Mike Verweij: ‘Noussair Mazraoui is op weg naar de uitgang bij Ajax’

Zondag, 30 mei 2021 om 09:25Mart van Mourik • Laatste update: 09:55

Mike Verweij sluit niet uit dat Noussair Mazraoui gaat vertrekken bij Ajax. In de podcast Kick-Off van De Telegraaf laat de journalist weten dat de Amsterdammers in principe wel door willen met de 23-jarige rechtsback, die nog een doorlopende verbintenis heeft tot medio 2022, maar ‘niet voor de bedragen die nu op tafel liggen’. Verweij meent dat Ajax door de financiële gevolgen van de coronacrisis in mindere mate bereid is ‘megasalarissen’ uit te delen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Ik sluit ook niet uit dat Mike Verweij vertrekt bij Telegraaf en z'n grote broer Driessen meeneemt.

29 mei 2021 om 16:28

Hahaha dat zou ik echt toejuichen. Dit zijn soort open deuren voorspellingen zonder enige grond van echte info.

30 mei 2021 om 10:47

ik heb wel liever Verweij dan Driessen als ik eerlijk ben

30 mei 2021 om 10:58

@XAJA, dat is kiezen tussen twee kwaden ;-)

29 mei 2021 om 17:19

Opgeruimd staat netjes.

29 mei 2021 om 18:54

@LohangMang gebaseerd op de comments die ik van je lees, verbaast me dat niks.

ON: Mazraoui is een nuttige rechtsback, verdedigend solide en goed in het bespelen van de ruimtes. Beetje slechte voorzet maar zuivere strakke pass. Jammer dat ie wat vaak geblesseerd is.

29 mei 2021 om 17:26

Ik heb begrepen dat hij bij een goede aanbieding vertrekt. Volgens mij staat Driessen ook wel open voor een nieuwe omgeving. ;-)

29 mei 2021 om 20:17

Wat zou dat mooi zijn. Ik. 1 klap 2 kwijt. Die hebben beide nog nooit een toegevoegde waarde gehad.

In het CL jaar op een aantal doelpunten (en de actie bij RM aan de zijlijn) na, samen met Schöne, in mijn ogen de zwakste schakel. Dit jaar (tot zijn blessure) vond ik hem erg goed/gegroeid en heel constant. Zou het zonde vinden als hij vertrekt, maar het is gelukkig wel intern goed op te vangen.

29 mei 2021 om 16:32

Hmm, ben ik het niet helemaal mee eens. Vond hem juist vorig seizoen in de Eredivisie (met als dieptepunt Feyenoord) zwak spelen en ontzettend sterk in de CL-campagne van de afgelopen seizoenen. Tot zijn blessure was het inderdaad een erg constante speler, die in principe gewoon als reerste op de rechtsback-positie wordt neergezet.

29 mei 2021 om 16:54

Ik had het dan ook specifiek over dit seizoen. Over de CL zijn we het dan oneens. Ik vond hem belangrijk maar vond dat De Ligt enorm veel compenseerde voor hem in verdedigend opzicht. Stond vaak verkeerd of te slapen

29 mei 2021 om 16:45

Inderdaad. Met als dieptepunt de 6-2 uit bij Feyenoord, waar hij volledig overlopen werd door alles en iedereen. Ik ben er niet rouwig om als hij vertrekt. Vind Rensch nu al betrouwbaarder.

29 mei 2021 om 16:53

Streepan. Ik had het dan ook over 2020/2021, vond hem dat jaar ervoor prima maar niet uitmuntend..

29 mei 2021 om 18:00

Betrouwbaarder? Ja logisch, want hij is ook een meer verdedigend ingestelde back. Overigens vond ik Rensch dit jaar vaak een van de zwakste aan de kant van Ajax. Het voordeel van Nousis dat Neres/antony echt een stuk beter doen met hem dan met Rensch.

30 mei 2021 om 10:26

@Guesburts, ha kijk! Tenminste iemand die het ook ziet. Mazraoui brengt echt voetbal aan de rechterkant. Zonder hem gingen bijna alle aanvallen over links, werd onze rechtsvoor minder bij het spel betrokken en kon de rechtsvoor veel minder zijn stempel drukken op de wedstrijden. Mazraoui is gewoon een heerlijke back voor ons voetbal. Hij heeft uitstekende loopacties in de diepte, kan binnendoor of buitenom, is heel comfortabel aan de bal. Voetballend is het echt een super back. Ik denk ook oprecht een speler die zo mee kan bij een topclub als Bayern München, PSG, Liverpool. Gewoon een hele vaardige rechtsback en verdedigend is hij ook meer dan prima. Ik vind hem beter dan Rensch op die positie voor het spel dat we willen spelen. En daarom hoop ik echt dat hij verlengt. Erg oderschatte speler in mijn ogen.

30 mei 2021 om 11:58

Klopt helemaal wat je zegt, laatste halfjaar met Timber en Rensch is het voetbal alleen maar nu der geworden.
Benieuwd wat het volgend seizoen gaat brengen

30 mei 2021 om 13:29

Niet heel gek aangezien Rensch een centrale verdediger is en Mazraoui een middenvelder is.

Ik vind hem ook echt geen topsalaris waard. Aanvallend sterk, defensief gewoon te vaak wisselvallig. Op rechtsback zijn er veel meer opties en ik vind Rensch doorgaans ijzersterk voor de dag komen, ik heb Mazraoui tijdens zijn blessure echt niet gemist.

29 mei 2021 om 16:29

Defensief idd bij tijden teveel slaapmomenten. Hem niet gemist vind ik wel iets teveel van het goede. Maazroui voegt aanvallend veel meer toe dan Rensh. Misschien geen toeval dat anthony er ook niet veel meer van bakte nadat maazroui wegviel.

29 mei 2021 om 17:57

Precies. Vond Nous dit seizoen juist ijzersterk en erg constant. Vooral dat laatste ontbrak er nog aan. Verdient wat mij betreft een nieuw contract mits hij geen grootverdiener wilt worden.

Vind ook dat Rensch ineens wel heel erg word opgehemeld. Hij is niet verzopen maar was vaak een van de mindere op het veld. Hij zal er echt wel komen maar op dit moment is Nous echt een stuk beter.

30 mei 2021 om 10:28

@origineel, echt helemaal mee eens. Nous is echt ondergewaardeerd onder supporters, maar voegt zoveel toe aan het spel dat we willen spelen. Zonder hem werd bijna elke aanval over links opgezet en werd de rechtsbuiten heel weinig in het spel betrokken.

Zou ik echt jammer vinden, vind Maz in topvorm echt zo'n toegevoegde waarde. Maar kan me voorstellen dat het wel gebeurt en dan hebben we al een goede RB in huis, die wellicht in potentie zelfs beter is. Maar nog iets te wisselvallig imo., maar hij is pas net 18 natuurlijk, dus begrijpelijk

Vraag me af naar wat voor team hij zou moeten gaan. Beetje Wolfsburg niveau ofzo?

29 mei 2021 om 16:38

Dat kan hij bij langer na niet aan, bij Ajax al vaak de zwakste schakel.

29 mei 2021 om 16:57

Net of Wolfsburg een hoger nivo is dan Ajax...

29 mei 2021 om 18:07

Ik moet nog zien of dit Ajax 4e wordt in de Bundesliga. Denk dat het elkaar niet heel veel ontloopt. Daarnaast is de Bundesliga veel sterker, dus heb je misschien wel meer kwaliteit nodig om bij Wolfsburg te slagen

30 mei 2021 om 10:09

@Beautifulgame7: Letterlijk een dragende speler? Ben benieuwd wie of wat hij dan heeft gedragen. Afijn, prima speler vind ik hem, maar inderdaad wel niveau Ajax/Wolfsburg. Ik vind hem wel aanzienlijk beter dan Rensch trouwens. Daar zie ik het helemaal niet in

30 mei 2021 om 13:32

@lanjouwer Ik ben juist over beide positief.
Ben nu jij zo kritisch bent, wel benieuwd naar je mening over Dest.
Want dat vond ik juist 10x niets.

30 mei 2021 om 22:54

Over onzin gesproken: letterlijk een dragende speler? Wat draagt-ie dan? Een shirt, broek en twee schoenen, meer niet toch? Als je mensen graag de les leest wanneer ze een andere zienswijze dan jij hebben, zet het dan op zijn minst in normaal Nederlands uiteen...

31 mei 2021 om 04:39

@gomes Ach alsof dat het punt van zijn verhaal is. Hij reageert gewoon terecht op een totaal onzinnige reactie die kant noch wal slaat. Zijn reactie is gewoon verstaanbaar en "normaal" Nederlands dus houd eens op met dat azijnzeiken en reageer eens inhoudelijk.

Best geregeld. De basis blijft intact. Nog een paar versterkingen hier en daar en Ajax kan weer knallen volgend seizoen.

Ik zou ook niet weten waarom je Mazraoui een bovengemiddeld salaris voor een basisspeler zou moeten geven. Ik vind 'm een goede back hoor, maar onvervangbaar is hij niet. Maar goed, we weten de bedragen niet, dus het blijft gissen. Wat er uiteindelijk ook gaat gebeuren, ik verwacht niet dat Ajax er slechter op wordt.

Vind Maz echt een topspelertje. Technisch en snel voor backpositie. Vaak qua techniek nog beter dan de linksbuiten waar hij tegen speelt. Zou het jammer vinden als hij gaat.

Ik geloof geen reet van dat ze Nous willen slijten. Die jongen voegt zoveel toe in het aanvalsspel van Ajax. Rensch doet het leuk hoor, maar Nous is wel next level tov Rensch. Zou het echt oerstom vinden van Overmars om Nous te verkopen.

29 mei 2021 om 16:39

Wanneer je daarvoor ook 5+ miljoen voor kunt krijgen, dan is overmars oerstom wanneer hij hem niet verkoopt. Dergelijke spelers heeft Ajax toch nog wel 3 of 4 rondlopen uit de jeugd

29 mei 2021 om 16:50

5 plus miljoen zegtie hahaha. Wat denk je van 15 a 20 miljoen, zegmaar wat zijn geschatte marktwaarde is.. Je gaat een speler als Nous toch niet voor een paar grijpstuivers weg doen man. En nee, natuurlijk heb je die niet in bosjes in de jeugd rondlopen. Hoe kom je er bij xD

29 mei 2021 om 17:07

15-20 miljoen is ook wel veel voor een rechtsback met een eenjarig contract die bijna ieder seizoen geblesseerd is. 5 miljoen is echter wel heel laag. Maar goed ik sta nergens meer van te kijken als je ziet wat Ajax ook voor zo'n Scherpen en Traore kan ontvangen. Je zal dadelijk zien dat Ajax aan Traore, Neres en Mazroui meer overhoudt dan PSV aan Malen, Dumfries en Ihatarren.

30 mei 2021 om 10:38

@memphisdepay, als Ajax daar echt meer aan overhoud, gaat het op de lange termijn wel heel erg lastig worden voor andere clubs om met Ajax te concurreren.... De inkomsten uit de Champions League kunnen na één of twee seizoenen geen kampioen worden weer kansen bieden aan bijvoorbeeld PSV als die dan 2x kampioen wordt om het gat te verkleinen. Ajax heeft dan een veel te duur salarishuis en zal zuinig moeten zijn, terwijl PSV binnenloopt. Dan kunnen de verhoudingen in de Eredivisie nog enigszins snel worden verkleind, maar als Ajax ook nog eens meer gaat krijgen voor reservespelers/spelers die net komen kijken en te licht bevonden zijn dan PSV krijgt voor hun grootste talenten/bepalende spelers dan wordt het financiële gat natuurlijk bijna onoverbrugbaar... En dat zegt voor de duidelijkheid niks over het sportieve gat, want ik denk dat hoe goed Ajax ook is/wordt/blijft er altijd andere Eredivisie clubs zijn die bij wijze van spreken ook 95% van de wedstrijden kunnen winnen.... Het gat tussen Ajax en de rest is er, maar PSV staat in principe/normaal gesproken ook ver boven de rest.

30 mei 2021 om 11:03

@Goalski, als dit de mindset is van Feyenoord weten we meteen hoe het komt dat ze zo weinig geld vragen voor hun spelers. ;-).

Serieus, als Ajax Scherpen voor vijf miljoen kan verkopen, denk jij dan echt dat Mazroui voor hetzelfde bedrag weggaat?

29 mei 2021 om 17:39

Ik geloof er ook niets van dat Ajax hem wil slijten, maar het kan natuurlijk wel zo zijn dat ze er niet uitkomen met contract verlenging, waardoor nu verkopen de beste optie is. Overigens hoop ik dat hij blijft. Hij is erg belangrijk in het beoogde aanvalsspel.

Ik zou het erg jammer vinden. Hij speelde tot aan zijn blessure namelijk prima. Gelukkig is de rechtachter positie verder in goeie handen. Ik verwacht dan ook niet dat er een vervanger word gehaald.

Zou het erg jammer vinden vooral omdat onze alternatieven erg pover zijn, Rensch rent alle kanten op en geeft nul ondersteuning aan Antony die daardoor vaak nog meer moet meeverdedigen dan Rensch zelf doet. Klaiber komt duidelijk te kort en Timber is als CV te goed om te verplaatsen.

29 mei 2021 om 20:40

Rensch gaat dat aanvallende nog wel leren daar ben ik van overtuigd.

Zou jammer zijn als Mazraoui vertrekt bij Ajax, maar wel te begrijpen aangezien hij nog 'n 1-jarig contract heeft en zeker als hij die dus niet wilt verlengen. Dan kan Ajax er nu nog een leuke prijs aan overhouden.

Is de afgelopen seizoenen echt wel van waarde geweest voor Ajax, zeker in dat fantastische seizoen 18-19 waar hij zowel nationaal als internationaal echt goed was. Dit seizoen vond ik hem ook weer prima, al had hij de laatste fase natuurlijk wel wat problemen met blessures.

Maar ik had eigenlijk nooit verwacht dat Mazraoui een speler voor Ajax 1 zou worden. Heb hem toen bij Jong Ajax zien spelen en speelde toen volgens mij letterlijk op bijna alle posities (alleen als keeper en nummer 9 volgens mij niet) en dacht dat hij een leuke speler zou zijn voor de middenmoot van de Eredivisie (waar zeker niks mis mee is), maar niet voor Ajax 1 en uiteindelijk heeft hij mij toch zwaar verbaasd.

Heeft weliswaar hier en daar wel wat momentjes gehad waar hij er niet bij was met z'n gedachte, maar over het algemeen gewoon belangrijk voor Ajax. Ben benieuwd naar wie Mazraoui zal vertrekken, als hij vertrekt.

In het verleden zijn o.a. clubs als AS Roma en Leicester City (vrij recent) genoemd en moet zeggen dat ik hem wel mee zie komen bij een club als Leicester. Die hebben momenteel Pereira en Castagne rondlopen als rechtsbacks, maar Pereira heeft een minder seizoen achter de rug en Castagne wordt ook vaak als linksback gebruikt.

Mazraoui heeft ook wel als voordeel dat hij net als rechtsback ook als linksback kan spelen, maar ook als controlerende/verdedigende middenvelder.

Deze jongen wordt zo ongewaardeerd das echt niet normaal. Ja z’n eerste seizoen was ie wisselvallig. Maar dit seizoen en vooral het eerste seizoens helft, echt weergaloos. Brengt zoveel voetbal in het team, zijn loopvermogen is fantastisch en zijn verdedigende werk en arbeidsethos en z’n slidings z’n top! Hij heeft pech gehad met blessures in de tweede seizoenshelft maar mensen vergeten blijkbaar snel. En voor de mensen die hem blessuregevoelig noemen, wat kan je nou doen aan een bal in je gezicht waardoor je hoornvlies beschadigd raakt maar goed!

30 mei 2021 om 12:47

Dat mensen hem blessuregevoelig noemen ligt natuurlijk niet aan die oogblessure. In de eerste seizoenshelft heeft hij ook al wat wedstrijden gemist door blessures en werd hij regelmatig uit voorzorg al gewisseld. Hij maakte zelden de 90 minuten vol Vorig seizoen heeft hij ook wel meer dan 10 wedstrijden gemist door allerlei verschillende blessures terwijl de competitie nog lang niet was gespeeld door Corona.

Een RB weet Ajax doorgaans snel en goed te vervangen: VdWiel, VRijn, Tete, Mazraoui, Dest, Rensch, in een jaar of 10 zijn er een hoop goeie langsgekomen.

Even buiten dit bericht om; ondanks alle goede zaken die ze momenteel sportief en zakelijk doen is het toch niet wenselijk om zeven/acht of zelfs negen spelers te vervangen in je selectie.

Is t niet beetje bijzonder dat Mazraoui zulke hoge eisen stelt? Ontzettend weinig gespeeld en toch gepasseerd door Dest en uitstekend vervangen door Timber en Rensch. Wat wil je dan? Of zou hij opties achter de hand hebben. Kan me niet voorstellen dat er zoveel clubs geïnteresseerd zijn. En, als je in jezelf gelooft is t misschien beter om weer ff basisspeler te worden en deal met Overmars te sluiten, verlengen en niet de absolute hoofdprijs als er leuke club komt.
Ik begrijp het niet helemaal.

Ach kijk eens aan... de firma Roddel & Achterklap uit Amsterdam heeft weer 'een indruk', 'iets begrepen' of een vermoeden van een ontwikkeling bij Ajax... Zou het dit keer waar zijn of blijkt het weer ijdele hoop uit hun eigen bovenkamer?

30 mei 2021 om 10:43

Haha precies wat jij zegt... Deze mannen hebben zo goed als altijd hun grote duim als bron. Ze verzinnen het waar je bij staat. Ik blijf het bizar vinden dat voor deze vorm van journalistiek een markt is én dat er dus blijkbaar een bedrijf is die dit werk accepteert. Als je daar eindredacteur bent en je krijgt de hele tijd columns of artikelen die gebaseerd zijn op puur giswerk/stemmingmakerij/aannames dan zal je je toch schamen voor de kwaliteit? Dan zeg je daar toch een keer wat van?

30 mei 2021 om 12:20

Ik vind het zo treurig om te zien hoeveel mensen nu een podcast hebben, of zich populair proberen te maken op twitter door te doen als ze ITK zijn.

Ik kan mij niet inbeelden dat er iemand, laat staan bij de spelers van Ajax en andere clubs, iets aan de neus van deze 2 jongens gaan hangen.

Waarschijnlijk weten ze zelfs niet wie Driessen is.

Als het klopt wat in dit artikel beweert word en al deze spelers verkocht worden dan is ajax wel bijna verplicht om wijndal en sulemana ofzo te kopen met de opbrengsten.

Ik hoop op deze basis 11 komend seizoen.

Steek; Rensch, Timber, Blind, Wijndal; Alvarez, gravenbergh, Kudus; Tadic, Haller, Anthony.

Met als vaste wissels voor het roulatie systeem. Martinez, Klaassen en sulemana

Wat ik dan nooit snap is in zulke onderhandelingen dat ze dan niet gaan kijken wat die jongen bv afgelopen seizoen bijgedragen heeft. Hij heeft zo weinig gespeeld maar als er dan een nieuw contract getekend moet worden dan willen ze wel altijd het uiterste uit de kan halen. Ik zou het erg jammer vinden als Mazraoui vertrekt maar laten we eerlijk zijn hij mist veel wedstrijden tijdens een seizoen. En Rensch klopt op de deur en een Timber ook dus op zich is het nieuwe talent al aanstaande dus zo ernstig zou het niet zijn .

Ik ben blij dat Ajax op de rem duwt. €35.000.000 aan zaakwaarnemers uitgegeven en ze weten Ajax iets te goed te vinden.
Deze jongen heeft al een goed contract en wilt nog meer om te verlengen tot 2023. Ik vind het gewoon een mooi moment om uit elkaar te gaan, door de voordeur, met respect. Hij is de beste rechtsback van Ajax. Achter hem staat iemand die klaar is het stokje over te nemen. Prima speler voor OL, OM, Sevilla, Napoli of Westham, Arsenal, Tottenham.

30 mei 2021 om 10:46

Daar denk ik anders over. Mazraoui is erg onderschat/ondergewaardeerd. Aanvallend voegt hij echt veel toe aan ons spel en is hij heel erg belangrijk, terwijl hij verdedigend ook prima is. Ik kan me voorstellen dat er veel belangstelling voor hem is, want ik zie hem zo meedoen bij de absolute top.

30 mei 2021 om 22:30

Ik denk dat clubs als Chelsea graag zien dat hij twee jaartjes op een hoger niveau presteert dan de Nederlandse competitie en met minder blessures.
Als je Ziyech en van de Beek ziet zwemmen in Engeland, en in mindere mate zelfs een Werner, dan is de overstap heel groot. Vier jaartjes tekenen in de Engelse subtop of Franse top is gewoon heel verstandig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

4 fans
Verdediger, 23 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Ajax 0 0
2020/2021 Ajax 19 0 0 0
2019/2020 Ajax 13 0 1 0
2018/2019 Ajax 28 1 2 1
2017/2018 Ajax 8 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ajax is mijn club en ik zit lekker in mijn vel, ik zal niet snel vertrekken'

Noussair Mazraoui heeft een ongelukkig seizoen achter de rug, daar hij door twee verschillende blessures de nodige wedstrijden aan zich voorbij moest laten gaan. De 23-jarige rechtsback annex defensieve middenvelder is...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren