Vriendin Isco met de dood bedreigd: ‘Ze stuurden selfies met wapens’

Dinsdag, 1 juni 2021 om 21:43Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 21:57

De vriendin van Isco, Sara Sálamo, is recentelijk slachtoffer geworden van doodsbedreigingen. In gesprek met The Huffington Post zegt Sálamo dat de bedreigingen zo ver gingen, dat ze bij de politie aangifte heeft gedaan. De haatdragende berichten zijn deels gericht op Sálamo's partner Isco, die bij Real Madrid een ongelukkig seizoen achter de rug heeft en niet als vaste waarde gold onder de inmiddels vertrokken Zinédine Zidane.

Een aantal supporters van Real Madrid beschuldigt Sálamo van de slechte prestaties van haar man bij de Koninklijke. "Ik heb doodsbedreigingen ontvangen", aldus de actrice. "Ze stuurden me selfies met wapens en zeiden: 'We gaan je vermoorden.'" Sálamo gaf in hetzelfde interview met bovengenoemd medium aan het zat te zijn om bekend te staan als 'de partner van'. "Mensen die zeggen dat ik bij een bepaald persoon hoor, doen geen recht aan wat ik daadwerkelijk vertegenwoordig als mens. De meeste vragen zijn gericht aan mijn partner of de problemen die het samenzijn met mijn partner mij veroorzaken", aldus Sálamo.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De doodsbedreigingen die Sálamo onlangs moest ondergaan, waren voor haar een brug te ver. "Ik ben er mee naar de politie gegaan, omdat deze vorm van belediging elke denkbare grens overschrijdt", gaat ze verder. "Ik heb dagen waarop ik tegen mezelf zeg: 'Je moet dit melden bij de politie.' En dan breng ik vervolgens twee maanden door zonder mijn mond open te trekken, omdat ik denk dat het toch geen nut heeft. Maar ik merk dat het steeds meer invloed heeft op mijn gemoedstoestand en mijn persoonlijke omstandigheden."

Het is zeker niet de eerste keer dat supporters via sociale media de jacht openen op partners van sterspelers. Afgelopen week overkwam zangeres Edurne hetzelfde, toen haar partner David de Gea de grote schlemiel werd in de finale van de Europa League tegen Villarreal door de beslissende strafschop te missen. De presentatrice van Mediaset kreeg een spervuur aan seksistische opmerkingen naar haar hoofd geslingerd. "Dit bewijst maar weer dat er heel veel mis is in deze samenleving", zei De Gea over de seksistische opmerkingen. Het stel werd niet zo lang geleden ouders van hun eerste kindje.Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door rm1334)

Ik kan me oprecht niet voorstellen dat je zoiets kan doen om voetbal. Hoe weinig gaat er dan in je hoofd om? Dat je de gedachtes hebt, is al opmerkelijk. Maar het dan ook nog eens gaat uitvoeren is compleet achterlijk!

1 juni 2021 om 22:06

Niet stom bedoeld, maar kijk je hier echt zo erg van op dan? Er lopen zoveel gekke op de wereld. Dat dit me niks verbaast. Ik denk als er ooit echt onderzocht wordt naar alle DM‘s/berichten die voetballers krijgen je helemaal kapot schrikt wat er allemaal wordt gezegd en gedaan.

1 juni 2021 om 23:50

Nee ik kijk er niet van op, ik weet dat er genoeg mensen rondlopen die het nodige missen in de bovenkamer. Ik schrijf dat ik het niet kan voorstellen *(gelukkig maar) om zoiets te doen. Ik denk inderdaad dat een heleboel mensen lekker anoniem hun frustratie uiten, ik krijg die berichten ook wel eens tijdens Fifa enzo haha.

1 juni 2021 om 23:59

Ja klopt hahaha met FIFA heb ik er regelmatig ook last van. Meestal reageer ik dan gewoon bijdehand terug, het heeft dan geen zin om vuur met vuur te bestrijden en achteraf zijn ze vaak ook afgekoeld en kun je er een normaal gesprek mee voeren. Maar met de meeste kan dit helaas niet en krijg je dit soort gekke acties van mensen. Ik zou oprecht ook niet echt weten wat een goede manier is om dit aan te pakken. Ik geloof namelijk niet zo in om je ID kaart te koppelen. Kijk al hoe vaak gegevens worden gehackt van Facebook en dan zou daar ook nog is je gegevens van je ID open en bloot liggen. Misschien het bannen van je IP-adres, maar ook hiervoor geldt stel iemand verhuist, wordt de nieuwe bewoner hiermee geconfronteerd.

2 juni 2021 om 00:58

Nee dat is een lastige kwestie idd. Ik reageer meestal met 'ben je boos?' Maar het is inderdaad lastig om het minder anoniem te maken.

1 juni 2021 om 22:09

Snap ook die mensen niet die de tijd en energie steken om iemand uit te maken/het leven zuur te maken. Anderzijds denk ik dat je als 'wag' ook gewoon heel bewust moet zijn van het publiek op social media, voor zowel de positieve als negatieve dingen. Deze 'simpele' mensen zijn natuurlijk ook een grote afzetmarkt van hun likes, followers, kopers van hun nutteloos product (in veel gevallen),.. en dan maken ze handig gebruik van de bekendheid van hun partner. Ik denk dat je gewoon je conclusies moet nemen of je de bovenvermelde keerzijde erbij wilt nemen. Feit is dat je niet enkel de voordelen krijgt op social media.

Bij Real Madrid lopen echt engnekken eerste klas. Altijd dit soort taferelen, ook dat schreeuwen om Mbappé bij de presentatie van Hazard, Casillas uitfluiten, Cristiano uitfluiten, de president bedenkt de Super League. Snap niet dat mensen nog sympathie kunnen opbrengen voor die club

1 juni 2021 om 22:19

Ach hou op man. Bij elke club lopen malloten rond. Zijn weinig clubs die dit soort dingen als fans die doodsbedreigingen sturen bespaard zijn gebleven de voorbije 20 jaar met de opmars van social media.

1 juni 2021 om 22:25

Real8madrid, hiermee zie je toch dat de haat voor Real groot is in NL. Uitfluiten zegt ie, omdat een paar duizend man uitfluiten denkt hij meteen dat het hele stadion uitfluit. Schreeuwen van Mbappe was zelfs een paar honderd man. En sympathie voor een club ontwikkel je toch niet door een president die er sinds 2009 is? En gekke mensen heb je bij elke club. Alsof je zegt ja die racistische pop van Vermeer, hoe kun je nou sympathie naar Ajax hebben. Nee, dat kan wel want elke club heeft rotte appels. Het applaudiseren van spelers van de grote rivaal, Iniesta en Ronaldinho wordt dan niet benoemd. Heb dat nooit op de wereld gezien. Maar goed iemand zal vast weer reageren dat het wel meevalt met die haat van Real hier in Nl hahah

1 juni 2021 om 22:35

Ach ja, hoge bomen vangen veel wind. De grootste clubs zijn ook de meest gehate clubs doorgaans. Barca onder Pep destijds zonder sponsor was de enige uitzondering bij mijn weten. De Italiaanse giganten als Milan rond de eeuwwisseling werden ook gehaat door veel mensen. United is eveneens een van de meest gehate clubs. Real Madrid blijft op veel aspecten nog steeds de grootste club ook en daarmee dus ook vaak de meest gehate. Zo werkt de mens nou eenmaal en mag niet meer verbazend zijn.

1 juni 2021 om 23:20

Het overdrijven qua NL en haat naar real vind ik dan ook typisch, eigenlijk doe je nu hetzelfde r.madrista. Eens met dat er bij elke club sukkels rondlopen. Hier moet een real madrid en hun supporters niet op beoordeeld worden, maar die (zielige) mensen zelf.

2 juni 2021 om 09:06

Espanyol klapte ook voor Iniesta. En Espanyol heeft meer een hekel aan Barcelona dan Madrid dat heeft Maar ik ben het wel grotendeels met je eens hoor R.madridista. Of de haat in NL meevalt, durf ik niet te zeggen. Wel is opvallend dat de NL media vaak voorbij gaat aan wedstrijden van Real Madrid, of wel duidelijk anti-Madridistas als commentator neerzetten. Maar dan is misschien eerder de vraag 'zijn er wel commentatoren die fan zijn van Real Madrid?'. Dat de media nog pro-Barca is, wil daarnaast niet zeggen dat de mensen nog pro-Barca zijn. Hier op VZ zie je steeds meer negatieve berichten over Barcelona, waarvan vele opmerkingen natuurlijk wel ergens op gebaseerd zijn maar vele ook niet en zijn dat vaak gewoon kleine jongens die willen provoceren. Evenals Bme12. Niet te zwaar aan tillen joh en succes volgend seizoen weer

2 juni 2021 om 11:23

@real8madrid: Nou zoals je ziet ben ik niet de enige die zo over Real denkt\, geen enkele club ter wereld die zo functioneert en daarbij ook nog eens clublegendes het leven zuur maakt. Waarom spelers daar nog naartoe zouden willen is mij een compleet raadsel, nu het sportief succes wegvalt valt dat masker toch echt dan eindelijk af. En de grootste club? In welk opzicht is Real volgens jou in het heden het allergrootst? Ik ben gewoon benieuwd?

2 juni 2021 om 11:32

daar gaan we weer... Prijzenkast? Meeste landstitels, meeste Europese titels, meeste wk titels, grootste aanhang wereldwijd, doorgaans hoogste of een na hoogste omzet, meest waardevolle club. Kies er eentje gap

2 juni 2021 om 11:33

In het heden... nou? gap? Wereldwijde aanhang is het toch echt Man U zegt google... Meest waardevolle club Barcelona zegt google.. Niet jokken

2 juni 2021 om 12:04

Maak jezelf daar niet zo druk om, ik ben al sinds 2008 fan van Chelsea en hoevaak ik zulke dingen al heb gehoord, het laat mij vortaan koud. Ik supporter mijn club er alleen maar harder door, door die haat. Maldini werd ook uitgefloten door paar gekken in zijn laatste AC Milan wedstrijd, daar hoor je nooit niks over. Het zijn misgunners of het is uit jaloezie.

2 juni 2021 om 12:27

Hou op gek. De meeste onderzoeken geven aan dat United tussen de 130 en 160 miljoen fans wereldwijd zit en daarmee derde achter Madrid en Barca die rond de 250 miljoen zitten. Barca heeft volgens Forbes in 2021 inderdaad het stokje overgenomen van Madrid in meest waardevolle clubs maar dan spreken we over een verschil van minder dan 0,25 procent, dus doe nou niet altijd zo belachelijk. 4,76 miljard vs 4,75 miljard lijkt me te verwaarlozen, zeker aangezien nummer drie Bayern dan weer pas volgt op een half miljard achterstand. Loop niet altijd zo kinderachtig te provoceren joh, sneu mannetje.

2 juni 2021 om 13:40

Provoceren is roepen dat Real Madrid de grootste club gebaseerd op gebakken lucht gezien het feit dat google heel wat anders verteld, begin eerst eens bij jezelf zou ik zeggen. Fijne woensdag

2 juni 2021 om 13:44

Nogmaals: dat zegt google dus niet. Geef ik net al aan. Meeste fans, meeste prijzen, vaak meeste omzet, meeste waarde. Ik weet niet hoe je grootste club verder nog kunt berekenen hoor?

2 juni 2021 om 14:23

@real8madrid: zoals gewoonlijk is de domheid weer volop aanwezig vriend, laat gaan, dat is toch beneden je niveau joh, moet je niet mee in discussie gaan. Ingaan op provocaties van halve garen die niet weten waarover ze praten is zinloos. Het is vreselijk als 'fans' van Madrid zoiets doen met Sara Salamo. En daar hebben jij en ik toch zeker ook kritiek op. Maar laat je niet gek maken door dit soort gasten die dan weer allerlei dommigheden gaan roepen, dat zijn pas de echte engnekken. Bij Ajax hingen ze een galg met een pop die Vermeer moest voorstellen en een spandoek waarin een dooie crimineel geëerd werd. Ik wed dat ze daar allemaal voor staan te klappen. Dat soort idioten moet je niet serieus nemen man.

Wat een malloten zeg. Isco is inderdaad al 2 jaar absoluut waardeloos en lijkt het ook allemaal niets meer te kunnen schelen maar het blijft gewoon sport. Mensen die het allemaal zo serieus nemen dat ze anderen bedreigen mogen meteen opgenomen worden hoor. En dan nog de partner bedreigen omdat zij hier de oorzaak van zou zijn? Doe effe normaal man... Eventjes los daarvan: Sálamo gaf in hetzelfde interview met bovengenoemd medium aan het zat te zijn om bekend te staan als 'de partner van. Hier kan ik toch altijd wel om lachen hoor. Een onbekend instagram modelletje dat met een wereldbekende atleet trouwt en zijn bekendheid gebruikt om te ontploffen op social media en na het starten van hun relatie in een aantal kleine Spaanse films een rol te krijgen... Gebruiken de naam en faam van manlief om zelf bekendheid en centjes te vergaren maar willen niet bekend staan als de partner van. Emancipatie dames en heren, Wat een doos.

1 juni 2021 om 22:42

Volledig eens met jou. Los van het feit dat er echt trieste figuren rondlopen, IRL en online, heb je deze Salamo perfect beschreven. Voegt ook niet bijster veel toe aan de maatschappij. Wel de lusten maar niet de lasten willen van de faam. Waarmee ik de lasten zeker niet wil goedpraten, maar dat je wel moet beseffen waarmee je begint door actief te zijn op social media.

Laten we met z'n allen lekker verontwaardigd doen tegenover de achterban van Real Madrid en vooral doen alsof dergelijke problemen niet bestaan bij welke andere sportvereniging dan ook. In Barcelona hebben 'supporters' het huis van een voormalig voorzitter vernield, in Rome hebben 'supporters' van Feyenoord zich op een belachelijke manier gedragen, in Madrid hebben 'supporters' van PSV zich op een belachelijke manier gedragen en volgens mij kunnen we ook voorbeelden vinden waarin 'supporters' van Ajax zich misdragen hebben. In de Verenigde Staten hebben we de laatste weken genoeg problemen gezien met 'supporters' bij basketbalwedstrijden, in Europa zijn er volgens mij in ieder stadion wel een aantal 'supporters' die de connectie met de realiteit volledig verloren zijn. Het was in mijn ogen dat ook een slecht voorteken dat bepaalde groeperingen zich geroepen voelden om 'hun stad te beschermen' tijdens de onrust rondom de avondklok. Blijkbaar vinden die mensen dat ze het recht hebben om zich op een bepaalde manier te gedragen onder het mom van 'supporter zijn'. Ben ontzettend benieuwd of iemand me antwoord kan geven op de volgende vraag. Wat is nou precies het doel wat die mensen proberen te bereiken met dit gedrag? Willen die 'supporters' hun spelers motiveren of willen ze gewoon hun frustratie een plaats geven? Voelen die 'supporters' zich dan dusdanig geroepen om die rol te vervullen dat ze zich verlagen tot dit soort schandalige acties? Welke vreemde gedachtenkronkels moeten er dan in dat hoofd omgaan om uiteindelijk dit soort bedreigingen naar vriendin van Isco te sturen? Werkelijk, soms denk ik dat sommige mensen gewoon zichzelf in bescherming moeten nemen en niet meer naar sportwedstrijden moeten kijken.

1 juni 2021 om 22:47

Niet helemaal waar deze Salamo mee te maken krijgt, maar extremere groeperingen vinden vaak de weg naar de supportersverenigingen om waarschijnlijk hun frustratie en agressie te kunnen ventileren zonder teveel weerstand. Tegenwoordig zijn comments op publieke figuren via social media enkel haatberichten of bots. Zit nog weinig meerwaarde in imo. Fijne reactie van je die dit gelukkig nog wat in perspectief kan zien en beseft dat dit een globaal probleem is, niet clubgerelateerd.

1 juni 2021 om 22:50

Het is inderdaad wel in meerdere sporten zo dat fans zich niet kunnen gedragen. Als we sporten zouden volgen waar geen supportersgeweld is dan zouden we wel curling of schaken kijken denk ik. Maar desondanks is het in het voetbal toch een vrij groot probleem. Jammer genoeg is die haat tussen supporters en de soms grimmige sfeer die er tijdens een voetbalwedstrijd kan voorkomen een van de redenen waarom ik niet zo graag meer naar wedstrijden ga.

1 juni 2021 om 22:55

Het zal wel met een zeker machtsgevoel te maken hebben. Als je wat stoer door de stad kunt lopen dan voelen ze zich heel wat. En door zo een onschuldige dame lastig te vallen zullen ze zich ook wel stoere kerels vinden.

2 juni 2021 om 02:44

Een heel simpel antwoord is: niet iedereen heeft evenveel hersencellen.

Heel treurig. Bij sommige voetbalclubs is het segment idioten groter dan bij andere, maar het is gewoon te makkelijk om iets hatelijks te typen en te versturen. Weerzinwekkend om dit soort dingen te lezen, helaas is het erg moeilijk aaan te pakken.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

Real Madrid

4266 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. ModrićMiddenvelder355
AsensioAanvaller355
Vinícius JúniorAanvaller353
K. BenzemaAanvaller3423
T. CourtoisKeeper380
F. ValverdeMiddenvelder243
Lucas VázquezMiddenvelder242
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

524 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren