Ödegaard dient na nieuwe teleurstelling transferverzoek in bij Real Madrid

Dinsdag, 19 januari 2021 om 20:12Jeroen van Poppel • Laatste update: 20:39

Martin Ödegaard heeft genoeg van zijn reserverol bij Real Madrid. De 22-jarige aanvallende middenvelder heeft een transferverzoek ingediend bij zijn werkgever, zo verzekert Marca. Ödegaard wil de rest van het seizoen op huurbasis afmaken bij een andere club en heeft daartoe ook toestemming gekregen van de Koninklijke.

Real Madrid leende Ödegaard vier seizoenen lang uit aan respectievelijk sc Heerenveen (twee jaar), Vitesse en Real Sociedad. Deze zomer keerde hij vol verwachtingen terug in de Spaanse hoofdstad. De Noor kreeg van trainer Zinédine Zidane dit seizoen echter slechts 367 speelminuten, verdeeld over negen officiële wedstrijden. Daarin wist Ödegaard geen goals of assists af te leveren.

Ödegaard is niet opgenomen in de wedstrijdselectie voor het Copa del Rey-duel van woensdag tegen Alcoyano uit de Segunda División B. Dat zou de druppel zijn geweest voor de aanvallende middenvelder om een transferverzoek in te dienen. Hoewel Zidane hem liever voor de breedte bij de club houdt, zou de leiding van Real akkoord zijn gegaan met een nieuwe verhuurperiode voor Ödegaard.

De Scandinaviër heeft in Madrid een contract tot medio 2023. Mocht het tot een verhuurperiode komen, dan zal dat volgens Marca zijn laatste zijn. Ödegaard vertegenwoordigt voor president Florentino Pérez te veel transferwaarde om eeuwig uitgeleend te worden: hij wordt dan wel goed genoeg bevonden voor Real, dan wel verkocht. Het is nog onduidelijk welke clubs in de markt zijn voor Ödegaard voor een verhuurperiode. De offensieve middenvelder maakte vorig seizoen op huurbasis bij Sociedad veel indruk, waarvoor hij in 36 officiële wedstrijden 7 keer scoorde en 9 beslissende passes gaf.Gerelateerd

Meer sportnieuws

119 reacties (laatste reactie door craig tucker)

Nou ajax, halfjaartje Odegaard lijkt me prima. Misschien kunnen ze er zelfs 1.5 jaar uitslepen

19 januari 2021 om 20:17

Zonder grappen zou Arsenal een uitstekende plek zijn voor hem. Arsenal heeft zijn type nodig en hij minuten. Ik denk dat hij prima kan roteren met ESR.

19 januari 2021 om 20:22

Dat is zonder grappen wel een enorme stap achteruit.

19 januari 2021 om 20:28

Zonder grappen is PL Arsenal momenteel voor een halfjaar natuurlijk veel interessanter dan CL-loos Ajax.

19 januari 2021 om 21:05

Ja man, altijd goed om je carriere te plannen op basis van een halfjaar vooruitzicht.

19 januari 2021 om 21:12

Arsenal is gewoon een stap hoger dan Ajax. De PL speelt een rol en beide teams zitten in Europa League. Ook zal Arsenal hem meer geld kunnen bieden.

19 januari 2021 om 21:24

@Suurbier, gaat over een halfjarige huurperiode. Indien dit over een transfer zou gaan is Ajax nog veel onwaarschijnlijker, daar niet van.

19 januari 2021 om 21:53

Verschil is wel dat Arsenal ieder jaar Europa League speelt. Behalve volgend jaar waarschijnlijk😉.

19 januari 2021 om 22:27

Huren met optie tot koop zou top zijn. Aouar zie ik niet meer snel komen dus dan zou dit ook top zijn hoor.

19 januari 2021 om 22:31

Ajax speelt ieder seizoen cl , Arsenal niet. Dus dat argument is waardeloos.Daarnaast kan je bij Ajax ieder seizoen de schaal pakken en Arsenal heeft geen zicht op prijzen in Engeland (hooguit de beker) Arsenal biedt alleen een zwaardere competitie, maar wel als grijze muis.T is maar wat je veel beter vind, denk dat hij net als Tadic beter bij Ajax zou passen dan in de middenmoot in Engeland.

20 januari 2021 om 00:02

Tja Ajax heeft het afgelopen decennium minder CL wedstrijden gespeeld dan Arsenal dus het is maar hoe je het wilt bekijken. Bovendien is een FA Cup winnen denk ik voor meer spelers een belangrijkere prijs dan de Eredivisie winnen tenzij je een Nederlander bent. Maar het zouden beide naar mijn mening hoe dan ook goede keuzes zijn.

19 januari 2021 om 22:02

Gravenbergh Kudus en Ødegaard zou wel een heerlijk voetballend middenveld zijn. Alleen moet er dan een beter centraal duo achter komen te staan

20 januari 2021 om 00:43

Ajax wilde hem altijd al inlijven.

19 januari 2021 om 21:21

Prinses en Gallery heb ik gevonden. Wie is Breed?

Doe je goed, je verdient dit niet eens Een transfer naar een andere team zou perfect zijn, Zidane gaat je waarschijnlijk toch nooit laten beginnen.

19 januari 2021 om 22:16

Hey Blackeagleq7, Ödegaard hier. Bedankt voor het berichtje. Ik ga inderdaad weg. Zei een keer voor de lol dat Zidane op een snookerbal leek tijdens de voorbereiding en nu gebruikt ie me niet meer. Tegen niemand zeggen maar ik ga terug naar Vitesse om ze de beker te bezorgen. Groetjes uit madrid!

20 januari 2021 om 01:05

Hahaha die is goed man, kan je mij toevallig een bericht sturen waar je zulke grappen vandaan haalt.

Oh, Overmars maak een paar stuivers over naar Madrid. We kunnen wel een creatieve 10 gebruiken. Nee, totaal onhaalbaar natuurlijk. Arsenal zou hem kunnen halen. United kan hem ook wel gebruiken. Leuke speler en onbegrijpelijk dat hij zo weinig kansen krijgt.

19 januari 2021 om 20:37

NL / Ja lastig om te zeggen waarom hij bijvoorbeeld morgen niet speelt. Nu achteraf lijkt het erop dat de club hem fit wil houden zodat hij een move kan maken naar een andere club voor een halfjaar. Zonde maar ook wel begrijpelijk. Zelfs Fede Valverde komt sinds zijn blessure amper aan de bak. Zidane komt ook uit een Galactico tijdperk waar alle jonge jongens op deze manier behandeld werden, het zit in onze club en het zit in Zidane. Odegaard is nog wel echt heel jong, mensen doen het echt alsof het een catastrofe is maar dat valt ook mee. Straks met Alaba en Mbappe erbij is het fijner om een speler als Ode zijn ding te laten doen

19 januari 2021 om 21:18

@Insside we moeten ook niet te veel blijven leunen op oude spelers als Modric. Ook al doet hij het goed. Odegaard en Valv moeten wel meer speeltijd krijgen. Laat ze wennen zodat volgend seizoen Modric opgevolgd kan worden.

19 januari 2021 om 21:29

Eens maar ik moet Zidane nu het voordeel van de twijfel geven. Het lijkt erop dat hij vanaf volgend seizoen in 1 keer die grote veranderingen wil gaan doorvoeren (marcelo, Isco, Jovic, Militao en Ceballos verkopen). Ook heeft Ode pech want een paar jongens van onze kern hebben na het duel met Shaktar gevraagd om minder te roteren en plots begonnen we te winnen, dat had Ode ook niet bepaald mee. Ik denk dat hij sterker dan ooit terug zal keren, voor nu is het mooi als hij even ergens minuten gaat maken en leuk voor de Madridistas om hem te volgen

19 januari 2021 om 21:52

Als Zidane het niet voor u heeft, dan kunt ge het vergeten. Jaagt er nog wat meer buiten Zidane, en speelt de rest van het seizoen uit met uw vaste 13 of 14 man. Nee, echt, het zit in Zidane en in de club? Nee, voor mij mag hijzelf gaan.

Lekker bezig real. Zo nodig hem voortijdig bij sociedad weg trekken, en hem bij real vervolgens weer laten verpieteren. Had hem dan nooit terug gehaald.

19 januari 2021 om 20:35

Pran / Ja hele ongelukkige move dit maar geen man overboord. Ode was ook 2 maanden geblesseerd, het lijkt alsof Zz hem helemaal niet gebruikte maar Ode was zelf lang geblesseerd. Verhuren is prima, we vinden wel een mooie club weer. Straks met een degelijke voorhoede heb je meer aan Ode dan nu, dus ik snap ergens Zz zijn gedachten wel

19 januari 2021 om 20:43

Je zegt zoveel maar eigenlijk ook zo weinig. Accepteer dat je vriendinnetje Zidane totaal niet weet hoe hij met spelers zoals Odegaard moet omgaan. Hij vermoord letterlijk bijna elk talent van Real op dit moment en dan heb ik het nog niet eens over Hakimi en Theo die weg mochten omdat Zidane zo graag zijn vriendjes wil laten spelen

19 januari 2021 om 21:56

Man overboord? Meer dan eene al de laatste 2 jaar en al 2 op een week nu. Ik snap zijne gedachtegang al lang niet meer.

Te weinig kansen gehad dit seizoen helaas. Heeft ook de pech dat Modric weer helemaal opgeleefd is. Uiteindelijk denk ik dat verkoop beter is en dan met dat geld gewoon een wereldtopper binnenhalen die er gelijk staat.

19 januari 2021 om 20:34

Verkoop gaat weer wat te ver maar een loan deal voor een halfjaar en hem daarna terughalen is prima. De club kon ook niet inschatten dat Modric er nog steeds zo goed bij zou staan. Het was de bedoeling dat Ode een oude/vermoeide Modric langzaam maar zeker zou gaan vervangen maar Modric vertraagd totaal niet. Ode wil ook naar het EK

19 januari 2021 om 20:44

Hoelang blijf je hem dan verhuren? Zoals ik het zie is hij het net niet voor Real. Dit Real Madrid is gewoon weer toe aan Galatico's. Perez heeft jarenlang weinig uitgegeven en nu is de kern aan het verouderen. Jongens als Odegaard, Vini en Rodyrgo zijn niet goed genoeg (of niet niet ready) om het stokje nu al over te nemen. Dus verkoop van Odegaard zou ik niet heel gek vinden.

Zidane je verpest echt alles. Jovic, Hakimi, Reguilon en nu Odegaard. Zometeen Militao en Rodrygo ook als hij zo door gaat.

19 januari 2021 om 20:56

Ode, als het even minder gaat, ja ik wil weg!! Valverde als het even minder gaat! ..." Valverde about his struggles: “I didn’t do the things a Real Madrid player is supposed to do”. Agh ja verschil moet er zijn!

19 januari 2021 om 21:09

Jij praat ook constant alle belachelijke beslissingen van Zidane goed, maar het is meer dan logisch dat Odegaard na een halfjaar z’n conclusies trekt en weer minuten wil maken. Zidane had Odegaard meer speeltijd beloofd, want dat was nodig om hem over te halen zijn basisplek bij Sociedad op te laten geven. Als hij in januari dan realiseert dat hij nummer 6 op het middenveld achter een uitgebluste Isco, dan zou ik ook weg willen.

19 januari 2021 om 21:16

Was Zidane niet de gene die Odegaard niet graag terug wilde? Odegaard wilde volgens mij nog prima een seizoen ergens minuten maken. Hij komt op aanspraak van Zidane terug en vervolgens mag je lekker linksbank spelen.

19 januari 2021 om 21:18

Zegt degene die alles betreft Zidane bekritiseert, keer op keer, agh ja. En Ode heeft een transferverzoek ingediend en zit daarom er niet bij maar in het begin kreeg hij meteen voorrang tov een Isco maar dat negeer je dan natuurlijk. En tsja wat voor vechtersmentaliteit heb je dan als je na 6 maanden alweer weg wil. Nogmaals, neem een voorbeeld van Valverde zou ik zeggen! Ging bij hem ook minder, ... maar man blijft cool en snapt wat er nodig is om te slagen in Madrid! "Valverde about his struggles: “I didn’t do the things a Real Madrid player is supposed to do”. Agh ja maar nee, ligt allemaal aan Zidane ja!

19 januari 2021 om 21:31

Josh / Jij praat alles juist weer in het negatieve van Zidane, dus ja. Tuurlijk mag Ode zijn conclusies trekken en hij kan bij veel teams in de Laliga terecht voor minuten. Vergeet ook niet dat Ode 2 maanden geblesseerd was zelf, daarna heeft hij idd weinig te gespeeld, te weinig maar Modric doet het ontzettend goed. Ode zijn tijd komt nog wel, voor nu is het zaak om een mooie oplossing te vinden

19 januari 2021 om 23:35

Zidanes wisselbeleid is ook om te janken. Volkomen begrijpelijk dat Odegaard eieren voor zijn geld kiest. Ik ben een enorme fan van zidane maar ik zie hem toch liever vertrekken volgend seizoen (of die daarna). Vind dat Zidane vaak geen antwoord heeft (een plan B) als het madrid lastig wordt gemaakt en zijn wisselbeleid is om te huilen. Odegaard teruggehaald omdat hij dat wou, jovic 60mil aangetrokken omdat zidane dat wou, odriozola teruggehaald en hakimi laten vertrekken. Reguilon hetzelfde verhaal. Heb met mezelf afgesproken dit jaar niet te zeiken over Zidane maar dat wisselen en zijn gebrekkige reflectie na wedstrijden zijn zooo verdomde frustrerend

Jammer om te zien hoe er met de talenten wordt omgegaan dit seizoen. Zidane houdt vast aan de oude garde waardoor spelers als Odegaard en Militao nauwelijks speeltijd krijgen.

Doodzonde helaas dit. Had hem dan lekker bij Sociedad gelaten als je hem toch niet liet spelen Zidane. Is ook erg raar dat hij niet bij de selectie zit voor het komende bekerduel. Dan snap ik wel dat je weg wil. Na Jovic helaas nu ook Odegaard weg. Ik zie Militao en Odriozola ook vertrekken. Omdat zowel Nacho als Vazquez (zucht) de voorkeur krijgen.die moeten we straks allemaal opvangen dus. Jammer had wel potentie gezien vorig jaar bij Sociedad. Het is jammer dat Zidane zulke jongens niet de kans geven tegen een Bilbao bijvoorbeeld. Had gewoon Valverde en Odegaard laten spelen samen met Casemiro destijds. Maar goed buiten Valverde, die trouwens ook niet veel meer speelt, is er niet echt een talent exceptioneel gegroeid.

Natuurlijk wil ie dat. Stond vorig seizoen in elftal van het jaar in Spanje en heeft dit seizoen niet eens 4 volledige wedstrijden bij elkaar gesprokkeld. Zidane maakt er haast een sport van tegenwoordig om jonge talenten op de bank te laten wegrotten. Dit neemt absurde vormen aan. En ondertussen kroos en modric elke wedstrijd opstellen terwijl ze bijna met pensioen gaan. Zelfs de kleine potten waar ze niet nodig zijn en zichzelf niet eens meer voor kunnen opladen. Idioterie. Ik ben werkelijk mijn haren uit het hoofd aan het trekken bij deze man

19 januari 2021 om 20:24

Precies. Had lekker Kroos en Modric rust gegeven tegen een Bilbao ofzo. Had makkelijk gekunt met Odegaard en Valverde op het middenveld en dan Casemiro als slot. Maar nee tuurlijk moeten Modric en Kroos spelen. Tuurlijk ze spelen beide nog op niveau maar je moet toch ook wel denken aan de toekomst. Je moet ze straks allemaal vervangen.

19 januari 2021 om 20:35

Ik ga je nog wat moois vertellen, 4 wedstrijden? Odegaard heeft 224 minuten in totaal gespeeld, dat zijn niet eens 3 volledige wedstrijden, paar als invaller rond de 65e minuut en 1-2 wedstrijden in de basis waarbij hij 2x niet eens de 50 minuten mocht volmaken.
We kunnen niks anders concluderen dat Zidane dit expres doet en ontslagen wil worden om zo een oprot premie te krijgen of hij is Perez helemaal zat en laat zien ik heb de grootste l en ik doe lekker wat ik wil, want er is geen andere reden hiervoor.
Als je zelfs voor een Copa del Rey wedstrijd tegen een hele matige tegenstander niet eens word meegenomen dan is dat gewoon schandalig!

19 januari 2021 om 21:54

Ik snap je heel goed @real8madrid. Odegaard hoort een fatsoenlijke kans te krijgen, zeker als je hem vroegtijdig terughaalt. Ik vond hem goed spelen bij Sociedad, maar hij speelde heel vaak ook heel erg laks. Veel balverlies en soms ook wat arrogantie! Dat balverlies werd overschaduwd door de geweldige kansen die hij dan wel creëerde. Natuurlijk is hij nog heel jong en hoort zijn kans te krijgen, maar ik vraag mij af of hij wel op allerhoogste niveau kan presteren. Ik zie in ieder geval geen topper in hem, maar dat is mijn mening en zoals aangegeven vind ik dat hij een fatsoenlijke kans moet krijgen. Valverde daarentegen is echt een topper vind ik.

Zidane faalt, Zidane dit dat, ... incoming. Agh, ONZIN! Laat ik dat alvast vermelden. Ten eerste dit is prima, net als met Jovic. Het zijn nog jonge jongens. Men moet beseffen dat grote spelers bij Real kwamen toen ze veel ouder waren. Bij Real spelen brengt immense druk met zich mee, heb je wereldklasse concurrenten en wordt er geeist dat je elke pot wint. Helaas is het niet makkelijk voor eenieder. En blijkbaar willen ze ook niet vechten voor hun plek, zoals Valverde dat wel doet. Prima maar dan is verhuren het beste. Het is ook niet zo dat hij onterecht op de bank zit. Modric is gewoon nog werelds! Zo ook met Jovic, Benz is nog werelds! Dus laten we niet roepen dat ze onterecht niet spelen. En het zou voor ze makkelijker gaan ja, als de vedettes niet meer bij Real zouden spelen. Dan kan je ze echt vervangen. Maar vedettes op de bank zetten voor de jonkies zou voor problemen zorgen, 1 iemand oke maar meerdere nahh, niet te doen. En uiteindelijk ben je goed genoeg voor de basis of niet, of beter en constant dan de ander of niet, ongeacht je Leeftijd! En ook een Vazquez is beter en constant dan welk jonkie dan ook nu. Dat gehype van jonkies steeds, we zijn geen Arsenal ofso. En Vini, jonkie kreeg tig kansen maar laat het gewoon niet constant zien, weinig rendement, daar hoor ik niemand over!? En Rodry die kreeg juist wel minuten totdat hij geblesseerd raakte, nee maar daar hoor je niemand over, agh!

19 januari 2021 om 20:30

Als je zon speler als Ödegaard terughaalt uit verhuur, bij een team waar die wekelijks speelde, goed speelde. Om hem vervolgens zelfs in wedstrijden waar weinig druk op staat, niet op te stellen of op te nemen in de selectie, maak je zon speler niet beter, dan ben je hem aan het breken/ verzaken. Waarom zou je hem dan nu opnieuw verhuren, terwijl je hem amper terug hebt gehaald van verhuur?

19 januari 2021 om 20:32

TJ / Lastig om te zeggen wat er precies is gebeurd. De club heeft hem afgelopen zomer gezegd dat hij geen enkele transfer mocht doen en als hij het wilde mocht hij Odegaard terughalen maar meer ook niet. Zidane moest on the spot een beslissing maken en koos voor de veilige optie door Ode terug te halen omdat Real altijd met blessures en dat soort onzin kampt in een seizoen. Nu was Ode er zelf 2 maanden uit en Kroos Modric zijn altijd fit en spelen echt naar behoren

19 januari 2021 om 20:45

Vanaf het begin, speelde hij best veel of heb je dat gemist? Daarna raakte hij geblesseerd. Toen ging het minder en in bepaalde matches liet hij zijn defensieve taken na en Modric ging juist weer werelds spelen waardoor zijn minuten verminderde. Maar nee, dat wil niemand inzien. Enkel, oh hij speelt niet huh hoe kan dat. Bij Sociedad wel, vreemd, ja Zidane faalt! Agh, hoe makkelijk men naar zaken kijkt. Alsof de druk bij Sociedad hetzelfde is, alsof hij bij Sociedad een speler ala Modric als concurrent had! Agh.

19 januari 2021 om 20:53

Gozer wat lul je nou slap echt kom met feiten of hou gewoon je mond!
224 minuten in totaal zijn geen eens 3 volledige wedstrijden en dan durf je te zeggen hij speelt veel ? En dan onzin verkondigen waarbij hij zijn defensieve taken na liet, dat heb je zeker van Zidane direct te horen gekregen bij de team bespreking.
Een Kroos/casemiro die week in, week uit alles spelen en 80% van de wedstrijden als zoutzakken spelen (de resulaten laten dat ook zien) is prima! Maar iemand geen kans geven, zelfs tijdens een Copa del Rey wedstrijd tegen een 3e klasser is een lachertje.

19 januari 2021 om 20:59

Agh, Ode als het even minder gaat, ahhhh ik wil weg bij, zo ook anderen die al weg zijn. Laat ze een voorbeeld nemen van Valverde zou ik zeggen! Ging bij hem ook minder, ... maar man blijft cool en snapt wat er nodig is om te slagen in Madrid! "Valverde about his struggles: “I didn’t do the things a Real Madrid player is supposed to do”. Agh ja maar nee, ligt allemaal aan Zidane ja!

19 januari 2021 om 21:18

Je wijst naar Valverde die blijkbaar niet goed zijn best doet maar als Odegaard wel die dingen doet die een real madrid speler moet doen en hij krijgt nog steeds geen kans dan is dit toch prima dat hij ergens anders heen wil?

19 januari 2021 om 23:50

"speelde best veel". "in bepaalde matches"..... Hou op hoor. Hoe moet iemand dit serieus nemen? Die knul is letterlijk 2x aan de aftrap gekomen en in totaal heeft ie rond de 300 minuten. En daar ga jij een oordeel op vellen en zeggen dat ie in het begin veel speelde. Zet jezelf niet voor paal

19 januari 2021 om 20:48

Maar hier en daar een half uur, of nu bij de Copa.. Dat zijn toch de wedstrijden dat Odegaard moet spelen? Ik zeg niet dat hij permanent basis moet spelen, maar hoe wil je hem vlot laten inwerken als hij zelfs nooit invalt? Daartegenover staat dan dat we opeens Isco weer meer minuten zien maken, terwijl die bezig is aan zijn laatste maanden. Die talenten zitten op een leeftijd dat ze minuten moeten maken (niet per se basisplaats). Anders blijft het bij talent en kunnen ze over een paar jaar bij Getafe of Valladolid gaan spelen, met alle respect.

19 januari 2021 om 21:14

Hij heeft een transferverzoek ingediend om verhuurd te worden, daarom is hij er niet bij. En oke laten we de boel even analyseren! In het begin speelde hij gewoon. Was oke maar niet wauw. Prima. Daarna raakte hij geblesseerd en er waren momenten dat hij zijn defensieve taken naliet. Maar vooral Modric ging weer werelds spelen waardoor de minuten van Ode wegvielen. En terecht, Modric is werelds. Oke, voorheen rouleerde Zidane best veel, alleen het ging lastig, er kon niet geleund worden op de breedte van de selectie omdat die gewoon weg niet goed genoeg is, vooral de aanvalspower. Wat gebeurde er? En wat werd er besloten in die december maand waar het seizoen op het spel stond. Juist ja, de rotatie stopte en ze gingen, Zidane, vasthouden aan een vaste 11 met 1 a 2 wisselingen. En dat bleek terecht het juiste te zijn, er werd gepresteerd. Daardoor kwamen anderen minder in de picture maar so what? Dat gezeik zie ik men niet geven op de Pep's, Klopp's en Jose's. Tsja maar opeens zijn de jonkies belangrijk, agh we zijn geen Arsenal. Je bent goed en constant genoeg of niet, jong of oud. Maar wat een andere factor is, als we het toch over de jonkies hebben is de concurrentie, die is te zwaar voor ze. Bepaalde oude garde moeten dan echt vertrekken wil je dat de jonkies opbloeien en daar heeft Zidane ook geen invloed op. Zidane heeft niet eens invloed op de contract verlengingen zo blijkt. Zidane doet het al 5 jaar met de spelers die hij heeft, waar andere topcoaches elk jaar hun spelers mogen halen die ze willen. Zidane enkel 1 keer en kreeg niet eens alles, zoals pogba. Enkel Hazard die de redder zou moeten zijn maar helaas, en ernaast Mendy die het prima doet, met name dan defensief gezien (aanvallend en aan de bal even daar gelaten hehe). Dus tsja vandaar dat ik het geziek enorm overdreven vind. Men is de realiteit verloren, zoals sommige barca fans dat ook hebben bij hun huidige situatie.

19 januari 2021 om 22:25

Ik ben helemaal de realiteit niet verloren. De realiteit is dat Madrid simpelweg, ook voor covid, niet in 1 transferwindow 3-4 topspelers kan gaan halen zoals bv. Mbappe, Haaland en Kevin De Bruyne. Florentino heeft de boeg dan tijdig omgegooid om zich te focussen op de toptalenten die nog gepolijsd moeten worden. Want ook die spelers kosten tegenwoordig al snel 40-50 miljoen. Dusja we zijn geen Arsenal, maar we zijn ook geen PSG of City die de spelers kan halen op zijn top. Kijk naar Mbappe: daar moeten we wachten tot die transfervrij is waarschijnlijk of laatste jaar contract. Idem Hazard, idem Courtois, ... Maar als die talenten dan niet geleidelijk aan gebracht worden, kom je op een punt dat de oude garde ermee stopt en dan zit je letterlijk met een elftal talenten dat helemaal niet klaar is. Dan ben je misschien wel letterlijk Arsenal. Hoeveel kansen heeft Zidane aan Isco, Marcelo, Asensio,.. gegeven ook al waren die ver verwijderd van hun vorm? Logisch dat Odegaard ook wat moet aanpassen en groeien naar het vereiste niveau. Roteren hoeft voor mij niet te betekenen het hele elftal om te gooien, maar rond de 75ste minuut had een Jovic (die ook op petitie van Zidane kwam) toch geregeld Benzema kunnen aflossen.

20 januari 2021 om 00:10

Eens, Socio. Zoals Zidane faalt wil ik ook wel mislukken. Volgens mij zeggen zijn resultaten genoeg. Wat hij wint heb ik niet veel zien winnen als coach. Dus je kan roepen wat je wilt dat hij Ode naar de deur duwt, ik denk dat hij wel beter weet wat hij moet doen dan allemaal hier op dit forum.

Ik houd ontzettend veel van Zidane, maar zolang hij bij Real zit zullen de jonkies geen kansen krijgen. Dus dan een verhuurperiode is momenteel de beste optie.

19 januari 2021 om 20:31

Odegaard is wel echt heel jong he, je komt er niet zo makkelijk in bij De Koninklijke op die leeftijd, ik denk dat Zidane dat ook heel erg wil uitstralen, hij komt namelijk zelf ook uit een gouden Galactico tijd, alleen als je heel uniek was op jonge leeftijd kreeg je speeltijd, het is een geschenk om bij Real te mogen spelen niet een zekerheid. Ik hou wel van die mentaliteit. Verhuren is idd prima voor nu met het oog op het EK

19 januari 2021 om 20:41

Ik ben niet aanwezig bij de trainingen om te weten of de beslissing van Zidane terecht is maar wat heeft bijv Hazard nou laten zien om altijd te spelen? Waarom niet gewoon 4-4-2 spelen met hem in het team ipv Hazard? Want tegen Athletic stond Hazard nog op 10 te spelen, daar had Odegaard ook kunnen spelen. Hoe kan het zo zijn dat hij vorig seizoen zelfs in het team van het seizoen zat...en onder ZZ geen minuten maakt? Het probleem van ZZ is dat hij oude garde niet wil banken omdat ze hem 3 CL hebben bezorgd maar je moet gewoon doorselecteren. Anders gaan we weer dezelfde fouten maken als bij Llorente, Hakimi, en ga zo maar door. Ik hoop dat Odegaard nogsteeds wilt vechten voor Real Madrid (na zn verhuurperiode). Trouwens Norwegen zal niet aanwezig zijn op het EK.

Nu zal iedereen wel Zidane de schuld gaan geven maar je kan de trainer hier niet de schuld van geven. Er speelde dit seizoen gewoon al heel veel omtrent Odegaard. Met name het feit dat hij er heel lang uitlag heeft hem niet goed gedaan en op dit moment zijn Kroos en Modric ook gewoon beter dan hem en Zidane kan die 2 moeilijk aan de kant schuiven als het goed loopt op het middenveld. Odegaard wil ook naar het EK dus hij moet nu wel een move maken, ik vind het prima op deze manier, nu hebben we ook niet veel aan Odegaard, die moet volgend seizoen lekker vlammen voor ons samen met Alaba en Mbappe. Ik hoop dat hij een mooie club vindt voor een halfjaartje wat ik kijk wel echt graag naar hem, maar de concurrentie bij Real Madrid is moordend, en Modric is gewoon topklasse aan het presteren

19 januari 2021 om 20:50

Noorwegen is niet gekwalificeerd voor het EK

sorry maar als Zidane is echt aan het klooien met die talenten, samen met Perez. De beslissingen die in deze club genomen worden maken mij echt gek. Spelers als Jovic en Hakimi laten vertrekken kan ik begrijpen. Maar Odegaard nu heeft de club 6 maanden van Martins carriere gestolen, Reguillon laten vertrekken en Marcelo laten kloten op de LB positie en Militao rot ook alleen op de bank. Geef Zidane max tot het eind van het volgend seizoen en als er dan niets gebeurt met deze jonge spelers en als hij nog steeds gasten als Vazquez blijft opstellen ipv Odriozola, mag ie wat mij betreft weg.

En terecht hoor. Zidane speelt nooit met een 10 dus zowel odegaard en isco zitten te rotten op de bank. Jongen komt amper voor in de plannen van Zidane ook niet als invaller. Heeft niet veel met de trainer te maken maar meer met het systeem .Ik hoop dat Zidane de komende weken in de beker gebruik maakt van odegaard en mariano. Ook wij real Madrid fans willen weten en zien wat die jongens nou echt kunnen. Het is ze van harte gegund en dan bedoel ik ook 90 min en geen lullige inval beurten van 8 minuten

Ik roep dit al heel lang en ben er niet door verbaasd. Zidane is giftig voor talenten, Reguillon, Hakimi, Kovacic, Llorrente, Kubo, Militao en nu Odegaard. Daarbij wil ik de namen van Jovic en Vinicius niet noemen, omdat Benz niet uit de basis gespeeld kan worden en Vinicius momenteel veels te matig is. Maar belachelijke besluit om hem terug te halen van Sociedad terwijl hij daar graag nog een jaartje wou blijven en hem vervolgens op de bank te laten rotten. En dan komt Zidane met zijn politieke correcte bullshit dat hij kansen krijgt en een grote toekomst voor zich heeft om hem dan vervolgens tijdens een Copa del Rey wedstrijd tegen een hele super matige tegenstander niet mee te nemen, dat is gewoon iemand keihard wegpesten! Alles waar Real de afgelopen "jaren" aan heeft gebouwd, het aantrekken/kopen van jonge super talenten is door Zidane in 2 jaar gewoon compleet verwoest door zijn koppigheid en zijn voorkeur voor zijn lievelingeltjes en de oude garde. Ik weet nog dat hier mensen op de forums laaiend enthousiast waren over de talenten en aan het dromen waren over een team met toekomstige sterren en dat we dan aankomende 10 jaar goed zitten, nou daar is echt niks meer van overgebleven.

19 januari 2021 om 21:03

Je probleem is, dat je in alles negatief denkt richting de coach. Geen greintje positiviteit en realisme en daar hebben helaas vele Real fans moeite mee merk ik. Bedoel Ode is niet mee omdat hij een transferverzoek heeft ingediend om verhuurd te worden! Daarom zit hij er niet bij! Maar nee hij wordt weg gepest volgens jouw ja, agh.

19 januari 2021 om 23:32

Dat noem je kritisch zijn, in tegendeel tot jou en iemand anders die Zidane ten alle tijden beschermen en verdedigen alsof het je eigen vader is.
Zidane is voor mij de allerbeste speler ooit. Nee geen Messi, Cr7, R9, Maradonna, Cruyf maar Zidane heeft mij betovered toen ik klein was en door hem ben ik Real gaan volgen en fan geworden van de club. Daarnaast ben ik Zidane dankbaar voor de gewonnen prijzen.
Dus dat gezegd te hebben, ik ben geen Zidane hater verre van, maar hij is momenteel het team aan het kapot maken met zijn belachelijke beslissingen.
Zidane heeft geen 1 goede transfer als coach gedaan en a.u.b. noem Mendy niet op want als je dat een waardige Real linksback vind dan heb je er echt geen verstand van. Hij heeft alle top talenten weggejaagd. Hoe is het mogelijk dat bijna alle spelers die zijn vertrokken het geweldig doen bij hun team, maar onder Zidane geen kansen krijgen?
Odegaard was vorige jaar verkozen als een van de beste middenvelders in La Liga bij een mindere team, en hij is terug gehaald terwijl hij dit zelf niet wou en krijgt vervolgens geen kans, nogmaals feiten praten hier (224 minuten in totaal). Asensio, Vinicius, Rodrygo hebben 3-4-5 wedstrijden achter elkaar in de basis gestaan en dan 70 minuten kunnen volmaken, die kans heeft Odegaard simpelweg niet gehad.
Daarnaast spelen Kroos en Casemiro dit hele seizoen als zoutzakken, ze hebben welgeteld 4-5 goede wedstrijden gespeeld, maar ze voelen geen concurrentie want ze mogen altijd alles spelen wat belachelijk is. Modric ga ik niet opnoemen want die is dit seizoen geweldig en bezit kwaliteiten die beide heren totaal niet hebben en dat is een steekpass geven en de bal durven te spelen tussen de linies, waarbij Kroos/casemiro alleen terug, breed of een cross pass geven naar de andere kant van het veld.
Llorrente heeft bijna elke wedstrijd bij Altetico of een doelpunt of een assist en die is weggestuurd.
Kovacic was de "natuurlijke opvolger" van Modric , maar ook hij was het zat en is vertrokken.
En zo zijn er genoeg voorbeelden op te noemen.
Niemand vraagt hier om een basis elftal van allemaal talentjes, maar om kansen en dat geeft Zidane niet. Dus waarom jezelf willen bewijzen als je toch niet gaat spelen en het mag doen met een inval beurt van 10 min eens in de 3 wedstrijden.

Ik maak me zorgen om mijn club, omdat het momenteel niet in goede handen is met Zidane aan het roer, over 1-2 jaar als de oude garde stopt wie hebben we dan in godsnaam om het over te nemen? Als het zo door gaat dan zal Real heel erg zakken ben ik bang omdat er momenteel geen 1 top talent meespeelt met het team en wij echt niet het geld hebben om 4-5 wereld spelers binnen te halen.

Deze jongen heeft voortdurend de verkeerde beslissingen genomen. Misschien leed/lijdt hij aan zelfoverschatting. Hij heeft Real nooit kunnen overtuigen toch blijft hij maar "hangen". Misschien zijn zijn ogen nu eindelijk open gegaan

Tsja zidane is een goede trainer,maar heb het altijd gevonden dat hij niet goed omgaat met jonge spelers.hij is heel goed met de vedetten en weet wat hij daar aan heeft.ik kan me geen jonge spelers bedenken die hij beter heeft gemaakt.

19 januari 2021 om 23:41

Dat is het probleem, Zidane is een goede peoples manager, misschien wel de allerbeste.
Spelers hebben enorme respect voor hem en gaan voor hem door het vuur en zelfs iemand die niet verdedigt, doet dit ook onder Zidane, want durf eens nee tegen hem te zeggen dan heb je zo een kopstoot die je krijgt van hem
Maar het team staat al jaren stil , het spel ziet er niet uit, tactisch zie ik geen verbeteringen en talenten maakt hij niet beter, die gaan zelfs achteruit in hun ontwikkeling onder Zidane en dat is een ernstige zaak als je dat beseft.
Wat gaan we aankomende zomer doen, ik zie het echt niet gebeuren dat Perez 4-5 wereldspelers gaat halen, dat geld is er simpelweg niet.
Dan vind ik het grappig dat mensen hier vragen om een Caminvinga een jongetje van net 18 die bij Lille speelt, alsof hij dan kansen gaat krijgen.
Als een Odegaard een van de beste middenvelders was vorige jaar en niet eens de kans krijgt, waarom Caminvinga wel ? Die speelt als nr.6 en is een Casemiro-type daar ben ik me ook bewiust van, maar waarom zou hij wel kansen krijgen, op basis van wat ?

Deze jongen komt tekort voor de top maar prima voor de groep clubs daaronder, dus Ajax is prima keuze. Kan genoeg verdienen dus win win 😊

Zidane kan gewoon totaal niet met jong talent omgaan of spelers die buiten zijn basiself staan tevreden houden. Het is werkelijk niet te geloven dat Odegaard nu al, 6 maanden nadat hij fantastisch speelde bij Sociedad, niet gebruikt wordt. Real draait zo fantastisch niet en het ontbreekt aan creativiteit en goals. Hij zou gewoon de kans moeten krijgen.

Vasthouden aan de oude meuk en niet door selecteren komt zidane duur te staan.

19 januari 2021 om 23:57

Nee hoor. Die pakt misschien nog ergens een trofee mee en kapt er vervolgens mee om bij een Psg, Juve of Frankrijk aan de slag te gaan. Het vasthouden aan de oude meuk van Zidane komt mijn club vooral duur te staan

Ik zou hem wel aan de slag willen zien in Engeland maar ik denk dat een Duitse club een goede optie zou zijn.

Wat een prachtige speler is Odegaard om te zien. Zou makkelijk kunnen slagen bij Real maar niet zolang Zidane daar nog zit. Heeft al vele mooie dingen laten zien word tijd dat hij naar een club gaat waar hij altijd in de basis zou staan. Een team om Odegaard heen gebouwd zou toch fantastisch kunnen worden. Iemand die weet hoe Haaland en Odegaard samen spelen?

Oeh, Arsenal, doen. Aub.

19 januari 2021 om 23:53

Ik moet nog maar zien of de bpl iets voor hem is. Daarom dat ik als Madrid-fan hem ook liever in Spanje zie blijven persoonlijk

20 januari 2021 om 13:29

Mwah, 1 manier om erachter te komen, al snap ik jouw perspectief wel.

20 januari 2021 om 00:28

Weet niet of je twee spelers van dezelfde club mag huren...?

20 januari 2021 om 13:28

In het algemeen of in Engeland? Hoop van niet.

20 januari 2021 om 14:21

Als we kans maken meteen Dani naar Madrid brengen uiteraard, maar ik las iets dat je geen twee spelers van 1 club mag huren.

Ik hoop dat hij zijn appartementje in Arnhem weer betrekt, beste speler die ik ooit bij Vitesse heb gezien. Hij had het hier goed naar zijn zin, dus wat houdt hem tegen. Red Bull Vitesse volgend seizoen in de Champions League.

Als ik die jongen was en ik wil bij Real slagen zou ik een klein stapje terug doen in spanje. Blijf je in dezelfde competie actief en beter in beeld bij je werkgever.

Zal nooit wat worden bij Real. Die jongen moet daar definitief weg.

Misschien een optie voor dortmund ipv de lang afwezige Witsel

fantastische voetballer die verpest wordt door een club die teveel geld heeft en de jeugd niet de kans geeft. Odengaard moet mocht Ajax nog steeds geïnteresseerd zijn lekker naar Ajax gaan. Nu Ziyech naar Chelsea is gegaan staat die role ter beschikking voor Martin. Nou Overmars, sla je slag!

Ambiteus denken is niet meteen misplaatste arrogantie. Psv heeft toch ook met succes aangeklopt bij Gotze? Odegaard heeft al 2 clubs in Nederland gehad en ajax heeft behoeft aan een nummer 10, plus het speelt nog Europees. je hoort mij niet zeggen dat hij graag naar ajax wilt, en ik weet dat het ambitieus zou zijn, maar ik kreeg ook even het idee dat hij een erg geschikte kandidaat zou zijn. Dat is wat anders dan misplaatste arrogantie imo...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4256 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Barcelona5031
4.Sevilla4818
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AsensioAanvaller222
K. BenzemaAanvaller2112
Vinícius JúniorAanvaller212
RodrygoAanvaller110
T. CourtoisKeeper240
M. DíazAanvaller91
E. HazardAanvaller82
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

27 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 26 februari
Roman Abramovich heeft Chelsea-manager Thomas Tuchel groen licht gegeven om Borussia Dortmund-spits Erling Haaland komende zomer te verleiden tot een overstap. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren