‘Guardiola wil echt, echt, echt heel graag een keer Oranje trainen’

Zaterdag, 3 juli 2021 om 11:18Rian Rosendaal • Laatste update: 11:21

Sinds het opstappen van Frank de Boer als bondscoach van Oranje gaat het bijna dagelijks over zijn opvolging. Jan Joost van Gangelen denkt te weten dat Josep Guardiola graag nog een keer het Nederlands elftal zou willen trainen in de toekomst. Nordin Amrabat sluit niet bij voorbaat uit dat dat een keer gaat gebeuren, maar hij gelooft niet dat de manager van Manchester City per direct beschikbaar is.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zie jij Josep Guardiola als bondscoach van Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

126 reacties (laatste reactie door joop van leeuw)

"roberto Martã­nez is na het EK klaar bij Belgiã«" Volgens mij blijft hij gewoon zitten tot en met het WK en ik zou niet weten waarom hij Belgiã« nu verlaat voor Nederland.

2 juli 2021 om 09:46

Hoewel Martinez het goed heeft gedaan bij België, hoop ik op een andere trainer. Het liefste nu van Gaal tot het WK. Maar wel dat de KNVB nu gericht gaat zoeken naar een coach die wel ala Martinez 6/10 jaar bondscoach zou kunnen zijn. Van Gaal zou hiervoor die ideale kandidaat zijn. Die kan snel een team samen stellen en presteren. Hopelijk komen ze dan wel met een beter idee als in 2014 door Danny Blind na voren te schuiven. Dat Frankrijk niet al gelijk Zidane heeft gebeld snap ik tot nu toe ook niet. Dat is de droom kandidaat.

2 juli 2021 om 13:20

Zoals je aan mijn naam kan zien ben ik een van Gaal-fan maar toch denk ik niet dat hij het moet gaan doen. Staat er weer zo'n 70 jarige voor de groep. Ik snap niet dat "Nederlands zijn" een "must" criterium is, daarmee verklein je je pool zo enorm. Het zijn allemaal spelers die in internationale competities spelen, die kunnen toch gewoon werken met een internationale trainer? Je moet gewoon een profielschets maken met een aantal pre's en musts en daarvan mag het Nederlanderschap er ook best tussen staan, maar het moet niet de doorslag geven. Veel belangrijker zijn: tactisch inzicht, mensenkennis, internationale ervaring, teamband kunnen creëren, aanvallend voetbal willen spelen. Dan kom je echt niet meer uit bij Ten Cate of Gio, namen die je nu de hele tijd hoort.

2 juli 2021 om 15:38

Ik heb het meer over dat je zo kort voor de kwalificatie van het WK een coach moet hebben die er gelijk staat. Je hebt niet de marge om iets te proberen. Hierdoor kwam ik uit op van Gaal. Je kunt na het WK een opvolger kiezen, maar daar moeten ze wel nu mee beginnen. Om Een zo goed mogelijke profiel schets te maken van de meest geschikte kandidaat.

3 juli 2021 om 00:24

@gaalmeister: ondanks dat ik het eens ben met je beargumenteren vind ik persoonlijk dat het voor ieder land een "must" moet zijn om een bondscoach van de nationaliteit te hebben, net zoals de spelers die nationaliteit moeten hebben. Het is toch best gek om een andere taal te moeten spreken als je samenkomt met de Nederlandse selectie? Geldt ook voor andere landen met een buitenlandse coach. België is dan nog een optie voor fransen & belgen daar de taal daar verdeeld is. Ik heb hard gelachen om Louis bij Humberto, maar ik wil wel eens zien of Memphis er daadwerkelijk iets tegenin weet te brengen. Toch denk ik dat het afbreukrisico voor van Gaal te groot is. Hijzelf zal vinden van niet, maar als de selectie al publiekelijk heeft aangegeven hem niet te willen loop je het risico dat ze hem niet serieus nemen. Waar ze het lef vandaan halen om te denken dat ze daar ook maar enigszins zeggenschap over horen te hebben is een groter probleem dan het zoeken van een nieuwe bondscoach. Ik stem voor Louis, maar zet mijn geld op ten Cate.

3 juli 2021 om 12:27

Wat maakt leeftijd nou uit? Je kijkt toch naar kwaliteit?
Volgens hebben de landen die prijzen pakken altijd een coach uit het land wat gerepresenteerd wordt. Persoonlijk vind ik het maar raar dat er zo makkelijk naar buitenlanders wordt gekeken. Alsof Guardiola prijzen pakt? Wil het wel eens zien zonder een messi of een miljarden injectie in de selectie. Het NL's elftal is HET uithangbord van het NL'se voetbal. En daar hoort een NL'se coach bij. Martinez bij België is totaal geen toegevoegde waarde imo. Dit was DE kans van België om prijzen te pakken, onder aan de streep helemaal niks bereikt. Echte voetballanden geven het bondscoachschap absoluut niet weg aan een buitenlander.
Brazilië
Duitsland
Spanje
Frankrijk
Italië
De nieuwe generatie snapt er echt geen reet van. Speel met passie voor je land man. Een land is geen club!

Ik snap echt niet waarom hij dat zo graag zou willen, maar goed, stel dat het waar is; dan wacht je als Guardiola zijnde toch altijd op een goede generatie, waarmee je ook écht iets kunt. Nu is de huidige generatie tamelijk talentvol, maar het ontbreekt voorin nog aan twee of drie hele goede spelers met creativiteit voor erbij. Dat kan binnen één á twee jaar zomaar heel anders zijn, indien spelers als Lang, Gakpo, Malen en wellicht zelfs Ihattaren de beloofde stappen gaan maken. Zo niet, dan valt er met dit Oranje weinig te winnen, tenzij Guardiola ineens gelooft in een enorme countermachine.

2 juli 2021 om 09:36

Vindt je de huidge generatie echt talentvol? Op doel niet eens een top 20 keeper. Biljow moet nog heel veel stappen maken om daar te komen en de rest van de keepers is te oud om deze stap te maken. Centrum met de Vrij, van Dijk en de Ligt is zeker wereldtop waardig, maar onze backs zijn gewoon slecht. Het middenveld dan. Frenkie is talentvol, maar daarnaast houdt het niet over. Wijnaldum, Klaassen, de Roon is hooguit sub-top maar echt niet van het niveau Sneijder, v.d. Vaart etc. Ook daarachter zijn er weinig lichtpunten. Voorin is het ronduit matig. Depay brengt het niet, Berghuis is hooguit middenmoot. Malen, Gakpo en Lang hebben potentie. Maar een Bergkamp, van Persie, Kluivert, Robben en noem ze maar op zit er toch niet in. Met deze generatie kun je je zeker wel kwalificeren voor de eindtoernooien, maar een have finale of finale plaats zit er logisch gezien niet in.

2 juli 2021 om 09:47

Dat weet je natuurlijk nooit, Rochus, een Virgil van Dijk zagen we in Nederland ook niet als toptalent en kijk nu! Hoewel ik het wel met je eens ben hoor, over de huidige generatie. Met De Ligt, Frenkie, Wijnaldum en De Vrij hebben we wel toppers in huis en als je Memphis aan het voetballen krijgt zit daar ook genoeg kwaliteit om beslissend te zijn. Malen, Lang, Gakpo, Malacia, Bijlow en Gravenberch kloppen op de deur maar zijn er nog niet en je weet ook niet of ze daar nog gaan komen.

Maar ik mis inderdaad zo een beslissend toptalent. Zo een killer, zo eentje a la Robben of Overmars die altijd 2 man bezig houdt, een Sneijder die, als het voetballend niet lukt, die bal vanaf 25 meter in het netje schiet. En een echte 10, met zoveel gevoel voor ruimte dat hij ieder moment tussen de linies de beslissende pass kan geven. En die zie ik ook niet in de talentenpool. Heel lullig gezegd, maar dat zou de rol van Nouri zijn geweest nu.

2 juli 2021 om 09:51

Maar jij vergelijkt ook oneerlijk. Voorin hebben we geen van Persie, Robben o.i.d, maar toen hadden we ook geen Frenkie, de Ligt, de Vrij en van Dijk. Er is altijd wel een linie die minder is. Als je kijkt naar de huidige selectie is dat op papier de aanval, echter loopt daar wel veel potentie rond.
Wie weet hebben Lang, Gakpo en Malen zich wel goed ontwikkeld en speler ze allemaal in de (sub)top van Europa, dan heb je toch een verdomd goeie ploeg staan.
Dus ja, we hebben echt wel een talentvolle groep en als het meezit met de ontwikkeling van wat jongens hebben we voor over 2 a 3 jaar een wereldgroep.

2 juli 2021 om 09:59

Er zit veel meer potentie in dit team. Spelers als De Roon laten het week in week uit op top niveau zien. De juiste aanpak kan een hoop doen.
Je hebt de WK finale gespeeld met Heitinga, Mathijsen, Braafheid, Elia en Kuijt. Dan moet het met deze jongens ook lukken

2 juli 2021 om 10:08

Ik vind Wijnaldum samenvoegen met Klaassen en De Roon wel maf. De een speelt bij de absolute wereldtop en de andere bij lage subtop. Ons middenveld mist creativiteit, maar Wijnaldum en Dr Jong zijn, mits in hun kracht gebruikt prima. Qua backs houdt het op links zeker niet over, maar Dumfries heeft toch laten zien een bruikbare back te zijn dit toernooi. Hij is geen Dani Alves, maar ook geen Manolev ofzo. Keeper is idd matig, maar lekker boeiend, een keeper. Eigenlijk zijn de zorgen vooral voorin. Op de flanken is het matig (hopelijk ontwikkelt Gakpo zich) en Memphis is soms fantastisch, maar ook regelmatig brandhout. Het huidige Oranje is qua materiaal gewoon top 10 en had dit toernooi minstens de kwart- en eigenlijk de halve finale moeten halen. Dan moet je alleen niet zo'n verliezer aanstellen als coach. Kijk naar 2014, ja toen hadden we Robben en Van Persie, maar ook Vlaar, Martins Indi, De Guzman en Kongolo.

2 juli 2021 om 10:16

Beetje flauw om Depay zo af te schrijven. Dankzij hem heeft Nederland uberhaupt het EK gehaald en De Boer wist wel uit meer spelers niet het maximale te halen. Als je de Depay van onder Koeman weer terug kan krijgen door de juiste snaar bij hem te raken heeft Nederland er een geweldige speler bij en is hij de eerste die op papier staat qua aanvallers.

2 juli 2021 om 11:06

@rochus,

Vergeet je dan niet gewoon een hele hoop? Frenkie is niet langer meer talentvol, die is inmiddels redelijk gearriveerd, de volgende stap die hij moet gaan zetten is vedette. Redelijk talentvol is Gravenberch, wat direct ook een impuls voor je middenveld is als die zich doorontwikkeld.

Backs hetzelfde, zit toch gewoon potentie, Teze van PSV claimt liever te spelen als back, Rensch bij Ajax is een LCV die op back zich heel aardig aan het ontwikkelen is. Timber kan uitstekend uit de voeten als back. Wijndal heeft nu eens kunnen proeven wat er nodig is. Dick advocaat is helemaal weg van Malacia, mogelijk kan die er met wat stapjes ook komen. Enz. dus slechte backs is vooral hard schreeuwen zonder te kijken naar wat de mogelijkheden zijn.

Wel met je eens dat het voorin vrij dramatisch is, daar zie je niet echt aanknopingspunten, echter het kan zo maar zijn dat er iemand over het hoofd gezien wordt die heel snel hele grote stappen zet (van Dijk).

2 juli 2021 om 11:55

Ongelofelijk wat zo een ek kan veroorzaken. Depay 1 van de beste aanvallers uit de franse competitie kan er opeens niks meer van. Dumvries is zogenaamd beter dan walker. Wel grappig allemaal, Nederland was dramatisch maar dat was echt te danken aan onze tactiek en coach (en uiteraard spelers). Maar als je de potentie niet ziet in onze ploeg om aankomend jaar het WK te pakken dan doe je ons echt te kort. We hebben echt wel een goede generatie waarmee het weer meer als normaal mogelijk is. Met van Dijk en frenkie heb je echt de 2 beste van hun positie en alles er om heen is ook bijna allemaal top. Wijnaldum de ligt en de vrij zijn wereld top. Depay zit er vlak onder we hebben wat goede talenten in form er omheen. Linksback en flank is iets minder maar zo heeft elk team zijn zwakke punten. Zo een toernooi is ook gewoon nog een beetje geluk, en je ziet aan frankrijk, 30 topspelers brengt je nergens. Onze kansen zijn echt net zo groot als die van frankrijk duitsland spanje portugal brazilie argentinie en Engeland. Als al onze spelers aanwezig zijn is het belangrijkste de coach met een goed plan, dat hadden we nu gewoon niet en je beste speler mis je. Ik denk dat wij echt wel met aanvallend voetbal heel ver kunnen komen zoals iedereen het hoopt te zien met de juiste trainer. Wij kunnen echt met deze selectie beter voetbal laten zien dan een portugal bijvoorbeeld. Voor de rest heeft elk team een beetje geluk nodig om ver te komen of te winnen, maar mensen doen als of wij een soort Polen of Denemarken zijn.

2 juli 2021 om 12:40

Nee we hebben inderdaad geen topkeeper en dat zal misschien niet zomaar veranderen. voor de rest zie ik wel echt wel genoeg talent rondlopen. Ik vind Dumfries een prima back en dan heb je ook jongens als Timber die daar kunnen spelen en zich prima ontwikkelen. Daarnaast in Wijndal ook echt wel een talentvolle verdediger. Op het Middenveld heb je ook Gravenberch die echt wel talentvol is. Wijnalbum subtop noemen vind ik ook echt wel te ver gaan. Hij heeft ontzettend veel bij Liverpool gespeeld ondanks dat er daar een behoorlijk aantal zeer goede middenvelders zijn. Depay heeft het vaak genoeg wel gebracht. Ja, hij is inderdaad niet zo goed als de namen die jij noemt maar is wel gewoon een prima aanvaller. Er zijn maar weinig landen die op elke positie echt topspelers hebben. Als je kijkt naar Portugal als huidig Europees kampioen dan hebben die toch ook genoeg spellers die niet tot de absolute top horen.

2 juli 2021 om 13:15

Oei Rochus, je slaat de plank hier toch wel behoorlijk mis zeg! Je verhaal heeft louter kromme vergelijkingen en foutieve conclusies. Echter is hier alles al over gezegd in de overige reacties dus er dieper op in gaan heeft voor nu even geen zin meer. Lees de rest maar.

3 juli 2021 om 13:24

Eens met je betoog in grote lijnen, maar in 2014 waren Vlaar en Martens Indi speelden toen zo'n goed toernooi dat je hun niet kan noemen als mindere spelers. Dat is hetzelfde als Dumfries in dit toernooi als een zwakke schakel benoemen.

2 juli 2021 om 09:49

Ene Van Gangelen uit de polder heeft het uit zeer betrouwbare bronnen vernomen.dan weet je genoeg toch ? Goedbetaalde praatjesmaker die Jan Joost .

2 juli 2021 om 10:14

Pep heeft dat letterlijk zelf meerdere keren aangegeven😂🤦‍♂️

2 juli 2021 om 12:11

@afcaajaxxx, wanneer en waar dan? Ik weet dat Guardiola inderdaad meermaals duidelijk heeft gemaakt dat hij ooit bondscoach wil worden. Dit is ook gewoon in interviews te zien. Omtrent Nederland heeft hij, voor zover ik weet, nooit zoiets gezegd

2 juli 2021 om 10:17

Frenkie de Jong is ook middelmaat. Op 6 heb je een snelle passer nodig. Hij heeft ook geen crossball om 1 tegen 1 situaties op de flanken te creëren.
Het is allemaal net niet. Ze missen allemaal voetbal intelligentie.

2 juli 2021 om 11:07

Frenkie middelmaat? Serieus, heb je dit echt neergezet? Ik lees het nog een keer.. Ja, het staat er echt. Frenkie is allesbehalve middelmaat! Dat hij in jouw ogen niet in de 6 rol kan spelen is een ander verhaal, maar naar mijn mening doet hij het prima. Heeft ook meerdere malen passjes op Messi en co gegeven, maar ook bij Ajax laten zien dat hij voldoende spelinzicht heeft. Hij mist naar mijn mening alleen een goed schot en fysiek, maar dat laatste kan tegelijkertijd ook zijn kracht zijn. Kijk naar Depay, die is dusdanig fysiek dat hij niet eens fatsoenlijk kan draaien.

2 juli 2021 om 11:25

precies dat als half Nederland Frenkie De Jong goed vind is hij beschermd mag je hem alleen goed vinden wat nergens op slaat daarbij voor het prijskaartje van 75 mil of hoeveel die gekost heeft mag je toch wel een speler verwachten die het team omhoog trekt.
Ter vergelijking Busquets wat heeft die Barcelona aan transfergeld gekost.

De Jong is inderdaad balvast en een goede dribbel maar dat is het dan ook Crossballen geeft die zelden een goed afstandschot of geplaatst schot heeft die ook niet bepaald.
middelmaat is misschien wat te minachtend maar wereldtop is die bij verre niet. Kante kan ook goed dribbelen en is ook balvast en ook nog eens aardig snel! terwijl die Chelsea slechts 40 mil kosten en een Champions league heeft bezorgt.

2 juli 2021 om 11:27

Na dat eerste zinnetje dat frenkie middelmaat is al gestopt met lezen. De groeten….

2 juli 2021 om 11:39

Middelmaat gaat iets wat ver. Frenkie is een nuttige controleur met een leuke techniek. Hij moet alleen stoppen met dat onnodige geloop met de bal om vervolgens een tikkie breed of terug te geven over 3 meter. Daarmee vertraagd hij constant het spel en daar schiet je geen drol mee op als team. Je wil juist spelen in een hoog tempo zodat je zo een verdediging van Tjechie bv uit elkaar kan spelen. Dat gaat niet lukken als je elke keer onnodig gaat lopen dribbelen en risicoloze passies breed en terug te geven. Ik heb me daar echt aan gestoord op het EK

2 juli 2021 om 11:42

Geeft Busquets wel veel crossballen, lost die wel afstandschoten? Frenkie middelmaat noemen is gewoon lachwekkend. En half Nederland is fan dus hij is beschermd.. Iedereen die enigszins het spelletje snapt ziet inderdaad dat het een bijzondere speler is, misschien is dat wel het verband in deze

2 juli 2021 om 11:50

Ik ben het met je eens dat Frenkie geen goede cross heeft en niet heel erg uitblinkt in de steekpass waarmee hij echt kansen mee kan creeeren. De conclusie om hem middelmaat te noemen gaat alleen veel te ver. Echt veel te ver. Frenkie blinkt in bepaalde aspecten weer uit waar jongens die wel een goede cross hebben (zoals Paredes bijvoorbeeld) niet hebben.

2 juli 2021 om 12:40

@Soccerfan_1Wat klopt er niet in mijn omschrijving? Is Frenkie een passer?

2 juli 2021 om 12:42

@J.WillshereFrenkie de Jong is een 5 meter voetballer. Hij ziet niet veel buiten de 5 meter. Hij dribbelt veel omdat hij de oplossingen niet ziet.

2 juli 2021 om 12:45

@Japie_KrekelHij kan niet beter omdat hij het niet ziet. Hik dribbelt omdat hij het niet ziet een geen passing.Hij kan daar niets aan doen. Als Frenkie maximaal 2 keer de bal mag raken dan leidt hij veel balverlies. Elke keer als de tegenstander mandekking op hem zet, verliest hij vaak de bal.Draaien en dribbelen is eem reflex van zijn brein om tijd te winnen om na te denken. Hij heeft geen snelle verwerking in zijn bovenkamer voor passing.

2 juli 2021 om 12:57

@gutihaz.Ja Busquest gaf regelmatig crossballen op Dani Alves. Barcelona deed niets anders dan constant switchen van Abidal naar Alves.Ik heb niets gezegd over afstandschoten. Dat vind ik het minste probleem voor een 6. Een 6 moet goede passing over de grond en door de lucht hebben.Als je dat niet hebt dan houdt het op. Frenkie moet van de nummer 6 positie af in mijn ogen. Hij heeft een passer nodig naast hem.Als je beste kwaliteit als voetballer is om de bal te brengen. Hoe wil je in hemelsnaam openingen vinden in gesloten ruimtes?Ik vind Frenkie de Jong een hele positieve aardige jongen. Ik kan dat scheiden van zijn kwaliteiten als voetballer. Hij wordt enorm overschat door 'uiterlijke' schijn door zijn dribbels en draaicircel.Daardoor wil niemand zijn beperkingen onder ogen zien.Je merkt het ook vask wanneer hij slecht speelt dat het door anderen komt. Maar wanneer het team presteert en hij heeft een rol dan komt alles door hem.We moeten reeel zijn en hard durven te zijn. De Ligt, de Jong en Depay zijn middelmaat. Ik ben expres hard omdat dit besef er ingestampt moet worden. Ze denken (door supporters) dat ze ontzettend goed zijn. Ze denken dat ze meer kunnen dan dat ze werkelijk zijn. Daardoor denken ze wedstrijden te kunnen winnen op 'kwaliteit'. Zelfs de beste voetballer moet een tikkeltje onzeker zijn en blijven. Je moet je zwaktes erkennen anders groei je nooit.

2 juli 2021 om 13:09

@Silvacity
Ik heb zijn kwaliteiten benoemd. Ik heb niets tegen Frenkie de Jong. Hij is balvast, hij heeft een goede draai en een goede dribbel. Die zijn van topniveau.
Het kort wegdraaien om ruimte te creeren is een goede eigenschap voor een 6. Maar vervolgens gebeurt er niets. Hij gaat lopen met de bal en vertraagt het spel enorm.
Ik weet niet meer wat ik met hem aan moet.
Op de 6 heeft hij geen passing en spelinzicht voor de passing (los van het feit dat zijn passing ook niet strak en snelheid heeft).
Als je hem een linie naar voren zet dan heeft hij helemaal geen ruimte voor een dribbel en ook geen passing.
Op de flanken heeft hij geen passeerbeweging. Hij kan alleen maar dribbelen met mensen om hem heen als hij een dribbel kan starten met draaien om de as. 1 tegen 1 op de flanken lukt niet omdat hij afhankelijk is van de draai.
Wat moet je met hem? Hij is te beperkt in vele dingen die essentieel zijn.
Passing is veruit de belangrijkste hedendaagse eigenschap voor een middenvelder.

2 juli 2021 om 13:22

@pressing12 dat zou goed kunnen idd. ik hoop van niet en dat hij dat wel weet te verbeteren in de nabije toekomst, omdat we al niet veel kwaliteit hebben in Oranje maar hij moet dat iig heel snel gaan aanpassen als hij de hype wil gaan waarmaken. nu is zijn speelstijl eigenlijk veel geschreeuw en weinig lol

2 juli 2021 om 14:01

@Japie_Krekel
Niemand hoopt het maar toch zal het nooit gebeuren.
Zien is geen kwaliteit die je kan ontwikkelen. Het is een kwaliteit die je hebt. Je kan geen Xavi worden omdat je een Xavi wilt worden. je bent een Xavi omdat je een Xavi bent.
Alle voetballers die passing en inzicht hebben, hadden dat al als talenten. Dat is geen kwaliteit die opeens op 25 jarige leeftijd uit het niets boven kwam drijven.
Frenkie heeft die kwaliteit niet. Net als dat Busquest nooit een goede dribbelaar zou worden. al zou hij het willen.
Vele mensen willen maar niet begrijpen dat attributen dingen zijn die je bezit en die je beter kan maken. Wie dit niet bezit, kan dat ook niet verbeteren. Je kan dingen niet verbeteren die je niet hebt.

Wees eerlijk. Heb je een verbetering gezien in passing bij Frenkie de Jong in de afgelopen 4 jaar? Hij speelt bij Barcelona waar je moet passen en een van de beste clubs waar je bijna gedwongen wordt om te passen.
Toch zie je geen verbetering. Hij bezit die kwaliteit niet in zijn bovenkamer. Hij ziet geen ruimte. Hij ziet niet veel buiten 5 meter.

2 juli 2021 om 16:27

hahahaha, frenkie is de beste speler op zijn positie momenteel. Elk team zou hem direct basis zetten en zijn eigen speler er voor op de bank zetten. Wat hebben wij Nederlanders er toch een hoop gekkies bij lopen hé. Won hij eergister niet nog beste speler van Barca, je weet wel die club waar iedereen wil spelen en word gezien als het topje van de ijsberg voor je carriere samen met clubs als bayernmunchen real madrid en liverpool.

2 juli 2021 om 23:49

@pressing12 ik heb die verbetering idd niet gezien. heel even dit seizoen in de beginperiode onder Koeman maar daarna verviel hij weer in die risicoloze tikkies breed en terug. misschien is dit het idd en zit er gewoon niet meer in

3 juli 2021 om 11:41

@pressing Frenkie is inderdaad een speler die veel met de bal wilt lopen. Dat kan zeker het spel vertragen. Je zegt echter dat zijn passing slecht is. Daar ben ik het niet mee eens. Het is geen Pedri nee of een David Silva/iniesta. Die spelen ook op een andere positie. Maar zijn basis passingsvaardigheden zijn goed imo. Vond hem voor Nederland onder Koeman bijvoorbeeld altijd sterk in de opbouw. Zowel in het creã«ren van ruimte met zijn dribbel en schijnbewegingen als in de passing. Ik had hem graag bij City willen zien waar hij uitstekend op 6 had kunnen spelen. Daar had hij mogelijk beter uit de verf kunnen komen. Natuurlijk heeft hij nog stappen te maken. Ik ben benieuwd of hij die zal maken.

3 juli 2021 om 16:23

@Silvacity
Hij is enkel sterk als hij in de omschakeling een bal kan brengen. Zo geeft hij zijn team lucht. Als het spel vaststaat en niet dynamisch is dan kan hij niet veel. Dit is een groot probleem voor de 6. Hij heeft vaak mandekking gehad waaronder Kroos. Hij leidt dan enorm veel balverlies.

2 juli 2021 om 10:39

De beste man is helemaal idolaat van alles wat met Johan Cruyff te maken heeft, en dus in het verlengde daarvan ook van Oranje en Ajax. Hij heeft dat een of meerdere keren in een interview toegegeven. Dus dat de naam Guardiola valt is natuurlijk niet gek. Toptrainer, gecharmeerd van Oranje.
Maar iedereen die het voetbal een beetje gevolgd heeft de afgelopen tijd ziet ook wel in dat Guardiola geen serieuze kandidaat is, althans niet op dit moment. Hij heeft net zijn contract bij City verlengd, heeft het daar naar zijn zin en krijgt per seizoen meer salaris dan de Knvb hem kan bieden in 5 jaar. Guardiola wordt pas een optie als hij het clubvoetbal zat is en een nieuwe uitdaging zoekt.

2 juli 2021 om 11:13

Guardiola is een goede coach maar of zijn type voetbal werkt met deze selectie moeten we afwachten. Bij de KNVB kan hij ook niet even voor een miljard aan spelers kopen om dat wel te bewerkstelligen. Daar is hij afhankelijk van wat Oranje aan spelers produceert. Ook twijfel ik of zijn salaris te betalen is voor de KNVB. Die gaat niet werken voor een 3 miljoen per jaar

2 juli 2021 om 11:34

Komt omdat guardiola gecharmeerd is van de Hollandse school wat ook is ingevoerd bij Barcelona jaren geleden. Daarom zou hij erg graag Nederland coachen en een kijk in de keuken nemen. Als het meezit zelfs al na zijn periode bij city. En met die ervaringen met de knvb weer een prachtige club te coachen

2 juli 2021 om 11:38

Ik vind Jan Joost van Gangelen altijd wat twijfelachtig. Eerst die leugen over Wenger, nu die 'betrouwbare bron' die niet gespecificeerd wordt. Guardiola en Martinez zijn fantasieen en wishful thinking van de man, waarvan ik me ook afvraag waarom hij bij het noemen van Zidane niet de belangrijke kanttekening plaatst dat hij momenteel de ontwikkelingen rondom Deschamps zal afwachten en de voormalig Real Madrid-coach gezien de korte tijd helemaal geen haalbare kaart meer is.

Binnen Nederland zal elke coach anders dan Van Gaal, Koeman of Bosz ongeloofwaardig zijn, een blijk van genoegen nemen met obscure middelmaat uit eigen land, dus dan moet je gewoon je opties in het buitenland verder afwegen. Conte kan interessant zijn, mits hij een flinke veer laat ten aanzien van zijn salariseisen. Daarnaast zit Cesare Prandelli momenteel thuis en vind ik Marcelo Bielsa een interessant profiel die qua status, spelvisie, ervaring en beschikbaarheid interessant is. Maar dan moet de Knvb wel snel zijn, want Leeds wil graag verlengen met de Argentijn.

Wat betreft de spelers ben ik het met je eens dat de nabije toekomst best snel wat zonniger kan zijn. Het lijkt me sterk als bijvoorbeeld Van de Beek en Bergwijn nóg zo'n jaar tegemoet gaan als het afgelopen seizoen; bij hun huidige clubs of elders (evt. op huurbasis) zullen ze zich weer richting Oranje spelen verwacht ik. Wie weet verrast Malen vriend en vijand in Dortmund, zullen Gravenberch, Timber, Rensch en Gakpo zich doorontwikkelen bij Ajax en PSV en mag je verwachten dat Lang een drol als Promes definitief bij Oranje weghoudt vanaf september. Van Ihattaren verwacht ik weinig meer, wat ook geldt voor Stengs en Boadu. Des te meer hoop ik op de doorbraak van Sontje Hansen bij Ajax, voor nu lijkt me dat aanvallend gezien het enige toptalent dat in de stijgers staat. Ten slotte verwacht ik dat Bijlow en Drommel de komende tijd gaan uitmaken wie onder de lat het gezicht van het nieuwe Oranje wordt.

Bijlow
Dumfries
Van Dijk
De Ligt
Blind
De Jong
Gravenberch
Wijnaldum
Malen
Depay
Gakpo
2 juli 2021 om 11:48

Alsof Conté en Bielsa wel realistisch zijn. Die gaan bij de KNVB niet eens in de buurt komen van de salarissen die ze gewend zijn

2 juli 2021 om 12:03

@japie Dat is een aanname. Waarom niet. Vragen kan altijd. Wellicht hoeven deze mensen niet meer miljoenen te verdienen en willen ze nog een uitdaging. Nee heb je, ja kun je krijgen. Probeer het in ieder geval eens ipv van te voren al zeggen dat ze het niet doen. Probleem is.alleen ....wie gaat ze bellen....yes ....uhhh ...hello with Nico Jan Hoogma....whoooooo? Yes uh Nico Jan, from Holland....tuut tuut tuut...wellicht moet je een man als Gullit inschakelen om dit soort mensen te polsen.....

2 juli 2021 om 13:14

Het is een groot als als verhaal natuurlijk, maar potentie zit er wel degelijk, in meerdere linies. Alleen gloort er een keepersprobleem en een echte afmaker is er niet bij. Drommel verwacht ik niets van, Bijlow is een absolute top keeper in wording in mijn ogen, maar is tot nu toe behoorlijk blessure gevoelig en dat voor een doelman..

2 juli 2021 om 17:16

mooie opstelling, alleen de as even omdraaien (dijk, ligt, jong, wijnaldum) maar zo ziet ons team er gewoon netjes uit? malen rechtbuiten weet ik alleen niet maar we moeten wat.

3 juli 2021 om 14:40

En ik wil heel heel heel heel graag 1 keer 's ochtends naast maxima wakker worden. Gaat ook niet gebeuren.

Over een jaar of 10 is onze gouden de ligting waarschijnlijk te oud dus het is waarschijnlijk now or never

2 juli 2021 om 09:42

Maar over 10 jaar hebben we juist wel een gouden lichting verwacht ik. Op dit moment slechts een paar topspelers, dus ik begrijp je punt niet helemaal. We hebben geen topkeeper, geen goede linksback. Frenkie en Wijnaldum zijn wel top. Maar Depay is te wisselvallig. Malen, Gapko, Gravenberch komen er wel aan.

2 juli 2021 om 09:44

Grootste onzin van de week. Er staan komen constant nieuwe talenten binnen. Of had jij 10 jaar geleden al verwacht dat we nu Van dijk, de jong en de ligt zouden hebben?

2 juli 2021 om 09:51

Nee tuurlijk niet, maar het geraamte met Frenkie, Virgil, Memphis, de Vrij/de Ligt is op dit moment wel heel goed. Een goede bondscoach moet met dit elftal gewoon een halve finale op het aankomende WK kunnen halen.

2 juli 2021 om 10:00

Als je geraamte bestaat uit Memphis moet je je afvragen hoe goed dat nou echt is. Robben, V Persie, Sneijer en Vd Vaart. Dat is pas een geraamte. Met nog even doodleuk v Bommel en een jonge Huntelaar erachter. Er is gewoon een gebrek aan goede aanvallers en aanvallende middenvelders. Dan ga je op geen enkel toernooi wat presteren

2 juli 2021 om 10:10

Dat je Memphis afvalt kun je op het conto van de boer schuiven. Die heeft hem gewoon in de steek gelaten door te beginnen met 4-3-3 en Luuk in de spits, Depay als linksbuiten en vervolgens 5-3-2 wat helemaal niet bij hem past. Dat geraamte wat jij noemt was mooi, maar had ook z'n beperkingen. We hebben nu een spelverdeler in Frenkie waaraan v Bommel en Nigel nooit konden tippen(waren wel goede spelers op hun manier). Malen en Gakpo zijn ook grote talenten alleen Robben zullen ze natuurlijk nooit kunnen evenaren, maar wel wat toevoegen. En onze verdediging was niet zo sterk als toen, wie herinnert zich niet hoe Andre Ooijer op z'n 35e ineens in beeld verscheen aan het begin van de wedstrijd tegen Brazilie. Last but not least liepen Wesley en Rafael elkaar ook behoorlijk in de weg meer dan dat ze er samen op los combineerde.

2 juli 2021 om 10:14

10 jaar is misschien wat overdreven, altijd moeilijk te zeggen, maar je kunt nu juist ook wel concreet zien dat er veelbelovende jonge spelers zijn die in de komende pakweg 5 jaar nog een heel stuk beter kunnen worden en dat áls dat goed valt het allemaal een stuk florissanter uit ziet dan nu. Met name in de verdediging en op het middenveld ziet het er gewoon erg goed uit. Maar kijk je naar 5 a 6 jaar geleden dan zijn er wel veel meer aanknopingspunten. Dat moeten we niet vergeten: hoe slecht de vooruitzichten toen waren. Toen was de hoop gevestigd op jongens als Bruma, Hoedt, Riedewald, Klaassen, (vincent) Janssen, Martins-Indi en noem ze maar op. Natuurlijk, een Klaassen maar ook een Stefan de Vrij zitten er bijvoobeeld nog bij en De Vrij is dan een topverdediger geworden en Klaassen een soort van nuttige back-up. Maar ik heb toch een beter gevoel bij de spelers waar nu nog rek in zit (puur gebaseerd op wat ze al op niveau hebben laten zien en ongeacht de situatie waar ze nu in zitten). Buiten De Ligt en Frenkie: Timber, Rensch, Gravenberch, Lang, Gakpo, Malen, Ihattaren, Van de Beek, Brobbey. Die hebben allemaal al eens een periode lang ofwel echt de dienst uitgemaakt in Nederland/belgië én/of ook in Europees verband meermaals overtuigende prestaties neergezet. Dan heb je ook nog een categorie waarbij het ofwel nét niet lijkt óf ze het nog niet op dat niveau hebben kunnen laten zien, zoals Teze, Geertruida, Malacia, Boadu en Stengs. En dan is er ook nog best wel een rits jonge Nederlandse spelers in het buitenland die nog niet heel veel aandacht krijgen in Nederland. Zoals Frimpong (echt een blikvanger in Schotland voor hij naar Leverkussen ging), Struijk. Kijk je naar leeftijd dan is Van Dijk al 29 en Wijnaldum 30 en dan wordt het altijd de vraag hoe lang ze nog meekunnen. Dat zal geen 10 jaar zijn, maar een jaartje of 4 tot 6 moet waarschijnlijk wel lukken. Grootste vraagtekens hangen echter rondom de aanval en dan met name de spitspositie. Daar breekt al jaren geen talent meer door waarbij vanaf moment één a la Lukaku in België duidelijk is: dat wordt onze spits de komende 10 jaar. Ik vond Brobbeys opkomst afgelopen half jaar wel veelbelovend en daarom is het doodzonde dat die dan niet bij Ajax blijft. Van Malen wordt het spannend. Dat is echt een dubbeltje op zijn kant. Als die de juiste stappen maakt en met name rustiger en efficiënter wordt dan heb je mogelijk een internationale topspits. Maar de kans bestaat ook dat hij dat gewoon niet voor elkaar krijgt en dan is de spoeling gewoon nog steeds heel dun.

Stemmen op de nieuwe bondscoach? En mag dan ook iedereen zonder diploma zich beschikbaar stellen? Kan nog erg leuk worden.

Waar heeft Jan-Joost het idee vandaan dat Guardiola dat zou willen? Sowieso is hij toch niet het type bondscoach, en dan nog even over de praktische haalbaarheid, not.

Guardiola een landen team? Heeft iemand al tegen Guardiola gezegd dat je geen spelers kan aankopen en je het moet doen met de selectie die je hebt? Als er een coach is die ik niet snel een land zie doen, dan is hij het wel. Komt altijd zo obsessief over en dat lijkt mij lastig als je maar een paar keer in het jaar met een groep kan werken. Of hij moet ze elke dag gaan bellen met de boodschap hoe hij ze graag wil zien voetballen?

2 juli 2021 om 12:05

Onlangs nog een interview gezien waarin hij heeft gezegd graag bondcoach te willen worden. Dus ja, hij ziet het wel zitten. Bij Barca B kon hij ook geen spelers kopen en daar had hij het ook goed naar zijn zin en presteerde het team goed. Mensen hebben een eenzijdig beeld van hem.

Topic nummer zoveel. Ik hoop op Louis. Is bewezen geschikt. Hij gaat daarnaast niet meer zo snel een club trainen (helemaal uit sluiten kun je dat nooit) en heeft het overwicht om deze stronteigenwijze ploeg in het gareel te krijgen. Is ook wars van de populistische neiging om allerlei maatschappelijke statements uit te dragen en houdt focus op presteren. Ik hou daar wel van. Het NL elftal moet er zijn om te presteren en niet om allerlei meningen te uiten. Van Gaal had ook eerder een Depay gewisseld die werkelijk waar geen pepernoot heeft geraakt op het EK. Het is nu wachten op Gullit en zijn eis om meer diversiteit en dus een donkere bondscoach. Die kant heb ik nog niet gehoord. Ik zou echter niet zo 1,2,3 een donkere coach weten die net zo geschikt is las Louis van Gaal. Maar dat die discussie gaat komen lijkt me wel logisch. Voor de aanstelling van de Boer (en vlak erna) was Gullit hier ook nogal verontwaardigd over.

Zet nu gewoon een Ruud Gullit voor de groep (als uithangbord) met een Henk ten Cate en Fred Rutten als trainers. Dan heb je drie goede mensen Henk en Fred voor het tactische en de trainingen en Ruud als uithangbord om de pers te woord te staan en goed binnen te komen.

2 juli 2021 om 10:32

Wat een onzin, waar heb je nou weer een uithangbord voor nodig? Als je dat wil zet je de persvoorlichter maar voor de groep.

2 juli 2021 om 10:40

Wat is dat toch dat mensen telkens een combinatie van 2, of zelfs 3 trainers in dit geval voor de groep willen hebben? Dan word je toch vierkant uitgelachen in het buitenland. Zo van; we hebben niet 1 goede trainer, maar 3 weten meer dan 1 dus doen we het zo maar.

2 juli 2021 om 10:49

Wat heb je aan Gullit als een uithangbord voor het Nederlands elftal? Daar hebben we toch helemaal niks aan? Wat moet hij dan gaan doen? Dat je als club zijnde een uithangbord wil kan ik nog een beetje begrijpen om zo wellicht sponsoren en goede spelers aan te trekken, maar een nationaal elftal? Daarnaast heeft Gullit niet de kwaliteiten om onze bondscoach te zijn. Het is een leuke man, maar hij heeft er niet heel veel verstand van.

3 juli 2021 om 11:54

Hou is op met dat gezeur om gullit. Is al jaren geen trainer meer. En heeft niks gepresteerd als trainer. Net als een henk ten cate. Zit al jaren buiten Europa. Was goed als assistent maar als trainer

Dan krijgt hij het nog druk. Hij zou ook zogenaamd nog heel graag Ajax coachen. Ik geloof er allemaal niks van dat Nederland of Nederlandse clubs echt kans maken om hem ooit als trainer te strikken.

2 juli 2021 om 10:13

Het is wel de grootste Cruijffiaan die er op deze aardkloot rondloopt hè. Daar zou het mee te maken hebben. Geen toeval dat hij vroeg waarom Ajax niet was uitgenodigd voor die Super League.

2 juli 2021 om 10:47

Hij heeft helemaal niks met Cruijff. Die visie heeft hij tig jaar geleden al los gelaten. Hij teert nog op die naam om nog meer poen te kunnen scheppen. Maar met de voetbalvisie van Cruijff hebben zijn ploegen al lang niks meer mee te maken.

2 juli 2021 om 11:28

Hij is ook vrij idolaat als het op geld aankomt. Voor minder dan 15 miljoen per jaar komt die man nooit.

5 juli 2021 om 09:26

Ieder zijn mening. Zijn vele interviews zeggen mij iets anders.

2 juli 2021 om 10:16

Hij heeft dat zelf letterlijk gezegd hè in meerdere interviews, zoals Johnnyloco hieronder al aangeeft is hij misschien wel de grootste bewonderaar van Cruyff

Trainen als in het geven wat een clinic ofzo, ja 😂 Ik zie hem niet als bondscoach bij het Nederlands elftal aan de slag gaan.

Jan Joost van Gangelen en zijn bronnen. Arsène Wenger zou de nieuwe bondscoach worden. Welnu, dat is iets anders gelopen. Vraag maar aan ene Frank de Boer.

Heb nu een paar weken internationaal voetbal gekeken (EK, Copa) als je dan zien wat sommige landen voor arbeidsethos op de mat weten te leggen voor hun nationale ploeg, een soort grinta. En je ziet die lamlendige boel bij het nederlandselftal. Dan denk ik dat het misschien wel beter is dat we een x een buitenlandse bondscoach nemen, puur en alleen om die strijd, die passie, die over me lijk mentaliteit voor de nationale ploeg der in te stampen, dat zit namelijk niet echt in onze cultuur.

2 juli 2021 om 09:54

Dat gaat nooit gebeuren. We hebben het namelijk te goed in Nederland. De voetballers die aangeven in ghetto’s te zijn opgegroeid komen gewoon uit dorpjes en doen dat voor hun ‘street credibility’.

In de zuidelijkere landen is er pas echt armoede en is voetbal de enige kans op een fatsoenlijk bestaan. De over mijn lijk mentaliteit komt daar vandaan. Voetballers moeten daar vaak op hun 12e naast het voetballen gewoon auto’s wassen naast het stoplicht.

Hier moeten psychologen aan te pas komen om kids te laten wennen voor de verandering van winter naar zomertijd.

2 juli 2021 om 10:15

Je kan alleen in de duels komen als je dicht genoeg bij je tegenstander staat. Wat mensen een lamlendige ploeg noemen is 9 van de 10 keer gewoon een ploeg die verkeerd staat. Fatsoenlijk positiespel zorgt er vaak voor dat je wel gewoon in de duels kan komen en minder lamlendig over komt.

Oranje stond gewoon waardeloos. Dat was het probleem. Niet de instelling van de spelers.

2 juli 2021 om 10:52

Hier ben ik het helemaal mee eens. Mensen praten elkaar maar na over de mentaliteit van onze spelers. Ik ben van mening dat ze allemaal hun best hebben gedaan. De wedstrijd tegen Oekraine liet in mijn ogen ook zien dat de spelers over genoeg mentaliteit beschikken.

Het probleem ligt hem gewoon bij de tactiek, en die was zeer matig. Ik vond Koeman niet een geweldig coach, maar je zag dat hetzelfde team in ieder geval beter speelde onder hem dan onder Frank de Boer. Koeman had het dus tactisch beter voor elkaar.

Ik hoop dan ook dat de Knvb met een goede tacticus aankomen, en niet met een "motivator" of een "people manager", want dat gaat Nederland niet beter doen spelen.

2 juli 2021 om 11:50

Die mentaliteit moet ook in je zitten natuurlijk. Ik zie een Frenkie ofzo echt niet opeens in een of andere strijder veranderen onder een nieuwe bondscoach. Dat is geen type Jaap Stam of Davids die er bovenop klappen

Voor 3 miljoen euro per jaar komt hij een keer in het jaar advies geven.

De beste man verdient al jaren bij Barca, Bayern en City rond de 20 miljoen euro per jaar, als het al niet meer is. Dat gaat de KNVB nooit neerleggen.

2 juli 2021 om 09:55

Ik vind het ook heel typerend hoe men Pep telkens als zogenaamde liefhebber van het spelletje portreteert en dat hij zoveel interesse in kleinere clubs zou hebben om daar in de toekomst te werken. Dit terwijl de feiten zijn dat hij alleen bij poenclubs heeft gewerkt met bijna oneindige financiele mogelijkheden. Die komt inderdaad echt niet voor 1 miljoen per jaar bij de Knvb werken.

2 juli 2021 om 10:18

Je kunt het natuurlijk ook anders bekijken, het is logisch dat hij eerst geld gaat verdienen om zo mogelijk aan het einde van zijn carrière nog jobs aan te nemen die hij leuk vind omdat hij dan juist al zoveel heeft verdiend

2 juli 2021 om 10:28

Oh ja Pep zal in zijn 11 jaar als speler van Barca, 2 jaar Italie en 3 jaar zandbak inderdaad dermate weinig verdiend hebben dat hij eerst nog 15 jaar als trainer voor absolute topsalarissen bij poenclubs moet werken om daarna pas leuke dingen te kunnen doen. Dat is nu en in de afgelopen jaren niet mogelijk geweest met honderden miljoenen aan vermogen.

2 juli 2021 om 10:43

Maar het bondscoachschap verdient in bijna alle landen een stuk minder dan clubtrainer, dat is ook logisch. Trainers kiezen hier ook expres voor, je staat slechts een paar weken per jaar op het trainingsveld, speelt 1x in de 2 jaar een groot belangrijk toernooi, maar je hebt wel gewoon een mooie baan. En Guardiola die hoeft het voor de centen niet meer te doen. Natuurlijk verdient hij nu enorm veel geld, maar Guardiola is wel een echte liefhebber van het spelletje, die zie ik wel genoegen nemen met een paar miljoen per jaar.

Alsof die man komt voor die fooi die de knvb geeft..
Nee met zo'n fooitje haal je alleen maar middelmaat in huis

Martinez is niet 'klaar bij de Belgen na het EK' hoor! Die heeft nog een contract daar tot en met het WK!

Ik snap Pep wel. Depay leert straks van de grote Messi bij Barca. Volgens de berichten zou Malen straks les kunnen krijgen van Haaland bij Dortmund. Dan heeft Oranje straks Messi 2.0 en Haaland 2.0 als spitsen. Wie zou dat nou niet willen trainen 🤣

Je moet spelers als Frenkie de Jong, de Ligt, Depay duidelijk maken dat ze niet zo goed zijn. Ned moet een buitenlandse coach aanstellen die eerst de verdediging op orde zet. Het is belachelijk dat je met 5-3-2 überhaupt kansen weggeeft tegen landen als Tsjechië en Noord Macedonië.
Ned heeft geen kaas gegeten van zone dekking. Ze lopen als een kip zonder kop achter hun man aan.
Voorin is het drama. Er zit totaal geen rust in aanvallen. De kans op snel balverlies is enorm groot. Elke counter mogelijkheid wordt de das omgedaan met domme beslissingen. Er zit geen enkele intelligentie in dit elftal.

2 juli 2021 om 11:06

De Ligt en De Jong zijn gewoon wereldtop. Spelen bij internationale topclubs en behoren vrijwel altijd tot de spelers die je als eerste op het wedstrijdformulier zet en de hoogste beoordelingen krijgen. Zij zijn niet het probleem. Het probleem is echt puur en alleen Frank de Boer geweest. We hebben in 2014 met Van Gaal gezien dat je met drie of vier wereldtoppers in een verder middelmatige selectie gewoon heel ver kunt komen als je tactisch onderlegd bent, je ideeã«n goed op de spelers kunt overbrengen en er een team van weet te smeden. Frank de Boer is op al die facetten gigantisch door het ijs gezakt.

Waarom is iedereen zo lyrisch over Ten Cate. Slechts als assistent paar successen geboekt.
Verder veel praatjes maar dan houdt het op.
Als alleen een baas zijn het is...

2 juli 2021 om 10:35

Ja precies. Alsof het voetbal zich totaal niet ontwikkeld heeft ook. Je kunt toch niet verwachten van iemand die al 10 jaar geld verdient in de zandbak dat hij een elftal modern laat voetballen.

2 juli 2021 om 12:47

Ik begrijp ook echt niet waar ten Cate het aan verdiend heeft om überhaupt al zó vaak genoemd te worden. Zou dat echt een keuze van armoede vinden

Bij oranje kan je geen 500 miljoen per seizoen aan spelers kopen dus gaat niet gebeuren!

Het was voor Guardiola misschien wel interessant geweest met de generatie van 2010-2014. Maar deze lichting Oranje spelers is gewoon beduidend minder.

Hoewel de verdedigings linie wereldtop is, ontbreekt het bij ons gewoon aan aanvallend talent. Het is al treurig genoeg dat Memphis ons belangrijkste aanvaller is.

2 juli 2021 om 11:00

Daar ben ik het dus echt niet mee eens. In die tijd hadden we echt een hele slechte verdediging met Joris Mathijssen en Johnny Heijtinga. Dat bleek ook wel in 2012. En in 2010 hebben we gewoon heel veel mazzel gehad met de loting. Het enige topland dat we getroffen hadden tot de finale, was Brazilië.

Als het perse een NL coach moet zijn, waarom dan niet Henk Fräser de kans geven?
Harde gast, zal geen diva gedrag of slap gedoe pikken. Zal Memphis wisselen als het moet.
Heeft een positieve spelopvatting.

En stel: het lukt hem, hij krijgt de boel op gang, dan kan hij nog jaren mee!
Ik gun het hem. Goeie kerel.

2 juli 2021 om 11:05

Helemaal mee eens. Ik begrijp niet waarom het altijd een trainer zou moeten zijn die Ajax, PSV of Feyenoord moet hebben getraind. Fraser heeft het bij verschillende clubs hartstikke goed gedaan en is inderdaad iemand die geen rare fratsen accepteert. En grote kans dat hij zelf ook wel bondscoach wil worden, aangezien zo'n kans zich niet zo gauw voordoet.

Overigens zal ik nog even on topic reageren, anders wordt dit misschien verwijderd.
Maar Guardiola is natuurlijk een fantastische trainer. Maar als hij echt graag bondscoach van Nederland wil worden, dan wil hij dat ook voor 1 miljoen per jaar. Maar als puntje bij paaltje komt, dan wil hij het waarschijnlijk niet.

Hij weettoch wel dat hij geen miljoenen kan besteden om een Nederlandselftal bij elkaar kan kopen ?

Niet al te lang geleden zag ik in een interview met Guardiola dat hij graag nog een keer bondcoach wilt worden. Of hij Oranje daarbij in gedachten had weet ik niet. Ik weet wel dat hij veel sympathie heeft voor Nederland en Ajax.

Mag van mij per direct. Van mijn part doet hij het als duo baan bij Mancity.
Paar goede assistent trainers er om heen!

Maarja, Knvb zal dit nooit doen... helaas.

Guardiola werkt alleen met de beste selecties. Als hij een nationaal team wil doen zal dat eerder Frankrijk worden.

"ik heb uit zeer betrouwbare bron begrepen dat Guardiola, die net verlengd heeft bij Manchester City. Die wil echt, echt, echt heel graag een keer Oranje trainen", zo opent Van Gangelen

Wie gelooft in godsnaam dit zwakke excuus voor een journalist? Als Guardiola ooit zou komen, staat dit helemaal los van het gelul van Jan Joost.

Welke trainer zou nu nog hierin stappen , het is een zooitje bij de KNVB. Slechts je reputatie te grabbel gooien als je hierin stapt , Ronald Koeman heeft het echt wel heel goed gedaan , en dit hebben ze geniet gedaan met een super slechte coach . Niemand gaat hier zomaar instappen , en dan het volk laten stemmen wie er bondscoach moet gaan worden ) . Oranje is al slecht begonnen en met deze selectie moet je wel heel slecht zijn om zo slecht te beginnen. Zo verliezen van dit Turkije op zo een manier dat zou toch nooit hebben mogen gebeuren met deze selectie. En dan eruit gaan tegen dit tjechie ....wauw .

Ik heb echt een voorkeur voor Van Bronckhorst. Heeft uitstekend gepresteerd bij Feyenoord. Is een echte gentlemen, en heeft een uitstekende naam in de voetbalwereld. Het mogelijk gebrek aan een goede cv kun je dan wellicht opvangen met 1 of twee ervaren assistenten. Bijv. een Henk ten Cate. En zeg ik iets heel geks als ik Bogarde als assistent naar voren schuif? Hij heeft aanzien en wellicht een goede klik met deze groep. Ik heb echt het gevoel dat deze groep zo iemand nodig heeft. Die de egootjes zo nu en dan op hun plek zet.

Guardiola is gewoon een slechte trainer. Als hij coach wordt van Oranje dan gaat Oranje het nog belachelijker doen dan op dit EK.

Guardiola mag best een keer een training geven aan Nederlands elftal als hij daar blij van wordt, maar dan wel gratis, want onze arme KNVB kan het anders niet betalen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. DepayAanvaller42
D. MalenAanvaller40
W. WeghorstAanvaller41
T. KrulKeeper00
N. AkéVerdediger20
D. BlindVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

57 fans
Coach, 50 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 september
Het is de vraag of Club Brugge Noa Lang in de komende transferwindow kan behouden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren