Driessen: ‘Hoogma jaagt met uitlatingen Brobbey als het ware Nederland uit’

Vrijdag, 5 maart 2021 om 06:58 • Laatste update: 07:05

Valentijn Driessen kan zich de woede bij Ajax over de uitspraken van KNVB-directeur Nico-Jan Hoogma over Brian Brobbey goed voorstellen. Hoogma zei in het YouTube-praatprogramma VoetbalTijd dat hij het zou begrijpen als Brobbey na dit seizoen vertrekt naar RB Leipzig, de club die hem naar verluidt transfervrij wil overnemen van Ajax. Driessen vindt dat Hoogma zich in zijn rol als voorman van het Nederlandse topvoetbal niet in het openbaar moet bemoeien met de clubkeuze van de jeugdinternational.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door constant kante)

Prachtige baan lijkt het me journalist, een beetje betaald worden om sensationele onderbuikgevoelens de wereld in te gooien. "De chef voetbal vindt dat PSV aan de slag moet gaan met Ihattaren en niet de grens over moet jagen". Alsof PSV niet al maanden intensief aan de slag is met Ihattaren, dit melden daadwerkelijk alle PSV watchers maar Valentijn vindt dat PSV eens aan de slag moet gaan met Ihattaren.

Doodzonde voor de eredivisie en het nederlands voetbal. Waarom wordt het altijd zo overdreven. Het is zonde voor Ajax dat een talentvolle speler vertrekt maar wat heeft dit met de eredivisie te maken.

5 maart 2021 om 07:38

Het is voor Nederlands voetbal van belang dat talentvolle spelers zich in NL ontwikkelen en niet om=p een 18e op een zijspoor in het buitenland belanden waar er heel anders met deze talenten wordt omgesprongen. Als Brobbey bij Ajax blijft (die hoop heb ik nog steeds) kan hij zich verder ontwikkelen waardoor zijn kansen in het buitenland op latere leeftijd verder toenemen. Bovendien kan Ajax dan ook nog een aardige transfersom voor hem ontvangen. Ittaharen en PSV is geen gelukkig huwelijk en als Ajax aan het einde van dit seizoen afscheid neemt van Labyad, Ekkelenkamp en wellicht nog een paar spelers die de ambitie van Ajax niet kunnen waarmaken, is Ittaharen een prima versterking voor Ajax en een goede vervolgstap voor hemzelf aangezien de speelwijze van Ajax nu eenmaal veel beter past.

5 maart 2021 om 07:50

Maar Ajax heeft toch ook de kans om brobbey te laten zien dat ze bezig zijn om hem te ontwikkelen. Door hem bv vaker te laten spelen. Maar als Huntelaar, Tadic, traore en zelfs Labyad voor hem in de pikorde staan dan hebben ze toch als eerste het zetje richting de uitgang gedaan? En na die uitgang zou een optie in Nederland zowieso niet aan de orde zijn, of zou brobbey bij psv, AZ of Feijenoord terecht kunnen komen? Buitenland zou dan zowieso de volgende stap zijn. Daar had je geen Hoogma voor nodig om dat te bedenken, die geeft alleen maar aan dat het met die trainer prettig werken is. De interesse was er toch al. Tja het komt Ajax even niet lekker uit, omdat ze plots hard bezig zijn om brobbey minuten te geven in een ultieme poging nog wat van die contract verlenging te maken. Plots geen Labyad en traore meer. Zaakwaarnemer zie ik iig al weer handenwrijvend aan de tafel komen bij overmars.

5 maart 2021 om 08:01

Dit is precies het probleem. Jullie willen niet dat talenten weggaan bij Ajax, en vinden blijkbaar dat iedereen in het Nederlandse voetbal daar aan mee moet werken. Maar vervolgens wel alle talenten willen wegkapen bij Nederlandse clubs. Hoe maakt dat het Nederlandse voetbal beter, als ze allemaal bij 1 club spelen? Daarnaast weet jij vanuit je bureaustoel niks van 'het huwelijk' van ihattaren en Psv, net als ik. Tenzij je toevallig teammanager bent van PSV in je vrije tijd. Als een speler bij PSV al niet rendeert vanwege mentaliteitsproblemen gaat hij bij Ajax al helemaal niet presteren. Die hebben nog minder geduld in zulke zaken. En dat is nog niet eens een slecht ding, want je scheidt zo ook de kaf van de koren op mentaal gebied.

5 maart 2021 om 08:03

Mee eens Yoda. Het zijn krokodillentranen voor iets wat al veel langer speelt. Het perspectief dat jeugdspelers pakweg 5 jaar geleden hadden is niet meer hetzelfde als nu. Dat is een bewuste keuze van Marc met oogpunt door te stomen in Europa. Die schoen gaat gewoon een keer wringen. Dat terwijl clubs als PSV en AZ de omgekeerde weg bewandelen.

5 maart 2021 om 08:06

@yoda, beter zeg je niets als je de situatie niet kent niet, bespaart je ook domme opmerkingen als plots hard bezig Brobbey minuten te geven. Dat is namelijk helemaal niet zo plots en is precies volgens het door Ajax geschetste traject. Start van het seizoen had Brobbey nog onvoldoende inhoud om in de eredivisie te spelen. Dus moest hij aan de bak in jong. Dit is zelfs uitgebreid uitgelegd door Ten Hag. In jong kweekte hij steeds meer inhoud en zijn kansen in het eerste kwamen vanzelf (waar het te kort aan inhoud gewoon zichtbaar was op het moment dat hi meer dan 15 minuten moest spelen). Zijn inhoud groeide en hij steeg in de pikorde. Eerst Labyad voorbij, vervolgens Traore voorbij en met vertrek Huntelaar is hij inmiddels de supersub. En je ziet gewoon dat hij nu richting de 30 minuten a een helft gaat om die power te kunnen brengen die nodig is. Zijn ontwikkeling traject verloopt exact zoals door Ten Hag geschat aan de start van het seizoen.

5 maart 2021 om 08:10

Hi Ninja. Lachwekkend deze post. Alsof jij precies weet wat er allemaal afgesproken en gezegd is. Daarnaast de zwarte piet aan Brobbey zelf toespelen is natuurlijk wel weer lekker makkelijk. Ergens heeft het ook wel iets treurigs. Mensen die vanuit clubliefde in een fantasiewereld leven en daardoor zelf maar verhalen gaan verzinnen.

5 maart 2021 om 08:18

@maarten:
De jeugdopleiding van Ajax leidt vooral spelers op die uiteindelijk nooit in Ajax 1 terecht komen. Dat is gewoon het businessmodel waar Ajax een goed rendement mee draait. In Brobbey ziet Ajax een speler die ze wel voor Ajax 1 zien renderen en dus wordt er veel aan gedaan om hem te behouden. Dat Ajax talenten wegkaapt bij andere Nederlandse clubs is naar mijn mening onzin; Immers Ajax is een stap omhoog voor veel van die spelers. Overigens zal Ajax in de komende jaren steeds minder talenten uit NL wegkapen aangezien de ervaring leert dat die te vaak onvoldoende blijken te renderen. Het geval Ittaharen is een een bijzondere: Ittaharen en Schidt is gewoon geen gelukkig huwelijk, de speelwijze van Schmidt past niet goed bij Ittaharen. De speelwijze van Ajax daarintegen wel dus als Ajax Ittaharen zou halen is dat voor hem (en het NL voetbal) alleen maar een zege

5 maart 2021 om 08:29

*Ihattaren

5 maart 2021 om 08:33

@ninjakai, je kunt zeggen wat je wilt maar uiteindelijk is het de eigen verantwoordelijkheid van Ajax dat brobbey niet wilt bijtekenen.

5 maart 2021 om 08:40

Ajax hoopte vooral dat hij zich zou ontwikkelen, van waarde kon zijn voor de club en daarna voor een mooie zak geld verkocht zou worden. Nu gaat dit wellicht niet gebeuren en moet de hele eredivisie hierover rouwig zijn? De rest zal het toch een zorg zijn wie er bij Ajax in de spits staat. Dan wellicht als opleiding voor het Nederlands elftal, al kan je het altijd pas achteraf zeggen of het verstandig was. Hij is nu inmiddels ook 19. Het is geen 16 jarige die in een jeugdelftal terecht komt. Waar hij heen gaat zal hij ook vast wel kansen krijgen.

5 maart 2021 om 08:47

Ninjakai, waarom zo op de man? Je zou persoonlijk wat minder gekrenkt moeten zijn als er wordt gediscussieerd over het wel en wee bij een voetbalclub. Maar dat ter zijde. Kijk, als jij de uitleg van ten Hag wil geloven over inhoud en dergelijk, dan mag dat natuurlijk. Ik geloof niet dat Brobbey voor deze jaarwisseling niet de inhoud zou hebben om 15 minuten te spelen. En weken later is hij de supersub die plots in de pikorde voorbij Labyad, maar vooral traore is gegaan. Die heeft CL wedstrijden al gespeeld, toen Brobbey blijkbaar al na 15 minuten niet meer kon. In mijn optiek, maar daarmee zeg ik nog niet dat het de waarheid is; Alles wat er is gebeurd met traore, brobbey, Labyad, Huntelaar, pikorde etc is allemaal toch in een versnelling gekomen na aantrekken van Haller en de statement dat brobbey niet wilde bijtekenen. Of is volgens jouw “het door Ajax geschetste traject om brobbey minuten te geven vanaf het moment dat hij aangeeft niet bij te tekenen?

5 maart 2021 om 08:55

Walvis, dit inderdaad. Clubliefde is oké, maar zonder feiten dan een wereld creëren waarbij de boze buitenwereld het gedaan heeft. Ik weet ook niet wat er is gezegd en besproken tussen brobbey en Ajax, dus moet het doen met de informatie die me via media toekomt. En dat is natuurlijk niet echt objectief, maar daar moeten we t allemaal mee doen. En daar zie ik toch feitelijk dat 1) brobbey al lange tijd wordt gezien als talent (ik volg Ajax jeugd niet, geen idee dus) 2) brobbey zie ik nooit in Ajax 1, maar traore bijvoorbeeld wel (die kon ik ook niet, maar als psv fan dus wel jaloers dat zulke spelers debuteren en behoorlijk spelen, wetende dat er nog ergens een brobbey rondloopt die mogelijk ook dit niveau is of beter) 3) brobbey geeft aan niet bij te tekenen (ik denk, oké ik wist niet dat zijn contract bijna afliep, maar ja als je traore, Haller, Tadic hebt rondlopen snap ik dat je denkt de komende tijd weinig te spelen) 4) brobbey krijgt keer op keer een invalbeurt, in niet de minste wedstrijden (en maakt idd een behoorlijke indruk).

Alsof de uitspraken van Hoogma maar enig effect hebben op de keuze van Brobbey. Iedereen mag altijd vanalles zeggen, maar omdat hij toevallig bij de KNVB werkt mag hij zijn eigen ervaringen niet vertellen? Onzinnig zeg. Zag er ook veel Ajacieden butthurt op reageren, het valt me op dat als zij zelf talenten halen alles geoorloofd is, (dan is de rest calimero en "Ajax is de beste plek voor een jeugdspeler) maar als er talenten bij Ajax vertrekken, zoals die jongen naar Dortmund of nu Brobbey, een groot deel, inclusief analisten en bestuur zich als kleuters gedraagt.

5 maart 2021 om 07:22

Toen ik deze week het bericht van Overmars las fronste ik ook even de wenkbrauwen. Wat een gehuil om helemaal niets. Marc moet ervoor zorgen dat deze jongens het perspectief zien en voelen dan gebeurt dit niet. Hij heeft daarin gefaald in zake Brobbey en dan moet je je verlies pakken. Ik snap de frustratie van Marc wel, het loopt al al een tijdje stroever in de jeugd. Spelers die vertrekken vanwege gebrek een perspectief, meerdere zaakweernemers die reeds collectief hun klaagzang hebben laten horen. Maar uiteindelijk is dat ook gewoon zijn verantwoordelijkheid en zijn werk. Alle clubs hebben te maken met dit soort dingen. Marc is natuurlijk ook verantwoordelijk voor het transferbeleid wat in relatie met het perspectief staat. Hij is diegene die dit moet managen.

5 maart 2021 om 08:26

@walvis, ga je lekker de laatste tijd met het bekritiseren van alles van Ajax? Overmars is ruim een jaar bezig geweest met het verlengen van het contract van Brobbey. In het begin van het seizoen was Brobbey niet in staat om hele wedstrijden in het eerste te spelen. Daarna heeft hij genoeg speeltijd gekregen en nog steeds krijgt hij speeltijd. Het hoofd danwel woordvoerder van de KNVB hoort goed na te denken over hetgeen hij zegt. Het zal immers nooit gezien worden als een uitlating van een privé persoon. De KNVB zou juist moeten proberen talenten in Nederland te houden. Bovendien, wie zegt dat Nagelsman daar blijft?

5 maart 2021 om 08:27

Daarbij: Overmars zei pas nog dat ze financieel gezien Brobbey een waanzinnig aanbod hebben gedaan. Ajax doet er dus alles aan om hem binnen te houden.

5 maart 2021 om 08:30

Overmars doet goede dingen, maar dit is wel een beetje huilie huilie imo. Komt een beetje over als kwaad worden op een losstaande derde omdat je er met de tweede niet uitkomt. Geloof dat ik kinderen dat ook zie doen.

5 maart 2021 om 10:03

Ah! Dus als Hoogma zou zeggen over een Ihattaren, een Boadu, Malen of Senesi dat ze beter naar Ajax kunnen gaan, zou dat geen probleem zijn?

5 maart 2021 om 10:08

Slechte vergelijking. Als hij zou zeggen dat Leipzig geen slechte vervolgstap is voor een senesi of malen dan heeft hij gewoon gelijk.

5 maart 2021 om 08:09

Ben het compleet met je eens, volgens mij begint Ajax zich steeds meer te overschatten de laatste tijd. Hoogma zegt dit omdat zijn zoon een soortgelijke positieve ervaring heeft gehad. Daar komt bij dat de Bundesliga aantrekkelijker is dan de eredivisie en dat RB de jeugd net zoveel kans geeft als dat Ajax dat doet.

5 maart 2021 om 09:07

Het punt dat Overmars maakt overstijgt de casus-Brobbey, omdat door de uitlatingen van Hoogma ook andere getalenteerde jeugdspelers aangespoord of overtuigd kunnen raken van de "noodzaak" om, als ze bij hun eigen club op hun 18e of 19e nog geen vaste basisplaats hebben, over de grens te kijken. Hoogma zou vanuit zijn functie bij de Knvb belang moeten hechten aan het behoud van getalenteerde jeugdspelers voor Nederlandse clubs, om zich in de eigen competitie te ontwikkelen en daar hun waarde te bewijzen alvorens de stap naar het buitenland te maken. Beter voor de clubs en spelers, en beter voor Oranje.

5 maart 2021 om 09:28

@tilburgajax, denk je serieus dat deze uitspraak daar iets aan zal veranderen? Laten we het omdraaien: Stel Hoogma had gezegd: "ik vind dat alle talenten in Nederland moeten blijven." Denk je dan echt dat er ook maar éã©n talent minder naar het buitenland zou vertrekken? Die talenten luisteren naar ouders, zaakwaarnemers en soms naar beleidsmakers van clubs. Daarnaast is het nog maar de vraag of het beter is voor ieder talent om bij Ajax of in Nederland te blijven. Realiseer je dat er ook genoeg talenten wel kiezen om te blijven en uiteindelijk niet doorbreken. Als een Brobbey het goed doet bij Leipzig speelt hij wekelijks op een hoger niveau met meer weerstand. Goed voor de speler, goed voor Leipzig en goed voor oranje....minder goed voor Ajax, maar Ajax denkt ook niet aan de opleidende club als als ze een Deens of Braziliaans talent oppikken.

5 maart 2021 om 11:26

Door de vraag om te draaien, negatief te formuleren én zelf al te beantwoorden, bedien je je van ten minste 1 drogreden. Maar goed, om even in te gaan op jouw stelling: als Hoogma zegt "ik vind dat alle talenten in Nederland moeten blijven" (nogal kort door de bocht, laten we er van maken dat talenten langer voor hun kans moeten gaan om in Nederland door te breken), en hij onderbouwt dat goed, dan verwacht ik dat er meer dan 1 talent aan het denken wordt gezet en een andere keuze maakt. Waarom denk je dat talenten - behalve naar zichzelf - steeds meer naar ouders en vooral zaakwaarnemers luisteren? Omdat ze kennelijk door de beleidsmakers van de clubs én de Knvb onvoldoende bereikt worden. Daar helpt wat Hoogma nu doet niet bepaald bij.

Hoogma mag zeggen wat hij wil en daarnaast lijkt het me sterk dat Brobbey ook maar enige waarde hecht aan zijn mening. Driessen en Overmars moeten niet zo huilen.

Als Brobbey had willen blijven was hij echt wel gebleven. Maar als Ajax er in de winterstop en eerste spits bijhaald kan ik me voorstellen dat hij bij een andere club wil gaan kijken. En hij maakt zichzelf interessanter door niet bij te tekenen. En wat er door wie ook gezegd zal niks aan deze situatie veranderen ( of Ajax moet met een niet te weigeren aanbod komen, maar dat gaat blijkbaar niet meer gebeuren)

5 maart 2021 om 07:40

Voor de duizendste keer: Haller werd juist gehaald, omdat Brobbey na 1,5 jaar niet wou bijtekenen bij Ajax. Zelfs zijn zaakwaarnemer en hij zelf hebben bevestigd dat het niet bijtekenen niks te maken heeft met de komst van Haller.

5 maart 2021 om 08:39

Laat maar gaan, hoeveel mensen nog blijven volhouden dat ze het begrijpen dat hij niet verlengt vanwege Haller, die mensen willen geen moeite doen om de situatie te begrijpen. Maar hiermee hebben ze een stok om mee te slaan, of het nu klopt of niet.

5 maart 2021 om 09:56

Als dit echt zo was, dan had Ajax Haller wel in de zomer gehaald. Ajax had gewoon een top spits nodig om het kampioenschap veilig te stellen. En in mijn optiek hebben ze dat prima gedaan.

Als Brobbey wel getekend had, dan was Haller alsnog gehaald. Het was wel duidelijk dat Ajax een spits van een hoger niveau nodig had dan wat er nu rond loopt. Het is nog even wachten voordat Brobbey & Traore het niveau hebben dat Ajax nastreeft.

Desalniettemin is het wel zonde dat Brobbey toch weg wil.

5 maart 2021 om 10:20

Natuurlijk niet. Ajax had Tadic, Hunter, Brobbey en Traore rondlopen. Haller was overbodig in de zomer. Tadic werd ineens de vaste linksbuiten en Hunter vertrok naar Schalke. Dan heb je iemand nodig die dat gat kan vullen. Ik vind Haller geen 23 miljoen waard, maar ben blij dat ze hem hebben aangetrokken.

7 maart 2021 om 11:52

4ever
" hoeveel mensen nog blijven volhouden dat ze het begrijpen dat hij niet verlengt vanwege Haller, die mensen willen geen moeite doen om de situatie te begrijpen. "

En de Ajaxfans die hun kop in het zand steken en hardnekkig kromme dingen recht blijven lullen dan? Zolang ja als fan uitgaat van de gedachte dat een speler nergens in de wereld beter kan zitten dan bij Ajax (zelfs als je vierde keuze voor de spitspositie bent en zonder blessures of schorsingen of vergeten inschrijvingen) én dat elke speler dat ook maar moet willen, ja dan kijg je dus dit soort rare discussies waarin Ajaxfans proberen om knollen voor citroenen te verkopen en raar opkijken dat dingen gewoon worden benoemd zoals ze zijn.
Brobbey had niet tot nauwelijks uitzicht op speeltijd. En dat probleem is inmiddels gewoon legio binnen Ajax. Jeugdspelers mogen hopen op speeltijd in de Kkd. Want spelen in Ajax 1 dat zit er gewoon nauwelijks nog in.
En nee, het gaat niet om Rensch en Timber. Het gaat om Danilo, Lang, Botman, Rijkhof, etc. etc. Je kunt 100 keer over stokken beginnen, maar het zijn niet de mensen hier die Ajax de rug toekeren. Het zijn Ajax jeugdspelers die dat doen. Noem dat maar niet kloppende stokken, het zijn gewoon feiten. Spelers lopen weg omdat ze geen uitzicht hebben en als jonge spelers niet gebaat zijn bij het warmhouden van de bank, zittend naar Schuurs, Alvarez en Ekkelenkamp.

5 maart 2021 om 07:45

Suarez is me net voor: Ajax was als anderhalf jaar bezig met het verlengen van het contract. Haller was toen niet in beeld. Die is gehaald toen alle spitsen geblesseerd waren. Ik sta er elke keer weer versteld van dat sommige mensen onzin blijven herhalen als het in hun straatje past.

5 maart 2021 om 08:22

Goed, Haller heeft er niks mee te maken. Maar als het Ajax anderhalf jaar lang niet lukt om hem bij te laten tekenen dan is het niet Hoogma die hem het zetje geeft, dan is het allang duidelijk dat hij niet blijft. Dan is de verontwaardiging van Overmars ook niet te begrijpen.

5 maart 2021 om 08:30

Nu zeg je weer iets heel anders. Ik denk zelf ook niet dat Hoogma een laatste zetje zal geven, maar het hoort gewoon niet. Zijn woorden zullen nooit los worden gezien van zijn functie. De KNVB moet ernaar streven om talenten in Nederland te houden. Daarnaast verklaarde Overmars deze week nog dat ze Brobbey een waanzinnig aanbod hebben gedaan. Me dunkt doet Ajax genoeg moeite.

5 maart 2021 om 08:53

De KNVB moet ernaar streven dat talenten het hoogste niveau halen, dat hoeft toch niet perse in Nederland te zijn. Ajax heeft genoeg gedaan, naar Brobbey blijft niet, waar moet hij binnen Nederland dan naar toe?

5 maart 2021 om 10:06

Je blijft maar andere dingen zeggen, elke keer als ik je woorden weerleg. Kan jij met bewijs komen dat a) Brobbey zich daar beter zal ontwikkelen? En b) dat hij daar meer speeltijd zal krijgen?

5 maart 2021 om 10:32

Als je in de toekomst kan kijken wel, verder heb je nooit die garantie. Maar hij heeft ook geen garantie op meer speeltijd bij Ajax, wat dat betreft zit Haller hem nu wel in de weg.

5 maart 2021 om 12:48

Tsk. Je bent gewoon niet in staat je ongelijk toe te geven wat betreft Hoogma. Je dwaalt steeds verder af. Als ik langer doorga met reageren, haal je misschien wederom iets anders bij, hopend dat je je gelijk kunt halen, dus ik stop maar.

5 maart 2021 om 13:14

Jij kan dus met stelligheid zeggen dat Brobbey bij Ajax zich beter gaat ontwikkelen en meer speeltijd gaat krijgen? En ik heb mijn ongelijk toegegeven, ik geef toe dat de komst van Haller er niks mee te maken heeft dat hij weg wil. Er is dus een andere reden en dat is niet Hoogma (waar dit artikel overgaat). Hoogma heeft alleen gezegd dat hij Brobbey snapt als hij met een bepaalde trainer zou willen werken omdat zijn zoon daar ook goede ervaringen mee heeft.ik vind dat hij dat mag zeggen, jij blijkbaar niet maar we hebben allebei niet ongelijk, alleen een andere mening.

Overdreven allemaal. Alsof Brobbey kan schelen wat Hoogma te zeggen heeft. Deze jongen gaat gewoon weg. Dat is net als je zeg dat talenten zogenaamd beïnvloed worden als men schreeuwt dat ze moeten blijven. Zat mensen die zeiden dat Kluivert bijvoorbeeld ook moest verlengen bij Ajax. Zelfs zn eigen pa! Als je je keuze hebt gemaakt dan veranderd er niks hoor.

Dat die Valentijn nog een podium krijgt is niet te geloven. Met name door Derksen en co. Zit Johan eerst ED en die Rik Elfrink af te branden dat ze toch niet objectief kunnen zijn en tussen de regels door zegt hij gewoon dat wat ED schrijft niet te vertrouwen is. Maar alles wat Valentijn uitpoept wordt meteen door Derksen doorgeslikt. Alsof die Brobbey zich ook maar iets aantrekt van wat Hoogma vindt, kom op zeg.

Heeft helemaal niks vreemds gezegd. Snap de verontwaardiging bij Ajax (en de Telegraaf) niet echt.

5 maart 2021 om 08:13

Goed. Hoop dat Overmars binnenkort met een statement naar buiten komt dat Ajax voortaan in de Bundesliga gaat spelen. Veel beter voor de ontwikkeling van Ajax. Dat het internationaal de doodsteek is voor de eredivisie maakt niet uit. Als de KNVB niet in het belang van de eredivisie hoeft te denken, waarom wordt er dan zo massaal een beroep gedaan op de solidariteit van Ajax. Had het nog begrepen als die man had gezegd, jammer dat hij vertrekt bij Ajax, maar hopelijk blijft hij behouden voir de eredivisie of zo iets dergelijks. Hey en Ajax in de Bundesliga is in iedergeval weer een lekker spannende eredivisie met vermoedelijk een extreem brede top.

5 maart 2021 om 08:38

Huilie huil. Maak toch niet van een mug een olifant zeg. En succes in de Bundesliga zou ik zeggen. Zullen we eens zien hoe Ajax het doet als ze niet toevallig in de hoofdstad van het land van hun competitie liggen en niet de meest populaire club van het land zijn. Dat het trouwens hoogstwaarschijnlijk niet mag van de uefa laten we nog maar even links liggen. Dus ja laat overmars zich maar nog belachelijker maken en dat morgen zeggen in de pers.

5 maart 2021 om 08:57

Volgens mij zijn we dat in Europa en toch aardig succesvol?

5 maart 2021 om 09:09

Je zal altijd de grootste club van Nederland zijn die de grootste talenten toch zich kan nemen en de meeste fans heeft. Daar heeft Europees voetbal geen invloed op. Maar als je plots geen Nederlandse club meer bent dan ligt dat toch anders. De pretentie bij sommige Ajax-supporters dat de eredivisie niks zonder hen is en dat ze zelf wel vlotjes meedoen in Europese topcompetities is nogal stuitend naar mijn idee. Er zegt iemand iets over een onderwerp dat duidelijk nogal gevoelig ligt (het niet bijtekenen van brobbey) en plots is de wereld te klein en krijg je dit soort reacties. Nu ja als je er zelf vrolijk van wordt dan mag dat uiteraard.

5 maart 2021 om 09:15

Goed idee, Ajax in de Bundesliga. Leren ze ook weer wat omgaan met verlies is. En de Eredivisie wordt weer spannend.

5 maart 2021 om 10:42

Wat een kinderlijke vergelijking. Een speler mag gaan en staan waar ie willen. Ajax doet net doet of Hoogma er persoonlijk voor zorgt dat Brobbey vertrekt. Misschien had Ajax hem zelf wat meer perspectief/geld moeten bieden. Zelf haalt Ajax ook talenten op uit andere landen, misschien is het voor die jongens ook wel beter dat ze voor hun 18e in hun eigen omgeving bieden. Ik ben Ajax-fan en hoop dat hij blijft, maar uiteindelijk is het zijn keuze en niet die van Ajax of Hoogma. Misschien tijd voor Overmars om eens volwassen te worden en niet direct met een huilverhaal naar de Telegraaf te stappen. Komt nogal knullig over.

Het is allemaal zo hypocriet als wat. Wellicht dat het uiteindelijk beter is voor het Nederlandse voetbal, maar voornamelijk Ajax wil er beter van worden natuurlijk. Terecht daar niet van maar laten we niet net doen of Ajax zo meegaand is met de rest van de competitie. Nu zit PSV niet in die positie maar dacht je dat als PSV de onbetwiste nummer 1 was en ze wilden Tadic of Blind ofzo kopen dat Ajax daar op zit te wachten? Die zien ze liever naar het buitenland gaan.

Ik begrijp de commotie eerlijk gezegd niet zo. Toen Hoogma zijn uitspraken deed, had Ajax zelf al naar buiten gebracht dat de onderhandelingen met Brobbey waren stil gelegd en dat hij zijn contract niet zou gaan verlengen. Sterker nog de uitspraak was daar een reactie op, hij had er begrip voor dat Brobbey een andere keuze had gemaakt. Je kunt je na een dergelijke uitspraak wel afvragen of Hoogma wel de juiste man op de juiste plaats is, maar dat heeft meer te maken met zijn standpunt dan met zijn uitspraak.

Kunnen we driessen ook niet op een of andere manier weg jagen. Niemand zit toch op zijn mening te wachten

Ik denk dat dit Brobbey zijn keuze niet zal beïnvloeden, maar waarom zegt Hoogma zoiets? Daar heeft hij nu net de verkeerde functie voor.

Hoe lang gaan we door hierover joh. Denk dat Valentijn ook niet heeft gekeken naar het betreffende stukje, want Hoogma heeft nergens advies gegeven, zei dat bijvoorbeeld fc twente een goede plek zou zijn omdat je als jonge speler vaak wilt spelen. Maar, dat er bij Leipzig wel een goede trainer loopt. Dat was het. Niet meer niet minder. Ben nu wel klaar met die huilebakken.

Waarom nog een artikel? Driessen papagaait alleen maar Overmars na. Daar hoeft toch geen nieuw artikel voor geplaatst te worden. Dat vz iets van Driessen plaatst als ie weer iets verzonnen heeft begrijp ik nog. Maar in dit artikel staat daadwerkelijk niets nieuws.

Als er iemand spelers Nederland uit jaagt is het Driessen zelf wel met zijn ellendige stukjes.

Verder een storm in een glas water dit alles.

Niemand neemt die Driessen toch meer serieus, als werknemer van het huiskrantje van ajax (ja hun officiële mediapartner) neemt hij iedereen op de korrel die iets negatiefs durft te zeggen over ajax en ondertussen probeert hij ook nog eens onrust te stoken bij de concurrentie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7266
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2814
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

7 fans
Coach, 33 jaar
SeizoenClub
2019- RB Leipzig
2016-2019 TSG Hoffenheim
2013-2016 Hoffenheim U19
Laatste voetbalnieuws

Hansi Flick wil Bayern München na dit seizoen verlaten

Hansi Flick wil na dit seizoen bij Bayern München vertrekken, zo heeft hij zaterdag na de 2-3 zege op VfL Wolfsburg live op televisie laten weten. De trainer heeft de spelersgroep...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 17 april
Er ligt een mooie transfer in het verschiet voor Elayis Tavsan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren