Roger Schmidt haalt bezem door opstelling: acht nieuwe spelers

Zondag, 29 november 2020 om 19:06Dominic Mostert • Laatste update: 19:09

Roger Schmidt heeft de opstelling van PSV overhoop gegooid voor de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam van zondagavond. De oefenmeester spaart een groot aantal vaste waarden met het oog op het Europa League-duel van donderdag met Granada. In totaal wordt de opstelling op acht plekken gewijzigd ten opzichte van de wedstrijd tegen PAOK Saloniki (3-2 zege) van donderdag.

Alleen Jordan Teze, Eran Zahavi en Pablo Rosario hebben hun basisplek behouden. De spelers die worden gewisseld, zijn Yvon Mvogo, Donyell Malen, Cody Gakpo, Noni Madueke, Ibrahim Sangaré, Philipp Max, Denzel Dumfries en Olivier Boscagli. Onder de lat neemt Lars Unnerstall voor het eerst sinds 8 maart (0-1 zege bij FC Groningen) plaats. Voor hem staat een achterhoede die bestaat uit Teze, Timo Baumgartl, Nick Viergever en Jorrit Hendrix.

Rosario vormt op de as van het veld een controlerend duo met Adrian Fein, terwijl Mario Götze na twee gemiste wedstrijden terug is van blessureleed en plaatsneemt naast Mauro Júnior. De voorhoede wordt gevormd door Zahavi en Richard Ledezma. De twintigjarige spits uit de Verenigde Staten maakt zijn basisdebuut. Sparta treedt aan met dezelfde spelers als tijdens de 6-0 overwinning op ADO Den Haag van vorige week.

De wedstrijd tussen PSV en Sparta begint om 20.00 uur in het Philips Stadion. De Eindhovenaren zijn al sinds december 1995 ongeslagen tegen Sparta in eigen huis. PSV staat op de vierde plek, maar nummer drie Feyenoord passeren bij een overwinning. Sparta won de laatste twee duels en is daardoor op plek tien terug te vinden.

Opstelling PSV: Unnerstall; Teze, Baumgartl, Viergever, Hendrix; Rosario, Fein; Götze, Mauro Júnior; Zahavi, Ledezma

Opstelling Sparta Rotterdam: Okoye; Abels, Vriends, Heylen, Pinto; Harroui, Auassar; Smeets, Mijnans, D. Duarte; Thy


Poll

Wat verwacht je van PSV - Sparta Rotterdam?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

53 reacties (laatste reactie door vonomemb)

Haha, zo. Lijkt wel een oefenwedstrijd in de voorbereiding. Spelers rust geven is helemaal prima maar dit lijkt me iets teveel van het goede. Sparta presteert prima dit seizoen en PSV loopt nog niet bepaald soepel elke wedstrijd. Nogal een risico om er dan direct maar 8 uit te halen. Aan de andere kant zul je toch een keer moeten en wacht donderdag ook weer de belangrijke wedstrijd tegen Granada en daarna Heerenveen uit, waar we al sinds 2011 (?) niet meer gewonnen hebben in de Eredivisie. Voor zo'n Ledezma ook wel een aparte avond. Die zie je liever zijn basisdebuut maken in een ingespeeld basiselftal in plaats van een C elftal. Wordt voor hem aardig moeilijk om zijn stempel te kunnen drukken nu. Ook wel een aardige motivatie voor Sparta natuurlijk. Maar goed, ben heel benieuwd wat dit gaat worden vanavond....

29 november 2020 om 19:13

‘Ben heel benieuwd wat dit gaat worden vanavond..’ Je bent toch niet bang voor puntenverlies? 😅 Er staat toch gewoon een team wat Sparta met gemak moet kunnen verslaan? Goed nieuws dat ze all-in gaan op de EL. Heb het gevoel dat we als Nederland zijnde dit jaar echt punten kunnen pakken. Vind dit wel een logische keuze, de spelers hebben de rust blijkbaar nodig.

29 november 2020 om 19:17

Qua spelers wel, maar het is toch niet zo gek om problemen te verwachten van een basiselftal wat in de verste verte niet op elkaar is ingespeeld en waar spelers op andere posities spelen? En dan ook nog een hoop spelers die 0,0 wedstrijdritme hebben bij elkaar. Vragen om problemen. Er is een reden waarom oefenwedstrijden in een voorbereiding vaak verrassende resultaten hebben he.

29 november 2020 om 19:20

Qua automatismen zal het wel even zoeken zijn. Maar ik denk dat PSV met deze 11 zoveel meer kwaliteit heeft dan Sparta, dat het geen probleem mag zijn. Schmidt denkt er blijkbaar hetzelfde over, anders doet hij het niet.

29 november 2020 om 19:23

'Mag geen probleem zijn' klinkt altijd zo makkelijk. Nee natuurlijk mag het geen probleem zijn. Maar er zijn volgens mij weinig clubs/competities ter wereld waarin een top 4 club 8 spelers eruit kan halen tegen een middenmotor en er dan alsnog overheen walst... zo makkelijk is het. Het is geen OSM ofzo he. Natuurlijk moet PSV alsnog winnen maar we hoeven ook niet te doen alsof alles onder de 4-0 te weinig is. Anders zal heel voetbalvolgend Nederland nu ook alle kritiek op van Bommel voor zijn opstelling tegen RKC moeten terugnemen, want dat had PSV met die opstelling ook 'gewoon moeten winnen'.

29 november 2020 om 19:25

Eens hoor. Ik denk dat Schmidt gewoon tekent voor 3 punten. Hij doet dit duidelijk met het oog op donderdag. Ik vind het vrij logisch, als je er donderdag uit vliegt mag je al spreken van een mislukt seizoen zowat.. ik denk ‘gewoon’ 2/3-0.

29 november 2020 om 19:43

Middenmoter.. ja ze presteren na 9 wedstrijden redelijk. Maar dat ze 1 punt boven de nummer 15 staan maakt ze nog geen middenmoter kwa kwaliteit.

29 november 2020 om 19:14

Dit wordt natuurlijk niks. Sparta zal nu met het mes tussen de tanden beginnen. Uitgerekend de twee slechtste spelers van afgelopen donderdag (Rosario en Zahavi) mogen nu alwéér starten. Rosario is prima op zijn plek in een B-elftal, maar het blijft toch bizar. Een paar spelers rust geven is tot daar aan toe, maar acht??

29 november 2020 om 19:30

Achteraf kunnen we bepalen of hij gelijk heeft gehad 😉

29 november 2020 om 19:27

Aan de andere kant mag je Granada echt niet verliezen. Dan gaat er misschien wel een dikke streep door alle Europese ambities. Granada is bij winst verzekerd van de eerste plek en zal dan waarschijnlijk met een B-elftal en wat jeugdspelers naar Griekenland afreizen. Waarschijnlijk zal Paok dat duel dan makkelijk gaan winnen. Als Paok minimaal een punt pakt tegen de zwakke broeder Omnesia dan lig je er gewoon uit. Echter win je tegen Granada dan moeten ze met een sterk elftal naar Griekenland afreizen om door te gaan en maak je zomaar kans op de eerste plek, omdat Paok ook nog moet winnen voor Europese overwintering. Ik kan dan wel snappen dat je als coach deze beslissing neemt na een zware wedstrijd afgelopen donderdag en een cruciale wedstrijd aanstaande donderdag.

29 november 2020 om 19:30

Ja eens hoor. Het is ook een lastige spagaat voor Schmidt natuurlijk. Donderdag is ontzettend belangrijk en je wilt geen belangrijke spelers missen doordat er vandaag wat gebeurt. Het is gewoon een behoorlijke gok die hopelijk niet nadelig gaat uitpakken.

29 november 2020 om 19:36

Donderdag is het daarom de wedstrijd van het seizoen. Verliezen is geen optie. Logisch dat er spelers gespaard worden. Normalerwijze win je ook met deze spelers van Sparta. Iedereen doet net alsof een Baumgartl, Viergever zo slecht is. Dat is gewoon niet waar. Maargoed ik kan beter minder typen en eerst de wedstrijd bekijken Laten we hopen dat het een makkelijk avondje word voor PSV

Ik vind het nog niet zo gek dat hij dit doet. Aankomende donderdag tegen Granada is belangrijker dan deze pot en met dit team moet je ook van Sparta kunnen winnen. Ook mag PSV 5x wisselen dus mocht het mis gaan, dan kan Schmidt gelijk ingrijpen.

29 november 2020 om 19:45

Er zitten 4 hele dagen tussen! Ik vind dit echt misplaatste arrogantie en hoop dat het keihard wordt afgestraft... jij uiteraard niet.. maar als Ajax of Feyenoord dit had gedaan had je er denk ik hetzelfde als ik over gedacht!

29 november 2020 om 19:49

Hoezo is dit nou weer misplaatste arrogantie? De pot van donderdag is toch ook belangrijker. De bankspelers van PSV waren vorig seizoen vrijwel allemaal basiswaardige krachten, dan kan je toch verwachten dat ze normaliter tegen Sparta thuis zouden moeten winnen? Het is een risico, maar arrogantie vind ik het niet. Mocht het mis gaan moeten ze alleen nu niet gaan huilen, want dan is het risico dat je neemt verkeerd uitgepakt.

29 november 2020 om 20:19

Arrogantie omdat er ook een middenweg is (bijv. 3 of 4 spelers). Je mag 5x wisselen dus kan je met 8 niet basisspelers eindigen. Nu zeg je min of meer: Sparta kan er niets van, we doen het wel even met een b-elftal

29 november 2020 om 19:52

Je kan het ook omdraaien, begin met je sterkste (miss. 1/2 aanpassingen) en later bij 3-0 voorsprong van wisselen. Zou niet de 1e keer zijn waardoor ze weer een tik krijgen, en dan ga je weer met een ander gevoel de EL tegemoet

8 is wel erg veel hoor, zo kan je er om vragen dat je kan verliezen. Heb je het nu over 3 nieuwe spelers oke

29 november 2020 om 19:15

Verliezen van Sparta? Kom op zeg..

29 november 2020 om 19:18

ADO heeft volgens horen zeggen ook een goede, uitgebalanceerde selectie en verloor ruim van Sparta, waarom zou PSV dat dan niet kunnen overkomen?

29 november 2020 om 19:23

Nee denk ik ook niet maar zeg nooit nee he

29 november 2020 om 19:23

ADO? Waar heb je dat gehoord haha. Ik zie iedereen hier en de analisten namelijk zeggen dat ADO gewoon een ontzettend matig team heeft. De onderste 5 is dit jaar echt slechter dan afgelopen jaren heb ik het idee. Zelfs de subtop heeft weinig moeite met teams als ADO.

29 november 2020 om 19:46

@MessiBazoer, ik ving bij VI iets op over ene M. Jol die wel van mening is dat ADO een goede ploeg heeft..

29 november 2020 om 19:50

Vind je het gek? Jol is verantwoordelijk voor het hele zooitje daar..

Bizarre opstelling. 5 spelers zonder wedstrijdritme, 3 spelers op een voor hen ongebruikelijke positie en de enige speler die doelpunten kan maken is hopeloos uit vorm (zahavi). Prima dat je rouleert maar dit gaat te ver. Doet me denken aan RKC-thuis onder Van Bommel.

29 november 2020 om 19:19

Helemaal mee eens. De kans dat het tegen Sparta niet wordt afgestraft is natuurlijk groot, maar je wekt wel de indruk dat je bereid bent deze wedstrijd te laten lopen.

Mooi om te zien dat talenten als Ledezma serieus worden genomen en speeltijd krijgen. Vind het alleen wel een beetje riskant om je team zo overhoop te gooien. Kan zomaar eens verkeerd gaan vanavond.

Schmidt lijkt in ieder geval te beseffen dat de wedstrijd tegen Granada enorm belangrijk is. De enige manier om overwintering in eigen hand te houden is winnen in Spanje. Het is te hopen dat hij geen spijt krijgt van deze omzetting vandaag.

29 november 2020 om 19:26

Als je deze verliest sta je 7 punten achter op de koploper waar je zelf nog tegen moet, 2x zelfs. Als je donderdag er uit vliegt is het seizoen zo goed als mislukt. Ik denk dat Schmidt weinig spijt heeft, vind het vrij logisch zelfs.

29 november 2020 om 19:33

7 punten is in deze competitie een straatlengte. Dan kun je je echt helemaal niets meer permitteren.

29 november 2020 om 20:05

En 4 op Vitesse, het is makkelijker om 1 club in te halen dan er 2 voorbij te moeten gaan. En ja Vitesse heeft laten zien dat ook zij zich niet zomaar laat verslaan.

8 spelers is wel heel erg veel. Schmidt denkt dat PSV 2 wel even gaat winnen van Sparta, hopelijk wordt dit afgestraft door de Rotterdammers

Ja zo groot is het krachtverschil tussen de top en de rest van de Eredivisie. Je kunt gewoon 8 basisspelers rust geven.

29 november 2020 om 19:17

De wedstrijd moet nog gespeeld worden he.... Elke club kan 8 andere spelers opstellen

29 november 2020 om 19:24

Dat 'kunnen' is ook een keuze natuurlijk, he.. Sparta 'kan' ook 8 spelers rust geven.

Hoogomoed komt voor de val. Dit is teveel. Ik hoop dat ik ongelijk heb.

29 november 2020 om 19:32

Heeft niets met hoogmoed te maken. De belangen volgende week donderdag zijn veel groter en snap dat Schmidt met oog op dat duel nu veel jongens rust gunt.

29 november 2020 om 19:52

Je zou eventueel meer balans kunnen vinden. 8 wisselingen zou misschien 4 hooguit 5 kunnen zijn. Ervaring leert als je alles omg ooit dat je zelfs tegen de mindere tegenstanders een hele vervelende wedstrijd hebt

Dit kan niet goed gaan. Wat een verdediging man.

29 november 2020 om 19:34

Vind het eerlijk gezegd wel meevallen. Viergever was vorig seizoen de beste CV en Hendrix en Teze zijn voor eredivisiebegrippen niet per definitie slecht. Unnerstall is ook een prima stand in. Denk dat Psv er op aanvallend vlak wel op achteruitgaat.

Kan alleen maar beter gaan met unnersral op goal. Hoef je in ieder geval niet bang te zijn bij het mee voetballen, hoge ballen, en afstand schoten. Denk dat het een van de beteren wedstrijden van PSV gaat worden.

Ligt het aan mij of heeft hij alle spelers die Zahavi egoïstisch vonden geslachtofferd? 😜 Geen Ihattaren, Malen, Gakpo... Hoe dan ook logisch dat hij wat meer gaat rouleren, maar ik had er eerder mee begonnen en de wijzigingen minder extreem gemaakt. Nu verlies je in één keer wel erg veel automatismen. Tegen Sparta levert dat normaal geen problemen op, maar je neemt wel een risico..

Zoveel wisselingen in een keer is toch wel wat veel heb ik het gevoel, maargoed als Schmid aan het einde van de wedstrijd met 3 punten staat heb je toch lekker een aantal spelers rust kunnen geven.

Dit neigt meer naar een statement/hulpkreet dan een roulatie. Waarom zou je een keeper rouleren, die hebben echt geen last van oververmoeidheid hoor. Als je dan al 7 spelers gaat rouleren laat je je keeper gewoon staan...

29 november 2020 om 19:59

Ik mis die logica ook een beetje van de keeper, hoor net Schmid zeggen dat een aantal spelers in het rood zitten en tegen blessures aanzitten, maar als je die spelers dan rust wil geven snap ik niet waarom je ze vervolgens wel allemaal op de bank zet.

Oei oei, als dat maar goed uitpakt voor PSV. Erg gedurft maar wellicht noodzakelijk om wat spelers te laten rusten. Door het programma en meer nog de Corona perikelen tussendoor zullen er wel wat aan rust toe zijn.

hoe gaat Psv ooit ritme krijgen? Een team als AZ neemt ook gewoon hun basis mee het duel in met Heracles vandaag en oogde fit. Ik heb echt twijfel bij de fitheid, maar ook het niveau van het team van deze Schmidt.

Spelers krijgen rust?!? Heb ik wat gemist? Staan we 10 punten los op de nummer 2? 🧐🙄

Begrijp hier totaal niks van Oke logisch dat je voor europese overwintering alvast vooruit kijkt naar onderkomende donderdag Maar om je team op 8 plaatsen te wijzigen vind ik zwaar egoïstisch Het is niet dat psv in geweldige vorm is dat ze hier zomaar even winnen van sparta

Tuurlijk wint PSV dit alsnog en dat zijn zij aan haar stand verplicht. Logisch met oog op donderdag met de cruciale pot in Spanje. Maar toch zeer gedurfd zeker met zo'n verdediging neem je behoorlijk wat risico, want het is natuurlijk maar middelmaat wat er nu in de verdediging staat.

Zou mooi zijn als Smidt de deksel op zijn neus krijgt, met deze arrogante opstelling en Sparta zijn steigende lijn door zet na de 6 klapper vorige week.

Ik zie wel heel weinig kwaliteit op het veld. Tempo erg laag. Daarnaast zie ik heel weinig doelpunten makers. Eigenlijk is zo'n opstelling gewoon een blunder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse4119
3.PSV4024
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. MalenAanvaller179
E. ZahaviAanvaller104
R. SchmidtUnknown
J. PiroeAanvaller71
M. RomeroAanvaller11
Y. MvogoKeeper170
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

4 fans
Coach, 53 jaar
SeizoenClub
2020- PSV
2017-2019 Beijing Guoan
2014-2017 Bayer Leverkusen
2012-2014 Red Bull Salzburg
2011-2012 SC Paderborn 07
Laatste voetbalnieuws

Schmidt zorgt voor commotie en gaat vol tegen wens persvoorlichter in

Een opvallend moment vrijdagochtend op de persconferentie van PSV in aanloop naar het thuisduel met RKC Waalwijk van zaterdagavond. De persvoorlichter van de Eindhovenaren benadrukte dat er hangende het onderzoek van...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 23 januari
Everton is niet de enige club met interesse in Bayern München-spits Joshua Zirkzee. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren