Barcelona meldt akkoord met Neymar en bespaart tientallen miljoenen

Dinsdag, 27 juli 2021 om 14:41Rian Rosendaal • Laatste update: 14:42

Het juridisch geschil tussen Barcelona en Neymar is definitief ten einde gekomen, zo maakte de Catalaanse club maandag bekend in een statement. Beide partijen hebben buiten de rechtszaal een akkoord bereikt, waardoor verdere rechtszaken uitblijven. Het ging volgens de leiding van Barcelona om drie vorderingen van Neymar en een civiele procedure. De sterspeler van Paris Saint-Germain heeft altijd beweerd dat hij nog tientallen miljoenen tegoed had van zijn voormalig werkgever.

Neymar meende nog recht te hebben op 43,65 miljoen euro aan tekengeld, een bedrag dat werd afgesproken toen hij in 2016 zijn contract in het Camp Nou verlengde tot medio 2021, met de optie op een extra seizoen. Een jaar later echter vertrok de Braziliaanse aanvaller voor een recordbedrag van 222 miljoen euro richting PSG. Omdat Neymar slechts een klein deel van de verbintenis uitdiende, wilde de club niet betalen. Barcelona eiste op zijn beurt 22 miljoen euro van Neymar wegens contractbreuk. De rechter ging deels mee in de lezing van de Catalanen en veroordeelde de aanvaller in juni 2020 tot een betaling van 6,7 miljoen.

Tegen die uitspraak gingen advocaten van Neymar in november 2020 in beroep. Radiozender Cadena SER meldde destijds dat Neymar nog altijd inzette op een betaling van 43,65 miljoen euro en daarnaast ook nog eens de rente over dat bedrag wilde ontvangen. In zijn totaliteit ging het om bijna zestig miljoen euro. In de tussentijd raakten Barcelona en Neymar ook in een andere juridische strijd verwikkeld. Na onderzoek van de Spaanse belastingdienst bleek dat Barcelona in het verleden bij de aanvaller minder belasting heeft ingehouden dan gebruikelijk was en derhalve meer salaris heeft uitgekeerd. Barcelona wilde derhalve via een rechtszaak een bedrag van in totaal 10,2 miljoen euro terugvorderen.

Neymar tekende in mei nog een nieuw megacontract bij PSG tot de zomer van 2025, met een jaarsalaris van ruim 35 miljoen euro. Dat komt neer op een wekelijks inkomen van circa 700.000 euro per week. De inmiddels 29-jarige aanvaller werd in de afgelopen twaalf maanden meer dan eens in verband gebracht met een terugkeer bij Barcelona, maar mede door de situatie in financieel opzicht kwam een deal met de Spaanse grootmacht nooit van de grond.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door gordinho)

Hoe bespaart Barcelona hier dan precies geld? Ik lees alleen dat Barcelona al een keer in het gelijk is gesteld door de rechter en nog geld moet ontvangen van Neymar daarvan. Daarbij komt dus nog dat Barcelona extra geld van Neymar wilt zien voor de belasting. Dus hoe bespaart Barcalona hier geld?

26 juli 2021 om 14:53

Er lagen ook claims van Neymar. Ging om tientallen miljoenen euro's. Nu alles in de minne geschikt is, zijn die claims van de baan.

26 juli 2021 om 15:31

Die claim van Neymar is dus al eens afgewezen door de rechter, sterker nog hij moet betalen. Daarnaast loopt dus nog een claim van Barca aan het adres van Neymar. Tenminste zo staat het hier. Lijkt me dus dat Barca niks bespaard, eerder dat ze geld krijgen van Neymar in de schikking.

26 juli 2021 om 20:35

Wat je ook weer zou kunnen zien als een besparing

De voetballerij is echt ziek geworden zeg, wat een bedragen. Absurd.

26 juli 2021 om 14:19

Gestoord of niet. "recht te hebben op 43,65 miljoen euro aan tekengeld" Niet gek dat de clubs failliet gaan...hij was ook voor bizar veel gekocht. En dan om een verbeterd contract en verlenging te tekenen gewoon bijna volledige transfersom betalen aan tekengeld. Maar he,, SL is de oplossing!

Tjonge jonge en ik wil gewoon voeballe. Ik kan me niet voorstellen dat je top kan presteren als je hoofd gevuld wordt met miljoenen.
Hoewel hun hoofden zijn juist niet gevuld met de miljoenen als ik het zo lees

26 juli 2021 om 14:29

Waarom niet? Als wij kunnen werken voor een salaris van 2500 netto bv ga je misschien nog harder rennen voor een paar ton per maand aan salaris

26 juli 2021 om 14:39

Ja waar, maar dit gaat over miljoenen. Terwijl je al zoveel hebt

Trouwens ik ben bewust en vrijwillig ergens gaan werken waar ik minder ging verdienen en veel zwaarder werk. Zwaar in de zin van de koters met wie ik te maken kreeg

27 juli 2021 om 09:19

Dat kan idd. Je hebt ook mensen die de uitdaging of het plezier in hun werk boven het geld plaatsten en ook dat kan ik respecteren. Uiteindelijk heeft iedereen zijn eigen drijfveren

quote
De inmiddels 29-jarige aanvaller werd in de afgelopen twaalf maanden meer dan eens in verband gebracht met een terugkeer bij Barcelona, maar mede door de situatie in financieel opzicht kwam een deal met de Spaanse grootmacht nooit van de grond.
unquote

Dit begreep ik nooit, waarom wil Neymar teruggaan naar een club waarbij je veel rechtszaken heb aangespant Totaal niet logisch voor beide kanten. Er is al een vertrouwensbreuk tussen speler en club.

26 juli 2021 om 14:54

Afgelopen zomer was het toch ook veel gedoe tussen Messi en Barcelona? Is nu ook weer koek-en-ei.

26 juli 2021 om 15:46

Hahahaha, 2 verschilende situaties. Messi wou weg en kon een rechtszaak beginnen. Hij zei duidelijk dat hij geen rechtszaak wil beginnen tegen Barcelona en heeft gewoon gebleven. Neymar gaat weg en span direct verschillende rechtszaken tegen Barcelona en Barcelona tegen Neymar. Dus 2 verschillende situaties kwa relaties.

26 juli 2021 om 16:36

Ik dacht dat Lionel Messi FC Barcelona via een aangetekend schrijven officieel laten weten dat hij wilde vertrekken?
Ik dacht dat Messi de TD wilde aanvallen op het trainingsveld?
Ik dacht dat Messi nadien zei: 'ik voetbal dus verder bij de club, omdat de voorzitter heeft gezegd dat de enige manier om een vertrek te bewerkstelligen'
Is dat allemaal geen vertrouwensbreuk of is het nu met een nieuwe voorzitter allemaal ineens weer koek-en-ei? Waarom zou het met de nieuwe voorzitter dan geen koek-en-ei kunnen zijn met Neymar?

27 juli 2021 om 09:08

Al je vragen/ opmerkingen hebben niks met geld te maken wat in het geval van Neymar het wel is. Tevens zijn deze problemen nooit geëscaleerd dat zij voor de rechter worden uitgevochten. In zo een geval wordt modder met modder gegooid wat de relatie nog meer verslechterd. Tevens heeft Messi de club in een gijzel positie om zijn persoonlijk belangen te verwezenlijk. Neymar zit niet in deze machtspositie en heeft ook Barca niet nodig waardoor hij volle oorlog ingaat tegenover Barca en Barca ook andersom.

1. Ik dacht dat Lionel Messi FC Barcelona via een aangetekend schrijven officieel laten weten dat hij wilde vertrekken?
Ja, maar hier ging om bevestiging van een mondelinge afspraak. Niet over geld.
2. Ik dacht dat Messi de TD wilde aanvallen op het trainingsveld?
Er is geen bevestiging over dit verhaal.
3. Ik dacht dat Messi nadien zei: 'ik voetbal dus verder bij de club, omdat de voorzitter heeft gezegd dat de enige manier om een vertrek te bewerkstelligen'
Dat ik weet heeft Messi dit niet gezegd, maar dat hij nimmer Barca voor de rechter wou slepen. Dus is hij bij de club gebleven en zijn laatste jaar heeft uitgediend. Hier is er duidelijk geen probleem over geld, maar meer beleid bij een club,
4. Is dat allemaal geen vertrouwensbreuk of is het nu met een nieuwe voorzitter allemaal ineens weer koek-en-ei?
Nee, want de problemen tussen Messi en Barcelona zijn Nooit geëscaleerd dat zij voor een rechter zijn belandt. Bij Neymar heb je niet een maar meerdere rechtszaken.
5. Waarom zou het met de nieuwe voorzitter dan geen koek-en-ei kunnen zijn met Neymar?
Omdat wij hier hebben over geldzaken die voor de rechter worden uitgevochten en dan wordt de ene na de andere beweerd en de relatie wordt onderling gaat slechter worden.

4000 euro per uur. Das geen gek salaris. Daarvoor zou ik ook wel overwegen de hele dag achter een bal aan te rennen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4939 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
H. LarssonAanvaller
Sergi RobertoVerdediger42
Sergio BusquetsMiddenvelder40
F. de JongMiddenvelder40
M. DepayAanvaller42
PiquéVerdediger31
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1288 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 2 1 0 0
2020/2021 Paris Saint-Germain 18 9 6 2
2019/2020 Paris Saint-Germain 15 13 3 1
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
Laatste voetbalnieuws

Peter Bosz uit ongenoegen: ‘Het is juist een overtreding van Neymar’

Het Olympique Lyon van Peter Bosz ging zondagavond met 2-1 onderuit op bezoek bij Paris Saint-Germain. Door een doelpunt van Lucas Paquetá kwamen les Gones nog op voorsprong, maar een discutabele...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren