Justin Bijlow verwacht geen late uitnodiging van Frank de Boer voor EK

Dinsdag, 1 juni 2021 om 19:48Dominic Mostert

Justin Bijlow rekent niet op een verlate uitnodiging voor het Nederlands elftal. De doelman blonk maandagavond in dienst van Jong Oranje uit in de kwartfinale van het EK tegen Frankrijk (2-1 zege); een dag later werd bekend dat Jasper Cillessen vanwege een coronabesmetting niet bij de selectie van Frank de Boer blijft. Marco Bizot schoof door als derde doelman achter Maarten Stekelenburg en Tim Krul. Als er nog een doelman zou uitvallen voor of tijdens het toernooi, kan De Boer kiezen om Bijlow nog bij de groep te halen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind je Marco Bizot een betere optie voor Oranje dan Justin Bijlow?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door orgullo)

Hij keepte wel goed hoor gister , zou echt een topper kunnen worden

1 juni 2021 om 23:38

Er was 1 bal die hij pakte echt klem hè, die was hard en geplaatst. Was van grote klasse! Je weet natuurlijk nooit hoe een speler het doet op een hoger niveau met betere spelers om zich heen etc. maar als ik het voor het zeggen had bij oranje dan stond deze man al een hele tijd op 1. Ok hij heeft niet de ervaring die Steek heeft, die heeft meerdere eindrondes gespeeld en zelfs een finale maar deze man heeft zoveel zelf vertrouwen en kwaliteit dat ik toch daar voor zou kiezen. Pareltje, die komt er wel...

Lijkt me niet verstandig om hem nu naar het grote Oranje te halen. heeft de voorbereiding met jong mee gedraaid en heeft daar nu zijn plekkie. onder de boer zal hij toch geen minuten maken neem ik aan. maar op basis van kwaliteit en vorm zou Bijlow natuurlijk boven Bizot moeten staan al is het hem gegund.

1 juni 2021 om 21:03

Zei het zojuist ook in een ander artikel, maar ik blijf dit flauwekul vinden. Het zijn maar 2 of 3 potjes die hij keept bij Jong Oranje. Met een beetje pech was het er zelf maar 1 na gisteren. Opmerkelijk dat dit dan belangrijker wordt gevonden dan het ervaren van een echt EK. Het is toch veel beter om je toekomstig eerste keeper het hele circus van meerdere weken mee te laten maken, inclusief entourage, druk en media-aandacht en de beleving binnen de kleedkamer en trainingsveld dan die twee potjes te keepen waar totaal geen belangen bij komen kijken. Los daarvan zie ik Bijlow eerder punten pakken dan Stekelenburg of Krul, wat nu dus niet meer kan....

1 juni 2021 om 22:46

Odesza , zoals theking al zegt , het zijn maar 3 potjes.
En de voorbereiding missen is voor een keeper niet erg , bovendien is hij op dit moment gewoon de beste keeper die beschikbaar is.
Stekelenburg heeft maar 90min meer gespeeld dit seizoen dan Bijlow.
Voor mij zou Bijlow een no brainer zijn... dat ''geen ervaring in een eindtoernooi'' vind ik zo'n flauwekul , dan maakt niemand meer kans.
En als je het toch over ervaring hebt , laat hem dan nu alvast die ''ervaring op een eindtoernooi'' op doen zodat ie volgend jaar klaargestoomd is voor het Wk.

1 juni 2021 om 23:11

Maar Stekelenburg heeft die minuten allemaal na de winter gemaakt en hij kent de klappen van de zweep.

1 juni 2021 om 23:19

Wanneer opa Stekelenburg duikt kan je ondertussen 2x een doeltrap nemen tot ie weer is opgestaan.
Leuk dat hij alle wedstrijden achter elkaar heeft gespeeld maar hij kreeg na een paar potjes al een oproep en dat was ook het moment dat Frank (in zn hoofd) al had besloten om hem mee te nemen naar het Ek, zij het als 2e/3e keeper.
Nu Cilissen is uitgevallen zou ik het terecht vinden als Stekelenburg opgeroepen zou worden als 3e keeper , achter Krul en Bijlow.

Kwalitatief zou hij er zo bij kunnen, komt wellicht alleen wat ervaring tekort om direct een plekje te krijgen op zo'n toernooi. Als 3e doelman had het in ieder geval prima gekund wat mij betreft. Cillessen, Krul, Bijlow was logische selectie geweest. Hopelijk wordt ie komend jaar bij Oranje klaargestoomd voor het WK, een topkeeper kunnen we wel gebruiken. Wat dat betreft zou hij eigenlijk vanuit Feyenoord een stapje moeten gaan maken.

1 juni 2021 om 20:23

Zullen we met dat stapje nog even een seizoen of twee wachten?😜 Verder helemaal eens, was leuk geweest voor Bijlow om al wat te mogen snuffelen aan het "echte" werk.

1 juni 2021 om 20:26

Haha snap ik hoor, maar ik ben bang dat het voor Bijlow erg lastig wordt om zich anders door te ontwikkelen. Of de bondscoach moet het zomaar met hem aandurven komend jaar...

1 juni 2021 om 20:48

Ik vind dat Justin Bijlow het eerst maar een een decennium of 2 a 3 moet bewijzen voordat hij een kans krijgt in Oranje. Zo te zien is Frank de Boer het met mij eens. Nee zonder dollen, tamelijk maf dat je zo'n keeperstalent thuislaat voor een EK. Het is ook niet zo dat hij Oblak en Neuer voor zich heeft. Gewoon middelmaat bij Norwich en AZ waarmee hij concurreert waar een kind kan zien dat Bijlow verder is (stekelenburg laat ik maar even uit deze vergelijking want dan krijg je het aan de stok met de Ajax minded goegemeente).

1 juni 2021 om 20:57

Skede dat klopt. E hter aan de andere kant: hij heeft nog geen vol seizoen gespeeld en dus niet echt een vorm kunnen vast houden. Laat dat dit seizoen maar zien, daarna wellicht lekker [email protected]: ik ben het met veel niet eens geweest met de Boer, maar kiezen voor ervaren rotten op doel valt te billijken.

Het domme geklets dat Bijlow veel geblesseerd is geweest of te weinig heeft gespeeld wordt wel lachwekkend als je ziet dat Blind wel wordt geselecteerd terwijk die nog (licht)geblesseerd is en Donnie ook echt veel heeft gespeeld.

1 juni 2021 om 20:04

En qua minuten heeft Bijlow dit seizoen 100 minuten minder dan Stekelenburg en 300-400 minder dan Gakpo en Timber. Gakpo is daarbij ook het halve seizoen geblesseerd geweest en Timber komt net kijken. Voor zijn blessure in oktober had Bijlow 19 wedstrijden op rij gekeept, meer gespeeld dan bovenstaande namen voordat ze (weer) een kans kregen, maar Bijlow moest zich nog maar langer bewijzen. Blijkbaar is die regel niet voor iedereen van toepassing. Maar goed we weten dat er dubbele standaarden gelden, daar hebben Karsdorp, St Juste en Lang ook last van.

1 juni 2021 om 20:53

Helaas hebben we het kwa trainers ook niet breed in Nederland.

1 juni 2021 om 21:11

Het verschil is, is dat Blind een ervaren gewaarde kracht is bij het Nederlandse Elftal. Is toch wat anders dan een jongen die nog geen minuut heeft gemaakt bij Oranje.

1 juni 2021 om 22:27

@Arsenallz En Gakpo dan? Wat is daar de uitleg bij ten opzichte van Bijlow? Die concurrentie is nog sterker met Lang en El Ghazi. Toch kiest hij daar wel voor iemand die het merendeel van het seizoen geblesseerd is geweest. En je kunt je afvragen of het voor een speler niet erger is dan voor een keeper. Gewoon totaal geen consistentie in het beleid Edit: niet dat ik iets tegen Gakpo heb, maar iedere uitleg waarom spelers af zijn gevallen kan je zo onderuit halen door spelers die uiteindelijk wel de selectie hebben gehaald

1 juni 2021 om 22:39

Tja. Uiteindelijk doet het er niet toe want Bijlow zou toch permanent op de bank zitten. Gakpo is ook 'gewoon' een bankzitter die niet veel minuten gaat maken gezien de concurrentie. Lang heeft bovendien maar '500' minuten meer gespeeld dan Gakpo en El Ghazi zelfs nog minder. Dus misschien moet je de statistieken er wat beter op nalezen, want qua minuten ontlopen Gakpo, Lang en El Ghazi elkaar niet veel. Dat de Boer Gakpo verkiest boven Lang valt ook wel te billijken, onder andere gezien zijn prestaties bij Jong Oranje.

Verder lijkt me de uitleg m.b.t. Bijlow zeer logisch. Hij heeft dit seizoen maar 19 duels gekeept (eredivisie, EL en Play-offs). Stekelenburg is meegenomen omdat hij een routinier is. Hij kent het klappen van de zweep als geen ander. Bizot heeft een prima seizoen gekeept (bijna 4.000 minuten). Waarom Krul geselecteerd is ten faveure van Bijlow hoef ik niet eens uit te leggen.

Geblesseerd zijn voor een keeper lijkt me erger. Als speler kan je heel snel je balgevoel terugkrijgen op de training. Voor een keeper is dat in mijn ogen anders. Je kan op de training nooit goed een wedstrijdscenario simuleren, onder andere door adrenalineniveaus. Daarnaast is de positie van de keeper dusdanig cruciaal dat fouten maken grote gevolgen kan hebben. Keepers met ritme maken doorgaans minder fouten. Dat is voor een vleugelspeler zoals Gakpo minder relevant.

Ik hoop dat je met mijn uitleg kan leven.

1 juni 2021 om 21:44

Misschien is het wel beter om nu die minuten te maken. Als hij bij Oranje komt wordt hij derde keeper. Dus spelen is er niet bij. Blijf lekker bij Jong en na het EK laten instromen. Hij is volgens mij nu al een van de betere zo niet de beste die we hebben. Maar beginnen op een EK? Ik zou voor ervaring gaan nu.

1 juni 2021 om 21:58

Idd. Stekelenburg heeft sinds zijn vertrek bij Ajax voornamelijk de bank warm gehouden. Maar op je ouwe dag terugkeren om vervolgens een half seizoen een geschorste keeper te vervangen is genoeg om sinds 2010 weer eerste keeper te worden van Oranje. Schiet mij maar lek 😂

Hoezo zou hij bij het grote oranje niet spelen? Is een betere keeper dan Bizot, Krul heeft al meerdere keren aangetoond te kort te komen en Stekelenburg is 38 en keept bij een dominant Ajax waar hij nauwelijks iets te doen heeft gehad. Op dit moment zou ik zeker voor Bijlow gaan. Nu Bijlow er niet bijzit denk ik dat Stekelenburg de eerste keeper gaat worden, heeft rust en kan redelijk goed meevoetbsllen.

1 juni 2021 om 21:22

Dat redelijk goed meevoetballen is toch tamelijk overdreven, onder een beetje druk gaan alle ballen met een streep naar voren. Dat is natuurlijk niet slecht, maar zo goed is hij niet met mee voetballen.

Fit en in vorm na Cillessen de beste wat mij betreft. Maar nu beter dat ie bij Jong blijft. Als hij komend seizoen fit blijft en zich door ontwikkeld is hij vanaf 2022 eerste keeper denk ik.

1 juni 2021 om 21:41

Fit en in vorm na Cillessen de beste? Als Justin in vorm en fit is, is hij nu al by far de beste die we hebben!

"hij heeft dit seizoen sowieso al weinig wedstrijden gespeeld." hou toch eens op met dat onzinargument. Hij heeft dit seizoen meer wedstrijden gespeeld dan Stekelenburg en Cilissen...

1 juni 2021 om 21:04

Das wel een mooie inderdaad.

Kan hij eigenlijk tot de finale bij Jong Oranje blijven en daarna doorgeschoven worden naar Oranje? Dan heeft dat wel m'n voorkeur. Gewoon ons grootste keeperstalent in jaren, was gisteren ook weer ijzersterk.

1 juni 2021 om 22:41

Ik denk dat het alleen zou kunnen n.a.v. blessures in extreme gevallen. Je kan niet een plekje voor hem vrijhouden zogezegd.

Jammer , Bijlow duidelijk een veel betere keeper dan Bizot .
Maar De Boer durft het risico niet aan om een redelijk onervaren keeper voor de leeuwen te gooien , op zich ook begrijpelijk als hij daar later op afgestraft zou worden .. Toch denk ik dat je deze gast niet snel gek krijgt , ach ja zijn tijd komt nog wel , en kan ook iets heel moois neerzetten bij Jong Oranje .

Met een (ex) Feyenoord speler vind ik het iets leuker om naar Oranje te kijken.
Uiteraard persoonlijke voorkeur.
Zit alleen niet echt mee.
Berghuis zie ik nog wel op de bank belanden met een 5-3-2
Karsdorp had er zeker bij gekund met een 5-3-2.
En Bijlow is toch niet minder dan Bizot.

En terecht, laat hem eerst maar eens een seizoen fit blijven. Veel keeperswissels zorgt voor onrust in het team, op dit moment is het alles behalve een garantie dat Bijlow een hele reeks wedstrijden achter elkaar kan keepen.

Het zou komisch zijn als hij Bijlow meeneemt, terwijl hij Cilissen thuis laat omdat hij "niet bij de voorbereiding" kan zijn. Dan kan hij toch beter gewoon Cilissen meenemen?

Bijlow heeft gewoon te weinig ervaring, maar blijkbaar begrijpt niemand dat hier. Je kunt een spits voor de leeuwen gooien, maar een keeper... We hebben allemaal gezien hoe dat kan aflopen (iets met Kjell Scherpen en AS Roma).

2 juni 2021 om 09:53

Wanneer heeft iemand dan wel genoeg ervaring? Vreemd dat alle andere grote voetballanden minimaal een keeper op de bank hebben zitten die onder de 25 is, en wij het niet aandurven met Bijlow. Zelfs een Italie dat prat gaat op ervaring heeft twee jonge keepers mee.

2 juni 2021 om 10:09

Wanneer je ervaring hebt? Als je Europees wat wedstrijden hebt gehad of in een top 5 competitie wat hebt laten zien. Zoals Donaruma, degene die je benoemt onder die keepers onder de 25. Is denk ik ook iets ander niveau dan Bijlow. Dat kun je niet echt vergelijken. Daarbij moeten wij dat doen omdat andere landen dat ook doen ?! Nogmaals: Het Nederlands elftal is geen opleiding. Beter worden, jezelf bewijzen, ervaring opdoen moet je maar doen bij de club waarvoor je speelt. Nederlands elftal moet spelers hebben die er meteen staan. Je krijgt maar 1x per 4 jaar de kans om Europees kampioen te worden, dus talenten moet je niet hebben. Gakpo, Koopmeiners en Gravenberch worden puur meegenomen omdat zij qua niveau er met kop en schouders bovenuit steken. Bijlow is een goede keeper, maar steekt er niet met kop en schouders bovenuit.

2 juni 2021 om 12:06

Dat argument wordt ook wat selectief gebruikt. Bij een Timber die amper internationale ervaring heeft is het geen probleem, bij Bijlow weer wel? Bovendien, hij heeft nou niet bepaald Oblak of Neuer voor hem in de pikorde. In de middelmaat die Oranje doelmannen heeft met een internationaal geflopte Stekelenburg, een AZ keeper die al jaren oke is maar niet meer dan dat en een Championship keeper zou Bijlow echt niet msistaan. Die jongen heeft meer talent dan die keepers.

Toch vreemd dat iedereen over ervaring praat. Volgens mij krijg je geen ervaring door aan de kant geschoven te worden. Voorgaande jaren was het ook juist de omgedraaide beredenering, dan namen ze een jonge speler mee, want dan kan hij proeven en ervaring op doen.

2 juni 2021 om 12:07

Precies dit. Een jaar geleden was dit ook al het argument van de Boer om hem niet op te roepen. Wanneer wil je dan wel dat hij die ervaring opdoet?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2223 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger40
S. de VrijVerdediger40
D. DumfriesVerdediger42
P. van AanholtVerdediger40
F. de JongMiddenvelder40
G. WijnaldumMiddenvelder43
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

8 fans
Keeper, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Feyenoord 0 0
2020/2021 Feyenoord 16 0 0 0
2019/2020 Feyenoord 7 0 0 0
2018/2019 Feyenoord 16 0 1 0
2017/2018 Feyenoord 3 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Arne Slot noemt naast Guus Til nog een uitblinker van Feyenoord

Arne Slot haalt opgelucht adem na de zwaarbevochten overwinning van Feyenoord in de tweede voorronde van de Conference League. Door een hattrick van Guus Til, waarvan het laatste doelpunt in de...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Juventus heeft een akkoord bereikt met Santos over Kaio Jorge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren