Henk ten Cate stelt zich niet beschikbaar als bondscoach Oranje

Zaterdag, 3 juli 2021 om 14:05Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 14:35

Henk ten Cate stelt zich niet beschikbaar als bondscoach van het Nederlands elftal, zo heeft hij laten weten tegenover De Telegraaf. De oefenmeester werd na het ontslag van Frank de Boer veelvuldig genoemd als potentiële opvolger, maar heeft daar dus geen trek in. Als reden noemt hij de manier waarop de KNVB met hem is omgesprongen in 2017, toen de voetbalbond op het laatste moment voor Dick Advocaat ging.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

92 reacties (laatste reactie door rob81)
3 juli 2021 om 14:17

Zou mij eerder zorgen maken, als zelfs D garnituur het nationale elftal al niet wil trainen zegt dat ook wel wat.

3 juli 2021 om 14:23

Het is niet dat Ten cate niet wil he, er is zoals Ten cate aangeeft teveel gebeurd de vorige keer. dus denk dat het daar meer aan ligt staat ook in het artikel.

3 juli 2021 om 14:28

Ja en dus wil hij niet, de reden is Hoogma en die gaat over de aanstelling.

3 juli 2021 om 14:32

Ik denk niet dat het niet willen is, maar zich gewoon niet beschikbaar stellen. willen wil hij wel hoor kan ik je vertellen.

3 juli 2021 om 16:45

Ten Cate is D garnituur, maar dat vindt hij zelf niet en de zorgen die je je moet maken is dat dat blijkbaar al genoeg is in Nederland (lees: de Telegraaf) op dit soort lijstjes verschijnt. Hij is natuurlijk niet benaderd.

3 juli 2021 om 23:15

Nou, de KNVB zit ook echt niet op meneer Ten Cate te wachten hoor ;-)

3 juli 2021 om 15:49

Als een van de weinigen (lijkt het) vind/vond ik Ten Cate wel een prima optie. Heeft met Barca en Ajax uitstekend voetbal laten zien, en heeft bakken ervaring in de Europese trainerstop (ook Chelsea/aek). Volgens mij iemand die een groep hard kan aanpakken, staat voor aanvallend voetbal, en prijzen heeft gepakt. Bij het Barca van Rijkaard was Ten Cate verantwoordelijk voor het voetballende aspect. Daarbij heeft hij zich echt als trainer bewezen, ipv die (ook als voetballer prijsloze) oud-sterren van ons a la De Boer/gio/stam/cocu/weet ik t.

3 juli 2021 om 16:02

Hij was assistent bij Barca. Zeggen dat hij goed voetbal liet zien is in mijn ogen toch een beetje het zelfde als zeggen dat Meulensteen goed voetbal liet zien bij Man Utd, Lijnders bij Liverpool of Andries Jonker bij Bayern. Kan me niet herinneren meer hoe zijn voetbal bij Ajax was. Ik weet alleen dat hij geen kampioen werd en na een jaar alweer weg was, wat niet al te best is. Ajax heeft immers het meeste geld en in principe de beste spelers (ondanks wat sommige Ajacieden ons anders willen doen geloven).

3 juli 2021 om 16:52

@elitist
Een assistent daar wordt wel iets meer van verwacht als je bij een club als Chelsea of Barca zit.
Bij Barca was hij verantwoordelijk voor het voetballende gedeelte zoals Aadhandgranaat ook al aangaf.
Maar dat hij niet wil heeft te maken met hoe het gelopen is destijds en dat valt goed te begrijpen, hij is gewoon zwaar beschadigd destijds en de teleurstelling is gebleven.

Gelukkig maar. Laatste 10 jaar geen reet laten zien. Zou nog schandaliger dan de Boer zijn. Lowietje of Gio aub.

3 juli 2021 om 14:13

Die hebben beide de laatste jaren inderdaad erg veel laten zien??!

3 juli 2021 om 14:49

Die hebben meer laten zien dan Ten Cate. Overigens zie ik Gio liever niet als bondscoach. Van Gaal is de enige goede keuze als we het hebben over Nederlandse trainers die op dit moment beschikbaar zijn. Al moet ik zeggen dat ik ook niet heel warm word hiervan. De opties die op dit moment beschikbaar zijn is gewoon bedroevend. Wat mij betreft nog het liefst een buitenlandse trainer.

3 juli 2021 om 15:40

Haha jij wil beweren dat van gaal nog iets moet bewijzen?

3 juli 2021 om 14:14

van Gaal heeft geweldig veel laten zien de laatste jaren!!

3 juli 2021 om 14:24

Wat dan? Is al 5 jaar met pensioen!

3 juli 2021 om 15:30

@precies Nico men roept steeds bij Ten Cate wat heeft ie laten zien maar LvG is al 5 jaar met pensioen. Zijn tactieken zijn gedateerd en alsof De Boer geweldig gepresteerd heeft na Ajax. Ten Cate is nog actief in het Midden Oosten en presteert daar prima daarnaast voldoet hij qua knowhow en karakter aan de eisen. Marco van Basten wat had die gepresteerd, Danny Blind wat had die gepresteerd maar nee Henk mag pas als hij 5x de CL achter elkaar gewonnen heeft. Zo krom en dom geredeneerd ... door steeds die vraag te stellen. Steeds roepen Henk niet maar niet roepen wie dan wel. Gio, Cocu etc zijn nog lichter dan Frank - dus 'waar praten we over'. KNVB excuses maken aan Henk en de gesprekken starten ... Hij is principieel wat ook weer van karakter spreekt. Hij is slachtoffer van vuil spel geweest en heeft dat bewezen. Ik zeg Henk of een buitenlandse trainer ...

3 juli 2021 om 14:16

Of allebei. Gio als assistent en na het WK overnemen.

3 juli 2021 om 15:50

Ja laten we de boel weer tot in de eeuwigheid vastleggen a la Blind een paar jaar terug. Waarom zou je dat doen? Als Gio straks daadwerkelijk de beste kandidaat is, dan leg je hem dan toch vast. Als hijzelf of de Knvb het op dat moment niet meer ziet zitten, moet je het uberhaupt niet willen.

3 juli 2021 om 14:27

Gio bondscoach en we glijden lekker verder de afgrond in. Slappe dweil die dit zooitje echt niet aan gaat pakken. En heeft net als de Boer helemaal niks gepresteerd buiten de club hier in nederland.

3 juli 2021 om 14:34

@soccerfan_1, ach als Blind, De Boer M v Basten het mochten proberen waarom dan Gio opeens niet.
Zijn nu opeens de standaarden hoger?
Voor oud ajaciden maken we altijd ene uitzondering maar komen ze van een andere club dan moeten ze opeens heel veel gepresteerd hebben in het buitenland.
Dat zie je bij speler en trainers.

3 juli 2021 om 14:49

Toen Blind en de Boer werden aangesteld was de wereld te klein, en nu moet van Bronckhorst wel aangesteld worden omdat 'er ook ex ajacieden worden aangesteld'?

Man man man het niveau daalt hier met de dag

3 juli 2021 om 14:53

@wehave Ja! Laten we zeker iemand nemen als Gio die absoluut geen gok is.. Kom op zeg. Je geeft in principe zelf al aan waarom ze niet voor Gio moeten gaan.

3 juli 2021 om 15:32

@wehave dus je wilt iemand minder dan De Boer er meer zetten op een meer ervaren Henk die precies is wat gevraagd is. Baas, tactisch sterk, people manager, topvoetbal kennend etc.

3 juli 2021 om 16:06

Ik vind dat Gio anders best gepresteerd heeft. Kampioen worden bij Feyenoord is eerder uitzondering dan regel. Terwijl niet kampioen worden bij Ajax (ten Cate) eerder de uitzondering is.

3 juli 2021 om 14:34

Gio heeft nog minder gepresteerd dan De Boer, dus waarom zouden we hem als bondscoach willen?

3 juli 2021 om 14:48

Met Ajax kampioen worden kan iedere halve zool, met Feyenoord prijzen pakken is toch een stuk moeilijker. Dat zeg ik als Feyenoord supporter één kampioenschap van Feyenoord zijn er vijf van Ajax.

3 juli 2021 om 14:55

Dat zou dus betekenen dat Ten Cate een halve zool is. Nou, gelukkig is hij nu in ieder geval geen optie meer.

3 juli 2021 om 14:57

Met deze Ajax selectie wel. In de tijd van de Boer werden er geen Haller of Tadic gehaald. Toen kwamen vd Hoorn en Duarte. Dus het ligt wel iets genuanceerder.

3 juli 2021 om 15:58

Nee ten Cate is geen halve zool. Die kon namelijk niet eens kampioen worden met Ajax. Ik weet niet wat je dan wel bent.

God-zij-dank! De beste man heeft toch ook gewoon 0,0 reden om aangesteld te worden? Een mislukt avontuur bij Ajax in 2007, assistent trainer bij Chelsea en Barcelona en dat is het.. De lobby die keer op keer gevoerd wordt om deze man bondscoach te maken is echt lachwekkend! Henk Ten Cate is toch in niets de man die Oranje vooruit gaat helpen de aankomende jaren? Het enige voordeel wat bij hem te bedenken is is dat hij niet snel zal vertrekken, al is dat alleen maar vanwege een compleet gebrek aan interesse vanuit een serieuze club (zou al genoeg moeten zeggen!)..

3 juli 2021 om 14:28

Oh nu is het al een mislukt avontuur. 1 doelpunt meer en hij was kampioen van nederland.

3 juli 2021 om 15:01

18 maanden Ajax
- Geen kampioenschap
- Uitgeschakeld door Werder Bremen in de Uefa Cup
- Uitgeschakeld door Dinamo Zagreb in de Uefa Cup
- Tot tweemaal toe beschamend niet gekwalificeerd voor de Champions League door te verliezen van Kopenhagen en Slavia Praag
En dit alles terwijl hij praktisch de beste selectie had die Ajax de afgelopen 20 jaar gehad heeft met spelers zoals Stam, Davids, Huntelaar, Sneijder, Stekelenburg, Heitinga, Babel etc.

3 juli 2021 om 14:28

Mensen geilden op z'n uiterlijk. Daarom denken ze dat hij zo fantastisch zou zijn want "no nonsens" ofzo iets. Qua tactisch inzicht hoef je denk ik niet al te veel te verwachten, en dat is ook wel een vaak doorslaggevend dingetje.

3 juli 2021 om 14:44

Precies wat Soccerfan zegt! Waar heb je het over mislukt avontuur? Vitesse hield open huis, en tegen Willem 2 kwamen we 1 goal tekort. Ik was tevreden met hem, en ik vind het jammer dat hij niet meer wil.

3 juli 2021 om 14:57

Hoogste eindklassering met Vitesse ben je vergeten er bij te vermelden

Godzijdank. Waarom hij genoemd word is mij een raadsel. Nooit wat speciaals gepresteerd als trainer. Knvb moet stoppen met uit dezslfde nederlandse vijver vissen en gewoon gaan vpor een buitenlandse coach.

Toch wel dubbel dit. Is natuurlijk niet de beste optie aangezien zijn CV van de afgelopen jaren, maar samen met een iets jongere coach had hij met diegene een goed duo kunnen zijn.

Wel het beste denk ik. Zag al tig mensen in razernij uitbarsten terwijl hij er zelf geen woord over gerept had. Lekker een buitenlander doen joh

Zet hiermee de rode loper open voor van Gaal.

Mooi. Kan dit hoofdstuk ook meteen worden afgesloten. Ten Cate heeft de afgelopen jaren alleen maar geld opgehaald in de zandbak. Dus begrijp totaal niet waarom hij werd genoemd.

3 juli 2021 om 14:47

Juist ja, dus dat betekent dat men al hun kennis kwijtraakt. Van Gaal is 5 jaar met pensioen, denk je dat hij ook al zijn kennis kwijt is?

3 juli 2021 om 14:50

Van Gaal is jaren lang de beste trainer ter wereld geweest. Ten Cate heeft werkelijk waar helemaal niks gepresteerd. Dat je de vergelijking uberhaupt durft te maken

3 juli 2021 om 15:05

@sulejmanii Normaliter zijn we het met elkaar eens, maar ik denk niet dat we het hierover ooit eens gaan worden. Het gaat niet over kennis. Het gaat met name over het feit dat Ten Cate al zeer lange tijd niet meer iets gepresteerd heeft. Daarnaast is het ook niet onbelangrijk om in ieder geval in het recent verleden actief te zijn geweest op een respectabel niveau. Om nog maar eens iets aan te halen. Tijden veranderen en de omgang met spelers dus ook. Het draait niet alleen om de dingen die op het veld gebeuren, maar ook ernaast. Bij Ten Cate is dit in vele gevallen niet echt best geweest. Aangezien hij bij veel clubs met een conflict vertrokken is. De man heeft gewoon echt een zeer groot ego en dat kun je ook wel lezen in bovenstaand artikel. Voor mij persoonlijk was hij nooit een optie en ik ben echt blij dat hij zich niet beschikbaar gesteld heeft. Nu verder kijken.

De beschikbare opties word ik niet heel warm van, maar ik laat me graag verrassen. Ik hoop in ieder geval niet op wederom een gok. Dat zou je als Knvb zijnde op dit moment gewoon niet kunnen maken. Dat risico is gewoonweg te groot. Dus als ze voor van Gaal gaan, dan begrijp ik het van een kant wel.

3 juli 2021 om 17:38

van Gaal. Ajax 10. Barca 7. Oranje 2 (niet gekwalificeerd voor Wk). Barca (2e keer) 3. AZ 8. Bayern 7 . Oranje (2e keer) 9. Man U. 3. Dus niet alles is succes. Als je alles optelt kom je wel op een 6 gemiddeld uit. Wel voldoende, maar echt niet beste trainer in de wereld.

Mooi. Denk dat er weinig mensen hier rouwig om zijn. Ik snap überhaupt niet Ten Cate zo nadrukkelijk naar voren werd geschoven. Er zijn genoeg andere opties en ook opties die niet beschikbaar lijken moeten geprobeerd worden. Nooit geschoten is altijd mis.

Flinke aderlating, zullen we dit onzichtbare fenomeen nooit aan het werk zien in oranje. De mythe van Henk ten Cate zal voor altijd onder ons blijven.

Het wordt gewoon Van Gaal, Gio of Cocu. Als zij ook niet willen/kunnen, verwacht ik dat Advocaat uit zijn pensioen getrokken wordt. Dit is overigens rekening houdende met dat de Knvb nog steeds voor een Nederlander gaat.

Tijd om naar een buitenlandse manager te zoeken. Op dit moment hebben we geen beschikbare trainers beschikbaar want van Gaal gaat het niet doen en Koeman zit bij Barca.

Mooi zo. Louis is de beste keuze voor de jongens hun moeten streng aangepakt worden anders word het WK ook niks.

Dat scheelt weer, heeft de afgelopen 10 jaar helemaal niks bereikt behalve zijn zakken vullen. KNVB moet ook eens kijken naar buitenlandse trainer in plaats van zo geforceerd op zoek te gaan naar Nederlandse trainers, de meesten zijn gewoon faalhazen.

3 juli 2021 om 14:25

Een beetje goede buitenlandse trainer komt natuurlijk niet Nederland trainen voor de 'fooi' die de KNVB wil betalen. Je krijgt de trainer die bij het salaris past, dus een Gio of vergelijkbaar

Mooi. Heeft net als De Boer ook niet de trainerscarrière om bondscoach te worden.
Van Gaal heeft het eerste sneertje naar de luie Oranjespelers al uitgedeeld, laat hem maar met de harde hand voor de groep gaan staan.

Ik snap die roep om van Gaal niet. Heb veeeel liever van Marwijk. Louis van Gaal is een acteur en wilt te nadrukkelijk zijn stempel drukken. Denk dat van Marwijk een betere optie is maar die moet wel zin hebben.

Mooi zo. Wel fijn iemand met zo'n ego die niks kan vergeven en vergeten. Scheelt ons weer wat ergenis met hem als bondscoach. Sowieso lachwekkend dat deze floptrainer uberhaubt in beeld was. Nog nooit iets noemenswaardig gepresteerd als eindverantwoordelijke.

Een buitenlandse coach is de enige redding. De zogenaamde 'beste Nederlandse coach' heeft al 7 jaar niets gepresteerd.
2014 was zijn laatste prestatie door een gelukkige route vanaf de achtste finale.
Daarvoor heeft hij in 2010 gepresteerd.
2 prestaties in 11 jaar. Dat noemt zich een 'topcoach'.
Dat is volledig gebaseerd op het verleden.
Er is op dit moment geen fatsoenlijke Nederlandse coach.

Kijk dat is goed nieuws dat meneer nog steeds op zijn pik getrapt is. Helemaal niet erg deze trainer was net zo’n flop geworden als de Boer. Gewoon een jaartje van Gaal polsen voor het WK en daarna kijken naar of een Koeman weer of misschien een Bosz (verwacht wel dat een van de twee eind van het seizoen klaar is).

Wat een bende bij de Knvb, al jaren. De aanstelling van Blind. De aanstelling van de Boer. Het was al gedoemd te mislukken voordat ze begonnen waren. De eredivisie die ze niet kunnen managen. Zet een iemand neer die de leiding neemt en zorgt dat iedereen weet wat hij of zij moet doen. Ik zie alleen maar de naam Louis van Gaal voor me.

Laten we eens voor een verrassing gaan... Ruud van Nistelrooij! Hij heeft het respect, de uitstraling en het inzicht om een geweldige trainer te worden. So what dat hij geen ervaring heeft als trainer... hij weet precies hoe het wereldje in elkaar zit

3 juli 2021 om 16:50

Ja joh, laten we van het Nederlands elftal een stageplaats maken. Zeker voor een WK waarin we in de kwalificatiereeks achterstaan. Gewoon een ervaren coach aanstellen en Van Nistelrooij mee laten hobbelen.

Zijn kandidatuur was ook nergens op gebaseerd. Al jaren niets laten zien. Zou niet 1 bijzondere prestatie van hem kunnen noemen.

Iedereen reageert hier met 'godzijdank', 'gelukkig maar' etc. Maar nog interessanter is het verhaal waarom hij niet wil. De leiding bij de KNVB is hier verantwoordelijk voor. Wat nou als hij wel de juiste man was en de hij had dit gezegd?De schoonmaak moet bij de KNVB aan de top beginnen.

3 juli 2021 om 14:41

Maar waarom is de knvb top verantwoordelijk. Wie zegt dat hij op hun lijstje staat? Is naar voren geschoven.

3 juli 2021 om 15:01

Dat was destijds bevestigd. Er waren toen genoeg artikelen over. Maar los van dit. De KNVB blundert erop los.

Gelukkig dat deze zeer matige trainer afziet van een functie als belangrijkste trainer van ons land, dat bespaard ons wederom een enorm fiasco.

Gelukkig maar. Geen niveau deze man.
Ik hoop nog steeds op Henk Fraser.
Harde trainert, zal Memphis of andere sterren die hun dag niet hebben lachend wisselen.
Heeft een positieve spelopvatting.
Ik zeg: doen!

Heel goed, deze zelfoverschatte rancuneuze man was bij voorbaat ongeschikt. Hij niets gewoon zelfstandig, alleen als assistent.

Aan de ene kant moeten we ook reeã«l zijn en inzien dat Ten Cate, maar 'ten Cate' is. Hij is jarenlang buiten de picture gebleven en heeft niet een noemenswaardig Cv... Bovendien kunnen we ook Van Gaal wel afschrijven na zijn uitlatingen vanmiddag...

Henk moet eens in de spiegel kijken, Henk kan van alles zeggen, maar hij heeft in verleden zelf ook de gekste dingen gedaan. Hij kan als veld trainer heel goed zijn, maar kan absoluut net met bepaalde mensen omgaan. Ik weet nog dat hij stage liep bij goahead Eagles, bij toen jeugd trainer Henny Spijkerman. Verder wil ik niets verkeerds zeggen over voetbal kennis, maar als ik over zijn privé begin, ben ik nog wel even bezig.

De KNVB is gewoon te snel voor de Boer gegaan. Het zou allemaal beter worden dan het was maar ik merk geen vooruitgang. Koeman was een schot in de roos en hem kopieeren moet je niet willen. Ten Cate is denk ik ook niet direct de oplossing. Van Gaal moet je niet meer willen dus mijn voorkeur is dan Giovanni van Bronckhorst. Uitstraling, gezag en succesvol bij Feyenoord. En als je daar zoveel jaar mee kan gaan dam ben je tegen druk wel bestand.

3 juli 2021 om 16:02

v Bronckhorst verlengde zijn contract niet bij Feyenoord en geen enkele club toonde interesse en ging hij maar naar China en nu zou hij dan geschikt zijn voor het ned elftal , nee ze moeten gaan voor een ervaren trainer die gewoon de baas is en zegt zo gaan we het doen en wie niet mee wil moet wegwezen voor jou een andere .

Nou, dat is nog eens goed nieuws, op de zaterdagmiddag. Nou doorpakken en meteen voor Aad de Mos gaan.

Gelukkig maar, dit had je nooit moeten overwegen. Humberto zal het jammer vinden, toch moeilijker dan de racisme kaart trekken

Gelukkig. Hij is verder een heel sympathieke man, maar heeft simpelweg gewoon de papieren niet voor de baan en met de Knvb weet je het de laatste tijd niet bij wie ze het bondscoachschap willen neerleggen.

Goed nieuws, heeft er niets te zoeken.

Hoef hem ook niet. Zit ook al te lang in de zandbak. Van Breukelen is een eikel, maar ik denk niet dat hij loog. Hij moest nog naar Dick, en de kennis daarvan was ook bevestigd. Hans zal wel een voorkeur hebben gehad voor Henk ten Cate en Fred Rutten, maar Fred viel weg. Ik denk dat Henk sterk de indruk kreeg dat hij het al was, en logisch dat Hans aankondigt dat te gaan ontkennen. Er is geen geschikte coach in Nederland. Van Gaal moet je niet meer willen. Ten Cate, Gio, Cocu ook niet. Ten Hag zou denk ik de beste optie zijn, of Peter Bosz als hij eens durft te schakelen naar een georganiseerde defensie. Ten Hag zit voorlopig nog gebonden, en Bosz al helemaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2225 fans
Selectie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
J. BijlowKeeper
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

4 fans
Coach, 66 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren