Keown: Volgende ster van Arsenal gaat net zo eindigen als Özil

Dinsdag, 15 december 2020 om 23:11Jeroen van Poppel • Laatste update: 06:24

Granit Xhaka heeft zich afgelopen zondag niet populair gemaakt met de woede-uitbarsting die de middenvelder van Arsenal een rode kaart opleverde in het verloren duel met Burnley (0-1). Analist Martin Keown is van mening dat de kans groot is dat Xhaka binnenkort niet meer in de plannen voorkomt van Mikel Arteta, zeker als de middenvelder nog eens de fout in gaat. Wat Keown betreft heeft de Zwitser zijn krediet verspeeld en zou Xhaka net zo kunnen eindigen als Mesut Özil, die sinds maart niet meer in de wedstrijdselectie wordt opgenomen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door arsene.wenger)

Oh nee hoor Martin, dat gaat niet gebeuren. Xhaka is een van de lievelingetje van Mikel. Samen met Willian en Lacazette. Gewoon nooit worden die speed gebenched of overgeslagen. Het lijkt alsof hij ze hoe dan ook er in wilt hebben. Zowel Nketiah als Balogun laten meer zien als Lacazette. Nelson, Saka, Smith-Rowe en Pepe laten meer zien dan Willian. Ik weet het niet meer.

15 december 2020 om 20:14

Aan de ene kant met je eens maar aan de andere kant weer niet. Xkaka was toen partey fit was geen basisspeler. Nketiah heeft in zijn basisplaatsen nooit wat goed gedaan maar balogun hoort wel kansen te krijgen. Daarnaast is laca ook al meerdere keren overgeslagen voor Auba die ook geen zak laat zien. Pépé laat meer zien dan Willian maar toen hij eindelijk de kans kreeg maakte hij een hele domme fout met de rode kaart. Desondanks horen ESR en Nelson wel een basisplek te krijgen.

15 december 2020 om 21:05

Nketiah maakt iedere wedstrijd meer indruk op mij dan dat Lacazette doet. Lacazette kreeg afgelopen weekend 2 kansen die Nketiah 100% had afgemaakt. In de 16 is Nketiah gewoon enorm goed. Er is een reden dat hij dit seizoen topscorer is van Arsenal en topscorer aller tijden van de Engelse jeugdelftallen. Pepe gaat hopelijk eens laten zien wat hij kan, in de EL is hij gelukkig wel consistent.

15 december 2020 om 21:28

Ik vind nketiah in de PL echt helemaal niks toevoegen. Scoort alleen maar intikkers en fouten van de tegenstander. Nketiah is topscorer omdat hij scoort tegen toppers als molde en rapid wien. Voetballend voegt hij niks toe en kwa doelpunten is hij alles behalve indrukwekkend. Balogun is een veel groter talent.

15 december 2020 om 21:33

Lacazette heeft volgens mij net zoveel wedstrijden in de EL als Nketiah maar kan het daar ook helemaal niet laten zien. Wat mij betreft verdient Nketiah het dan om te starten, Balogun is er denk ik nog niet helemaal klaar voor.

15 december 2020 om 21:37

Lacazette wordt dan ook soms als middenvelder ingezet. Ik weet nog dat na de Coronastop nketiah speelde maar dat was ook echt een drama. Die voegt helemaal niks toe, kwa goals niet en kwa voetbal al helemaal niet en is minstens zo matig als laca. Laca kan dan op zijn minst nog een beetje meevoetballen al mist hij teveel kansen. Balogun is misschien onervaren maar kan het niet slechter doen.

15 december 2020 om 22:05

Ik ben het met arsenal890 eens ArsenalFanehv. Nketiah laat ook echt geen ene zak zien hoor. In de EL schiet hij wel eens een verdwaalde bal erin, maar dat mag ook wel gezien de tegenstander.. Daarnaast mist hij ook daar flink wat kansen, terwijl hij zogenaamd zo dodelijk is in de 16.. En daarnaast kan Nketiah letterlijk niks. Zijn aanname is nog slechter dan die van Auba en zijn passing is slechter dan die van Sokratis. Hij is daarnaast ook nog eens veel te geforceerd bezig met goals maken, waardoor hij ook nog extra kansen verprutst.. Nee, hij moet verhuurt worden. Dat Lacazette niets laat zien doet daar niets aan af. En Balogun is er zeker wel klaar voor om de minuten die Nketiah nu krijgt over te nemen. Als signaal kun je Auba een keer stoppen nu. Maar als je verder wil bouwen, dan dien je enkele spelers wel op te bouwen. En dan zit je toch vast aan Auba.

15 december 2020 om 22:07

Laca en meevoetballen is trouwens ook echt zo'n mirakel.. Ik weet niet hoe velen daar bij komen. Die man laat zo veel ballen van zijn voet stuiteren en heeft vaak 3 of meer touches nodig om een bal te controleren.. Nee, dat hele meevoetballen bij een spits moet je nu simpelweg achterwege laten. Zo'n spits heb je nu eenmaal niet. Balogun misschien, maar daar kun je nog niet op bouwen. Dus kies gewoon voor Auba en zorg ervoor dat je hem voor de goal zet middels steekpasses etc. Verder compleet met jou eens hoor arsenal890. Ook wat betreft Balogun. Die maakt in die weinige minuten meer indruk dan dat Nketiah doet namelijk..

16 december 2020 om 00:18

Bro ik zweer ik weet niet waar het aan ligt. Elke speler die bij Arsenal komt word gewoon slecht. Auba , Laca, Xhaka, Sokratis , Pepe, Mustafi, Ozil enzovoort. Ik begin te twijfelen of deze jongens bij Arsenal nog wel gemotiveerd zijn. Er is echt tijd voor grote verandering. Die jongens hebben geen plezier meer. Arme Wenger deed het echt goed met Arsenal als ik zo terug denk dat jaar zijn we gewoon 2e geworden toen leicester kampioen werd. Kijk Leno bijvoorbeeld dacht toen hij bij Leverkusen speelde die man word wereldtop. Het lijkt alsof als een speler bij Arsenal komt opeens niet meer verder ontwikkeld of het zelfde niveau aan kan houden.

16 december 2020 om 00:27

Dat heeft deels met verwachtingen bij stellen te maken en deels met de club. Leno had ik nooit het beeld van wereldtop bij bijvoorbeeld, denk velen niet. Maar vind jij dat Leno het slecht doet dan? Is gewoon een erg goede keeper bij ons. Vorig seizoen na Auba onze beste speler. Ligt beetje per speler eraan verder. Sokratis was geen top en was ook geen leeftijd dat hij dat nog kon worden. Xhaka leek wel potentie, maar geen wereldtop. Idem voor Laca. Auba heeft het bij ons allang bewezen, dus die hoort daar niet bij. Mustafi was toen al idioot dat we daar dat bedrag voor hadden neergelegd. Pepe is onderhand wel een miskoop inderdaad. En Ozil heeft het ook gewoon jaren wel erg goed gedaan.

16 december 2020 om 00:44

Lacazette is verre van een Agüero, laat dat duidelijk zijn. Maar Nketiah is echt een verschrikking die er helemaal niks van kan. Bij de Belgische topclubs zou hij never nooit in de ploeg geraken, onvoorstelbaar dat ie bij Arsenal zit.

Ik volg Arsenal niet goed genoeg maar als je 15e staat en je de beschikking hebt over ozil maar hem steevast buiten de selectie staat kun je toch niet echt spreken van “het gelijk van de trainer”, wel?

15 december 2020 om 20:16

Dit besluit om ozil buiten de selectie te laten komt niet van arteta. Ozil heeft uitspraken gedaan waardoor het bestuur heeft aangegeven dat ozil niet meer zal gaan spelen. Arteta kan daar niks aan veranderen.

15 december 2020 om 20:19

Over de oeigoeren bedoel je, want dan is het wel vreemd om Blm wel te supporten in Epl

15 december 2020 om 20:22

Ja daar doel ik op inderdaad. Het is zeker hypocriet. Arsenal kiest als bedrijf zijnde voor het geld en heeft gekozen om geen uitspraken te doen over de oeigoeren.

15 december 2020 om 21:04

Het is echt te ziek voor woorden, elke wedstrijd knielen voor BLM maar tegelijkertijd willens en wetens een speler als Özil op je tribune laten wegrotten omdat je liever de centjes hebt dan dat je je speler steunt die zich uitspreekt tegen een actieve hedendaagse genocide. Ik kan er echt met m'n verstand niet bij, genocide op basis van ras/geloof is nog wel een paar tandjes kwalijker dan 'normaal racisme' zelfs. Dit kan je toch gewoonweg niet maken als clubbestuur of ligt dat nou aan mij?

15 december 2020 om 21:57

Ik ben het helemaal met je eens hoor Sander! Het is ook erg hypocriet van mijn club. Helaas wordt er geen aandacht aangegeven van de club omdat het om geld draait. Dit zie je helaas ook wel vaker. Bijv bij Gullit en ten cate. Die probeerden het wk naar Qatar te halen terwijl daar moderne slavernij zich afspeelt. Maar zodra ze geld krijgen valt dat hun toevallig niet op. Terwijl ze wel vooraan staan om racisme aan te duiden. Dat doet Arsenal dus precies zo wat erg triest is. Daarom is het beter om politiek en voetbal gescheiden te houden.

16 december 2020 om 00:24

Ohja ? Ozil deed het voorde Corona break vrij goed een van de uitblinkers. Het is allang al duidelijk dat Ozil niet zou verlengen en Arsenal dat later ook niet wou na zijn uitspraken. Als een uitzender dreigt met dat er geen wedstrijd van Arsenal word uitgezonden in China als Ozil speelt dan voelt Kroenke dat in zijn zak. En iedereen weet dat Kroenke zijn zakken belangrijker vind dan Arsenal

16 december 2020 om 14:08

China heeft ozil shirts uit fanshops verwijderd en ook is hij uit de voetbal games verwijderd pes en fifa

Volgende ster? Als xhaka een ster is dan heb je geen beste selectie

15 december 2020 om 22:09

Precies dit. Maar Keown praat hier wel beetje onzin. Xhaka is absoluut niet de ster van het elftal. Zo snel mogelijk de deur uit die man! Heeft al zo ontzettend veel fouten mogen maken, dat is echt te bijzonder voor woorden...

Het ergste is nog dat het bij Xhaka meer dan terecht zou zijn. Daar waar het bij Ozil nog een beetje onterecht is. Maar ik denk dat als Xhaka net als Ozil verbannen zou zijn dat hij wel de eerste beste transferperiode gelijk zou vertrekken.

Keown de speler die zo slecht was dat hij in zijn laatste jaar(jaren) niet meer in de plannen van Wenger voorkwam, maar omdat hij in het verleden wat voor de club heeft betekend, hield Wenger hem erbij. En liet hem zelfs een paar keer in de laatste minuten invallen, zodat hij ook een medaille zou krijgen bij het kampioenschap. Als er een speler moet zijn die zowel Ozil als Xhaka zou moeten supporten is hij het wel. Ozil begrijp ik, omdat het om politieke redenen gaat, maar als men zich verdiept in de Oeigoeren zal je zien dat het het minste is wat Ozil kon doen. Xhaka is niet goed genoeg voor Arsenal, maar dat wisten ze toch al. Hij is niet opeens een hele andere voetballer, misschien minder in vorm.

16 december 2020 om 00:17

Keown was 5000 jaar oud in zijn laatste jaar en had Toure en Campbell voor zich, doe even normaal man, weet waarover je praat en ga niet op de man spelen wanneer daar geen aanleiding voor is.

Wat een onzin van Keown wat betreft dat Xhaka een "ster" van de ploeg is.. Dat is hij nooit geweest. Xhaka moet gewoon weg. Het is niet geworden wat we ervan verwacht hadden. Hij leek een goede aankoop, zij het ietwat aan de dure kant. Maar ondanks dat hij zeker goede wedstrijden/periodes heeft gehad, is het gewoon klaar nu. Hij heeft in zijn gehele tijd bij ons simpelweg te veel fouten gemaakt en overall te weinig laten zien. En het grootste punt is dat hij altijd dezelfde fouten blijft maken: concentratieloze passes en onnodige agressiviteit/rode kaarten. Dat was in zijn 1e jaar al zo en is nog steeds zo. Hij leert dus nergens van. En dan ook nog dat gedoe vorig jaar met de fans. Nee, klaar nu! De deur uit, lekker samen met Bellerin, Lacazette en anderen!

Xhaka gaat gewoon weer spelen. Hij zou nooit meer moeten spelen voor Arsenal, maar hij gaat gewoon weer spelen, zo doen we dat bij deze voetbalclub, we geven kans na kans aan absolute non-voetballers.

16 december 2020 om 00:29

Precies. Zelfde als na zijn wissel toen, met gebaren naar de supporters en het neergooien van zijn shirt. Daarna heeft hij ook gewoon weer gespeeld. Arsenal: de club waar fouten maken beloont wordt met meer basisplaatsen en nieuwe verbeterde contracten!

15e staan met Auba, Lacazette etc in je selectie, en met Özil op de bank te houden. Dan doe je toch iets niet goed. Ik zou niet Xhaka eruit gooien maar de trainer.

Wat is Arsenal sneu geworden zeg. Triest, hoe het bestuurt wordt, de aankopen, zo hopeloos. En dan de manier van handelen met Ozil, tsja money gaat voor voor hen blijkbaar. Ik zou bijna zeggen, gaat lekker degraderen joh. Althans de fans gun ik het niet. Drama, Arteta gaat het helaas ook niet redden zo, staan wel heel erg laag.

Nou een ster wil ik het niet noemen. Een ster in domme overtredingen maken en karten pakken misschien. Ik ben niet iemand die spelers na 1 jaar gelijk afschrijft. Ik hoop dat altijd dat ze tot inkeer komen uiteindelijk, maar soms moet je spelers laten gaan. Zoals deze Granit Xhaka. 4 jaar lang geprobeerd, maar als het niet uitkomt moet het gewoon klaar zijn. Mijn club is gewoon niet meedogenloos genoeg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Everton493
9.Arsenal468
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. LacazetteAanvaller2813
N. PépéAanvaller245
B. LenoKeeper300
E. NketiahAanvaller162
MartinelliAanvaller91
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

23 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 21 april
Tottenham Hotspur moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer na het ontslag van José Mourinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren