Arjen Robben neemt drastisch besluit: ‘Die reacties zullen er vast zijn’

Dinsdag, 3 november 2020 om 11:50Rian Rosendaal • Laatste update: 12:01

Arjen Robben komt voorlopig niet in actie voor FC Groningen, zo meldt de Trots van het Noorden dinsdag op de clubsite. De 36-jarige aanvoerder zal de komende weken gebruiken om geheel fit te raken, voordat er pas weer kan worden gedacht aan speelminuten in de hoofdmacht. Vanwege fysiek ongemak miste Robben de recente competitieduels van FC Groningen met Fortuna Sittard en VVV-Venlo.

De blessuregevoelige Robben gaat de komende tijd een 'op maat gemaakt individueel trainingsprogramma draaien', zo klinkt het. Er wordt geen tijdspanne aan de revalidatie gesteld, maar volgens FC Groningen is het uitgesloten dat de routinier vóór december terugkeert in het elftal van trainer Danny Buijs. De clubleiding wil met deze beslissing voorkomen dat er constant geruchten ontstaan over de fitheid van Robben. "Voor de trainer en mijn medespelers is het ook niet leuk dat het bijna elke week over mij gaat, terwijl ik er niet bij ben. Het team doet het momenteel heel goed en de jongens die de huidige prestaties leveren, verdienen hiervoor de aandacht en de complimenten", aldus Robben in een eerste reactie.

Robben neemt bewust de tijd om weer geheel fit te geraken voor het restant van het seizoen in de Eredivisie. "Ik ga niet ontkennen dat het op dit moment even wat tegen valt. Ik had gehoopt al in meer wedstrijden een aandeel te hebben gehad, maar na een aantal kleine pijntjes achter elkaar is de realiteit dat het niet zo is", zo verzucht de voormalig international van Oranje. "Dit zijn de hobbels waarvan we vanaf het begin hebben gezegd dat die zouden komen. Dat is niet raar, maar wel een tegenvaller. Ik had op meer en beter gehoopt, maar het is niet onlogisch: je bent een jaar gestopt geweest, hebt een bepaalde leeftijd en een verleden met blessures."

Robben ontbreekt opnieuw: ‘Aan het eind van de training kreeg hij last’

De blessureproblemen van de vleugelaanvaller blijven aanhouden bij FC Groningen.Lees artikel

De ex-speler van onder meer PSV, Real Madrid en Bayern München wist dat hij vanwege zijn blessuregevoeligheid aan een ongewis avontuur begon bij FC Groningen. "Voorlopig staan we op twee wedstrijden, zonder een volledig duel", somt de buitenspeler op. "Dat is wel een tegenvaller, maar het was opvallender geweest als ik alle 7 wedstrijden 90 minuten had gespeeld. Het valt me nu wat rauw op het dak dat ik de wedstrijden voorlopig even uit mijn hoofd moet zetten, dat is namelijk waarvoor je het allemaal doet en ik wil heel graag, maar ik moet eerst weer meer specifieke trainingsarbeid kunnen leveren."

Robben snapt heel goed dat hij door de buitenwacht met argusogen wordt bekeken. "Natuurlijk. Er zullen vast reacties zijn in de zin van: ‘Wat is die jongen aan het doen?’ En zelf heb ik die gedachte heus ook wel eens: Heeft dit nog zin? Is er nog genoeg toekomstperspectief? Het moet natuurlijk wel leuk en realistisch blijven", aldus de vleugelaanvaller, die ondanks alles positief naar de toekomst blijft kijken. "hoewel het beoogde resultaat er op dit moment nog niet is, heb ik nog steeds een positief gevoel. Dat komt ook door de supporters, die het volgens mij nog steeds waarderen wat ik probeer. We zijn in de competitie net onderweg. Er komen nog heel veel wedstrijden."Gerelateerd

Meer sportnieuws

59 reacties (laatste reactie door otterreelick)

Ik vind het sneu voor Robben en jammer voor ons als voetbalsupporter. Het had zo mooi geweest als hij al meerdere wedstrijden had kunnen spelen met een aantal goals en assists. Hopelijk raakt hij helemaal fit en kan hij nog een mooie 2e seizoenshelft spelen.

3 november 2020 om 12:11

Enerzijds wel, maar ik denk dat niemand hier raar van staat te kijken en dat menig persoon dit scenario al wel voorspeld had. Het is 'm van harte gegund, maar misschien heeft hij gewoon te veel hooi op de vork genomen. Maar goed, zolang hij er zelf nog heil in ziet, wie zijn wij dan om er wat van te zeggen? We zullen het wel zien.

3 november 2020 om 16:14

Och, de FC doet het nu ook best aardig zonder Robben dus elke wedstrijd die hij mee kan doen is meegenomen.

3 november 2020 om 12:24

Ja het is sneu voor Robben maar hij had dit ook al kunnen zien aankomen. Sneijder is slim geweest om te zeggen dat zijn lichaam het niet meer kan opbrengen. Hij liet zich ook niet door de Utrecht supporters gek maken. Ik vrees dat het met Robben net als Afellay vorig seizoen zal worden

3 november 2020 om 12:51

Als je als Afellay zo terug komt komen na een zware blessure dan heb je genoeg mentaliteit, hoor. Het lichaam is gewoon te veel versleten om bij psv mee te kunnen. Hij was topfit, maar het lichaam was niet sterk genoeg meer.

3 november 2020 om 13:56

@groninger Hopp - Maar geen van die succesverhalen heeft de blessurehistorie en het lichaam van Arjen Robben. Dat lichaam laat veelvuldig doorschemeren dat topsport z'n tol flink heeft geeist. Verder ben je wel erg optimistisch allemaal. Ten eerste moet je maar afwachten hoeveel impact Robben kan hebben als hij kan spelen (hij is tenslotte ook gewoon al 36 jaar) en ik zie Groningen nou niet bepaald als favoriet voor de Europa League playoffs. Ajax, Psv, Feyenoord en AZ zijn duidelijk beter, terwijl ik Utrecht en Vitesse ook hoger inschat. Heerenveen en FC Twente doen het ook uitstekend vooralsnog, maar die twee gaan dat denk ik niet een heel seizoen volhouden. Echter zie ik Groningen ook niet consistent presteren. Zo'n goede selectie hebben ze ook weer niet.

3 november 2020 om 14:17

Maar Sneijder ging los in het uitgaans leven daarom wist hij dat een comeback niet meer realistisch was. Robben is een nuchtere jongen maar hij wist eigenlijk ook dat ie blessure gevoelig was en niet veel gaat spelen, het was te verwachten.

Nog steeds prima om erbij te hebben, alleen al zijn ervaring en mentaliteit zijn fantastisch voor die groep om zich aan op te trekken

Verstandig besluit van Robben. Vond sowieso al dat hij vrij snel “wedstrijdfit” was aan het begin van het seizoen. Beter helemaal goed fit worden en dan echt een meerwaarde zijn dan nu telkens 20 minuutjes spelen en dan 2 weken eruit liggen. Go Robben!

Verstandig, hopen dat hij 2de seizoenshelft weer kan knallen voor Groningen.

zo lang hij er blij mee is, lekker door gaan toch.
Ik hoop dat hij nog een aantal wedstrijden mee kan doen.

Echt absurd om te zien dat iemand die zo veel gewonnen heeft als Robben, 1 jaar na zijn pensioen zijn club komt helpen, vervolgens bij de eerste wedstrijd geblesseerd raakt, en dan zó gemotiveerd werkt aan zijn herstel. Ik kan daar alleen maar respect voor hebben. Een groot sporter en een legende wat mij betreft, zeker voor de Nederlandse voetballiefhebbers.

Ik irriteer me altijd zo erg aan die betweters die onder deze topics dan weer een heel betoog komen houden over dat hij beter kan stoppen. En dan het afbreuk doet aan zijn carriere blablabla. Laat die jongen lekker genieten. Elke minuut is mooi meegenomen. Het alternatief nanelijk dat we m helemaal nooit meer op het veld zullen zien. Dit is het laatste stukje goud wat we nog hebben uit die finale van 2010. We moeten m koesteren, zolang hij het nog vol houdt.

3 november 2020 om 12:15

Het ligt eraan hoe je het benadert. Robben is al jaren m'n favoriete speler, maar je kunt dit gedoe op twee manieren benaderen. Logica: Het lichaam is op en het heeft geen zin om 't nog verder te forceren. Dit kan ook nooit gezond zijn. Sentiment: Laten we hopen dat hij nog een aantal wedstrijden kan spelen om te laten zien hoe goed hij nog steeds kan zijn. Het is ook vrij irritant om dit soort reacties telkens te lezen als reactie op de reacties die jij irritant vind. Zowel het argument van logica als van sentiment snijdt gewoon hout...

3 november 2020 om 12:25

Jouw argument van 'logica' klinkt inderdaad logisch vanuit de onderbuik, maar als je er wat langer over nadenkt snijdt het mijns inziens helemaal geen hout. We hebben als buitenstaander totaal geen zicht op de staat van zijn lichaam, dat argument dus ook niet op feitelijke kennis gestoeld. Slechts Robben en Groningen hebben inzicht in zijn fysieke gesteldheid, ik zie niet in waarom wij daar aan zouden twijfelen louter op basis van onze eigen perceptie.

3 november 2020 om 12:50

Hoe weet je nu of het lichaam op is? Spreek en zie je Robben dagelijks?

3 november 2020 om 13:54

'hoe weet je nu of het lichaam op is? Spreek en zie je Robben dagelijks?'

Dit is misschien een nogal 'gewaagde' uitspraak inderdaad. Zeker als je niet met hem spreekt of werkt, maar moet je per se dagelijks met hem aan de slag zijn om met dit vermoeden rond te lopen? Als we dagelijks spreken of zien als criteria gaan hanteren, dan mag waarschijnlijk een groot deel van de leden niets meer zeggen (die zij alleen oppervlakkig van de tv / het stadion kennen), aangezien het grootste deel hier niet met voetballers werkt (of zelf ooit op hoog niveau heeft gevoetbald en/of weet hoe dit voelt).

Afgaande op Robben z'n carriere is het niet zo vreemd dat leden dit denken. Robben is tientallen keren geblesseerd geweest. Uit mijn blote hoofd, om en nabij de 50 keer. Naarmate wij ouder worden, des te kwetsbaarder het lichaam wordt nadat het keer op keer een krachttoer moet leveren. Laat staan in het geval van Robben... Een korte sprint, waarbij hij zich niet eens maximaal inspant, heeft in zijn geval al eerder voor problemen gezorgd.

Dan lijkt het me niet zo vreemd dat mensen vinden dat zijn lichaam 'op' is of de gevraagde arbeid niet, consequent, kan leveren (ook al is het niet op feiten, maar op onderbuik gebaseerd).

3 november 2020 om 14:05

@lierse1997 - Wat is dat dan voor simpel argument? We kennen toch allemaal z'n blessurehistorie? Dat hij zolang op een topniveau gepresteerd heeft, heeft meer te maken met z'n talent en z'n mentaliteit, want het lichaam werkte constant tegen. Alleen al vanaf 2016-17 ruim 15 keer eruit geweest met een totaal van zo'n 370 dagen. Het is misschien vrij abrupt om direct te stellen dat het lichaam op is, maar zeker geen verre strekking. Verder: Jij hebt toch ook vaak genoeg een mening? Spreek en zie jij die spelers dagelijks? Kom jij dagelijks bij de clubs waarover jij discussieert? Het gros zie je waarschijnlijk niet eens wekelijks spelen. Ik ben betere argumenten van je gewend.

3 november 2020 om 14:10

@hijniet! - Hoezo vanuit de onderbuik? Alleen al vanaf 2016-17 is hij er meer dan een jaar uit geweest door verscheidene blessures (15) en dan heeft hij in het seizoen 2019-20 niet eens gespeeld. Sorry hoor, maar dan heeft de onderbuik er werkelijk niets mee te maken. Natuurlijk hebben wij als buitenstaander totaal geen zicht op de staat van het lichaam, maar we kunnen wel meningen vormen op basis van wat we meekrijgen. Dit is nou eenmaal een platformen waar buitenstaanders hun mening vormen en die ventileren.

3 november 2020 om 14:32

Maar het is toch ook heel makkelijk om te stellen dat zijn lichaam op is? Ik snap al die negativiteit rond Robben niet zo goed. Hij heeft er een jaar uitgelegen dus het zou praktisch een wereldwonder zijn als hij nu al terug topfit was. Geef hem gewoon de tijd zou ik zeggen.

3 november 2020 om 14:47

Maar we hebben het hier ook tevens over een blessure, niet enkel een gebrek aan (top)fitheid. Niemand twijfelt aan de kwaliteiten van Robben, maar als het over z'n fysieke gesteldheid gaat is het zelden positief geweest en met een reden. Op Transfermarkt hebben ze 4 pagina's nodig om z'n blessurehistorie samen te vatten. Natuurlijk hoop ik Robben ook nog aan het werk te zien, maar het hoeft natuurlijk niet alleen maar positiviteit te zijn als de gebeurtenissen naar iets anders wijzen.

3 november 2020 om 16:35

Inderdaad. Ik zeg je eerlijk die gast Lierse wordt ik misselijk van. Doet altijd alsof hij alles weet en heeft voorkeur of is fan van bepaalde clubs maar doet altijd alsof hij heel neutraal is maar goed. Het is zeker een rare opmerking van zie je Robben elke dag ben je elke dag met hem, dat hoeft zeker niet en ik snap die jongen wel die zegt van misschien is het lichaam er klaar mee. Zo een conclusie zou ik er ook uit halen als je na elke training een pijntje hebt. Robben wilt wel zijn hoofd die wilt nog wel maar zijn lichaam die wilt gewoon niet meer dus ik vind het zeker geen rare uitspraak.

3 november 2020 om 12:20

Amen, amen, amen. Ik kan ook heel slecht tegen die types die zich dan komen verkneukelen omdat ze het al "hadden zien aankomen". Haast alsof ze hopen dat het niet goed gaat zodat ze dan zelf hun gelijk kunnen halen.

3 november 2020 om 14:07

Pure onzin. Gezien z'n blessurehistorie en carriereverloop gewoon een zeer reeel scenario. Verder vraag ik me af wie zich hier staan te verkneukelen, want als ik naar de reacties kijk gunt iedereen Arjen Robben het beste. Er is alleen een groot verschil tussen gunnen en de realiteit.

3 november 2020 om 15:51

Nou nou, "laatste stukje goud uit die finale van 2010" zegt ie.
We hebben ook nog Elia en Stekeleburg in de Eredivisie lopen he. Die hebben ook minuten gemaakt in de finale

3 november 2020 om 16:18

Maar Stekelenburg en Elia zijn tot dusverre ook niet bepaald succesverhalen te noemen 😉

Natuurlijk erg vervelend voor 'm, maar vind het wel verstandig. Vind het zo ongelooflijk te prijzen hoe hij nog zo door het vuur wil gaan voor zijn cluppie. Hopelijk lukt 't hem om weer echt fit te worden. Succes Arjen!

Verschrikkelijk jammer voor Arjan Robben zelf, voor FC Groningen en voor de Eredivisie. Hopenlijk is Robben weer in staat om zijn voetbalpartijtje mee te blazen als de Corona-crisis voorbij is. En de tribunes van de Eredivisieclubs weer volop bevolkt mogen worden.

Buiten het kleedkamer gebeuren (wat ik hier overigens ook niet echt positief vind, het gaat veel om hem en miss ten koste van het team daardoor, hoewel ze het redelijk doen!) denk ik dat het gewoon een beetje dom is. Kijk Zlatan, speelt (bijna) elke wedstrijd en is 39. Niet vergelijken, maar Robben is 3 jaar jonger, het lichaam van hem wil het gewoon niet en kan het niet, geen schande toch maar waarom toch doorgaan.. ga lekker genieten en andere leuke dingen doen. snap dat niet helemaal. Maar mijn mening natuurlijk.

3 november 2020 om 12:57

Gewoon omdat hij het waarschijnlijk nog te leuk vind. In deze Coronatijd kan je sws amper iets doen. Je kan momenteel niet in de amateurs gaan voetballen want die mogen niks meer.

Deze man is een sieraad voor de sport. Echt het maakt me geen bal uit wat die doet op het veld, ik vind het prachtig dat die het probeert en blijft proberen! Dit is pure liefde voor het spelletje en ik ga hier elke seconde van genieten, elk mediabericht, alle aandacht, het is allemaal meer dan verdiend.

Je moet er maar zin in hebben; voor het hele Nederlandse publiek struggelen met je lichaam en niet willen toegeven dat jouw lichaam gewoon klaar is met topsport.
Ik zou lekker gaan padellen en in de luwte een balletje trappen bij de lokale amateurclub.

Ik hoop toch dat hij erin slaagt weer zo fit te raken en bij Groningen mee kan spelen. Onlangs deed hij mee bij Groningen en was hij na afloop in het interview als een kind zo blij dat hij meegespeeld had. Een echte liefhebber! Alleen daarom hoop je erop.

Hou de eer toch aan jezelf.. Iedereen had het prachtig gevonden als Robben nu kon schitteren, maar uiteindelijk heeft hij maar enkele minuten gespeeld en heeft hij nog niets laten zien. Zijn eerste rentree is dus in het water gelopen. Hou de eer aan jezelf in plaats van voor een tweede rentree gaan die zoals het nu lijkt, ook alleen maar kan tegenvallen. Als mensen aan Robben denken, zullen velen denken aan een fantastische voetballer die weliswaar van glas was. Als hij dit gekwakkel blijft voortzetten zal een groot deel van de mensen het laatste beeld van hem onthouden.

3 november 2020 om 12:51

Het is maar net hoe halfvol of -leeg je glas is. Ik vind het, zoals hierboven ook getikt, enorm te prijzen hoe hij hiervoor nog door het vuur gaat. Een legendarische voetballer die zowat alles heeft gewonnen, bij de grootste clubs heeft gespeeld en nog steeds zo z'n best wil doen om een seizoen belangrijk te zijn voor zijn eigen cluppie. Dat is waanzinnig. Lukt het niet, heeft hij het geprobeerd en is het enorm jammer voor hem en iedereen die Groningen en Robben een warm hart toedraagt. Lukt het wel, is het prachtig. En als jij 'm dan bijvoorbeeld alleen nog van dit beeld kent of herinnert.. Ja, lastig. Een gigant als hij met zoveel prachtige momenten herinner ik wel aan andere dingen (net zoals ik heb met bijv. een v/d Vaart of Sneijder). Voor mij geeft dit ook alleen maar aan wat voor ontzettende liefhebber hij is.

3 november 2020 om 14:28

Ik denk zo dat het helemaal niet kan boeien hoe mensen hem onthouden, als zijn inzet Groningen direct of indirect 3 punten opgeleverd heeft, denk ik dat hij al tevreden is.

Een wijs besluit van een absolute sportman. In plaats van definitief de handdoek in de ring te gooien, wil hij dus 1000% fit raken om weer te voetballen voor zijn trots. Dat is toch prachtig om te zien dat zo'n sportman het kan opbrengen, ondanks al zijn blessures.

Mooi om te zien dat Robben in ieder geval er alles aan wil doen om weer fit te worden en can waarde te kunnen zijn voor Groningen. Maar aan de andere kant staat Groningen zonder zijn aanwezigheid ook gewoon 7e. Wie moet eruit om plaats te maken voor Robben?!

3 november 2020 om 14:44

Vooralsnog doet Da Cruz vanaf rechts het best prima, maar hij kan nu ook nog geen 90 minuten volmaken bij de FC, dus dan kan Robben vanaf de winterstop dan de laatste helft inkomen (klinkt heel gek dat Robben de invaller wordt van Da Cruz, maar dat is een beetje de status). Daarnaast wordt Groningen in verband gebracht met Vecchia, ken hem niet, die van origine een rechtsbuiten is, maar op links een betere rendement heeft (staat nu op 24 wedstrijden, 11 doelpunten en 7 assists, wat best prima is en 4de staat op de topscorerslijst in Zweden). Als hij voor een schappelijke prijs te halen is, dan heb je daar nog een extra optie. Het liefst hoop ik op El Khayati, maar ja, schijnbaar gaat Groningen niet met hem in zee.

Wat een ongelooflijk goede mentaliteit heeft Robben toch. Dat alleen al is goed om in je team te hebben. Je haalt als speler van Groningen nu toch zeker niet in je hoofd om te verzaken op trainingen, als je een voormalig werelspeler zo ziet strijden om nog een paar wedstrijden mee te kunnen pikken. Ik zou de druk wel voelen in elk geval.

De liefde voor de sport is zo enorm groot bij Robben. Zijn mentaal eist meer dan hij fysiek aankan. Zelfs als hij op 70% speelt hij goed genoeg, maar bij hem is het 200% of niets.

3 november 2020 om 13:51

de liefde voor de sport of de plaat voor de kop om maar terug te blijven komen? Voor wie zou hij dit allemaal doen?

Prima statement. Hij moet het ook niet overhaasten en gewoon zijn tijd nemen om echt wedstrijdfit te geraken. Hoe lang dat duurt is aan hem. Allemaal niet heel verrassend inderdaad, al hoop je op meer dan wat hij nu gespeeld heeft. Hoop niet dat we aan het eind moeten concluderen dat het hem als speler weinig gebracht heeft. Groningen heeft alleen al door zijn komst geprofiteerd natuurlijk qua exposure.

Gelukkig heeft Groningen aan Cruz iemand die er gelijk staat, er gaat veel dreiging van hem uit namelijk.. en hopelijk ziet Robben dat nu ook en dacht dan van, ja nu kan ik echt aan me herstel werken. En dat moet hij ook doen. Of er vol voor gaan of niet, dat is Robben! En dat is ook zo met herstellen van een blessure.. gaat het goed? TOP geweldig! Gaat het niet meer? Jammer, erg jammer. Maar zo is het wel. Succes Arjen met herstellen.

Robben zal hoe dan ook pas weer aan stoppen denken als hij voor een vol Euroborg (ja voor mij is het nog steeds gewoon de Euroborg) heeft gespeeld denk ik.

Hij is gewoon op heeft zijn strepen verdiend.. Maar dit is gwn zielig om te zien...

Prachtspeler, op en top prof en misschien wel de beste Nederlandse voetballer van afgelopen decennium. Alleen zijn aanwezigheid en tips zal veel spelers van Groningen verder helpen. Ik hoop op nog een periode in de Eredivisie. Spelend, uiteraard. Maar deze blessuregevoeligheid is er. Net als de reactie van zijn lichaam. Ik gun hem alle tijd, maar zijn leeftijd, zijn lichaam en die slijtage van al die jaren in de top werkt niet mee.

Verstandige beslissing. Het is natuurlijk al lastig genoeg als je een jaar niet hebt gevoetbald. Laat staan met de fysieke ongemakken die Robben zijn hele carrière heeft gehad. Maar Robben is verstandig genoeg om te weten wat haalbaar is en niet. Laten we hopen dat we in het nieuwe jaar als voetballiefhebbers mogen genieten van Robben.

Ik denk dat het best voor hem om te stoppen, hij is blessures gevoelig en met zijn leeftijd helemaal. Hij kan rustig na denken over zijn toekomst plannen.

Robben kan nog wel anderhalf jaar mee,je moet er gewoon van uitgaan dat hij er vaak niet bij kan zijn,dat was 10 jaar geleden ook al zo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.AZ3716
5.Feyenoord3515
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. van KaamMiddenvelder191
M. El HankouriAanvaller182
J. LarsenAanvaller188
G. GudmundssonAanvaller150
S. PadtKeeper190
P. JoostenAanvaller153
W. DammersVerdediger151
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

1492 fans
Middenvelder, 37 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 28 januari
Joaquin Fernández verlaat sc Heerenveen wellicht op korte termijn. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren