Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Na 27 wedstrijden met zware blessure nu alsnog einde seizoen voor Kjell Scherpen

Laatste update:

Een zeer opmerkelijk verhaal uit Oostenrijk. Kjell Scherpen, die door Sturm Graz wordt gehuurd van Brighton & Hove Albion, heeft dit seizoen alle wedstrijden met een zware blessure gespeeld. De doelman scheurde in de zomer een kruisband in zijn linkerknie, maar had daar geen last van.

Scherpen kwam dit seizoen tot 27 officiële optredens voor de ploeg uit de Oostenrijkse Bundesliga. Op het oog zonder problemen. Zo speelde hij twee keer mee tegen PSV in de voorronde van de Champions League.

Nu blijkt dat hij in de zomer, voor aanvang van het seizoen, een kruisband in zijn linkerknie heeft gescheurd. Die blessure kost een doorsnee speler doorgaans een maand of acht aan revalidatie, maar Scherpen kwam sindsdien dus nog tot een zeer flink aantal wedstrijden.

Nu moet Scherpen, die donderdag nog negentig minuten meedeed in het met 3-0 verloren Europa League-duel met Sporting Portugal, alsnog onder het mes. De operatie kost de doelman het rest van het seizoen. Een fikse tegenvaller voor Sturm, dat met Red Bull Salzburg en LASK Linz strijdt om de titel in Oostenrijk.

Bovendien komt Sturm na de winterstop nog uit in de Conference League, daar het derde eindigde in zijn Europa League-poule achter Atalanta en Sporting. "Hij zal dit seizoen geen wedstrijden meer voor ons spelen", bevestigt clubwoordvoerder Stefan Haller tegenover het Oostenrijkse persbureau APA.

Bij Sturm hoopt men desondanks dat Scherpen zijn laatste wedstrijd voor de club nog niet gespeeld heeft. Het lijkt erop dat die Schwoazn daarin gaan slagen. "We zijn momenteel de gesprekken aan het afronden om de huurperiode te verlengen. Het plan is om hem opnieuw te huren voor het seizoen 2024/25.”

Scherpen lijkt in Brighton vooralsnog weinig toekomst te hebben. Met Bart Verbruggen en Jason Steele heeft manager Roberto De Zerbi twee prima opties. Daarnaast heeft de Italiaan ook nog de beschikking over Tom McGill.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoe weten ze dat die blessure pas afgelopen zomer is ontstaan? Kjellt, je kamer is een vuilnisbjelt

16 december 2023 om 00:08

Keen kjelt, keen eten, Keen eten, Honger

16 december 2023 om 03:57

Middels medische beeldvorming. In de geneeskunde kunnen we letsels kwalificeren. Ook bij kruisbandletsel kun je aan de hand van de mri inschatten aan de zwelling, structuur van de breuk, etc. hoe oud iets is.Nu zullen ze waarschijnlijk een breuk gezien hebben met verminderde zwelling waardoor je kan concluderen dat de blessure al een tijdje geleden is ontstaan

Wel een realitycheck voor de tweede keeper als de huurling zonder kruisband boven jou wordt verkozen. Hopelijk heeft hij op school goed opgelet en kan hij nog een maatschappelijke carrière ontwikkelen.

Hoor je wel vaker. Een gescheurde kruisband krijg je eigenlijk pas echt last van als je wordt geopereerd en natuurlijk als het net is gebeurd. Er zit ook iemand in mijn bierteam die afgelopen zomer zijn kruisband heeft gestuurd, maar die traint ook wekelijks mee. Zolang hij uit de duels blijft gaat alles prima en heeft hij eigenlijk geen pijn. Moet binnenkort wel onder het mes en dan begint het echt revalideren pas en dan kan hij ook niet meer meedoen helaas.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren