Engeland lyrisch over wedstrijd van Ziyech: ‘Hij is de beste van Chelsea’

Zondag, 18 april 2021 om 09:10Mart van Mourik • Laatste update: 09:16

Hakim Ziyech was zaterdag de gevierde man in de halve finale van het gewonnen FA Cup-duel met Manchester City (1-0). In de zesde speelminuut werd er een treffer afgekeurd van de middenvelder, maar het doelpunt dat hij in de tweede helft maakte op aangeven van Timo Werner telde wel. In de Engelse media wordt de loftrompet gestoken over Ziyech, die in de kranten minimaal een acht als beoordeling krijgt.

“Hij speelde goed in de eerste helft en creëerde veel aan de bal”, zo opende The Sun de beoordeling over Ziyech, die een acht kreeg. “Het was goed dat hij iets inhield om vervolgens te kunnen scoren. Toch had hij nog een treffer moeten maken toen hij oog in oog kwam te staan met de keeper (Zack Steffen, red.)”, besloot de tabloid het rapport met een kritische noot.

Ook de Daily Mail heeft een acht over voor het optreden van de voormalig Ajacied. “De Marokkaan kreeg een zeldzame basisplek en antwoordde met een goed optreden en de beslissende treffer tien minuten in de tweede helft na een combinatie met Werner. Hij miste de mogelijkheid om een tweede doelpunt te maken vanwege een goede redding van Steffen.”

Sports Illustrated heeft zelfs een negen in petto voor het spel dat Ziyech op de mat legde. “Hij is de beste en meest effectieve speler van Chelsea. De Marokkaan snoerde de criticasters de mond door een briljante prestatie neer te zetten op ‘nummer tien’. Hij maakte de winnende treffer en zorgde voor veel gevaar rond het zestienmetergebied van Manchester City.” Verder stipte Football London aan dat Ziyech, die een acht kreeg, ‘een aantal prachtige passes in huis had’ en dat hij in met name in het tweede bedrijf ‘voor veel gevaar zorgde’.

In gesprek met de BBC blikt Ziyech zelf ook nog terug op zijn succesvolle optreden. “In de tweede helft hadden we het lastig, maar we maakten die belangrijke treffer. Voorafgaand aan een wedstrijd moet je altijd het gevoel hebben dat je gaat scoren”, vervolgt de middenvelder, die tevens aangeeft dat er een ‘fraaie voorzet’ aan zijn intikker voorafging. “Ik steek nog niet in mijn beste vorm, maar ik denk dat ik op de goede weg ben. Ik kijk uit naar de rest van het seizoen, want we spelen nog op veel fronten mee: alle mogelijkheden liggen nog open”, besluit Ziyech.

Manager Thomas Tuchel is ook te spreken over het veldspel van zijn ploeg en reageert in tegenover de BBC op het doelpunt van de Marokkaans international. “Het was erg goed uitgespeeld. We voetbalden ons onder de druk vandaan dankzij de versnellingen van Mason (Mount, red.) en Timo (Werner, red.). Hakim kon afronden en het dat was een cruciaal moment.” Hoewel de oefenmeester van mening is dat Chelsea het zich makkelijker had kunnen maken, is hij te spreken over ‘de goede mix van balbezit hebben en verdedigen.”


Poll

Was Hakim Ziyech de beste man op het veld tegen Manchester City?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door rockett)

Wie zei er nou pas dat Ziyech weg zou moeten bij Chelsea?

17 april 2021 om 23:07

Veel leden hier, echt belachelijk. Is nog maar zijn eerste seizoen, had een goed begin maar was daarna ongelukkig met blessures en dan komt er ook een nieuwe trainer. Een paar mindere wedstrijden en iedereen vergeet wat voor speler het was bij Ajax.

17 april 2021 om 23:16

"En iedereen vergeet wat voor speler het was bij Ajax". Dan ga ik je nu toch vragen: Wat was Donny dan voor speler bij Ajax? Kortom, wat je zegt is niet heel logisch.

17 april 2021 om 23:22

Ziyech was nog wel even ander level dan Donny natuurlijk he.. Drie jaar op rij speler van het jaar bij Ajax.

17 april 2021 om 23:40

Aguerooo en die ene hazard (ben zijn naam kwijt), zijn van die typische haters die wereldvoetballers gaan vergelijken met waterdragers, en dan doe ik de echte waterdragers zelfs te kort daarmee!

17 april 2021 om 23:54

De term haters vind ik meer wat voor kleine kinderen en jij doet Van de Beek mijns inziens op jouw beurt ook weer tekort, heeft bij Ajax echt wel getoond meer dan louter een simpele waterdrager te zijn en heeft erg belangrijke goals gemaakt in de knock out fase van de CL. Maar het is gewoon een feit dat Ziyech een betere en belangrijke speler was overall, je wordt bij een club als Ajax ook niet zomaar 3 jaar op rij benoemd tot speler van het jaar door de supporters, dan moet je wel echt wat extras hebben, en dat heeft Ziyech. The wizard!

18 april 2021 om 00:01

Dat klopt Sander. Ik vind het ook kinderachtig. Maar het ligt meer aan jou dat je niet de echte ''haters'' kan herkennen en mensen die echt inhoudelijk ingaan op waarom Ziyech te kort kwam dit seizoen. Is het nou zo moeilijk om deze 2 te onderscheiden van elkaar? Ik geef deze boys gewoon een koekje van eigen deeg.

18 april 2021 om 00:02

Ziyech heeft nog wel wat speciaals, maar ook niet overdreven speciaal, in Engeland valt hij namelijk weg/niet beter tussen al de goede spelers, maar Donny durf ik wel een waterdrager te noemen. Zeker in Engeland. Waar is hij nou echt heel goed in? Behalve vrijlopen en korte passjes, wat iedere jeugdspeler kan in Engeland. En dan overdrijven ik een klein beetje, maar niet onzettend... en dat is wel een pijnlijke waarheid. Hij is te allround, maar dan niet overal 7,5 a 8 voor, maar overal 6je en dan spelinzicht en korte passjes en 8. Daar red je het niet mee. Niet in Engeland, in de top

18 april 2021 om 00:04

@Sanderk91 Hmm. Heb je ook wel weer gelijk in ja. Zijn ook wel twee compleet verschillende voetballers dus ik geef je hier gelijk. @SamuelSanders Dus nu ben ik een hater? Leuk. Discussies voeren op dit forum en je word gelijk weggezet als hater. Meningen mag je niet te hebben mensen, want dan ben je een hater. En hoezo koekje van eigen deeg? Wil graag meer uitleg. "Boy".

18 april 2021 om 00:09

@Samuel: Mwa nee, ik denk dat het dan toch eerder aan jou ligt hoor. Je bestempelt een gebruiker als Aguerooo, die vaak fatsoenlijke inhoudelijke discussies voert, als "hater" omdat hij een mening heeft die niet strookt met die van jou? En dan kom je met "ik geef deze boys een koekje van eigen deeg", hahah schei uit man. Precies wat ik zei: een beetje kinderachtig

18 april 2021 om 00:10

Maurootje, Van de Beek heeft heel veel gevoel voor de ruimte. Dat is meer dan vrijlopen. Dan kun je je ook afvragen 'waar is Müller nou echt goed in?'

18 april 2021 om 00:16

Die ene muller die vorig seizoen 21 assists behaalde in de BL?

18 april 2021 om 00:17

Daar was een tijdje geleden een mooie korte docu van en zijn specialiteit is het opduiken in de 'Muller-zone'; de zone net achter en tussen de verdedigers. Ze lieten zijn looplijnen zien en in de basis steeds het zelfde ... een geweldenaar

18 april 2021 om 00:17

Omdat jij op elke Ziyech topic hem probeert neer te halen. Je mag hem niet dat is duidelijk geworden de afgelopen paar maanden. En dat jij hem probeert te vergelijken met donny ( Totaal andere soort speler en dit is je 2e keer dat ik het zie, wie weet heb je ze wel vaker vergeleken) is gewoon lachwekkend. Je kan ze niet vergelijken maar Ziyech heeft meer voetballend vermogen in zijn linkerteen dan Donny in zijn lichaam heeft. Ik mag Messi niet (karakter), maar ik ga niet op elke topic dat hij slecht speelt zeggen dat hij slecht speelt. 1 of 2 keer per seizoen is leuk, maar niet elke wedstrijd.

18 april 2021 om 00:19

@maurootje, hoe kan Ziyech niet goed zijn tussen al die goede spelers als hij van de Engelse krant een 9 als cijfer krijgt en als beste speler van Chelsea is uitgeroepen vanavond? Dan klopt er iets niet in je reactie.

18 april 2021 om 00:22

@Bobiku29, scoren, assist. Dus afmaken, afstandschoten, voorzetten, steekpassen. Muller heeft 15 assists en 10 goals gemaakt... we weten allemaal waar die goed in is. Je hebt met muller net iemand gekozen die in alles veel beter is dan VD Beek 😅

18 april 2021 om 00:23

@Tazaboy en de vorige wedstrijden een 3. Klopt het dan ook? Waar was je toen trouwens?. En als je de wedstrijd zag was het alles behalve een 9, kom op he. 9 moet masterclass zijn, dit was alle behalve. Eerder een 7. Aardig tot goede wedstrijd. Niets meer, niets minder

18 april 2021 om 00:35

@maurootje, ik ben niet altijd op Voetbalzone en ik heb het over de wedstrijd van vanavond niet over de afgelopen wedstrijden.

18 april 2021 om 00:40

@samuelsanders Volgens mij leef jij in je eigen wereldje vriend. Weet niet hoe je met dit soort onzin komt. Ziyech is een geweldige speler, dat ziet iedereen en ik kan je verzekeren dat je dingen ziet wie er niet zijn. Op elke topic van Ziyech hem proberen neer te halen? Hahaha, lachwekkend kun je wel zeggen ja. Wat ik met mijn reactie bedoelde is dat niet elke speler wie bij Ajax goed heeft gevoetbald ook daadwerkelijk goed zal gaan presteren in het buitenland, er zat niks geen Ziyech haat tegenover, dat jij dit dan weer ziet, lijkt me meer een probleem dat jij ondervindt en niet ik. Ik haat namelijk geen enkele voetballer. Denk wat je graag wilt denken, kan je alleen verzekeren dat je het compleet verkeerd ziet. Fijne nacht gap.

17 april 2021 om 23:15

Omdat hij in een bekerwedstrijd de kans krijgt en goed speelt? Wacht nou even met zo'n reactie tot hij een serie wedstrijden goed speelt.

17 april 2021 om 23:38

Inderdaad. Zelf niet kunnen kijken helaas, maar las van meerdere chelsea supporters dat hij behalve de goal matig speelde. Laten we nou niet direct iemand ophemelen of afvallen. Geef hem gewoon de tijd. Moet vast goedkomen als hij het vertrouwen krijgt en weer top fit wordt. Beide kanten overdrijven vaak meteen.

18 april 2021 om 10:29

Zelfde bij jou over de topic koeman,nu doe je het zelf ook maar ja koeman oud feyenoorder he FR10FRDAM

17 april 2021 om 23:45

Of een of andere Arsenal fan die beweerde dat Ziyech het niet tegen de groten kan, en alleen tegen teams als Sheffield presteert en de PL veel te hoog gegrepen voor hem is. Dikke vinger!

18 april 2021 om 09:12

In de PL presteert hij ook niet goed, dus weinig raars aan zo’n opmerking.

18 april 2021 om 16:42

City is gewoon koploper in de PL, als je die verdediging dan zo gek maakt en vele kansen creëert, dan is het toch duidelijk een gebrek aan vertrouwen, ipv kwaliteit?

De beste man was toch afgeschreven en opweg naar de uitgang? Wat een tragische journalistiek zoals wij gewend zijn, bah bah. Het is Ziyech overigens gegund,

18 april 2021 om 11:26

Ach ja, zo gaat het altijd. Opportunisme ten top. Een beetje voetbalkenner weet dat zo'n 1e seizoen niet altijd soepel verloopt. Als je meteen lekker valt is dat mooi meegenomen, maar normaal gesproken kijk je na een heel seizoen hoe je ervoor staat en wat de plannen zijn voor seizoen 2. Als je dan nog denkt, dit wordt 'm niet, dan pas ga je kijken naar alternatieven.

18 april 2021 om 11:32

Dat werd gezegd door wat mensen bij ziggo en vi die nooit naar chelsea kijken idd. Tuchel rouleert gewoon veel, waarbij alle aanvallers aan spelen toekomen. Hoewel er nu ook weer de andere kant op wordt overdreven. Ziyech deed het oke maar ook niet meer dan dat. Hij miste ook grote kansen.

Ja en volgende week loopt het weer een keertje niet bij hem en mag hij deze zomer vertrekken. Veranderlijker dan het weer in Nederland, die Engelse kranten.. Hij speelde goed vandaag hoor, daar niet van, maar goed.

18 april 2021 om 01:00

Ja, die kranten, dat zijn gewoon tabloids, daar moet je niet naar kijken. Maar Martin Keown, Ashley Cole, Gary Lineker en Alan Shearer vonden hem de beste man op het veld vandaag. Dat zijn toch allemaal mannen die op dat niveau hebben gespeeld. Tijdens de wedstrijd gaf Keown ook steeds de dingen aan die Ziyech deed en hoe goed hij die dingen deed. Dus dat onderuit schoffelen wat ze hier doen slaat volgens mij helemaal nergens op. Niet dat jij dat doet hoor FCB, maar er zijn er wel een paar hier die dat onterecht doen.

Hij scoorde een intikker, waar de keeper naast de goal stond en miste daarna 1 op 1 kans bij 1-0...Als er een MOtM was in deze erbarmelijke pot, dan was dat Thiago Silva.Ziyech niet slecht hoor, maar MOtM is wel heel opportunistisch...

18 april 2021 om 00:02

Haha echt he overdrijven is ook een vak. Vind Ziyech echt niet goed vandaag, eerder een 5 of een 6je maar motm kom op zeg

18 april 2021 om 00:41

Vond niemand er echt bovenuit steken. Daarom vind ik het best begrijpelijk dat degene met de winnende goal motm wordt. Daarnaast heeft Ziyech echt geen slechte wedstrijd gespeeld

18 april 2021 om 00:02

Haha echt he overdrijven is ook een vak. Vind Ziyech echt niet goed vandaag, eerder een 5 of een 6je maar motm kom op zeg

Zeldzame bassisplek is wel een beetje overdreven hoor..

7 weken geleden in Engeland nog afgeschreven en nu de beste. Het kan verkeren. Mooi voor hakim en hopen dat hij deze lijn kan doorzetten en het vertrouwen blijft krijgen vd trainer.

Op die goal na viel het allemaal wel mee toch? Ik vond hem niet veel beter spelen dan Jorginho, Silva of Azpiliqueta die in hun rollen een hele goede pot speelden! Leuk dat hij de beslissende maakt, absoluut, maar een regelrechte masterclass zag ik er ook niet in ofzo?

17 april 2021 om 23:31

Snap de journalisten ook niet echt. Wat een hoge pieken en diepen dalen schrijven ze over Ziyech. Ik vind zelf gewoon Ziyech daar tussen in. Valt weg tussen de goede spelers in de BPL, is niet extreem slecht, maar ook niet extreem goed als wat nu wordt geschreven. Het was gewoon een aardige pot, niet meer niet minder. Ze een aardige wedstrijd al de hemel in prijzen dan wordt het eng wat absolute wereldtop Kante elke week te lezen krijgt/kreeg... vond Ziyech wel beter in een soort van 2 spitsen systeem waar hij er een van leek. Op het middenveld en op de flanken valt hij weg in Engeland. Nu zag je m' teminste

England lyrisch over Ziyech. Nederlandse reaguurders niet. Zuur volk.

17 april 2021 om 23:35

Engeland staat net als Nederland bekend om na 3 goede wedstrijd(nu zelfs al 1) onzettend te hypen... en als je de wedstrijd heb gekeken klopt er niets van deze teksten. Het was een aardige/prima wedstrijd. Maar ook geen wereldtop niveau ofzo. Als ze dit al geweldig vinden, leggen ze de lat gewoon laag. Maar natuurlijk snap ik dat dit gebeurd aangezien Ziyech lang eruit lag en zeer matig wedstrijden heeft gespeeld, dan ben je sneller tevreden.

Ach, eerst stond Twitter nog vol met commentaar dat hij niks uitvoerde, niet afjoeg, geen meter liep, totaal kansloos volgens iedereen. Blijft m achtervolgen, in Engeland kun je op weinig waardering rekenen als je niet draaft als een kip zonder kop. Netjes recht gezet maar als ie niet scoort krijg je dat gezeik meteen weer. Kansloos gebeuren

Geniet ervan. Morgen kan het anders zijn.

Je bent zo goed als je laatste wedstrijd hè... Geef hem even en ik ben ervan overtuigd dat het wel goed komt, maar dit soort quotes zijn ook wel weer overtrokken. De ene keer komt hij veel tekort en moet hij vertrekken, de andere dag is hij de beste van Chelsea.

Mooi voor Ziyech dat hij nu bejubeld wordt door velen. Misschien is dit net het zetje dat hij nodig heeft, om weer echt te laten zien dat hij meer kan dan wat hij tot nu toe heeft laten zien. Maar 1 zwaluw maakt nog zeker geen zomer, dus hij moet nog wel ff zo door gaan met belangrijk zijn bij Chelsea. Ben heel benieuwd wat hij nog gaat laten zien dit de rest van het seizoen.

18 april 2021 om 00:26

Ja, maar de volgende week zetten ze iemand weer net zo makkelijk bij het grof vuil .... de Engelse pers heeft geen beste reputatie

Jammer dat hij niet de 2-0 maakte dan had hij echt een goede wedstrijd gespeeld. Maar je ziet wel dat hij minder de bal verliest. En ze afgekeurde doelpunt schoot hij ook goed in als hij zo doorgaat en ook ze individuele actie verbetert gaat hij nog mooi tijden daar beleven.

Tis hem gegund, hopelijk krijgt ie wat meer speeltijd de komende tijd. Overigens vind ik een 8 of 9 heel erg hoog, zo goed was ie buiten zn goal niet? Maar ja, Engelse pers heh.

Gelukkig is het lek nu boven en gaat hakim dit elke week dragen. Heerlijk die tabloids, zo schizofreen als wat, gaan van links naar rechts en heen een weer.

Ziyech past niet in dit systeem. Hij werkt zich kapot en knokt zich in dit systeem. Geweldig om te zien.

Nu na 1 goede wedstrijd hosanna vind ik een beetje overdreven. Ik ben en was groot fan van Ziyech maar moet ook erkennen dat hij veel onzichtbare wedstrijden heeft gespeeld. Bij Ajax was het ook wel eens wisselvallig. Als hij echter wat langer vorm kan vasthouden kan hij tegen welke tegenstander dan ook een wedstrijd beslissen. Lang verhaal, mooi dit voor Hakim!

18 april 2021 om 12:05

Groot gelijk heb je! Maarja zo gaat het eenmaal in de voetballerij. Ander mooi voorbeeld Frenkie de Jong.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Chelsea

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Chelsea6422
5.Liverpool6321
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
M. MountMiddenvelder346
T. WernerAanvaller336
C. PulisicMiddenvelder254
C. Hudson-OdoiAanvaller232
E. MendyKeeper290
H. ZiyechMiddenvelder222
T. AbrahamAanvaller226
Voor de complete selectie: Clubpagina Chelsea.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Chelsea.

310 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Chelsea 22 2 3 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

Tielemans bezorgt Leicester City met wereldgoal eerste FA Cup ooit

Leicester City heeft zaterdagavond ten koste van Chelsea beslag gelegd op de FA Cup. Voor rust werd er niet gescoord, maar Youri Tielemans zorgde halverwege het tweede bedrijf op wonderbaarlijke wijze...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 16 mei
Liverpool denkt aan Florian Neuhaus als vervanger van de waarschijnlijk vertrekkende Georginio Wijnaldum. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren