Marciano Vink openbaart op Twitter dertig jaar oude boetebrief van Ajax

Woensdag, 5 mei 2021 om 15:20Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:29

Marciano Vink heeft via Twitter een ruim dertig jaar oude brief van Ajax geopenbaard waarin staat dat hij in het verleden van de club een boete kreeg opgelegd vanwege het leveren van een wanprestatie bij een wedstrijd van Jong Oranje. De oud-profvoetballer kreeg de brief uit naam van toenmalig technisch directeur Leo Beenhakker, die eveneens niet te spreken was over het optreden van Frank de Boer, Ronald de Boer, Dennis Bergkamp, Richard Witschge en Bryan Roy.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door bossie)

Geweldig! Als dat nu zou gebeuren zijn de poppen aan het dansen.

Haha fantastisch toch. Moet je nu eens proberen. Als je nu alleen al zegt dat iemand slecht gespeeld heeft, breekt de hel al los

5 mei 2021 om 15:55

Dan zeggen daarom maar niks??

Haha, leuk zo'n oude brief die geplaatst wordt. Ook wel stevig voor een club, een boete geven voor een wanprestatie als (jeugd)international.

Haha prachtig om te lezen dit! Mijne heren Neymar, Paredes en Di Maria, ik deel u mede dat u een boete krijgt van €200.000 wegens het leveren van een wanprestatie...

Mooie teamfoto ook, in De Meer. Die hing als jong jongetje boven mijn bed. Leuk!

Wat mij dan weer opvalt is de opsomming van de prijzen die Ajax heeft gewonnen in de historie, in de linker kantlijn. Wat voegt dat nou weer toe aan zo'n brief?

5 mei 2021 om 15:40

Ja dit vind ik wel echt mooi 😂ik persoonlijk zou t ook gewoon accepteren net zoals 2 maanden geleden heb ik ook 130 vakantie uur en 15% salaris ingeleverd ik wil het ook gewoon verdienen !

5 mei 2021 om 16:19

Haha ja dat vind ik ook wel een heel enge toevoeging. Bah

6 mei 2021 om 03:53

Sterker nog, ze kunnen sindsdien gezien de behaalde titels erna niet meer typen op A4 en zijn overgestapt op A3 formaat , waar maken mensen zich druk om zeg, alsof je niet trots mag zijn op je geschiedenis

5 mei 2021 om 16:30

Nou denk best veel! Vooral in dit geval. Eens beseffen voor welke club ze spelen en dat men dus meer verwacht van spelers van Ajax in Jong Oranje

5 mei 2021 om 20:23

Ik denk dat dit gewoon het standaard briefpapier was

En dan zou Dick Advocaat volgens Pi-air spelers afvallen. Kijk zo val je spelers af. Gewoon boetes geven voor slecht spel in een KNVB-jeugdelftal. Was nog best veel in die tijd 1.000 gulden voor spelers van Jong Oranje. Tegenwoordig kun je dit schudden. Zeker zo'n brief al in verband met de Avg. Daar gaan ze echt geen andere spelers in noemen die ook een boete zouden hebben gekregen.

5 mei 2021 om 15:54

Ik snap de link niet? Wat heeft een brief te maken met je eigen spelers publiekelijk afbranden? Het één is intern en het andere naar extern waar niemand beter van wordt en waar je 0 meerwaarde uit haalt. Terwijl de brief waarschijnlijk aanzet is tot verbetering, daar kan je de kritiek van Advocaat over bijvoorbeeld Jorgensen en Bozenik niet echt mee vergelijken.

5 mei 2021 om 20:29

Ik begrijp werkelijk niet waarom je hier de link legt met Advocaat. En het is niet dat Advocaat "volgens Pi-air" spelers afvalt. Als je het nieuws en interviews een beetje gevolgd hebt had je ook gewoon gezien dat Dick dit daadwerkelijk deed. En deze brief is nog niet bijna vergelijkbaar. Zoals sergioramos hierboven al aangeeft, het ene is intern en het andere extern.

Ik vind het vooral bizar dat Beenhakker een boete oplegde voor ondermaatse werkzaamheden die zijn spelers voor een andere 'werkgever' deden. Ajax betaalde hen toch voor hun diensten bij Ajax? Wat maakt het dan uit dat ze een zaadpot spelen voor Jong Oranje?

5 mei 2021 om 16:00

Transferwaarde. Of denk je dat wanneer Gakpo de pannen van het dak speelt in Jong Oranje dit onopgemerkt blijft in de voetbalwereld?

5 mei 2021 om 16:10

Oké, ik begrijp je antwoord en beredenering op mijn vraag 'wat maakt het uit?'. Toch vind ik het een vreemde gang van zaken. Ben ook verbaasd dat dit rechtsgeldig is. Sowieso gek dat je iemand na één wanprestatie meteen een (relatief hoge) boete oplegt.

5 mei 2021 om 16:58

@desteek77, welke invloed zou zo'n interland bij Jong Oranje hebben op de transferwaarde? En dan praat ik over ruim 30 jaar geleden. Hele andere tijden. Het recordbedrag waarvoor een speler was verkocht in die tijd was 2 miljoen.

5 mei 2021 om 17:20

@primetime
Je zegt dat er in die tijd geen scouts op de tribunes zitten die spelers bij de Jong Elftallen in de gaten houden?
En ik weet niet waar je de 2 miljoen vandaan haalt, maar Roberto Baggio is in 1990 van Fiorentina naar Juve gegaan voor omgerekend EUR 10 mln.
In '76 ging Rossi naa Juve voor omgerekend EUR 2 mln,
Ik snap dat de invloed niet zó groot is om ze te beboeten en dat het in de pre-Bosmantijd niet zo van invloed was, maar om er met de pet naar te gooien slaat ook nergens op en geeft een signaal af naar de buitenwacht.
Ik moet daarbij vermelden dat ik niet weet of het echt zo ondermaats was.

5 mei 2021 om 17:34

@desteek, de 2 millie slaat op het recordbedrag van Ajax destijds. Scouts zijn overal maar in die tijd moest je echt iets presteren om voor een leuk bedrag te gaan. 1 leuke interland bij jong nederland ging in die tijd echt niet de transferwaarde verhogen.

5 mei 2021 om 19:47

Ze vertegenwoordigen Ajax bij jong Oranje. De prestatie die ze hadden geleverd was niet Ajax-waardig. Er zou kunnen gezegd worden kijk die spelers van Ajax ze doen niet hun best , gooien er met de pet naar , zo zouden ze de naam van Ajax te grabbel gooien

Arme Frank de Boer. Mocht niet eens spelen en kreeg tot overmaat van ramp een boete wegens een wanprestatie.

Ik ben benieuwd hoe lang Ajax hiermee is doorgegaan, als ze dit rond de eeuwwisseling nog deden in de tijd dat Jan Wouters trainer was dan ben ik heel benieuwd hoeveel brieven er aan de spelersgroep destijds zijn verstuurd.

Haha mooie old schoolactie van Beenhakker. Zou hij dat in de huidige omstandigheden hebben gedaan, kreeg hij meteen De Raiola's, de Derksens en de Driessens van deze wereld op de hals. Maar volgens mij heeft Felix Magath nog extremere boetes uitgedeeld. Hij gaf zijn spelers boetes voor het terug naar achteren spelen van de bal.

5 mei 2021 om 18:32

Ik ken ook een trainer in het amateurvoetbal die zijn spelers 5 gulden gaf voor een boeking (nu gele kaart). Dan liet je in elk geval een goede mentaliteit zien haha ;-)

Haha kunnen ze bij vele clubs in Nederland veel geld mee verdienen wanneer zij boetes gaan uitdelen voor wanprestaties.

5 mei 2021 om 18:17

ADO Den Haag zou rijk zijn als dit gebeurt bij hun

5 mei 2021 om 21:17

Die twee miljoen moet ergens vandaan komen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

661 fans
Coach, 52 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 juni
De goede openingswedstrijd op het EK lijkt nu al zijn vruchten af te werpen voor Alexander Isak. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren