Robben ontbreekt opnieuw: ‘Aan het eind van de training kreeg hij last’

Vrijdag, 30 oktober 2020 om

FC Groningen moet het zaterdag opnieuw stellen zonder Arjen Robben. De 36-jarig aanvaller liet het duel met Fortuna Sittard (1-3 winst) van vorig weekend al aan zich voorbij gaan en zaterdagavond tegen VVV-Venlo (20.00 uur) is hij er wederom niet bij. Robben keerde maandag terug op het trainingsveld, maar kreeg aan het eind van de training klachten. Trainer Danny Buijs heeft Robben vervolgens de rest van de week niet meer op het trainingsveld gezien.

Robben ontbrak in Sittard omdat hij aan het eind van vorige week te maken kreeg met klachten. Er werd geen risico genomen en derhalve reisde hij niet mee naar Limburg. “Arjen is maandag wel het trainingsveld op gegaan”, zo wordt Buijs vrijdag geciteerd door RTV Noord. “Aan het eind van de training zat dat niet helemaal lekker en kreeg hij wat last. Hij heeft voor de rest ook niet meer op het veld getraind deze week, maar binnen een individueel programma afgewerkt.”

Wat er precies met Robben aan de hand is en hoe lang hij niet inzetbaar is, kan Buijs niet zeggen. “Het is op dit moment gewoon nog niet te zeggen”, aldus de trainer. “Ik verwacht na het weekend wat meer duidelijkheid. Er wordt altijd eerst een aantal dagen afgewacht voordat er een diagnose kan worden gesteld. Het is natuurlijk erg jammer, maar vooral voor hem zelf. Als er één jongen alles, maar dan ook alles voor doet, is het Arjen wel. Als het dan een paar keer tegenzit is het ongelooflijk vervelend.”

Robben kwam dit seizoen pas 44 minuten in actie namens Groningen. Hij stond bij aanvang van dit seizoen in de basis tegen PSV, maar moest het duel al snel staken vanwege een blessure. Eerder deze maand maakte hij zijn rentree in de wedstrijd tegen FC Utrecht, waarin hij het laatste kwartier speelde.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door mozias)

Wij hebben nog niet veel plezier mogen beleven van Arjan Robben. We houden moed

30 oktober 2020 om 12:20

Robben was al blessure gevoelig en nu op deze leeftijd al helemaal, Groningen wist dit van tevoren. Robben is eigenlijk dit seizoen alleen gehaald als het gezicht van Groningen en om wat meer t-shirts te verkopen want Robben tijd is helaas allang voorbij.

Vooralsnog is de rentree van Robben alleen financieel een succes. Ik hoop toch nog wel een aantal wedstrijden van hem te mogen genieten dit seizoen

30 oktober 2020 om 12:27

Ik denk dat wij in Nederland al blij mogen zijn als hij 15 wedstrijden meepikt (combinatie competitie en KNVB-beker). Je moet het ook zo zien, dit eerste halfjaar is gewoon proberen voor hem om zijn lichaam weer te kennen, en kijken hoe hij het beste kan spelen in het systeem van Buijs zonder teveel zijn lichaam te belasten. Ik denk dat je na de winterstop meer van hem gaat zien. Eerste seizoenshelft komt vooralsnog te vroeg. Maar ik vind het belachelijk als mensen weer zeggen dat hij "zijn eer voor zichzelf moet houden en moet gaan stoppen". Voor wie moet hij zich bewijzen? Het is leuk om hem op het veld te zien en als hij zijn minuten maakt, is het niet zo dat hij maar "meedoet". Hij doet zijn stinkende best in de minuten die hij maakt, ook al is het maar voor Groningen.

30 oktober 2020 om 12:33

Wat is daar belachelijk aan? Ik vind namelijk precies dat hij dat moet doen. Het lijkt allemaal op de grote Robben show. Leuke publiciteitsstunt voor Groningen maar meer was het ook niet. Het doet een beetje afbreuk aan zijn staat van dienst vind ik. Was gewoon gestopt gebleven. Je hebt een imponerende carriere gehad. Genoeg is genoeg. De welbekende koek is gewoon op. Ga lekker met je gezin genieten van het leven na voetbal. Want naast voetbal is er ook leven.

30 oktober 2020 om 12:41

Wat is daar belachelijk aan? Gezien z'n historie en de huidige gang van zaken is het niet vreemd dat mensen concluderen dat z'n lichaam gewoon op is voor intensieve topsport. Ik snap het sentimentele aspect en ik denk dat iedereen Robben al het geluk van de wereld gunt, maar ik denk dat je al blij mag zijn als hij 7 wedstrijden meepikt waarin hij een aantal minuten mee mag doen. Hij hoeft zich voor niemand te bewijzen, maar de mensen die vinden dat hij moet stoppen hoeven dat ook niet. Zo'n enorme strekking is een dergelijke gedachtegang niet.

30 oktober 2020 om 12:44

Laat hem dat lekker zelf beslissen, Garrincha. Het doet namelijk helemaal geen afbreuk, het laat zijn toewijding aan de club juist zien.

30 oktober 2020 om 12:44

Maar laat hij nou juist genieten van het voetballen. Hij vindt het leuk om nog een balletje mee te trappen bij Groningen en Groningen vindt het leuk om hun coryfee nog weer in de club te hebben. Win-win op dit moment. Er is toch niemand die hierdoor iets verliest?

30 oktober 2020 om 12:54

Het is inderdaad belachelijk. De beste man is een jaar gestopt en was al wat blessuregevoelig. Dan is het toch logisch dat hij lange tijd nodig heeft om weer fit te worden? Als hij nu rond februari nog geen pot meer gespeeld heeft dan kun je dergelijke teksten misschien uiten, maar nu is het nogal prematuur.

30 oktober 2020 om 12:54

Ooh dat laat ik hem ook zeker hoor. Maar ik reageer op iemand die loopt te lullen dat het belachelijk is dat mensen een bepaalde mening daarover hebben. Iedereen mag een mening erover hebben en die ventileren. Als bepaalde Groningen supporters daarover gaan janken is dat niet mijn probleem. Sirius legt het ook perfect uit. Geen woord aan gelogen of aan toe te voegen . Ow ja: dat je het geen afbreuk vindt en juist toewijding laat zien is jouw mening. Verkondig dit niet hier alsof het een feit is aub. Fortuna laatst was te ver weg had hij geen zin in waarschijnlijk. Thuis wedstrijdjes kunnen nog wel, dan kan meneer lekker de fiets pakken..

30 oktober 2020 om 12:57

@garrincha10 - Ah kijk, dat was inderdaad een van de gebruikers waar ik naar refereerde. Hoezo "genoeg is genoeg"? Wie ben jij om dat te gaan bepalen. De grote Robben show wordt meer groter gemaakt door de media en mensen op social media. Robben heeft het zelf niet groter gemaakt dan wat het is. Hij heeft een huis laten bouwen in Haren, kinderen gaan terug naar zijn provincie van herkomst en zitten daar op school en voetballen bij een lokale club (helpman volgens mij). "de welbekende koek is gewoon op". Die koek is inderdaad op, maar als hij het zelf naar zijn zin heeft om hiernaast actief bezig te zien, dan maakt het toch helemaal niet uit als hij het wel of niet goed gaat doen bij Groningen? Edit op je tweede comment: zo, ben je op je teentjes getrapt? Man, wat reageer je zuur op mijn reactie. Ik ben er gewoon niet mee eens, maar dan hoef je niet gelijk zo geirriteerd te reageren.

30 oktober 2020 om 13:04

@sirius - Maar leggen de mensen/buitenwacht dan hun verwachtingen te hoog? Ik weet 100 procent zeker dat Buijs niet op hem rekent dat hij minimaal 20 wedstrijd gaat spelen? Robben en Buijs waren van tevoren duidelijk, "we zien wel hoe het loopt". Het wordt toch echt niet verwacht dat hij de sterren van de hemel gaat spelen, en dat hij zich gaat belasten zoals hoe hij het daarvoor heeft gedaan. Zoals @fcg95 onder jouw reactie aangeeft: Laat hem dat lekker zelf beslissen. Het is niet zo dat hij een kruisband heeft gescheurd en dat hij niet meer kan lopen. Als hij pijntjes heeft, gelijk stoppen met de procedure en rust pakken. Nothing more, nothing less.

30 oktober 2020 om 18:16

@garrincha. Wat een zure reactie man. Robben vindt het gewoon leuk om nog te voetballen. Dat het voor jou afbreuk doet aan zijn staat van dienst is lekker irrelevant voor Robben. Laat die jongen dan ook gewoon lekker in zijn waarde. Als hij dit er voor over heeft, prima toch. Daar hoef jij toch geen last van te hebben?

Is hij niet gewoon te vroeg geforceerd gebracht? Het was een godswonder dat hij ‘fit’ was voor de 1e wedstrijd tegen PSV. Had hem iets rustiger gebracht, dan had je er meer aan gehad denk ik.

30 oktober 2020 om 12:13

Daar lijkt het wel op. Maar deze man is niet te houden, als hij zich goed voelt gaat hij er gewoon voor. Geef hem eens ongelijk. Wat een strijd levert hij momenteel weer.

30 oktober 2020 om 12:15

Achteraf is mooi wonen natuurlijk. Maar we zullen nooit weten hoe het dan gelopen zou zijn. Voor VVV een gelukje natuurlijk.

30 oktober 2020 om 12:16

Tja achteraf is het altijd een koe in de kont kijken. We mogen er vanuit gaan dat Robben en de staf van Groningen hem in staat achtten te spelen. Kan ook domme pech zijn. On: Eigenlijk is dit geen nieuws meer. Eerder nieuws als hij wel een keer speelt.

30 oktober 2020 om 12:19

Ze zijn zelf heel voorzichtig met hem geweest, ook in de voorbereiding. Volgens mij heeft hij gewoon zelf de keuze en een grote stem in of hij wel of niet kan trainen/spelen. Neem dus aan dat gelet hierop er echt wel een serieuze afweging heeft plaatsgevonden of hij fit genoeg was om tegen PSV te beginnen.

30 oktober 2020 om 12:29

Blijkbaar dus niet..?

30 oktober 2020 om 12:51

Je kunt naar aanleiding van de afweging een verkeerde beslissing nemen, maar dat wil niet zeggen dat die afweging niet heeft plaatsgevonden. Wellicht kunnen we aan het eind van het seizoen concluderen dat hij uberhaubt niet terug had moeten komen omdat hij het fysiek niet meer aan kan. Die afweging heeft hij ook op voorhand gemaakt dat hij het toch wil proberen. Als het dan mislukt is het jammer, maar dat maakt niet dat hij op voorhand het risico van zijn blessuregevoeligheid niet heeft meegenomen bij zijn rentreebesluit.

30 oktober 2020 om 12:37

Ik denk dat dit ook gewoon een sprookje was. Hoe geweldig Robben ook kan voetballen, hij is inmiddels 36 jaar. Hij was al extreem blessuregevoelig toen hij nog volledig actief was in de topsport. Als je dan op die leeftijd ook nog eens een jaar stopt en weer begint, lijkt me dat geen goede basis meer voor een herstart in het profvoetbal. Z'n lichaam is gewoon op met betrekking tot intensieve topsport.

30 oktober 2020 om 12:51

Die jongen is zijn halve voetballeven geblesseerd geweest door bijna altijd spierblessures, is hij dan altijd te vroeg gebracht?

30 oktober 2020 om 14:05

Sorry, maar Robben was en is nagenoeg altijd geblesseerd. Dat heeft niks met geforceerd brengen te maken.

Lijkt mij voor pijnlijk om meerdere keren per seizoen er aan herinnerd te worden waarom je de 'man van glas' wordt genoemd. Zonde voor een speler met zo veel talent, kwaliteit en bovenal een top karakter met een uitstekende mentaliteit.

Hij is ook zo overdreven bezig als je hem zo ziet rennen en vliegen. Of is dat alleen maar voor de camera om te laten zien hoe “fit” hij zich voelt. Mag hopen dat hij niet zo traint.

30 oktober 2020 om 15:01

Precies dit! Beetje rare media-geile actie van hem.

30 oktober 2020 om 19:20

0 mensenkennis jij, zo is robben altijd geweest, en als er iemand totaal niet mediageil is is het robben wel..

Robben was een geweldige voetballer, maar dit had die niet moeten doen. Je hebt een topcarriere gehad. Ga een beetje genieten, beetje investeren in vastgoed. Nu schaadt het alleen maar zijn naam, begin me al te irriteren, als het braafste jongetje van de klas. Altijd vinger opsteken bij vragen, op de fiets naar het stadion. Warming-up doen alsof er een championsleague finale op het programma staat. Hij was een held, hij was heel goed, maar genoeg is genoeg.

Begint een beetje ene treurig verhaal te worden. De terugkeer van de meeste andere Nederlandse topspelers waren toch een stuk succesvoller.

Ongelooflijk wat een onzin een hoop mensen hier uitkramen. Als je fit bent, ben je fit. Een spierblessure kan je niet van te voren zien aankomen. Verder vind ik het juist sterk dat hij lekker een balletje blijft trappen, de beste man moet toch gewoon doen waar hij zich goed bij voelt. Gaan er hier een paar vanachter hun computertje zeggen dattie beter had kunnen stoppen. Als er 1 ding is waar Arjen wereldtop is in is, dan is dat terugkomen van een blessure, naar binnen kappen en de bal de kruising injagen. Ik twijfel er niet aan dattie dit seizoen nog gaat doen.

Misschien dat we tegen de zomervakantie nog van hem kunnen genieten. Jammer hoor, keek er wel naar uit om hem vaker te zien spelen.

Ik denk dat Robben , door al.die blessures, zijn lichaam goed kent. En ik denk dat hij zelf en de staf oud en wijs genoeg zijn om te bepalen wat goed en slecht is.

Groot fan van Arjen Robben als Ajax-fan en ik gun de Groninger supporters een fitte Robben. Een fantastisch uithangbord voor deze sympathieke club en mits fit, nog steeds de beste speler van de Eredivisie. Wat ik mij wel afvraag is of hij wel op de juiste positie speelt. Zou hij niet gewoon op de ouderwetse nummer 10 positie kunnen spelen met een stel lopers en brekers rondom hem? Je moet volgens mij voorkomen dat Robben sprints trekt en volgens mij zou hij prima het spel kunnen verdelen. Of zit ik mis... Hij is wel de man van de steekpasses en kan uitstekend in de kleine ruimtes combineren.

Gewoon stoppen ermee. Mentaal word het voor hem zelf ook alleen maar moeilijker. Eist gewoon teveel van z’n lichaam.

Heb het al vaker gezegd en zeg het nogmaals. Robben kan gewoon beter stoppen, zo zonde om zo een legende af te zien takelen bij Groningen. Lekker stoppen en van het leven gaan genieten is het beste.

Is Robben misschien iets TE fanatiek in het trainen, uren fietsen.. naar huis en terug fietsen.. is het niet beter om die spieren rust te geven ipv. het constant belasten? Ja dat werkt voor een jong lichaam maar is het niet het tegenovergestelde van een ' ouder ' iemand? Maar ik ben geen expert.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.AZ178
10.FC Utrecht11-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. El MessaoudiMiddenvelder102
A. MatusiwaMiddenvelder100
D. van KaamMiddenvelder101
M. El HankouriAanvaller100
P. JoostenAanvaller102
S. PadtKeeper100
J. LarsenAanvaller93
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

1488 fans
Middenvelder, 36 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren