V/d Gijp oppert opvallende vervanger voor Berghuis: ‘Hij is echt op de brommer’

Dinsdag, 6 juli 2021 om 10:51Mart van Mourik • Laatste update: 10:51

Gyrano Kerk zou een uitstekende optie zijn voor Feyenoord, zo liet René van der Gijp maandagavond weten tijdens De Oranjezomer van SBS. De 25-jarige aanvaller van FC Utrecht is volgens de analyticus vaak ‘iets te zwaar’, maar met name vanwege zijn snelheid maakt Kerk veel indruk.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zou Gyrano Kerk bij Feyenoord passen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door jaimy87)

Ga je van de beste rechtsbuiten in de ED naar een blind paard dat zich enkel heeft bewezen in de middenmoot, goed plan Rene!

5 juli 2021 om 21:22

Tja, noem maar eens een vervanger van het kaliber Berghuis die naar Feyenoord wil komen en betaalbaar is. Feyenoord heeft ook geen geld als water.

5 juli 2021 om 21:30

Er is geen waardige opvolger voor Berghuis. En iedereen weet dat Feyenoord geen geld als water heeft, waarom word dit altijd benoemd?? Geld van Berghuis word gewoon geïnvesteerd in jonge gasten. Sini of Linssen kunnen ook RB spelen en die kunnen daar best gaan verassen.

5 juli 2021 om 21:33

Hebben momenteel Baldé, Conteh en Azarkan in de selectie en eventueel Sinistera. Zijn dat nu al spelers van het kaliber Berghuis? Nee, maar dat was Steven Berghuis zelf ook niet toen hij binnenkwam bij Feyenoord.

6 juli 2021 om 00:13

Wellicht een gek idee, maar wanneer senesi blijft zou ik het geld even op zak houden. Laat Slot het met deze selectie doen, tot iig de winterstop. Geef de jeugd een kans, zitten ook nieuwe talenten bij. Nu lees ik 8.5 miljoen voor Veerman. Niet doen Feyenoord. Ik acht de huidige selectie in staat om voor plek 3 te gaan. Kijk in de winterstop waar je staat...

6 juli 2021 om 12:54

En dan vergeet je Conteh. Die zag ik als invaller ook op de brommer aan de rechterkant. Kerk er nog bij dan zit je lekker ruim in de rechtsbenige vleugelaanvallers.

5 juli 2021 om 21:40

Maar is er geld voor beter? Dat is de vraag. Kerk zal niet de speler zijn die Feyenoord op een hoger niveau zet. Maar voor de Eredivisie is het een prima aanvaller.

5 juli 2021 om 22:14

@el barto, er is wel geld, er zijn al wat spelers weg en er gaan nog spelers weg, maar als er geen geld is voor meer moet je niks halen. Voor spelers van zijn niveau moet je geen miljoenen neerleggen...jeugdspelers de kans geven en anders gewoon scouten in wat landen waar goedkopere spelers te halen zijn. Het mooie is dat Gijp etc altijd roepen dat Feyenoord creatiever moet zijn en niet met bord op schoot moet scouten maar vervolgens vaak ineens met dit soort "versterkingen" aan komen zetten. Het verleden heeft uitgewezen dat Feyenoord hiermee moet stoppen.

5 juli 2021 om 22:31

Zie dat NJfromVOL hieronder hetzelfde zegt. Niet gezien, vergeef me mijn originaliteit

5 juli 2021 om 22:29

Volgens mij is Utrecht al 6 jaar subtop van Nederland, dus middenmoot is een beetje denigrerend. Daarnaast zal iemand van het kaliber Berghuis niet naar Feyenoord gaan, zelfs niet blijven.. Dus je gaat er altijd op achteruit. Dat zal bij Utrecht net zo zijn als Kerk vertrekt.

6 juli 2021 om 16:01

Ik zou het 5 jaar geven, Utrecht werd in 2015 11e in de Eredivisie en de jaren daarna is het gemiddeld een zesde plek.

6 juli 2021 om 11:37

Wij gaan meer voor dit blinde paard bij een middenmotor vangen, dan jullie voor een rechtsbuiten die de beste speler bij een subtopper is

9 juli 2021 om 10:30

Tikkeltje blind is hij wel maar kijk je überhaupt voetbal? Utrecht speelt in de subtop, niet in de middenmoot.

Owja nog meer middelmaat naar Feyenoord praten. Dit lijkt me echt geen versterking, het enige dat hij heeft is snelheid. Nee ik heb geen idee waarom Gijp denkt dat dit een versterking is voor Feyenoord, laat staan dat hij Berghuis moet vervangen

5 juli 2021 om 21:40

Dit zijn dezelfde 'analisten' die straks Feyenoord van 'bord op schoot scouting' verwijten. Kerk is snel en daarmee is werkelijk alles gezegd. Geen techniek, geen overzicht, geen voetballend vermogen. Gijp zou voor straf 2 weken niet mee mogen doen aan "de Oranjezomer"

5 juli 2021 om 22:20

Feyenoord is iig geen geld kwijt aan een bolide.. Hij is immers op de brommer. Scheelt!

On: Totaal andere type speler die het vooral van fysiek moet hebben. Vind hem een soort Babel.

6 juli 2021 om 12:45

Ik snap hem ook niet. De snelheid van een Ferrari, maar voor de rest is het een Lada.

Als Utrecht fan zeg ik tegen Feyenoord: halen! Echt een man met overzicht, goeie trap, goede eerste aanname, zeer doelgericht, scoort altijd een 7 en maakt altijd zijn goaltje. Had ik al gezegd dat hij goed met het hoofd is en met zijn linkerbeen? Zeker een miljoen of 10 waard die Kerk, voor de helft laten we hem ook gaan, ik bedoel niet gaan!

5 juli 2021 om 22:13

Zoals jij m schetst zie ik Kerk ook haha. Leuke speler als er veel ruimte achter de verdediging ligt. Maar alles wat jij noemt schiet hij idd in tekort. Beetje Luciano narsingh 2.0

6 juli 2021 om 08:26

Ik zat meer te denken aan een type Elvis Manu. Veel hang en vliegwerk, en dan maar hopen dat er wat nuttigs uit komt.

6 juli 2021 om 14:51

Elvis Manu, dat was me dr eentje. Manutelli haha.

6 juli 2021 om 16:02

Eerder Luciano Narsingh 0.5. Narsingh heeft nog best goede jaartjes gehad al met al hoor, heeft potverdrie zelfs Nederlands elftal gehaald.

Aub niet zeg. Wat is die Kerk toch overschat. Kan alleen maar hard rennen, geen overzicht, een echte egotripper en afwerken kan die ook niet. Ga maar gewoon voor die Argentijn waar al een tijdje over geschreven is.

5 juli 2021 om 21:32

Dat is allemaal waar, hij verprutst 30 momenten in een wedstrijd maar is vaak beslissend. Het duurde een hoop ergenis voor ik daar achter was.

5 juli 2021 om 21:49

Tsja 30 is iets te veel. Voor Utrecht natuurlijk een prima speler. Maar in het voetbal wat Slot wilt spelen is het een speler van niks. Kerk moet je gebruiken in de counter niet met pressie voetbal en hoog op het veld staan.

Echt de slechtste optie die ik in lange tijd heb gehoord. Dan was de suggestie voor Amrabat van 34 nog beter.

Ik breng hem persoonlijk! Kerk in vorm is dodelijk alleen dat is ie 1x per 17 duels… verder mist hij gewoon veel facetten die een echt goede speler wel heeft. Zijn kracht is zijn snelheid en daar houdt dan ook wel op. Geen goede pass, geen bijzonder schot, nul overzicht en met name nul voetbalintelligentie

In plaats van Gyrano Kerk nemen, kunnen we dat ook gewoon niet doen. nee dit is basasicoglu 2.0, op de brommer en verder mwah.

Analisten: “Feyenoord moet Kerk halen als vervanger Berghuis”. Dezelfde analisten “Feyenoord haalt alleen maar middelmaat uit de Eredivisie en moet een keer stoppen met ‘bord op schoot scouting’ en buitenlandse spelers halen”.

Utrecht wil een miljoen of 9. Onhaalbaar voor Feyenoord en daar moeten ze ook niet rouwig om zijn. Kerk is inderdaad op de brommer maar ik vind hem wel wat voor bovenkant Championship. Leeds wilde hem hebben toen ze net gepromoveerd waren. Als je die nu ziet betwijfel ik of ie mee kan in de PL. Misschien middenmoot Bundesliga, Augsburg oid.

Echt, ik krijg af en toe het idee alsof het analistenkorps in Nederland gewoon Feyenoord de middenmoot in wíl praten. Heeft Feyenoord een goede speler op het oog, 'gaat hem nooit worden, ziet Feyenoord niet als een stap hogerop'. Wordt Feyenoord een goede FR speler in verband gebracht met een andere club 'die zal wel weg willen, wat heb je nou bij Feyenoord te zoeken', en het bontst maken ze het qua scoutingsadviezen. Alleen maar tergende middelmaat opperen en dan vervolgens weer lekker opportuun zeiken dat het aankoopbeleid toch zo matig is bij Feyenoord. Geef mij Arnesen maar die lekker z'n eigen weg inslaat en niet naar dit soort pundits z'n oren laat hangen. Wat een armoe.

Ik denk niet dat Kerk kan tippen aan de kwaliteiten van Berghuis. Ik ben erg benieuwd wanneer de kogel door de kerk gaat als het om de transfer van Berghuis naar Ajax gaat. Het kan toch niet anders dan dat Berghuis gaat schitteren in de Champions League. Het zou wel een geweldige stunt zijn.

6 juli 2021 om 13:01

Feyenoord zal sowieso geen speler kunnen aantrekken die wel kan tippen aan de kwaliteiten van Berghuis.

Ha ha Kerk. Die analisten kunnen we toch ook niet serieus nemen?

De meeste spelers van Utrecht slagen niet bij Feyenoord de laatste jaren!

1e aanname is niet goed? Oh, en zijn 2e dan? Wat een dom gezwets weer. Aanname volstaat.

Mitchell van Bergen van Us Heerenveen is ook echt een brommer en een stuk goedkoper! Voor 2 miljoen mag Feyenoord hem hebben! (en wij maar lachen)
De zoveelste subtopper van een subtopper, daar word Feyenoord toch niet beter van! Samba Sam Larsson was echt goed, maar wat heeft hij in de Kuip laten zien?

Komt altijd veel dreiging vanaf Kerk. Leuk om te zien als je in het stadion bent. Jammer dat het zo vaak bij dreiging blijft, want hij weet het ook bijna altijd te verprutsen.

Ik denk dat er Feyenoord genoeg vergelijkbare types als Kerk in de selectie heeft (wellicht nog niet zo ver als Kerk). Het systeem van slot heeft ook geen echte buitenspelers dus de noodzaak bij het aankopen van een speler zal gericht zijn op andere posities zoals bijvoorbeeld rcv en ca. Niet doen dus...

Niet doen. Kerk moet het vooral van z'n fysiek, snelheid schietkracht hebben. Leuk voor een counterploeg die veel op de eigen helft verdedigd en er soms snel uit moet komen maar niet voor Feyenoord die veel wedstrijden op de helft van de tegenstander spelen.
Feyenoord moet gaan voor een technische aanvaller die net als Berghuis kansen kan creeeren voor anderen en een wedstrijd kan openbreken.

Laat Feyenoord zich maar meer richten op spelers in het buitenland. Er zijn genoeg types als Kerk hier in Nederland die heel goed kunnen spelen in de diepte maar niet zullen kunnen aanklampen bij de top van Nederland. Vind Kerk een goede speler, maar zou hem adviseren om lekker naar het buitenland te vertrekken waar hij beter gebruik kan maken van zijn kwaliteiten dan bij Feyenoord.

Wat een flauwekul zeg. Kerk kan vooral hard rennen en heeft zich in de afgelopen twee jaar nauwelijks ontwikkelt. Twee jaar terug stond hij nog op het lijstje bij Psv, maar ik ben erg blij dat we daar niks mee hebben gedaan. Zonde, want hij heeft wel snelheid, power en doelgerichtheid, maar het ontbeert hem aan overzicht en techniek. En laten die twee punten nou juist sterke punten van Berghuis zijn.

Die Gijp roept ook maar wat. Tja, als je elke dag 3 uur op de tv komt, komt er kennelijk ook veel onzin uit. Bankrekening wordt wel lekker gespekt.

Dit is echt de domste optie ooit genoemd. Dan heb je echt totaal niet door wat Slot aan het proberen is. Een counter vleugelaanvaller die alleen hard kan rennen en nog net zo duur is als Berghuis ook. Haha, wat een debiele suggestie.

Dat past echt exact in het straatje van de Rotterdammers, te groot voor een servet, te klein voor een tafellaken. Typische Feyenoord aankoop in mijn ogen, waardoor ze niet aan kunnen haken bij Ajax en zelfs niet bij PSV en AZ krijgen ze het nu ook moeilijk mee.

Met spelers als Senesi bv. zijn ze veel slimmer bezig en vooral, gebruik die opleiding eens, je gaat mij niet vertellen dat Burger minder is dan Diemers en Azarkan minder dan Linssen. In de succes jaren had Feyenoord vooral veel jeugd gemixed met ervaring.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller3413
L. SinisterraAanvaller3012
J. BijlowKeeper220
R. NelsonAanvaller212
T. JansenKeeper00
O. MarcianoKeeper120
D. RemieKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

2 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 19 mei
Manchester City ziet in Kalvin Phillips een geschikte opvolger van Fernandinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren