Dost en Lang schitteren opnieuw voor Club Brugge in Belgische topper

Zondag, 31 januari 2021 om 15:23 • Laatste update: 16:11

Club Brugge heeft zondag een eenvoudige zege geboekt op Standard Luik in de Jupiler Pro League. In eigen huis incasseerde de ploeg van Philippe Clement al vroeg een tegengoal, maar de achterstand werd overtuigend omgebogen in een overwinning: 3-1. Voor zowel Bas Dost, die de 2-1 op het scorebord zette, als voor Noa Lang, die goed was voor een assist en zelf de 3-1 maakte, was er een sleutelrol weggelegd. Stefano Denswil begon op de bank en kwam twintig minuten voor het eindsignaal nog binnen de lijnen, terwijl Ruud Vormer juist kort voor het einde naar de kant gehaald werd.

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam van de voet van Lang, die zijn volley in de tweede minuut geblokt zag worden door Gojko Cimirot. Nog geen minuut later was het voor de bezoekers wel raak, toen Merveille Bokadi na een doorkopbal van João Klauss verrassend de 0-1 op het scorebord zette. De videoscheidsrechter wierp nog wel een scherpe blik op de beelden wegens vermeend buitenspel van de aangever, maar de treffer bleef staan. Hoewel Standard in het eerste kwart van de wedstrijd nog een aantal keer gevaarlijk werd, nam Club Brugge het heft vanaf de twintigste minuut in handen.

Lang ontving de bal na een snelle uittrap van de doelman en bereikte na een fraaie actie Hans Vanaken, die vervolgens overtuigend de gelijkmaker binnenschoot: 1-1. Vanaf dat moment liet Club de tegenstander voortdurend naar adem happen, en de volgende Brugse treffer leek slechts een kwestie van tijd. Het duurde uiteindelijk tot vier minuten voor het rustsignaal alvorens Blauw-Zwart op voorsprong kwam. Doelman Arnaud Bodart kon een inzet van Mats Rits niet goed verwerken, waarna Dost op de juiste plek stond om de rebound binnen te tikken: 2-1.

Vlak na rust slaagde de thuisploeg erin de marge te vergroten. Het was Clinton Mata die zijn directe tegenstander uitspeelde en Lang bediende, waarna het voor de Nederlander een koud kunstje was om af te ronden: 3-1. Ruim tien minuten na de thee leek Club de genadeklap uit te delen, toen David Okereke na een steekbal van Mata dacht te scoren; de Nigeriaanse spits zag zijn treffer echter afgekeurd worden wegens buitenspel. Een kwartier voor tijd leek Dost een handsbal te maken in het eigen zestienmetergebied, waarop scheidsrechter Nicolas Laforge naar de stip wees. Op advies van de VAR en na het bekijken van de beelden draaide de arbiter zijn besluit echter terug: geen strafschop.

Na VAR-moment viel het tempo in de wedstrijd weg en hoewel de Standard nog een doorbraak probeerde te forceren, kwam er geen verandering meer aan de stand op het scorebord. Dankzij de zege behoudt koploper Club Brugge een reuzenvoorsprong van veertien punten op achtervolger Antwerp; Standard Luik blijft met 38 punten steken op de vierde plek van de ranglijst.Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door millonario)

Je begint zo langzamerhand te denken dat we een fout gemaakt hebben door Lang weg te doen.

31 januari 2021 om 15:28

Die fout was toch al bekend toen hij vertrok? Lang was zich net sterk aan het ontwikkelde en moest vertrekken omdat Ten Hag liever Labyad en Promes op 10 liet spelen.. Dat heeft Ten Hag echt fout gezien.

31 januari 2021 om 15:34

Cynisch bedoeld maar misschien lag het er niet dik genoeg op

31 januari 2021 om 15:35

Omdat Ten hag liever Promes en Labyad liet spelen. De haat zit diep he? De reden was heel anders maar blijkbaar wil je dat niet in zien. Lang heeft zelf ook aangegeven dat zijn gedrag ook niet ok was in die tijd.

31 januari 2021 om 15:46

@soccerfan_1 al die coaches denken dat ze professor Barabas zijn en het voetbal hebben uitgevonden. als je dan echt zo goed bent hoe kan het dan zijn dat moeilijke jongens meteen de laan uit worden gestuurd en dat je niet een manier hebt om die jongens voor je te winnen? een Hiddink bv die vaak werd weg gezet als een simpele coach die wist die moeilijke jongens wel aan boord te krijgen en voor hem door het vuur te laten gaan

31 januari 2021 om 18:07

Ach. Je kunt ze niet allemaal houden. Ik vind het prima zo.

31 januari 2021 om 15:28

inderdaad! ik kan me vergissen maar volgens mij is er geen Ajax aanvaller die dit seizoen het rendement van Lang haalt

31 januari 2021 om 15:46

Zegt wel iets over de Nederlandse opponenten dan. 😁

31 januari 2021 om 15:52

ik denk niet dat het daaraan ligt want de Eredivisie is ook niet van een best niveau. kijk naar een Malki en Vleminx die in de Belgische competitie geen poot aan de grond kregen en hier de ene na de andere goal maakte

31 januari 2021 om 16:12

Het is ook doodzonde dat hij verkocht is. Daar mogen we Ten Hag voor bedanken met zijn rare hersenspinsels. Overmars had daar gewoon een stokje voor moeten steken.

Allen betrokken bij 15 goals, maar Lang had iets minder wedstrijden nodig.
Lang: 17 wedstrijden, 9 goals, 6 assists
Tadic: 20 wedstrijden, 10 goals, 5 assists
Antony: 19 wedstrijden, 7 goals, 8 assists

31 januari 2021 om 18:09

Anthony zal toch in de buurt komen, lijkt me.

31 januari 2021 om 15:29

@ajaxf1 zeker als je Labyad en Promes ziet aanmodderen. Beiden verdienen hoog veel meer salaris. Jammer.

31 januari 2021 om 15:30

Kon iedereen je al vertellen toen hij wegging, maar Erik he.

31 januari 2021 om 15:40

Nou, nou iedereen? Echt genoeg Ajacieden gezien hier die het prima vonden zo.

31 januari 2021 om 15:59

De Ajacieden die amper naar Ajax kijken, en eerder luisteren naar "Noamed" z'n interviews ofzo.

31 januari 2021 om 16:12

@ruiz_fct, misschien is het dan wel aardig om gewoon eens de reacties erbij te pakken van destijds. Linkjes posten werkt helaas niet, maar je kan gemakkelijk in het VZ archief bladeren. De transfer werd op 5 oktober 2020 officieel. Daar zie je gemengde reacties, maar de tendens lijkt toch dat de meeste Ajacieden het wel jammer vonden dat hij weg ging vanwege zijn talent.

31 januari 2021 om 18:10

Ik zie al 30 jaar alles. Ik had geen problemen met zijn vertrek.

31 januari 2021 om 15:30

Ik zie ook veel mensen zeggen dat Lang nog wel terug gehaald word, nou die is straks dus gewoon dik onbetaalbaar hè als die zo doorgaat. Mega fout geweest, en heel zuur.

31 januari 2021 om 15:35

Hij heeft zich geweldig geïntrigeerd bij ons. Wij zijn al Lang blij dat we we hem voor een relatief prikkie hebben kunnen halen.
we zijn enorm blij met de inbreng van de Nederlanders. (zoals iemand op vz de afdankertjes noemde), zijn ze in grote lijnen een absolute meerwaarde voor ons.

31 januari 2021 om 15:38

Lang is ook een afdankertje, maar laat duidelijk zien dat dat onterecht was. Pareltje voor jullie.

31 januari 2021 om 15:59

Ajax heeft hem toch verhuurd met een koopoptie? Kunnen ze hem niet een nieuwe contract aanbieden zodat hij weigert om definitief naar Club te gaan?

31 januari 2021 om 16:01

Verplichte koopoptie dacht ik dus we zijn hem volgens mij gewoon kwijt.

31 januari 2021 om 16:03

Meestal wordt er dan al meteen een contract geregeld tussen de kopende club en de speler.

31 januari 2021 om 16:01

Ik heb de wedstrijd gezien en wat speelt die Noa Lang toch gemakkelijk. En dat weer in een topwedstrijd. Veruit de beste speler van Ajax in de voorbereiding, veel beter dan Tadic, Labyad (?), Promes, het zogenaamd grote talent Ekkelenkamp (?), Neres (niet helemaal eerlijk want die kwam terug van een blessure maar daar lijkt hij nog steeds last van te hebben), zelfs beter dan Anthonie die het overigens ook heel goed deed in de voorbereiding. Als beloning voor zijn bijzondere goede spel kreeg Lang nul speelminuten van Ten Hag en stond hij in de pikorde zelfs achter Ekkelenkamp. Maar ook zogenaamde topanalisten op televisie (perez en Hooidonk) wisten ons in hele heftige taal te vertellen dat die Lang er niks van kan en dat geldt ook voor 90 procent van de leden op dit forum. Terwijl elke neutrale voetballiefhebber een jongen zag met veel bijzonder talent. Terwijl diezelfde top-analisten ons wijs probeerden te maken dat sommige middelmatige spelers zogenaamd wel echt hele grote talenten waren of hele goeie spelers (ekkelenkamp, Beek en Labyad). Hetzelfde is Dest overkomen. En mooi om te zien wat die jongens ons nu laten zien. Het is ze gegund. Ik kijk al uit naar de volgende wedstrijd van Oranje waarin Noa Lang ongetwijfeld zijn debuut zal gaan maken. Wat een prachtig verhaal is dat. En hopelijk is dat het begin van een hele mooie carriere voor deze bijzondere jongen en voetballer.

31 januari 2021 om 16:15

Helemaal mee eens ! Prachtig verwoord , techniek , snelheid, gif, creativiteit en rendement. Eigenlijk in alles een typisch Ajax voetballer, jammer dat Ten Hag dat niet wou zien.

31 januari 2021 om 16:34

Het kan verkeren. Vorig jaar schoot hij er geen bal in en dit seizoen wordt bijna alles waar hij bij betrokken is een goal. Los van het feit dat Lang wel gewoon een goede speler is, hadden maar zeer weinig mensen dit natuurlijk verwacht. Anderzijds moeten we ook niet gaan overdrijven, want uiteindelijk speelt die jongen nog steeds in een vergelijkbare competitie als de Eredivisie. In de Champions League ging het 'm toch een heel stuk lastiger af.

31 januari 2021 om 16:49

Wie hadden het niet verwacht? Waarschijnlijk was er bij die grote anti-Noa Lang groep meer sprake van hoop dat hij het niet goed zou doen dan de verwachting dat hij niet zou slagen. Voor een beetje voetbalkenner komt dit spel van Noa Lang natuurlijk helemaal niet onverwacht. Sterker nog, hij speelt helemaal niet anders dan bij Ajax. Alleen hij krijgt nu de kans en wordt eerlijk beoordeeld. Hetzelfde geldt overigens ook voor Dest. Ook een grote groep hier op VZ en op televisie die hopen dat hij het niet goed zou doen maar een beetje voetbalkenner begrijpt echt wel waarom Bayern en Barca om zijn diensten streden en zijn dus helemaal niet verrast door z’n vele basisplaatsen bij het grote Barcelona en zijn bijzondere goede spel (heeft nu wel een kleine terugval gehad). Die groep van neutrale voetbalkenner hadden het dus allemaal gewoon verwacht. En hetzelfde geldt ook, maar dan andersom, voor die hele grote groep die verwachten (eigenlijk hoopten) dat Donny van de Beek het goed zou doen bij Man U terwijl elke beetje voetbalkenner natuurlijk allang wist dat dat een debacle zou worden omdat Donny daar de kwaliteiten helemaal niet voor heeft. Bij Donny werkt het allemaal dus net andersom maar allemaal voorspelbaar en geen verrassing voor neutrale voetbalfans. Het is daarom geen sterrenkunde om te verwachten dat Noa Lang het beter zou doen dan Labyad, Ekkelenkamp, Promes en zelfs Tadic op links. Maar het is helaas maar wat men wil zien ;-)

31 januari 2021 om 18:12

Nja of wij toen we Vormer weg deden. Soms intwikkelt iemand zich opeens. Om nou te zeggen dat ie bij Ajax de pannen van het dak speelde, mwah.

Ze kwamen op achterstand, maar Dost kon wel de 2-0 maken? Ik snap het niet meer haha.

31 januari 2021 om 15:30

Foutje van de redactie lijkt me. Dost maakte de 2-1 😉.

Leuk man, iedere week is het raak voor Dost & Lang, over topvorm gesproken. Leuk om Brugge nu te volgen met al die excellerende Nederlanders, worden ook met twee vingers in de neus kampioen, niks mis mee man

9 goals en 6 assists in 15 basisplekken in de Pro League en ook een goal en een assist in de CL. Pfoe, Noa is echt zwaar on fire man!

31 januari 2021 om 15:36

Het is gewoon serieus niet normaal hoe hij de laatste tijd speelt. 6 Goals en 5 assists in zijn laatste 7 wedstrijden.

31 januari 2021 om 15:38

Wauw dat is echt niet gezond inderdaad, en dat vanaf de flank!

Klaiber en Labyad in, Dest en Lang out, #ForTheFuture

31 januari 2021 om 15:35

Labyad zit al een paar jaar bij Ajax. Dest wilde niet verlengen. Wilde zelf weg. Wat is je punt??

31 januari 2021 om 15:40

Een punt? Nee joh, gewoon een beetje ongefundeerd bashen!

31 januari 2021 om 15:39

Dest was een hopeloos geval. Die ging hoedanook weg. Lang valt overigens wel op het conto van ten Hag te schrijven. Ook heel vreemd dat Overmars hier zomaar in meegaat. Ik bedoel, hoe kunnen Klaiber en Labyad nu worden gehaald? Dat is toch niet hoe Overmars normaliter te werk gaat.

31 januari 2021 om 15:49

@bme12, ja hou vooral een toptransfer naar Barca tegen. Dan weet je zeker dat in de future geen talenten meer bij Ajax willen tekenen

Ik heb al heel lang een Nederlandse speler op deze leeftijd zo een vorm zien tonen. Zelfs De Ligt en De Jong hebben nooit met dit soort consistentie zo een hoog niveau aangetikt. Wanneer hebben we zoiets voor het laatst gezien? Van Basten? Seedorf? Misschien Van der Vaart?

31 januari 2021 om 15:43

Overdrijven is ook een vak. Lang is in vorm, maar doet dat wel in de Belgische competitie die misschien nog wel minder is dan de Eredivisie. En Frenkie en Matthijs? International en halve finale CL.

31 januari 2021 om 16:19

In technisch en tactisch opzicht zeker minder dan de Eredivisie, in fysiek opzicht echter beter dan de Eredivisie. En dat maakt de prestatie van Lang juist nog knapper. Dessers was hier topscorer zit daar op de bank, Druijff van AZ raakt geen skippybal. Openda die door Vitesse word gehuurd van Club Brugge kwam er in België ook niet aan te pas. Lang is gewoon een prachtige voetballer, die komt er wel.

31 januari 2021 om 16:34

Hahah Belgische competitie minder dan de eredivisie? hahaha Schei uit. En misschien moet je even iets beter lezen. Ik zeg niet dat hij nu al beter dan die twee in hun top bij Ajax. Ik heb het vooral over hoe lang hij deze vorm weet vast te houden. De grootste talenten uit Nederland die deze vorm halen spelen tussendoor alsnog een wedstrijd of 2 als een natte krant. Niet get natuurlijk. Die inspanning is natuurlijk hoog voor een (net geen) jeugdspeler die het allemaal voor het eerst meemaakt. Bij deze jongen zie je echter dat hij zich niet verslapt, voor geen moment. Dat vind ik heel bijzonder.

31 januari 2021 om 16:39

Dat is wel extreem overdreven, zeg! Die jongen speelt gewoon in een vergelijkbare competitie als de Eredivisie qua niveau bij een vergelijkbaar dominante club als Ajax in hun competitie. Consistentie? Vorig jaar schoot Lang er geen bal in buiten 1 wedstrijd en het grootste deel van z'n rendement bestaat uit nog geen anderhalve maand. Hij doet het uitstekend hoor, maar je kunt nog lang niet over consistentie praten. Dat neemt niet weg dat die jongen uitstekend speelt en over veel verschillende kwaliteiten beschikt, maar laten we eerst maar eens afwachten voor we weer eens iemand de hemel in schrijven. In de Champions League zijn z'n cijfers namelijk beduidend minder en zo'n lastige poule had Club Brugge niet als je kijkt waar die ploegen momenteel staan in hun competities. Dan staat Zenit wel eerste, maar die spelen niet bepaald in een top competitie.

31 januari 2021 om 17:02

Sorry Sirius, maar je reageert totaal niet op mijn punten. Ik heb het over zijn vorm van de afgelopen twee maanden en je begint weer over Ajax. Jij maakt hier weer een discussie van over Ajax.

Heel vervelend dit.
Elke keer als we hebben over de speler Noa Lang dat een groep mensen hier de topic kapen en er een Ajax discussie van maken. Ik had het over Noa Lang een Nederlandse talenten die het heel goed in het buitenland om mijn punt te maken maak ik een vergelijking met twee vande grootste Nederlandse talenten van de afgelopen jaren (toevallig ook van Ajax) en nu gaat het gesprek wederom over Ajax.

Laat het gewoon gaan. Hij spelt niet meer bij Ajax en dat gaat waarschijnlijk ook nooit meer geburen. Als je niet over deze jongen wilt praten reageer dan gewoon niet.

Wauw. Lang is zo belachelijk goed dat ik er mixed feelings van krijg. Het is waarlijk genieten om hem elke week in actie te zien. Sierlijke voetballer, constant dreigend en ongelofelijke statistieken. Anderzijds lijken dit al zijn laatste maanden in een blauw zwart shirt te worden. Die wordt gewoon onhoudbaar en vertrekt komende zomer lijkt mij en we hebben hem zelfs nog nooit live in het stadion kunnen zien. Spijtig. Mata en Vanaken waren trouwens evenzeer geweldig, ook voor hen een pluim. Mata motm.

31 januari 2021 om 15:41

Brugge heeft toch een optie tot koop? Ik zou m zeker nog een jaartje houden als hij wordt gekocht.

31 januari 2021 om 15:55

ja, dat kan je wel doen, maar wat als een club 40 miljoen biedt? dan heb je een Winst van 34 miljoen in een jaar. Dat lijkt mij wel veel risico om te weigeren

31 januari 2021 om 15:57

verplichte optie zelfs. Vanaf 1 juli is hij hoe dan ook eigendom van Brugge. Bon Jovi bedoelt dat er een europese (sub)topper hem meteen gaat komen oppikken voor een miljoen of 30 en hij dus na dit seizoen al meteen onhoudbaar wordt voor Brugge

31 januari 2021 om 16:07

Hij is naar het schijnt al eigendom van Club Brugge. De optie zou al gelicht zijn, zo heb ik deze week ergens gelezen. Was een verplichte optie tot koop inderdaad zoals realmadrid aangeeft. Maar ik denk dat we komende zomer gewoon een buitenlands bod van 30 miljoen binnen krijgen en hij weg zal zijn.

31 januari 2021 om 17:10

Als hij een paar leuke wedstrijden spelt bij Oranje en het ook laat zien in de EL dan kan je gerust veel gekkere bedragen gaan vragen voor een van de grootste aanvallende talenten uit Nederland.

31 januari 2021 om 15:41

Als die blijft spelen zoals nu (en ook Europees) dan is die echt weg inderdaad. Ik vraag me wel af wat voor een soort team hem gaat oppikken.

31 januari 2021 om 16:11

Goede vraag. In principe heeft hij het talent voor zowat elke club onder de echte top van Europa. Het is een speler met een ongelofelijk talent, maar hij moet wel een vrije rol kunnen krijgen en op intuïtie kunnen spelen. In ploeg die echt in een vast keurslijf speelt en hij niet vrij op zijn gevoel kan spelen past hij niet echt. Ik denk dat iemand als Ancelotti wel raad met hem weet.

Lekker hoor Noa! Hij heeft de mentaliteit en de techniek om het te kunnen maken in de top. Heel knap dit.

Dit kampioenschap wordt gewoon weer een walk in the park voor Club Brugge. In Belgie kan niemand mee met dit team. Dus bij deze: gefeliciteerd, Bon Jovi

31 januari 2021 om 16:03

Bedankt Millonario! Maar in België juich je best nog niet te vroeg. Ivan de Witte -opportunistische voorzitter van Gent- is ongetwijfeld bezig met een nieuw competitieformat te bedenken. Eentje waarbij de punten niet door 2 maar door 6 gedeeld worden. Tevens werd vorige week bekendgemaakt dat uitstel van wedstrijden in de play offs niet meer mogelijk is. Dus stel dat je in de play-offs een zware corona uitbraak krijgt en je een paar matchen met de beloften moet spelen, kan de voorsprong snel slinken. Wordt case scenario natuurlijk, maar je weet nooit. Daarom is elk punt voorsprong nu wel mooi meegenomen. Het ziet er alleszins zeer rooskleurig uit en het is echt genieten als we spelen zoals vandaag. Zelfs tegen een topclub als Standard is het kat en muis. Hopelijk komen we Ajax nog tegen in de Europa league, zou mooi zijn voor Lang.

31 januari 2021 om 22:24

Ben zelf ook Belg, Bon Jovi. Dat wist je toch? Ja, ze kunnen hier nogal foefelen met het competitieformat. Die play-offs mogen ze van mij definitief afschaffen, daar wordt niemand beter van hebben we nu wel gezien na 10 seizoenen. Zelf supporter ik Standard en ging vroeger vaak kijken, maar ik vrees dat die club vergane glorie aan het worden is...

1 februari 2021 om 21:33

Ja weet ik, maar ik wist niet in welke mate je het binnenlands voetbal volgt. Dacht dat het meer buitenlands georiënteerd was, leuk dat je Standard volgt.

2 februari 2021 om 03:00

Volgen is veel gezegd, sinds een jaar of drie niet meer echt. Maar het blijft mijn favoriete club in Belgie. Al is de club gewoon kapot, van top tot teen. Het stinkt naar amateurisme. De meeste spelers zijn gewoon niet goed genoeg. En op basis van wat mag Leye hoofdtrainer worden...smh

Het wordt met de week pijnlijker. Wat een enorme fout van Ajax om deze jongen zo makkelijk te laten gaan. Dit mag Overmars zichzelf als TD zwaar aanrekenen.

31 januari 2021 om 16:47

Het kan gewoon verkeren. Vorig jaar schoot hij er geen bal in en deed hij het aardig bij FC Twente (al mistte hij zo'n beetje elke kans die hij kreeg) en nu verandert alles wat hij aanraakt in goud. Ik vind het dan wat overdreven om nu direct naar Overmars te wijzen. Ze kregen 6 miljoen euro en Lang doet het cijfermatig vergelijkbaar met de Ajax aanvallers. Zelfs Labyad doet het met 5 doelpunten en 5 assists niet eens zo slecht.

Dit is een wekelijks ritueel nu, Lang een assist en/of goal en Dost ook een doelpunt. Niet bij te houden die twee. We kunnen wel weer zeggen dat Ajax een fout heeft gemaakt, maar dat weten we nu wel.

Had deze jongen toch graag met Chong en Zirkzee bij Feyenoord in het 1e gezien, wat een lekkere lichting was dat. Jammer dat ze allemaal veel te vroeg weg zijn gegaan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Clinton MataVerdediger80
B. MecheleVerdediger80
C. De KetelaereMiddenvelder84
N. LangAanvaller83
É. BalantaMiddenvelder71
H. VanakenMiddenvelder73
R. VormerMiddenvelder72
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

2 fans
Aanvaller, 22 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Club Brugge 8 3 2 0
2020/2021 Ajax 1 0 0 0
2020/2021 Club Brugge 29 16 7 1
2019/2020 Jong Ajax 9 5 2 1
2019/2020 FC Twente 7 1 1 0
Laatste voetbalnieuws

Club Brugge beëindigt op wrede wijze ongeslagen reeks van Charleroi

Drie dagen na het verrassende gelijkspel tegen Paris Saint-Germain in de Champions League heeft Club Brugge een minimale overwinning in de Jupiler Pro League geboekt. Het team van Philippe Clement kwam...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 september
Olympique Marseille heeft belangstelling voor David Neres. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren