Rondo hard voor ‘pain in the ass’ van Feyenoord: ‘Kijk naar Tadic, bijvoorbeeld’

Maandag, 9 november 2020 om

Feyenoord wist zondagmiddag in eigen stadion met 2-0 te winnen van FC Groningen. Steven Berghuis nam in dat duel een assist op Lutsharel Geertruida en een doelpunt vanaf de strafschopstip voor zijn rekening. Desondanks stoorden Jan van Halst en Ronald Waterreus zich behoorlijk aan de houding van de aanvoerder van de Rotterdammers tijdens het duel, zo klinkt het in het programma Rondo van Ziggo Sport.

“Feyenoord gaf ruimte weg, waar redelijk goed tegen te voetballen. Ze ontsnappen steeds, afgelopen week tegen CSKA Moskou was het fantastisch. Ze zaten er bovenop, ik wist niet wat ik zag. Ze vroegen na afloop aan Advocaat of ze dit konden doorzetten, waarop hij antwoordde: ‘Ik denk het niet’. Dat vond ik wel heel eerlijk, je zag het vandaag ook weer”, zo begon Van Halst toen Feyenoord in het programma ter sprake kwam. De oud-middenvelder vond Berghuis er in dit opzicht ‘negatief uitspringen’ tegen FC Groningen.

Gebaar van Steven Berghuis na doelpunt uitgelicht bij FOX Sports

Bij FOX Sports ging het na afloop om het gebaar van Steven Berghuis na zijn doelpunt.Lees artikel

“Als hij een wedstrijd heeft dat het niet lukt, wordt hij een beetje vervelend. Voor de ploeg. Dan loopt hij met zijn kop te schudden. Hij is 28, dan verwacht je toch wel iets. Kijk naar Tadic, bijvoorbeeld. Die speelde in het begin ook niet goed, maar hij blijft gaan. Als aanvoerder heeft hij een positieve uitstraling. Maar Berghuis wordt dan een beetje een pain in the ass”, aldus de analist. Van Halst kreeg bijval van de eveneens aanwezige Ronald Waterreus.

“Er was een moment dat hij de bal niet goed meekreeg en meteen heel verongelijkt keek. Ze stonden op dat moment met 1-0 voor. Dan heb je iemand nodig die meer positivisme naar zijn medespelers uitstraalt. Het viel me heel erg op, moet ik zeggen”, concludeerde de oud-doelman. Berghuis was dit seizoen voorlopig goed voor acht doelpunten en zes assists in elf officiële wedstrijden voor Feyenoord.

Advocaat na zege Feyenoord: 'Ik betaal meer belasting dan jij'
Meer video's

Poll

Ben jij het hiermee eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door steviemore)

Vind Berghuis totaal geen leider, dit is typisch een gemaakte leider door voetballende kwaliteiten en leeftijd! Deze jongen denkt dat hij heel erg goed is, datis hij ook voor de Eredivisie, maar niemand wil berghuis kopen in de grote competities...dat zegt wel genoeg. Feyenoord had hem ook gewoon moeten verkopen toen het nog kon, je kan 2 - 3 toppers halen ipv Berghuis.

8 november 2020 om 21:49

Vrijwel helemaal eens met je tekst, maar toch is deze Berghuis enorm belangrijk voor de club. Hij maakt wel vaak de doelpunten op belangrijke momenten. Ik snap ook niet zo goed dat er bij hem zo enorm op onze irritante gedrag gelet wordt door iedereen. Ik ontkent zeker niet dat het er is, maar vind het er wel heel veel over gaan.

8 november 2020 om 22:04

Niemand wil Berghuis kopen stel je maar ze hadden hem wel moeten verkopen. Dat is al vaag. Aan wie dan? Maar het wordt nog mooier. Van dat geld, wat niemand wil geven, kunnen ze ook nog eens 3 toppers halen. Klinkt als een hoop abracadabra om te zeggen dat feyenoord het slecht doet. Want dat is je punt toch?

8 november 2020 om 22:42

Haha geweldige reactie. Ik snapte er zelf ook niks van, maar jij maakt in ieder geval al goed duidelijk dat de reactie gewoon slecht is. Voor het geld dat Berghuis op moet leveren, volgens mij 8 miljoen, kan Feyenoord natuurlijk nooit zo'n belangrijk speler terughalen. Laat staan 3...

9 november 2020 om 07:34

Grotendeels met je eens. Een kopende partij was mogelijk PSV geweest en ik denk dat het goed is om niet je beste spelers naar concurrenten te laten gaan. Verder nail on the head, maar dat geeft de toekomst zelf ook al aan

9 november 2020 om 07:44

Kijkend naar zijn cijfers is het laatste wat je moet doen hem verkopen. Misschien is het geen speler die het team mentaal sleeptouw neemt bij een slechte wedstrijd, maar hij heeft gisteren weer een goal en een assist. Als het geen penalty was dan waren het twee assists. Zo doet hij dat vrijwel iedere wedstrijd en nu met Haps en Malacia op de linkerkant kan hij ze met zijn geweldige trap regelmatig wegsturen. Zijn analyses zijn daarnaast ook erg scherp, hij leest een wedstrijd erg goed. Dat hij dan af en toe gefrustreerd reageert neem ik als Feyenoorder gewoon op de koop toe. Ik zie dat meer als reken van onkunde van zijn medespelers....en heel eerlijk, als jij een collega op het werkt hebt die iedere dag dezelfde dingen fout doet dan reageer jij op een gegeven moment ook niet meer opbouwend.

9 november 2020 om 09:21

Echt he, 8 doelpunten en 6 x aangever en dan nog de speler wegpraten alsof oe er geen reet van kan. Berghuis behoort de afgelopen jaren steevast tot de top3 MVP van de Eredivisie. Geweldige speler.

9 november 2020 om 09:55

Precies NL_Modric, ik vind het prima als er geen enkele club voor hem komt. Kunnen wij er langer van genieten.

Berghuis is een jongen die zo gedreven is. Dat zorgt ervoor dat wanneer hij niet lekker speelt kritisch op zichzelf is. Dat maakt het een prachtvoetballer maar geen leider. Eigenlijk hoeft dat niet als er andere jongens zijn die leider zijn in een groep.

Rondo, AjaxTV. Zit niet echt verschil tussen beide programma’s. Niet serieus te nemen deze gasten. Berghuis is een fenomeen en al enkele seizoenen ook van onbesproken gedrag.

8 november 2020 om 21:58

Precies alsof tadic zich altijd voorbeeldig gedraagt.

8 november 2020 om 22:13

Tadic de grootste jankerd vd Eredivisie. Wat een gluiperd is dat zeg. Altijd janken, om kaarten vragen etc etc. Echt een viezerik. Wel een hele goede voetballer die ITT Berghuis de ploeg af hand neemt. Ook als ie zelf niet in de wedstrijd zit.

8 november 2020 om 22:19

Helemaal eens. Om zijn professionele benadering van het vak kan ik Tadic wel waarderen, maar hoe die zich gedraagt vind ik walgelijk. Zo heb ik ook steeds minder met Tagliafico en vind ik die Promes ook maar een eng jong. Als ze van Ajax toch graag voorbeelden willen noemen vind ik Klaassen en Blind geschikter.

8 november 2020 om 23:00

Ik snap je punt hoor, maar het is gewoon nodig voor de balans in een elftal. Ajax heeft vaak genoeg het verwijt gehad dat het met 11 ideale schoonzonen in het veld stond, nu hebben ze een paar karakters en dan is het ook niet goed. Toivonen, van Bommel, Guidetti, Kramer, Suarez, Tadic, je hebt altijd een boef in je selectie. En als je die niet hebt is dat een gat in je selectie.

9 november 2020 om 07:17

Het gaat niet over zijn gedrag naar de tegenstander of scheidsrechter toe, het gaat om het gedrag naar je medespelers toe. En wat je als aanvoeder uitstraalt . Dan is er wel een verschil tussen Tadic en Berghuis, dat is wel duidelijk toch?

9 november 2020 om 07:38

Ja berghuis scheld niet wat jeugdspelers de huid vol ten overstaan van iedereen, waarbij Berghuis baalt van zichzelf en gewoon geirriteerd is.... kortom slecht voorbeeld van deze clowns

9 november 2020 om 10:05

Een groot verschil tussen een slecht draaiend Feyenoord en een slecht draaiend Ajax is dat Feyenoord dan echt achteruit wordt gedrongen en dat Berghuis dan ook geen enkele bruikbare bal krijgt. Het is dan ook lastiger om je te onderscheiden. Terwijl Tadic in zo'n gevallen nog regelmatig in stelling wordt gebracht. De ondergrens van Ajax ligt veel minder diep dan bij Feyenoord. Berghuis gaat dan vaak uit frustratie op zoek naar de bal en in het centrum lopen wat niet werkt. Zijn cijfers laten overigens zien dat hij Feyenoord vrijwel altijd over het dode punt helpt, dus ja....wat is de ploeg bij de hand nemen?

8 november 2020 om 22:42

Haha een fenomeen nog wel. Als dat zo was had hij al lang in t buitenland gezeten en er ook gepresteerd

8 november 2020 om 22:50

Nou Waterreus moet ik nog een keer betrappen op een positief iets over Ajax.

9 november 2020 om 07:30

Nou fenomeen is dat niet wat overdreven als je geflopt bent in Engeland?
Ik kijk het programma ook nooit, maar wat ze zeggen klopt wel. Tadic is echt heel veel bezig met zijn team genoten. Waren destijds de eerste woorden van Donny vd Beek na de titel in 2019. Berghuis gaat gewoon voor zichzelf, totaal geen leider wat dat betreft

9 november 2020 om 07:44

Nou dan mis je daar wel wat, berghuis is erg bezig met de coaching van de spelers om zich heen, alleen is hij soms ook geirriteerd en dan weet hij inmiddels gelukkig dat hij zijn mond moet houden. De almachtige tadic daarintegen zet een debutant voor lul alsof het een F pupil is, maar dat zal vast weer anders zijn. Imo zijn beiden trouwens geen geboren leiders, bij ajax zou ik eerder naar blind of klaassen kijken

9 november 2020 om 08:02

Om wille van de interviews na afloop van de wedstrijden, ben ik het met je eens. Daarnaast snap ik dat je je waarschijnlijk ergert aan zijn stervende zwaan gedrag. Maar als je spelers over de rol van Tadic hoort, is het echt geen onzin wat ze over hem zeggen.

Hahaha vraag dat maar aan Dest ja..Schwalbekoning van de ED en tevens een erg vervelende uitstraling. Altijd janken en de gluiperd uithangen. Nee Tadic is misplaatst in deze. En ja ik vind dat Berghuis er verloren bijloopt en veel te weinig brengt.

Tadic was echt een geweldige aanvoerder ook voor Noa Lang en Dest en een hele serie aan schwalbes. hij heeft ook mindere momenten gehad op dat vlak en Berghuis ook dus dit zijn beiden geen voorbeeldaanvoerders imo

9 november 2020 om 07:53

Ik wil best toegeven dat Tadic een rotzak kan zijn, maar het is echt wel een aanvoerder waar veel teams jaloers op zijn. Pakt zijn verantwoordelijkheid, is altijd bezig met team proces (na een goal betrekt hij het hele team) , gaat voorop in de strijd en scoort dik 90% met zijn penalty's. Nee hier sla je de plank gewoon mis wat Tadic betreft.

Berghuis is de beste voetballer bij Feyenoord en is in z’n interviews sterk. Dat zijn de plus punten voor een aanvoerder. Maar het klopt wel wat ze zeggen en staat daarbij niet op de meest ideale positie in het veld. Al met al niet de meest ideale aanvoerder.

9 november 2020 om 07:48

Ik zie in senesi of bijlow in potentie beter aanvoerders, hoewel een interview met berghuis wel een verademing is

9 november 2020 om 08:47

Een keeper als aanvoerder werkt niet, je bent toch het eerste aanspreekpunt richting de scheids...

9 november 2020 om 13:24

Werkt anders prima bij Bayern Munchen

Naja, dat verhaal van Berghuis die moeite heeft om te gaan met frustratie is inmiddels wel bekend. Misschien is het toch ook even iets om te benoemen dat hij (om toch de vergelijking Tadic erbij te houden) net als Tadic instaat is in mindere vorm wedstrijden te bepalen met assists of goals. Dat is maar weinig spelers gegeven. Slecht spelen en doorslaggevend zijn tegelijk. Laat staan als hij goed speelt, zeker op de Nederlandse velden is hij dan amper te houden. Dat is zo belangrijk voor Feyenoord, zonder Berghuis blijft er echt bar weinig over voorin.

Aanvallers met de band m.u.v. Kane vind ik nooit echt zo'n succes. Aanvallers spelen vaak hun eigen wedstrijd. Een aanvoerder moet het spel goed kunnen overzien en leiderschapskwaliteiten bezitten. Leroy Fer is de aangewezen aanvoerder mits fit. Advocaat heeft Berghuis de band gegeven om hem belangrijk te maken, want zonder Berghuis was Dickie al Feyenoord coach af. Geweldige voetballer met een hoog rendement voor een buitenspeler. Zeker als je ziet dat die zich, tot vervelends toe, laat inzakken en de drukte intrekt.

Een Berghuis uit vorm die wederom scoort en een assist geeft, laat van Halst en Waterreus maar lekker zeuren. 8 doelpunten en 6 assists zijn gewoon top stats. Berguis is een slechte verliezer, altijd prima analyses voor de camera en is chagrijnig als het slecht gaat, topaanvoerder.

Ik zit hier echt met verbazing te kijken naar wat een onzin uit dat programma komt. Berghuis is juist een enorm vaderlijk type naar jeugdspelers. Gasten als Geertruida en Malacia lopen met hem weg, bekommert zich actief om hen, neemt het voor hen op in de media. Daarnaast is zelfs een Berghuis uit vorm qua statistieken een van de beste spelers in de Eredivisie.

Ja, Berghuis heeft een giftig randje als het niet loopt, maar dat uit zich vrijwel nooit intern. Om hier Tadic op het schild te hijsen en Berghuis af te kraken is echt de wereld op z'n kop.

Je kunt dat programma niet serieus nemen altijd alles vergelijken met ajax . En van halst en Waterreus zijn 2 zielige figuren

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2737
2.Vitesse2514
3.PSV2315
4.Feyenoord2212
5.FC Twente1810
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. SenesiVerdediger102
S. BerghuisAanvaller109
B. LinssenAanvaller101
N. JørgensenAanvaller61
J. BijlowKeeper60
L. NarsinghAanvaller61
R. BoženíkAanvaller40
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

51 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Feyenoord 10 9 2 0
2019/2020 Feyenoord 24 15 1 0
2018/2019 Feyenoord 33 12 5 0
2017/2018 Feyenoord 31 18 6 1
2016/2017 Feyenoord 30 7 4 0

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren