Dembélé en Griezmann reageren op hevig bekritiseerde video

Maandag, 5 juli 2021 om 16:46 • Laatste update: 18:01

Ousmane Dembélé en Antoine Griezmann hebben via Instagram gereageerd op de video die afgelopen vrijdag de ronde deed op social media. Op de oude video was te zien hoe Dembélé samen met Antoine Griezmann meerdere personen belachelijk maakte die een technologisch probleem op hun hotelkamer proberen te verhelpen. Te horen was dat Dembélé de Aziatische achtergrond en het uiterlijk van de technici bespot.

“Goedendag allemaal”, zo begint Dembélé zijn reactie op Instagram Stories. De video blijkt te dateren van de zomer van 2019, toen Barcelona zich in Japan voorbereidde op het nieuwe seizoen. “Er gaat de laatste tijd een privévideo uit 2019 rond op het internet. Dit heeft plaatsgevonden in Japan. Het had overal ter wereld kunnen hebben plaatsgevonden, dan had ik mezelf op dezelfde manier uitgedrukt. Ik richtte me niet op een bepaalde gemeenschap. In een privésituatie waarin ik met vrienden ben druk ik me soms zo uit, ongeacht hun afkomst.”

“De video is nu naar buiten gekomen en ik kan me voorstellen dat ik mensen hiermee heb beledigd. Aan hen wil ik dan ook mijn oprechte excuses aanbieden”, schrijft Dembélé. Ook Griezmann laat via Twitter van zich horen: “Ik heb me altijd tegen iedere vorm van discriminatie gekeerd. De afgelopen dagen hebben mensen me willen afschilderen als iemand die niet tegen discriminatie is. Ik ontken alle beschuldigingen die tegen mij gemaakt zijn en maak mijn excuses als ik mijn Japanse vrienden gekwetst heb.”

Dembélé heeft de video opgenomen en daarom zijn alleen zijn benen te zien op de video. Griezmann is wel goed in beeld, maar het is onduidelijk wat hij zegt. Dembélé is goed te horen en zegt tegen Griezmann: "Al deze lelijke gezichten, puur zodat jij PES kan spelen, schaam je je niet?" Vervolgens zegt Dembélé onder meer "Wat is dat voor achterlijke taal?" en "Zijn jullie wel of niet technologisch geavanceerd in jullie land?" Ondertussen worden de technici in beeld gebracht en lijkt Dembélé ze uit te lachen.

Op social media gaat maandag een andere video van het trainingskamp in Barcelona rond, waarop te zien is hoe Griezmann een Japanner lijkt te 'imiteren'. Samuel Umtiti en Dembélé zitten met gevouwen handen in een ijsbad, terwijl ze ogenschijnlijk poseren voor een fotograaf. Op de achtergrond lijkt Griezmann, die even verderop in een ijsbad zit, te doen alsof hij Japans spreekt.Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door constant kante)

Wat een gelul man. Natuurlijk is hij niet echt een racist en heeft ie gewoon wat ongelukkige grappen gemaakt, maar het zou maar eens gericht moeten zijn tegen mensen van zijn kleur. Dan is de wereld te klein. Zou fijn zijn als niet iedereen van die lange tenen zou hebben. Scheelt een hoop ellende ;-)

5 juli 2021 om 17:18

Klopt, net zoals je een paar pomperts op je neus zou moeten accepteren zodra je dergelijke grap maakt en iemand het niet kan waarderen. Dat je de grap maakt is 1, maar hoe iemand daarop reageert is weer iets anders. Weet dus wanneer je een grap uithaalt en bij wie.

5 juli 2021 om 17:33

Want als iemand iets zegt wat je niet leuk vindt, houw je hem er 1 voor? Lekker onbeschaafd

6 juli 2021 om 11:28

Jij bepaald niet wat onbeschaafd is. Misschien vind ik jouw grap wel onbeschaafd en reageer ik daar volgens me zelf ''beschaafd'' op (d.m.v. die pompert).

5 juli 2021 om 17:29

Ik vond het niet eens een ongelukkige grap. Ik lachte me zelf ook stuk om die beelden van hun. Alsof wij allemaal onder onze vrienden zo braaf zijn. Grappen moeten gewoon kunnen. Grappen over uiterlijk ook. Als ik iemand een keer beledig of een grap over maak, betekent niet dat ik gelijk iets heb tegen hun hele ras. Chinezen hebben nou eenmaal kleine ogen. Heerlijk om grappen over te maken. Ik heb weer rozige haren, waar ook genoeg over te zeggen valt. En heb je een zwarte huidskleur dan maak ik net zo hard grappen over je. Niet zo piepen.

5 juli 2021 om 17:33

Wat jij doet en zegt is niet de norm.

5 juli 2021 om 17:49

Nee dan ben je niet meteen een racist. Wel respectloos en denigrerend.

5 juli 2021 om 17:52

Vind ik overigens wel een belangrijk verschil hoor. Zo word je ten minste afgerekend op de inhoud van je woorden en niet op de huidskleur van de persoon tegen wie je de woorden zegt

5 juli 2021 om 17:57

Ik weet dat je veel reacties ook je heen zou krijgen maar toch deel ik je mening. Ben zelf half nl half antilliaans en krijg ook genoeg grappen over me heen, zoals mijn vrienden ook in onze vriendengroep. Dat mensen dit gaan ontkennen het niet te doen vindt ik grappig! (waarschijnlijk geen buitenlandse vrienden)

5 juli 2021 om 18:04

Maar dat zijn je vrienden... Hoe zou je reageren als een vrijpostige vreemdeling jou zo zou benaderen?

5 juli 2021 om 20:36

Waarom zou je je druk maken om wat een vreemdeling zegt of vindt?

Nou, hoop dat ze er wat van geleerd hebben. Maar dat zal wel niet. Het punt is dat hij wel 2x zou hebben nagedacht als die Japanners frans hadden verstaan. Je bent een respectloze vlerk als je je gedraagt zoals hij in het filmpje.

Vind het toch wat overtrokken allemaal. Iemand lelijk noemen (die toevallig een Japanner is) is niet automatisch racisme, en klagen over een TV storing, oftewel technologisch gerelateerd mankement, en daarop counteren "zijn jullie nou zo technologisch geavanceerd of niet" met de nadruk dat zelfs een TV het hier niet doet terwijl Japan inderdaad bekend staat als technologisch vooruitstrevend. Qua taal opmerking valt misschien wel wat te zeggen maar als iemand zou zeggen dat Fries of Somalisch een achterlijke taal is, zien we dat dan ook gelijk als racistisch??? Nogmaals, eerste 2 opmerkingen zijn allesbehalve racisme, de 3e zou je als discriminerend kunnen opvatten. Maar om Griez en Dembele nu als racistisch jegens Aziaten af te schilderen zoals sommige nu gretig doen gaat me iets te ver. Wel lomp, onbeleefd en respectloos van beiden.

5 juli 2021 om 17:03

Of het racisme is of niet is voor mij van secundair belang. Wat ik raar vind is dat twee gasten die in een uur het salaris van de technici verdienen zich zo over mensen uitlaten (en filmen!). Toon een beetje respect naar mensen die je proberen te helpen en zet je voetjes even op de grond.

5 juli 2021 om 18:09

Waarom zou je sowieso Fries of Somalisch achterlijk vinden. Alles is gelijk racistisch omdat we een cultuur hebben gecreëerd van beledigen en het recht te hebben om te beledigen is bij een aantal mensen te ver gegaan. Tevens dragen zwarte mensen en Joodse mensen een zware geschiedenis met zich mee dus naar mijn inziens moet je daar wel extra voorzichtig mee zijn. We hebben allemaal onze eigen culturen en tradities die ons volkomen natuurlijk lijken totdat we iemand uit een andere cultuur ontmoeten, dan moeten we ons afvragen, waarom dragen we dit of eten we dat, en die mensen doen het anders in plaats van het achterlijk te vinden. Japanners bijv. Hoe ze hun ouderen respecteren en kinderen disciplineren kunnen we heel veel van hen leren.

Tsja we maken allemaal wel eens geintjes over iemands uiterlijk of gedrag, net zoals Dembele eigenlijk zegt. Het grote probleem is natuurlijk dat alleen de van Afrikaanse origine persoon het racisme mag noemen en er schande van mag spreken omdat er ooit sprake was van het uitbuiten via slavernij van een groot aantal Afrikanen. Gelukkig mogen deze mensen wel van alles roepen zonder dat het bestraft wordt. Eens kijken of de Uefa Dembele ook een schorsing gaat geven nu, of dat slechts voetballers van pak hem beet Slavia worden gestraft (in dit geval onbewezen feiten) en als voorbeeld worden gebruikt.
Het zal wel weer worden vertaald als, niet op het voetbalveld, privé video etc.

5 juli 2021 om 17:05

"Gelukkig mogen deze mensen wel van alles roepen zonder dat het bestraft wordt" >>>>>>>> "Dele Alli banned 1 match for mocking Asian man in coronavirus post" Oftewel je slachtofferschap en claims dat hullie alles maar mogen zeggen en wij niet is weer eens feitenvrij onderbuik gelul. Altijd weer gelijk de zaak verdraaien en in de slachtofferrol kruipen en suggereren dat "hun" overal mee wegkomen. Goedkope manier om je punt te willen scoren.

5 juli 2021 om 17:11

Ach uiteindelijk heb je verschillende gradaties in Racisme. Zo'n cavani krijgt drie wedstrijden en een dikke boete. Dan komt zo'n Dele Alli wel weer goed weg met 1 wedstrijd en een boete die de helft was van die van Calvani. Ik snap er namelijk niks meer van wat nou wel en niet mag, en wat er minder erg is om te zeggen. En dan heb je ook nog groepen die onderling wel dingen tegen elkaar mogen zeggen, maar mensen met een andere achtergrond/kleur mogen dat dan weer niet. Racistische ga je het haast niet krijgen

5 juli 2021 om 17:36

Sterke reactie TikkiTakka, vond het wel leuk geprobeerd van hem wel triest. Delle Ali wordt nog steeds belaagd, op zijn social media profielen door die stommiteit.

Aha, je bent een naar persoon, geen racist. Got it.

5 juli 2021 om 17:05

Ja, inderdaad. Hij richt zich nu vooral op dat rascisme gedoe, maar ik vind het schokkender hoe hij met die mensen omgaat en dat ook nog filmt om stoer over te komen.

5 juli 2021 om 17:09

Ja precies dat, dat mensen voor lul zetten (op video). Dan ben je gewoon een sneu persoon, of je nou racistisch bent of niet.

Je hoeft geen racist te zijn om een racistische opmerking of grap te maken. Als deze heren hun fout inzien en hun excuses oprecht zijn kunnen verder met de orde van de dag.

Zijn het ze vrienden ? Dan is het normaal vind ik. Roasten gebeurt in elke vriendengroep. En dat visa versa, geachte welke kleur of afkomst. Maar als het mensen zijn die zijn gekomen om hun werk te doen dan is het echt respectloos. Daarin zit het verschil

5 juli 2021 om 17:27

Op de oude video was te zien hoe Dembélé samen met Antoine Griezmann meerdere personen belachelijk maakte die een technologisch probleem op hun hotelkamer proberen te verhelpen. Te horen was dat Dembélé de Aziatische achtergrond en het uiterlijk van de technici bespot.

En dan ga jij vragen zijn het vrienden? Lees het stukje anders nog eens. Mijn japanse vrienden is niet letterlijk bedoeld he.

5 juli 2021 om 17:31

Maar dat zegt hij wel "mijn Japanse vrienden" en daar ga ik van uit. Doe een beetje rustig aan

Heel vet argument. Ik zal mij vrienden ook maar preventief niggers gaan noemen, zodat ik altijd kan zeggen dat ik gewoon op die manier met mensen om ga en geen racist ben.
Het is walgelijk dat zulke domme jongens, zoveel geld verdienen. Staan volledig buiten de realiteit.

5 juli 2021 om 17:28

En nog buiten het racisme argument: dat je uberhaupt zo omgaat met andere mensen en personeel van een hotel. Zit je dan, als overbetaalde ster die niks tekort komt. Beetje mensen die hard moeten werken voor een normaal salaris belachelijk lopen maken. Nee, dan ben je gewoon een verrot persoon dat buiten de realiteit en maatschappij staat voor mij.

5 juli 2021 om 17:38

Dit inderdaad. Racisme is verwerpelijk. Persoonlijk vind ik zijn zwaar disrespectloze gedrag naar mensen die hem helpen, eigenlijk veel meer kunnen, 100% belangrijker zijn voor de samenleving maar enkel minder verdienen VEEL erger. Daar moest nog eens bijkomen dat hij racistisch zou zijn geweest.

Ik kan hier zo kwaad om worden. Ze hebben hun mond vol als ze zelf nare opmerkingen naar zich toe krijgen maar ze mogen zelf alles roepen over andere bevolkingsgroepen. Ik ben tegen racisme maar het is geen eenrichtingsverkeer. Ik ben zelf ook wel eens voor witte kaaskop uitgemaakt door een gekleurd iemand maar ik moet vooral niet proberen iets terug te zeggen ......dan had ik nu onder de grond gelegen. Hou gewoon je smoel over het uiterlijk van een ander. Laat iemand in zn waarde en lach ze niet uit.

Waar die drang toch vandaan komt is mij een raadsel. En dan flikken zij het ook nog eens bij vreemden 😕

Wat een twee droeftoeters. Dembele zegt basically gewoon dat hij in een privesituatie een eikel is en Griezmann ontkent zo'n beetje het filmpje in zijn geheel.

Tegenwoordig mag je niets meer zegge om te lachen, of je bent een racist! Zeer triest. Dembele zag, volgens mij, zelf al met racisme te maken hebben gehad. Dus ik denk dat die wel 2x nadenkt voor hij bewust iemand beledigd. Hij weet hoe pijnlijk het kan zijn. Ik heb het filmpje gezien en het enige wat ik zag zijn 2 vrienden die liggen te dollen. Niets kwaad bedoeld.ik ben de eerste om Griezmann af te kraken want ik vind het een zwaar overroepen speler, maar hier diet hij voor mij echt niets kwaads.

Ik ben benieuwd wanneer Najib Amhali onder het vergrootglas komt, met al zijn multiculturele typetjes; bijvoorbeeld de chinees of een Rus met een slecht vliegtuig = stigmatiserend. Kom op zeg, iedereen doet wel eens iemand na. Howard Komproe staat bekend om zijn 'boertje', moeten wij namens Friesland en alle andere boeren dan ook gaan protesteren? Je kan geen typetje of sketch doen, of het is kwetsend. Cabaret is leuk, humor om te lachen en iedereen is wel een keer de sjaak! Wat ik mij wel afvraag, waarom maakt Dembele een nietszeggend filmpje en zet dat ook nog online Dan heb je toch niets beters te doen.

5 juli 2021 om 21:17

Je slaat daar de spijker op z'n kop. Het kan enkel nog in een vooraf vastgesteld format. Als je cabaretier bent heb je praktisch een vrijbrief om alle bevolkingsgroepen, rassen, geloofsovertuigingen en vormen van geaardheid te beledigen. ''want het is immers zijn beroep''. Maar zodra je politicus, voetballer of agent bent en je maakt eens een grap, hetzij wat misplaatst, staan ze massaal in de rij om je door de mangel te halen.

Wat de zaken enkel maar erger maakt, is dat voetballers steeds vaker gebruikt worden om geforceerde statements te maken. Vervolgens kunnen ze zich nog minder permitteren, omdat ze immers statements maken tegen anderen. Dan mag je vervolgens zelf de rest van je leven helemaal niks meer doen. Laat die overbetaalde, door de breedte genomen slecht opgeleide, naïeve jonge mannen gewoon met rust en neem ze niet teveel serieus. Deze problematiek houdt zichzelf op deze manier in stand en zal nooit worden opgelost als we niets doen aan het gebrek aan tolerantie en blijven vasthouden aan selectieve verontwaardiging.

6 juli 2021 om 11:50

"als je cabaretier bent heb je praktisch een vrijbrief om alle bevolkingsgroepen, rassen, geloofsovertuigingen en vormen van geaardheid te beledigen. ''want het is immers zijn beroep''. Maar zodra je politicus, voetballer of agent bent en je maakt eens een grap, hetzij wat misplaatst, staan ze massaal in de rij om je door de mangel te halen."

Als Freek de Jonge probeert een balletje te trappen, dan wordt hij ook 'door de mangel gehaald'. Dat krijg je op zich wel vaker he, als mensen zich op terreinen begeven waar ze niet thuis horen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Frankrijk

FIFA ranking: 2
101 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. MartialAanvaller
A. GriezmannAanvaller41
H. LlorisKeeper40
M. MaignanKeeper00
L. DigneVerdediger20
L. DuboisVerdediger00
S. MandandaKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Frankrijk.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Frankrijk.

185 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Atlético Madrid 2 0 0 0
2021/2022 Barcelona 3 0 0 0
2020/2021 Barcelona 36 13 4 0
2019/2020 Barcelona 35 9 2 0
2018/2019 Atlético Madrid 37 15 5 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ik heb niet het gevoel dat er een campagne tegen Ronald Koeman bezig is’

In aanloop naar wat volgens Spaanse media drie toekomstbepalende wedstrijden zijn voor Ronald Koeman, probeert de Nederlandse oefenmeester zijn hoofd koel te houden. Barcelona hervat maandag de competitie met een thuiswedstrijd...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren