Real Madrid doet boekje open over chantage van tien miljoen euro

Donderdag, 15 juli 2021 om 09:14Rian Rosendaal • Laatste update: 11:00

Een nieuwe en opvallende onthulling in de zaak rondom de gelekte audiofragmenten. Real Madrid meldt donderdagochtend in een verklaring dat de Spaanse journalist José Antonio Abellán in 2011 heeft geprobeerd om Eduardo Fernández de Blas, toenmalig vice-voorzitter van Real, om te kopen. Volgens De Koninklijke vroeg Abellán maar liefst tien miljoen euro om de veelbesproken fragmenten te laten verdwijnen.

"Onda Cero onthult dat Abellán in 2011 een ontmoeting had met de vice-president van Real Madrid, Eduardo Fernández de Blas, in restaurant Combarro. Tijdens deze ontmoeting chanteerde hij hem door tien miljoen euro te vragen om de illegaal en gemanipuleerde audiofragmenten te laten verdwijnen", zo valt te lezen in het Twitter-bericht van de Madrileense grootmacht. Op de fragmenten zou onder meer te horen zijn hoe voorzitter Florentino Pérez Cristiano Ronaldo een 'idioot' noemt en clubiconen Iker Casillas en Raúl 'oplichters'.

Op de door El Confidencial gelekte audiofragmenten is te horen hoe Pérez de aanval opent op Ronaldo. "Hij is gek. Die gozer is een idiote, zieke man. Je denkt dat de man normaal is, maar dat is niet het geval. Als hij wel normaal is, zou hij niet de dingen doen die hij doet. Waarom denk je dat hij zoveel stomme dingen doet?", zegt Pérez over Ronaldo, die tussen 2009 en 2018 voor Real speelde. Het nieuwe materiaal dat El Confidencial woensdag publiceerde komt uit twee verschillende gesprekken, waarvan de laatste dateert van oktober 2012. Pérez liet zich niet alleen snoeihard uit over Ronaldo, maar ook over diens zaakwaarnemer Jorge Mendes en voormalig Real-coach José Mourinho.

“Die mannen hebben een verschrikkelijk ego. Ze zijn verwend en realiteit uit het oog verloren. Ergens anders zouden ze enorm veel geld kunnen verdienen. Dat is abnormaal. Dan hebben we het over portretrechten. Zelfs met die uitdagende gezichten, waardoor iedereen een hekel aan ze heeft”, ging Pérez verder. Ook Fábio Coentrão kreeg ervan langs van de president. “Hij is een speler zonder hersenen, dat zorgt jongens worden opgegeten in Madrid. Op dit moment is hij shit en Mourinho is een idioot, omdat hij hem laat spelen.”

Naar nu blijkt uit de gelekte fragmenten velde Pérez ook een snoeihard oordeel over voormalig Real-trainer Vicente del Bosque. “Hij weet niets van trainen en van tactiek. Wat een gek is het ook. Del Bosque krijgt nergens een baan omdat iedereen weet dat het eigenlijk geen trainer is. Hij is de grootste leugen die ik ooit in mijn leven heb meegemaakt”, zei Pérez over de coach die met Spanje de wereldtitel pakte in 2010 en de Europese titel in 2012.

Pérez slaat hard terug: ‘Hij probeert dat al vele jaren zonder succes’

De voorzitter van Real Madrid diende José Antonio Abellán dinsdag al van repliek.Lees artikel

Er lekten dinsdag al audiofragmenten uit waarin te horen was dat Pérez Raúl beschuldigde van het vernietigen van de club, terwijl hij Casillas ‘de grootste mislukking die we ooit hebben gehad’ noemde. “Je hebt mensen die hem aanbidden; ik begrijp daar niets van. Mensen verdedigen hem, maar hij is een grote oplichter. Net als Raúl. De twee grootste oplichters uit de geschiedenis van Real Madrid zijn Raúl en Casillas”, zei Pérez, die in 2006 na zes jaar vertrok vertrok en in 2009 weer terugkeerde als president van Real Madrid. “Ze zijn ontzettend egoïstisch en je kunt niet op ze rekenen. Wie wel op ze rekent, heeft ongelijk.”

Pérez kwam kort na het uitlekken van de fragmenten al met een verklaring op de website van Real. “De zinnen worden uitgesproken in gesprekken die zijn opgenomen door de heer José Antonio Abellán, die de gesprekken al vele jaren zonder succes probeert te verkopen. Het is nu verrassend dat, ondanks de tijd die is verstreken, de krant El Confidencial de uitspraken nu alsnog verzamelt. Het zijn slechts enkele zinnen uit gesprekken met een bredere context. Deze uitspraken komen nu pas boven tafel, zoveel jaar na dat deze gesprekken hebben plaatsgevonden.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door peter isaias)

Dan ben je ook niet wijs hoor. 10 miljoen vragen voor wat achter de rug om gepraat. Iets waarvan iedereen even opkijkt en weer verder gaat. Maar deze grapjas denkt 10 miljoen te kunnen vangen.

15 juli 2021 om 10:39

Als ie dit toen had laten lekken was Perez nooit meer voorzitter van Real geworden. Dus dan had ie wel iets bereikt. Maar hij bleef proberen er een slaatje uit te slaan lijkt het, en dat is mislukt, dus voert ie waarschijnlijk nu een lastercampagne uit, uit frustratie? Neemt niet weg dat dit domme dingen zijn die Perez gezegd heeft. Wel in een privesituatie (dat vermindert de kwaadwillendheid), echter zegt ie wel dingen als voorzitter van Real, die hij dus echt zo lijkt te vinden en dat brengt hem wel in diskrediet. Het verbaast me dat hij na al die vertrekken (op negatieve manier) van die clubiconen überhaupt zo sterk nog in het zadel zit bij vele fans. Prijzen vergoelijken veel lijkt het wel.

15 juli 2021 om 10:41

Oh, en ben nu wel benieuwd naar de bredere context. Maar ik verwacht dat het hele gesprek straks ook wel naar buiten zal komen dan. En dan zien we waarschijnlijk dat de bredere context niets uit maakt (kan me niet voorstellen wat dat voor verschil maakt) en benieuwd hoe hij zich daar dan weer uit gaat redden. #Pereztapes

15 juli 2021 om 11:03

Die vertrekken verdienen inderdaad niet de schoonheidsprijs. Maar die iconen zijn nog werkzaam bij Real of hebben er gewerkt! Dus zo slecht is het ook weer allemaal niet! Beetje kort door de bocht gedacht door je, vind ik! Ligt er ook net aan welke bril je op hebt he. Perez is op het zakelijke gewoon een pure zakenman. Zet de club boven iedereen, je kunt wel willen om de salaris eisen van bepaalde spelers steeds te voldoen. Maar uiteindelijk snij je je zelf in de vingers. Dan maar helaas afscheid nemen van elkaar. En daarbij is het beleid, boven de 30 krijg je een contract verlenging van 1 jaar. Had graag gezien dat Raul, Ramos en Iker bij Real hun carrière zouden afsluiten maja het leven gaat door ook zonder deze iconen en straks ook zonder Perez.

Die tapes oude koeien uit de sloot halen. Doet mijn vrouw ook regelmatig bij mij toch blijft ze van me houden haha niet dat ik hele gekken dingen heb gedaan

15 juli 2021 om 10:42

Dit kan het einde van Perez bij real betekenen lijkt me. En als je iemand afperst moet je het wel meteen goed doen natuurlijk.

15 juli 2021 om 10:45

Deze uitspraken van Perez zijn al jaren bekend.. zelfs een boek over uitgegeven, maar Perez zit er nog steeds

15 juli 2021 om 11:13

Wat is hier nieuw aan dan?

Kijk, zo kennen we Spanje weer. Geroddel, omkoping, afpersing, mannetjes die denken dat ze onaantastbaar zijn. Soort verlengstuk van de UEFA en FIFA.

15 juli 2021 om 10:48

Nederland is wat dat betreft geen haar beter, zet de tv aan en het is constant daar het zwart maken, roddelen etc. Overigens wel vreemd dat het nu pas naar buiten komt.. beetje mosterd na de maaltijd.

15 juli 2021 om 10:55

Meest kansloze reactie tot dusver in 2021

15 juli 2021 om 11:39

Correctie: Zo kennen we Spaans voetbal weer.

15 juli 2021 om 11:50

Jouw mening. Zolang ze daar niet als marginalen zichzelf zat drinken en op de metro in hun blote zitten te dansen als een bende apen. Dan vind ik het best ok.

15 juli 2021 om 11:54

Als je dit al de meest kansloze reactie vind, dan heb je het afgelopen half jaar heel weinig gelezen denk ik.

15 juli 2021 om 12:03

Tjah, er wordt inderdaad heel veel onzin gepost. Deze is wel van de categorie 'absolute nonsens'

15 juli 2021 om 13:13

Het is wel erg fel, maar je kunt toch niet ontkennen dat het Spaanse voetbal behoorlijk verrot is? Niet de voetballers natuurlijk, maar zeker de clubs (eigenlijk bestuurders). Banken hebben die clubs jarenlang relevant gemaakt door hele merkwaardige deals en als de ECB geen actie had ondernomen, was er niets veranderd. Ik denk dat iedereen er wel een beetje op zit te wachten tot die enorme beerput losgaat. Zeker nu de geldkraan dicht is.

15 juli 2021 om 16:20

Millonario. Je verwoord prachtig het onderliggende probleem: Zolang het er aan de voorkant maar mooi uitziet, sluiten we de ogen voor alles wat er binnen de voetballerij aan de hand is. Net als de gemiddelde Engelse supporters de ogen sluiten voor alle negatieve gevolgen van de overnames en opdrijvende prijzen (tickets, salarissen, transferwaardes..). City is geen schim van wat het was, Arsenal heeft zich inmiddels overgeleverd aan korte termijn / wanbeleid. O Wacht... Ben ik nou kritisch op de competitie/club die ik volg?

15 juli 2021 om 19:44

Als we alles gaan opsommen wat er binnen de voetballerij gebeurd...zijn we nog tot volgend jaar bezig. We weten allemaal dat het stinkt als de pesten. Maar dat is de zakenwereld, ga er maar aan staan met rechtszaken en onderzoeken.

15 juli 2021 om 11:25

Heb het gevoel dat de beerput eindelijk opengaat over Spanje. Zelf het idee dat het Spaans voetbal al jaren corrupt als de pest is. Nee ik heb geen bewijzen alleen een realistisch denk vermogen. De tijden dat Barcelona samen met het Spaanse elftal heerstte, is voor mij altijd al discutabel geweest.

Zeg dan gewoon, ik ben gehackt.

15 juli 2021 om 10:32

Of dat je er geen actieve herinneringen aan hebt.

15 juli 2021 om 19:00

Zoals Rutte dat deed dan kom je overal mee weg .

Het zijn zinnen uit gesprekken met een bredere context. In welke context zouden deze uitspraken positief uitpakken dan? Volgens mij is het vrij duidelijk. Hij brengt op deze manier de club in diskrediet en kan eigenlijk ook niet aanblijven als voorzitter.

15 juli 2021 om 10:20

Ja, je moet je uiteraard laten leiden door een journalist die je probeert te chanteren en niet kijken naar wat een voorzitter allemaal bereikt heeft in de afgelopen decennia. Ben ik even blij dat jij niet aan de knoppen zit, zouden we waarschijnlijk van die Italiaanse praktijken (voorzitter van Palermo, even zijn naam kwijt) krijgen waarbij om de haverklap een trainer wordt ontslagen.

15 juli 2021 om 10:27

Perez is een voorzitter en geen trainer, dus je laatste stuk is een beetje gekke vergelijking. Natuurlijk zijn de tapes er alleen maar om perez zwart te maken, want hij heeft een publieke en een prové opvatting. Het is maar net wat de fans belangrijker vinden. Ik zou inderdaad ook niet denken dat hem dit de kop kost.

15 juli 2021 om 10:41

Zamparini bedoel je en dat is een wel heel extreem geval. Ik ben helemaal niet van het ontslaan, maar als voorzitter ben je toch het uithangbord van je club en dan moet je je niet zo uitlaten vind ik. Perez is er de persoon niet naar, maar als voorzitter moet je een beetje op de achtergrond blijven en je eigen persoonlijke meninkjes voor je/in besloten kring houden.

15 juli 2021 om 11:06

Klopt, zwakke vergelijking, mooi dat je me scherp houdt.

Punt datt ik probeer te maken is dat het weer heel makkelijk is om te roepen dat hij moet vertrekken na een beetje ophef. Zeker aangezien dit om uitspraken van jaren geleden gaat en je dan afpersers geeft wat ze willen (als ze hun geld niet krijgen).

15 juli 2021 om 11:10

@BvdP. Klopt, dat zou je wel willen. Is alleen denk ik een vrij Nederlandse gedachte. In Zuid Europa zie je dit vrijwel nooit. Heeft ook met de structuur van een door leden gekozen voorzitter (Real/Barca) of een clubeigenaar die zelf met de scepter zwaait (zoals Zamparini).

In Nederland als je door het bestuur zelf wordt aangesteld gaan mensen zich wel anders gedragen. Ze moeten namelijk meer verantwoording afleggen (t.o.v. de clubeigenaar) en zullen zich minder laten leiden door populisme en de waan van de dag (t.o.v. een verkozen voorzitter)

15 juli 2021 om 12:06

Wat mij betreft is de Nederlandse structuur dan toch een gezondere waar de beleidsbepalers gecontroleerd worden door bijvoorbeeld een Rvc.

Een voorzitter die alles bepaalt en maar kan doen en laten wat ie wil lijkt me geen goede situatie. Zo’n Zamparini laat zich volledig door emoties leiden en stelt bijvoorbeeld in een seizoen 3x dezelfde trainer aan.

Bartomeu heeft Barcelona op het randje van de financiele afgrond gebracht met belachelijke contracten en niemand die hem op tijd de wacht aanzegt.

Perez komt regelmatig in opspraak o.a. dus om hoe hij met clublegendes omgaat. Hij kan het schijnbaar niet hebben als spelers groter zijn dan hemzelf. Raul, Casillas, Ronaldo en Ramos zijn allemaal via de achterdeur vertrokken en worden achteraf uitgemaakt voor oplichters en idioten. Ook worden er honderden miljoenen over de balk gesmeten voor Galacticos die nauwelijks presteren en alleen maar bijdragen aan de enorme schuld die de club opgebouwd heeft. Oplossing had dan de Super League moeten zijn waardoor hij zijn wanbeleid gewoon door had kunnen zetten. Hij heeft alle geluk van de wereld gehad dat Zidane een wereldtrainer bleek en de club naar 4 Cl’s geleid heeft.

15 juli 2021 om 12:32

Ben ik het helemaal mee eens BvdP. Denk dat een hoop dingen in Nederland beter geregeld zijn en dit is daar zeker een voorbeeld van

15 juli 2021 om 13:17

Tja, je kunt jezelf natuurlijk beter boven supporters en clubs verheffen omdat je niet geconfronteerd wilt worden met 't eigen beleid. Real Madrid is altijd groot geweest en is gewoon meegegroeid met de markt. Daar hebben ze ook nog eens verschrikkelijk weinig rente voor hoeven te betalen.

15 juli 2021 om 11:36

Perfect verwoord. Dank je

Toch wel lekker dat Real de aandacht afpakt van Barcelona.

15 juli 2021 om 10:47

Slechte reclame bestaat niet...

15 juli 2021 om 10:53

Real Madrid heeft zwarte cijfers, Barcelona zwarte lijsten. Dit is een klein dingetje wat zo weer overwaait. Perez heeft ondanks deze uitspraken, het zeker waargemaakt met Real.

15 juli 2021 om 11:15

Heel toevallig hé.

Zo zie je maar weer hoe snel dingen kunnen draaien. Ik denk dat de beerput vanaf nu geopend is. Dit is echt niet het laatste wat we gaan horen, inclusief leugens.

Zodra er in Barcelona niet meer genoeg rotzooi meer is om over te schrijven, schakelen de Spaanse kranten naadloos over naar Madrid om daar wat opschudding te creëren. Vreselijk verdienmodel, maar goed.

Even de kans gemist om een bericht te plaatsen over Perez en zijn invloed in de media?

Perez die Eduardo Inda als directeur van Marca installeerde, bv. Die aangaf de publieke zender TVE (hun variant van Npo) de kunnen manipuleren op dusdanige wijze dat programma El Rondo zou verdwijnen zoals ze het kenden en zijn vriend en madridista Ferreras daar een positie zou krijgen (gebeurde in 2007).

Overigens ook berichten die via El Confidencial naar buiten zijn gekomen. En niemand met twee gram verstand die hier enigszins van opkijkt.

Het Spaanse voetbal hangt al decennialang van achterbaksheid, corruptie en omkoping aan elkaar.
Real Madrid is de club die de race van torenhoge transfersommen en salarissen in gang heeft gezet, waardoor andere clubs wel moesten volgen met die waanzin.

15 juli 2021 om 10:28

Dit is een journalist die een voorzitter chanteert met een audiofragment. Het had in elk land plaats kunnen vinden. Daar is geen breed patroon aan 'achterbaksheid, corruptie en omkoping' voor nodig. De hogere transfersommen en salarissen hebben er al helemaal nul mee te maken.

15 juli 2021 om 10:42

Het is de voorzitter die achterbakse, beledigende en denigrerende uitspraken deed over spelers en medewerkers van die club, die nu door een journalist naar buiten worden gebracht.
Om dat te maskeren komt diezelfde voorzitter nu met het verhaal dat die journalist via chantage 10 miljoen euro wil vangen.
Een onbewezen claim van een kat in het nauw.

15 juli 2021 om 11:25

Ik begrijp dat je bij het gesprek was heel lang geleden! Totaal ongeloofwaardig deze journalist, beetje plakken en knippen van een gesprek. Dat kan iedereen!

15 juli 2021 om 12:10

Ah, nu komen beledigend en denigrerend erbij. Het lekken lijkt me in de eerste plaats achterbaks hoor, dit waren privé-gesprekken. Of denk je dat voorzitters zich achter de schermen nooit gefrustreerd of denigrerend uitlaten over (voormalig) topspelers? Wat zou er ovee Berghuis achter de schermen bij Feyenoord wel niet zijn gezegd? Of bij Arsenal toen van Persie vertrok?

15 juli 2021 om 13:18

En toch gebeurt het niet in elk land of bij elke club. Het gebeurt bij Perez en z'n Real Madrid.

16 juli 2021 om 01:56

Nouja, het lekt uit bij Perez en zijn Real Madrid, op het moment dat veel mensen graag slecht nieuws willen lezen over hem. We hebben het hier niet over zaken die een paar dagen geleden pas zijn opgenomen.

Tenzij er nog drastisch meer dingen uitlekken (en ik denk het eerlijk gezegd wel; daarom stapt Perez nu direct na de claim van chantage, zodat genoemde journalist stopt met lekken) is dit (nog) geen probleem voor Perez. De meeste Madrid fans vinden het een mooie kerel.

Mbappe zal snel bijtekenen. Ff serieus het wordt steeds erger en zoals ik gister al zij, waarom nu pas met modder gooien. Voor alle duidelijkheid, wat Perez allemaal gezegd heeft Is hard keihard en laat het toevallig allemaal Levende Legendes zijn die de club echt veel hebben gegeven. Het is een soort van Macht die alleen hij wilt maar goed. Hij zal hierdoor veel schade aanrichten met al die gelekte audio berichten. Perez vind ik echt een fantastische President op zakelijk gebied, alleen zal hij het komende tijd zwaar krijgen. Je kan je niet meer verdedigen tegen zoiets, want straks ga je weer reacties krijgen va Ronaldo of een Mourinho en zo zal het een soap worden. Nogmaals echt een vieze naaistreek want dat mag ook gezegd worden.

Eigenlijk roept Perez wel een heleboel dat lelijk is, maar nergens lees je er bij waarom hij iets vindt. Als je Raul en Cassillas oplichters noemt is het wel zo handig als je er bij vertelt waarom je dat zegt. Daar lees je niets over. En dat je Mourinho en Ronaldo niet mag kan ook wel leuk zijn, dat heb ik ook, maar ook daar wordt weer niet bij verteld waarom dat zo is. En dan blijft er dus niet veel over dan een flinke dot vuilspuiterij die vooral Perez zelf in een kwaad daglicht plaatst. Maar kennelijk moest dit alsnog naar buiten gebracht worden omdat Perez gechanteerd werd door een louche journalist. Het maagdelijke witte shirt is er flink door besmeurd.

15 juli 2021 om 11:19

Het meest grappige is dat iedereen hetzelfde denkt over Ronaldo en Mourinho.
Casillas en Raúl werken alweer nauw samen met Perez. Wat is er eigenlijk voor geks gezegd wat niemand anders zou zeggen?

15 juli 2021 om 18:50

Als je je dat serieus nog openlijk durft af te vragen dan heb je serieuze issues.

@sergioramoshm Het is niet zozeer dat Perez iets geks zegt. Het klopt wat jij zegt. Velen vinden Mourinho en Ronaldo een paar griezels. Ik ook. Wat Perez over Cassillas en Raul zegt herken ik dan weer niet. Oplichters ? Waarom ?
Waar het natuurlijk eigenlijk om gaat is dat Perez niet zomaar iemand is, zoals jij en ik, maar de voorzitter van de club van (toen) Mourinho, Ronaldo, Cassillas en Raul. Dat maakt deze uitspraken natuurlijk wel heel bijzonder. Al begrijp ik ook dat ze zeer gedateerd zijn, het is denk ik niet echt gebruikelijk dat een voorzitter van een club zo praat over zijn beste spelers en zijn mede door hem zelf aangestelde trainer.

15 juli 2021 om 14:53

Als je gaat graven dan vind je altijd wel iets. Als je in artikels knipt kan je een heel ander beeld krijgen en als je een gesprek opneemt en iemand een kant op praat krijg je ook nieuws. We hebben het over erg oude berichten in een nieuw jasje op het moment dat erg goed uitkomt gezien Perez een gevaar is met zijn nieuwe plannen. Snap niet dat veel mensen dat niet inzien.

15 juli 2021 om 18:54

Lol mocht je een real supporter zijn dan ben je niet meer serieus te nemen. Je noemt de all time topscorer een “griezel”… Ronaldo is onlosmakelijk verbonden aan Real en visa versa. Ik vermoed, het is eerder hoop, dat je niet zo fan bent van Real.

@sergioramoshm Het is niet zozeer dat Perez iets geks zegt. Het klopt wat jij zegt. Velen vinden Mourinho en Ronaldo een paar griezels. Ik ook. Wat Perez over Cassillas en Raul zegt herken ik dan weer niet. Oplichters ? Waarom ?
Waar het natuurlijk eigenlijk om gaat is dat Perez niet zomaar iemand is, zoals jij en ik, maar de voorzitter van de club van (toen) Mourinho, Ronaldo, Cassillas en Raul. Dat maakt deze uitspraken natuurlijk wel heel bijzonder. Al begrijp ik ook dat ze zeer gedateerd zijn, het is denk ik niet echt gebruikelijk dat een voorzitter van een club zo praat over zijn beste spelers en zijn mede door hem zelf aangestelde trainer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4272 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Osasuna181
4.Sevilla178
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller99
T. CourtoisKeeper90
RodrygoAanvaller90
CasemiroMiddenvelder80
F. ValverdeMiddenvelder80
NachoVerdediger71
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

3886 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 5 3 0 0
2021/2022 Juventus 1 0 1 0
2020/2021 Juventus 33 29 3 0
2019/2020 Juventus 33 31 3 0
2018/2019 Juventus 31 21 3 0
Laatste voetbalnieuws

Ronaldo openhartig: ‘Mensen die dat niet willen zien, mogen mij niet’

Een openhartige Cristiano Ronaldo heeft in een uitgebreid interview met Sky Sports onder meer verteld over mensen die hem haten, het vervolg van zijn interlandcarrière en zijn woede-uitbarsting na het gelijkspel...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren