Louis van Gaal voor de derde keer bondscoach van Oranje

Woensdag, 21 juli 2021 om 21:26Yanick Vos • Laatste update: 06:02

Louis van Gaal wordt de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal. De Telegraaf maakt woensdagavond melding van een akkoord tussen Van Gaal en de KNVB over een contract voor achttien maanden. De 69-jarige trainer is de opvolger van Frank de Boer, die opstapte na het teleurstellend verlopen EK. Het is aan Van Gaal de taak om Oranje naar het WK van volgend jaar in Qatar te leiden.

Volgens de krant staat het vast dat Danny Blind, Frans Hoek en Henk Fraser als assistenten deel zullen uitmaken van de technische staf. Van Gaal zal omwille van fiscale redenen in Portugal blijven wonen. Het wordt voor Van Gaal de derde keer dat hij het Nederlands elftal onder zijn hoede krijgt.

Zijn eerste periode liep naar eigen zeggen uit op ‘de grootste teleurstelling uit zijn trainersloopbaan’. Nederland wist zich onder zijn leiding niet te plaatsen voor het WK van 2002 in Japan en Zuid-Korea. Eind 2001 stapte hij op, waarna hij achtereenvolgens werkzaam was als trainer van Barcelona, AZ en Bayern München.

In 2012 keerde Van Gaal terug bij de KNVB als opvolger van Bert van Marwijk. Zijn tweede periode bij het Nederlands elftal was een stuk succesvoller. Hij leidde Oranje op indrukwekkende wijze naar het WK van 2014 in Brazilië, waar ten koste van het gastland de derde plaats werd bemachtigd. Na het mondiale eindtoernooi ging Van Gaal aan de slag als manager van Manchester United. In 2016 besloot de Engelse topclub de Nederlandse trainer te ontslaan. Sindsdien was Van Gaal niet meer actief als trainer.

Van Gaal maakt op 1 september zijn rentree aan de zijlijn als Nederland het in de WK-kwalificatie in Oslo opneemt tegen Noorwegen. Drie dagen later staat de wedstrijd tegen Montenegro in het Philips Stadion op het programma. De eerstvolgende interlandperiode wordt op dinsdag 7 september afgesloten met een kwalificatiewedstrijd tegen Turkije in de Johan Cruijff ArenA. Na drie wedstrijden staat het Nederlands elftal op de tweede plaats in Groep G met een punt minder dan koploper Turkije.


Poll

Goede keuze van de KNVB?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

168 reacties (laatste reactie door bbayern1990)

We gaan JUICHEN!! Maak er wat van, Louis. Welkom terug!

21 juli 2021 om 21:30

Heerlijk dit!

21 juli 2021 om 21:36

Wanneer is Louis van Gaal het troetelkindje van voetbalminnend Nederland geworden? Ik hoor alleen maar positieve geluiden. Nou kan het na Frank de Boer gewoon niet slechter, dus in die zin ben ik ook tevreden. Maar het worden weer tenenkrommende interviews met Louis 'jezuscomplex' van Gaal. Ik hoop echt dat ie de boel op de rit gaat krijgen, maar we hebben in Nederland nou niet zoveel keus dat ie ff een aantal spelers zo maar kan vervangen. Hij zal de topspelers echt voor zich moeten winnen en ik hoop dat dat gaat lukken. Plaatsing voor het WK gaat geen appeltje-eitje worden.

21 juli 2021 om 21:39

Wat kan jou die interviews schelen, er staat eindelijk weer een toptrainer voor de groep. Beste nieuws van de dag dit.

21 juli 2021 om 21:43

Ik ben zelf altijd fan geweest van de excentrieke persoon van Gaal alswel zijn manier van coachen. Daarnaast was hij, in deze situatie, ook de beste kandidaat die de KNVB kon kiezen. Dat is in ieder geval waarom ik zeer tevreden ben met deze uitkomst!

21 juli 2021 om 21:44

Die toptrainer die al eerder het WK een keer gemist heeft? Ik ben gewoon niet zo enthousiast. Ik vind het een nare en rare man. Maar er is niet veel keus in NL en dus snap ik best dat ze bij hem zijn uitgekomen, maar ik sta niet te springen op de bank.

21 juli 2021 om 21:47

Marcoes. De toptrainer die met een matige selectie 3e van de wereld werd? En zo kan je over en weer gaan met goeie en minder goeie resultaten. Uiteindelijk is hij gewoon 1 van de succesvolste Nederlandse trainers die wij ooit gekend hebben, dus ben er wel blij mee.

21 juli 2021 om 21:47

Ja en op een ander WK 3e werd. Makkelijk om de slechte te dingen te belichten.

21 juli 2021 om 21:49

Louis heeft dat verdient op basis van doen niet praten, vi zou je anders doen laten geloven maar dat zijn ordinaire haters die een veel te grote stem hebben in het Nederlandse voetbal

21 juli 2021 om 21:50

Snap ik ook hoor, ieder z'n mening. Ik denk zelf gewoon dat zoiets als een WK missen iedere coach kan gebeuren. Dat heeft natuurlijk te maken met heel veel factoren. Uiteindelijk is de coach natuurlijk eindverantwoordelijke, maar niet als enige schuldig. In de jaren daarvoor en daarna vind ik dat van Gaal zich dubbel en dwars bewezen heeft als topcoach en hoewel we moeten afwachten of 'ie het niet verleerd is in de afgelopen vijf jaar als gepensioneerde (😉), heb ik er een goed gevoel bij!

21 juli 2021 om 21:51

Dan kijk je lekker niet naar zijn interviews en beoordeel hem op het elftal, klaar is Kees. Enndeze topcoach heeft de grootste prijzen gepakt in clubverband, telt zeker niet.

21 juli 2021 om 21:51

Das dus precies mijn punt... iedereen, maar dan ook iedereen doet alsof hij de redder gaat zijn. Terwijl elke trainer, ook van Gaal, mindere resultaten heeft geboekt bij zowel het Nederlands elftal als op clubniveau. Een geweldige staat van dienst, maar geen zekerheid. Het lijkt er nu op alsof met van Gaal we ineens bij de top van de wereld gaan horen. Dat is natuurlijk niet zo! Begrijp me niet verkeerd, ik ga niet hopen dat het fout gaat hoor. Laat hem maar een topprestatie neerzetten met hopelijk aantrekkelijk voetbal.

21 juli 2021 om 21:55

Hij liep het WK toen mis omdat hij niet naar de spelers luisterde. Die gaven aan oververmoeid te zijn door het drukke speelschema maar Louis luisterde niet en liet ze bikkelhard trainen. Eindresultaat, geen WK. Hopelijk heeft hij daar wel van geleerd en doet hij nu wel iets met dit soort dingen. In 2014 ging het goed maar toen hadden we een geniale Robben. Die hebben we nu niet dus hopelijk weet hij net als Koeman dit toch vrij matige elftal boven hunzelf te laten uitstijgen

21 juli 2021 om 21:57

@Marcoes voor aantrekkelijk voetbal hebben we te weinig creativiteit denk ik. Ik hoop vooral weer op goede resultaten zoals we die onder Koeman zagen

21 juli 2021 om 21:57

Ik ben er helemaal niet zo blij mee. Van Gaal is zeker een top coach geweest maar doet nu al een tijd niks meer.
Staat mijlenver van die jonge gasten af.
Ik ben zeer benieuwd wat hij er van maakt

21 juli 2021 om 22:04

@bliek Jonge gasten zijn zowat Louis specialisme of je hebt zijn carrière niet gevolgd. Een trainer zoals hij kan 10 jaar een pauze nemen en alsnog blijft zijn voetbal kennis ongeëvenaard.

21 juli 2021 om 22:13

Marcoes, ja, die. Dan haal je ook precies het dieptepunt eruit. We vergeten voor het gemak zijn Ajax van de jaren 90, buitenlandse successen, kampioen AZ, oranje 2014. Dit glas is 80% vol, als jij naar de 20% wil kijken is dat je goed recht, maar noem mij maar een haalbare toptrainer die meer dan 80% scoort.

21 juli 2021 om 22:17

Laten we het zien.
Op een gegeven moment is het klaar. Kijk naar advocaat maakte laatste jaar ook rare beslissingen.
Op een gegeven moment is het gewoon klaar

21 juli 2021 om 22:20

@ Japie
2014 lag het niet alleen aan Robben . Toen al zag je dat van Gaal geleerd had van zijn eerste periode als bondscoach. Ik weet je hebt een aversie tegen de persoon van Gaal , maar probeer daar eens om heen te kijken.
Dat hij Fraser er bij haalt laat ook al zien dat hij verder kijkt dan zijn neus lang is. Fraser is een goede coach die goed met spelers kan werken.
Blind , daar heb ik zelf ook mijn twijfels over, maar blijkbaar is de samenwerking met van Gaal goed gegaan. En dat zal heus niet alleen maar zijn omdat hij in de kont van van Gaal kruipt. Ik denk ook wel dat jij weet dat van Gaal veel van de mensen om zich heen vraagt.

21 juli 2021 om 22:22

@bliek het belangrijkste is dat er een chemie is tussen Van Gaal en de spelersgroep. Mensen kunnen wel heel populair gaan roepen over spelers hard aanpakken maar uiteindelijk gaat het erom dat je een aanpak hanteert waardoor die spelers voor je door het vuur gaan. Koeman wist ze te raken en toen presteerden ze uitstekend. Hopelijk voelt Van Gaal ook juist aan welke aanpak werkt voor deze jongens

21 juli 2021 om 22:23

@Bossie ik geloof daar niet zo in in die zogenaamde kwaliteiten van Blind. Dat is gewoon een vriendje van Van Gaal die toen ook samen met hem op smerige wijze via de achterdeur bij Ajax wilden binnenkomen om die Cruyff revolutie stop te zetten. Blind is echt zijn sidekick zoals een Robin dat van Batman is. Van Gaal nam zijn fanclub Andries Jonker, Frans Hoek en Stuivenberg ook altijd mee als assistenten voorheen en die hebben nergens wat bijzonders gepresteerd. Fraser is idd een prima keuze maar ik denk ook wel een beetje onder druk van de publieke opinie die graag wat diversiteit in Oranje wilden zien. Ik denk dat we zonder Robben niet eens de poule fase waren doorgekomen. Het was met 10 man op de eigen helft ingraven en ballen blind naar voren schieten in de hoop dat zo een bal toevallig in de buurt van Robben terecht zou komen. Zo ervaarde ik dat toernooi iig

21 juli 2021 om 22:33

@ marcoesWat een dom punt van je. Keek je toen al voetbal ? (Oprechte vraag) 2000-2002 was een selectie vol met vedettes waar niemand iets mee had kunnen presteren.Het lukte van Gaal overigens bijna wel, uit bij Portugal speelde oranje weergaloos en werd het in 10 minuten vergooid. Uit bij Ierland (1-0 nederlaag) mist kluivert een kans die een kind van 7 had gemaakt.Dat was oprecht een zware groep met Portugal en Ierland. Van Gaal probeerde destijds al door te selecteren, dit wat Advocaat voor euro 2004 naliet en wat resulteerde in een oranje op het Ek dat bestond uit 50% van de vedettes en 50% nieuwe aanwas (robben sneijder vd vaart heitinga) Van Gaal had gewoon pech in deze periode.

21 juli 2021 om 22:40

@Sc12 hou op hoor. Dat was een geweldige selectie maar een selectie die voornamelijk in de Europese top speelde en geloof ik 60 wedstrijden per jaar speelde. Die kan je niet gaan toespreken als kleine kinderen en nog extra hard gaan laten trainen. Van Gaal was gewoon de totaal verkeerde coach voor die selectie

21 juli 2021 om 22:48

@Japie Ik zie jou zo vaak de media na papegaaien, op basis van wat wilde Louis via de achterdeur binnenkomen en de situatie saboteren bij Ajax? Ik had een artikel gelezen waar Louis zei dat hij de Rvc adviseerde eerst met Cruyff in gesprek te gaan want hij voelde al wat ging komen, die man wilde oprecht Ajax helpen. Het was Johan Cruyff die destijds vurig tegen de aanstelling van Van Gaal als directeur was, puur omdat hij hem niet mag, heeft hij ook nooit gedaan want niemand mag zo groot als Cruyff zelf zijn.

21 juli 2021 om 22:48

Tsja. Ook zat mensen willen graag Rijkaard als Bondscoach. De man die zo slecht met oranje presteerde dat ze zich niet kwalificeerden voor het eindtoernooi, en diezelfde die met Sparta degradeerde

Van Gaal is in elk geval een top trainer die heeft laten zien met een slechte lichting derde te worden op een wk. En eentje die de vedettes en ego’tjes weer even met beide beentjes op de grond kan krijgen.

Ook zal hij niet doen wat nederland roeptoetert maar wat hij het beste vindt.

De Boer mocht niet andere spelers selecteren en geen andere tactiek hebben. Want koeman.
Toen ging het slecht en last minute deed de Boer toch wat hij zelf dacht dat het beste was. Hoop kritiek op. Maar bleek succesvol en daarna kritiek dat hij het niet snel genoeg deed..

21 juli 2021 om 22:50

Louis mag hopen dat ie "Oranje toptrainer" wordt zoals v Marwijk,Happel en Michels.

21 juli 2021 om 22:56

@Marcoes, we kunnen toch best stellen dat v Gaal met afstand de beste Nederlandse trainer is die beschikbaar is? Na trainers als Blind en de Boer waren we echt toe aan iemand met een grote bek. En juist dat het nu weer alleen over v Gaal gaat doet me goed. Niemand heeft het meer over de shake van Memphis of hands van de Ligt. v Gaal is een kei in de aandacht op zich te vestigen om de spelers uit de wind te houden. Ondertussen vertelt hij de sterretjes wel even de waarheid. Ik denk alleen wel dat iedereen romantisch denkt dat we nu even wereldkampioen worden, maar ik moet nog maar zien of v Gaal ook echt weer 100% trainer kan worden en niet de clown van de KNVB gaat uithangen.

21 juli 2021 om 23:21

@sc12 - een selectie vol vedettes waar niemand iets mee had gekund? Keek je zelf toen al voetbal? Dat meen je toch niet. Dat elftal bestond onder meer uit alle spelers die de grote van Gaal zelf naar Barcelona had gehaald. Zijn spelers, zijn oogappels. En nu waren het volgens jou ineens vedettes en kon van Gaal er niets aan doen? Ik vind het prima hoor dat andere mensen zo enthousiast zijn over hem, maar ik ben het zeker met dit stuk van je niet eens.

21 juli 2021 om 23:40

Dat was dan ook direct zijn dieptepunt. Waarbij je niet moet vergeten dat als ze tegen een man minder van de Noord-Ieren ze wel een goaltje hadden geprikt we gewoon naar het WK waren gegaan.

21 juli 2021 om 23:42

Onder rijkaard had Nederland zich wel gekwalificeerd want het ek werd in eigen land gespeeld. Nederland speelde een sterk toernooi en verloor van italie met penalty’s. Van gaal kwalificeerde zich niet in 2002

22 juli 2021 om 02:04

Het was een selectie waar niemand iets mee zou kunnen bereiken??? Dit was een selectie is 100% wereld kampioen moest worden. Tussen 96 en 2002 had Nederland had toen echt een geweldige selectie. Iedereen was juist op de top van zijn kunnen.

22 juli 2021 om 02:10

Rijkaard heeft als bondcoach nooit kwalificatie wedstrijden gespeeld!!! Hij was bondcoach tijden ek2000 en als thuisland waren we al gekwalificeerd. Nederland speelde tijdens dat toernooi goed en overklaste italie in de halve finale. Echter ging de bal er niet in. Er werden zelfs 2 penalties gemist in de reguliere tijd. Vervolgens ging Nederland eruit op penalties. Desondanks stapte rijkaard op, omdat hij zeer teleurgesteld was. V Gaal kwalificeerde zich vervolgens niet voor het wk 2002.

22 juli 2021 om 07:40

Komt ie weer aan met zn VI. Die heren zijn altijd positief geweest over de trainer Van Gaal. Echter heeft hij ook een andere kant en die vinden veel mensen wat minder aan hem.

22 juli 2021 om 15:41

Het waren vooral de interviews met hans kraaij die voor geen meter liepen. voor de rest vond ik het eigenlijk altijd wel mee vallen.
Voor de rest is het wel een "character" natuurlijk, maar dat zijn veel andere top coaches ook, en liever dat dan iemand waar alleen nietszeggende teksten uitkomen.

21 juli 2021 om 21:46

@klasse we? ik juich niet. Krijgen weer een narcist en weer slechste coach ooit als assistent.

21 juli 2021 om 22:00

Ik snap de aanstelling van Blind ook niet. Dankzij hem zijn we Ziyech misgelopen en die wordt dan gewoon op de loonlijst gezet omdat hij zo goed Van Gaal in zijn bil kan kruipen

21 juli 2021 om 22:29

Blind had gewoon een clausule in zijn contract staan, dat als Van Gaal ergens coach zou worden, hij als assistent mee kon gaan. Daarnaast zijn de functies, naast Van Gaal, allemaal part-time. Dus gaan Blind en Fraser dubbele functies bekleden.

22 juli 2021 om 02:12

V gaal wil graag Blind. Is dus v gaal zijn wil. Ps we zijn ziyech niet door blind verloren, maar door ziyech zelf.

22 juli 2021 om 02:31

Ja want Ziyech passeerde zichzelf voor Oranje natuurlijk. Die werd gewoon structureel genegeerd omdat Blind zijn oren liet hangen naar Van Basten dit een probleem had met Ziyech

22 juli 2021 om 07:27

Wat een onzin. Je kiest voor een land ondat je er graag voor wilt uitkomen en Ziyech koos voor Marokko. Als Ziyech zich meer Nederlander had gevoeld had hij voor Nederland gekozen, maar hij koos voor Marokko.

22 juli 2021 om 08:52

Japie, het was Hiddink die hem niet opstelde. Later Blind ook niet. Je kan onmogelijk alles op Blind schuiven. Snap dat dat makkelijk is, maar niet correct.

22 juli 2021 om 13:31

Bij Hiddink was Ziyech geblesseerd.

22 juli 2021 om 15:36

@baabman onder hiddink zijn toen 10 interlands gespeeld. Ik ken de blessure geschiedenis van Ziyech niet maar kan met niet herinneren dat hij er vaak lang uit is geweest dan dan zal hij toch wel een keer beschikbaar zijn geweest.

Mooi, de prima donna's hard aanpakken en het wk een mooie herinnering maken

Lekker hoor… kom maar op Generaal… heb wel vertrouwen in van Gaal.

De generaal is terug. Ik kan niet wachten op de interviews en de manier waarop hij het Nederlandse volk uit gaat leggen hoe hij de bus heeft gebouwd. Verder was dit de beste beschikbare optie en heb ik er wel vertrouwen in.

21 juli 2021 om 21:33

Van Gaal zei destijds ' ik Ken zegmaar de degene die de bus gemaakt heeft' alleen bij VI maakten ze er wat anders van. Verder een goede keuze van de Knvb.

21 juli 2021 om 21:40

@Bluegroninger Ik heb het net op youtube terug gekeken. Ik versta "ik ben zeg maar degene die de bus gemaakt heeft." Als je op YT Van Gaal Bus intikt meteen de eerste

21 juli 2021 om 21:45

Van Gaal heeft zelf ook gereageert op dat filmpje en heeft gezegd dat hij diegene kende die de bus gemaakt heeft. Dusja dat geloof ik dan.

22 juli 2021 om 01:23

De echte generaal (Michels) komt helaas nooit meer terug..

22 juli 2021 om 02:14

Michels was ook totaal geen generaal is ik de verhalen van de grote 3 mag geloven. Hij had volgens hun namelijk niets te zeggen in oranje. Binnen de knvb had hij wel wat te zeggen. Door hem werd cruiff namelijk geen bondscoach, maar don leo.

21 juli 2021 om 21:35

Kan iemand JUICHEN uitleggen?

21 juli 2021 om 21:38

Riep Van Gaal ooit in een interview, zoek maar op youtube

21 juli 2021 om 21:38

Er waren rondom het WK 2014 wat motivatieproblemen rondom Sneijder, waardoor Van Gaal hem hard aanpakte, om vervolgens te zeggen dat als hij op het WK zou scoren, hij zou Juichen. En dat zei hij behoorlijk overtuigend

21 juli 2021 om 21:39

Riep Van Gaal ooit in een interview, zoek maar op youtube

21 juli 2021 om 21:39

Google Louis van Gaal ´juichen´

21 juli 2021 om 21:41

In een persconferentie bij zijn vorige aanstelling heeft ie dit gebruikt als 'slogan' om aan te geven dat het plezier, passie en successen weer terug moesten komen. Tik op youtube juichen in en je krijgt vast de beelden te zien.

21 juli 2021 om 22:14

Dat riep Van Gaal een keer tijdens een van zijn afwijkende opwellingen. Ik werd er enorm bang van, vooral bij het gezicht wat hij erbij trok dus ik ben toen ook maar gaan juichen voor het geval hij erachter mocht komen dat ik dat niet had gedaan

De enige juiste oplossing als je Nederlandse trainer wil die ook daadwerkelijk wat over kan brengen. Succes Louis!

21 juli 2021 om 21:36

Lijkt mij ook de ideale trainer. Deze trainer kan mooi de spelers van het Nederlands elftal hard aanpakken. Ben benieuwd of Van Gaal door gaat met het 532 systeem.

21 juli 2021 om 23:45

Ook onder van gaal werkte 532 niet en moest hij vaak switchen naar 433

22 juli 2021 om 07:02

Klopt daarom ben ik benieuwd of hij van systeem gaat veranderen.

Prima tussenpaus, ik ben heel benieuwd waar de KNVB mee gaat komen als uiteindelijke opvolger. Tot die tijd zitten we goed denk ik! Misschien gaan ze weer voor een opvolgersysteem met Fraser als de beoogde opvolger?

21 juli 2021 om 21:35

Dat zal een geweldig scenario zijn. Nu eerst onder Van Gaal een harde aanpak voor de spelers van het Nederlands elftal. Daarna zal Fraser het goed kunnen overnemen. En dan wellicht doorzetten met de harde aanpak.

21 juli 2021 om 21:36

Tegen die tijd zijn Bosz en Koeman misschien weer clubloos, of is Ten Hag klaar voor het bondscoachschap.

21 juli 2021 om 22:07

Ik snap de obsessie die mensen hebben met Bosz totaal niet. Wat heeft de beste man nu precies gepresteerd om hem bondscoach te maken? Hij tactisch een van de meest naïeve coaches die er rondloopt, en is nog eigenwijs ook aangezien hij keer op keer het deksel op zijn neus krijgt en niets verandert. Zo iemand moet je juist zo ver mogelijk bij het bondscoachschap vandaan houden!

Fraser man, je bent toch veel liever hoofdtrainer dan 4e assistent? Kom op man. Hopelijk heeft hij zwart op wit dat hij hierdoor kan doorstromen naar hoofdcoach Oranje, anders is dit echt doodzonde, Fraser is veel te goed voor assistentje spelen

21 juli 2021 om 21:38

Wellicht is hem toekomstig hoofdtrainer van het Nl elftal beloofd door de knvb. Maar nu is eerst de harde aanpak van Van Gaal nodig.

21 juli 2021 om 21:40

Gisteren werd al gezegd dat hij dit kan combineren met het trainerschap van Sparta.

22 juli 2021 om 14:19

Precies dit. Wat lezen sommige mensen toch ontzettend slecht/lui/selectief. Fraser kan zijn functie als hoofdtrainer van Sparta prima blijven vervullen, wellicht op enkele trainingen rondom de interlandperiodes na.

21 juli 2021 om 22:07

Voor een Gio en FDB pakte een assistent bondscoachschap goed uit. Uiteindelijk werden die daarna hoofdcoach van een grote club dus voor Fraser kan dit ook prima uitpakken. Hij verdiende imo al eerder een kans bij een grote club maar die kreeg hij niet. Nu wordt die kans denk ik toch weer een stuk groter als de internationals straks blij blijken te zijn met zijn inbreng

21 juli 2021 om 22:16

Hoezo 4e assistent? Beetje raar dit.

22 juli 2021 om 15:47

Hij wordt nu ook constant overgeslagen wanneer er bij grotere clubs een positie vrij komt, dan kan dit misschien een mooi opstapje zijn om alsnog een keer bij een topclub terecht te komen.

Op basis waarvan mag die Danny Blind maar blijven opdraven? Is er ook een commissie die toeziet op een quota voor talentloze sukkels met stom haar die nog nooit iets hebben gepresteerd?

21 juli 2021 om 21:36

Vriendje van Louis

21 juli 2021 om 21:39

Schijnt als veldtrainer wel goed te zijn, aldus Danny Blind.

21 juli 2021 om 22:21

Ben eigenlijk eer benieuwd wat is afgesproken als zijn Commissarisschap bij Ajax. Die twee functies zijn wat mij betreft onverenigbaar.

21 juli 2021 om 22:52

Meeste hier zijn voor ajax hier, dus zal helaas geen haan naar kraaien. Eigenlijk absurd, ook als je ziet wat er onder hem op het veld mocht staan.

21 juli 2021 om 21:40

Gaal weet wie hij kiest als assistenten. Mensen die hem nooit zullen tegenspreken en alles wat hij zegt zullen herhalen alsof ze het ook vinden. Blind is al een tijd geen trainer meer, maar mag als trouwe vriend meedoen. Fraser, ja de commissie Nijmals is er niet voor niets.
Fraser denkt als ik bij Sparta blijf kom ik nooit hogerop, dus ik ga wel assistentje spelen en wie weet klim ik dan. Henk ten cate heeft het ook gedaan. Vanuit het niets, na en vakantie op Curaçao nam Rijkaard hem mee naar Barca. Ik snap het dus wel een heel klein beetje

21 juli 2021 om 22:24

Rijkaard degradeerde met Sparta, daarna ging het hem beter af. Veel mensen met een Sparta verleden daar in Zeist

21 juli 2021 om 21:41

Blind is altijd en overal gewaardeerd geweest als assistent. Alleen hoofdtrainer zijn kan hij niet. Prima zo.

22 juli 2021 om 13:41

Maar die werkt nog voor Ajax dus belangenverstrengeling?

21 juli 2021 om 21:46

Danny Blind heeft weinig capaciteiten, maar hij is er een meester in om het juiste wiel te kiezen en slaafs achter mensen aan te glibberen die hem ergens kunnen brengen. Ik vermoed dat zelfs in zijn slaap zijn hoofd nog op en neer gaat van al dat ja-knikken gedurende de dag.

21 juli 2021 om 21:50

Jij kent hem goed zo te lezen! Mooi man, al die goed ingevoerde leden hier op VZ.

21 juli 2021 om 22:19

Als je Blind een beetje gevolgd hebt de laatste pak hem beet 15-20 jaar weet je dat Hijniet! gelijk heeft. Hoef je geen Einstein voor te heten.

21 juli 2021 om 21:59

Dat gaat idd nergens over. Dankzij Blind speelt Ziyech nu niet voor Oranje en die zetten ze gewoon weer op de loonlijst omdat het toevallig het billemaatje van Van Gaal is

22 juli 2021 om 07:33

Want Blind maakte de keuze voor Ziyech natuurlijk.... Als hij graag voor Nederland wou uitkomen had hij die keuze wel gemaakt en koos hij niet voor Marokko. Het moet een eer zijn om voor een land uit te komen en je moet naar mijn mening geen spelers hiervoor moeten overtuigen...

22 juli 2021 om 08:55

Japie, loop nou niet telkens onzin te verkondigen. Ziyech zat al bij de selectie toen Hiddink het stokje overnam van Louis. Daarna nam Blind het over. Beide coaches stelden hem niet op. Achteraf is het altijd makkelijk praten (en dom geweest), maar Hiddink en net zo 'schuldig' als Blind.

21 juli 2021 om 22:33

Ik denk toen van Gaal trainer was bij Ajax , was Blind zijn verlengstuk in het veld. En tijdens de tweede periode toen van Gaal bondscoach was verliep de samenwerking blijkbaar goed .Ten derde Danny heeft ook een Sparta achtergrond net als Fraser en van Gaal , een echte Sparta kliek is het geworden

22 juli 2021 om 07:29

Omdat van Gaal zijn eigen assisten kiest en hij Fraser en Blind aan zijn zijde wil hebben. Is niet zo moeilijk te begrijpen toch?

In mijn ogen op dit moment de beste optie. Succes Louis

Hoppakee! Zweep erover en iedereen weer enthousiast maken!

Prima keuze, hopelijk zet hij alles en iedereen weer even op zijn plaats, Welkom terug Louis

21 juli 2021 om 21:40

Inderdaad wat je zegt is erg nodig. Louis moet de spelers hard aanpakken. Ik hoop dat de resultsten meteen te zien zijn op het WK in Qatar.

Met de beschikbare trainers, de beste keuze als tussenpaus om Nederland naar het WK te leiden.

Beste optie en als Louis van gaal af gaat is t ook wel weer leuk win win dus

21 juli 2021 om 22:17

Daar spreekt een echte supporter. Het leuk vinden als oranje af gaat. Sta je wel mee te hossen als we winnen?

Fantastisch nieuws, alleen ik snap de keuze Blind niet.
Nou Louis pak die gasten maar is goed aan.

21 juli 2021 om 22:00

Blind is een goede vriend van Luis en die volgt hem overal!

Ik ben benieuwd. Qua persoonlijkheid vind ik het geweldig en ik kijk nu al uit naar de interviews, haha. Hij schijnt alleen nogal fan te zijn van 5-3-2 dus dat baart me wel enigszins zorgen.

Hoppa, zin in! 💪🏼 Van Gaal gaat deze mannetjes wel even peper in de r... Stoppen

Koning, keizer en admiraal; hij is het allemaal: Louis Van Gaal! Goed nieuws, lekker kort zitten.

en dan als hulptrainer fraser erbij halen zodat hij er iemand bij heeft met een surinaamse achtergrond om gemor onder de selectie te voorkomen met nu weer van gaal en scholletje blind na loser frank de boer

21 juli 2021 om 22:18

Dat wil men toch?

Had gehoopt dat ze iets anders bedacht hadden. Maar Louis is wel iemand die spelers durft aan te pakken

21 juli 2021 om 21:42

Klopt ik denk ook dat dat de reden is voor de keuze van Van Gaal. Ook Henk Fraser kan spelers hard aanpakken. Dat is wat nu nodig is.

Louis van Gaal Orange Army! Dat wordt weer smullen. Of we het WK halen is nog maar de vraag.

Top, beste optie, vakman. Als het hem niet lukt, lukt het niemand.

Dit gaat helemaal mis ... Louis past het beste bij een groep jonge honden ... Niet geschikt voor gearriveerde spelers, dit is ook de reden dat de groep na 2014 klaar met hem was. Is totaal niet de coach die de groep wilde (Leo Beenhakker 1990) all over again. Het feit dat Conté eerste keus was spreekt ook voor zich. Het Van Gaal (shock) effect is uitgewerkt ... Mark my words! Deze groep heeft een people manager nodig waar voor ze door het vuur gaan geen drill sergeant. Daarbij staat hij er slecht op bij Van Dijk en al helemaal bij Memphis (die hij bij United in de steek liet). De groep heeft ook niet heel veel krediet moet ik bekennen maar De Boer wilde ze niet toen al Ten Cate en nu weer verzocht om Ten Cate en hoppa totaal tegenovergestelde LvG. Men blijft nostalgisch hangen naar 2014 maar ook daar kwam Oranje verder met meer geluk dan wijsheid. Niet dan?

21 juli 2021 om 21:54

Naja met van Dijk, Wijnamdum en de Vrij heb je toch ook niet een groep vol vedetten? De rest is allemaal nog jong en/of aanvulling

21 juli 2021 om 22:21

Nee, niet. Oranje speelde daar als eenheid. Met een tactisch plan dat paste bij de beperkte selectie. Gewoon heel knap gedaan.

Die verhalen over Conté, Van Dijk en Wijnaldum zijn allemaal roddels, geen feiten. Het zou best kunnen dat sommige spelers er niet blij mee zijn. Big deal. Met de zachte hand is het niet gelukt. Dan maar de harde hand.

Kunnen we Danny Blind niet beter zo ver mogelijk bij Oranje vandaan houden?

Blij met van Gaal. Baal er wel van dat Fraser ons (hoogstwaarschijnlijk) gaat verlaten. Zeker net na zn contractverlenging. En een dubbelrol lijkt me ook niet ideaal. Als sparta zijnde wil je denk ik ook liever iemand die 100% aanwezig is bij de club.

Mooizo Van Gaal, Blind en Fraser. Ook mooi dat er iemand is met een kleurtje in de staf. Wel jammer dat er geen vrouw tussen zit maargoed. Dit is al een begin.

Ik denk dat Van Gaal een goede keuze is. Hij kan spelers hard aanpakken en dat is nodig bij het Nl elftal. De kwaliteit is er. Nu nog een harde aanpak.

De cirkel is weer eens rond. Van Gaal gaat voor de Olympische ringen. Kijk al uit naar de persconferenties.

Ik denk dat dit een succesvol trio wordt. Van Gaal is al bijna 70 ... denk je nou echt dat hij veel gaat doen op zo'n training? Henk en Danny zullen een prominente rol krijgen in het grote geheel waarbij van Gaal meer als een soort manager a la Ferguson gaat doen.

Ik heb er in ieder geval veel vertrouwen in

Dit heet blijkbaar lekker cashen. Wellicht moet hij geen cent belastingen betalen als gepensioneerde in Portugal.
Desondanks wens ik hem veel succes bij Oranje.

22 juli 2021 om 15:59

Hij betaalt daar bijna net zo veel inkomsten belasting als in nederland, het gaat vooral om de vermogensbelasting op wat hij al heeft. Als de schattingen die her en der de ronde doen over zijn vermogen een beetje kloppen zou hij 35 miljoen waard zijn, daar zou hij in Nederland dan 6 ton belasting over af moeten tikken elk jaar, dat is net zo veel als hij netto overhoud van de 1.2 miljoen salaris die hij bruto krijgt als bondscoach.

22 juli 2021 om 22:55

Ik vrees dat u niet zo goed geïnformeerd bent. Er is een gunstregime voor gepensioneerden om in Portugal te wonen. van Gaal maakt daar mooi gebruik van. Dat gunstregime zet het dubbelbelastingverdrag buitenspel zodat hij op het salaris als bondscoach geen belastingen moet aftikken.

Hier loop ik warm voor !!!!!!

De beste keuze voor dit moment, ik verheug me nu al op de komende interlands en helemaal op Qatar22 en met Louis is er altijd wat te beleven, welkom terug trainer!

Bayern Münchennnnn!!! Wir sind auchh meistterrrr vonn Hamburggg , undd auchh vonnn Gelsenkircheennn , uunndd auchh von Bremennn!! Hahahaha er komt weer leven in de brouwerij!

21 juli 2021 om 22:02

Je moet nu eigenlijk hopen dat Nederland het WK niet wint, anders is luis helemaal niet meer te stoppen

21 juli 2021 om 22:13

@voetbalhumor hij brengt zijn eigen standbeeld persoonlijk naar de Dam.

Het is heel triest gesteld met het trainerscursus in Nederland als je na al die jaren nog altijd moet terugvallen op van Gaal. Desondanks hoop ik dat dit een succes word.

Hebben we misschien weer een kans op voor het eerste keer wereldkampioen te worden in Qatar.

Logische keuze. Hadden ze veel eerder moeten doen. Hopelijk kan Fraser er iets van opsteken om het stokje daarna over te nemen. Of zouden ze die constructie niet weer doen na de deceptie met blind.

21 juli 2021 om 21:59

Het fijne is wel dat dat Henkie Fraser zichzelf toch wel al bewezen heeft als trainer. Doet het bij Sparta gewoon goed en deed dat daarvoor bij ADO en Vitesse. Blind was ook voor zijn aanstelling als assistent met uitzicht op promotie al niet goed.

Maar hoe dan ook, ik denk dat de Knvb er wel van geleerd heeft en het deze keer anders aanpakt. Als Louis ermee stopt, zullen ze zeker met Henk in gesprek gaan, maar daar zal van beide kanten veel meer vrijblijvendheid bij zitten dan de toen Blind de baan van tevoren al kreeg.

YES
Eindelijk een akkoord🥳

Waarom nou weer Danny Blind er bij. Hoe krijgt hij dat toch elke keer weer voor elkaar.

21 juli 2021 om 22:03

Vriendjespolitiek. Hij kan Van Gaal goed naar de mond praten en tegenwoordig is dat blijkbaar genoeg om assistent coach te worden

21 juli 2021 om 22:03

Verbazingwekkend inderdaad. Misschien mag hij t stokje overnemen

Welcome back Louie. Geen gegarandeerd succes, maar tenminste iemand die capabel is.

Mooi nu al die verwende internationals die denken dat ze meer zijn dan het team in het gareel brengen... voetballen als team!

Mooi een top coach maar men moet niet denken dat ze nu bekers gaan winnen ofzo want je hebt geen sneijder,robben, van persie,van der vaart meer het ligt aan de spelers niet aan de coach ok je hebt goede spelers als depay,de ligt,de jong en nog van dijk maar ze zijn niet het niveau van spelers als Nederland vroeger had en van gaal benadrukte dat hij ook 352 systeem gaat blijven spelen net als de boer hoewel ze eigenlijk voorstanders zijn van 433 systeem ze komen uit hetzelfde school nl ajax en hebben ook gewerkt bij barca als speler of coach

Lekker man, prima keus en nu op naar een mooi WK

This gaat be a different cookie

En AUB wel Hanssie als journalist!!!

Ontop: beste keuze die er is!!
Hopelijk kan Fraser daarna overnemen

Voor de korte termijn de beste oplossing denk ik. Wel hoop ik dat de KNVB al bezig is met een opvolger

Prachtig nieuws!! Louis van Gaal Army!! Beter dan Louis kan Nederland niet krijgen, een genie als het ware en hij brengt strijdlust met zich mee.

Heerlijk..gelukkig geen c garnituur voor de groep. Blind en de boer pfff

Hoe je het ook wendt of keert, Louis is een toptrainer. Zou de ultieme bekroning zijn als ie nu wereldkampioen wordt.

Ik ben zelf er blij met deze aanstelling en ben altijd al fan van hem geweest, deze man heeft mij elk eindtoernooi dat ik heb meegemaakt laten JUICHEN! En vooral gewoon een uniek persoon die weet wat hij doet. Laat de interviews maar komen.

Ik kan hier alleen maar blij om zijn. En op basis van de discussie over kleur kan ik maar 1 ding zeggen.. Het klopt Danny Blind is gekozen op kleur (andere kwaliteiten zijn mij niet bekend) en Henk op basis van kwaliteit om iedereen tevreden te houden

Mooi dat Blind als assistent aan de slag gaat. Heeft zich verschillende keren bewezen, maar door een ongelukkige periode als bondscoach uit beeld verdwenen. Hopelijk wordt dit een succes.

22 juli 2021 om 07:06

Blind was een goede voetballer, maar is als trainer OVERAL mislukt en heeft er nergens iets van gebakken. Ook niet als TD of welk baantje hij in Amsterdam dan ook heeft gehad. Onbegrijpelijke keuze van Van Gaal. Glibber Blind. Scholletje.

22 juli 2021 om 10:25

Blind heeft tijdens zijn periode als trainer van Ajax bijna een heel seizoen geen beroep kunnen doen op Sneijder en had nog meer blessuregevallen. Daarnaast heeft hij toen alle doelstellingen voor dat jaar behaald. Daarna is hij alleen bij de KNZB hoofdverantwoordelijke geweest. Waar hij moest instappen in een team dat al in mineur was en ook toen had Blind de pech met blessures. Robben viel steeds op een bepalend moment uit. Tevens was de selectie minder dan wat het nu is (en nu vind ik het overigens ook niet veel, zolang we geen spelers hebben die de bal voorin kunnen vasthouden). Als assistent heeft Blind zich uitstekend bewezen bij zowel Ajax (onder de Boer) als bij het NL 11-tal. Als hij zo'n scholletje zou zijn had hij destijds bij de Cruijff revolutie niet de kant van van Gaal gekozen. Ik denk dat Blind prima kan functioneren als assistent. Iets waar hij zelf ook achter is gekomen. Onbegrijpelijk hoe jij dus jouw stekels opricht als het gaat om Blind.

De Fatih Terim van de lage landen.

Mooi, eindelijk weer een baas voor de groep die de ‘vedettes’ wel op hun plek zet. Ook 1 die de beste spelers selecteert en niet kijkt naar club/status of allerlei smoesjes moet verzinnen waarom de ene speler die nooit speelt wel mee mag, terwijl een betere speler thuis moet blijven “omdat hij nooit speelt”.Gaan we toch weer een keer Feyenoorders zien in Oranje.

18 maanden om Henk Fraser klaar
te stomen als nieuwe bondscoach

Welkom terug Louis!! 🥳

Zeker is Van Gaal allerbeste coach die ooit Nederland heeft, zodat hij in jaren '90 Ajax zo veel ongekende successen heeft geboekt, in 1992 de uefacup en 1995 voor de vierde keer de cup met grote Oren heeft gewonnen. Niemand kan Van Gaal nooit evenaren als beste coach. Toch heeft van Gaal mooie missie met Oranje, het moet proberen waard zijn om voor het eerste keer wereldkampioen te worden in Qatar.

In 2014 was het ook een succes maar beloond met de 3de plaats op het WK-voetbal in Brazilië. Op zich weet ik en heb het gevoel dat hij nu voor de laatste keer en 3de keer bondscoach wordt en op zich is het mogelijk dat hij wel geschiedenis kan schrijven dat hij als allereerste bondscoach met Oranje de finale van het WK zou kunnen winnen. Rinus Michels was ook bijna met Oranje wereldkampioen in 1974 in West-Duitsland. EN 4 jaar later stond Oranje in Argentinië weer in de finale tegen de gastheer en was veel moelijker om wereldkampioen te worden dan in 1974.

Bert van Marwijk was als bondscoach van Nederland in 2010 zeer succesvol wat hij met zijn ploeg de finale in Zuid-Afrika heeft bereikt, maar helaas voor de 3de keer verloren, van Spanje.

22 juli 2021 om 01:07

Ajaxfan1972, Rinus Michels werd in 1988 kampioen tijdens een EK, daarmee heeft hij meer geschiedenis geschreven met oranje dan welke andere Nederlandse coach dan ook. Dat Van Gaal een van de allerbeste is ben ik wel met je eens

Hopelijk nog net zo scherp als we gewend zijn van hem. Hij is natuurlijk wel jaartje ouder inmiddels en al 5jaar uit het vak geweest.

Waarom Blind weer terug? Die man heeft ons twee eindtoernooien en Ziyech gekost! Keihard gefaald en mag nu weer assistent zijn! Verbijsterend!

22 juli 2021 om 01:11

Joaquin77, dat is het kader van de diversiteit, we hadden nog een mislukkeling nodig. En ik moet zeggen daarin zijn ze behoorlijk geslaagd. Ik gooi het maar in de gek, maar niemand met een beetje voetbalverstand zou 'zoiets' meenemen.

En dan de keuze voor Blind... ik ben nog steeds niet bijgekomen van het lachen. Of moet ik er eigenlijk maar heel hard om huilen? Deze man is totaal ongeschikt als trainer, maar glibbert zich weer naar een baantje bij Van Gaal toe.

Ik dacht dat we 4-3-3 wilden gaan spelen? Van Gaal heiligt 5-3-2.

3 keer moeten aankloppen bij dezelfde manager, echt te triest voor woorden dit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

Nederland
182 fans
Coach, 51 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren