‘Je merkt zo wel dat ze me bij het Nederlands elftal in de gaten houden’

Zaterdag, 1 mei 2021 om 09:45Chris Meijer • Laatste update: 09:50

Arnaut Danjuma Groeneveld verkeert de laatste tijd bij Bournemouth in een bloedvorm. Met negen doelpunten en vijf assists in zijn laatste twaalf wedstrijden en een plaats in het team van het seizoen in de Championship solliciteert de 24-jarige vleugelaanvaller nadrukkelijk naar een plek in de EK-selectie van Oranje én een zomerse transfer. “Ik zit heel goed in mijn vel. Niet alleen de laatste tijd, maar het hele seizoen al. Ik ben gelukkig hier en heb nu mijn vorm en draai te pakken”, geeft Danjuma te kennen in gesprek met Voetbalzone.

Door Chris Meijer

De naam van Danjuma dook ruim een week geleden plotseling weer veelvuldig op in de Nederlandse media. Het duel met Norwich City, dat zich eerder op de dag zonder te spelen al had verzekerd van promotie naar de Premier League, was 57 minuten oud, toen hij links aan de zijlijn de bal controleerde, zich ontdeed van twee tegenstanders, richting de rand van het strafschopgebied dribbelde en de bal in de linkerkruising achter de kansloze Tim Krul vuurde. “Onze landgenoot was er niet zo blij mee, nee”, lacht Danjuma. “Ik had hem voor de wedstrijd al gefeliciteerd. Tja, wij wonnen de slag, zij wonnen de oorlog. Norwich is gepromoveerd naar de Premier League en wij moeten daar nog aan komen.”

Het artikel gaat verder onder de video
'Berghuis is geen moeilijke jongen bij Feyenoord, dat zegt de media'
Meer videos

Je hebt het feestje van Norwich misschien wel een beetje verpest, want jullie wonnen met 1-3.
“Ik weet niet of ik het verpest heb, want ik zag ze wel gewoon feestvieren. Maar het was een belangrijke wedstrijd, zowel persoonlijk als voor het team. Tegen de promovendus wil iedereen goed spelen en laten zien wat je qua kwaliteiten in huis hebt. Individueel heb ik een hele goede wedstrijd gespeeld: man of the match geworden, goal gemaakt, assist gegeven. Het is natuurlijk goed om mezelf in dat soort wedstrijden te laten gelden.”

Merk je dat zo’n doelpunt net even wat meer berichten vanuit Nederland oplevert?
“De mensen die bij mij betrokken zijn, sturen me altijd wel berichten. In Engeland worden zulke wedstrijden natuurlijk wel uitgelicht. Maar ik had vernomen dat het doelpunt ook in Nederland tevoorschijn gekomen is, dus ik heb er wel wat berichten over gehad. Eerder in het seizoen scoorde ik ook al tegen Watford en Norwich. Het zijn misschien de ploegen tegen wie ik me nog meer kan motiveren om me te laten gelden.”

De wedstrijd erna tegen Millwall pakte je ook een doelpunt mee. Voor de hamstringblessure die je tussen eind november en halverwege januari aan de kant hield, stond de teller op vijf doelpunten en een assist. Inmiddels zijn daar tien doelpunten en zes assists bijgekomen. Heb je er een verklaring voor dat het zo is gaan draaien?
“In het begin van het seizoen pakte ik ook mijn doelpuntjes mee. Ik kwam er al wel in, maar de blessure verpestte het een beetje. In de tussentijd kwam er een nieuwe trainer en het team is beter gaan draaien, waardoor ik beter kan functioneren als speler. Ik heb er niet echt een verklaring voor, het zat er in het begin van het seizoen al in. Maar nu is het gewoon week in, week uit raak. Ik heb wat meer de focus gelegd op het rendement en dat betaalt zich uit.”

Hoe heb je daar meer de focus op gelegd?
“Door wedstrijdbeelden terug te kijken en op de trainingen ben ik met mijn ploeggenoten en de trainers ook heel erg bezig met mijn rendement. Dat betaalt zich uit tijdens de wedstrijden.”

Heeft je blessure je daar misschien ook de tijd voor gegeven?
“Laat ik vooropstellen: die blessure hield me alleen maar tegen. Door mijn blessure heb ik wat tijd gehad om goed te revalideren en te zorgen dat mijn lichaam goed gepositioneerd is richting het einde van het seizoen. Ik heb een nieuwe fysio, een privémasseur en een eigen chef-kok, dus ik doe er echt alles aan om te zorgen dat ik optimaal presteer. Ik leef echt voor het voetbal en dat helpt altijd mee.”

Heb je het gevoel dat je met deze vorm in beeld komt voor Oranje?
“Pff, wat kan ik daarover zeggen? Ik doe mijn best en weet dat ik goed in vorm ben. Daarnet zag ik toevallig dat ik in de laatste twaalf wedstrijden bij veertien doelpunten betrokken ben. Ik weet wat mijn kwaliteiten zijn, maar of ik daardoor in beeld kom bij Oranje? Ik ga daar niet over, ik kan alleen maar mezelf iedere week laten gelden en dan zien we wel wat daarvan het resultaat is. Natuurlijk zou ik graag voor Oranje willen uitkomen.”

Anders gesteld: vind je zelf dat je momenteel een oproep verdient?
“Dat is lastig te zeggen. Voor mijn part zou ik het altijd verdienen, omdat ik heel graag voor Nederland zou willen uitkomen. Maar ik kan moeilijk zeggen of ik het verdien, ik ben niet de persoon die daarover gaat. De mensen die daar wél over gaan, moeten bepalen of ik het verdien. Ik blijf mijn best doen bij de club en dat gaat goed. Als dat niet genoeg is, moet ik misschien nog beter mijn best doen.”


De statistieken van de potentiële vleugelaanvallers van Oranje over hun laatste 12 wedstrijden waarin ze speelminuten kregenSpeler Speelminuten Doelpunten Assists Minuten per doelpunt of assist
Arnaut Danjuma Groeneveld (Bournemouth) 1041 9 5 74
Noa Lang (Club Brugge) 975 8 5 75
Steven Berghuis (Feyenoord) 1060 7 6 81
Donyell Malen (PSV) 1001 8 2 100
Memphis Depay (Olympique Lyon) 1006 7 3 101
Quincy Promes (Spartak Moskou) 871 2 3 174
Cody Gakpo (PSV) 771 3 1 192
Ryan Babel (Galatasaray) 410 1 1 205
Calvin Stengs (AZ) 1080 1 4 216
Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur) 742 0 3 247
Anwar El Ghazi (Aston Villa) 595 2 0 298
Justin Kluivert (RB Leipzig) 426 0 1 426


Ben je voor je gevoel verder dan de vorige keer dat je werd opgeroepen? Het is alweer even geleden: in oktober 2018 speelde je twee interlands tegen Duitsland en België.
“Honderd procent. De vorige keer dat ik geselecteerd werd, speelde ik nog bij Club Brugge. Ik zat er wel goed in, maar het is een tijdje geleden. Hoeveel wedstrijden heb ik in de tussentijd wel niet gespeeld? Ik heb me ontwikkeld als speler en als mens, dus ik ben ervan overtuigd dat ik beter ben dan de vorige keer.”

Merk je dat gevolgd wordt? Heb je bijvoorbeeld nog contact met mensen van de KNVB?
“Ik heb nog weleens contact met mensen van de KNVB, hier en daar wat appjes. Dat is altijd goed, natuurlijk. Maar daar blijft het bij. Je merkt zo wel dat ze me in de gaten houden, wat in mijn ogen ook wel terecht is. Het houdt me ook gemotiveerd.”

Je kan op dit moment ook kiezen voor een interlandcarrière voor Nigeria.
“Ze hebben wel hun interesse laten blijken. Dat is het eigenlijk, de situatie is een beetje vergelijkbaar met die bij Oranje. Ik heb ook aangegeven dat de situatie met de club op dit moment het belangrijkste is, daardoor ben ik er ook niet zo mee bezig. Zo’n keuze maak je ook niet in een split second, daar gaan heel veel dingen aan vooraf. Ik spreek er met mensen over en neem heel veel dingen mee in mijn gedachten, om op basis daarvan tot de juiste keuze te komen. Maar nu ben ik daar niet voor honderd procent mee bezig, omdat ik mijn reeks bij de club wil vasthouden. Oranje is nog wel mijn eerste keuze.”

Heb je voor jezelf een soort ultimatum gesteld?
“Ik ben een intuïtief persoon daarin. Wanneer de maat vol is, is die vol. En wanneer ik nog denk dat er een druppeltje bij kan, kan er nog wat water bij.”

Dus de KNVB hoeft geen haast te maken?
“Haha. Nou ja, ik heb geen ultimatum. Maar hoe eerder, hoe beter.”

Het EK van komende zomer zal in ieder geval wel in je achterhoofd zitten?
“Iedereen wil een EK spelen, hoe prachtig zou het zijn als je daarvoor wordt opgeroepen. Alleen moet je dat ook verdienen. Vandaar dat ik nóg meer gefocust ben op mijn club, want dat is het enige waar ik controle over heb. Op basis daarvan word je wel of niet meegenomen naar het EK. Ik heb er ook geen invloed op of dit terecht of onterecht is. Het EK is wel serieus iets dat in mijn hoofd zit, dat is iets waar je als klein jongetje van droomt.”

Danjuma in zijn eerste interland voor Oranje, tegen Duitsland in oktober 2018.

Je zei eerder dat het voor jou een belangrijk signaal was dat Tim Krul als speler van een Championship-club opgeroepen werd voor Oranje.
“Als je niet geselecteerd wordt, vraag je je af waaraan dat ligt. Het is goed om te weten dat het niet aan de competitie kan liggen, omdat een landgenoot die daar speelt wel opgeroepen wordt. Ik heb zowel uit als thuis de winnende tegen hem gemaakt, dus in dat opzicht zou je misschien moeten zeggen dat ik in beeld ben. De mensen die bepalen wie er worden opgeroepen, moeten maar zeggen hoe serieus ze de Championship nemen. Ik kan alleen maar voor mezelf praten en ik weet dat het een hele zware competitie is. Dat wordt wereldwijd erkend. Dus ik zou het raar vinden als ze de Championship onderschatten.”

Mooie woorden over de Championship, maar ik denk dat je daar volgend seizoen niet meer hoopt te spelen?
“Haha, dat klopt wel. Ik ben heel ambitieus ingesteld en ik wil in mijn carrière zoveel mogelijk bereiken. De Championship is een goed platform om je te laten gelden en ik ben bezig aan een goed seizoen. Ik weet ook wel dat er interesse zal zijn en bepaalde clubs komen waaraan ik gelinkt word. Natuurlijk hoop ik in één van de vijf topcompetities van de wereld te kunnen spelen volgend seizoen.”

Dat is dus niet de Eredivisie? Voetbal International schreef in februari dat Ajax tevergeefs een lijntje bij jou uitgooide voor Oussama Idrissi werd binnengehaald.
“Er is wel hier en daar contact geweest, maar daar is verder niks mee gebeurd. Ik wilde niet halverwege het seizoen vertrekken. Bournemouth had een traject uitgestippeld, ik zat goed en ik wil graag de club terugbrengen naar de Premier League. De timing was niet ideaal, dus dat hielp een beetje mee om bij Bournemouth te blijven. Maar ik zal nooit uitsluiten dat het altijd een keer kan gebeuren. Ajax is wereldwijd een instituut. Als ik ooit terugkeer naar de Eredivisie, moet dat wel voor een van de grotere clubs zijn. Ik zou nooit terugkomen voor een club in de middenmoot.”

Als je naar je huidige vorm en die van Bournemouth kijkt, is het geen verkeerde keuze geweest om in januari te blijven.
“Ik heb er geen spijt van, zeker niet. We hebben een hele mooie reeks achter de rug en de play-offs wil ik ook graag spelen, dat zijn hele grote wedstrijden. De finale gaat volgens mij om 200 miljoen, het is misschien wel de grootste wedstrijd ter wereld. Ik kijk er naar uit om met Bournemouth de play-offs in te gaan en daar het beste van te maken.”

Je naam werd recent ook in verband gebracht met Southampton en West Ham United, maar ik kan me voorstellen dat het ook aantrekkelijk is om bij Bournemouth te blijven als jullie promoveren?
“Dat is altijd een optie. Zolang we promoveren naar de Premier League, is het voor de club en voor mij voordelig. Daar ben ik nu nog niet mee bezig. Het is belangrijk dat we naar de Premier League gaan, want ik heb niet mijn zinnen gezet op een extra jaar in de Championship. Als we promoveren, zien we daarna wat er gaat gebeuren.”

Jullie zijn misschien iets te laat op gang gekomen om direct te promoveren, want Norwich City en Watford zijn al zeker van een Premier League-ticket. Maar jullie gaan wel met een reeks van één nederlaag in de laatste acht wedstrijden de play-offs in.
“Eigenlijk hebben we onszelf tekort gedaan in het begin van het seizoen, door punten te laten liggen tegen op papier mindere tegenstanders. Het is goed om aardig te draaien richting het einde van het seizoen. Niet alleen ik, maar het hele team. Je ziet het: we stonden achtste, waren heel ver weggezakt. Nu staan we vierde en in de play-offs is alles mogelijk.”


Poll

Moet Arnaut Danjuma Groeneveld worden opgenomen in de EK-selectie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door pprins)

Nee nee maar Babel, Berghuis en Stengs zijn die wereldspelers. Die gaan voor he. Als je bij City, barca of Real dit kan laten zien mag je misschien 1 van die plekken innemen, anders niet meneer Danjuma.

30 april 2021 om 00:17

Als je die statistieken bekijkt vallen Babel en Stengs toch zeker niet in dezelfde categorie als Berghuis? Die ook gewoon goed speelt in Oranje

30 april 2021 om 00:31

Berghuis en Memphis zijn de twee zekerheidjes in Oranje, de rest weet ik niet. Luuk of Wout als spits is nog geen uitgemaakte zaak (al kunnen ze evt ook allebei mee), en voor de rest hebben we dan iets van 8-9 kandidaten voor drie buitenspelers posities.

30 april 2021 om 00:49

Berghuis hoop ik dat die thuis blijft leuke en goede speler maar onvoorspelbaar.. straks sta je kwsrt finale en krijgt hij een kronkel em sta je met 10 man. Zie dam liever deze jongen of noa lang

30 april 2021 om 00:54

Lijkt me sterk dat het Berghuis ook overkomt als hij niet alle verantwoordelijkheid draagt. Bovendien, ga je een mindere speler opstellen? Dat is een groter risico

30 april 2021 om 06:23

Haha laten we nou niet doen alsof Berghuis wekelijks een doodschop en een elleboog uitdeelt. Hij heeft een harde tackle gemaakt en kreeg daar rood voor. Thats it. Zit bij Oranje ook in een compleet andere situatie.

30 april 2021 om 09:34

Ten eerste pakt Berghuis zelden een rode kaart en ten tweede is de kwartfinale heel ver weg. Eerst maar eens 4 of 5 wedstrijden zien te winnen.

30 april 2021 om 12:26

Voorhoede is voor mij een redelijk uitgemaakte zaak: Berghuis, Memphis, Weghorst, De Jong, Malen, Gakpo, Lang

30 april 2021 om 13:52

Vanaf wanneer kunnen we je inhuren als bondscoach? Dat F. de Boer dit toch niet inziet...

30 april 2021 om 08:40

@sociofan zo babel is echt de grootste grap, ook als je zijn statiestieken ziet. Minste minuten gemaakt. Kluivert moet ook geen illusies maken, presteert het om nog slechtere cijfers te halen dan Babel!

30 april 2021 om 23:49

Barcelona of Bournemouth, tsja dat is nogal een verschil

Deze jongen heeft de meeste potentie op links bij Oranje. Een speler die itt anderen zijn man opzoekt en er voorbij gaat. Heeft snelheid, kan binnendoor en buitenom, onvoorspelbaar in zijn acties en een goal maken. Ongelooflijk jammer dat hij bij een club als Bournemouth speelt

30 april 2021 om 00:20

Ik moet zeggen dat een Lang bij club Brugge echt 50 keer meer indruk maakt. Begrijp me niet verkeerd, danjuma heeft zeker een leuke actie en een geweldig afstandsschot, maar qua veldspel valt het allemaal wel mee en het was ook een best egoïstische speler.

30 april 2021 om 00:44

Danjuma zal het beter doen dan Lang. We hebben een speler nodig die zijn man passeert en geen halve 10 op links. In de voorbereiding tegen Benfica liep hij iedereen eruit en scoorde een geweldige goal. Tuurlijk wilt dat niets zeggen maar de manier hoe hij constant de honger had om erlangs te gaan doet mij goed. Tegen Norwich staat zijn match compilatie ook online en was zeer goed. Ik heb een hekel aan twijfelende spelers zoals Anthony en Neres. Wnnr je snel bent moet je constant dat duel durven aan te gaan. Memphis doet dat niet, Promes kan het niet idem dito Babel niet meer. Hij wel en zoekt zijn man 10 keer per wedstrijd op.

30 april 2021 om 00:52

Het hangt ervan af. Danjuma kan het met een flits doen. Maar voor hetzelfde geld lukt er niks en dan heb je er niet veel aan. Iemand als lang heeft ook een flits en is daarnaast ook meer een teamspeler.

30 april 2021 om 07:46

@wk020 laat Danjumma het eerst maar eens op het hoogste niveau bewijzen alvorens we hem serieus een optie voor NL gaan vinden.

30 april 2021 om 08:01

Volgens mij is de Championship een hoger niveau dan de eredivisie, dus qua niveau zit het wel goed. Daarnaast is hij gewoon in bloedvorm. Ik zou hem sowieso selecteren op dit moment.

30 april 2021 om 09:39

Op basis waarvan? Die jongen speelt niet in de Premier League, maar in de aanzienlijk mindere Championship. Natuurlijk geen pannenkoeken-competitie, maar laten we z'n rendement wel in perspectief plaatsen. Maar goed, dat neemt niet weg dat een Danjuma ongetwijfeld in de gaten gehouden word. Ik denk alleen dat we de selectie wel in kunnen vullen.

30 april 2021 om 11:05

Championship is een hoger niveau dan zowel de Belgische als Nederlandse competitie.. dus betekent zeker wel iets..

30 april 2021 om 13:53

Man, ik heb die Groeneveld een paar keer zien spelen. Heb je echt niks aan als hij die flits niet heeft. Die flits is alleen maar moeilijker op hoger niveau. Lang verdient sowieso een kans

30 april 2021 om 16:57

Het zegt net zoveel als een aanvaller die dubbele cijfers in die beide competities haalt. Oranje is een veel hogere maatstaf dan de Eredivisie en de Championship. Dat bedoel ik duidelijk te maken. We branden een Bergwijn enigszins terecht af, maar die zit natuurlijk wel bij Tottenham, terwijl El Ghazi bij Aston Villa zit. Dat zijn twee jongens die toch moeiteloos de dubbele cijfers zouden halen in de Championship, Eredivisie of Jupiler Pro League. Danjuma is echt geen overduidelijk betere speler. Daar heb ik 'm vaak genoeg voor zien voetballen.

30 april 2021 om 17:26

Championship hoger niveau dan de Eredivisie? Lijkt me niet. Wellicht zijn de Championship topclubs beter dan de Nederlandse middenmoot, maar zeker niet dan de top 4-5 van Nederland.

1 mei 2021 om 09:31

"Danjuma zal het beter doen dan Lang. We hebben een speler nodig die zijn man passeert en geen halve 10 op links". Heb jij hen wel ooit zien spelen? Danjuma is een flitser die soms wel soms niet het verschil maakt met een goede dribbel of schot. Lang is zo oneindig veel beter, bepalender, aanweziger. Hij trekt het spel naar zich toe, is veel altruïstischer, strooit met balletjes en passeert ook makkelijker een mannetje dus ik weet echt niet wat jij nu eigenlijk allemaal vertelt. Ik heb hen beiden groot zien worden bij mijn club, en de keuze is eenvoudig.

Anwar El Ghazi had toch zeker ook in daf rijtje potentiële vleugelaanvallers moeten staan.

30 april 2021 om 00:15

Nu je het zegt ja, schandalig dat hij er niet bij staat. En wereldspelers als Stengs, Promes en Babel wel. Belachelijk. Tsja heel vreemd. Misschien moet El Ghazi wel dubbel zo hard werken denk ik. Bedoel dit slaat nergens op.

30 april 2021 om 00:26

Bergwijn (tottenham) en Kluivert (leipzig) ook, al draaien die nu beiden waarschijnlijk een seizoen met te weinig speeltijd voor een Oranje uitnodiging.

30 april 2021 om 01:06

Anwar is wel een outsider van de potentiele lijst van vleugelaanvallers, want hij speelt nu weer amper bij Villa. Kan je ook zeggen van Babel, maar die hoort uberhaupt niet in dat rijtje. Mbt de comment van @sociofan1, Promes speelt gelukkig wel weer en speelt niet slecht bij Spartak. Op basis van de aanvallers die op niveau spelen (= Eredivisie), maar dan ook bepalend zijn, kom ik uit op deze spelers die we moeten meenemen (26 spelers, dus 7/8 aanvallers:

Spitsen: Weghorst (wolfsburg), Malen (psv) en Memphis (lyon)
Linksbuiten: Lang (brugge), Danjuma (bournemouth), en Gakpo (psv).
Rechtsbuiten: Berghuis (feyenoord) en (bij gebrek aan beter) Stengs (az)/el Ghazi (aston Villa).

Bij de laatste ligt eraan wat je wilt, Stengs is meer een creatieveling en El Ghazi meer een doelpuntenmaker. Beiden zijn echter niet spelers die terug willen zakken. We hebben op rechts helaas niet veel soeps at the moment.

30 april 2021 om 09:43

Tja, het is ook lastig. Sommige aanvallers laten het zien in zwakke competities (berghuis, Lang, Gakpo, Stengs, Danjuma en Malen), terwijl anderen op de bank zitten bij grote clubs in top competities of nauwelijks indruk maken (bergwijn, Van De Beek, Luuk de Jong of in mindere mate El Ghazi die ook niet onomstreden is). Uiteindelijk presteren de jongens met goede cijfers in zwakke competities. Ik vraag me af of 1 van hen zou slagen bij Tottenham of een Aston Villa.

Championship is echt geen zwakke competitie. Als je dan zo kan spelen en wellicht promoveert dan doe je het gewoon uitstekend . Zie liever deze jongen dan Babel en Stengs. Gakpo ook mee en uiteraard Weghorst!

30 april 2021 om 00:18

Nouja dat zien wij allemaal graag he maarja, Frankie zal zijn schoonzoontje en autowasser als eerste op het lijstje zetten. Zonder Stengs en Babel gaat het EK niet door denk ik.

30 april 2021 om 00:34

Ik vond je de laatste dagen best volwassen reageren Aguerooo, maar dat eeuwige suggestieve gelul over schoonzoons en voorkeur voor Ajacieden maakt het dan weer zo kleinzielig en kinderchtig. Jammer wel.

30 april 2021 om 00:44

Voorkeur voor Ajacieden? Ik wil je dan toch vragen mijn reactie nogmaals te lezen. Ik weet dat het laat is, maar komop zeg, waar praat ik over voorkeur van Ajacieden? Fijn dat je me zo in de gaten houdt trouwens, gaat het wel goed met je? Nee, toch iets beter lezen man, je schiet nu volledig mis met je beschuldiging.

30 april 2021 om 09:45

Verklaar jij dan eens waarom Stengs erbij zit, want dat is met afstand de slechtst presterende aanvaller als je nagaat dat hij niet eens indruk maakt in de Eredivisie. Lang heeft dit seizoen alleen al bijna het totale rendement van Stengs in z'n carriere in de Eredivisie.

Deze statistieken laten trouwens ook wel zien waarom Lang echt mee moet naar dat EK. Zeker als je er rekening mee houdt dat hij tussendoor even Corona heeft gehad (waarna hij 3 wedstrijden droog stond) en als het 13 in plaats van 12 wedstrijden waren er nog 2 goals en 1 assist bij gekomen. Danjuma doet het trouwens ook wel netjes, maar die is toch minder goed dan Lang, heeft een uitstekend afstandsschot maar als voetballer is het een heel stuk minder. Of hij moet een ongelofelijke evolutie hebben doorgemaakt bij Bournemouth afgelopen 2 jaar, want daar kijk ik niet naar (in de PL nog soms, maar toen speelde die amper).

Als het aan mij ligt neem de boer hem mee. Ook mag el ghazi wel eens een uitnodiging krijgrn ipv berghuis/stengs en noa lamg mag ook wel(die kan eventueel ook midddnveld.. Ik zou zo spelen Bergwijn Depay el ghazi Lang De jong. Gravenberg Aanholt. De vrij de ligt dumfries Bijlow Dit ek ga je toch geen hoge ogen gooien dus bouw vast richting de toekomst

30 april 2021 om 06:16

Hoezo El Ghazi? Dat is gewoon een bankzitter bij Aston Villa. Hij heeft toen een paar keer in de basis mogen beginnen omdat zijn concurrentie geblesseerd was en speelde goed, maar nu zit hij weer gewoon op het bankje.

30 april 2021 om 09:49

Maar goed, het probleem is wel dat El Ghazi makkelijk kan wat die Eredivisie-aanvallers ook kunnen. Die verhoudingen zijn wel scheef. Bergwijn zit bijvoorbeeld op de bank bij Tottenham, maar die heeft ook al lang laten zien dubbele cijfers te kunnen halen in de Eredivisie. Die ga je natuurlijk niet thuislaten omdat een Stengs er 6 in schiet in de Eredivisie.

Mensen oproepen die een goed seizoen draaien en een positief momentum hebben, altijd het recept voor een goed eindtoernooi. Babel Stengs Promes, negatief sentiment dus niet meenemen. Luuk de Jong ook mager seizoen hoor, kan het gewoon toch niet echt aan daar. Dan gaat hij ze tegen toplanden ook niet maken denk ik dan.
Weghorst, topseizoen dus meenemen. Lang idem dito, Gakpo ook.

zo moeilijk is het allemaal niet.

Danjuma wel meer buitenspeler als Lang. Kan ze goed vergelijken want ik ben Club supporter. Zie Danjuma wel opgepikt worden door een Premier League ploeg. Zal ook veel beter lopen als zijn eerste passage. En wat een El Ghazi kan moet voor hem zeker ook lukken. Lang moet je belangrijk maken in een wat vrijere rol. Dat is wat lastiger hogerop. Maar zie in Lang op termijn meer een Oranje speler als in Danjuma. Met wat De Boer wil doen, toch meer standaard 4-3-3, maakt Danjuma dan weer sneller kans. Het hogere plafond heeft Lang. Je moet hem wel alleen de vrijheid geven om uit te blinken. En dat is met een vrije rol.

Mensen die El Ghazi in Oranje praten, hebben hem volgens mij nooit zien spelen. In vorm is het een redelijke tot best wel goede speler, alleen is hij dat bijna nooit. Zie dan liever deze Groeneveld, Kluivert of Promes in Oranje.

30 april 2021 om 07:35

Mensen die Promes in Oranje praten hebben hem volgens mij nooit zien spelen.

Ik blijf zeggen dat Promes gaat verassen als hij mee mag. Die jongen is nu in Rusland alleen met voetbal bezig. Als hij spartak kampioen maakt kun je er niet opneem. Lang heb ik al meegerekend ivm matige bergwijn en stengs in competitie. En 3 extra mee mogen.

Ik heb wel een zwak voor Danjuma en denk dat ie nog wel een aardige groei kan doormaken. Toch moet ie het eerst maar eens in de PL laten zien. Toen ie van Brugge kwam had hij geen rendement bij Bournemouth in de PL. Ploegen waar hij nu tegen presteert, Norwich en Watford, zijn in de PL degradatiekandidaten. De championship is niet slecht, maar een topcompetitie is het natuurlijk allerminst. Overigens kan ie EK selectie wel vergeten, want De Boer is erg star in zijn selectie. Verwacht dus weer Babel, Stengs en Berghuis. Misschien dat er 1 speler uit het rijtje Lang, Gakpo, Danjuma bij zit, maar "don't get your hopes up".

30 april 2021 om 17:00

Berghuis is ook wel terecht. Van de jongens uit de "kleinere" competities presteert hij met afstand het beste en bovendien heeft hij kwaliteiten die we missen in Oranje, namelijk iemand die een bal goed kan voorgeven en bovendien een uitstekend schot in de benen heeft.

Met oog op Oranje is Danjuma momenteel de buitenspeler die in de beste vorm verkeert. Wat Koeman goed deed in mijn ogen is dat hij Spelers die niet week in week uit speelden durfde over te slaan. het EK is een moment opname van max 7 wedstrijden. Er zijn geen Robbens en van Persies meer in het Nederlands Elftal die er met kop en schouders boven uit steken. het niveau ligt redelijk dicht bij elkaar in de aanval. Dan moet je gaan voor de speler die in de beste vorm verkeert. Danjuma Heeft gescoord tegen België in zijn tweede interland en scoorde ook tegen Atletico Madrid. Dat geeft aan dat die niet vreemd is van voetballen op het hoogste niveau. Een jongen met potentie en staat voor een stap naar de Premier League. Hij kan nog kiezen voor Nigeria. Ik zeg meenemen naar het EK.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AFC Bournemouth

Selectie
SpelersPositieW
D. SolankeAanvaller4215
A. BegovićKeeper470
A. GroeneveldAanvaller3517
S. SurridgeAanvaller294
C. Carter-VickersVerdediger231
S. CookVerdediger430
L. KellyVerdediger381
Voor de complete selectie: Clubpagina AFC Bournemouth.

1 fan
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 18 juni
Manchester City wil een bod uitbrengen op João Félix. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren