BN DeStem reageert op beschuldigingen door NAC Breda

Zaterdag, 19 juni 2021 om 22:46Mart van Mourik • Laatste update: 22:55

NAC Breda heeft zaterdagavond via de officiële website gereageerd op de beslissing van Maurice Steijn om per direct te vertrekken als trainer van de club. De oefenmeester heeft kenbaar gemaakt vanwege veiligheidsredenen afscheid te nemen van de Noord-Brabanders. NAC geeft aan ‘zeer geraakt te zijn door de ontwikkelingen rond de club’ en haalt bovendien verwoestend uit naar BN DeStem.

“Wij staan voor de veiligheid van de mensen van de club, punt uit”, zo reageren de directie, RvC en grootaandeelhouders van NAC op de website van de club. “Het is diep triest dat we in dit land – en specifiek ons geliefde Breda – zover zijn gekomen dat persoonlijke bedreigingen ertoe leiden dat mensen moeten besluiten om te stoppen. In dit geval Maurice, die niets anders heeft gedaan dan keihard werken om met NAC Breda te promoveren.”

“Dit is een nederlaag voor iedereen en onacceptabel en onverteerbaar”, zo gaat het bericht verder. “Hopelijk realiseren de mensen die voor de ophitsing rond de club en de persoon Maurice hebben gezorgd, welke schade ze hebben aangericht aan de club, de stad, mensen persoonlijk en het maatschappelijke klimaat. Daartoe behoren helaas ook een aantal mensen dicht bij de club en bepaalde media. Zij zullen bij zichzelf te rade moeten gaan.”

Met name de regiokrant BN DeStem krijgt een flinke veeg uit de pan van de belanghebbenden van NAC. “NAC Breda is zeer geraakt door de ontwikkelingen rond de club. Er is een negatieve sfeer gecreëerd door BN DeStem en personen met een eigen agenda in Breda die vilein en giftig is. Bewuste leugens voeren daarbij de boventoon en deze krant publiceert deze vuilspuiterij kritiekloos. Sterker: hoogst zelden worden bronnen gecheckt, hoor en wederhoor wordt nauwelijks toegepast en meningen van anonieme bronnen worden als feiten gepresenteerd.”

Hoofdredacteur André Trompers van BN DeStem betreurt en verwerpt de aantijgingen vanuit NAC in de richting van de krant. "Onze journalisten hebben in alle jaren een groot netwerk opgebouwd. Wij spreken dagelijks veel mensen binnen of dichtbij de club en zijn om die reden zeer goed op de hoogte van alle ontwikkelingen. Met die producties gaan we niet over één nacht ijs. De club heeft ook de laatste weken alle ruimte gehad om te reageren op vragen en producties van BN DeStem, maar daar niet altijd gebruik van gemaakt."

Verder meldt de club dat de komende dagen gebruikt zullen worden voor bezinning. “Er zullen zaken op een rij worden gezet, er zal bepaald worden waar de club nu staat en wat de impact van dit alles is op de voorbereidingen voor het komende seizoen. De gesprekken met mogelijke kandidaten voor de functie van technisch directeur zijn inmiddels gestart”, zo klinkt het.

De afgelopen weken ontstond er een explosieve situatie bij NAC. Er was sprake van een machtsstrijd tussen technisch directeur Ton Lokhoff en Steijn, die al geruime tijd lijnrecht tegenover elkaar stonden. Waar Steijn op weg leek naar de uitgang, besloot de Raad van Commissarissen dat de trainer en technisch directeur hun geschillen bij moesten leggen in de hoop op een goede samenwerking. Zover kwam het niet, want Lokhoff stapte afgelopen woensdag op.

Het vertrek van clubicoon Lokhoff, door zijn verleden bij de club enorm populair bij de achterban, was tegen het zere been van veel NAC-fans. Zij kijken verwijtend naar Steijn en dat leidde met name online tot veel negativiteit rond de hoofdtrainer. Een groep supporters eisten al het ontslag van Steijn en kondigden ‘gepaste acties’ aan als dit niet voor zaterdag 23.59 uur was gebeurd.Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door bolso)

Die lokhoff hoort gewoon achter de beslissingen te staan en zeker niet de zaak ophitsen.

Trieste situatie daar en erg jammer.

19 juni 2021 om 20:10

Hoe zit Lokhoff de zaak op te hitsen dan. Hij heeft gewoon een beslissing genomen omdat hij hele andere ideeen heeft als Steyn. Dat een supportersgroep daar dan op deze manier op reageert kan Lokhoff niets aan doen lijkt mij.

19 juni 2021 om 21:16

Binnenshuis houden lijkt me de oplossing maar omdat hij geen gelijk krijgt.

19 juni 2021 om 22:51

Ton heeft alles binnenhuis gehouden. Heeft zelfs z’n beste vrienden opgebeld voordat hij ontslag nam op aub niet de waarheid naar buiten te brengen. Lokhoff is de enige met een NAC hart en die werkt vanuit het belang van de club, niet vanuit zichzelf. Manders heeft het gewoon totaal verkeerd in geschat en gedacht dat hij punten zou scoren met de aanstelling als een clubheld als TD. Als je vervolgens die clubheld schoffeert, negeert en kleineert, dan heb je het gewoon verkeerd begrepen.

20 juni 2021 om 07:44

Lokhof is onderdeel van de vijfde colonne bij NAC en heeft vriendjes bij de sponsors en BN De Stem die er samen met oa van Hooijdonk al jaren voor zorgen dat het bij NAC een puinhoop blijft. Een krant die zich op die manier laat gebruiken is tegenwoordig normaal want ze hebben de clicks nodig, voormalige vedetten van de club die altijd alleen negatief zijn en nooit constructief helpen de club naar de afgrond. Prachtige club, maar met zulke vrienden kun je beter vijanden hebben

20 juni 2021 om 08:54

Meneer Manders hoort als directeur er voor te zorgen dat het geen teringbende wordt. Eerst bij ADO werd het onder zijn bezielende leiding een teringzooi en nu bij NAC heeft hij een nog grotere puinzooi weten te creeren. Dat is geen toeval dat het 2x gruwelijk misgaat en dat hij de directeur is die de verantwoordelijkheid draagt. Bij de Eredivisie CV was men ook heel blij dat deze clubmoordenaar vertrok.

20 juni 2021 om 12:11

Het is natuurlijk wel zo dat je bij NAC niet veel moeite hoeft te doen om er een zooitje van te maken. Als iemand van buitenaf het niet doet dan doen ze het zelf wel. We roepen al jaren dat NAC in de Eredivisie hoort maar de club is in alles Feyenoord in het klein, ook daar valt door alle stromingen geen normaal beleid te voeren en is de club het slachtoffer.

Ik heb er totaal geen vertrouwen in dat NAC snel gaat terugkeren naar de Eredivisie en stabiel beleid gaat voeren, daarvoor gaat het al te lang slecht en kan niemand over zijn eigen ego heenstappen.

Persoonlijk was de aanstelling van Steijn gewoon verstandig, hij had jarenlang goed gepresteerd bij VVV en iedereen verbaasde zich dat hij het niet hogerop zocht. Alleen had hij niet een hele staf moeten meenemen en allemaal oud-ADO spelers moeten aantrekken. Het is natuurlijk van de zotte dat een Immers te duur is voor ADO maar dan wel tekent een divisie lager bij Nac, dan gaat het ergens mis en zeker als je el Allouchi al voor die plek hebt.
Steijn had de kwaliteiten om NAC te laten promoveren maar ze hadden hem nooit zoveel vrijheid moeten geven, maar als je een onbekwame bestuurder er boven hebt zitten dan kan dit gebeuren.

20 juni 2021 om 12:23

Ben ik het zeker mee eens inderdaad. Het is bijna onmogelijk om er geen zooitje van te maken daar, omdat ze dat immers uit zichzelf al doen. Feyenoord in het klein is een goede omschrijving. Typisch ook dat ze zich daar ook een beetje van Feyenoord afzetten, terwijl ze er zo veel gelijkenissen mee hebben.

Ik zie het ook niet gebeuren dat ze snel terugkeren, alhoewel in de KKD alles kan. Als de boel op het juiste moment in elkaar valt zoals bij Rkc, FC Emmen en NEC in de laatste jaren kun je zomaar de play-offs wel doorkomen. Zo simpel is het ook wel weer. Top 2 zie ik niet gebeuren.

Denk dat iedereen de aanstelling van Steijn wel begreep. Goede verhalen bij Vvv. Juist het punt wat jij over Steijn beschrijft is het mismanagement van Manders. Die had dit moeten zien aankomen dat het een te grote ADO-kliek werd en dat dit niet goed zou vallen bij de achterban als de prestaties uitbleven. Tegenwicht bieden aan je trainer kan geen kwaad. Steijn heeft dat duidelijk nodig. Midden in het seizoen voor zaken naar Ibiza gaan. Te bizar voor woorden. Nu kwam de tegenwicht te laat. Wat dat betreft is ook een Steijn ver in mijn achting gezakt, want die had ik hoger zitten als trainer.

Nou NAC blijft het bij deze krokodillentranen, of gaan de raddraaiers boeten door nooit meer het stadion in te mogen? Ik gok zomaar van niet. Het is al laf genoeg dat zij een krant de schuld geven en niet de kern van het probleem willen aanpakken. Blijf lekker aan symptoombestrijding doen, mijn complimenten....

Aan alle kanten echt een drama, zoals de oude Grieken het bedoelt hebben.

Meest gênant toch wel dat nac het zo ver heeft laten komen.

Wat een zieke supporters. Je vraagt je af of ze wel deugen, waar gaat het over man. Het gaat je goed Maurice 👏🏼

Triest persbericht van NAC met 0,0 zelfreflectie. Zo kennen we Manders, RVC en de aandeelhouders en kenden we Steijn.

19 juni 2021 om 20:49

Trieste reactie van een blijkbaar supporter die ook hier geen afstand neemt van bedreigingen van mensen in dienst van NAC. Zoals de meeste mensen hier op dit forum die zogenaamd nac een warm hart toedragen, neem ook jij geen afstand van de bedreigingen maar heb jij het over zelfreflectie? Schaam je.

19 juni 2021 om 21:21

Lees mijn reactie eerst maar eens onder het vorige bericht over de bedreigingen voordat je mensen terecht gaat wijzen. Als je dat niet wil lezen: uiteraard neem ik met alles afstand van bedreigingen. Dit bericht waar je op reageert gaat over het persbericht van NAC. Ik geef hierboven mijn mening over de inhoud van dit perscommunique.

20 juni 2021 om 00:42

Er is waarschijnlijk niet eens sprake van bedreigingen. Is er aangifte gedaan? Maurice Steijn wilde dolgraag ontslagen worden en een half miljoen oprot premie incasseren. Met het vertrek van Lokhoff wilde NAC hem gewoon aan zijn contract houden en dat zag mijnheer niet zitten.

Dus gooit hij het op bedreigingen zodat hij alsnog met 'opgeheven' hoofd zijn schepen achter zich kan verbranden. Ondertussen geeft hij zijn werkgever nog lekker een trap na.

Ik wil de aangifte en bedreigingen wel eens zien. Denk niet dat die er zijn.

Manders en Steijn maken de club kapot, maar weten het mooi te spelen in de media.

20 juni 2021 om 11:25

Als die bedreigingen er niet zijn, waarom werd er dan vanuit het OM geadviseerd om Steijn te beveiligen?

19 juni 2021 om 22:26

En hop daar gaat het weer...

Wat ik niet snap hé, blijkbaar hadden Steijn en Lokhoff geen goede werkrelatie met elkaar, dan grijp je toch in als directie zijnde. Je kon toch proberen om de relatie te verbeteren of anders te kiezen voor de een en andere te ontslaan. Nu stappen beide heren op en is de club weer een pijnhoop. Leuk zo’n persbericht, maar je hebt zelf niks aan gedaan om het te voorkomen.

19 juni 2021 om 20:48

Helemaal eens alleen had de directie een erg lastige keuze; de man eruit waar heel Breda achter stond, of je eigen vriendje eruit.

20 juni 2021 om 12:18

Die directie heeft gewoon op alles ja gezegd waar Steijn mee kwam. Hem werd vertelt dat hij moest gaan strijden om promotie en kreeg carte blanche door zijn hele staf mee te nemen en daarna allemaal oud-bekende aan te trekken.

Je mag een trainer nooit zoveel macht geven, bedoel ik snap het wel dat hij het in van Hooijdonk niet zag zitten want dat is helemaal niet zo'n bijzondere speler maar op een bepaald moment had iemand wel is moeten zeggen van, ja hij is wel je topscoorder dus ga er iets netter mee om en bewaar de rust.

Ach, de mensen in de ivoren toren zijn in hun hemd gezet door het voetvolk. Uiteindelijk bepalen supporters altijd het beleid. Tegen een vol stadion kan je nooit op. Nu is die weg niet meer bewandelbaar en gaat men op zoek naar andere wegen. Tja, in het bedrijfsleven hebben deze mensen wel de macht en staat er geen meute met goedendags te zwaaien. Het moet confronterend zijn om als beleidsmaker toch te moeten buigen.

19 juni 2021 om 20:43

Leuk dat Nac nu met dit statement komt maar dat hadden ze al veel eerder moeten doen

19 juni 2021 om 20:53

Precies! Als we één ding geleerd hebben tijdens deze crisis is dat asociale, agressieve 'supporters' erg ver gaan om hun invloed uit te oefenen.

Tja het is weer eens lekker onrustig in Breda.
Prima dat supporters een standpunt nemen maar bedreigingen zijn enorm kwalijk.

Deze supporters denken werkelijk dat ze de club helpen maar nu moet er richting de voorbereiding van het nieuwe seizoen weer opnieuw begonnen worden.

Ik was geen fan van Steijn maar dit is een onwaardig afscheid.

Dat sponsoren hier nog één rode cent in stoppen, ik zou mijn bedrijf niet met zo'n aso aanhang niet willen associëren, dan gooi ik mijn zuurverdiende geld liever in de sloot

Degene die klagen zijn de "supporters" van NAC. Dat zijn ook meteen de enige die deze club kapot aan het maken zijn en verder helemaal niemand. Deze gasten denken even het beleid van de club te kunnen bepalen. NAC treedt keihard op alsjeblieft en laat het stadion de eerste 5 wedstrijden van de competitie leeg. En laat ook geen fans meereizen naar uitduels. Laat de supporters maar voelen wat ze hebben aangericht.

20 juni 2021 om 00:44

Als je niet weet waar je het over hebt, of wat er speelt bij een club, kun je er ook gewoon voor kiezen om je mond te houden.

20 juni 2021 om 00:57

Je kunt er ook voor kiezen om een trainer en zijn gezin niet te bedreigen. Ik begin steeds beter te begrijpen waarom een supportersgroep loco's heet als ik naar dit gedrag kijk.

20 juni 2021 om 01:09

Geloof me maar; er is niemand bedreigd. Heb je de aangifte gezien? Of de bedreiging? Trust me; niets aan de hand.

Stein heeft willens en wetens zijn nieuwe baas (lokhoff) tegen gewerkt, en werd de hand boven het hoofd gehouden door windbuil Manders.
Steijn wilde zelf weg, met nog twee jaar contract geld (half miljoen) en dan door naar het volgende avontuur.

In een normaal bedrijf word je buiten geflikkerd als je je baas schoffeert, maar bij NAC gaat dan de baas valse statements op de club website zetten.

Maar goed, jij als Tilburger zult hier van genieten, dus hier laat ik het verder bij. Houdoe!

20 juni 2021 om 09:01

Geloof mij maar de bedreigingen zijn echt. Ik heb de aangiftes gezien en ik heb de politiebewaking gezien bij het huis van Steijn. Als we toch zulke grove leugens mogen verkondigen als Nac Bal! doe ik ook een duit in het zakje. Dat ultimatum dat tot gisteravond liep is gewoon een dreigement en dat weet jijzelf heel goed. Jij staat zelfs achter dat dreigement. Daar ga jij prat op. Je geniet er van dat iemand zijn huis onder politiebewaking komt te staan en dat de kinderen niet meer thuis slapen. Dat zelfs de politie aangeeft de veiligheid niet te kunnen garanderen. Die zullen vast ook allemaal in het complot zitten. Wees gewoon eerlijk over je eigen supporters in plaats van alles in twijfel te trekken. Ja, Steijn heeft heel veel fouten gemaakt en ja ik had hem waarschijnlijk ontslagen om zijn handelen. Echter is dat nog geen redenen om bedreigingen te uitten en om daar van te genieten.

Wat een slecht persbericht zeg. Zoals ik al verwachtte was heel het verhaal opgeblazen om good will te kweken. Manders heeft z’n vriendje Steijn gezichtsverlies bespaard. Want ja, zie hier de reacties, de bad Guy is niet Steijn maar de NAC supporters en BN de Stem. Dat Steijn de totale club naar de klote heeft geholpen lijkt iedereen vergeten.

Uiteraard is NAC niet verplicht om de bedreigingen te concretiseren, maar als ik als iemand met een beetje verstand van de club en de supporters de statements van NAC lees, wordt er gewoon misbruikt gemaakt van de supporters en de lokale media. Ik geloof er geen snars van.

19 juni 2021 om 23:00

Geloof je dit verhaal nu echt zelf? Ook nu kun je het nog niet laten om Steijn een trap na te geven en het gedrag van de mensen die dan "supporters" worden genoemd te verdedigen. De supporters hebben schuld aan deze ellende en niemand anders. Neem een voorbeeld aan Willem ll. Goed beleid en wel in de eredivisie

19 juni 2021 om 23:07

Dan noem je precies de club waar de trainer ook werd weggejaagd door de supporters..

19 juni 2021 om 23:25

Er kwam kritiek op van der Looi. Maar hij moest niet thuis worden beveiligd

20 juni 2021 om 00:51

Heb je de bedreigingen gezien? Of de aangifte?
Steijn is door niets of niemand bedreigd, maar spint het nu zo, dat niet hij maar de NAC aanhang de boeman is.

En heb je het valse statement wat Graydon Mannetje naar buiten bracht gelezen?

Die twee hebben de club nog verder in de stront geduwd dan we al zaten maar weigeren elke vorm van zelf reflectie. Daarom moest Steijn weg en Manders is de volgende kop die gaat rollen.

(dit is geen bedreiging, maar een spreekwoordelijke voorspelling, om de boel even te nuanceren)

20 juni 2021 om 09:02

Ja ik heb de aangifte en bedreidingen gezien en ik zie er nu weer 1. Je leert het schijnbaar niet. Anderen bedreigen is schijnbaar jouw manier van leven. Brabantse gemoedelijk zeker.

20 juni 2021 om 09:59

Het erge van het hele verhaal dat is dat je dit nog zelf gelooft ook. NAC staat in Brand de trainer en zijn gezin worden bedreigd en als het in Breda misgaat ligt het altijd aan alles en iedereen behalve aan de supporters. Na de nederlaag in de play offs tegen NAC liep het uit de hand in Breda. Confrontatie tussen politie en de supporters. Dat was zeker ook alleen maar de schuld van de politie aangezien de NAC fans nergens schuld aan kunnen hebben. Ik weet inmiddels wel waarom een supportersvereniging loco's wordt genoemd. Ze zijn hartstikke gek.

20 juni 2021 om 10:01

Manders gaat echt niet weg. Die gaat proberen om de puinhoop op te ruimen die de supporters hebben veroorzaakt. Of wordt hij soms verjaagd uit het stadion? Daar zou ik ook niet van staan te kijken

Bedreigingen moet je natuurlijk ten alle tijden afkeuren, maar het is toch bi-zar kinderachtig hoe dit persbericht in elkaar steekt? En dat er met een vingertje gewezen wordt naar de krant? Lokhoff, NAC-er in hart en nieren, die weggepest wordt ten faveure van Manders en Steijn die elkaar de hand boven het hoofd houden? Het is weer echt een rotzooitje bij NAC.

Je zou toch denken dat als 2 mensen in je organisatie problemen met elkaar hebben je er dan als leidinggevende wel zelf bij gaat zitten als er een gesprek tussen die twee moet plaatsvinden. Daar ben je leidinggevende voor. Dat ga je niet aan die twee gasten alleen overlaten. Manders heeft daarmee m.i, zwak en ook laf geacteerd in dit geval. Dat er uiteindelijk een zootje zich supporters noemende lui zich vervolgens aan crimineel gedrag mogen bezondigen zonder dat dit wordt aangepakt is nog veel triester. Maar goed, ik denk dat de club wel weet om wie het gaat, maar ook weer gewoon te schijterig is om serieus in te grijpen.

Het is bizar hoe volwassen mensen elkaar het leven zo zuur kunnen maken. Zoveel verspilde emotie.

Mensen schei toch uit met reageren als je niet alles gevolgd hebt.

MS hard gewerkt om
NAC te laten promoveren ? Trainde 2 uur per dag en dat was te zien ook, na 1 uur was het gedaan met de spelers.

Zelf was hij maar een paar x per week op het trainingscomplex.

Die 2 hebben er een zooitje van gemaakt en dat was het maar nu nog een nog groter zooitje

NAC hoef je voorlopig niet in de eredivisie te verwachten. Wat een wanbeleid. Eerst een machtsstrijd gaande tussen Steijn en Lokhoff die Steijn wint. Een paar dagen later pakt Steijn alsnog de biezen. En het bestuur dat iedereen de schuld geeft behalve zichzelf. Op deze manier maken ze zichzelf het ook onmogelijk. Ben wel benieuwd welke stappen er genomen worden tegen de supporters die het nodig vinden om iemand te bedreigen. Of durven ze daar niets tegen te doen?

De club, waar ik zo van houd, word ten gronde gericht door het tegenstrijdige wanbeleid van de grote drie en de "de harde kern" hooligans!!! In jaren tijd is er niemand die begrijpt dat we iets opnieuw moeten opbouwen en wordt er meteen iemand buiten gegooid als het even wat minder gaat. Dit versterkt met de "supporters" die meteen na drie nederlagen iemand buiten willen gooien en zelfs bedreigingen daarvoor inzetten om hun doel te bereiken. We mogen ook echt niet vergeten dat deze groep dagdenkers 10 jaar geleden "lokhoff rot op zongen" en nu hem als de grote held zien en daardoor Steijn gaan bedreigen. De situatie bij NAC omtrent beleidsbepaling is schrijnend en gaat zonder nieuwe eigenaar of zonder streng optreden tegen de raddraaiers zeker niet beter worden!

De 'bedreigingen' (in overvloede?) zijn nu een mooie stok om mee te slaan. Het leidt heerlijk af van het eigen bizarre falen. Lees het statement van Derat; gewoon een eerlijk verhaal. De rest, het 'moord en brand' geschreeuw, het moddergooien, het zal allemaal wel. Lok heeft meer geel/zwart in z'n teen dan alle andere bij elkaar in de directie.en de staf. Laat staan al die volgzame roeptoeters hier die de strontkar nu even willen uitrijden over N.a.c.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.TOP Oss00
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
H. VisserUnknown
N. OlijKeeper
M. AdilehouVerdediger
J. MashartVerdediger
G. SiereveldVerdediger
W. NeelenVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

Nederland
8 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2020-2021 NAC Breda
2019-2019 Al Wahda
2014-2019 VVV-Venlo
2011-2014 ADO Den Haag
2010-2010 ADO Den Haag
Laatste voetbalnieuws

NAC gaat door het stof en haalt bericht van de website: ‘Had niet gemogen’

NAC Breda heeft woensdag gereageerd op de commotie die is ontstaan na het vertrek van Maurice Steijn als hoofdtrainer. De club uit de Keuken Kampioen Divisie trekt het boetekleed aan en...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 28 juli
Aston Villa heeft de definitieve vraagprijs voor Anwar El Ghazi bepaald. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren