‘Stade Rennes laat niet los: Ajax en Álvarez kunnen heel erg cashen’

Vrijdag, 23 juli 2021 om 22:03Jeroen van Poppel • Laatste update: 10:12

Stade Rennes heeft de komst van Edson Álvarez allerminst uit zijn hoofd gezet, zo verzekert Mike Verweij in de podcast Kick-off van De Telegraaf. Ajax wees een eerdere aanbieding van achttien miljoen euro voor de 23-jarige Mexicaan af, maar Stade Rennes laat het daar niet bij. Álvarez zelf twijfelt echter ook een overgang naar de ambitieuze Franse club.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

80 reacties (laatste reactie door curtazimo)

Ajx is natuurlijk een grotere club dan Rennes maar het is echt geen "gigantische grote club" in Mexico hoor hahaha. Maar df serieus Alvarez had ik meteen weg gedaan, nuttige speler die zn best doet maar kan simpelweg niet voetballen.

23 juli 2021 om 22:14

Alvarez is geen geweldenaar, maar is wel extreem belangrijk voor de balans in dit elftal. Laat Tadic, Haller, Berghuis, Antony, Kudus, Neres, Klaassen, Blind, Mazraoui, Martinez en Gravenberch maar voetballen. In de Eredivisie speel je daar iedereen gewoon dol mee. Laat Alvarez dan maar staan voor het vuile werk.

23 juli 2021 om 22:25

Ik denk dat PSV niet dol wordt gespeeld door de spelers die je noemt. Het wordt zeker spannender dan afgelopen seizoen in de top van de Eredivisie.

23 juli 2021 om 22:37

Dat zou kunnen. Al vind ik de verdediging van psv niet geweldig, dus op een goede dag zou het moeten kunnen. Of de Eredivisie spannender wordt hangt af van psv zelf. Die hadden afgelopen jaar 15 punten minder en 2 keer gelijk gespeeld tegen Ajax, dus die moeten zelf meer van de kleintjes gaan winnen. Met deze selectie zie ik Ajax heel weinig punten verspelen tegen alle teams, dus dan moet psv mee, maar wat die doen heeft Ajax geen invloed op.

23 juli 2021 om 22:37

Dat werd er afgelopen seizoen tijdens de winterstop ook gezegd, we weten hoe dat is geëindigd.

23 juli 2021 om 22:59

Dus hij is de Maarten de Roon van Ajax. Dan is 18 miljoen toch bizar veel geld.

23 juli 2021 om 23:10

Aan de ene kant wel, maar aan de andere kant is hij wel een rots in de branding voor de verdediging. Bij Oranje werkte Frenkie-Gravenberch minder en bij Ajax Gravenberch-Klaassen. Dat zegt misschien ook wel dat zo'n type onderschat is. An sich veel geld voor zijn kwaliteiten, maar zo'n speler is wel de reden dat je team stabieler presteert. Dan is het de vraag of het dat geld waard is.

23 juli 2021 om 23:34

@zytto34

ik denk dat de verdediging van Feyenoord en psv beide echt zwaar ondermaats zijn ik denk dat AZ en Ajax de betere daarin zijn.

als je als Ajax zijnde 18 miljoen krijgt gelijk doen joh!

24 juli 2021 om 07:33

In mijn ogen is PSV favoriet, kwalitatief is Ajax altijd beter, rijker en groter en je hebt helemaal gelijk over de verdediging van PSV maar in hun spel kan je zien hoe hongerig en agressief ze spelen. Als hun basiself fit blijft winnen ze dit jaar gewoon de kampioenschap. Ik heb paar reacties van jou gelezen, echt me complimenten, je hebt echt verstand van voetbal.
Eerlijk is eerlijk spelers als Anthony maken je niet kampioen speelt veel te kinderachtig, maakt 100 keer hakjes in een wedstrijd. Als ik Mandueke of Gakpo vergelijk met hem dan zijn het gewoon mannen die een wedstrijd proberen te winnen. Kort samengevat vind bij PSV bijna elke individu op tactisch vlak veel slimmer dan Ajax.

24 juli 2021 om 07:43

"Kort samengevat vind bij PSV bijna elke individu op tactisch vlak veel slimmer dan Ajax." Gelukkig stip je hiermee even aan dat we je reactie met een flinke korrel zout moeten nemen, wat een raar verhaal joh. En wat een uiterst voorbarige conclusies over hongerig en agressief spelen na 1 goede wedstrijd tegen een extreem zwak Galatasaray.. Ik denk dat PSV sowieso tot het eind mee gaat doen voor de titel dit jaar, i.t.t. vorig jaar. En het is ook zeker niet onmogelijk dat ze hem uiteindelijk winnen. Maar van "gewoon de kampioenschap winnen" zal echt geen sprake zijn hoor, dan doe je Ajax echt wel te kort.

24 juli 2021 om 08:01

Dat was vorige jaar ook zo dat agressieve maar dat hielden ze 60 minuten vol daarna gaven ze de wedstrijd weg. Dat hongerige zeg ik omdat de wedstrijd bij 3-1 al beslist was maar toch even genadeloos afslachten vooral omdat GS zo zwak was is het een hele grote kwaliteit om daar optimaal van te profiteren. Zo word je kampioen in voetbal of ben ik gek?

24 juli 2021 om 08:09

Als je wekelijks zo speelt (en je tegenstander laat het gewillig toe zoals Gala deed) dan heb je een grote kans om kampioen te worden ja. Maar jij weet hopelijk ook wel dat je niet week in, week uit zulke wedstrijden op de mat legt. Dat gaat gewoon niet gebeuren. Een knock-out fase in de kwalificatie voor een toernooi is sowieso al heel wat anders dan een competitie. Als PSV zo uithaalt tegen pak hem beet Willem II of Heracles maar Ajax wint ook gewoon, dan loop je alsnog niet weg. Het is niet ondenkbaar dat Ajax met deze aanval ook gewoon richting (of over) de 100 goals gaat komend seizoen, dus je bent als PSV niet de enige ploeg die met regelmaat zwakke tegenstanders afstraft. Je grote (en enige) concurrent doet dat evengoed. Nogmaals, het is niet onmogelijk dat PSV kampioen wordt. Maar het is echt te makkelijk om te stellen dat ze "gewoon" even het kampioenschap oppikken als iedereen fit blijft.

25 miljoen euro? Dat ga je toch niet uitgeven aan zo een huis, tuin en keuken voetballer. Hij is zeker nuttig maar spelers als Alvarez daar lopen er honderden van rond. Als Rennes hier 20 miljoen voor wil betalen dan doet Ajax geweldige zaken

23 juli 2021 om 22:15

Ik snap je echt niet, waarom reageer je elke keer zo negatief? Is het je doel om altijd spelers af te zeiken, kan je niet iets positiefs zien in mensen of spelers? Vind het gewoon treurig. Alvarez is een waardevolle selectiespeler voor Ajax en ik ben gewoon blij met hem. Dat die geen spectaculaire speler is zie ik ook, maar goed ik denk dat jij en ik niet in de buurt komen bij zijn technische kwaliteiten en die ons alle hoeken van het veld laat zien. Zegt ook wat over het perspectief huis, tuin en keuken voetballer.

23 juli 2021 om 22:20

wat is er negatief aan mij bericht? ik zeg toch dat het geweldig nieuws is als Ajax hier 20 miljoen voor krijgt? ik vind het geen bijzondere voetballer. moet ik dan net gaan doen of ik dat wel vind? genoeg spelers die ik wel bijzonder vind zoals een Gravenberch, Berghuis of Tadic dus ik ben niet alleen maar negatief

23 juli 2021 om 22:29

Ajax heeft zelf 18 betaald en het geld of Bergwijn niet nodig. Daarnaast ben ik wel fan van Alvarez en is hij echt wel meer waard dan 18 miljoen. Dat het nog niet geboden wordt, komt omdat ie het pas afgelopen seizoen liet zien. Als hij volgend seizoen net zo speelt en Ajax ver komt in Europa is z'n marktwaarde een stuk hoger. Verkopen moet je hem pas als de jeugd zijn plek kan vullen. En dat kunnen ze nog niet. Misschien volgend jaar als je ze volgend jaar rustig brengt.

23 juli 2021 om 22:38

met 18 miljoen kan je waarschijnlijk nog een veel betere controleur vinden

23 juli 2021 om 22:39

Als het zo makkelijk was om zo’ huis tuin en keuken voetballer te vinden waarom zou Renes hem dan willen, waarom wil Ajax hem niet kwijt, waarom speelt en wint hij dan met Mexico, en waarom heeft Ajax hem dan eigenlijk gekocht??? Kennelijk hebben de professionals een andere kijk dan me. Japie krekel. Maar ja, die professionals snappen het allemaal niet zo goed als mr Japie krekel! Of wacht….. zou er toch een andere rede zijn?

23 juli 2021 om 22:47

Dat vind ik echt prima dat je andere spelers beter vind. Maar het is compleet ridicuul om het geweldig nieuws te noemen als je voor een speler 20 miljoen krijgt als er net een bod van 18 miljoen is afgewezen.
Dat je hem matig vind prima, dat je hem liever ziet aan ook prima. Maar dan kan je ook prima zeggen, ik ben niet zo'n fan van Alvarez en vind het niet erg als die vertrekt maar aangezien er al 18 mln geboden is hoop ik toch wel op 25 miljoen of meer. Klinkt gewoon totaal anders.

Het was me in een vorig topic gewoon ook al opgevallen, erg negatief over Alvarez. Vind het verder prima dat je totaal geen fan ben, ik ben het wel sinds die een kopdoelpunt maakte tegen de Cyprioten in zo ongeveer zijn eerste wedstrijd. Daar hoeven we het ook niet over eens te zijn. Ik snap echt heel goed dat je hem ruk vindt, het is geen Ziyech, Berghuis, Tadic of Gravenberch maar het is wel een mens en daar kan je respectvol over zijn en volgens mij ben je voor Ajax dus dan kan je streven naar winstmaximalisatie en dat lijkt me 20 miljoen niet gezien de interesse van Rennes en het huidige bod.

Ik durf zelfs te stellen dat een bod van 28-32 miljoen pas de moeite is. Niet omdat ik Alvarez de allerbeste voetballer ooit vind, maar omdat jongens als N'golo Kante hebben laten zien hoe waardevol dit soort (type, niet niveau) voetballers kunnen zijn.

23 juli 2021 om 22:49

Als we zelf geen afwijkende mening meer mogen hebben, wat heeft dit forum dan voor zin? Immers, experts weten het altijd beter, dus als iemand zegt dat hij niet bijzonder is, dan is die mening niet legitiem want Ajax heeft meer verstand. Beetje kansloos, [email protected] is dit overigens.

23 juli 2021 om 23:05

@magikhetwete, Alvarez is vooral waardevol omdat je dit soort spelers amper in Nederland ziet. Frankrijk echter, zit echt vol met dit soort spelers die ook nog stukken atletischer en sneller zijn. Dus in dat opzicht snap ik het ook niet zo goed

23 juli 2021 om 23:19

Noem dan eens een betere controleur voor 18 miljoen op?

23 juli 2021 om 23:34

@Tiptopp dan is elke speler die voor veel geld wordt verkocht dus automatisch speciaal omdat het transferbedrag hoog is?

23 juli 2021 om 23:35

@elmago,

Koopmeiners misschien verdedigend en aanvallender sterker of Sangare lijkt mij bijvoorbeeld verdedigend ook sterker dan hem. Die 2 scoren wat betreft statistieken in ieder geval aanzienlijk beter. Buiten dat moet je voor dat bedrag toch ook wel een goede kunnen scouten.

23 juli 2021 om 23:38

@ElMago een Kante bv kostte Leicester minder als Alvarez. Milenkovic Savic kostte Lazio minder dan Alvarez en zo lopen er meer rond die je wel gaat vinden als je je scouts erop uit stuurt

23 juli 2021 om 23:41

@magikhetwete ik vind sowieso dat Ajax destijds eigenlijk teveel betaald heeft. 20 miljoen zou ik dan een topbedrag vinden want je maakt nog 2 miljoen winst. Dat is slechts mijn persoonlijke mening voordat mensen weer zeggen dat ik niet bij een grote club werkt en Alvarez dus niet niet speciaal mag vinden

23 juli 2021 om 23:58

@elmago, ik ben geen scout die alle ligue 1 wedstrijden kijkt maar achteraf zie je altijd wel dit soort spelers doorbreken. Zo'n Tchouaméni was 1 jaar geleden bv voor 18 miljoen op te halen. Zo'n Soumare was paar jaar geleden transfervrij opgepikt.

In Nederland zijn dit spelers op deze positie vaak fysiek niet zo sterk en staan vaak ook nog eens meer om voetballende kwaliteiten dan dat ze aan verdedigen denken dus het heeft ook geen zin om bij kleinere clubs dit soort spelers op jonge leeftijd aan te trekken. Dus het is heel verstandig dat Nederlandse topclubs hun portemonnee trekken voor dit soort spelers

23 juli 2021 om 23:59

Uiteraard mag je je eigen mening hebben, maar rekenen is niet subjectief. Het verschil tussen 15 en 20 miljoen is nog altijd 5 miljoen en niet 2. En iemand vinden die goedkoper is kan natuurlijk altijd. Ajax kocht Frankie immers voor een euro. Makkelijk is het echter zeker niet in een markt die transparanter is dan ooit.

24 juli 2021 om 07:48

@japie Dan ben ik het zwaar oneens met je, ik ken niet zo 1..2..3 een betere speler bedenken bij Ajax of in de eredivisie die een bal in de goal ken koppen.

24 juli 2021 om 11:27

Ajax heeft 15 betaald. Waarom google je dat niet voordat je het plempt?

23 juli 2021 om 22:19

Alvarez is geweldig man. Stroef begin maar laatste halfjaar echt heel goed. Je hebt zulke spelers gewoon nodig. Met 1 Alvarez kunnen spelers als Neres, Gravenberch, Klaassen en weet ik het allemaal renderen. Iets wat ook voor hun marktwaarde enorm goed is. Zo’n Alvarez levert alleen op die manier al enorm veel geld op voor Ajax, buiten het feit dat hij een topper aan het worden is op 6. Klassieke voorstopper is dit, niet voor niets vast international bij Mexico, dat geen misselijke selectie heeft.

23 juli 2021 om 22:34

Ik vind hem persoonlijk ook overschat. Hij heeft naar mijn mening niks van een middenvelder en is buiten een aardige balafpakker naar mijn mening niks bijzonders. Uiteindelijk is hij er ook alleen ingekomen door blessures van Kudus en Blind, dus moet nog maar zien of hij volgend seizoen zijn plaats kan behouden. Denk dat een Koopmeiners het bijvoorbeeld veel beter zou doen op die positie bij Ajax.

Dat hij alles bij Mexico speelt zegt mij niet zo heel veel. Zeker geen slecht land maar we moeten het ook niet groter maken dan dat het is, als je ook ziet dat zo'n Guti van PSV daar gewoon basis staat in de gold cup dan ben ik toch niet heel erg onder de indruk. Buiten dat sowieso weinig grote namen in dat elftal.

23 juli 2021 om 22:34

@afca Precies mijn gedachte. Is ook erg geliefd bij de Ajax Fans. Doet er alles aan om de bal te veroveren en heeft echt latino fire in z'n barst. Als je hem weg haalt uit de basis, haal je ook de balans eruit.

23 juli 2021 om 22:34

Wie heeft het over 25 miljoen voor alvarez? Niemand. Dat ging over bergwijn.

24 juli 2021 om 06:02

@ japie lol noem jij maar 100 spelers op die zo allround is als Alvarez die zo goed verdedigen koppelen aan prima mee kunnen voetballen hahah ik vrees voor jou dat dat er nog geen 20 in de wereld daarvan zijn en de enige redelijk betaalbare daarvan is deze Alvarez vandaar dat Rennes bij hem uitkomt.

De Telegraaf moet echt eens oprotten met bergwijn. Welke club gaat in vredesnaam de enige verdedigende middenvelder in de selectie verkopen en peperdure buitenspeler nummer 5 ervoor terug halen. Hij is niet aantoonbaar beter dan Tadic, Berghuis, Antony en Neres. Wat moet je er in vredesnaam mee?

23 juli 2021 om 22:37

Ik lees net dat Bayern interesse heeft in Anthony. Wellicht speelt er ook iets rondom Neres? Dan houd je maar 2 buitenspelers over... Misschien heb ik het mis, maar ze zullen niet zomaar met 5 buitenspelers in de selectie aantreden.

23 juli 2021 om 23:13

De Telegraaf zegt dat Ajax Alvarez wil verkopen en dat geld wil investeren in bergwijn. Kijk als je Antony/Neres verkoopt dan kan ik het snappen, maar De Telegraaf brengt het alsof Ajax een verdedigende middenveld gaat verkopen om een buitenspeler te kopen. Ajax heeft 1 echte verdedigende middenvelder en 4 buitenspelers. Hoe realisitsch is dit nou?

24 juli 2021 om 01:04

Als dat zo is, dan moet je nog geen 25 mln voor Berwijn betalen. Geef dan nog 5 mln meer uit en haal Gakpo op in Eindhoven.

23 juli 2021 om 23:26

Aangezien Alvarez nog een lang lopend contract heeft en vrij jong is verwacht ik deze zomer geen stap. Het zou verstandig zijn voor alle partijen een goed volledig seizoen te draaien. Ajax heeft geen vergelijkbare speler om de selectie en bij een goed seizoen is hij vermoedelijk een veelvoud waard. Hopelijk is Corona dan ook minder en hebben clubs meer financiële mogelijkheden!!

23 juli 2021 om 23:45

Een recordbedrag uittrekken voor een back-up van je aanvoerder, beste speler en iemand die vrijwel altijd fit is. En dat voor Steven Bergwijn, daar hoor je als geen enkele Ajacied blij van te worden. Helemaal niet als we daarvoor een belangrijke schakel op het middenveld moeten verkopen. Maar goed, Mike en Valentijn willen ontzettend graag dat Bergwijn naar Ajax gaat. Zelfs dat ze rondom de aanstelling van Louis van Gaal even opmerken dat het hem wel goed zou uitkomen als Bergwijn naar Ajax gaat. Wat een stel fantasten. Maar goed, dat dekt dan wel weer de onzin van Valentijn dat Tadic volgende zomer gaat vertrekken om nog eenmaal goed te cashen voordat hij naar Servië gaat.

24 juli 2021 om 02:47

Bergwijn is echt wel beter dan Antony of Neres, maar Ajax heeft hem niet nodig aangezien ze al genoeg spelers voor die positie hebben.

24 juli 2021 om 07:31

De klasse spat er van af in Oranje en bij de Spurs... Ik hoop vooral dat De Telegraaf geïnteresseerd is en niet Ajax zelf!

Die jongen heeft zich goed in de basis gespeeld. Eerste jaar moeilijk maar echt niet meer weg te denken. Misschien dat Tayler zich kan ontwikkelen voor die positie.

Ik heb zo’n gevoel dat hij gaat maar haal dan geen Bergwijn. Daar hebben we toch niks aan. Genoeg aanvallers

23 juli 2021 om 23:30

Ik zou graag zien dat Ekkelenkamp zich op die positie richt.. hij heeft de body en het inzicht en is de jeugd lang verdediger geweest. Daarbij draagt hij ook aanvallend zijn steentje bij. Taylor is 2 benig, maar is eerder een opvolger voor Gravenberch. Ik vermoed echter dat Fitz Jim eerder doorbreekt als ik kijk naar de huidige voorbereiding.

Tadic, Neres, Antony, Bergwijn, Berghuis.. oke?

Ik zou Alvarez behouden voor het middenveld.

Wat is dat toch met Bergwijn? Als je Alvarez verkoopt, wat ik overigens erg jammer zou vinden want laatste helft van het seizoen zag ik een flinke verbetering. Dan heb je aan Bergwijn toch helemaal geen goede vervanger. Veel te duur, overbodig op de flanken. Totaal onnodig, haal dan een goede vervanger die op 6 en cv kan spelen.

Nou voor 123 miljoen mag die wel gaan dan. Ik vind het zelf een leuk grapje, maar nee ik vind de prijs wel begrijpelijk en prima van net boven de 20 miljoen maar houdt deze speler wel heel graag bij de selectie.

Alvarez mag van mij best weg voor 25mil, maar koop daar dan geen bergwijn voor terug aub

Voor 25 miljoen mag hij wat mij betreft weg en verkocht worden. Blind kan mooi op die positie en samen met Gravenberch zal dat een top duo worden. Kan Ajax van dat geld Bergwijn en Ihatarren kopen en je hebt weer talentvolle Nederlanders erbij en dan is de selectie helemaal rond wat mij betreft.

Als je dat bedrag vervolgens gaat investeren in slappe hap Bergwijn kun je Alvarez beter gratis wegdoen. Zie daar echt helemaal niks in, is net als Depay wat forser geworden en is daardoor al zijn explosiviteit kwijt. Is daarnaast niet enorm creatief, productief of actief in het veld. Nee houd dan Alvarez maar.

23 juli 2021 om 23:03

Ben toch wel enigszins verbaast over dit soort reacties over Bergwijn. Dat hij al zijn explosiviteit kwijt is lijkt mij onzin, denk dat hij een van de snellere spelers in de eredivisie zou zijn. Buiten dat zijn er wel een paar spelers geweest die betere statistieken behaalde maar dan hebben we het over Tadic, Berghuis en Ziyech bijvoorbeeld. De Bergwijn van PSV was gewoon per seizoen bij 25-30 goals betrokken, gaf meer dan 2 keypasses per wedstrijd, scoorde in 2018/2019 het best op het gebied van dribbelen.

Al met al een absolute versterking voor Ajax, maar ik hoop ook zeker niet dat hij naar Ajax gaat.

23 juli 2021 om 23:12

Maar waar zou Bergwijn moeten spelen, hoeft van mij niet te komen. Tadic is een zekerheidje op links en er zijn, op dit moment, 3 spelers die voor de rechterkant strijden. Bergwijn is veel te duur voor de bank, zet daar dan Rasmussen neer…

23 juli 2021 om 23:15

Dat is natuurlijk weer een ander verhaal. Mij lijkt Bergwijn ook een beetje teveel van het goede aangezien je genoeg goede spelers hebt en ik zou inderdaad het geld dan ook in de zak houden, of bijvoorbeeld een goede 6 erbij halen, denk dat ze daar minder opties hebben.

Vind het alleen niet terecht dat hij hier wordt afgeschilderd als een of andere koekenbakker, terwijl hij bij PSV toch een van de betere spelers was van de afgelopen jaren.

Waaruit blijkt dat de stap van Nederland naar de top moeilijker wordt!? Zijn er de laatste jaren geen spelers van Nederland naar Barça, Juventus, Chelsea en Manchester United vertrokken? Wat een onzin!!

23 juli 2021 om 22:29

Er zijn zeker spelers naar die clubs vertrokken, maar niet iedereen slaagt daar zomaar. Kijk naar vdBeek en Ziyech..

Als het meer is dan 25 miljoen, dan doen, alhoewel dit een gemis zal zijn want is toch de stofzuiger en werker op het middenveld en als dit door gaat aub geen Bergwijn, vindt dit een opgepompte persoon en aanvallers hebben we genoeg.

Waaruit blijkt dat de stap van Nederland naar de top moeilijker wordt!? Zijn er de laatste jaren geen spelers van Nederland naar Barça, Juventus, Chelsea en Manchester United vertrokken? Wat een onzin!!

Ajax zou met dit geld een speler voor die positie moeten halen of achterin, daar is het wat dun, maar geen spits

Ben heel benieuwd wat de gedachtegang is bij Ajax om Bergwijn te halen. Willen ze dan toch Europees met Tadic in de spits gaan spelen? Bergwijn linksbuiten?

"wat bij het management van Álvarez ook meespeelt is dat de stap vanuit naar Nederland naar de Europese top steeds moeilijker te maken."

Ja joh, daarom zie je ook dat PSV nu met Dortmund onderhandelt over Malen. Daarom zie je ook dat Ziyech voor 40 miljoen naar Chelsea vertrok, dat Van de Beek naar United vertrok, dat Dest naar Barcelona vertrok en dat daarvoor Frenkie en Matthijs voor recordbedragen naar Barcelona en Juventus vertrokken. Als je echt goed bent, kun je vanuit Nederland prima doorstromen naar een Europese topclub.

Bergwijn hoef ik echt niet te zien bij Ajax hoor, buiten dat hij niet goed genoeg is zal je ook veel teveel betalen voor hem. Alvarez voor 25M laten gaan en kijken of je nog een groot talent kunt halen op zijn positie uit Zuid-Amerika/Mexico zou een goede keuze zijn maar ik kan me ook voorstellen dat hij gewoon blijft. De positie achter Tadic invullen met eigen jeugd is ook prima en als dat niet bevalt dan huur je nog iets in de winter.

Gekke deal vanuit Ajax' perspectief. Ze hebben eigenlijk maar een spelers zoals Alvarez, dat is hun enige echte 'breker', om het zo maar even te zeggen. Dus zou zeker twijfelen om hem bij een dergelijk bod te verkopen, je moet wel echt een vervanger gaan halen namelijk. Alvarez kwam juist de laatste maanden steeds meer en meer los, dus op termijn als ie zo doorgaat meldt er vast een grotere club als Stade Rennais zich voor hem. Om dan ook met het geld van Alvarez Steven Bergwijn te halen snap ik al helemaal niet gezien de opties voorin die ze daar hebben.

23 juli 2021 om 23:16

Dit dus; Alvarez is zo belangrijk gebleken! Gaat hij weg, dan moet er een verdedigende middenvelder bij, geen aanvaller…

Klaassen zou evt kunnen, Kudus is geprobeerd, maar dat zijn beiden geen echte stofzuigers.

23 juli 2021 om 23:20

Meer dan 20 miljoen incasseren voor Alvarez en dan aankloppen bij Sheffield voor Sander Berge lijkt me wel een leuke deal. Geen breker a la Alvarez maar we moeten ook niet doen alsof dat een absolute vereiste is voor succes.

26 juli 2021 om 09:39

Da's idd ook weer zo. Nog niet heel lang geleden stond Schone daar, niet echt n sloper op t middenveld :-D

25 miljoen voor Bergwijn , die wordt toch nooit zo belangrijk voor Ajax als Tadic en Blind. Als hij nu rond de 10-12 miljoen zou moeten kosten , dan kan je het overwegen , maar 25 miljoen ?

23 juli 2021 om 23:12

10-12 miljoen is toch ook een koopje voor Bergwijn? Spurs heeft hem voor meer dan 30 miljoen van PSV gekocht, snap wel dat hij iets minder waard is geworden maar zo weinig vind ik ook wel overdreven. Denk zelf dat je nu ook niet roept dat Neres 8 miljoen waard is ofzo?

Bergwijn wordt toch wel een tikkeltje onderschat hier. Toen hij 20 was, was hij gedeeltelijk basisspeler in het kampioenselftal van PSV en was hij bij 20 goals betrokken (goals + assists). Het seizoen erna was hij bij 26 goals betrokken en het seizoen daarna bij 15 goals in 16 wedstrijden. Al met al leek de eredivisie mij toen niet zijn plafond.

23 juli 2021 om 23:24

Neres vind ik op dit moment ook geen 25 miljoen waard heeft de laatste tijd weinig laten zien. Heeft het natuurlijk wel laten zien in verschillende CL wedstrijden.
Met alles wat je voorin hebt lopen bij Ajax zou het echt zonde zijn als je nog eens 25 miljoen uitgeeft, hij zo gelijk je duurste aankoop zijn. En dat voor iemand die op de bank zit bij de Spurs. Bij PSV heeft hij goed gepresteerd, maar toen zag ik ook al liever Maken terug komen dan Bergwijn .

23 juli 2021 om 23:37

Ik zie ook niet echt de noodzaak om nog een aanvaller te halen als iedereen blijft tenminste. Maar Bergwijn in vorm zou het niveau wel aan moeten kunnen.

Nou hopelijk pakt Stade Rennes door en verhogen ze het bod voor Alvarez. 23 miljoen moet goed genoeg zijn. Maar absoluut niet herinvesteren in Bergwijn. Die is absoluut niet nodig, niet goed genoeg en past niet bij Ajax. Graag een gedeelte van de transfersom herinvesteren in een fysieke en voetballende 6, de missing link bij Ajax!

Dan zou ik Gakpo halen ipv Bergwijn. Dan kan je echt rendement pakken. Martinez kan op de plek van Alvarez spelen en Blind ook. Zou zonde zijn als hij gaat. Maar een Jorgensentje is ook zonde. Je selecteert wel gelijk door. Dat is ook niet verkeerd

24 juli 2021 om 01:38

Dat gaat PSV natuurlijk nooit doen, denk dat Gakpo dat ook niet doet.

Alles wat Verweij en Driessen tegenwoordig zeggen en beweren over Ajax neem ik met een bak zout. Ze gooien van alles de wereld in en uiteindelijk blijkt er niets van waar. Dus eerst maar zien of Rennes echt is geïnteresseerd is in Alvarez. En zo ja, dan moet er een behoorlijke bedrag worden geboden. Ik zou het jammer vinden als Alvarez weg gaat, vanaf het begin had ik al het idee dat hij het prima zou gaan doen als zijn familie er was en dat was uiteindelijk nog gebleken ook.
Maar dat die Verweij en Driessen ook nog eens weer met Bergwijn op de proppen komen. Het lijkt wel of ze willen dat Bergwijn bij Ajax komt, misschien hopen ze dat ze dan wat meer inside informatie kunnen verkrijgen ofso. Ze snappen er beide in ieder geval weinig van als Alvarez weg gaat en ze denken dat Ajax Bergwijn voor terug haalt. Die echt zeer overbodig en zal ook bij Ajax op de bank zitten, Ajax gaat ook geen 20 miljoen betalen voor een speler die op de bank gaat zitten.

Alvarez is absoluut nuttig geweest, maar als je Martinez op zijn plek zet, heb je toch hetzelfde effect? Het is een nuttige schoffelaar, maar daar kan je er voor dat geld 4 van terughalen.

Bergrijk kan dev hele linkerflank bestrijken, zet hem neet in een 5 3 2 systeem

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Stade Rennes

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.AS Monaco5-4
15.Lille OSC5-5
16.Rennes5-5
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
M. Terrier Aanvaller51
P. BizeulUnknown
M. TelAanvaller20
L. TchaounaAanvaller00
A. GomisKeeper50
R. SalinKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Stade Rennes.

0 fans
Verdediger, 23 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren