Ajax kan Scherpen verkopen en dreigt huurdeal te annuleren

Dinsdag, 18 mei 2021 om 23:37Jeroen van Poppel • Laatste update: 23:54

Kjell Scherpen speelt komend seizoen mogelijk voor Brighton & Hove Albion. Ajax was volgens ESPN al rond met PEC Zwolle over een verhuurperiode, maar de Premier League-club heeft zich als kaper op de kust gemeld, zo schrijft het Algemeen Dagblad. Ajax en Brighton zijn in onderhandeling over een definitieve overname van Scherpen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

96 reacties (laatste reactie door piranha)

blijf maar PEC, veel beter voor scherpen

18 mei 2021 om 23:41

Wat zou Brighton hier dan voor betalen??

18 mei 2021 om 23:42

250 euro en een vaantje

18 mei 2021 om 23:43

Daar ben ik ook benieuwd naar. Ik zie Ajax Scherpen niet ineens verkopen tenzij hij meer dan 5 miljoen kan opleveren.

18 mei 2021 om 23:45

Zo te zien hebben ze in Brighton geen fox sports. Hij kan het fysiek al niet aan in de Eredivisie bij hoge ballen in Engeland lopen ze hem met bal en al de goal in. Voor Ajax altijd lekker want ik denk niet dat ze veel verlies maken Overmars kennende. Misschien zelfs nog een beetje winst.

18 mei 2021 om 23:49

Ach en ondertussen is die jongen net 21 jaar wat heel jong is voor een keeper. Genoeg potentie en een goede bouw en lengte. Nu al afschrijven is te makkelijk. Zou als scherpen zijnde nu wel voor speelminuten kiezen

19 mei 2021 om 05:49

In de (Engelse) Spurs fanbase heerst het geloof dat Botman een absolute must is en de hele verdediging daar zou fixen. Wat ik toch wel frappant vond, en waar ik dus eens over doorvroeg. En de voornaamste reden die je dan hoort is dat hij de lengte voor de Prem heeft. Dus dat ze bij Brighton Scherpen boven iedereen uit zien torenen en denken, dat is er één voor de Prem... Dat kan ik me best wel voorstellen.

19 mei 2021 om 08:15

Dat van Botman vond half VZ ook al toen Veltman weer eens geselecteerd werd voor NL elftal. Na de wedstrijden van Lille tegen Ajax werd het akelig stil rondom Botman.

19 mei 2021 om 11:15

Dat is nog niet eens mijn punt. Botman is een goede verdediger. Alleen kijken ze daar totaal niet heen. Ik heb geen enkel argument over zijn speelstijl of wat dan ook gehoord. Denk dat het komt doordat ze zien dat Lille er goed voor staat, vooral verdedigend, en dat is een club waar Spurs nog wel spelers weg zou kunnen plukken. Maar Fonté is te oud. Dus Botman. Want die is ook lang. Dat zijn speelstijl dan weer clasht met wat ze willen zien weten ze niet. Of Traoré, die er ook goed opstaat omdat hij er 5 maakte tegen VVV en fysiek een beer is. Rest van het seizoen maakt dan ook schijnbaar niet uit. Punt is, fysiek kan je in de ogen van de Engelse scouts/fans vaak heel ver brengen. Ook al laat je voor de rest geen reet zien.

Nou, doen. Hij zou daar beat wel eens succesvol kunnen worden.

18 mei 2021 om 23:47

Echt niet, wordt daar gewoon bankzitter. De huidige 1e keeper van Brighton (Sanchez) werd voor de vorige interlands nog opgeroepen voor het Spaanse elftal. No way dat ze Scherpen boven hem verkiezen. Als je de ED al niet aan kan wat heb je dan in hemelsnaam in de prem te zoeken

19 mei 2021 om 00:30

Het is maar net hoe de keeperssituatie zich ontwikkelt bij Brighton. Zoals je zelf al aangeeft doet Sanchez het meer dan prima. Ik zou het daarom niet heel raar vinden als hij vertrekt. Er zijn genoeg grotere clubs die een nieuwe doelman nodig hebben en best wel eens bij hem uit zouden kunnen komen. Maar je moet ook Mathew Ryan niet vergeten. Hij speelt nu weliswaar in het shirt van Arsenal, maar is een huurling van Brighton. Als een grotere club zich meldt voor Sanchez en Arsenal Ryan definitief inlijft kan Scherpen zomaar eerste keeper worden. Maar het kwartje kan ook de andere kant op vallen, dat Scherpen daar tekent, er geen grotere club voor Sanchez komt en Arsenal Ryan om wat voor reden dan ook toch niet overneemt. En dan zit je daar als derde keeper te verpieteren.

Ik zou als ik Scherpen was voor veiligheid en speeltijd kiezen en Brighton vriendelijk bedanken voor de getoonde interesse.

19 mei 2021 om 06:32

Brighton kan hem natuurlijk ook weer verhuren hè.

19 mei 2021 om 09:09

Ja, dan speelt ie bij Luton town... kan je net zo goed naar Pec gaan

Als je hier winst op kan maken zou ik het meteen doen.

Denk dat dat niet verkeerd zal zijn. Zie wel potentie, maar niet zoveel dat ik hem zie als een echte eerste Ajax keeper. En voor hem natuurlijk een enorme kans. Moet je voorstellen: als derde keeper van Ajax naar de PL.

19 mei 2021 om 08:20

Straks wordt het nog zo’n Botman Bakker sprookje... dan eet ik mijn schoen op zouden ze in 1960 gezegd hebben. On: eens speelminuten is juist nu heel belangrijk voor hem. Desnoods verhuurd worden aan een 1st division club

19 mei 2021 om 09:55

Tegenwoordig zeggen ze: dan eet ik mijn patta op.

19 mei 2021 om 10:16

Kans is aanwezig. Bakker was te slecht voor Ajax en heeft inmiddels al 45 wedstrijden voor PSG gespeeld. Soms kan het raar lopen. Centraal achterin heeft Ajax al wel veel keus, maar toch denk ik dat ze Botman wellicht verkeerd hebben ingeschat, die jongen kan echt goed voetballen.

Brighton wilt degraderen? Nee geintje, snap ajax wel. Je hebt 6 keepers dus lekker de deur uit doen en nog beetje geld erop pakken. Voor iedereen beter

19 mei 2021 om 07:52

Brighton moet verrassen door Gorter te kopen, meer potentie en waarschijnlijk goedkoper.

Tja, dan zal ie daar ook tweede of derde doelman worden. Hopelijk heeft ie geleerd van z'n vorige keuze en gaat ie nu gewoon voor speelminuten en ontwikkeling. Hij heeft al veel te lang stilgestaan. Pec zou prima bij hem passen en daar kan ie minuten maken en zich doorontwikkelen.

Haha, wil Brighton komend seizoen wel graag degraderen.

18 mei 2021 om 23:56

Ik denk dat Brighton aan een soort koop en vehuur-verkoop constructie bezig is net zoals hoe Real Madrid dit deed met terugkoopclausules en nog heel veel andere clubs zoals Watford met hun Zuid Amerikaanse jonkies. Gewoon hetzelfde doen als wat ze met JP van Hecke doen en kijken of ze goed opvallen ergens, neem je ze een beetje mee op de voorbereiding, kijk je of ze in het team passen, zoja houden zonee doorverkopen of verhuren als de eerste leenbeurt niet goed verloopt. Ik geloof echt niet dat zij de derde keeper van Ajax (en ja ik tel Onana ook aangezien hij een half seizoen heeft gespeeld) willen aantrekken als back-up voor hun keepers. Loopt genoeg rond in de jeugd en transfervrij nog heel veel mensen. Denk dat dit puur een vroege investering is.

Wat een prachtige kans zou dat zijn, als hij daar als 1e keeper naartoe wordt gehaald. In plaats van naar de regio in Zwolle, is hij straks in stadions als Old Trafford en Anfield te bewonderen. Als Brighton daar dan ook nog eens een paar miljoen voor zou betalen, dan is dat helemaal geweldig.

Uiteindelijk is het toch de keeper van Jong Oranje waarbij hij op het EK in maart uitstekend keepte. Bij Ajax veelal ongelukkig geweest en het nog niet laten zien. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij nog een mooie carrière gaat maken, en dan zou dit een hele mooie volgende stap zijn.

18 mei 2021 om 23:44

Maar hij gaat Sanchez er toch niet uit keepen?

18 mei 2021 om 23:44

Als eerste keeper kun je vergeten, waarschijnlijk zullen zij hem alsnog direct verhuren. Wellicht alsnog Zwolle dan? Zelfde als met die jongen van Nac die ze toen direct aan Heerenveen verhuurd hebben.

Misschien wel beste optie voor beide. Ajax en Scherpen.

Nou wat een beleid zeg. Lijkt me toch dat je gewoon een plan hebt met zo’n jongen? Als je vertrouwen hebt verhuur je hem, zo niet dan wacht je toch even op een koper tot je wat verder in de transferperiode bent ipv hem maar gelijk te verhuren? Tenzij er een niet te weigeren bod is, maar dat lijkt me vreemd.

18 mei 2021 om 23:58

Ze wilden hem gewoon in de etalage zetten. Kan me niet inbeelden dat ze daadwerkelijk plannen met hem hebben.

19 mei 2021 om 07:52

Vertrouwen? Nadat hij je de Europa League kostte? Pfffff

19 mei 2021 om 08:07

Ajax zet de ruildeal met een reden in de wacht

Doen. Dan direct die keeper van sparta halen en verhuren.

19 mei 2021 om 00:00

Die keeper van Sparta zou ik liever zien dan Gorter eerlijk gezegd. Allebei halen? Prima maar dat lijkt me teveel van het goede. Wat voor perspectief hebben ze beide dan?

19 mei 2021 om 00:58

Waarom zou een keeper van sparta als 3de keeper naar Ajax gaan om zijn wedstrijden voor Jong Ajax in de KKD te spelen terwijl een club als Vitesse nog op zoek is naar een eerste keeper en een club als Feyenoord nog op zoek is naar een 2de keeper achter een 1ste keeper die heel vaak geblesseerd is?

19 mei 2021 om 07:05

Ik zou je zeggen, ik vind Okoye beter dan Bijlow. Ajax, Feyenoord of Vitesse, wie hem ook haalt hij zal de nummer 1 worden.

19 mei 2021 om 08:22

Jij mag natuurlijk alles vinden maar dit slaat natuurlijk nergens op deze jongen keept een paar leuke wedstrijden en zou nu beter zin dan een beoogd eerste doelman van het nl elftal. Waarom vindt je hem beter dan?

19 mei 2021 om 10:25

Ow hij is niet beter maar Bijlow is heel vaak geblesseerd waardoor de kans op speeltijd groter wordt. Kijk naar Marsman dit seizoen

Met alle respect, maar waar is Ajax mee bezig. Ze komen met Pec Zwolle een huurovereenkomst overeen en vervolgens ga je met een andere club in zee over verkoop?

18 mei 2021 om 23:45

Zowel Ajax als PEC hebben nog geen overgang van Scherpen gemeld dus het is hoe dan ook nog niet volledig rond. Ben je nieuw in de voetbalwereld? Gebeurt echt zeer vaak dat er nog last minute een transfer afketst als andere opties zich voordoen hoor. Het is ook niet enkel aan Ajax in deze kwestie natuurlijk, Kjell heeft hier zelf ook een belangrijke stem in uiteraard. Als hij naar de PL kan i.p.v. naar Zwolle krabt ie ook nog wel een keertje achter zijn oor.

18 mei 2021 om 23:46

Er vast een clausule in de huurovereenkomst staan. Daarbij is het niet zo dat het een week viir de competitie gebeurt. En misschien is het wel op verzoek van Scherpen dat ze gaan praten.

18 mei 2021 om 23:48

Dit is puur speculeren. Jij en ik weten allebei niet in welk stadium van de onderhandelingen Brighton ertussen is gekomen.

18 mei 2021 om 23:59

Dit gebeurt bijna elke transferperiode, andere club komt met een beter aanbod, terwijl er nog geen 100% akkoord is, dan gaat de club voor het meest aantrekkelijke optie natuurlijk. Dit is toch niet nieuw voor jou? Paar jaar geleden gebeurde dit ook met Richarlison die bijna naar Ajax ging of zelfs Andy Robertson die bijna van Hull City naar PSV ging totdat Liverpool zich meldde.

19 mei 2021 om 00:02

Je ziet het wel eens vaker. Zo werd dit seizoen al eens eerder een keeper voortijdig teruggehaald. Hij wad van mij welkom , maar ben nog niet zo onder de indruk. Vond hem bij Emmen ook niet altijd geweldig (al hebben we niet veel te eisen in zwolle natuurlijk) als ajax nu inderdaad bezig is voor een verkoop zou ik gewoon op zoek gaan naar een andere keeper . Ander mag je straks weer halverwege het seizoen puzzelen.

19 mei 2021 om 00:13

Nou PSV-Mark , ik denk dat Ajax hier gewoon zakelijk is. Zeer waarschijnlijk zal dit voor Ajax financieel veel interessanter zijn. Daarbij heeft Ajax ook in het corona jaar miljoenen verloren dus je kunt het verlies een beetje beperken. Dat het lullig is voor Zwolle ben ik compleet met je eens maar Ajax is geen liefdadigheidsinstelling.

19 mei 2021 om 02:21

Ik zou me lekker druk maken over je eigen cluppie ipv Ajax hier de les willen te lezen. Als je iemand verhuurd, ben je nog steeds eigenaar van al z’n transferrechten dus om hier een heel jankverhaal zitten te houden begrijp ik niet echt. Elke club doet wat voornamelijk goed is voor zichzelf, of denk je dat Ajax spelers verhuurd omdat ze zo begaan zijn met andere clubs. Ze wilden en waarschijnlijk verhuren om hem in de etalage te zetten. Dat hoeft blijkbaar niet meer

19 mei 2021 om 06:23

Verhuren om hem beter te zien worden is ook een optie hè. Om hem nog niet af te schrijven maar de kans te geven zich een heel seizoen te laten zien op niveau en dan weer gaan kijken wat ze met hem gaan doen.

19 mei 2021 om 07:38

Kennelijk is er onvoldoende vertrouwen in zijn ontwikkeling. Ajax kiest voor de beste oplossing voor de club denk ik. Maar misschien wil hij zelf wel liever naar Engeland.

19 mei 2021 om 08:21

Zolang de club niets meld is nog niet zeker. Maar verkoop gaat altijd boven verhuur. Als je je huis kan verkopen, moeten de verhuurders eruit....simpel🤷‍♂️

19 mei 2021 om 15:08

Zo raar of ongebruikelijk is het toch niet dat er last minute bij een transfer een andere club tussen komt?
Er is ook nog geen overeenkomst met Zwolle. Formeel is de transfer window zelfs nog niet eens open. Dus ze halen ook niet ineens een speler terug op basis van een clausule om hem daarna te verkopen.

Zou een betere deal zijn, ik zie hem niet het niveau halen dat Ajax nastreeft. Ook niet na een verhuur periode. Voor zijn eigen ontwikkeling is het beter dat hij vertrekt, en voor Ajax is dit ook beter. Kunnen beide partijen zich weer focussen op de toekomst.

19 mei 2021 om 04:30

Scherpen focust zich elke week op De Toekomst

Kan me niet voorstellen dat hij daar eerste keeper wordt. Voor hem beter om vlieguren te maken, waardoor PEC zoveel slimmer is. Maja, je moet maar nee kunnen zeggen tegen Premier League voetbal.

Ajax heeft 1.5m voor hem betaald destijds, als B&HA met een hoger bedrag op de proppen komt moet je hem gewoon verkopen natuurlijk. Kun je die Gorter bij GAE oppikken en een jaartje verhuren in de ED en je gaat er niet op achteruit, zowel financieel als sportief niet.

18 mei 2021 om 23:50

@sander91 vanaf welk bedrag moet Ajax akkoord gaan? Ik zou zelf niet onder 6 miljoen weg doen. Is keeper bij Jong Oranje en veel potentie. Mocht hij voor dat bedrag weg gaan hoop ik dat Ajax snel naar Sparta belt. Benieuwd of wij ook Kotarski kunnen slijten. Rond 2 miljoen zou super zijn

19 mei 2021 om 00:08

@MrKrillin: Ik denk dat Overmars met een bedrag van 4 - 5 miljoen al akkoord zou gaan eerlijk gezegd, dat is al ruim boven zijn geschatte marktwaarde en dan maak je gewoon miljoenen winst op een keeper van Jong Ajax, easy money. Een belletje naar Sparta zou ook interessant kunnen zijn inderdaad, die Nigeriaanse doelman van hun (edit: Maduka Okoye, kwam even niet op de naam) is ook wel een aardig talent ja. Toch lijkt Ajax meer richting Gorter te neigen zo blijkt uit de recente berichtgevingen. Ook benieuwd wat er over 2 weken voor uitspraak komt bij de zaak Onana bij het CAS, dat heeft ook nog wel invloed op de keeperssituatie bij de club natuurlijk!

19 mei 2021 om 00:28

@sander91 in je post geef je aan 4-5 miljoen en 5 min later geef je aan 5-6 miljoen. Ik wacht nog ff zodat je hoger gaat zitten met de vraagprijs Maar zonder dollen zou wel lekker zijn rond de 5/6 pakken en Gorter voor 750k binnen halen.

19 mei 2021 om 07:35

Ik zei "denk dat Marc met 4 of 5 wel akkoord gaat" en "5 a 6 zie ik echt wel als de hoofdprijs voor Scherpen". Maar hoger mag altijd hoor, geen probleem hahah!

18 mei 2021 om 23:50

Overmars kennende pakt ie gewoon 8-10 miljoen bij deze transfer. Puur omdat hij van Ajax afkomt, bij Jong Oranje onder de lat staat en Ajax hem niet hoeft te verkopen.

19 mei 2021 om 00:03

Hahaha nou zeg, ik ben altijd onder de indruk van Overmars' verkoop skills maar dit lijkt me wel heel gortig hoor. Ik zie eerder een miljoen of 5 - 6 al als hoofdprijs voor Scherpen, door jou genoemde bedrag zou echt fenomenaal zijn!

19 mei 2021 om 00:21

Overmars vraagt gewoon nog wat extra, vanwege het cadeautje aan vorig jaar aan Brighton. Beetje prestatie bonus voor Veltman.😜

19 mei 2021 om 00:53

Ja 5-6 miljoen lijkt mij ook heel gorter.. Maar alles boven de 3,5 miljoen, zou je gewoon moeten accepteren mijns inziens. Ik heb Scherpen altijd verdedigd, maar heeft nu wel echt even alles tegen. Daarbij zit hij hier nu toch wel al 2 jaar. Gooi er een terugkoopclausule in voor een miljoen of 10 voor over 2/3 jaar, mocht je echt vertrouwen in zijn potentie (en het waarmaken daarvan) hebben. Voor nu heb je Pasveer in vorm al 2 jaar vastgelegd , Stekelenburg mag zelfs mee naar t EK en Onana moet je ook nog maar zien te slijten.. maw je bent voorzien en dan hebben we de aankomende talenten nog niet meegerekend..

Gewoon ruilen tegen Pröpper. Niet omdat het moet, maar gewoon omdat het kan.

Verhuur hem nou gewoon aan Pec. Hij kan daar meer wedstrijden spelen wat goed is voor zijn ontwikkeling. Er zit echt wel rek in die jongen en het zou zonde zijn als Ajax daar geen gebruik van maakt.

Op basis waarvan heeft Brighton in hemelsnaam interesse in Scherpen???!!!

18 mei 2021 om 23:54

3 wedstrijden in eerste ronde EK Jong Oranje. Plus zijn fysiek, potentie en leeftijd.

18 mei 2021 om 23:56

Deze jongen heeft geen potentie. Het is gewoon een kutkeeper 1e klas, waarbij iedereen door zijn lengte denkt dat het een vd Sar 2.0 is.

19 mei 2021 om 00:05

Hij is geen vd Sar 2.0. vd Sar had op de leeftijd van Scherpen nog geen wedstrijd in het betaalde voetbal gespeeld. Maar die jingen heeft zeker potentie. Of het goed genieg is voor Ajax 1 dat is de vraag. Maar er zijn maar heel weinig keepers die oo zijn leeftijd al erg goed zijn. In de afgelooen 30 jaar precies 4. Buffon, Casillas, Courtois en Donnaruma.

19 mei 2021 om 00:45

Met die laatste twee zinnen doe je een aantal keepers toch wel enorm tekort. Keepers als Ter Stegen, Onana, De Gea, Oblak, Valdes waren op jonge leeftijd ook al heel goed, en dan vergeet ik er vast nog een paar

19 mei 2021 om 01:55

Jong teams zeggen natuurlijk helemaal niks. Dat zijn leuke oefenpotjes en ze noemen het een EK, maar heel serieus kun je het niet nemen. Kotarski (4e keeper van Ajax) keepte ook een paar leuke potjes voor jong-Kroatië...

19 mei 2021 om 12:33

Goed onderbouwd Jorrick, ben je altijd zo beperkt? Heuvel heeft gewoon gelijk, is daarbij nog jong. In Engeland zien ze dat wel, hier zeiken we alles en iedereen af op basis van wat anderen roepen en 7 acties die we daadwerkelijk hebben gezien

19 mei 2021 om 15:19

Mocht Ryan definitief naar Arsenal gaan dan kan Brighton kan best 2 nieuwe keepers gebruiken, ze zullen hem toch zien als talent van Ajax, keeper van jong Oranje en tot zijn blunder tegen Roma stond hij ook in die wedstrijd best aardig te keepen, en ze zullen voor hem ook niet de hoofdprijs moeten betalen.

Als scherpen dat zelf ook graag wil dan hem die kans gunnen

Leuk avontuur maar als hij werkelijk op zoek is naar meer speeltijd kan ik hem toch PEC aanraden.

Wil Brighton komend jaar degraderen?

et een beetje geluk voor Scherpen wordt die Spanjaard die daar nu het doel verdedigt weggekocht door een grotere club en trekt Arsenal Mat Ryan definitief aan, dan sta je daar zomaar als eerste keeper onder de lat. Maar het is wel een grote gok, want met een beetje pech blijft Sanchez gewoon en komt Mat Ryan ook terug. En dan zit je daar als 21 jarige jongen te verpieteren op te bank terwijl je wekelijks bij PEC onder de lat had kunnen staan.

Ik zou de gok daarom niet nemen. Speeltijd is in deze fase van zijn carrière cruciaal voor zijn ontwikkeling, en die zal 'ie bij PEC ruimschoots krijgen.

19 mei 2021 om 01:57

Ik denk eigenlijk dat Brighton die gok ook niet wilt wagen. Als beide van hun keepers vertrekken dan zullen ze echt nog wel iemand anders aantrekken. Brighton is inmiddels best een redelijke Premier league ploeg en die zullen het er echt niet op willen wagen dat de 3e keeper van Ajax zich in de premier league ineens wel bewijst.

Van Onana naar Stekelenburg naar hij is Pasveertig..hoe erg kan je downgraden als dat dadelijk in de goal staat. Dag europese aspiraties voordat ze al begonnen zijn.

19 mei 2021 om 06:24

Hebben we het de afgelopen maanden over Onana gehad als we naar Stekelenburg keken?? Volgens mij niet hoor.

19 mei 2021 om 15:26

Volgens mij heeft Stekelenburg het prima gedaan toch en is Pasveer gehaald om 2e of 3e keeper te worden. Dat lijkt me voorlopig een betere standin dan Scherpen.

De hoogste bieder en een deel van wat Scherpen zelf ook wil maakt dat t nog niet beslist is. Ik heb al afscheid van hem genomen dus ik zal er geen traan om laten.

Geweldig hoe iedereen Scherpen al finaal afschrijft op basis van 3 wedstrijden in het eerste. Dat hij potentie heeft blijkt wel uit het feit dat hij stabiel is in Jong Ajax en Jong Oranje, dus heeft zeker potentie. Ot. Ajax zal wel een paar miljoen kunnen vangen voor hem, dan snap ik dit. En het zou een mooie club zijn voor Kjell. Maar zie het niet gebeuren. Hij is verder in ontwikkeling dan Gorter is. En is beter dan Kotarski. Verhuren is het beste. Vlieguren maken en knallen. Van der Sar is ook begonnen te keepen rond zijn 22e a 23e. En was toen ook zeker niet een geweldenaar.

19 mei 2021 om 08:47

Stabiel in Jong Ajax? Hij heeft daar dit seizoen 2x de nul gehouden. Vorig jaar blunders, bij het eerste ook blunders, bij Emmen blunders.

19 mei 2021 om 09:41

Weet je wie de grootste clown als keeper was bij JA? Dat is bij uitstek Onana en die man is nu top! Praat niet zo dom man. Bij JA verschilt het team bijna om de week, dan is het niet gek dat er niet veel clean sheets zijn, het team is namelijk niet goed op elkaar ingespeeld. in JA heeft hij het gewoon prima gedaan. Toen Scherpen bij FC Emmen speelde was die 18 jaar en dat is inmiddels 3 jaar geleden.

19 mei 2021 om 15:37

Ik zie het ook niet direct bij jong Ajax.
Onana maakte in jong Ajax inderdaad rare fouten (die maakt hij overigens nog steeds 1 of 2 keer per jaar) maar had toen ook al fantastische momenten.
Die fantastische reddingen had Onana altijd al, bij hem was het meer de vraag of hij minder fouten kon gaan maken.
Scherpen maakt misschien minder echte blunders, maar die momenten dat hij ballen pakt die ik een andere keeper in de KKD of onderste helft van de ED niet ook zie pakken mis ik.

Als je de keuze hebt tussen bankzitter in de Eredivisie of in de PL, dan snap ik dat ie naar Brighton wil. Als hij minuten wil maken moet hij zich lekker laten verhuren aan PEC.

Wel ze hebben veel vertrouwen dan, zie maar weer geld geld in de voetbal pfff

Moet jij self niet doen... Daar word ie ook weer een bankzitter

Gelukkig bepaald Scherpen uiteindelijk zelf wat hij doet. Als hij niet naar Brighton wilt, dan gaat hij niet, zo simpel is het ook. Lekker naar PEC gaan en je daar laten zien!

Ik zou als Zwolle zijnde even een belletje naar Mark-Jan Fledderus doen. Die weet wellicht hoe je hier nog een aardig zakcentje aan over kunt houden.

Zou me niks verbazen als Marc er een miljoentje of 10 uitsleept

19 mei 2021 om 17:11

Voor veel minder moet je het ook niet doen. als je zoals Sar echt gelooft in die jongen dan moet het er ooit uitkomen. Met Langeler bij Zwolle kan hij in twee jaar tijd echt wel verder groeien. Dus wil Brighton zo'n 'potentieel' weghalen moeten ze die PL zakken eens uitschudden. Die zijn als kinderen zo blij dat ze Veltman bijna voor niets mochten overnemen, dus die mogen wel even de gunst terugbetalen en daar inderdaad 8-10 voor neerleggen.

Als dit waar is dan is het natuurlijk een geweldige goede zaak voor Scherpen. Derde keeper bij Ajax en nu naar Engeland bij een club waar Nederlandse voetballers uit de ere divisie ballen en hebben gebald. Dat is een toptransfer. Voor Ajax is het natuurlijk ook heel mooi als het lukt.
Ik las dat iemand schreef dat Ajax dit niet kan maken of zoiets. Slaat natuurlijk nergens op. Beide partijen hebben voordeel. De huurder heeft wat pech.
Ik kijk ook wel eens bij een fysieke winkel en koop on line. Gistern nog gedan scheelt mij nu €560, op een aankoop van €2500

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

4 fans
Keeper, 121 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 18 juni
Manchester City wil een bod uitbrengen op João Félix. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren