‘De nieuwe Daley Blind’ bij PSV? ‘Hij is een complete voetballer’

Donderdag, 3 december 2020 om 11:22Daniel Cabot Kerkdijk

Olivier Boscagli was als linksback van PSV doorgaans reserve bij zowel Mark van Bommel als Ernest Faber. Als centrale verdediger is hij dit seizoen onder Roger Schmidt echter onomstreden. Volgens Voetbal International wordt in de 23-jarige Fransman binnen de Eindhovense club een jongere versie van Daley Blind gezien. Schmidt denkt dat Boscagli uiteindelijk naar het niveau van de verdediger van Ajax kan toegroeien.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door constant kante)

Vorig seizoen min of meer afgeschreven terwijl hij zelden op z'n echte positie speelde. Dit seizoen wel, en ondanks dat ik hem ook regelmatig twijfelachtig zie optreden, oogt hij wel een stuk beter dan vorig seizoen. En toch; ik hou veel twijfels bij dit centrale duo van Psv. We kunnen ze tig keer de hemel in prijzen, net als bijvoorbeeld Teze, maar als ik dan die wedstrijd tegen Paok zag... Ik moet het allemaal nog maar zien. Ze zijn pardoes gebombardeerd tot centraal duo maar het is wel een onwijs risicovol centraal duo. En die vergelijking met Blind, tja. Die was in het begin inderdaad ook niet zo denderend en heeft later alsnog een paar ijzersterke jaren gehad. Momenteel even wat minder, maar ik betwijfel of Boscagli ooit dat niveau gaat halen.

3 december 2020 om 11:54

Bij Paok zag je wel bij die goals dat ze met 2-3man op 2 verdedigers af komen stormen. Dat was gewoon een wanprestatie van het hele team. Dom balverlies door Mauro en het hele veld lag open.

3 december 2020 om 12:12

Vraag me af hoe het centrale duo van PSV zich gaat houden als ze bijvoorbeeld Ajax, Feyenoord of AZ treffen. Tegen Vitesse hadden ze het al erg moeilijk. Dat ze het redelijk doen lijkt me meer met geringe tegenstand te maken hebben dan met de spelers zelf als je naar gespeelde wedstrijden kijkt. Best wel vreemd dat alle topwedstrijden in de eredivisie in 2021 worden gespeeld.

3 december 2020 om 12:24

Dat ideetje werd door v/d Sar geopperd. Omdat hij hoopte dat dan weer publiek zou mogen komen. Dat idee was toen nog niet zo slecht. Tegen Vitesse misten ze 5 basisspelers (dumfries, Rosario, Gotze, Gakpo en Malen die slechts een half uur mee kon doen). Ajax zou het zonder Mazaroui, Klaassen, Anthony, Neres en Tadic die een half uur mee kan doen ook niet zomaar van Vitesse winnen. Verder heb je wel gelijk dat ik ook benieuwd ben tegen Ajax, Feyenoord en AZ.

3 december 2020 om 14:32

Xajaxc. Dat is niet vreemd, dat is een weloverwogen besluit geweest, waar de clubs het mee eens waren. En dat besluit is genomen op een tijdstip waarop het naar alle verwachting best zo kon zijn dat publiek vanaf begin 2021 weer toegelaten zou worden bij voetbalwedstrijden, iets wat op dat moment niet mocht. Dus gewoon een gecalculeerd besluit met de informatie van het moment van beslissen.
Wist jij veel over hoe we nu voor zouden staan? Kon jij dit voorzien? Dus er was echt wel iets voor te zeggen, het is hooguit vreemd omdat jij nu rekening houdt met zaken die jij nu weet en de beslissers destijds niet.

3 december 2020 om 14:38

Precies Boris, men hoopte dat de toppers in ieder geval met publiek plaats zouden kunnen vinden. Niet vreemd, gewoon bekeken.
En inderdaad, PSV had het lastig tegen Vitesse. En zo had Ajax het lastig tegen Groningen. Dus wat is nou exact het punt eigenlijk? Als Ajax het al lastig heeft tegen Groingen, dan zullen de toppers ook wel heel lastig zijn? Is dat het argument? Zo werkt het in voetbal niet namelijk.

3 december 2020 om 11:55

Senesi, Boscagli. We schreven ze binnen een halfjaar af. Hetzelfde doen we nu massaal bij Van de Beek en United. Ik weet dat het fijn is gewoon elke week je ongegeneerde mening te dumpen, maar het is maar goed dat het beoordelingsvermogen van bestuurders totaal anders werkt dan van de meesten hier; lekker elke week je kont draaien afhankelijk van de lading die wordt meegegeven aan artikelen die gemaakt zijn om zoveel mogelijk reacties uit te lokken.

Uiteraard doel ik niet op mezelf, want mijn beoordelingsvermogen is subliem. Superieur.

3 december 2020 om 14:41

Haha hulde Carel de Grote! Maar het gaat dus ook niet zo zeer om "beoordelingsvermogen". We nemen vooral het aspect mentaliteit niet altijd in beschouwing. Een mens/speler kan ontzettend gebaten bij vertrouwen, van anderen maar ook vertrouwen in jezelf. Vooral in het voetbal is dat erg belangrijk. Als je met vertrouwen speelt dan dan ga je met meer overtuiging elk duel aan, schiet en pass je veel scherper. Wedstrijdritme kan daarbij helpen om vertrouwen te bouwen.

3 december 2020 om 15:00

Heb je gelijk in hoor. Zelfvertrouwen als onderdeel van het mentale aspect zijn zwaar onderschat binnen de voetballerij. Nog steeds wordt er gepraat over kwaliteit en mentaliteit, alsof het twee verschillende zaken zijn. Ondertussen speelt Marten de Roon al tijden op Champions League niveau terwijl veel technisch betere voetballers elders op de bank zitten, om maar een voorbeeld te noemen. Mentaliteit (en persoonlijke ontwikkeling) is een onderdeel van kwaliteit.

Boscagli heeft mij zeer verrast dit seizoen. Doet het lekker samen met Teze in de verdediging, die vullen elkaar lekker aan.

Ben benieuwd waar hij gaat belanden als hij zo door blijft gaan. Met een aankoopsom van 2 miljoen zal PSV er sowieso wel een mooie winst op kunnen maken in de toekomst.

3 december 2020 om 14:57

Ben absoluut geen fan van Daley Blind. Integendeel. Ik vind Daley Blind een overrated speler, in alle facetten. Geroemd om zijn tactische skills maar dat is vanzelfsprekend vooral eufemistisch voor: hij blnkt nergens in uit. Blinds tijd is ook ruimschoots voorbij, zeker in oranje.

Maar even voor de helderheid, Daley Blind is natuurlijk veel en veel beter dan Olivier Boscagli. Ik vind Boscagli echt PSV onwaardig. Doet me een beetje denken aan Jeremy Brechet. Ook zo'n softe Fransman die een leuke trap had, maar gewoon een dramatische CV was. Als PSV nationaal en internationaal iets wl betekenen, dan kun je echt niet met Boscagli aankomen. Jordan Teze daar zie ik nog wel wat in, maar Boscagli? Mais non, mais non!

3 december 2020 om 15:13

Vind je wel erg negatief over Boscagli. Hij heeft dit seizoen echt enorme verbeteringen laten zien en ik kan oprecht wel van hem genieten. Kan hij sommige dingen nog verbeteren, uiteraard. Is hij zo slecht als jij hem schetst en bij lange na niet het juiste niveau voor Psv, dat denk ik niet.

Ik denk dat hij gewoon heel het seizoen blijft staan centraal achterin en dat hij aan het einde van de rit echt een goed seizoen zal hebben gedraaid. Wellicht dat er wat interesse van clubs uit het buitenland zal komen.

3 december 2020 om 15:42

" Is hij zo slecht als jij hem schetst en bij lange na niet het juiste niveau voor Psv, " Er hebben bij PSV wel meer spelers onder contract gestaan die het niveau van PSV totaal niet hebben of hadden. Dus dat vind ik in het geval van Boscagli evenzogoed van toepassing. Kijk, er zijn ook mensen die in een Viergever een 'prima CV voor Psv' zien. Terwijl Nick Viergever niet eens goed genoeg was om linksback te spelen bij AZ. Ik ben niet negatief, ik zie gewoon iets dat niet het niveau is wat PSV nodig heeft. En kennelijk neem jij wat eerder genoegen met middelmaat dan ik en verklaart dat waarin jij mij 'negatief' vindt. 'enorme verbeteringen' zeggen niets als die verbeteringen er niet toe leiden dat je tot de top drie van Cv's in Nederland behoort. En sorry hoor, ik vind dat PSv de beste spelers moet hebben. En jij kennelijk niet, want middelmaat vind jij al klaarblijkelijk prima. Maar dat is wat anders dan dat ik erg negatief zou zijn, of iets dergelijks.

3 december 2020 om 18:26

Nationaal kom je vaak wel weg met spelers als Boscagli, maar internationaal inderdaad niet. Ik vind overigens dat mensen altijd wel heel makkelijk wijzen naar het aantal tegendoelpunten om aan te geven dat een centraal duo goed in bij een topclub. Zou dat nou komen omdat Boscagli en Teze zo geweldig zijn of omdat tegenstanders van PSV het drukker hebben met verdedigen dan met aanvallen? Toen het middenveld en de aanval de energie namelijk niet meer hadden, had een matig spelend FC Twente er namelijk geen enkele moeite mee om door die verdediging te snijden. Ook Schwaab werd op die manier beter gemaakt dan hij in werkelijkheid was.

4 december 2020 om 12:44

Ja eens. Toen ooit Van den Hoorn/viergever het Ajax Cv duo vormden waren er ook mensen die riepen dat zij zo goed waren, omdat e weinig goals tegen kregen. Is inderdaad onzin om een individuele speler te beoordelen louter op ene teamstatistiek.
Maar wat je egt over Schwaab daar ben ik het niet mee eens. Die was gewoon aantoonbaar echt goed in het kampioensjaar van Psv. Mensen kunnen roepen wat ze willen over hem, maar hij was dat seizoen super betrouwbaar, had individueel betere statistieken dan Mathijs de Ligt en daar was geen sprake van dat hij beter gemaakt werd dan hij werkelijk was. Dat seizoen was hij gewoon goed.
Maar Boscagli? Nee, dat is niet het niveau Psv, klaar. Gisteren ook weer gezien trouwens.

Ik moet zeggen dat ie dit seizoen goed speelt. Hij wint kopduels en komt vaak voor zijn man of staat zo gepositioneerd dat ie goed ingrijpt. Wat ik mis is meer body. Hij laat zich soms gemakkelijk aftroeven op pure kracht. Daar moet hij wel in verbeteren. Verder voetbalt ie ook gemakkelijk mee en is ie wat dat betreft een verbetering ten opzichte van Viergever.

Hij doet het best prima eigenlijk. Ik vind niet dat hij het PSV niveau heeft maar hij wordt wel vaak neergezet alsof hij niets kan.
Koppend is hij sterk en hij is ook snel, wat vooral belangrijk is in dit systeem.

3 december 2020 om 12:03

Nouja ik ben een psv supporter maat snel is hij allerminst hij is zelfs zeer traag. Maar hij is idd koppend goed en een goed spelinzicht. Als hij snel was dan was hij goed nu zie ik toch liever een ander

3 december 2020 om 14:45

Hij is snel op de eerste meters en hij is fel. Dat is in de meeste situaties voldoende. Op de lange afstanden tegen een echte sprinter is hij niet snel genoeg. Maar dat is eigenlijk alleen Teze. Viergever is daarin iets sneller maar al met al is Boscagli wel beter als hij zo door blijft gaan.

3 december 2020 om 18:27

Een goed spelinzicht is een vereiste voor een verdediger, geen luxe.

Ja en toch vind ik Boscagli samen met Rosario en Mvogo de zwakste schakels in dit team. Het gebeurt Boscagli namelijk ook heel vaak dat hij op de beslissende momenten verkeerd instapt of zijn tegenstander heel makkelijk laat wegdraaien. Het gaat steeds beter maar toch moet het nog vele malen beter. Voetballend brengt hij wel een hoop rust in de achterhoede, dat is dan weer een kwaliteit die Teze minder bezit. Toch zie ik in de winterstop liever een andere LCV komen.

3 december 2020 om 13:45

Mvogo ja? Je hebt zeker alleen de eerste 2 wedstrijden van het seizoen die pot tegen Paok gezien? De beste man heeft zat punten gepakt voor ons. Ik vind Rosario ook een stuk beter dan afgelopen seizoen. Is feller op de bal en de tegenstander en durft vooruit te spelen. Alleen hij lijdt onnodig balverlies, dat moet eruit.

3 december 2020 om 13:52

Mvogo straalt voornamelijk onrust uit en dat slaat aan op zijn verdedigers... ik weet niet of je er een beetje op let maar zijn voetenwerk is niet helemaal top, hij heeft vaak dat hij niet eens duikt bij een tegengoal en bij een voorzet gebeurt het regelmatig dat hij twijfelt om te komen en uiteindelijk dan toch op de lijn blijft staan. Tuurlijk pakt hij ook wel eens een bal maar te weinig als je het mij vraagt. En hij is totaal geen puntenpakker wat jij beweert.

En Rosario is echt dramatisch. Hij is heel vaak te laat in de duels en wanneer hij in duel komt verliest hij deze 2 van de 3 keer. En dat terwijl hij wel het fysiek heeft om daarin te excelleren. Voetballend valt hij ook tegen, heel vaak probeert hij vooruit te spelen maar dat gaat ook te vaak mis. Ik denk dat Fein een betere keuze is naast Sangaré

3 december 2020 om 14:16

Rosario is nog steeds ondermaats en voegt bizar weinig toe aan het elftal. Verder is Mvogo en prima keeper, hij mag bij hoge ballen wat onzeker ogen maar keept uitstekend (na eerste paar duels). Hoe dan ook een vooruitgang ivm Zoet en Unnerstall

3 december 2020 om 14:27

Niet mee eens. Hij twijfelt inderdaad wel is, maar dat kan afgeleerd worden. Hij is echt al een stuk beter dan aan het begin van het seizoen. Daarbij zijn zijn reflexen echt van een hoog niveau en pakt hij wel een hoop lastige ballen. Maar vooruit, je krijgt het voordeel van de twijfel, je hebt hem duidelijk beter geanaliseerd dan ik

Rosario is idd niet best. Maar nogmaals, ik vind hem beter dan vorig seizoen. Nu is hij ook niet de man vóór de verdediging, dat is Sangaré. Verder met je eens dat Fein maar is een basisplaats naast Sangaré moet krijgen.

Ik weet niet hoe Boscagli nu speelt, maar vorig jaar was het een drama. Anyways, ik vind dat Nederlandse clubs meer in Frankrijk mogen kijken. Als je ziet wat voor sterspelers daar in de Ligue 2 of lager hebben gespeeld, is dat een goedkope regelrechte goudmijn: Mahrez (Le Havre), Koulibaly (metz), Drogba (Le Mans), Kante (boulogne), Parvard (reserve Lille, wel Ligue 1), Lenglet (nancy), Matuidi (troyes), Ndombele (amiens), Giroud (grenoble), Thauvin (grenoble), Ben Yedder (alfortville), Guendouzi (lorient) en zelfs onze eigen Haller (auxerre, Ligue 2). Utrecht doet het wel goed wat dat betreft.

3 december 2020 om 12:00

helemaal mee eens! Zie Sangaré. Heeft weliswaar een hoop centen gekost maar komt toch uit de lagere regionen van de Ligue 1

3 december 2020 om 13:46

Frankrijk is het grootste land van West-Europa en een populatie van bijna 70 miljoen mensen. Net als in Duitsland is de voetbalpotentie enorm, maar zullen prima voetballers gewoon vanwege het aantal plaatsen binnen een selectie gewoon niet in de topteams terecht komen. Red Bull heeft met creatief scouten in de ligue 1 veel succes gehad en binnen Nederland heeft FC Utrecht zelfs enkele parels uit de ligue 2 geplukt die meer dan de moeite van het aantrekken waard waren. Dat in Psv's geval Sangaré en Max graag naar Nederland komen, bewijst dat de Eredivisie spelers in die competities geen vieze smaak in de mond bezorgt. In dit licht bezien is het bijna onbegrjipelijk hoeveel Eredivisieclubs wel Scandinavie, Japan, Oost-Europa, de Balkan en Griekenland afstruinen om in veel gevallen met regelrechte middelmaat thuis te komen, terwijl dicht bij huis twee grote competities behoorlijk wat beschikbaar en gewillig talent heeft om de Eredivisie te versterken. Dat Utrecht als enige actief in Frankrijk lijkt te scouten is echt bizar wat dat betreft.

3 december 2020 om 12:34

Je hebt ergens ook wel gelijk, maar het is minder makkelijk dan het lijkt, kijk ook naar welke teams de meeste van die spelers daarna zijn gegaan.
Heel moeilijk om in zo vroeg stadium een speler te ontdekken deze dagen.

Als je deze twee spelers gaat vergelijken dan vind ik Blind toch een stuk verder/beter. Bij zowel balbezit als balbezit tegenstander vind ik Blind toch een bepaalde rust uitstralen. Als de tegenstander van PSV in aanval is zit je toch met wat meer spanning te kijken naar de verdediging.

3 december 2020 om 12:05

Blind is wel een heel stuk ouder en heeft dus wel veel meer ervaring. Dit maakt dus ook nog wel een groot verschil.

Dit klopt ook wel het zijn dezelfde types. Beide traag. Wat ze compenseren met een goed spelinzicht. Waarbij blind echt grandioos is en boscalgi ook goed. Koppend is boscalgi veel beter en heeft ook een betere lange bal. Maar blind is voetballend wel heel erg goed en het inzicht ook dat boscalgi toch wel wat minder is

Hij zal zeker niet zo goed worden als dat blind is. Blind lijkt veel slimmer te zijn, betere positionering, betere inspeelpass, betere lange bal, verdedigend simpelweg gewoon beter. Is ook geen schande, want Blind is bij Ajax ook gewoon erg goed.

3 december 2020 om 12:11

Ik denk het persoonlijk ook niet hoor, maar is het niet wat vroeg om dat zo definitief te stellen? Juist Daley Blind is het perfecte voorbeeld dat spelers prima naar een hoger niveau toe kunnen groeien. Als ik me niet vergis speelde Blind zelf vrij matig toen hij zo oud als Boscagli (net 23) was en werd hij uitgefloten door zijn eigen supporters. Het kan raar lopen.

3 december 2020 om 12:13

Nou ja, Blind brak ook pas echt door rond zijn 23e. De jaren daarvoor zag niemand echt aankomen dat hij de klasse zou hebben die hij vanaf zijn 25e zo nu en dan liet zien. Dus de zekerheid in je reactie is misschien wat overdreven.

3 december 2020 om 12:32

Je noemt al deze eigenschappen waarin Blind beter zou zijn dan Boscagli maar als ik naar de statistieken van VI kijk, krijg ik toch een ander beeld, waarin Blind toch zijn meerdere moet erkennen in Boscagli (lange bal, duelkracht, balveroveringen. Ik wil absoluut niet zeggen dat Boscagli beter is dan Blind (dat is niet zo, Blind is constanter en betrouwbaarder), maar door te zeggen dat hij niet zo goed kan worden als Blind vind ik kant nog wal slaan. Als je ziet hoe goed Boscagli zich dit jaar ontwikkelt, kan hij echt nog wel een volgende stap maken.

3 december 2020 om 12:42

Nounou, de gekleurde bril is niet te zien hoor. Blind is ook wel wat ouder dan Boscagli dus overdrijven is ook een vak. En mag ik jou glazen bol even? Hoe weet jij dat hij nooit zo goed zou worden als Blind? Laten we nou niet net doen alsof Blind een topper was, nooit een betrouwbare linksback geweest en werd pas later een centrale verdediger wat hij prima doet, maar alsnog geen topper.

3 december 2020 om 13:55

Blind een betere positionering? Ik weet niet onder welke steen jij hebt gelegen, maar daar heeft ie met name de laatste tijd behoorlijk de plank behoorlijk misgeslagen. Bij Oranje ging het goed mis door de positie die hij (niet) innam en ook tegen Liverpool zag hij er in sommige situaties op dat vlak evenmin uit, waardoor grote kansen ontstonden. Zeker dit seizoen is hij wel wat minder dan de voorgaande twee jaargangen. Overigens is het echt onzin om gelijk te beweren dat Boscagli nooit zo goed kan worden als Blind is. Ten eerste omdat Blind gewoon goed is, maar geen wereldtop en Boscagli jong genoeg is naar dat niveau te kunnen groeien. Daarnaast: check even waar Blind op die leeftijd stond. Die speelde toen zijn eerste volledige seizoen als basisspeler bij Ajax en tot zijn transfer naar Manchester United was het ook een gevalletje 't-kan-vriezen-kan-dooien. Sterker nog, zelfs bij United was Blind niet zo goed als bij zijn terugkeer bij Ajax, dus overschat zijn niveau carrierebreed niet.

3 december 2020 om 15:54

"hij zal zeker niet zo goed worden als dat blind is."

Dat kun je nu nog niet zeggen. Boscagli is net een paar weken 23. Blind was ook al bijna zo oud toen hij een vaste basisplek kreeg bij Ajax.

Ik vind Teze en Boscagli een mini Stam en Frank de Boer. Boscagli heeft een enorme goede trap, inzicht en kan goed koppen, Teze verliest zelden een persoonlijk duel. Als die beide stappen gaan zetten zie k ze nog wel naar subtop Italië Spanje of Duitsland verkassen .

Hou op hoor. Ik ben groot PSV van, maar Boscagli heeft echt bij lange na niet het niveau dat PSV moet nastreven. Hij wint misschien veel kopduels, maar zoals vorig jaar tegen Feyenoord liet hij zicht in de lucht aftroeven door Berghuis, veroorzaakte tegen Ajax een penalty die op wonderbaarlijke wijze door de VAR werd teruggedraaid en hij is op snelheid gewoon heel kwetsbaar. Teze is overduidelijk de rots in de branding in de verdediging. En ja, voetballend is Boscagli best goed, dat moet ik hem nageven. Maar daar houdt het echt wel mee op. Persoonlijk heb ik zelf liever Viergever al is dat eigenlijk kiezen tussen twee matige spelers. Ik zie het dan ook als de achilleshiel van PSV.

3 december 2020 om 12:23

Fan*

3 december 2020 om 12:34

Die Boscagli is inmiddels een jaar verder in zn ontwikkeling. In het begin van het seizoen had ik absoluut liever Viergever gezien omdat ik m gewoon knijp als Boscagli moet verdedigen. Hij heeft voor mij echter het tegendeel bewezen en inmiddels zie ik hem uitgroeien tot een steunpilaar, wat de statistieken ook bevestigen, en getuige de manier waarop hij vorige week d.m.v. goed positioneren de juiste keuzes maken die 4 tegen 1 situatie tegen Paok oploste.

3 december 2020 om 12:39

Maar nu ga je hem beoordelen op acties van vorig seizoen waar hij niet of nauwelijks speelde en niet op de juiste positie stond, beetje flauw dus, je moet hem op dit seizoen beoordelen, nu speelt hij en staat hij op de juiste plaats. Op de wedstrijd tegen PAOK na vind ik hem prima spelen. Hij heeft alleen nog niet echt een test gehad tegen bijv Ajax.

Blind als Libero is zoveel beter dan Boscagli, verdedigend vind ik Blind wel minder geworden sinds zijn hartproblemen.
Maar voetballend is hij zo goed, zelfs in het Nederlands elftal ging de opbouw de laatste paar wedstrijden vanuit Daley Blind.
Blind geeft voetbal van achteruit, Boscagli is echt niet zo goed als Blind, vind het ook eigenlijk niet gepast om Boscagli met Blind te vergelijke.. dat is een verschil tussen een Ford en een Ferrari op basis van opbouwende kwaliteiten.

3 december 2020 om 15:01

Zoals anderen hierboven ook al hebben aangegeven is het eerlijker als je Boscagli vergelijkt met Blind toen hij 23 was. Volgens mij was dat voor Blind de tijd dat hij eindelijk een vaste basisplaats kreeg op LB bij Ajax na vaak de schlemiel te zijn geweest. De jaren daarna deed hij het ontzettend goed als LB em CVM. Eigenlijk dus ontzettend vergelijkbaar met Boscagli. Deed het ook niet best als LB (al draaide heel het team waardeloos en kreeg hij ook niet echt vertrouwen van MvB door zijn liefde voor Sadilek) en speelt tot dusver een goed seizoen. Als CV. De potentie is er dus wel degelijk voor Boscagli om een Ferrari te worden. Deed me vanaf de eerste wedstrijd al aan Blind denken. Hij heeft volgens mij ook wel het karakter om gewoon door te blijven gaan met voetballen na tegenslagen, iets wat Blind ook heeft. Uiteindelijk zal je dus wel altijd een ijzersterke CV met snelheid langs hem moeten zetten. Maar dat moet je met Blind ook doen.

Wat een grap, elke keer als hij getest wordt, faalt hij opzichtig. Tegen Emmen, Ado etc kan iedereen prima spelen. In de 'grotere' wedstrijden was hij gewoon matig.

Ik had Sangare een linie naar achter geschoven, naast Teze.

En dan Fein naast Rosario op middenveld, en laatst genoemde wisselen voor Van Ginkel zodra fit.

Ik heb vorig jaar te veel zwakke momenten gezien van boscagli dat ik hem ook dit jaar nog niet het voordeel van de twijfel heb gegeven. Ik vind het gewoonweg geen verdediger. Als er druk op komt dan is hij gewoon de man, of de bal kwijt. Maar ik kan niet ontkennen dat hij dit jaar een veel betere indruk maakt dan vorig jaar. En zijn goede passen waren me al wel opgevallen. Hij slaat vaak een linie over om iemand ver op de helft van de tegenstander te bereiken. Dat doet hij goed. Verrassend goed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3341
2.PSV3113
3.Feyenoord2918
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. GötzeMiddenvelder120
BrumaAanvaller125
Y. VertessenAanvaller123
E. ZahaviAanvaller124
J. DrommelKeeper130
M. DelangheKeeper00
Y. MvogoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

1 fan
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Scouts van Ajax, Manchester United, Borussia Dortmund, Internazionale, Southampton, Everton en Rangers waren zondag aanwezig bij Charleroi - Anderlecht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren