Valentijn Driessen: ‘Hij is altijd zo wild, maar als je dan Timber ziet...’

Zaterdag, 19 juni 2021 om 10:52Mart van Mourik • Laatste update: 10:52

Valentijn Driessen kan zich wel vinden in de kritiek van Marco van Basten op Matthijs de Ligt. In de podcast Kick-off Oranje van De Telegraaf geeft de journalist te kennen dat hij de centrumverdediger van Oranje ‘te wild’ vindt, en dat Jurriën Timber juist veel gecontroleerder de duels aangaat. Daarnaast is Timber volgens de chef voetbal van de krant ook ‘in de voortzetting’ sterker dan De Ligt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door vernon)

Waar hebben we het in godsnaam over zeg. De Ligt speelde toch een geweldige wedstrijd gisteren en dan nog proberen mensen zoals deze Timber te pushen. Onwerkelijk, we hebben het hier over het grootste verdedigende talent ter wereld en een top 3 verdediger uit de Serie A. De Ligt is onomstreden.

18 juni 2021 om 22:24

Het is dat Jezus schoenen met klitteband draagt, anders mocht Timber zijn veters wel strikken. Inderdaad, wat een niveau.

18 juni 2021 om 22:53

Het gaat idd nergens over. Van Basten valt in deze ook niet serieus te nemen.

18 juni 2021 om 23:01

Nam iemand hem überhaupt nog serieus na zijn trainers carrière? Met een goede ervaren bondscoach waren we met de groep van 2006 Wereldkampioen geworden en in 2008 Europees kampioen.

18 juni 2021 om 23:05

Van Basten was een goede voetballer, maar een stronteigenwijs, als coach was hij slecht en stronteigenwijs en als analist is ie nog slechter maar nog steeds stronteigenwijs. Als je als bondscoach net van Bommel, van nistelrooij, Davids en Seedorf zo hebt gefaald moet je eigenlijk de eer aan jezelf houden en weigeren om analist te zijn.

18 juni 2021 om 23:12

Van basten vergroot 1 ding om de ligt te pushen om nog beter te worden. Dit gaf hij indirect ook aan, maar valentijn begrijpt dat niet. Die denkt, maar aan 1 ding en dat is sensatie schrijven.

18 juni 2021 om 23:13

De laatste bondscoach die Nederland goed liet spelen..... is 1 van de beste analisten die er is, maar je moet wel op zijn niveau zitten om hem te begrijpen. Laat hem madrid trainen en hij wint direct de CL.

18 juni 2021 om 23:26

Gelukkig voor jou dat jij op zijn niveau zit. Nederland goed liet spelen. Je bedoelt de coach die in 2008 schandelijk tactisch onderuit ging tegen een superieure Hiddink. En wie hereinritt zich niet de zaadpot tegen Ivoorkust in 2006. En inderdaad de geweldige analist van Basten die als grap Sieg heil riep. Wat een klasbak is dat. Nee als coach heeft hij gewoon gefaald en als analist zit hij op een euhm ander niveau.

18 juni 2021 om 23:40

Precies. We hebben het hier over dezelfde man die door zijn eigen belang voorop te zetten Oranje een kopje kleiner heeft gemaakt. Dan heb ik het over zijn ruzietjes met Makaay voor het toernooi van 2006. De ruzie met van Nistelrooy tijdens het toernooi van 2006 waardoor niet hij maar Dirk Kuyt in de spits moest spelen tegen Portugal (lachwekkend). En als klap op de vuurpijl speelden we in 2008 met Orlando Engelaar ipv Mark van Bommel. En dan heb ik het nog niet eens over het negeren en uitsluiten van Clarence Seedorf.

19 juni 2021 om 00:29

Hou op hoor. EK 2008 was echt fenomenaal. Die wedstrijden tegen Italie en Frankrijk waren echt om je vingers bij af te likken. Dat toernooi ging vooral mis door de privé situatie van boulahrouz denk ik. Daarnaast heeft Seedorf in 100 interlands nooit een deuk in een pakje boter geschoten (helaas). De Seedorf van Ajax, Real en AC Milan hebben we nooit in Oranje gezien. Overigens was Spanje dat toernooi ook een klasse beter hoor. Xavi, Iniesta, Puyol, Ramos, Torres (Liverpool), Silva en Villa. Wat een team man. Dat Portugal van 2006 met Ronaldo, Figo, Deco, enz. Of Italie met Totti, Del Piero, Buffon. Of Frankrijk met Henry en Zidane. Of Brazilie met Ronaldinho, Kaka en r9. Nee we hadden ver kunnen komen, maar wat een elftallen waren dat zeg. Echt geen schande dat we die toernooien niet wonnen.

19 juni 2021 om 02:07

Ja echt om je vingers bij af te likken dat 2008. Je vergeet voor het gemak er even bij te vermelden dat we ook kans op kans weggaven tegen zowel Frankrijk als Italië maar goed. Prima 2 wedstrijden inderdaad waar je uiteindelijk helemaal niks aan hebt gehad. Volledig tactisch weggespeeld tegen Rusland (wellicht ook wat doping daar maar dat laat ik maar even links liggen). Dat toernooi hadden we Mark van Bommel echt nodig en van Basten liet het na dit goed op te lossen. Engelaar was niet 1 stap minder maar een stuk of 3. 2006 was nooit zo'n enorme schoppartij geworden met een ervaren en goede bondscoach. We hadden de Portugezen waar we ze wouden, de tweede helft begon met 11 Nederlanders tegen 10 Portugezen. Dat moet je altijd naar je hand kunnen zetten maar kwa teamgeest heeft hij helemaal niks kunnen neerzetten, een kaartenhuis werd het in die tweede helft.

19 juni 2021 om 11:15

Omdat Seedorf geforceerd op rechts moest sspelen en het is geen rechtsbuiten, maar mocht zelden op 6 of 8 spelen. Daarom was het soms ruk....De keren dat hij op 10 speelde of op 6 speelde hij gewoon prima, maar ja Bergkamp op 10 en of Cocu op 6 vond men beter voor het team. Dat helaas ook wel zo was. Bij Milan, Real en Ajax....speelde hij op 10 of 6 en daar speelde hij geweldig. Met alle 3 clubs de CL gewonnen, nog een paar x tot beste middenvelder uitgeroepen van de wereld.

19 juni 2021 om 11:24

@rochus, je vergeet dat er daarvoor ook wel een droevig voorval was met Bouhlarouz, waardoor eigenlijk de hele selectie uit de focus werd gehaald. Net zoals dat Denemarken nu - met gelukkig minder fatale afloop - is overkomen. Het team van MvB speelde echt erg goed. Daarnaast begrijpen veel mensen de sarcastische humor van MvB niet.

19 juni 2021 om 12:01

Van Basten verwacht nu dat de Ligt nu ook meer gaat coachen en dat mag je ook gaan eisen van iemand van zijn kaliber. Wat betreft Timber, daar ga ik net als met Rensch de komende jaren van genieten in de Arena.

19 juni 2021 om 12:46

@consy, die wedstrijden waren inderdaad heerlijk maar het klopt dat we veel kansen weggaven. Vooral tegen Frankrijk was het eerst billenknijpen. Maar dat is iedereen vergeten.

Je zal met zulk spel af en toe geweldige wedstrijden spelen, maar nooit een toernooi winnen. Dat was echt het oude Nederland. Van Marwijk bracht het nieuwe Nederland, waar andere landen schande van spraken maar waar we wel een teen verwijderd waren van de wereldtitel. Doe mij dat laatste maar hoor, er is dan nog steeds genoeg te genieten, denk aan 2014, waar ook op resultaat werd gespeeld maar ook NL - Spanje tussen zat.

19 juni 2021 om 09:15

De ligt,v de vrij en van dijk zijn beter of gelijkwaardig aan alle andere centrale verdedigers op deze aardkloot, dus deze hetze mag nou wel over zijn. Aan de andere kant is Timber imo wel drie klassen beter dan Dumfries maar dat is net zo ondenkbaar om te vinden als "ik-ga-de-wedstrijd-beslissen-maar-raak-de-bal-nog-maar-eens-kwijt"-Depay

19 juni 2021 om 10:57

Stoken is tegenwoordig het enige wat ze kunnen. Maar op pakt het verkeerd uit, dan schreeuwen ze om het hoofd van Frank de Boer.
Ben ook geen grote fan van de bondscoach, maar als hij op zijn bek gaat, dan wel op zijn eigen manier en verantwoordelijkheden.

19 juni 2021 om 11:55

Van Basten had een punt. Mandy van den Berg had een nog betere aanvulling. De Ligt mag nooit zo het centrum verlaten door met zijn man mee te lopen. Maar hij zag het gevaar en reageerde in een split second. Zoals Mandy aangaf is het Blind die veel meer in het centrum de zone moet afdekken, die staat vaak uit positie. Dan kan de Vrij doorschuiven op zij en had De Ligt met zijn man mee kunnen lopen.

Het zijn kleine details. Maar die kunnen tegen de topmannen wel cruciaal zijn. De Ligt speelde een hele goede wedstrijd, maar de paar foutjes indirect door fouten van medespelers mogen best benoemd worden om hen nog beter te maken.

19 juni 2021 om 13:03

Ik heb het niet over de inhoudelijke personen. Het gaat om mensen die denken dat ze de opstelling moeten bepalen. Types als Valentijn Driessen, René van der Gijp, Johan Derksen of Kieft.
Zeker René en Wim. Zelf nooit enige verantwoordelijkheid genomen qua trainer zijn, maar het wel beter weten.

Tot slot, zelfde als hier op Voetbalzone. Iedereen zijn mening, maar je denkt toch niet dat je ook maar enige invloed hebt. Of dat jij of een ander lid het juist ziet.
De meeste zeiken de Roon af, lekker makkelijk scoren, maar die gozer verzet bergen werk en zorgt voor balans op het middenveld. Iets wat degene die als vervanging wordt gesuggereerd, NIET, ik herhaal NIET kan.

Maw ga voetbal kijken en laat de beslissingen bij de bondscoach en zijn assistenten.

19 juni 2021 om 11:03

Ik vond De Ligt ook geweldig spelen. Ik snapte daarom ook heel de kritiek van Van Basten niet. De Ligt is sowieso nooit een voetballende verdediger geweest maar verdedigend gezien is het een beest

19 juni 2021 om 11:19

De Ligt kwam bij Ajax vaak genoeg op. Bij Juve ontwikkelt hij dat aspect minder maar hij wordt er wel een betere verdediger. Timber kan wat beter voetballen. Maar De Ligt is onomstreden. Dit is echt zoeken.

Wat een azijn zeiker die Valentijn. Lekker mee praten met de "echte" kenners en hielen likken waar het kan. Grootste misbaksel in de voetbal journalistiek

19 juni 2021 om 12:49

Eens met de laatste zin, maar ik vind dat hij juist dit toernooi opvallend vaak terechte punten maken. Ook in columns. Driessen heeft zich natuurlijk voor altijd belachelijk gemaakt in het CL-seizoen van Ajax, maar hij zegt nu opeens best redelijke dingen. Wat betreft De Ligt denk ik dat hij/van Basten inhoudelijk een punt heeft. Maar het zijn kleine dingen, en dat is geen ramp. Dat hoort bij analyseren.

Och och och wat wordt De Ligt weer makkelijk afgeserveerd zeg...te sneu dit!

In Italië schijnen ze er anders over te denken. Hij concurreert met beide centrale verdedigers van Italië en staat als eerste op het formulier. Toch knap van iemand die er kennelijk weinig van bakt.

Enig idee trouwens wanneer hij voor het laatst met een tulband om op het veld heeft gestaan?

Ik word sowieso erg moe van dat gedoe over Italië. De Ligt was in dat jaar bij Ajax een van de beste verdedigers in de CL, maar daarna heb ik continu verhalen moeten aanhoren dat hij 'echt' verdedigen wilde leren in Italië. Nou het magische dat hij bij Ajax had, heb ik in Italië nog nooit gezien. Verschrikkelijke keuze in mijn ogen.

19 juni 2021 om 11:22

De magie bij Ajax kwam omdat hij meer dan een verdediger was. Hij kon ook zo nu en dan opstomen, voor dat aspect van je ontwikkeling zit je beter bij Ajax. Dat hij in Italië veel opsteekt van de ervaren verdedigers die ze er hebben lijkt me overigens logisch.

Haaaaahahahahaha Wat een grap zeg.. Weer lekker wat onzinnigs zeggen zodat iedereen eroverheen kan vallen en hij er weer wat op verdient.. Timber doet het prima en als hij zo doorgaat gaat hij er ook zeker komen. Alleen De Ligt is gewoon op een ander level. Totaal niet vergelijkbaar, de Ligt hoort gewoon al bij de absolute wereldtop en is pas 21. Timber mag hopen dat hij dat ooit gaat halen...

Kunnen we nou eindelijk eens stoppen met deze man een podium geven? Wat een belachelijke uitspraken weer. Timber deed het goed maar komt vooralsnog niet in de buurt van de verdedigende kwaliteiten van de Ligt.

''ik vind ook dat De Ligt er niet veel op vooruit is gegaan het afgelopen jaar.'' Waarom gebruikt hij het woordje ''ook''? Ik heb dit zelf nog niemand horen zeggen alleen Meneer irrelevant Driessen. Kan niet wachten op de dag wanneer deze vent geen podium meer krijgt, echt nauwelijks verstand van voetbal en kraamt altijd zomaar wat uit. Die Verweij zal ook wel denken, wat heb ik nou dan weer voor een gekkie naast me.

19 juni 2021 om 11:27

Wellicht vindt hij ook nog meer dingen..?

19 juni 2021 om 12:36

Marco van Basten had dat 'ook' gezegd, zoals beschreven in het artikel. Niet dat er iets van klopt. De Ligt heeft geen enkele pass (letterlijk) gemist tegen Oostenrijk en speelde gewoon solide. Laat hem liever eens in zijn vaste rol in de verdediging groeien ipv nu Timber snel forceren, terwijl die ook niet meer aan spelen gaat toekomen als van Dijk terugkeert.

Waar hebben we het over? Krijgt nog meer kritiek dan tegen Schotland. Speelde echt een uitstekende pot tegen Oostenrijk. Snap er zelf niks van. Leek net alsof die fout na fout maakte als je al die kritiek hoort.

18 juni 2021 om 22:27

Dit zijn gewoon mensen die altijd een andere mening moeten hebben. Timber komt net kijken, maar is volgens een aantal schreeuwers a la Driessen nu al beter en verder dan De Ligt. Grootste onzin die er bestaat... Het zijn puur uitspraken om Popi jopi te doen vanuit deze zogenaamde zelfbenoemde "analisten".

Valentijn doet wederom waar hij goed in is, controversiële meningen de wereld instrooien omdat hij weet dat hij hiermee mee de meeste aandacht genereert. Soms met eens, maar meestal niet. Overigens ben ik het wel deels met hem eens, De ligt is uiteraard beter, maar de manier waarop Timber zich de afgelopen maanden heeft gemanifesteerd. Zowel nationaal als Europees bij Ajax en nu ook bij oranje is gewoon zeer indrukwekkend. De rust en klasse die deze jongen uitstraalt op zo’n jonge leeftijd, chapeau. Geniet er echt enorm van. Ik ben altijd voorzichtig met voorspellingen, maar dit is echt een pareltje hoor jongens.

18 juni 2021 om 22:33

Ik vind Timber ook heel indrukwekkend en ben fan van m, maar op die leeftijd speelde de Ligt volgens mij al bij Juventus, had ie al twee en een half seizoen bij Ajax gespeeld en in die tijd in de finale EL, halve finale CL (als uitblinker daar) en volgens mij al 17 interlands. De Ligt is namelijk maar twee jaar ouder dan Timber, die zouden we eigenlijk net zo zeer als 'aanstormend talent' moeten zien als Timber.

18 juni 2021 om 23:19

Mijn reactie was niet zo zeer bedoeld als vergelijking, maar wilde slechts even mijn bewondering uitspreken voor Timber. Ik ben uiteraard namelijk ook al een paar jaar zeer gecharmeerd van Matthijs. Wie niet. Hoort naar mijn mening ook gewoon in de basis, (De Vrij idem dito in het huidige systeem). Maar dat maakt zijn (Timber) huidige ontwikkeling niet minder bijzonder. Alles behalve vanzelfsprekend op zijn leeftijd.

19 juni 2021 om 11:18

De Ligt speelde toen toch niet al bij Juventus? Timber is letterlijk 2 dagen geleden 20 geworden.

19 juni 2021 om 11:59

12 augustus 2019 werd de Ligt 20. Toen had hij net z'n transfer naar Juventus gemaakt. De Ligt was (en is dat nog steeds) echt bizar goed voor z'n leeftijd. Ongekend talent. @nelson ik ben het met je eens, ben echt een groot fan van Timber. Maar wilde toch even benadrukken dat De Ligt eigenlijk nog de leeftijd heeft van een 'talent' omdat hij gewoon nog steeds heel jong is.

Haha de ligt is een geweldenaar. Het verschil was duidelijk tegen Oekraïne was de verdediging zo lek als een mandje en tegen Oostenrijk geen kans weggegeven

18 juni 2021 om 22:32

Scheelt zeker dat De Ligt er weer bij is, maar laten we Timber ook niet tekort doen. Hij vulde het heel erg goed in tegen Oekraine, naar mijn idee. Bovendien vond ik Oekraine een stuk sterker dan Oostenrijk. Neemt niet weg dat deze kritiek van Driessen totale bullshit is.

Alles wat deze man doet is onrust stoken, heb hem echt zelden op een goeie uitspraak kunnen betrappen

Jammer dat het glas altijd halfleeg is bij Driessen. Ik vond ook dat Timber het goed invulde, bizar goed zelfs voor zo'n jonge knul. Maar deze kritiek op De Ligt is echt wel heel onzinnig. Vind dat hij wel degelijk is gegroeid in de Serie A. Hij gaat inderdaad wild zijn duels in, maar hij wint ze ook vrijwel allemaal... Dus ik zie dat probleem niet zo.

Loopt dit niet een beetje uit de hand?
De Ligt was een van de beste spelers gisteren.
Tuurlijk, alles kan beter, maar dit is wel een beetje veel kritiek wat mij betreft.

Als je het fragment nog even door laat gaan zie je dat Blind het gaatje dicht, zoals het hoort.

En dat je kritiek heb mag uiteraard maar de terminologie die gebruikt wordt “hij heeft niets geleerd” want hij moet.............slaat nergens op. Ik denk mijnheer v Basten dat u het zwaar had gehad tegen deze 21 jarige

18 juni 2021 om 23:17

In zijn hoog tijden had van basten het tegen niemand zwaar. Zonder blessures had hij nog 6x de titel beste van de wereld gekregen.

19 juni 2021 om 11:30

Ik denk dat MvB dan juist MdL had leren verdedigen. Verdedigers van toen waren niet mals en nog legde hij de ballen erin.

Hier in Belgie hebben wij te maken met enkele zeer zwakke analisten,maar deze man..
Een serieuze vraag,wordt hij in Nederland serieus genomen?
Niet het feit dat hij kritiek heeft over De Ligt,dat is een mening die ik niet deel,maar oke maar ik heb al vaker dingen van hem gelezen waarvan ik denk,wat hij rookt,daar blijf ik van af,de voeling met de realiteit is soms he-le-maal weg. Of het vertellen van aan 'nieuwtje' dat dan eigenlijk volledig gebasseerd is op wat hij denkt. Derksen en Gijp kunnen ook al eens draaien met de wind,zoals over bv Weghorst en Dumfries,maar zij maken dit goed met hun amusementwaarde en de kilo zout dat je erbij moet nemen.
In zijn opinie met de betrekking op het eindigen met een tulband kan Chiellini er dus niks van,terwijl ik dit juist ook een teken van onverzettelijkheid vind(niet in alle gevallen natuurlijk). Ik volg Juve op de voet,na een ongelukkig eerste(eerste deel van het)seizoen heeft De Ligt ruimschoots aangetoond een klasbak te zijn,met een nuchtere kop op. Ik ken Timber niet zo goed,maar kan moeilijk geloven dat vele Nederlanders De Ligt op de bank zouden zetten voor hem,of ben ik fout?

18 juni 2021 om 22:49

Er is geen enkele Nederland die de Ligt op de bank zouden zetten in plaats van Timber. Timber is een talent, de Ligt absolute wereldtop en nog ruimte om te groeien.

19 juni 2021 om 00:36

Oke daar hoopte ik op. Ik weiger te geloven dat deze man 3 matchen van De Ligt bij Juve gezien heeft

18 juni 2021 om 23:16

Niemand neemt hem serieus. En maar weinigen de krant waarvoor hij schrijft. Valentijn staat alleen garant voor clicks. Hij heeft de gave om zijn geraaskal zo pedant neer te pennen en te verwoorden dat mensen de verleiding simpelweg niet kunnen weerstaan om te reageren.

19 juni 2021 om 00:35

Habahahah prachtig uitgelegd! Ja ik ben hier meer een lezer dan een reageerder en zelfs mij heeft hij daartoe verleidt!

19 juni 2021 om 11:08

Driessen is vooral bekend vanwege zijn eenmans-hetze tegen Ajax en vooral gericht tegen Ten Hag, waarbij hij zijn Twentse accent serieus gebruikte als argument dat hij zou falen bij Ajax. Daarnaast nog de klassiekertjes als dat het uitgesloten was dat Ajax ten koste van Real zou doorgaan (terwijl het maar 2-1 stond) en dat Lucas Moura nooit zou scoren tegen Ajax.

Deze gast is zo delusional dat hij de meest rare dingen verzint om zijn eigen verhaal te proberen versterken, nu ook weer met de tulbanden.

Tegen Oostenrijk heeft die hele verdediging zegge en schrijven 1 kans weggegeven (die kopbal) en dat was niet eens De Ligt. Wat een dom gelul. De Ligt is in alle facetten verder dan Timber. En De Ligt gaat inderdaad duels aan en wint ze ook. Toch prettig voor een verdediger.

19 juni 2021 om 11:22

In alle facetten verder dan Timber is natuurlijk ook lariekoek. Stevie Wonder kan nog zien dat Timber voetballend veel beter is dan De Ligt. Wat overigens ook niet vreemd is, want De Ligt is een hele andere type verdediger dan Timber.

Ik las de eerste alinea en dacht bij mezelf deze man is echt niet wijs. Dat wisten we natuurlijk al maar gewoon zeggen dat de Ligt wild en ongecontroleerd is. Man oh man heeft die blinde Valentijn die tackle gister niet gezien in de zestien en hoe snel deze man weer op de been was. Wat een ongelooflijke onruststoker is deze man toch ook.

Ja joh laten we even een bewezen topverdediger vervangen voor een jeugdspeler die net komt kijken en het aardig heeft gedaan tegen B-ploegen. En zodra het fout gaat lekker zeggen dat het werkelijk waar onbegrijpelijk is dat je voor een onervaren snotneus kies als je de beschikking hebt over een topspeler.

Timber heeft nog niet een keer tegenstand gehad, speelde een paar potjes tegen kelderklasse teams. Tegen Schotland liet die trouwens twee keer een speler schieten waar twee doelpunten uit hadden kunnen komen. De Ligt speelde zeer sterk gisteren en staat er terecht in.

Lucas Moura kon er ook geen kloten van, aldus deze meneer. Niet serieus te nemen dus.

Ik vind timber heel goed maar er zijn toch niet echt mensen die hem verder vinden als de ligt

Ik zou beide spelers wel eens naast elkaar willen zien spelen ipv dat de ene speelt en de andere niet. Hij maakte een inschattingsfout en dat weet hij ook wel , dat zal hij de volgende keer niet meer doen denk ik. De Ligt wilt denk ik ook te graag , na twee weken nauwelijks te hebben gespeeld. Die wil nu het gras opvreten en dan schiet er wel eens een foutje in

In Nederland snappen ze niks van verdedigers, eigenlijk zijn we de laatste jaren in de jeugd wat meer verdedigende gaan trainen, en daar plukken we nu de vruchten van, de ene na de andere verdedigende talent komt boven drijven.. Timber is top, goede back up voor de Ligt, maar de Ligt is natuurlijk onomstreden, helaas voor Jurrien

De tackles van De Ligt zijn vaak perfect op de bal. Daarmee voorkomt hij vaak kansen die bij andere verdedigers 100% een tegengoal waren geweest. Hoe kan je dan beweren dat hij 'wild' inkomt. Daarnaast wint De Ligt bijna elk duel die hij aangaat. De reden dat hij met een tulband van het veld gaat is vaak omdat hij met een uiterste inspanning nog een duel wil willen die anderen niet eens waren aangegaan. En dat levert dan geen penalty voor de tegenstander op maar juist de bal voor zijn eigen ploeg. Dat er ook mij enige twijfel is over De Ligt in vergelijking tot Timber is belachelijk. Echt weer typisch Nederlands dat we alleen een verdediger die er 'elegant' uitziet waarderen in plaats van De Ligt.

Oranje wordt een keer Europees of Wereldkampioen en ik denk dat Valentijn nog eerst kritiek gaat geven op de kleur schoenen van Stefan de Vrij, het pianospel van Ake, de gezichtsuitdrukking van Dumfries, de humor van De Roon die hij niet begrijpt en de haarlijn van Klaassen.

Het zal vast leuk zijn aan de eettafel 's avonds met zijn gezin.

Dit is (zeg ik als ajacied) onzin


De ligt - de vrij - Ake in het centrum lijkt mij de beste optie.

Blind zal dan in mijn optiek de Roon overnemen op het middenveld.

Dan heb je Blind - de Jong en Wijnaldum als middenveld.


Timber is fantastisch, maar moet nu wel gewoon aansluiten in de hierarchie en dat is onder deze heren.

20 juni 2021 om 14:19

Wat mij betreft mag Blind als wing back spelen. Tot nu toe spelen we vrij traag hoog op het veld van de tegenstander en is snelheid aan de linkerkant meer een pre en met Blind op links komt er wellicht wel een voorzet aan op het hoofd van Weghorst.
Dan kan je achterin met Ake/Timber, De Vrij, De ligt spelen.

En met een 5 mans verdediging is er wat mij betreft geen urgentie voor een speler als De Roon op het middenveld. Ik begrijp de uitspraken over balans etc maar dat is meer van toepassing bij een 433 waar hij dan een ondersteunende schakel is tussen defensie en middenveld.
In de deze 532 zou ik toch meer opteren voor Wijnaldum en Gravenberch 2 dynamische spelers met voetballende kwaliteiten en dan De Jong op 6.

Ik vind dat je als journalist niet mee hoeft te gaan in de hosanna stemming. Wel vind ik de kritiek af en toe echt overdreven. In de eerste pot geven ze veel weg, na de wissels van Blind en Van Aanholt. Dan moet opeens Ake basis, nu Timber en Malen etc. Het gaat nog niet zo goed en structureel als bij Italië maar Nederland wint wel met overmacht. Ze kunnen nog groeien in het toernooi. De Boer laat veel mensen tijd maken dus hij bouwt aan een groepsgevoel.

Ik denk dat je ook niet moet onderschatten dat de Ligt met zijn postuur in bepaalde situaties een aanvaller gewoon van de bal af beukt, terwijl Timber in diezelfde situatie de aanvaller gewoon voor zich zou houden waarna deze bijv terugpasst, en we na afloop zeggen dat Timber geen fout heeft gemaakt. Maar Timber kan met zijn postuurtje nooit zo heersen als een de Ligt.

Zijn we goed in als Nederlanders. Toptalenten en spelers de grond in praten. Volgens mij is het glas half vol en niet half leeg. Kijk wat deze jongen wel allemaal kan en doet. Ook zo’n drogreden dat hij wild is. Iemand die nooit een duel in gaat raakt ook nooit geblesseerd..

Timber is een ander type verdediger. Ook Blind, Aké en de Vrij zijn ieder anders. Geen 1 heeft alles in huis. De combinatie moet het doen. Wel verstandig om een type de Ligt/van Dijk, groot sterk heb je nodig, te combineren met een kleinere snellere. Met Blind heb je beide types ernaast nodig. Ik denk dus dat je ook een type Aké/Timber nodig hebt. Aké/Timber-Blind-de Ligt centraal. Als je de Vrij niet wilt missen, dan Aké linksback. Misschien ook de oplossing voor de niet overtuigende linksback positie tot nu toe.

Elke keer als valentijntje reageert,zie je dat deze man zelf in de top heeft gevoetbald
De knowhow druipt er vanaf
Nee als er ooit een WKafzeiken komt dan zie ik ons allervalentijntje wel de halve finale halen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

159 fans
Verdediger, 21 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Juventus 27 1 4 0
2019/2020 Juventus 29 4 5 0
2018/2019 Ajax 33 3 1 0
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

Matthijs de Ligt verschijnt met nieuw uiterlijk op training van Juventus

Matthijs de Ligt heeft zich weer gemeld bij Juventus. De verdediger is terug van zijn vakantie na zijn EK-deelname en verscheen woensdag op de training van de Oude Dame. De Ligt...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 30 juli
Tottenham Hotspur heeft vrijdag zijn bod op Cristian Romero verbeterd naar rond de vijftig miljoen euro gegarandeerd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren