Remko Pasveer trok door Ajax stekker uit onderhandelingen met Vitesse

Vrijdag, 23 april 2021 om 08:48 • Laatste update: 08:52

De onderhandelingen tussen Vitesse en Remko Pasveer over een langere samenwerking zijn gedwarsboomd door Ajax, zo schrijft de Gelderlander. De Telegraaf meldde aanvankelijk dat de Arnhemmers en de 37-jarige doelman het niet eens raakten over de contractduur. Het regionale dagblad stelt dat de onderhandelingen direct zijn stopgezet doordat Ajax zich bij hem meldde en dat de gesprekken tussen de Amsterdammers en Pasveer al in de 'afrondende fase' zitten.

Vitesse maakte donderdagavond wereldkundig dat Pasveer zijn aflopende contract niet gaat verlengen en derhalve aan het einde van het seizoen transfervrij vertrekt. De doelman kreeg een contractvoorstel dat volgens Vitesse 'recht doet aan zijn statuur als aanvoerder en dragende speler', maar kiest toch voor een zomers vertrek. De Telegraaf schreef dat er sprake was van ‘vergevorderde onderhandelingen’ tussen Pasveer en Vitesse, maar dat de contractduur ervoor zorgden dat de partijen er niet uitkwamen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Pasveer wilde voor twee jaar verlengen, terwijl Vitesse niet verder wilde gaan dan een eenjarig contract. De onderhandelingen liepen daardoor vertraging op en dat heeft Ajax de kans geboden om Vitesse dwars te zitten. De Gelderlander schrijft de partijen in gesprek waren over een nieuw, eenjarig contract, maar dat deze onderhandelingen werden stopgezet nadat Ajax zich bij Pasveer meldde. De Amsterdammers maakten hun interesse voor Pasveer rond de bekerfinale tussen Ajax en Vitesse (2-1) bekend en de doelman kon volgens de Gelderlander de ‘financiële én sportieve verleiding’ niet weerstaan. Daardoor is zijn afscheid bij Vitesse 'razendsnel gekomen'.

Er ligt voor Pasveer een eenjarig contract klaar bij Ajax en het is de bedoeling dat hij in Amsterdam als tweede doelman achter Maarten Stekelenburg gaat fungeren, daar Kjell Scherpen niet geschikt wordt geacht voor deze functie. De ervaren sluitpost zou echter kansen zien en wil graag de concurrentie met Stekelenburg aangaan. Het wordt tegelijkertijd duidelijk dat Ajax voor volgend seizoen niet meer rekent op André Onana, die voor een jaar geschorst is wegens dopinggebruik. De onderhandelingen over het verlengen van zijn tot medio 2022 lopende contract zijn stopgezet.

Het vertrek van Pasveer betekent dat Vitesse op zoek moet naar een nieuwe doelman, daar er komende zomer met Jeroen Houwen één doelman overblijft. De Gelderlander schrijft dat Lars Unnerstall de voorbij jaren nadrukkelijk in beeld was in Arnhem, maar hij wordt in ieder geval niet de nieuwe doelman van Vitesse. Unnerstall verruilt PSV komende zomer voor FC Twente. Pasveer staat sinds 2017 onder contract bij Vitesse. Zijn eerste jaar onder Leonid Slutsky verliep moeizaam, maar inmiddels is hij een vaste waarde en draagt hij zelfs de aanvoerdersband, na het vertrek van Bryan Linssen naar Feyenoord afgelopen zomer.


Poll

Is Remko Pasveer een versterking voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door ikbengoed83)

Dan zou ik ook stoppen met salaris betalen aan Onana.

23 april 2021 om 09:01

Alsof dat kan. Onana heeft gewoon een contract, Ajax is met Onana in hoger beroep gegaan, en gelooft in de onschuld van de keeper. Stoppen met salaris gaat hem dus niet worden. Wel vind ik het vreemd dat Pasveer voor Ajax kiest. Hij heeft aangegeven zijn loopbaan keepend te willen afsluiten. Denk toch dat hij achter Stekelenburg op de bank plaats moet nemen. Dan was ik toch voor Vitesse gegaan.

23 april 2021 om 09:23

Volgens Thijs Zonneveld is het in veel gevallen gewoon mogelijk om geen salaris meer te betalen: "hij mag niet meetrainen, maar in principe ook geen salaris ontvangen. Er zitten vaak clausules in contracten. Als een speler op doping wordt betrapt en door zijn eigen fout van geen enkele waarde is voor Ajax, hoeven ze hem ook niet te betalen. Vooralsnog staat Ajax achter Onana, maar je kunt het niet uitsluiten. Wielrenners worden door clausules in contracten vaak niet doorbetaald."

23 april 2021 om 10:05

Maar het zou toch heel bijzonder zijn om Onana in de media volledig te steunen en te zeggen dat de straf buitenproportioneel en niet terecht is omdat hem geen schuld zou treffen, om vervolgens wel op basis van die dopingstraf te stoppen met salaris te betalen?

23 april 2021 om 10:22

Ze stoppen dan ook niet op basis van de dopingstraf. Maar op basis van dat hij niet wil verlengen.

23 april 2021 om 10:24

De situatie is toch behoorlijk veranderd @skede? Onana heeft namelijk op een bijzonder stom moment voor zichzelf de stekker uit de onderhandelingen getrokken. Het was nog altijd Onana die de fout in ging, per ongeluk of niet, met verboden middelen. Ajax dekte zijn rug inderdaad, met de gedachte om samen de tijd van schorsing uit te zitten omdat Ajax en Onana elkaar nodig leken te hebben. Maar het vertrouwen werkt maar éã©n kant op, Onana wil op het moment dat hij het zwakst staat en dat hij het slechtste op de kaart en in de markt ligt, niet onderhandelen met Ajax. Al was het alleen maar geweest zodat Ajax, die hem ondanks alles volledig steunde, nog geld aan hem kon verdienen. Nou, als Onana dat Ajax niet gunt dan zou ik ook maar eens naar de mogelijkheden kijken om Onana niet meer te laten verdienen aan Ajax. Maar bij veel mensen hier is Ajax schuldig aan persoonlijke fouten blijkbaar.

23 april 2021 om 10:30

@az Er is 0% kans dat Zonneveld het contract van Onana heeft ingezien, dus zijn speculatie over een clausule en daarbij horende gevolgen in dat contract is totaal niet serieus te nemen.

23 april 2021 om 10:33

Onana wil wel onderhandelen, maar ze komen er niet uit op basis van de contractduur. Om op basis daarvan dan maar opeens te stoppen met salaris betalen is natuurlijk heel vreemd. Waar zeg ik dat Ajax schuldig is aan persoonlijke fouten? Dat is precies mijn punt, op het moment dat dit naar buiten kwam was Onana volgens niemand schuldig en moest hij worden vrijgesproken want hij kon er helemaal niks aan doen. Maar nu hij dan niet wil verlengen volgens de voorwaarden van Ajax is het hem opeens wel aan te rekenen en moet er gestopt worden met salaris betalen. Dat is wel erg krom hoor. Het is het een of het ander: óf je vindt Onana schuldig, óf je vindt hem onschuldig. Niet allebei.

23 april 2021 om 10:37

Je kunt salaris niet stop zetten omdat iemand zijn contract niet wilt verlengen. Als jij of ik een andere baan neem, zal mijn huidige werkgever ook gewoon tot het einde toe moeten door betalen. Zelfde geldt voor Ajax.

23 april 2021 om 12:35

Dat is wel een heel andere situatie. Als een werknemer de gedragscodes van de werkgever overtreedt, zou het ook kunnen leiden tot ontslag. Het korten op salaris zou ik dan in het geval van Onana's dopinggebruik niet heel gek vinden.

Zou als ik hem was lekker bij Vitesse blijven. Doet het daar erg goed. Zonde om bij Ajax op de bank te gaan zitten.

23 april 2021 om 09:30

Hij is 37 en Ajax betaalt veel meer. Daarbij is die transfervrij en zal die vast een leuke tekenbonus krijgen. Misschien gaat hij keepen bij Ajax of niet maar hij moet ook aan zijn tijd na het voetbal denken en dan had ik het ook gedaan.

23 april 2021 om 09:57

Hoeveel gaat Ajax aan loon betalen voor een 37-jarige keeper die tweede of derde keus wordt dan? Zou dat echt zoveel meer zijn dan Vitesse voor een dragende speler biedt?

23 april 2021 om 10:07

Kan me dat best voorstellen eerlijk gezegd. Het salarisplafond/-huis is daar natuurlijk vele malen hoger/groter en ik zou er niet vreemd van opkijken als hij laat ik zeggen het dubbele kan verdienen van wat hij bij Vitesse momenteel krijgt.

23 april 2021 om 10:20

Bij Vitesss verdiende hij 7 ton, dan gaat die dus rond de 1.5 miljoen verdienen

23 april 2021 om 09:37

Tja, of zoals Scherpen sta je opeens in de EL op doel (of Cl). En zoveel minder dan Steek is hij in mijn ogen niet. En als het meezit pakt ie als 2e keeper ook nog een kampioenschap mee. Plus zal Ajax meer betalen denk ik.

23 april 2021 om 11:59

Het is maar afwachten of het de bank wordt. De concurrentie is Stekelenburg.

Ja zonde voor Vitesse zoals onderhand overal al staat. Voor Pasveer een mooie stap en ik denk echt dat hij Steek uit de basis kan spelen. Hoop dat hij het er goed gaat doen, behalve in die 2 wedstrijden tegen ons.

23 april 2021 om 09:08

Ik denk niet dat hij het in eigen hand heeft om Stekelenburg uit de basis te spelen. Stekelenburg komt uit de eigen jeugdopleiding en heeft in het verleden jarenlang bij Ajax onder de lat gestaan. Doet het nu ook gewoon goed. Dan heb je gewoon een streepje voor en is er geen sprake van een gelijke strijdt. Zolang Stekelenburg niet opzichtig gaat blunderen komt Pasveer er inprincipe niet in, hoe goed hij het ook op de trainingen doet. Wat dat betreft snap ik de stap niet. Bij Vitesse mag hij lekker elke week keepen enis hij als aanvoerder een zeer belangrijke speler. Dat zal bij Ajax toch anders zijn. Ervaring bij een topclub heeft hij al, dus voor die ervaring van het winnen van prijzen als 2e doelman hoeft hij het ook niet meer te doen.

23 april 2021 om 09:28

Pasveer zit aan het einde van zijn carrière als actieve profspelers, dus financieel gezien kan ik deze keuze wel begrijpen.

23 april 2021 om 09:38

Hahah.. Als hij is alle andere potjes de nul houdt, gun ik jullie die andere 6 punten van harte! Mooie sportieve reactie trouwens, na het vertrek van toch wel een van de grote sterkhouders imo.

23 april 2021 om 11:32

Ik dacht dat Vitesse geen spelers naar Ajax liet gaan. Hoe zit het daar mee? Ik snap deze transfer persoonlijk niet zo goed, zowel vanuit Vitesse niet (had 'm toch een langer contract gegeven) vanuit Ajax niet (is dit nu wat je nodig hebt als je Steek al hebt) als Pasveer (bij Ajax ga je minder spelen waarschijnlijk). Dus weet niet zo goed of ik het een mooie stap vind. Maar inderdaad hoop ik natuurlijk dat hij het goed gaat doen.

23 april 2021 om 11:46

@leidsehood Vitesse heeft toch niets te zeggen met zijn aflopende contract. En het was AZ die zei we verkopen niet aan Ajax.

Verder voor Ajax kan het voor korte termijn en situatie met Onana wel goed zijn. Hebben zij 2 ervaren keepers die onderling kunnen strijden wie komende tijd op goal staat. Totdat Onana terugkeert en verkocht wordt.

Scherpen en Kotarski zullen verhuurd worden aan een club op niveau.

23 april 2021 om 11:52

Dat klopt natuurlijk, hij heeft geen contract meer. Makes sense. In het verleden wilde Vitesse Van Ginkel en Buttner niet laten gaan meen ik mij te herinneren. Die gingen toen naar het buitenland? Zal Vitesse dus niet zo blij mee zijn met deze move dacht ik. Tja, ik zie het niet zo voor Ajax en Pasveer zelf, maar als Scherpen inderdaad verhuurd wordt dan is er wel iemand nodig.

23 april 2021 om 12:01

Pasveer loopt uit contract. Vitesse heeft er niets meer over te zeggen. Hij kan Stekelenburg uit het elftal verdrijven en proberen eerste keeper te worden.

Dan lijkt Scherpen zijn rol uitgespeeld bij Ajax.

23 april 2021 om 09:17

Dat is maar goed ook. Wat heeft Scherpen nou aan ontwikkeling laten zien sinds zijn overstap naar Ajax? Nada. Dan is het ergens wel een keertje klaar. Met Pasveer heeft Ajax straks een ervaren doelman die er direct staat als het nodig is.

23 april 2021 om 09:21

Verwacht dat Scherpen aan een Eredivisieclub verhuurd gaat worden.

23 april 2021 om 09:40

Of juist niet. Ze halen pasveer voor 1 jaar, wat er juist op lijkt te duiden dat ze hem als overbrugging zien. Nu kan Scherpen een jaar verhuurd worden en als hij het in dat jaar goed doet, achten ze hem daarna geschikt om de plek van pasveer in de selectie over te nemen. Het alternatief was in mijn ogen om een echte vervanger voor Onana te halen en dan was de rol van scherpen veel meer uitgespeeld.

23 april 2021 om 10:03

Aangezien Pasveer bij Vitesse afhaakte omdat ze hem geen 2 jaar wilden vastleggen, denk ik niet dat hij bij Ajax wel voor maar 1 jaar tekent.

23 april 2021 om 10:18

Tenzij hij in 1 jaar net zoveel verdient als in 2 jaar Vitesse. Daarnaast heb je na een jaar Ajax toch de clubs voor het uitkiezen, dus de komende 2 jaar heeft hij zekerheid

23 april 2021 om 11:18

Toch ben ik wel benieuwd naar zijn beweegredenen.
Hij is nu eerste keeper en de man bij Vitesse.

Nu kan hij naar Ajax waar hij idd de CL gaat meemaken maar wel waar hij bijna zeker is van een bank plek.

Het is een lastige keuze lijk mij. Tis toch denk ik zijn laatste cq 1 na laatste jaar en dan kies je ervoor om die niet spelend af te sluiten.
Daarnaast ga je iets mee maken wat je bij Vitesse nooit ga mee maken.

Vind het best een interessante.

23 april 2021 om 12:00

Het blijft gissen inderdaad. Maar wellicht was hij als jongetje fan van Ajax en krijgt hij nu de kans daar deel van uit te maken. Daarnaast is een reserveplek achter Stekelenburg wel eentje met meer perspectief dan achter Onana. Los van het feit dat het niveauverschil niet hetzelfde is, is de kans op blessures bij Stekelenburg groter.

23 april 2021 om 12:03

Siepie ik vermoed als Onana echt weg gaat dat er ook nog wel een andere keeper wordt aangetrokken.ik kan me niet voorstellen dat ze met 2 keepers het seizoen ingaan met 2 keepers van 35 plus.

Beter dan Stekelenburg, dus wordt wellicht wel 1e doelman. Misschien zelfs wel kans op oranje omdat je dan bij ajax speelt.

23 april 2021 om 09:31

Beter dan Stekelenburg kan en durf ik niet echt te zeggen, ik vind Pasveer een bijzonder goede keeper en Stekelenburg vind ik van dat hij sinds zijn basisplaats nog niet echt getest is. Wat ik wel kan zeggen is dat het orginisatotisch bijzonder sterk staat sinds hij basisspeler is, misschien wel beter als onder Onana. Dus hij zet de verdediging erg goed neer.

Toch wel bijzonder om je rol als eerste keeper op te geven voor waarschijnlijk een bijrol. Maar anderzijds maak je nog wel Champions League mee, speel je om het kampioenschap, zal hij er financieel nog wel op vooruit gaan en kan hij concurreren met Stekelenburg en keept hij wie weet zelfs nog.

23 april 2021 om 10:53

Hij maakt de CL wel mee, maar als je op de bank zit heb je er toch niet heel veel aan?
Blijkbaar vinden keepers het niet altijd een ramp om 2e keeper te zijn bij een grotere club.
Kijk naar Cilessen die ook altijd een bijrol heeft gehad bij Barca. Als je nog heel graag wilt keepen, dan is dit een rare stap. Mocht hij gewoon nog een keer bij een grotere club voor de prijzen willen spelen, dan is dit een mooie stap voor hem.

23 april 2021 om 11:14

Ja nja, hij is ook al 37. Dan is het wellicht nog mooi om de Champions League al dan niet als 2e keeper nog mee te maken. En wat ik zeg: wie weet keept hij zelfs gewoon. Het blijft gissen wat zijn redenen zijn om over te stappen, want zoals gezegd vind ik het ook wel bijzonder.

23 april 2021 om 13:59

Wat is daar zo bijzonder aan? 38 jaar en nog de kans krijgen bij de top van Nederland te voetballen in de CL voor waarschijnlijk meer geld. Daar ging ik ook voor op de bank zitten

Ik snap er oprecht niets van. Wat moet Pasveer nog bij Ajax. Hij heeft bij Psv al in de keuken van een topclub mogen kijken en nu wil hij wederom bankzitter worden ? En hoezo komt Ajax uit bij Pasveer ? Gaan ze afscheid nemen van Onana ? Is Scherpen gewogen en te licht bevonden ? Denkt Ajax met met oude keepers de CL te kunnen bestormen ? Anyway balen voor ons en zullen de markt op moeten voor een nieuwe keeper, want in Houwen heb ik te weinig vertrouwen. Laten we hopen dat Vitesse dan voor Scherpen (koop en geen huur) of Gorter of Verrips gaat.

23 april 2021 om 09:21

Scherpen mag je zeker kopen, die heeft totaal geen enkele stijging laten zien en is beduidend niet goed genoeg voor Ajax.

23 april 2021 om 11:27

Wat Pasveer moet bij Ajax? Geld verdienen (en flink meer dan bij Vitesse). Veel supporters kunnen het zich niet voorstellen maar voor vele profvoetballers is voetballen gewoon werk en maken ze net als jij en ik een hele rationele afweging. Als je dan in een jaar een tonnetje meer kan verdienen elders dan doe je dat lekker.

23 april 2021 om 11:49

@nufc

"gaan ze afscheid nemen van Onana ? Is Scherpen gewogen en te licht bevonden ?"

Onana situatie is onbekend. Als hij niet gaat bijtekenen dan loopt hij paar maanden na zijn straf gratis weg. Ook onduidelijk of zijn straf verlaagd gaat worden na beroep.

Scherpen gaat verhuurd worden. Hij wilt dit zelf ook. Heeft gewoon vlieguren nodig op hoger niveau en is nog jong.

Dus hierover veel onduidelijkheid mbt Onanan en de verder ontwikkeling van Scherpen.
Dan is het handig om 2 ervaren keepers te hebben voor de korte termijn.

Als Onana niet gaat bijtekenen en weggaat en Scherpen ontwikkelt niet, dan kan Ajax een keeper kopen die eerste doelman wordt.
Tekent Onana bij of Scherpen wordt stukken beter, dan heeft Ajax geen onnodige aankoop gedaan.

Stekelenburg en Pasveer zijn redelijk gelijkwaardig. Hij neemt bij Ajax wel genoegen met een 1 jarige verbintenis en bij Vitesse niet? Wel bijzonder.
Die sportieve uitdaging zie ik ook niet zo? Hij zit op de bank in plaats dat hij eerste doelman is in dezelfde competitie. Nu mag hij een aantal wedstrijden in de CL op de bank zitten, lijkt me niet een hele grote uitdaging. Als je gehaald wordt als eerste keeper is het wat anders, maar als reserve?

23 april 2021 om 12:04

Kan Stekelenburg ene heel seizoen keepen zonder blessures? Is Stekelenburg beter dan Pasveer? Pasveer kan gewoon proberen eerste doelman te worden. Dus inderdaad CL wedstrijden spelen, om de titel spelen, beker winnen. Plus een goed salaris en wellicht wat tekengeld.

Apart, al een hele tijd bij Vitesse vaste waarde en nu besluiten om je carrière af te sluiten met bekerpotjes Ajax - Spakenburg, meer zal er niet in zitten vrees ik.

Zoals Toby Alderweireld ooit al eens mooi zei; Ze komen desnoods op de fiets naar Amsterdam!

23 april 2021 om 12:03

Pasveer zal toch wel een auto hebben?

Cashen in China of cashen in je vertrouwde land bij een mooie club, makkelijke keuze financieel gezien. Of het sportief de beste keuze is heeft hij denk ik zelf in de hand.

Het water staat Ajax wel aan de lippen lijkt het. Waar we eerder nog geruchten hoorden over allerlei dure Brazilianen lijken ze nu voor een transfervrije voetbalbejaarde te gaan. Aparte keuze.

23 april 2021 om 11:53

@misseva88

"het water staat Ajax wel aan de lippen lijkt het."

Dit is gewoon goed beleid. Waarom een dure keeper worden terwijl je niet weet wat er gaat gebeuren met Onana (straf vermindering, bijtekenen) en hoe Scherpen gaat ontwikkelen tijdens verhuur periode.

Als Ajax nu een keeper koopt voor 12 miljoen en Onana besluit bij te tekenen en zijn straf wordt verlaagd zit je met een probleem. Kapitaalvernietiging.
Of dure keeper en Scherpen ontwikkelt zich opeens heel goed bij een Groningen bijv.
Zit je weer met een probleem.

Voor de korte termijn (1 seizoen) is dit gewoon beste oplossing totdat er op veel punten duidelijkheid is. Op korte termijn heeft Ajax dan 2 ervaren keepers die niets gekost hebben. Die ook stap terug doen als Onana eerder terugkomt

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7972
2.PSV6535
3.AZ6428
4.Vitesse6016
5.Feyenoord5528
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper310
L. OpendaAanvaller318
O. TannaneAanvaller287
B. BayazitKeeper00
J. FroelingKeeper00
J. HouwenKeeper10
T. LetschUnknown
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Vitesse.

10 fans
Keeper, 37 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 8 mei
De naam van Mohamed Salah prijkt op het verlanglijstje van Chelsea en Thomas Tuchel. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren