welgemeende excuses aan de Trabzonspor fans, iedere euro aan hem is verspilde moeite geweest. De grootste downgrade mogelijk van Hakimi naar Meunier.

7 februari 2024 om 13:56

Was ook niet echt mijn favoriete Dortmund speler.
Onnodig balverlies van Meunier heeft ons veel punten gekost.

Een 32-jarige grootverdiener die de laatste 3 seizoenen door blessures 50 wedstrijden heeft moeten missen. Ik begrijp niet waarom Trabzonspor hieraan begint, en dan zijn er ook nog geruchten dat ze Alioski willen aantrekken voor de andere kant. Avci zal weer een hele zware last achterlaten wanneer hij vertrekt.

6 februari 2024 om 11:23

De last zal toch al te groot voor hem zijn als ie met Trabzon Europa ingaat aangezien meneer er altijd met de pet er naar gooit

7 februari 2024 om 14:56

Het is niet alsof het een upgrade is van Stryger naar Meunier maargoed, bij Trabzonspor hebben ze vaker wel van zulke onnodige spelers op dezelfde posities gehaald. Alles om de supporters te stillen.

Ik zie hier veel mensen zeggen dat hij te zwak is, maar zie wel dat hij vaste basisspeler is. Hoe zit dit ?
Wie is/word zijn vervanger ?

Wat denken jullie van de wedstrijd tussen Dortmund en psv?
Ik hoor verschillende geluiden van mensen die roepen dat psv wel echt serieuze kans heeft, maar als ik de laatste weken psv zie voetballen, denk ik persoonlijk dat ze gewoon geslacht gaan worden.

Leuk voor Thomas. Trabzon is een mooie club in een erg mooie stad. Ik ben er nooit geweest, maar Trabzon lijkt echt op Turkije gemixt met Noorwegen met zo'n fjord. Verder ook logisch. Als je beetje Dortmund kijkt zie je dat die jongen op is en niet meer op echt top niveau mee kan als je het mij vraagt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren