Ajax ziet met ‘kanonnen’ aanknopingspunten voor lagere straf voor Onana

Maandag, 22 februari 2021 om 06:54 • Laatste update: 07:01

Ajax gaat officieel beroep aantekenen bij het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS) tegen de schorsing van André Onana, zo bevestigt woordvoerder Miel Brinkhuis tegenover De Telegraaf. De krant schrijft dat de Amsterdammers met de gerenommeerde advocaten Dolf Segaar en Javier Ferrero ‘zwaar geschut’ inzet om de dopingschorsing van twaalf maanden naar beneden te krijgen. Er moet worden aangetoond dat Onana met de ‘lichtste mate van onzorgvuldigheid’ het verboden middel furosemide tot zich heeft genomen.

Segaar maakt vanaf 2006 deel uit van de de Nederlandse dopingautoriteit, waarvan hij tussen 2008 en 2015 voorzitter was. Hij wordt bijgestaan door Ferrero, een ‘gelauwerde’ Spaanse advocaat die meerdere keren werd ingeschakeld door de World Anti Doping Agency (WADA). Deze ‘kanonnen’, zoals De Telegraaf het noemt, gaan samen met huisjurist Ivo Trijbits proberen om de schorsing van Onana te verlagen bij het CAS.

Het artikel gaat verder onder de video
Pasveer gelooft niet in dopingverhaal: 'Hopelijk kan Onana snel weer spelen'
Meer videos

Ajax ziet aanknopingspunten voor een lagere straf in de motivatie voor de schorsing van Onana van de UEFA. “Welke? Daar willen we niet op vooruitlopen”, reageert Brinkhuis. In eerste instantie adviseerde de zogenaamde disciplinary inspector van de UEFA om Onana voor 24 maanden te schorsen. De UEFA Appeals Body ging daar niet in mee en kwam tot een schorsing voor twaalf maanden.

De stukken van de UEFA wijzen volgens De Telegraaf uit dat Onana een medicijn van zijn vrouw per ongeluk heeft aangezien voor een pijnstiller. “Er is geen verschil van mening over de feiten, maar wel over de strafmaat”, aldus Brinkhuis. Voor abusievelijk dopinggebruik worden drie categorieën gehanteerd: ’lichte mate van onzorgvuldigheid’ (0 tot 8 maanden schorsing), een ’gemiddelde mate van onzorgvuldigheid’ (8 tot 16 maanden schorsing) en een ’belangrijke mate van onzorgvuldigheid’ (16 tot 24 maanden schorsing).

Segaar, Ferrero en Trijbits moeten het CAS ervan zien te overtuigen dat er sprake is van de ‘lichtste mate van onzorgvuldigheid’. De advocaten achten de kans klein dat de schorsing van Onana na het beroep nog hoger zal uitpakken. Er zal nu in eerste instantie een Statement of Appeal moeten worden ingediend, gevolgd door een Appeal Brief. De UEFA is daarna in de gelegenheid om schriftelijk te antwoorden, waarna een mondelinge behandeling met pleidooien volgt.

Mogelijk houdt Ajax zich ook vast aan de schorsing die Mohamed Camara en Sekou Koita van Red Bull Salzburg afgelopen week kregen. Het duo kreeg tijdens interlandverplichtingen bij Mali een verkeerd pilletje tegen hoogteziekte van de teamdokter, waardoor ze even later een positieve dopingtest aflegden. Camara en Koita kregen een schorsing van drie maanden, terwijl de teamdokter per direct werd geschorst door de Malinese voetbalbond. Overigens lijkt het verschil tussen deze zaak en die van Onana te zitten in het feit dat Camara en Koita het verboden middel kregen van een teamdokter, terwijl de doelman van Ajax het daadwerkelijk zelf tot zich nam.Gerelateerd

Meer sportnieuws

64 reacties (laatste reactie door dr.mario)

Nooit geschoten is altijd mis. Hopelijk lukt het om de schorsing van Onana iets te verkorten. Hoe eerder we hem terugzien, hoe beter. Stekelenburg maakt qua meevoetballen een super indruk, maar lijkt qua keepen (nog?) niet helemaal top. In de Eredivisie redden we het daar denk prima mee, maar in Europees verband kan wel of geen Onana een groot verschil betekenen. Hopelijk is hij dus zo snel mogelijk terug onder de lat.

22 februari 2021 om 07:12

Valt mee toch? Mijns inziens kon Stekelenburg aan alle doelpunten vrij weinig doen. 2 slecht verdedigd en die 4-2 gisteren wordt van zo dichtbij ingeschoten dat zo goed als elke keeper daar kansloos is.

22 februari 2021 om 07:18

Het waren geen fouten, maar een echte topkeeper slaagt erin om 1 van die schoten toch tegen te houden. Onana heeft normaal gesproken af en toe zo'n redding waarvan je denkt "hoe dan?". En die reddingen zijn net het verschil tussen een goede keeper en een topkeeper. Het verschil tussen een keeper die je geen punten kost, maar punten voor je pakt.

22 februari 2021 om 07:50

Zolang Schuurs niet meer wordt opgesteld wordt Stekelenburg ontzien en zijn die reddingen veelal niet nodig. Schuurs slaapt gisteren twee keer en tegen Lille wordt er door Tagliafico geblunderd. Ik maak mij weinig zorgen als Schuurs er niet meer inkomt.

22 februari 2021 om 07:58

@Dr.Mario: laten we hopen dat Onana snel weer terug is want Stekelenburg kan echt niet meer. Bijna alles wat erin gaat gaat door zijn benen binnen 3 van de laatste 4 goals. Maakt geen enorme fouten maar houd ook niets tegen. Jij kan het allemaal op Schuurs gooien (die niet vrijuit gaat bij de 2de goal) maar Stekelenburg moet snel weer naar de bank als het even kan.

22 februari 2021 om 08:10

Wij zijn Ajax. Geen Real Madrid. Onana is van buitencategorie. Nogal wiedes dat die speelt als hij speelgerechtigd is. Stekelenburg kon aan alle tegengoals weinig doen als je het mij vraagt. Schuurs ging overigens bij allebei de tegengoals niet vrij uit. Schakel bij de 4-1 even 10 seconden terug en kijk even naar Schuurs en Gravenberch en dan tot het doelpunt. Dat is lachwekkend op alle vlakken.

22 februari 2021 om 08:16

Nou die ballen door zijn benen kan hij wel degelijk wat aan doen maar dat gaat hij niet meer leren.

22 februari 2021 om 08:40

Mwa, weet ik niet. Wij zijn als Ajacieden nou eenmaal verwend met Onana die die ballen wel stopt. Een gemiddelde keeper die bij Ajax prima voldoet stopt die ballen niet. Dat zijn ballen die bij 9 van de 10 doelmannen gewoon een tegeldoelpunt is, Onana is nou eenmaal 1 van die 10 keepers die zo'n bal wel eens tegenhoudt.

22 februari 2021 om 09:35

@drmario: Die 1e goal is echt niet de schuld van Schuurs man. Die was mee in de aanval. Zowel Martinez als Alvarez hadden de counter er al lang uit kunnen halen, maar faalden hopeloos. Die 2e goal was wel de schuld van Schuurs, maar speelde verder een topwedstrijd. 2e helft na de 4-0 speelde iedereen op 50 procent. Ik hoor je niet als Timber een eigen goal maakt of een fout maakt (doet hij ook minimaal 1x in een wedstrijd).

22 februari 2021 om 10:03

Kijk gewoon even 10 seconden terug bij de 4-1 en kijk wat er gebeurd tussen Gravenberch en Schuurs. Dat was mijns inziens wel degelijk een fout van Schuurs. Die laat hem los en laat hem lopen daar. Zijn man. Tsja, die eigen goal is gewoon ongelukkig en om eerlijk te zijn vind ik Timber vooralsnog vrij foutloos.

22 februari 2021 om 10:11

Stekelenburg staat gewoon prima te keepen. Volgens mij 3 tegengoals en 3 keer was het ook een enorm kans door fouten van Ajax zelf.

22 februari 2021 om 10:26

@4ever4ajax.....Kijk ff goed terug. Bij beide tegendoelpunten is schuurs betrokken. Blijft toch apart dat elke keer met schuurs daar de doelpunten tegen zo gemakkelijk vallen.

22 februari 2021 om 10:27

@DR Mario: Ik vind Timber ook prima spelen en begrijp ook dat hij de voorkeur geniet (ondanks zijn geringe lengte wat ik wel een issue vind). Maar foutloos is hij alles behalve (niet alleen zijn eigen goal, maar heeft al 3 van die momenten van eigen goals bijna gehad maar met een sisser afliep). En als je denkt dat een verdediger elke wedstrijd foutloos kan zijn, dan spelen die verdedigers niet meer bij ons, maar bij de wereldmachten (en ook die maken fouten). Moment tussen Gravenberch en Schuurs kan zo vaak in een wedstrijd gebeuren (gebeurt ook), er waren daarna nog legio momenten om het goed te maken, waar de anderen hopeloos faalden.

22 februari 2021 om 10:42

Geen enkele verdediger is elke wedstrijd foutloos. Zelfs die bij de absolute grootmachten spelen niet. Maar dat verwacht ik dan ook niet. Wel verwacht ik een bepaald basisniveau en consistentie. Schuurs is wel consistent maar vooral consistent in het maken van fouten. Ik heb hem lang verdedigd, maar dit kan echt niet meer. Natuurlijk zijn er bij de 4-1 nog legio momenten om de fouten te corrigeren, maar dat vergoedt voor mij de initiële fout van Schuurs niet. Die laat hem lopen en maakt het zodoende de overige leden van de defensie onnodig moeilijk. Helemaal als je ziet met welk tempo hij terugkeert.

22 februari 2021 om 11:16

Hield hij die 9 ballen nu op een eerlijke manier tegen of niet? Of steekt hij erboven uit door meer kracht uit doping. Zeg het maar.

22 februari 2021 om 11:58

Onana stopt al jaren belachelijke ballen. Hij heeft die pil in Oktober geslikt. Wat was het voor Oktober? Geluk? Onkunde van de aanvaller?

22 februari 2021 om 21:43

Andere pillen?

22 februari 2021 om 08:41

Steek heeft echt nog geen reet te doen gehad in de wedstrijden tot dusver. Kun je nog weinig van zeggen.

22 februari 2021 om 08:45

Nou ja, in dit geval kan het ook erger uitpakken voor Ajax/onana. Een langere schorsing hoort ook tot de mogelijkheden. Ik vind het persoonlijk een erg slap verhaal van Onana, dus je moet toch wel oppassen denk ik dat je echt niet in die "belangrijke mate van onzorgvuldigheid" categorie terecht komt.

22 februari 2021 om 09:20

De straf kan ook erger worden als je in beroep gaat.

Even serieus, verkeerde pilletje door de team arts is wat mij betreft tien keer erger en verdachter dan dat je het vanuit huis doet.

22 februari 2021 om 07:35

In dat geval is de team arts verantwoordelijk en nu Onana. Ik hoop dat de straf lager wordt, maar een verkeerde pil op advies van de teamarts vind ik (vanuit de speler gezien) een stuk minder erg

22 februari 2021 om 07:39

Zit wat in, hopen dat het minder wordt

22 februari 2021 om 10:28

@afca0cbs: Helemaal eens, maar dan wel van de teamarts en niet van de speler. Eigenlijk vind ik het vreemd dat die spelers worden bestraft, want die vertrouwen zo'n arts natuurlijk.

22 februari 2021 om 13:06

Mwa dat ligt eraan. Hij is topsporter en naar mijn mening een voorbeeld prof, maar je moet altijd oppassen met zulke dingen. Als sporter zou je altijd navraag moeten doen of je iets mag nemen of je haalt het uit een verpakking die gesloten is. Heel eerlijk als ik eens hoofdpijn heb ga ik niet iets grijpen wat ergens thuis ligt te slingeren, een topsporter hoort zoiets helemaal niet te doen.

Verkeerd pilletje door teamarts is 3 maanden . ,verkeerd pilletje door jezelf is dus langer. Conclusie : André Onana speelt dit seizoen helaas niet meer. Die rechtzaak is puur voor de show om het publiek te laten zien dat Ajax niet passief blijft. Meer niet. maar volgend seizoen is ie er gewoon weer bij.

22 februari 2021 om 07:53

Ik denk niet dat er ook maar 1 Ajacied er op zal rekenen dat hij dit seizoen nog in actie komt. Echter, bij een schorsing van 6 of zelfs 3 maanden zal hij er volgend seizoen vanaf speelronde 1 in principe weer in staan en niet zoals nu ook meer dan de helft van volgend seizoen missen. Wat mij betreft toch vrij cruciaal en verzachtend mocht het lukken

22 februari 2021 om 08:03

Obama is sowieso al een tijdje uitgespeeld, net als zijn opvolger Trump. Het is nu de beurt aan Biden. OT, buitje die vervelende autocorrectie om: Natuurlijk is het show, maar anderzijd wil je als club in ieder geval alles gedaan hebben om het beste er uit te halen.

22 februari 2021 om 08:13

Die rechtszaak gaat over de transfersom in de zomer. Blijkbaar wil Onani niet verlengen.

22 februari 2021 om 09:45

weet niet of dat een terechte conclusie is. Neem aan dat ze ook het verhaal van Michael Bresciani, wielrenner, meenemen naar het Kas. Deze wielrenner werd voor furosemide gebruik gestraft met een schorsing van twee maanden. Daarmee betwijfel ik of het puur voor de show is.

Ik vraag mij af waarom het hoger beroep dan nog niet ingediend is. Je weet al een tijdje dat dit er aan zat te komen toch?? Hoe eerder Onana kan meetrainen des te fitter hij is.

22 februari 2021 om 09:20

Edwin van der Sar zei dat Ajax moet wachtten op het complete rapport van de Uefa voordat ze hoger beroep mogen indienen. Dit rapport zouden ze pas later ontvangen. Waarschijnlijk gaat er daarna nog wat tijd over heen zodat ze er zeker van zijn dat de schorsing in ieder geval niet hoger kan uitvallen, aangezien deze al terug is gebracht van 2 jaar naar 1 jaar.

Hoop voor Ajax en Onana dat ze de schorsing iig met 6 maand kunnen terugbrengen. Dan kan hij, mocht hij niet willen bijtekenen, in de zomer makkelijker vertrekken voor een mooie transfersom. Denk niet dat clubs veel op tafel willen leggen voor een geschorste keeper die ze na zijn schorsing transfervrij kunnen halen.

22 februari 2021 om 09:37

Dutch19gunner. Bedankt. Dat was mij niet bekend maar dan begrijp ik wel waarom het wat langer gaat duren.

Met deze informatie lijkt er wel een goede kans in te zitten dat er straf vermindering komt. Zelfs als het ze niet lukt om aan te tonen dat er sprake is van "lichtste mate van onzorgvuldigheid" is er al een straf vermindering mogelijk. Ik benieuwd met voor criteria de UEFA dit soort zaken in de categorieën indeelt, maar ik denk dat Ajax hier sowieso een strafvermindering gaat krijgen.

22 februari 2021 om 10:12

Voor Ajax en Onana te hopen. Ten overstaan van alle andere sporters, die tig keer per jaar worden gecontroleerd i.p.v. max. 10 keer in je hele voetbalcarrière, niet. Die lui hoeven maar 1x vervuild vlees te eten, waarbij ze maar 1 nanogram clenbuterol vinden en ze worden voor 2 tot 4 jaar geschorst. Zelfs sex kan ervoor zorgen dat je verboden middelen via de ander in je lichaam terecht komt. Als je partner dan medisch recept kan aantonen, ben je mooi de sjaak als vrouwelijke topsporter.

Ik zeg niet dat Onana iets bewust (via de medische staf van Ajax) heeft genomen. Maar het stinkt aan alle kanten. Daarbij voert Uefa / Fifa hun eigen dopingscontroles uit ipv neutrale onafhankelijke labs. Voetbal wordt beschermt, dat is 1 ding wat zeker is.

Die Spaanse dopingarts Fuentes was bereid om tig namen van (spaanse) voetballers met rugnummers te bekennen. Spaans OM was daarin niet geïnteresseerd. Alleen de namen van Wielrenners en Atleten :-). Het is algemeen bekend dat de spelers van Juve in '95/'96 doping gebruikte. Maar men heeft er bewust nooit onderzoek naar gedaan / in de doofpot gestopt. Had Spaanse OM wel hun werk gedaan, dan had NL misschien wel een WK titel achter hun naam staan!

22 februari 2021 om 10:19

Of het bleek dat Robben, Huntelaar en Sneijder in hun Real periode ook doping hadden gepakt 😉.

22 februari 2021 om 10:49

Fuentes, Spaanse topvoetballers (Iniesta? Xavi?, toptennissers (Nadal? Ferrer?) en wielrenners. Man wat zou er daar een beerput los gegaan zijn. Helaas kwam het niet zo ver en nog steeds onbegrijpelijk. Topsport kan bijna niet zonder doping, ook in het topvoetbal waar de belangen steeds groter lijken te worden. Maar goed in Nederland geloven we deze keeper want het middel zou niets uithalen en is per ongeluk genomen en ach je verwacht het niet bij hem omdat het zo'n aardige gozer is. Wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten en niet naar mazen in de wet zoeken om strafvermindering te krijgen. Deze stoffen en medicijnen staan niet zomaar op de lijst. Veel zwaarder straffen.

Misschien lees ik het niet goed of misschien begrijp ik het niet. Maar Segaar, die werkt voor de Nederlandse dopingautoriteit, want maakt sinds 2006 onderdeel ervan uit, gaat tegen een straf voor doping in beroep?

22 februari 2021 om 10:51

Er is geen doping gebruikt, er is een plaspil gebruikt. Het gebruik van doping is ook na aanvullend onderzoek niet vastgesteld.

22 februari 2021 om 11:08

Is id eplaspil er niet voor bedoeld om de doping uit je bloed te halen, waardoor er geen gebruik van doping vast kan worden gesteld?

22 februari 2021 om 11:18

Vroeger wel maar tegenwoordig kan men zelfs de laagste concentraties vinden., Zodra men sporen van een plaspil vind, gaat men de stalen opnieuw onderzoeken op doping. Dat legde Ram van de dopingsautoriteit uit. Daarom is er al sprake van dat plaspillen wellicht van de lijst gaan omdat je er niets meer mee kan maskeren.

22 februari 2021 om 11:40

Er is wel doping gebruikt. Het middel staat op de lijst.

Ik ben heel benieuwd, de twee heren kregen de ‘lichtste mate van onzorgvuldigheid’ omdat ze het pilletje van de teamdokter hebben gekregen. Ik denk niet dat Onana diezelfde classificatie krijgt omdat hij zelf in zijn medicijnkastje aan het grabbelen is geweest. Daarnaast heeft hij al strafvermindering gekregen, omdat er in eerste instantie door de disciplinary inspector van de Uefa aangeraden werd om hem 24 maanden te schorsen en hij uiteindelijk 'maar' 12 maanden schorsing kreeg.

Overigens is Onana, een duurbetaalde prof die bij een club speelt met een uitgebreide medische staf, natuurlijk wel heel erg onzorgvuldig geweest door zelf in zijn medicijnkastje te gaan rommelen terwijl hij advies had kunnen (moeten?) vragen aan de medische staf van Ajax. Ik weet niet of hij daarom ook de classificatie ’gemiddelde mate van onzorgvuldigheid’ heeft gekregen.

Als de UEFA hier vermindering van straf geeft gaan de clubs in de toekomst dit verhaal aanhalen om bij hetzelfde geval dit ook te krijgen. Verwacht niet dat de UEFA hier veel aan gaat doen.

22 februari 2021 om 10:53

Het gaat hier om het Cas. Er zitten verschillen is de strafmaat bij dezelfde overtreding. Daar gaat het beroep over. En dat is al vaker gebeurt, vandaar Ajax het ook probeert.

Segaar moet toch wel een zeer gehaat man zijn in Nederland, daar hij ons (Twente) heeft bij gestaan en we mede dankzij hem nog in leven zijn. Heeft ons dus erg goed geholpen!

22 februari 2021 om 10:54

De meeste voetbal supporters zijn wel over hun Twente boosheid heen inmiddels. Het is iedereen wel duidelijk geworden dat Twente heel lang nodig heeft om weer de oude te worden. Jaartje KKD heeft er natuurlijk aan aan bijgedragen.

22 februari 2021 om 11:23

Ah joh dat heel NL twente niet moet, dat was voor de hele affaire ook al zo, het heeft het alleen maar gevoed. Wij hebben de boel besodemietert en lesje hopelijk wel geleerd, maar we zijn niet de enige met boter op het hoofd. Topvoetbal is onlosmakelijk met besodemieteren verbonden. Dopinggebruik is net zo oneerlijk als geld uitgeven wat je niet hebt. In Nederland zijn genoeg voorbeelden aan te halen, ook Ajax is er daar 1 van. Dat zie je nu ook met dit geval en met de zwart geld affaire van een paar jaar terug ook. Minder grootschalig, maar ook oneerlijk.

Hoe moet ik het dan zien als de vergelijking met die 2 spelers gemaakt wordt? Onana over 3 maanden weer laten spelen en zijn vrouw direct laten schorsen / scheiden? Haha! Wat een onzin. Pilletje verkeerd of niet. Bewust of niet. Het stofje is aangetroffen, dus laat het tribunaal en de geleerden hier maar over oordelen.

“De advocaten achten de kans klein dat de schorsing van Onana na het beroep nog hoger zal uitpakken” Ik dacht dat die kans nihil zou zijn bij een hoger beroep

Je hoopt toch op langere straf bij hoger beroep. Topsport hoort schoon te zijn en na het plausibele verhaal van Onana hoop je alleen maar op meer. Het is nog een ongeloofwaardiger verhaal dan dat van Contador met dat stuk vlees. Topsport is doordrenkt van dit soort figuren die gebruiken, je wordt gepakt en dan zielig lopen doen. Die van Telstar kreeg 2 jaar, waarom Onana niet. Ajax wist het al langer en bleef hem nog opstellen ook.

22 februari 2021 om 10:57

Een plaspil is geen doping, het maakt de sport niet oneerlijk. Vroeger werd het als maskeringsmiddel gezien maar tegenwoordig kan men zelfs de laagste concentraties nog aantonen. Bij Onana is dat aanvullend onderzoek uitgevoerd op zijn urine stalen en men trof niets anders aan. Er is al sprake van dat plaspillen van de dopinglijst gaan.

22 februari 2021 om 11:05

Het staat op de lijst. Als het niets zou zijn, zou hij ook niet geschorst zijn. Het staat wel degelijk bekend als maskeringsmiddel. Waarom neem je een plaspil? Dat doe je niet per ongeluk. Zeker als topsporter niet. Ik begrijp dat je het als Ajax supporters anders wilt zien. Hij gebruikt verboden middelen, bewust of onbewust. Zeker naïef om het plausibele verhaal zomaar als zoete koek te slikken.

22 februari 2021 om 11:21

Er is al uitgelegd door Ram van de dopingsautoriteit dat je het niet als maskeringsmiddel meer kan gebruiken omdat de nieuwste onderzoektechnieken zelfs de kleinste concentraties doping aantreffen. Zodra iemand op het gebruik van een plaspil betrapt wordt, doet men aanvullend onderzoek op de urinestalen om eventuele sporen van doping op te sporen. Bij Onana is verder niets aangetroffen, daarom gaat de Uefa uit van een vergissing. Je hoeft niets als zoete koek te slikken, het gaat hier om de strafmaat. Die heb je bij plaspillen in drie categorien, licht, middel en zwaar. Onana is in de middelste categorie bestraft. Ajax wil graag een straf in de lichtste categorie. Het argument dat topsport schoon hoort te zijn en men dus per definitie in de zwaarste categorie bestraft moet worden, is kul. De categorien bestaan er met een reden, niet elk geval is hetzelfde en wordt dus individueel beoordeeld.

22 februari 2021 om 11:28

Je kunt reageren wat je wil. Het middel staat niet zomaar op de lijst en tja aanvullend onderzoek op urine waar mogelijke doping al niet meer in aanwezig is. Bewust of onbewust gebruik...schorsen en met gelijke hoeveelheid als vergelijkbare gevallen. Dat Ajax dat wil is natuurlijk logisch, die hebben nog een keeper te verhandelen. Vergelijkbaar verhaal met die speler van Telstar, ook gewoon 2 jaar geven. En anders gooi zo'n lijst in de prullenbak en laat iedereen nemen wat hij of zij wil.

22 februari 2021 om 11:45

Nogmaals, op het gebruik van plaspillen staan drie straf categgorien. Daar is een reden voor. Men kiest hier bewust om te straffen in de middelste categorie. Elke straf is maatwerk. Wat jij wilt is de regels wijzigen, je wilt dat er maar een categorie overblijft namelijk de zwaarste. Dat mag je vinden, maar zo zijn de huidige regels niet.

Ik vind het een groot risico hoor.Het kan ook de andere kant opvallen dat de straf 24 maand word, dat zou voor zijn carriere echt negatieve gevolgen hebben. 12 maand is rot (de 1e maand zit er zowaar al op) maar te overzien , er zijn ook wel eens spelers 12 maand gebleseerd op deze leeftijd , dat is allemaal te overzien.Maar 24 maand? Dat zou echt killing zijn, ik zie geen verlaging gebeuren helaasMijn gevoel (geen calimero gedrag) zegt vaak dat Ajax er niet bijzonder goed op staat bij de UEFA , dus het kan zo maar mis gaan dit hoger beroep.Als je geschoren word moet je stil zitten zegt men.

Duidelijk, hopelijk kan de strafmaat omlaag worden bijgesteld naar de lichtste vorm. Dat Onana schuldig is bevonden lijkt me nogal wiedes, anders zou hij geen schorsing hebben ontvangen. Daar gaan bepaalde leden hier blijkbaar aan voorbij. En ook heeft de UEFA geconcludeerd dat van opzet geen sprake is. Niet een of andere Ajaxsupporter of journalist van de Telegraaf. Waar ik wel benieuwd naar ben is naar de motivatie van de UEFA, om Onana niet in die lichtste categorie te plaatsen. Jurisprudentie zou Onana een handje moeten helpen. Fingers crossed!

Het voorbeeld bij Salzburg is toch wel een andere zaak. Daar hebben de spelers veel minder schuld omdat ze het notabene van een team dokter ontvangen hebben. Die arts zal ook wel voor langer als 12 maanden geschorst zijn, waarschijnlijk is dat op staande voet aangezien er geen transferwaarde aan hangt. Over het mom van je kunt het proberen, we gaan het wel zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5755
2.PSV5129
3.AZ4921
4.Vitesse4514
5.Feyenoord4320
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2311
L. TraoréAanvaller117
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
K. ScherpenKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

75 fans
Keeper, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 20 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
2016/2017 Ajax 32 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

Discussie bij Veronica Inside: ‘Waarom wil Ajax hem verkopen?’

Erik ten Hag liet eerder deze week weten dat Ajax en André Onana praten over contractverlenging. Valentijn Driessen zei vrijdagavond in Veronica Inside dat de Amsterdammers willen afwachten wat het beroep...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 3 maart
Rangers maakt zich zorgen over de situatie van Jürgen Klopp bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren