Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Brighton bevestigt vertrek Kjell Scherpen: Champions League lonkt

Laatste update:

Kjell Scherpen wordt komend seizoen door Brighton & Hove Albion verhuurd aan SK Sturm Graz. Dat bevestigen beide clubs via de officiële kanalen. De 23-jarige doelman stond afgelopen seizoen op huurbasis onder de lat bij Vitesse en werd vorig jaar al verhuurd aan KV Oostende. De tijdelijke overstap van Scherpen naar Oostenrijk kan niet los worden gezien van de komst van Bart Verbruggen naar de Engelse zuidkust eerder op maandag.

Met de komst van Verbruggen heeft Brighton namelijk vijf keepers onder contract staan, waaronder Scherpen. Gezien het feit dat de nummer zes van het afgelopen Premier League-seizoen liefst negentien miljoen euro neertelde voor Verbruggen, is het niet waarschijnlijk dat Scherpen, die nog maar één duel speelde voor Brighton, kans op speeltijd heeft bij de Engelse club.

Sturm Graz eindigde afgelopen seizoen als tweede in de Oostenrijkse competitie, achter landskampioen Red Bull Salzburg. Daarmee kwalificeerde het zich voor de voorrondes van de Champions League. De club uit Graz speelde afgelopen seizoen in de groepsfase van de Europa League nog twee keer tegen Feyenoord: in De Kuip haalden de Rotterdammers uit (6-0), maar in Oostenrijk won Sturm Graz met 1-0. Uiteindelijk eindigde Sturm Graz als laatste in de poule.

Scherpen moet bij Sturm Graz onder meer gaan concurreren met de negentienjarige Matteo Bignetti en de twintigjarige Luka Maric. Afgelopen seizoen werd het doel van de club verdedigd door Jörg Siebenhandl en Arthur Okonkwo. Zij zijn inmiddels allebei vertrokken: Siebenhandl naar LASK Linz, Okonkwo terug naar Arsenal, de club waar hij van gehuurd werd. Bij Sturm Graz treft Scherpen, die afgelopen seizoen tot 26 duels voor Vitesse kwam, landgenoot Emanuel Emegha.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Denk je dat Kjell Scherpen basisspeler wordt bij Sturm Graz?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop voor Kjell oprecht dat hij zijn vorm van de laatste weken bij Vitesse weet vast te houden, maar mijn god wat heeft hij over het seizoen heen de club een bult punten gekost. Uiteindelijk kom je met een zwaar uitgeklede selectie als nog op een verdienstelijke tiende plaats, maar had je een fatsoenlijke keeper gehad dan had je wonderbaarlijk genoeg gewoon meegedaan om de play-off plaatsen (om die vervolgens natuurlijk niet te winnen vanwege een gebrek aan kwaliteit).

Medelijden hoeft biet hij heeft een riant salaris maar wat zal hij vaak de verhuisdozen moeten in en uitpakken. Wordt een soort voetbalnomade…

6 juli 2023 om 19:23

Tja, toch ook mooi als je niet de beste bent voor de top. Lekker veel van de wereld zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren