Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Barcelona laat niets heel van Van Bommels Antwerp; Porto wint ook overtuigend

Laatste update:

Barcelona is de groepsfase van de Champions League gestart met een klinkende zege op het Royal Antwerp van Mark van Bommel. Dankzij João Félix (2x), Robert Lewandowski Jelle Bataille (eigen goal) en Gavi werd er een overtuigende 5-0 zege geboekt. In dezelfde groep was FC Porto met 1-3 te sterk voor Shakhtar Donetsk.

Barcelona - Royal Antwerp 5-0
Xavi koos ervoor om zijn basiself ten opzichte van de 5-0 zege op Real Betis slechts op twee posities te wijzigen. Ilkay Gündogan kwam in de ploeg voor Oriol Romeu en vormde een middenveld met Frenkie de Jong en Gavi, terwijl Raphinha als rechtsbuiten de voorkeur kreeg boven Ferran Torres. Bij Antwerp moest Gyrano Kerk genoegen nemen met een plek op de bank. Owen Wijndal, Jurgen Ekkelenkamp en Vincent Janssen begonnen daarentegen wel in de basis.

De Catalanen wisten de ban na tien minuten al te breken. João Félix werd vrijgespeeld na een flitsende aanval en schoot vervolgens in de korte hoek raak: 1-0. De marge werd in de achttiende minuut verdubbeld door Robert Lewandowski, die scoorde na een aanval uit het boekje. De Jong stuurde João Félix met een ragfijne steekpass de diepte in Lewandowski had de bal hierna voor het intikken na een voorzet op maat van de Portugees: 2-0. Luttele minuten later was ook de 3-0 al een feit, al viel doelman Jean Butez ditmaal niks aan te rekenen doordat een voorzet van Raphinha via de schouder van Bataille en eigen doel belandde.

Barça slaagde er na rust in de score verder uit te breiden. Gavi kreeg de bal na een scrimmage voor zijn voeten en joeg de bal vervolgens onberispelijk in de bovenhoek: 4-0. De ploeg van Xavi weigerde gas terug te nemen. Ditmaal was het Raphinha met een afgemeten voorzet op João Félix, die bij de tweede paal raak kopte: 5-0.

Shakhtar Donetsk - FC Porto 1-3
De thuisploeg, die onder leiding stond van de Nederlandse trainer Patrick van Leeuwen, keek binnen tien minuten al tegen een achterstand aan. Galeno toonde zich het meest alert door uit de rebound van dichtbij af te ronden: 0-1. Shakhtar kwam echter al snel weer langszij via Kevin Kelsy, die een voorzet van Yukhym Konoplya tegen de touwen kopte: 1-1. De bezoekers liepen binnen het half uur uit alsnog uit naar een ruime voorsprong. Galeno strafte slordig balverlies van de Oekraïners eerst voor het eigen zestienmetergebied af, waarna Mehdi Taremi vogelvrij de 1-3 binnen kon schieten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ge-nie-ten. Na de terugkeer van spelers die bij hun nationale elftal hebben gespeeld lijkt Barcelona een nieuw niveau te hebben ontdekt. Eerst Real Betis, nu Royal Antwerp. Het klinkt misschien voorbarig, maar ik weet waar ik naar zit te kijken. Dit Barcelona is van een beduidend ander niveau dan wat we in de afgelopen jaren hebben gezien. Ondanks dat er tegen mindere ploegen werd gespeeld. En dat heeft zonder twijfel te maken met de komst van João Cancelo en João Félix, wat meteen voor een vreemd onderbuikgevoel zorgt; is de club in staat om in de aankomende zomer hun tijdelijke contracten om te zetten in een permanent verblijf? Met elke wedstrijd die ze spelen lijkt hun transfersom hoger en hoger te worden. En tegelijkertijd, hoe minder en minder waarschijnlijk het wordt dat Barcelona in staat is om hen definitief vast te leggen. Het lijkt erop dat de club weer eens creatieve constructies zal moeten verzinnen om terug te keren naar de welbekende 1:1 regel, waardoor de komst van het tweetal gefinancierd kan worden met de verkoop van een speler als Raphinha en enkele andere overbodige spelers. Want ik durf inmiddels wel (compleet voorbarig en waarschijnlijk subjectief) te stellen dat Barcelona weer op de weg terug is naar de wereldtop als ze dit tweetal definitief weten vast te leggen.

19 september 2023 om 23:22

De club moet er in ieder geval alles aan doen om die twee definitief vast te leggen inderdaad met de verkoop van spelers en het hopelijk ver komen in de Champions League kunnen we hun definitieve komst financiëren

19 september 2023 om 23:26

Compleet voorbarig inderdaad. Het is tenslotte maar Antwerp. Deze poule moet je fluitend als winnaar afsluiten en dan begint pas de CL league officieel. Dan wil ik weleens zien hoe Barca het doet tegen een City, Bayern(alsjeblieft niet), Arsenal, Real, PSG etc. Maar ook tegen een Dortmund of Leipzig in een tweeluik. Of de ploegen uit Milaan. Barca heeft de laatste jaren zo slecht gepresteerd in de CL. Ik heb er zelfs nu nog niet echt vertrouwen in. Maar we spelen weer 433, hij stelt rasvoetballers op, kiest voor de aanval en tot nu toe loopt het mede dankzij de Portugezen als een trein. Benieuwd wat het niveau kan worden van dit team. Ook je bank is op zich sterk met Christensen(denk dat Araujo-Kounde het basisduo zal worden), Inigo Martinez, Gavi, Ferran Torres, Yamal, Fermin Lopez, Romeu. De backup backs wel duidelijk minder. Hopelijk kan Vitor Roque in januari aansluiten. De laatste berichten hieromtrent waren echter weinig hoopgevend: dat wordt gezien het salarishuis pas in de zomer mogelijk.

19 september 2023 om 23:41

Zonder twijfel, maar tegelijkertijd lijkt me het niet misplaatst om een onderbuikgevoel van twijfel te hebben over de club in de Champions League. En natuurlijk gaat het maar over twee wedstrijden tegen zwakke tegenstanders, maar tegelijkertijd zien we patronen, systemen en combinaties die we niet meer hebben gezien sinds de voorhoede met Messi, Suárez en Neymar. Zoals ik hierboven aangeef, ik weet wat ik zie. Dit is anders dan wat we in de afgelopen jaren hebben gezien.

20 september 2023 om 00:02

Eens maar Felix, Raphinha, Yamal, Frenkie, Gundogan en Gavi zijn ook hele balvaardige en technische voetballers. Hun eerste aanname, balgevoel en inzicht is van een belachelijk hoog niveau. En in balbezit heb je centraal op het middenveld nog een extra en soortgelijke type erbij met Cancelo. Je ziet Lewa ook ineens weer helemaal opbloeien met dit soort spelers om zich heen. En dan was Pedri er nog niet eens bij..Ferran viel trouwens erg gretig en goed in. Die heeft duidelijk weer enorm veel zelfvertrouwen en durft weer continue op directe tegenstanders af te dribbelen. Hele mooie ontwikkeling om te zien.Eind oktober gelijk de eerste graadmeter: El Clasico!Dat middenveld van Real is misschien nog wel absurder dan die van ons.

20 september 2023 om 00:08

@Joga_Bonito10

Yes helemaal mee eens, Sinds Ferran een sportpsycholoog heeft zie je enorm veel verbetering in hem. Toch denk ik dat we enorm veel kans hebben om van real te winnen. Hun middenveld is wel absurd goed maar ben daar niet bang voor. Op de aanval en verdediging gaan ze het heel lastig krijgen tegen ons.

19 september 2023 om 23:30

Je kunt het niet maken om Raphina te verkopen hij was vandaag toch lekker bezig Wijndal is eigenlijk compleet door het ijs gezakt tegen Raphina en tegen Yamal maar dat is ook niet zo raar.

Als je mee wilt doen om alle prijzen heb je een brede selectie nodig spelers als een Sergi Roberto en een Romeu dat zijn de jongens die je moet verkopen de rest kan je toch beter gewoon houden en dan maar geld verdienen met het ver komen in de CL.

19 september 2023 om 23:44

Uiteindelijk zal er een dragende speler zijn die moet worden verkocht om de komst van Cancelo en Félix te realiseren, of dat nu Raphinha of een andere speler is. De realiteit is dat Barcelona waarschijnlijk een dragende speler moet verkopen om terug te keren in de 1:1 regel. Met de verkoop van Romeu of Roberto kom je daar niet.

20 september 2023 om 00:21

Nouja als Yamal en Ferran zich zo blijven ontwikkelen dan zou ik dat eerlijk gezegd wel als een optie zien. Want laten we eerlijk zijn. Is Raphinha nou zo cruciaal? Ik denk dat dit elftal prima zonder hem kunnen. Zeker als je 70 a 80 miljoen of misschien zelfs meer ervoor kan vangen lijkt me dat een no brainer.

20 september 2023 om 06:16

Je kunt stellen dat Barca misschien niet of niet zo makkelijk kampioen was geworden zonder Raphina. Want Lewandowski besloot na het WK amper tot niet te scoren. Waardoor Raphina vaak met winnende goals en assists kwam.

19 september 2023 om 23:34

Jullie speelden goed, met mooicombinatievoetbal, al schrok ik wel van de verdediging en keeper van Antwerp. Voor een CL wedstrijd was het wel machtig leeg had ik het idee als ik het schakelkanaal af en toe zag. Klopt dit?

19 september 2023 om 23:41

Vooral de hoeken in de eerste ring achter het goal zijn tamelijk leeg. Omdat je naar het schijnt op je stoel moet staan wil je de wedstrijd uberhaupt kunnen volgen. Het zicht is zeer beperkt.

19 september 2023 om 23:50

Achso, makes sense. Had zelf het idee dat alle toeristen nu naar PSG zijn gegaan

19 september 2023 om 23:56

Tja wat hebben ze daar te zoeken? Messi en Neymar zijn pleite 😜

20 september 2023 om 09:04

@la~decima

Montjuic is minder makkelijk bereikbaar dan Camp Nou voordien. Daarnaast loop het stadion zeker niet vol voor een wedstrijd tegen (met alle respect overigens) Antwerp. Van de 55.000 waren er gisteren 45.000 aanwezig. Zoals @joga_bonito10 ook zegt zijn de hoeken echt een vreselijke plek, je ziet nauwelijks iets en die plekken geraken moeilijk verkocht.

Het is even roeien met de riemen die ze hebben, tegen dat het Camp Nou af is kunnen we terug genieten van een avondje Camp Nou.

19 september 2023 om 23:47

Erg voorbarig, maar wat ik tot nu toe zie kan mij erg bekoren. Joao Felix lijkt enorm de lol in het voetbal te hebben ontdekt, nu hij met like-minded voetballers op het veld staat. Cancelo voegt enorm veel dynamiek toe.

Ik wil het tegen de grotere ploegen nog wel zien, zoals Porto uit volgende keer. Het zou heerlijk zijn als we de Europese subtop weer ruim de baas zijn.

Verder denk ik dat we Joao Felix na dit seizoen contracteren kunnen vergeten. Hij heeft een contract tot 2029 omdat hij moest verlengen om de deal naar Barca door te laten gaan en hij wordt zo steeds meer waard. Dus hij moet of zelf expliciet naar Barca willen, of er moeten gekke dingen in de CL gebeuren waardoor Barca ineens kan investeren.

19 september 2023 om 23:58

Weet je wat me zo lastig lijkt voor de achterban? We weten niet eens wat realistische scenario's zijn. Stel nou dat Barcelona de kwartfinale of de halve finale van de Champions League haalt, is het dan realistisch om te denken dat de verkoop van Raphinha de komst van João Félix kan financieren? We hebben geen flauw idee. João Félix forceerde zelf een transfer naar Barcelona, daar hoeft het probleem niet te liggen. Maar is de financiële situatie dusdanig slecht dat we nog veel langer moeten wachten op dit soort grote aankopen?

20 september 2023 om 00:33

Ik dacht laastst te lezen dat de verwachting is dat de club de volgende transferzomer weer op een redelijk normale manier geld uit kan geven. Het schijnt de goede kant op te gaan met de financiën, niet vergeten dat je Fati en bijvoorbeeld een Raphina verkopen. Langlet moet verkocht worden, daarnaast zit je te ruim in de centrale verdedigers en zal er nog een weg moeten want je hebt García ook nog eens. Dus er zijn meer dan genoeg mogelijkheden denk ik zo.

20 september 2023 om 01:12

Garcia, Lenglet en Alonso moet je sowieso van de hand doen. Wat mij betreft Sergi Roberto ook.

20 september 2023 om 10:52

Dat waren inderdaad wel de berichten Fcvoetbal, maar onlangs is de salary cap voor Barca in de winter op 290 miljoen ofzo gesteld. Ter vergelijking, die van Real ergens in de 700.
Barca heeft het salarishuis gigantisch afgebouwd (met 150 miljoen deze zomer), maar zit nu nog steeds rond de 400. Op die manier is het dus enorm lastig om nieuwe spelers te halen, en ook Victor Roque inschrijven is waarschijnlijk onhaalbaar.

Waarom de cap zo laag is weet ik niet zo goed, en ik heb natuurlijk ook geen idee hoe de cap er in de zomer uitziet. Maar volgens tebas schijnt de verkoop van een dragende speler de meeste problemen wel op te lossen, dus wellicht dat we dan bij Raphinha of Ferran ofzo uitkomen.

20 september 2023 om 14:03

Of Ansu Fati

20 september 2023 om 14:38

Dat is ook zeker een optie! Wel nog sterk afhankelijk van zijn ontwikkeling bij Brighton natuurlijk, en het is maar de vraag of Felix volgend seizoen er weer is.

21 september 2023 om 10:53

@guaporta Mij bekruipt hetzelfde gevoel. Stel we beleven een goed seizoen in de CL, laten we zeggen kwartfinale. Kunnen we dan een grote aankoop aan door de hogere inkomsten? Geen idee. Er komen telkens nieuwe financiele trucs en geld van allerlei kanten, maar wat de werkelijke staat is.. Ik heb het jaarrapport geprobeerd te doorgronden, maar ook daar word ik niet wijzer van.

19 september 2023 om 23:50

Ja jullie zijn uiteraard 100x sterker dan ons hopelijk pakken we punten tegen Porto & Shaktar

19 september 2023 om 23:59

Hoop het ook. Dat maakt die laatste wedstrijd in Antwerpen, waarvoor ik hopelijk nog kaarten kan krijgen, nog interessant!

20 september 2023 om 00:28

Ik heb helaas dit seizien nog geen wedstrijd van Barcelona kunnen zien, maar ik zal er eens tijd voor vrij maken. Ik ben wel weer eens toe aan een mooie wedstrijd.

20 september 2023 om 11:36

Als Portugees en Benfica fan heb ik altijd de keuze van Joao Felix voor Atletico betreurd. Het was ongetwijfeld Paulo Futre die hem heeft overhaald. En uiteraard ook het vele geld. Maar een vechtmachine als die van Simeone, dat kon natuurlijk nooit goed gaan.
Ook heeft hij de pech gehad om in de PL juist bij de in de put zittende Chelsea terecht te komen.
Felix is niet een speler die een hele club op zijn schouders kan dragen maar bij een club die mooi voetbal wil spelen, is hij tot grote dingen in staat.

Wat heb ik deze heerlijke avondjes toch gemist, dit elftal is echt een genot om naar te kijken en het oogt ook nog eens enorm gretig en besef dat Pedri en Araujo er nog geen eens bij zijn, we moeten er natuurlijk ook wel even bijvermelden dat Antwerp vanavond en alle opzichten zwaar tekort kwam maar de complimenten mogen zeker naar Barcelona, wederom weer echt genoten Visca Barca🔵🔴

Joao Felix man van de wedstrijd,

Geweldig wedstrijd gezien van barca, en wat was het toch genieten, iedereen speelde geweldig en wat hou ik toch van dit aanvallend spel, zo moet barca altijd spelen en Lewandowski voelt zich als een vis in het water, met 3 echte aanvallers naast zich ipv van dat Gavi naast hem staat heb dat altijd gezegd.

Tuurlijk was het maar Antwerpen, Maar je ziet de Energie en Honger bij deze ploeg zoals ik al zei tegen Betis, deze ploeg heeft iets speciaals en als ze zo blijven presteren zie ik ze ver komen in de UCL en hoop het ook met heel erg. Het vertrek van dembele die mis je niet.

Verder Lamine viel leuk in had bijna zijn eerste in de UCl gemaakt, en ook de jongste speler die zijn debuut maakt in de UCL, dit wordt een geweldenaar over een paar jaar als alles goed verloopt.

Heel erg blij met deze overwinning en hoop dat barca het zo doorzet.

Alvast slaaplekker allemaal en nog een fijne week gewenst. Forca barca💙❤️

19 september 2023 om 23:27

Vooral het niet voelen van het vertrek van Dembele is echt top. Veel mensen hier dachten dat we aanvallend niks gingen klaar spelen toe hij vertrok. Zo te zien heeft hij ons meer nodig dan wij hem volgens mij.

19 september 2023 om 23:31

@barcalover123

Ja klopt helemaal, ik ben wel blij dat hij is vertrokken want op dembele kan je niet bouwen, is elk seizoen toch weer lang geblesseerd. Trouwens leuk feitje sinds Dembele bij PSG is

7 Wedstrijden gespeeld
0 Goals
0 Assist

19 september 2023 om 23:40

Ik wil nu niet mijn gelijk kopen halen, oké een klein beetje wel. Maar Dembele was toch in niks in Barcelona speler. Een hardloper die rendeerde met ruimte, die je bij Barcelona nooit hebt. Maar verder van de 10 keer zich negen keer vastliep of gewoon blind over de achterlijn rende/schoot.

Spelers als Yamal en Felix heb je als Barcelona veel meer aan, hebben veel meer Barcelona dna. Dembele zou je nooit gaan missen.

19 september 2023 om 23:47

@Martijn R

Ja, Maar Ousmane dembele was heel belangrijk voor ons, hij is onder Xavi echt opgebloeid, en zowat de beste speler ter wereld geworden op zijn positie rechtsbuiten. Lamine is net als Dembele kwa speelstijl maar dan nog doelgerichter wat veel fijner is ook.

19 september 2023 om 23:55

Alleen mist Yamal wel die echte topsnelheid op lange afstand en die tweebenigheid. Yamal is daarentegen een veel slimmere voetballer met veel meer inzicht en gogme.

19 september 2023 om 23:56

Vind Lamine wel wat verfijnder dan Dembele, ook een hoger voetbal IQ

20 september 2023 om 00:12

@EI_Guaje7

Klopt, Lamine maakt altijd de juiste keuzes ook. Vergeleken met Dembele die soms zelf geen idee heeft wat ie moet doen als hij de bal heeft. In Lamine zie ik ook zoveel meer potentie. Blijf het wel jammer vinden dat hij niet voor mijn land Marokko heeft gekozen. Maar goed in spanje gaat hij het zeker ook geweldig doen met Pedri Gavi Balde etc,

20 september 2023 om 00:14

@Joga_Bonito10

Lamine is wel snel hoor, maar niet zo snel als dembele inderdaad, Als die jonge zonder teveel druk en blessureleed dit blijft volhouden wordt hij zonder twijfel een van de beste ter wereld. La Masia is ook zo’n unieke en mooie jeugdopleiding met al die talenten die barca heeft.

20 september 2023 om 08:49

@barcalover123

Ik vond het oprecht kut dat Dembele vertrok omdat ik in hem inderdaad een profiel zag die we bij Barça niet hebben. Het vertrouwen in Lamal vond ik nog te vroeg en zeker tegen de topploegen kan je een inform Dembele wel gebruiken. Wel wat blijkt, Dembélé missen we op dit moment helemaal niet omdat het team nu ook anders staat. Joao Felix geeft nu van links wat meer aanvallende mogelijkheden met Baldé, Cancelo bestrijkt die flank en zorgt voor een mannetje meer op het middenveld waardoor spelers als Gundogan en Gavi vaker kunnen infiltreren.

Waar we vorig seizoen al het gevaar quasi van rechts kwam, komen we nu van alle kanten en dat is prima opgelost door Xavi. Hopelijk kunnen we Joao Felix definitief vastleggen, hij is tenslotte maar 23 (wordt er 24 in November) en dan gaan we nog mooie jaren tegemoet in Montjuic en binnen 2 jaar in het vernieuwde Camp Nou.

Lekker avondje Barcelona gekeken. Net als afgelopen zaterdag een afgetekende 5-0 i.c.m. lekker combinatiespel. Vooral in de final third is het soms 1/2 aanrakingen en men staat vrij voor het doel. Zou zeggen lekker doorgaan.

Geen schande voor Van Bommel en Antwerp.

Dit is het beste Barcelona in jaren. Nog veel teams gaan zweten tegen dit elftal.

Hoe groot verschil Joao Felix en Joao Cancelo maken bij Barcelona is wel indrukwekkend zeg. Zeker die eerstgenoemde schittert tot nu toe in een Barcelona shirt. Ben benieuwd wat Barcelona dit jaar in de CL kan doen. Want die gaan nu echt wel de KO fase halen haha.

19 september 2023 om 23:27

Het is toch logisch dat die 2 renderen? dat zijn typische barca spelers de meeste snapte ook niet waarom hij voor Atletico koos maar gelukkig is die nu waar hij hoort te zijn.

19 september 2023 om 23:35

Was Atletico niet de enige zo gek om dat bedrag op tafel te leggen dat Benfica wou?

Balde moet nog even werken aan zijn voorzetten, want na jarenlang gewend te zijn aan Jordi Alba’s aanvallende inzicht is dit soms wel erg matig. Verdedigend en opkomend is hij wel erg sterk en natuurlijk nog enorm jong.

19 september 2023 om 23:27

@Barca—070

Dat komt wel goed, is nog maar 19 geloof ik en heeft alle tijd om zich daarin te ontwikkelen.

19 september 2023 om 23:28

Daarin tegen liever naar de matige voorzetten kijken dan die rotkop van Alba met zijn gezeik. Man ik was als supporter er opgegeven moment echt helemaal klaar mee.🥲

Die keeper van Antwerp was wel echt een potje matig zeg. Ook zag je zo duidelijk hoe kwetsbaar hun centrum was als het tempo een beetje werd opgeschroeft.

vooral blij om te zien dat Gavi weer functioneert als een normale middenvelder. Dat is ook een gevolg van de komst van Felix. Frenkie tikt een bizar hoog niveau aan al langere tijd. Hij en Bellingham worden smaakmakers van La Liga.

Lewandowski z'n spel was ook goed vandaag. miste wel weer een aantal grote kansen. Lamine ook weer van genoten.

20 september 2023 om 12:42

Vertrek Busquets heeft Frenkie goed gedaan. Mooi om te zien dat hij z'n potentie nu waar maakt. Net als bij Felix. Leuk om te zien dat ze nu in juist systeem helemaal opleven.

20 september 2023 om 14:41

Frenkie speelt al een seizoen lang uitstekend, en is nu Busquets weg is gegaan nog wat meer uit de schaduw gestapt. Ik denk niet perse dat die nu heel veel beter speelt dan vorig seizoen, maar wel dat die in dit systeem nog meer de vrijheid krijgt om zich te laten zien.

Maar z'n potentie waarmaken deed die vorig seizoen ook al. Dat neemt niet weg dat het gewoon genieten is om Frenkie nu te zien spelen. En bij Felix is de verandering ook echt heel leuk om te zien natuurlijk!

Echt een heerlijk avondje na wat magere jaren. Vorig seizoen was al redelijk goed qua resultaten maar met soms mager spek. Maar dit was eigenlijk Barcelona zoals we het gewend zijn.

Vanaf minuut 1 domineren, de tegenstander geen kans gunnen en aansturen op een veegpartij. De tijd dat de kampioen uit Griekenland, België, Nederland, Schotland of Tsjechië weg werd getikt alsof het een stel junioren zijn is terug! Echt op alle vlakken overklast.

Met City en Bayern is het altijd lastig. Maar dit Barcelona zie ik toch wel als één van de favorieten voor de eindzege. Er is fantastisch verder gebouwd op de herstructurering van de afgelopen paar jaar, tot een niveau waar Barcelona weer echt tot de absolute tot behoort!

19 september 2023 om 23:42

Een van de Favoriete na een trainingspotje tegen Antwerpen? Laten we structureel weer resultaat boeken tegen City, Bayeren, Inter en Real voor we zulke dingen kunnen roepen. Barca behoorde namelijk tot de wereld top omdat ze clubs als Arsenal, Ac Milan, City, United weg tikten en konden winnen van Bayeren en Real, niet omdat we van clubs als Antwerpen konden winnen.

19 september 2023 om 23:48

Zeker met je eens. Dit soort uitlatingen zijn alweer veel te voorbarig. Daarom wil ik vanaf de KO fase (mits je die haalt want je hebt pas 3 punten en nog 5 wedstrijden te gaan) het liefst zo sterk mogelijke tegenstanders. Laat maar zien waar je daadwerkelijk staat momenteel. En als we echt zo goed zijn, zullen het spel en de resultaten ook tegen de absolute top daar zijn. Dat we van Real kunnen winnen is vorig seizoen wel duidelijk gebleken. Maar dat is iets wat Barca de laatste 20 jaar regelmatig doet. Ik gok qua CL op een tussenjaar voor Real. Zodra Mbappe volgend seizoen komt kan alles en iedereen zijn borst gaan natmaken.

19 september 2023 om 23:51

Het gaat niet alleen om resultaten. Maar met name om het bijbehorend spel. En met name dat loopt nu ook op een manier die ik lang niet meer heb gezien.

Vorig seizoen was best goed. Overtuigend kampioen, Real vaker verslagen dan andersom. Maar dit spel, wat niet alleen tegen Antwerpen goed liep maar toch ook tegen niveau Betis afgelopen weekend. Stelt mij zeer optimistisch.

Hoe het loopt in een onderlinge confrontatie moet je altijd maar zien. Maar ik geloof volledig dat dit Barcelona van iedereen kan winnen.

19 september 2023 om 23:54

Ho, ho, ho. Barca is nog absoluut geen favoriet. Besef je wel dat ploegen als Bayern, City en Real oplossingen hebben of vinden voor het spel van Barca. City speelt al een jaar met een inschuivende rechtsback (Stones) om een man meer te creeeren bijvoorbeeld. City is enorm compleet en heeft ook een bredere selectie, op een 6 na Bayern idem. Het is veel te vroeg voor dit soort uitspraken. Laten we eerst maar de Clasico winnen, Atletico wegvagen en Porto uit te kijk zetten, dan mogen we praten.

Het is als Barca fan toch wel lekker om relaxt een wedstrijd te kunnen bekijken. Van het weekend was Betis relaxt om te zien en tegen Antwerp was het niet anders. Barca lijkt echt meer aanvalskracht te hebben dan ooit tevoren. Daar maakte ik me toch zorgen over aan het begin van dit seizoen. Dembele weg, Felix in. Mij hoor je niet klagen.

19 september 2023 om 23:48

Hele relaxte reactie ook jan, mijn like heb je

19 september 2023 om 23:51

Yamal erbij en volgend jaar Vitor Roque. Met de aanval zit het wel snor. Hopelijk weet je Felix op de 1 of andere manier definitief aan je squad toe te voegen. Wordt in November pas 24..

Hoe speelde frenkie als zes? Kunnen we nu definitief stellen dat het de vervanger van busquets is..

De jong
Gavi pedri

19 september 2023 om 23:53

Zou toch voor Gundogan gaan ipv Gavi. Frenkie speelde subliem. Die man is sinds vorig seizoen los. Durf wel te stellen top 3 middenvelders ter wereld samen met Bellingham en Rodri. Dan heb ik het puur over recente en huidige vorm/prestaties. Het lopende seizoen 2023/2024 dus.

20 september 2023 om 12:44

De Bruyne speelt Hockey..?

20 september 2023 om 13:07

Op het moment speelt de Bruyne helaas helemaal niet, zoals jij zou moeten weten. Begrijp je dan echt niet wat het lopende seizoen 2023/2024 betekent?

Overigens zou De Bruyne anders ook niet zomaar beter spelen dan Frenkie en Bellingham, maar dat terzijde.

20 september 2023 om 13:21

Zermatt

De Bruyne speelt revalideer me rot (niet te verwarren met ren je rot). Begrijpend lezen is niet voor iedereen weggelegd zo te zien. Ik dacht nog expliciet te zijn en alsnog begrijp je het niet? Niet zo best. En dan nog wil ik zien in welke vorm de Bruyne zou zijn. Want die was de laatste tijd ook niet meer op dat absurde niveau van de laatste jaren. En het niveau van Bellingham, Rodri en Frenkie is momenteel wel het beste wat er is qua middenvelders op de Europese velden.

20 september 2023 om 00:03

Frenkie speelde weer geweldig. Doordat Cancelo er mooi bijschuift op het middenveld en er 3 spelers meer achterin blijven, heeft Frenkie ook niet meer perse een echte middenvelder naast zich nodig. Mooie oplossing lijkt me om Frenkie in z'n kracht te laten spelen, zonder een speler als Romeu op te hoeven stellen (sterke speler hoor, maar het gaat wel te koste van de aanvallende kwaliteiten van Barca)

Ik betwijfel wel sterk of een middenveld Frenkie Gundogan/gavi Pedri werkt zonder een rechtsback die zo goed bij het middenveld kan aanschuiven als Cancelo dat kan.

20 september 2023 om 01:09

@RemcoRevenber

Frenkie was geniaal was overal met de bal, ik zal het wel durven om hem dit seizoen als enige 6 te laten spelen. En met Cancelo als rechtsback die zich ook beetje inzakt als middenvelder.

Delen van een hele mooie wedstrijd gezien, ook weer leuk een keertje. Erg spannend was het natuurlijk niet, maar het spel van Barca was wel genieten.

Het enige wat ik jammer vind is dat Xavi niet bij 3-0 in de rust even 2 of 3 belangrijke spelers rust geeft. Kounde, Frenkie en Lewandowski bijvoorbeeld even eruit halen. Met Romeu, Ferran en Martinez hoef je ook nergens voor te vrezen om maar wat te noemen, ook al zal er misschien een goal minder vallen.

20 september 2023 om 01:43

Frenkie, felix en gavi voor de 70e minuut eruit en ik denk als araujo binnenkort weer terug is dat kounde wel iets meer zal rouleren

20 september 2023 om 08:16

1x 60 en 2x68 idd volgens mij. Is inderdaad voor de 70e minuut, maar wat eerder had prima gekund toch? Het is de komende tijd gewoon een zwaar programma qua aantal keer spelen, zeker met binnenkort nóg een interlandbreak erbij. Dan kun je beter wat voorzichtig zijn, en tegen dit Antwerp met een 3-0 voorsprong was dat een hele goede mogelijkheid.

Fantastische manier om de CL campagne te beginnen. In de gouden jaren begonnen we ook altijd klinkend aan de CL campagnes , ik denk aan een 5-1 vs Panathinaikos , een 0-5 in Basel. Vandaag ook heel overtuigend tegen Antwerp. Toegegeven, Antwerp is totaal niet opgewassen tegen de rest in de groep en zal hoogstwaarschijnlijk laatst eindigen. Ze begonnen wel ambitieus met balbezit op de helft van Barça de eerste 5-10 minuten, maar daarna was het al Barça dat de klok sloeg.

Joao Felix heeft me toch weten te verbazen. Ik vond het voor zijn komst een wat vreemd doelwit aangezien ik het een soort Griezmann vond. Iemand die goed is als trequartista maar niet iemand die de linkerflank kan bestrijken. Heb ik me daar lelijk op verkeken zeg, Joao past als gegoten in ons team. Ze zeggen altijd "don't fall in love with loan players". Ik begin te begrijpen waarom! Hopelijk vind Laporta toch een manier om hem volgend jaar definitief binnen te halen. Hij wilt ook echt graag bij Barça blijven heb ik het gevoel. Het is misschien voorbarig, maar zijn start is echt veelbelovend.

Fermin viel ook heel aardig in en ik vind dat hij ook af en toe mag invallen in La Liga. Heel energieke middenvelder die ook nog eens uitstekende voetjes en vista heeft. De toekomst lacht Barcelona toe, ik heb begrepen dat Barcelona volgend jaar (zoals hierboven al wordt vermeld door sommigen) terug op de 1/1 regel zit waardoor elke gegenereerde euro je terug mag uitgeven. Er staat al een heel aardig team op het veld, wat mij betreft is het volgend seizoen enkel Joao Felix en Cancelo binnen halen, wat deadwood kwijtgeraken. Vitor Roque komt overigens ook nog , dus aanvallend zit het wel snor bij Barça.

Hopelijk doen we tot het einde mee voor CL winst, we zijn op dit moment niets anders dan een outsider. De echte favorieten blijven in mijn ogen City, Bayern, Inter en afhankelijk wat ze in de wintermercato doen Real. Dan heb je outsiders als wijzelf, Arsenal en PSG.

20 september 2023 om 09:19



Oh als Barca terug op de 1/1 regel zit is dat mooi nieuws. Felix en Cancelo genieten dan sowieso topprioriteit. Lenglet, Eric Garcia, Marcos Alonso en Dest sowieso verkopen. En eerlijk.. de grote vis die geld op kan leveren is denk ik Fati. Felix past meer bij Barcelona. Is los van een aanvaller ook iemand met het inzicht en de steekpasses. Dat ontbeert Fati wel die een echte winger is. Maar eerst maar eens zien hoe die het bij Brighton zal doen. Als hij geen pepernoot raakt, zullen ze hem ook niet willen aantrekken of een bepaalde som neertellen.

Vind je Inter een outsider op basis van hun start in de Serie A en finaleplek afgelopen seizoen? Arsenal schat ik qua selectie en speelstijl namelijk hoger in dan Inter. City, Bayern en Real zijn imo de topfavorieten. City en Bayern puur qua selecties en Real omdat het Real is in de CL.

20 september 2023 om 11:22

@joga_bonito10

Ben ik volledig mee eens, Fati had ik lang een zwak voor maar ik vrees dat de blessureleed zijn toekomst wat heeft afgeremd. Aan hem om het te zien bij Brighton, hij deed nochtans in de voorbereiding leuke dingen bij Barça. Je zag ook dat hij wat spiermassa is aangekomen en dat hij terug wat explosiever is. De Zerbi is natuurlijk een uitstekende trainer, dus wat mij betreft heeft hij wel een uitstekende keuze gemaakt om naar Brighton te gaan. Doet hij het goed, kan hij een miljoenen bedrag opleveren zeker als de grote PL teams er achter zitten.

Ik vind Inter ook één van de favorieten omdat het daar momenteel een stabiele ploeg is, nog net AC Milan ook een 5-1 rammeling gegeven en omdat ze inderdaad vorig jaar tot in de finale zijn geraakt. Oké toegegeven, ze hadden geen superzware route, maar als je vorig jaar ook Barcelona in de groepfase achter je kan laten dan ben je geen kleine ploeg. Arsenal vind ik zeker ook een van de gevaarlijke ploegen, maar ik denk dat ze CL ervaring ontbreken. Het is weer voor de eerste keer in 7 jaar dat ze meedoen, ik verwacht wel dat ze kwartfinale halen maar het daar gaan moeten afleggen tegen één van de favorieten die je opnoemt. Ik schat zowat Barça en Arsenal hetzelfde in op dit moment. Ze kunnen hem winnen, maar dat ligt (nog) niet in de verwachting. Mochten beide ploegen een mooi CL parcours doorlopen dit jaar, mag je ze volgend jaar bij de favorieten rekenen.

20 september 2023 om 13:10

Als Cancelo volgend seizoen er weer is, heb je geen pivot nodig. Maar zonder zo'n rechtsback die kan aanschuiven op het middenveld, zie ik het somber in om met Frenkie als enige pivot te spelen. Dat is dus ook nog iets om in de gaten te houden, zeker omdat Xavi tot nu toe steeds heeft aangegeven een extra pivot als prioriteit te zien.

20 september 2023 om 13:18

@ElRompelineas

Goede opmerking, dat zal inderdaad ook een van de prio’s zijn. Volgend seizoen terug aankloppen bij Zubimendi? Of is Kimmich terug een optie?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren