Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aanwezigheid Van der Gijp zorgde voor vlucht uit studio: ‘Hij was boos’

Laatste update:

René van der Gijp heeft woensdagavond een boekje opengedaan over Henk ten Cate. De assistent-trainer van Suriname debuteerde deze week als acteur in de misdaadserie Sleepers, waardoor hij onderwerp van gesprek is in Vandaag Inside. Van der Gijp noemt Ten Cate een ‘interessante gozer’, maar andersom lijkt de ervaren oefenmeester geen liefhebber te zijn van de analist.

“Ik heb Henk ten Cate altijd een hele interessante gozer gevonden”, trapt Van der Gijp af, om vervolgens te beginnen aan een anekdote. “Ik vond het vervelend. Ik was toen een keer bij Ziggo om Real Madrid tegen FC Barcelona te analyseren met Jan Boskamp. Henk zat daar ook binnen, maar die is gelijk weggegaan.”

Van der Gijp heeft geen idee waarom Ten Cate uit de studio vertrok. “Hij was boos.” Presentator Wilfred Genee vraagt zich af of het door Vandaag Inside komt. "Geen idee, want wij zijn altijd uitermate positief over Henk. Ik vind hem gewoon een aardige gozer", aldus Gijp.

Johan Derksen vindt het leuk dat Ten Cate gaat acteren. “Henk heeft er ook het hoofd voor, voor dat soort karakterrollen.” Ten Cate speelt in Sleepers een personage dat binnen de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) op zoek gaat naar corrupte collega’s. De misdaadserie is te zien op Videoland.

Tafelgast en journalist Rutger Castricum benadrukt dat Ten Cate een aardig persoon is. “Hij is heel erg bezig met racisme en dat soort dingen. Daar maakte ik een programma over en toen heb ik hem de hele middag over de vloer gehad. Het is een ontzettend aardige vent en hij is ook wel slim. Het is geen domme man.”

Suriname
De inmiddels 69-jarige Ten Cate is sinds begin mei assistent van bondscoach Aron Winter bij de nationale ploeg van Suriname. In november van dit jaar kwam Derksen met het nieuws dat de Amsterdammer was gevraagd om Maurice Steijn op te volgen bij Ajax, maar dat hij zou hebben bedankt vanwege zijn rol in Sleepers.

Ten Cate vertelde in gesprek met De Telegraaf onlangs meer over zijn acteerklus. “Ik weet ook niet wat me is overkomen, maar ik vind het hartstikke leuk.” De invloedrijke voetbaltrainer onthulde ook dat hij niets ontvangt voor zijn nieuwe hobby, daar hij het geld naar een goed doel stort.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sinds wanneer is Henk ten Cate een invloedrijke trainer?

Verder een raar verhaal van Van Gijp. Misschien dat de beste man wel gewoon klaar was met zijn activiteit bij Ziggo en vertrok. Heb toch niet het idee bij Ten Cate dat als hem iets niet zint hij het vermijd i.p.v. het gewoon te zeggen.

Johan heeft overigens wel gelijk dat Henk met zijn gezicht en uitstraling inderdaad ideaal gecast is voor zo'n rol. Toch maar eens aan seizoen 2 beginnen zodra die volledig te zien is.

21 december 2023 om 10:54

Samen met Frank Rijkaard wel wat aardigs opgezet bij barca. Spelers lopen nog met hem weg. Nooit de eindverantwoordelijke bij die club wel aan de basis gestaan van de gouden tijd van Barca.

21 december 2023 om 11:14

Als assistent inderdaad, heeft inmiddels sinds 2008 geen profclub op het hoogste niveau getraind. Enkel in op voetbalgebied nietszeggende landen zijn zakken gevuld.

In zijn gehele loopbaan als hoofdtrainer heeft hij 4 prijzen gepakt:

MTK Budapest
Magyar Kupa 1x 1999/00
Ajax
KNVB beker 1x 2006/07
Johan Cruijff Schaal 1x 2006/07
Al Jazira Club
VAE Liga 1x 2016/17

Dan kan je wat mij betreft iemand niet omschrijven als een invloedrijke trainer.

21 december 2023 om 11:29

@leprof

Invloedrijk beschrijf jij in jouw mening misschien iets anders dan hoe Reinaldinhoo dat doet. Betekent niet perse dat, ondanks de verschillen in perceptie, jullie het 1, of beide fout hebben. IMHO hebben jullie beiden gelijk, afhankelijk van hoe je het ziet.

21 december 2023 om 14:12

Er zijn miljoenen trainers die niet dit lijstje kunnen overleggen

21 december 2023 om 14:31

@rikf

Zeker waar, echter zijn er ook honderden, misschien wel duizenden die een betere prijslijst kunnen overleggen. Gaan we die dan ook invloedrijk noemen? Tevens heeft hij ook geen enkele noemenswaardige verbetering of toevoeging aan het spel, tactiek of spelopvatting geleverd.

Ik blijf erbij, ik snap totaal niet waarom als bijwoord invloedrijk is gekozen om Henk ten Cate als hoofdtrainer te omschrijven.

"van der Gijp heeft geen idee waarom Ten Cate uit de studio vertrok. "hij was boos""

Er is dus geen idee, maar hij vertrok boos? VZ, doe eens wederhoor!!

Oh wacht, het is makkelijker om artikelen te plaatsen die makkelijk overgenomen kunnen worden.... Dan kunnen we daarna vragen waarom, en een nieuw artikel plaatsen.... /facepalm

21 december 2023 om 11:25

Als je je hieraan stoort ben je echt op het verkeerde platform, we weten toch allemaal waar we zijn?

De helft van de artikelen hier zijn tegenwoordig gebaseerd op één quote met een hoop nietszeggende context eromheen.

21 december 2023 om 11:31

@zanazanyan

Dus ik mag geen kritiek hebben, of me ergens aan storen??
VZ pretendeerd een leading site te zijn, gezien voetbal nieuws. Ik ben hier (en niet alleen hier), omdat ik voetbal nieuws volg. Dus omdat VZ een copy en paste site is, moet ik hier maar niet meer komen omdat ik me er aan stoor? Of MAG ik hier mijn mening verkondigen, net zoals elk ander persoon?

21 december 2023 om 11:52

Badhabbit. Je mag je eraan storen, maar dan ben je op het verkeerde platform zoals Znazayan zegt. Voetbalzone IS van oorsprong namelijk een copy en paste site van al het voetbalnieuws dat er rondwaart en geen platform dat zelf voetbalnieuws maakt. Tuurlijk, er zijn tegenwoordig wat meer eigen artikelen af en toe, maar VZ heeft geen leger journalisten in dienst die zelf interviews gaan doen, mensen gaan nabellen etc. De basis is gewoon zoveel mogelijk voetbalnieuws overal vandaan halen en neerzetten, zodat je zelf wat minder sites bij langs hoeft.

21 december 2023 om 12:05

Volgens mij zeg ik nergens dat jij je mening niet mag verkondigen, snap dan ook niet waarom je zo in je wieg geschoten bent. Ik probeer alleen een nuance aan te brengen aan jouw mening.

De laatste jaren is VZ afgegleden van voetbal nieuws first naar entertainment first, daar zijn ze ook transparant in. Quotes van Derksen, Gijp, Driessen, Vermeulen of Sneijder brengen nou eenmaal clicks met zich mee, hoe jammer dat leden als jij en ik dat ook vinden die hier al langer komen.

21 december 2023 om 15:02

@beide

"als je je hieraan stoort ben je echt op het verkeerde platform..."

Dus ik moet ophouden kritiek op de verslaggeving hier te hebben, en gewoon stilletjes weggaan, dat is waar het op neer komt toch? Ik hoop (misschien onterecht), dat mede door mijn commentaar er meer artikelen worden geplaatst, die van VZ zelf zijn, zoals bv een artikel over talenten en hun interviews. Als ik (we) niets zeg(gen), veranderd er ook niets toch? Het is ook niet zo dat ik pas sinds gister lid ben ofzo.

21 december 2023 om 15:24

Je hoeft helemaal niks van mij, maar als jij in de regen gaat lopen omdat je een frisse neus wil halen en vervolgens zeurt dat je zeiknat bent is dat ook nogal tegenstrijdig. Je had ook een raampje open kunnen zetten.

Zo ook met voetbalnieuws. Wil je inhoudelijke artikelen ga je naar VI, wil je snel en veel nieuws naar VP en wil je een forum ga je naar VZ. Maw, je hebt keuze. En mocht je serieus het gevoel hebben dat het mijn intentie was om jou met de stille trom te laten vertrekken, wees gerust, ik lees je reacties altijd met veel plezier.

Over je laatste alinea: ik denk dat iedereen graag wil dat VZ meer naar het niveau van 10 jaar geleden zou trekken, waarin voetbalnieuws daadwerkelijk centraal stond. Helaas heeft de redactie al meerdere malen duidelijk gemaakt dat entertainment de boventoon voert omdat het een commercieel bedrijf is en een gratis website betreft. Wat dat betreft groeit VZ mooi mee met de steeds rotter wordende voetbalwereld.

21 december 2023 om 18:00

@zanazanyan

Zover ik kan, loop ik graag in de regen, zolang ik mijn dagelijkse wandeling kan doen. Ik smelt niet in de regen

Ik wil gewoon mijn mening geven over het verslag hier, dat punt missen jullie. Zolang iedereen maar vrolijk leest, en in de horde blijft lopen veranderd er niets. Ik deel graag mijn ongezouten mening wat betreft het verslag wat hier gedaan wordt, net zoals jij jouw mening geeft, in de hoop dat dingen veranderen.

21 december 2023 om 19:37

Dan begrijpen we elkaar toch? Je moet alleen niet denken dat ik met mijn opmerking bedoel dat je stil in een hoek moet gaan zitten en mooi moet zitten zijn. Ik probeer enkel een nuance aan te brengen, wezenlijk verschil.

En ervan uitgaande dat je in Alkmaar of omgeving woont snap ik dat een beetje regen je niet deert, ha! 💪

21 december 2023 om 19:47

Je mist mijn punt, doet er verder ook niet meer toe, en maakt ook niet uit verder.

"en ervan uitgaande dat je in Alkmaar of omgeving woont snap ik dat een beetje regen je niet deert, ha! "

Klopt, we kennen hier dit jaar bijna niets anders

Henk ten cate word al jaren naar voren geduwd als een goude waterdrager.
Tijd om daarmee te stoppen

Men doet al 20 jaar alsof Henk ten Cate een relevante trainer is. Zo vermoeiend. Ook toen ten Hag net was vertrokken. Toen ging hij ook al moeilijk doen erover. Ik snap het niet, wat heeft die man nou neergezet in zijn carrière? Het beste wat deze kerels over hem kunnen zeggen is "aardige vent".

21 december 2023 om 10:39

En zelfs dat "aardige vent" vraag ik me af. Die interviews na de wedstrijd, vol (misplaatste) arrogantie, staan me nog op het netvlies. Ajacieden, trainers en supporters mogen van mij echt bravoure tonen (ik doe niet anders) maar dan moet je ook iets laten zien.

21 december 2023 om 10:59

Het komt bij ten Cate vaak over als een zekere pedante trots inderdaad.

21 december 2023 om 11:08

Klopt. Hij teert op het assistent mogen zijn van Rijkaard bij Barca, een tijd waarover hij zelf spreekt alsof hij de hoofdcoach was

Dat Ten Cate zijn acteer carriã¨re boven het hoofdcoachschap van Ajax heeft gekozen is het beste voor iedereen geweest. Johnny doet het best prima, brengt echt een goede vibe en maakt van het losse zand een team daar waar je met Ten Cate hebt dat alles om Ten Cate moet draaien. Die interviews na de wedstrijd val je bij in slaap, net als bij het spel destijds van Ajax wat tot 2x toe tot Europese debacles zorgde. Waarschijnlijk is het een goede assistent, maar als hoofdtrainer heeft hij weinig bereikt. En je moet niet vergeten dat hij destijds ook het assistent trainerschap voor Chelsea belangrijker vond dan het hoofdtrainerschap van Ajax. Dan ben je geen clubman als een Van't Schip wel is bijvoorbeeld.

21 december 2023 om 10:45

Het is mij ook niet helemaal duidelijk waarom velen Ten Cate zo hoog hebben zitten. Zijn trainersloopbaan is niet veel bijzonders. Hij roept graag dat hij met Barcelona de CL heeft gewonnen en zo goed kon opschieten met Ronaldinho, maar zonder Rijkaard zou Ten Cate natuurlijk nooit in Camp Nou terecht zijn gekomen... Vind hem soms sympathiek overkomen, maar soms ook buitengewoon hooghartig. Denk inderdaad dat Ajax met Schip beter af is.

Iedere journalistieke relevantie ontgaat me in dit stuk van VZ. Bovendien mist er heel veel informatie... Ten Cate verliet dus een studio toen Gijp binnenkwam en de reden is niet duidelijk, maar het zou boosheid geweest kunnen zijn. Aha!

Henk ten Cate verliet de studio op het moment dat Gijp binnenkwam en meteen wordt ervan gemaakt dat hij boos zou zijn?

Zal het niet gewoon zijn dat Gijp het zichzelf aantrok terwijl het totaal niet om hem ging? Ik denk dat Gijp in zijn hoofd groter is dan hij daadwerkelijk is.

Misschien had Henk geen zin in een cabaretshow? Als Gijp aanschuift heb je een leuke show, maar serieus over voetbal gaat het nauwelijks.

De titel suggereerd wat Henk om van der Gijp kwaad weg ging , maar in het verhaal wordt dit dus helemaal niet duidelijk. Hij ging weg zonder dat iemand wist waarom.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren