Vader Maguire raakt gewond na te zijn overlopen bij chaos op Wembley

Woensdag, 14 juli 2021 om 10:05Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 10:44

Er worden steeds meer details bekend van de chaos op Wembley voorafgaand aan de finale van het Europees kampioenschap tussen Engeland en Italië. De schermutselingen ontstonden toen honderden fans zonder kaartje zich toegang tot het stadion probeerden te verschaffen. Fans mét een ticket pikten dat niet en gingen de confrontatie aan. Ook Allan Maguire, vader van Harry Maguire, kwam de Europese eindstrijd niet ongeschonden door. De 56-jarige Maguire werd onder de voet gelopen en hield onder meer twee gebroken ribben over. Ook heeft hij sindsdien moeite met ademhalen.

Maguire senior werd letterlijk omvergeduwd en overlopen toen zo'n honderd fans via een gehandicapteningang naar binnen gingen. "Hij is ontzettend aangedaan", vertelt Harry Maguire tegen The Sun. "Maar hij heeft ook geluk gehad. Normaal gesproken bezoekt hij de wedstrijden met mijn neefje of een van mijn kinderen op zijn schouders. Het had dus veel erger kunnen aflopen. Allan Maguire bezocht de EK-finale met Harry’s makelaar Kenneth Shepherd. Het tweetal had speciale plekken op de hoofdtribune, waar ook de andere familieleden van spelers zaten.

De directeur van de Engelse voetbalbond, Mark Bullingham, heeft inmiddels een volledig onderzoek aangekondigd naar de taferelen op Wembley. "Het was beangstigend", gaat Maguire verder. "Hij zei dat hij de schrik van zijn leven heeft gehad en ik wil niet dat iemand ooit zoiets moet meemaken tijdens een voetbalwedstrijd. Het had een geweldige ervaring moeten zijn en je wil niet dat mensen slechte herinneringen overhouden aan zo’n finale. Dit had nog veel erger kunnen aflopen, maar we moeten er nu voor zorgen dat dit niet meer opnieuw kan gebeuren."

Zoon Mancini raakte verstrengeld in vechtpartijen op Wembley

Ook de zoon van Roberto Mancini raakte betrokken bij de chaos op Wembley.Lees artikel

Dagblad the Mirror schreef eerder al dat fans openlijk drugs snoven, stewards omkochten en fans mishandelden en bedreigden om Wembley binnen te komen. Naar schatting hebben zo'n tienduizend fans zonder kaartjes het stadion weten te betreden. Met name het familiegedeelte bleek een van de hotspots te zijn. "We moeten en zullen hiervan leren. Wembley zou een geweldige plek moeten zijn om wedstrijden voor het WK te spelen", besluit Maguire. Het Verenigd Koninkrijk wil zich samen met Ierland kandidaat stellen om het WK 2030 te organiseren.


Poll

Vind jij dat Engeland zijn kansen op het organiseren van het WK 2030 heeft verspeeld?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door ironmanutd)

Mijn hemel. Wanneer houdt deze onzin toch op. Zoveel schade aanbrengen en mensen in elkaar slaan om een spelletje. We beginnen een beetje door te slaan...

14 juli 2021 om 10:30

Tja it’s coming home… hooligans that is. Want dat is het enige dat ‘thuisgekomen’ is bij de Engelsen dit EK.

14 juli 2021 om 11:08

Well its coming Rome. Voor de rest niet mee eens dat hooligans nu ineens weer heel hot zijn. Kijk naar de club hooligans. Dat bestaat bijna niet meer.

14 juli 2021 om 10:31

We.., ik voel mij en en heel veel andere met mij totaal niet aangesproken.

14 juli 2021 om 11:07

Ik vind alle ophef over de Engelsen wel een beetje overtrokken hoor. Elk land heeft zo zijn rariteiten die ze 'cultuur' noemen. In Engeland zuipen ze veel. Dat is bekend. En dat gaat gepaard met wat ongeregeldheden (wat je tijdens wedstrijden in de binnensteden van NL ook gewoon ziet). Normaal gesproken is dat nog relatief oppervlakkig. Ik zou dit dus echt geen 'trend van dit moment' noemen. Je moet je voorstellen dat heel de wereld al anderhalf jaar zit opgesloten. Nu eindelijk weer iets kan voelt men zich ontketend. Zie ook hier de massale feesten in discotheken of ongeregeldheden van Nederlandse jongeren in Spanje/ Griekenland of weet-ik-het. Het is meer ontketening. Vervelend, maar niet het normaal.

Voetbalhooligans (zoals je dat jaren geleden had), heb je bijna niet meer. Het valt echt reuze mee. Vroeger haalden ze het nieuws nog met dodelijke vechtpartijen. Tegenwoordig is het 'slechts' veelverspreid via social media. Met andere woorden: dit is echt niet de trend

14 juli 2021 om 11:43

Een bestorming van een stadion is overtrokken? En wat hebben we allemaal niet gezien nadat de super league werd aangekondigd? Man U - Liverpool dat niet kon beginnen omdat fans het stadion hadden bestormd, Chelsea bus die geblokkeerd werd. En dan heb ik het nog geen eens over het racisme na de gemiste penalties. Dat allemaal bagataliseren is het goedkeuren.

Ik mag iig hopen dat Engeland voorlopig geen toernooi mag organiseren, want ze kunnen blijkbaar de veiligheid niet garanderen.

14 juli 2021 om 11:47

Ik vind het woord bestormen al overtrokken. Hadden die Feyenoordfans ook het stadion bestormd? Of die gasten die bij Ado het veld op kwamen. De bus wordt ook in Nederland opgewacht en supporters 'eisen' hier ook verhaal. Dat is allemaal niks nieuws. Dit zijn zeker ongeregeldheden, maar het wordt neergezet als een daad van oorlog. Het is maar net welke woorden gebruikt.

14 juli 2021 om 13:36

"hadden die Feyenoordfans ook het stadion bestormd?" Ja. Dat was ook schandalig. Dat de spelers dan als klapvee daarvoor bezwijkt, maakt het niet ineens okay.

14 juli 2021 om 14:37

Wie bedoel je met we? Bij de Arena was geen wanklank te bespeuren. Ging allemaal prima.

Achja die Engelsen zijn toch wel de grootste schande van Europa als je ziet hoe ze zich altijd gedragen in andere landen. Best ironisch als je ziet dat de grootste kolonisten de wereld beschaafd wouden maken maar het eigen volk gedraagt zich pas echt als apen.

14 juli 2021 om 10:32

Ja, als dit je voorbeeld is. Dan snap ik wel waarom er nog zoveel voormalige koloniale gebieden onontwikkeld zijn.

14 juli 2021 om 13:03

Is het niet gewoon het voetbal volk? Die zijn sowieso niet helemaal 100%. De laatste keer dat Feyenoorders in Italie waren sloopten ze een hele stad, maar ze zijn niet representatief van de gewone Rotterdammer.

14 juli 2021 om 13:41

Inderdaad Bereta,

Bij de gemiddelde Wimbledon wedstrijd of Round of Great Brittan zul je dit niet meemaken. Dit is echt voetbalgerelateerd, 99 van de 100 Britten zijn prima mensen, sociaal en met een flinke dosis zelfspot. Echter wanneer er drank aan te pas komt veranderen ze in oermensen. Ik zeg overigens niet dat dit alleen bij Britten gebeurd. Maar Feit is wel dat het ieder Ek/wk raak is.

14 juli 2021 om 19:13

Als het over voetbal gaat verliezen veel mensen de helft van het IQ. Veel reacties hier en het gedrag op de amateur voetbalvelden is vaak zo intens dom.

Over het algemeen dronken doorgesnoven mannen van 18-35 jaar die in zo'n cultuur zitten dat ze niet eens zien wat voor een waanzin het is. Je doet er niks tegen want het neemt alleen maar toe en niet alleen in engeland btw.

14 juli 2021 om 14:41

Dat ben ik niet met je eens, ook oudere dronken mannen, Zelfs oude dronken vrouwen die hun borsten lieten zien. Dat coma zuipen is daar echt een nationale hobby aan het worden.

14 juli 2021 om 21:26

Dat is het echt al zolang ik engeland ken

Forse boetes uitdelen en de komende 20 jaar mogen ze maar dromen van het organiseren van een hoofdtoernooi. Ik gunde het Engeland ook wel te winnen en snapte niet waarom de meesten zo een afkeer hadden tegen ze maar wat ben ik nu blij dat Italië heeft gewonnen zeg.

"we moeten en zullen hiervan leren. Wembley zou een geweldige plek moeten zijn om wedstrijden voor het WK te spelen", besluit Maguire. Het Verenigd Koninkrijk wil zich samen met Ierland kandidaat stellen om het WK 2030 te organiseren. -- Ik mag toch hopen van niet en zou ze zelfs graag een toernooi uitgesloten zien worden. Dat gaat niet gebeuren, maar misschien dat het land zelf dan ook de ernst gaat inzien. In Engeland spreken ze schande en dat ze dit moeten zien te voorkomen en anders reageren, maar ze doen net alsof dit absurde gedrag pas sinds juni 2021 bekend is. Dit weet heel Europa al jaren en NU willen ze er van leren en er wat aan doen. Too little, too late. Uitsluiting van 1 toernooi lijkt me het beste. Doen ze het daarna weer, 2 toernooien uitsluiting. etc.

14 juli 2021 om 10:55

Ik vind het nog geen eens zo'n gek idee om het WK daar te houden? Ik bedoel, dan slopen zij tenminste hun eigen land ipv dat van iemand anders.

14 juli 2021 om 11:01

Deden ze nu ook, maar helaas slopen ze ook de supporters van landen die zich wel gedragen. Je gaat toch niet zo'n land belonen met een WK organisatie als ze zich zo misdragen? Sterker nog. Als er een toernooi is, vind ik dat Engelsen niet naar het land van het toernooi mogen afreizen, tenzij voor werk. Er moet echt een consequentie aan zitten en niet enkel een boete voor de bond, want daar voelen de supporters niks van.

14 juli 2021 om 12:23

Goed idee. Maar we hebben te maken met de uefa en fifa. Als die genoeg smeergeld krijgen stemmen ze wel voor het bod

14 juli 2021 om 12:42

@isco24 is dit je eerste toernooi die je bewust meemaakt toevallig? Ik lees veel selectieve verontwaardiging. Rusland werd toch ook beloond met een eindtoernooi? Polen toch ook? Of over Qatar nog maar te zwijgen

14 juli 2021 om 14:43

Het gaat hier om zaken die direct met het voetbal te maken hebben. Niet over algemene politiek. Veiligheid van supporters is gewoon heel belangrijk en die is in Engeland niet gewaarborgd. Dan kan je inderdaad beter in Rusland spelen.

14 juli 2021 om 11:24

Ik mag toch hopen van niet en zou ze zelfs graag een toernooi uitgesloten zien worden.

In Qatar worden slaven ingezet om stadions te bouwen. In China worden complete dorpen weggevaagd om een Olympisch (nu spook) dorp aan te leggen. In Brazilie werden townships met zwaar bewapende militairen schoongeveegd (onder het nom van anti druggs). In Mexico namen ze het ook niet zo nauw met de mensenrechten. En om maar te zwijgen over Argentinie waar de mensen met een andere politieke voorkeur het vliegtuig uit werden gemikt. Dat zijn voorbeelden van problemen die aanwezig waren tijdens de organisatie van een groot sportevenement. Dan kunnen we eventueel nog doorgaan over grote spelen in landen als Hongarije (waar je niet hand in hand mag lopen als gay couple). Overal waar je iets zou organiseren, krijg je te maken met specifieke landelijke problemen. Je kan zoveel gaan uitsluiten.

Je kan dit natuurlijk niet accepteren dat het zo uit de klauwen loopt. Maar met een wereld dat al anderhalf jaar op slot zit en de mensen die eindelijk weer 'eruit' mogen, is het ergens wel een beetje te verwachten dat men helemaal los gaat. Gewoon even de gekte eruit

14 juli 2021 om 11:31

Het is een mooi betoog en je hebt een punt. Alleen is het geen reactie op mijn post. Mijn punt is namelijk niet dat ze geen toernooi mogen organiseren omdat er hooligans zijn. Mijn punt is dat je ze niet mag belonen na deze wanpraktijken en ik vind persoonlijk dat ze op deze wijze mogen boeten voor hun daden. Nogmaals, een boete voor de voetbalbond zet geen zoden aan de dijk en zal het probleem nooit oplossen, noch voorkomen. Voorkomen doe je door ze niet toe te laten in een land, of uit te sluiten van deelname. Oplossen doe je waarschijnlijk nooit.

Met je laatste alinea ben ik het dan weer volledig mee oneens. Een beetje los gaan omdat je er uit mag is iets anders dan random mensen aanvallen en wetten overtreden. Of zou je het ook logisch vinden als 1 van die dwazen een familielid van jou helemaal kort hebben geslagen? "ach, ze kunnen er eindelijk weer uit".

14 juli 2021 om 11:50

In dat geval had ik je punt gemist en ben ik een rasechte titel reageerder die afgaat op de eerste zin . Met die laatste allinea praat ik niks goed, maar ik probeer een beetje te begrijpen waar het vandaan komt. Zeker als ik hierboven (jij niet) lees dat het gaat over een trend. Dat is naar mijn idee niet waar. Ik zie het nu meer als een uitlaatklep (fout daar gelaten, maar situationeel begrijpelijk). Maar niet iets dat we keer op keer zien (in Engeland of elders) en steeds erger wordt.

gewoon geen Engelse supporters op het WK. Die idioten mist helemaal niemand en ze veroorzaken alleen maar enorme onrust.

14 juli 2021 om 12:43

En Russen en Polen? En Hongaren?

Heel leuk deze one liners, jezelf op de borst slaan omdat wij Nederlanders zo braaf zijn. Deze teksten scoren altijd goed hier. De meesten hebben een kort geheugen als het om supporter geweld aankomt. En nu deze selectieve verontwaardiging.

Een land waarvan de supporters telkens boe roepen tijdens volkslied van de tegenstander. Walgelijk!

Waarom kon het mensen iets schelen dat mensen gratis probeerden binnen te komen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Engeland

FIFA ranking: 4
104 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
O. WatkinsAanvaller
S. HollandUnknown
G. JonesUnknown
H. KaneAanvaller74
J. PickfordKeeper70
R. SterlingAanvaller73
B. SakaAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Engeland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Engeland.

0 fans
Verdediger, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Manchester United 8 0 2 0
2020/2021 Manchester United 34 2 11 0
2019/2020 Manchester United 38 1 6 0
2018/2019 Leicester City 31 3 6 1
2017/2018 Leicester City 38 2 7 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ole Gunnar Solskjaer krijgt van spelers verwijt over Harry Maguire’

Ole Gunnar Solskjaer heeft voorlopig het vertrouwen behouden als manager van Manchester United, maar het is maar de vraag hoe lang de baan van de Noor nog veilig is. The Times...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 26 oktober
Liverpool lijkt voorlopig af te haken in de strijd om Kingsley Coman. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren