Driessen: ‘Ik moet nog maar zien of dit de grote nieuwe Ajax-spits wordt’

Maandag, 2 november 2020 om 10:26Rian Rosendaal • Laatste update: 12:11

Ajax keek zaterdagavond tegen Fortuna Sittard al heel snel tegen een 0-1 achterstand aan. Desondanks won de formatie van trainer Erik ten Hag uiteindelijk redelijk comfortabel in de eigen Johan Cruijff ArenA: 5-2. Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, zet ondanks de ruime overwinning van Ajax vraagtekens bij de inbreng van bepaalde spelers.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het eens met Valentijn Driessen over Brian Brobbey?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door arsenallz)

Driessen komt de laatste tijd wat negatief over, vooral als het over Ajax gaat. Natuurlijk moeten we het allemaal nog zien met deze joingen,. want hij heeft pas 1 wedstrijd gespeeld. Ben benieuwd naar de rest van zijn wedstrijde, want dat hij talent heeft zie je zo!

2 november 2020 om 10:36

Ik denk ook dat dit Driessen zijn tactiek is. Hierdoor gaat men er meer over praten en krijgt hij meer aandacht (dan hij verdient). Zowel in de krant als bij VI zegt hij niets zinnigs. Laatst begon hij over dat hij niet snapte dat Liverpool Onana niet heeft opgepikt als tweede keeper. Dat je denkt heb je een bord voor je kop? Onana wilt eerste keeper zijn en niet tweede, daar is hij simpelweg te goed voor. Nu met Brobbey heb je een groot talent in huis en of hij het waar gaat maken weet je van te voren nooit. Ik hoop het als Ajacied zijnde natuurlijk wel!

2 november 2020 om 10:39

Hahaha de laatste tijd? Driessen geeft toch nooit de indruk dat ie vroeger onder een Ajax-dekbed lag? Sterker nog, volgens mij heeft die gozer zijn hele jeugd in een struik brandnetels geslapen.

2 november 2020 om 10:52

In een plasje met azijn. Driessen is erg anti Ten Hag. Hij wist zelf tijdens de 0-13 tegen VVV-venlo iets negatiefs te denken, namelijk dat Ten Hag geen Ajax coach is omdat hij Timber geen minuten gunde....terwijl Mazraoui, Gravenberg, Traore, Ekkelenkamp en daarvoor Donny, Frenkie, Dest en Matthijs als jonge spelers meer dan genoeg minuten maken of maakten.

2 november 2020 om 11:17

Driessen heeft bij toen hij erg jong was met zijn fiets om een Amsterdams paaltje geknalt en bij elke paal moet hij daar aan denken. Ach we moeten toch ook iemand hebben die even lekker los kan gaan op een bepaalde club? Lekker laten gaan deze man. Hij moet nog maar zien als journalist of een speler wel gaat doen wat men hoopt haha. Dat is ongeveer ook zijn niveau.

2 november 2020 om 10:41

'de laatste tijd' is al 3 jaar aan de gang sinds het vertrek van Bosz. Overigens gaat het grootste gedeelte van het artikel over de 'omschakelproblemen' die Ajax momenteel ervaart. Daar vind ik niets aan gelogen. Het legt de huidige kwetsbaarheid bloot ten opzichte van het succesjaar 2 jaar geleden. Ook toen ging het even fout na de winterstop en werd het hersteld. Misschien is het een gebrek aan concentratie, iets waar de Boer ook al over repte. Een 0-13 is dan mooi maar gaat niet helpen dit euvel te verbeteren (kan Ajax zich niet aanrekenen, maar gebrek aan kwalitatieve tegenstand wel). Overigens vind ik het zwaar overdreven om te stellen dat een Ajax spits een fluwelen balbehandeling hoort te hebben. In welke tijd leeft Driessen? Het oogt voor mij meer als een nostalgische wens want een suarez en (jonge) huntelaar waren ook populair genoeg en scoorden de een na de ander.

Ach, moeten we reageren hierop of niet? Tuurlijk wordt ie vergeleken met de grote spelers die ook scoorden bij hun debuut, dat kan je namelijk vergelijken. En dat we het nog moeten zien, dat klopt helemaal. Dat moeten we altijd. Pfff. Dat ik er nog energie aan besteed.

2 november 2020 om 10:36

@formus, hij focust zich op Ajax en dat met name op negatieve wijze. Vind dat toch wel bijzonder steeds. Zelfs mij valt het op en ik ben geen Ajax fan. Zou hem sieren toch ook het positieve te zien van deze groep spelers: die zijn er genoeg.

2 november 2020 om 10:47

@formus: Helemaal met je eens. Hij wordt vergeleken met alle mensen bij Ajax die bij hun debuut hebben gescoord. Dat is een objectieve waarneming. Niemand had het erover om Brobbey nu op kwalitatief gebied te gaan vergelijken. Dat moeten we inderdaad nog wel zien in de toekomst. Maar onze Valentijn maakt daar weer z'n eigen show van.

Dan heb ik nieuws voor je Valentijn. De doorbraak van Kluivert is inmiddels 26 jaar geleden. Een kopietje ga je niet vinden. Maar Lukaku, Dzeko en Benzema zijn ook niet van de verfijnde touch. Toch best prima spitsen. Je kunt zeuren om te zeuren, maar betrap ze op zijn minst eerst op iets verkeerds voordat je daaraan begint. Voor nu zijn zowel Traore en Brobbey sterk, snel en doeltreffend. Of ze dat voor Ajax 1 ook kunnen....geef ze de tijd en begin niet meteen met jouw droombeeld van "de perfecte Ajax spits".

2 november 2020 om 10:51

Als Brobbey dan toch de prestaties van Lukaku evenaart zal je van Driessen horen dat het een topper is. Die echte Ajax spits hoef je helemaal niet willen, als hij ze er maar in legt. In de jeugd van Ajax merk je ook dat het niet echt om de 9 gaat, maar meer wat eromheen loopt. Enige die de komende jaren in de buurt gaat komen van 'de Ajax spits', zal Julian Rijkhoff zijn (O17).

2 november 2020 om 11:03

@rannio. Rijkhoff is wel een superinteressante speler, maar ik heb zelden zo'n flegmatieke speler gezien. Wat dat betreft lijkt-ie een beetje op Dolberg. Het zou natuurlijk wel leuk zijn als-ie het haalt.

Wat betreft Brobbey ben ik het met je eens: scoren!

2 november 2020 om 10:53

Ik ben stiekem wel fan van deze jongen. Zeker na dat interview over die schwalbe. Ik verwacht dat hij op de lange termijn net 20cm lengte tekort komt voor de absolute top. Voetbal technisch is hij wel meer dan een krachtpatser.

2 november 2020 om 11:07

Hij is 1.80, geen boom maar ook niet klein toch? 20 cm is wel overdreven maar ik snap wel wat je bedoelt.

Kijk en hier word ik zo vreselijk moedeloos van. Breng je een willekeurige andere speler dan zeuren Driessen en Verweij dat ze jeugd geen kans geven zoals een week (?) terug. Ze kunnen ook een keer positief zijn, in plaats van zo'n zure reactie. Loopt hij over een halfjaar de deur uit (asjeblieft niet) dan zeuren ze weer dan Ajax een "geweldig" talent hebben laten gaan..

2 november 2020 om 10:48

Precies dat. "het is wél eindelijk een speler en uit de eigen opleiding komt." volgens mij heeft Driessen ook niet helemaal door dat Gravenberch en Mazraoui beiden uit de jeugd komen en al het hele seizoen vaste basis klanten zijn bij Ajax. Blind en Klaassen zijn weliswaar aankopen maar komen ook oorspronkelijk uit de jeugd.

2 november 2020 om 11:06

@Giesberts: helemaal gelijk, valt mij ook altijd op. Welke zet Ajax ook doet, de telegraaf zit er als een gier bovenop om weer een centje te verdienen na eenzelfde negatief, slecht beargumenteerd verhaal. Ik denk dat Ajax deze gasten beter kan gaan boycotten, dit soort huichelaars wil je toch niet zo dicht bij je club hebben.

Of in de verdediging Martinez naast Schuurs en Blind op.het middenveld . Of Alvarez naast Blind en Schuurs op.de bank .

Iedereen moet nog maar gaan zien of dit de eerste spits wordt van Ajax, Valentijn... Deze jongen is 18 jaar en maakt net zijn eerste minuten. Hij wordt ook helemaal niet vergeleken met de door jou aangegeven oud spelers. Hij scoort bij zijn debuut zoals wel meer spelers van ajax deden en daarmee wordt het vergeleken

Je zou maar Valentijn Driessen zijn die er de afgelopen 3 jaren echt flink naast heeft gezeten. Daar kan Valentijn weinig aan doen, maar je zou maar zijn baas zijn die dit nog langer toestaat. Brobbey heeft pas een wedstrijd gespeeld, laten we hem niet direct ophemelen of afbranden

2 november 2020 om 10:55

De reden waarom Valentijn een podium krijgt is omdat mensen toch echt blijven reageren op zijn negatieve onzin. Hij valt gewoon op met zijn negatieve mening en probeert voor elk onderwerp andere dingen te roepen dan de rest. Hierdoor krijgt hij alle aandacht en daar geilt Driessen beetje op. Zou zelf wel keer willen dat hij een Ten hage oog in oog staan en dat ten hage hem helemaal de grond in boort. Jammer genoeg is Erik zelf niet sterk met woorden maar misschien dat er een andere trainer of speler hem gewoon helemaal afmaakt. Die kneus kan week in week uit bullshit roepen en komt er gewoon mee weg ook.. Het is gewoon zijn werk ook, als ik mijn klanten bullshit ga verkopen dan ben ik ook zo mn baan kwijt. Niet te geloven dt hij er gewoon mee komt.

Je moet inderdaad wel een hele sterke mening over Brobbey hebben, door te zeggen dat we nog moeten zien of het de grote Ajax 1 spits gaat worden.....

Ik heb die Driessen nog nooit betrapt op ook maar iets positiefs over Ajax of over ten hag. Als je niet objectief kunt zijn, waarom wordt deze man dan zo serieus genomen. Ik begrijp echt niet dat die man een podium heeft en dat hij op zo’n prominente plek zit bij die krant.

2 november 2020 om 13:38

Ik vraag me dat toch af: er kán toch helemaal niemand meer zijn die Driessen serieus neemt? Iedereen weet toch wel dat hij (en de rest van de sportredactie van de Telegraaf) extreem bevooroordeeld zijn ten opzicht van Ajax en Ten Hag? Al jaren komt er louter extreme (negatieve) onzin uit. En toch is dat de best verkochte krant van Nederland, en toch mag zo'n Driessen ook regelmatig aansluiten bij VI. Het scoort blijkbaar. Maar goed, bij VI hebben ze natuurlijk nóg een raaskallende idioot die sterke uitspraken doet om te provoceren en niet omdat ze waar zijn (al geloof ik bij Derksen nog wel dat hij daadwerkelijk zo idioot is om in zijn eigen ongenuanceerde onzin te geloven; bij Driessen is alles wat hij uit zo stompzinnig dat ik gewoon weiger te geloven dat het iets anders dan een act is). En dat is natuurlijk ook het recept waarmee De Telegraaf zijn oplage slijt: niet met waarheden, maar met spannende verhalen. Je zou toch verwachten dat iedereen met een paar normaal functionerende hersencellen daar niet in trapt?

Wat een open deur, het is bij elk talent, hoe groot ook, afwachten of ze het ook in Ajax 1 laten zien. Brobbey heeft voldoende potentie en heeft fysiek in ieder geval alle ingrediënten zeker nu hij conditioneel ook aanhaakt. Technisch is misschien een volgende punt om verder te ontwikkelen maar als hij dat ook nog doet dan heb je een goede en als hij dat niet doet, is hij dan ook niet heel goed? Dat is ook nog de vraag.

Valentijn en Johan Derken, die zuigen beide energie uit je. Beter plaats je iemand die altijd positief ingesteld is en niet iemand die altijd terughoudend is.

Zo lang Blind de achterhoede leidt zal Ajax kwetsbaar blijven. Goede pass goede techniek, maar en dat zien veel te weinig mensen, te weinig inzicht op die positie, te weinig power, geen kopkracht en geen leiderskwaliteit. Liverpool redde het steeds niet totdat ze een goede keeper en laatste man haalden. Lukt het Ajax om een speler te halen met die kwaliteiten dan zal Schuurs beter renderen en het totale team stappen vooruit zetten. Zet druk op de achterhoede en het wordt vloeibaar.

2 november 2020 om 11:01

Bij Ajax wordt je na 1 goede wedstrijd gelijk vergeleken met voorgangers uit de historie je staat vlgs de media al met 1 been in oranje maar laten we even realistisch zijn presteer eerst eens 2 constante seizoenen in Ajax1 er zijn altijd heel veel "top" talenten althans dat zeggen de "kenners" maar in de praktijk zijn er maar heel weinig die een topper zijn geworden..

2 november 2020 om 11:18

Wat een gewauwel, daarvoor heeft hij het twee jaar prima gedaan in de Cl en nu is Blind weer niet goed genoeg? Vind het allemaal constante waan van de dag. Vandaag zijn ze niets en morgen weer geweldig en overmorgen weer niets.

2 november 2020 om 13:09

Het heeft allemaal te maken met het heden en niet het verleden. Daar komt bovendien bij dat de lat hoger wordt gelegd. Dat redt hij niet. Nog steeds waardevol, tegen tegenstanders die geen druk zetten, geen hoge ballen geven. Als Ajax dominant is dan gaat hij daar moeiteloos in mee. Echter als de tegenstander de mouwen opstroopt dan redt hij het niet.
Dit is niet bedoeld als diskwalificatie, want in Nederland is hij veruit de beste op die positie, maar internationaal zakt hij

Ik ben ook voor Ajax. Ook ben ik van mening dat Driessen van Derkzen heeft geleerd dat je aandacht krijgt door negatief te zijn. Dit doen hele kleine kinderen ook vaak. Maar dit is nu al de 2de!! Keer dat ik het met Driessen eens ben. Los van wat hier staat vind ik Ajax gewoon niet goed genoeg. Wel een sterke bank maar als je puur kijkt naar de 11 spelers op het veld en het spel zelf dan is dit matig

2 november 2020 om 11:22

Ja Ajax speelt ook niet goed maar dat je het al de tweede keer met Driessen eens bent zegt toch genoeg ? Deze onbenul is al erg lang bezig om ten Hag weg te krijgen bij Ajax en dat zal hij blijven doen , de man is nauwelijks serieus te nemen ook al voetbalt Ajax de sterren van de hemel hij weet altijd wat negatiefs te vinden , ik heb ook vernomen dat hij ontbijt met azijn vooral als het over Ajax gaat , ze spelen op dit moment niet best en dat weten de meeste ook wel maar dat komt hem altijd goed uit dan zie je hem glunderen ik begrijpt dat nooit zo , ook toen ze van Liverpool iet wat ongelukkig verloren kon hij een glimlach niet onderdrukken , het is ook een van de meest walgelijk analisten die ik op TV zie vreselijk die vent .

2 november 2020 om 13:15

Dit betekent inderdaad dat de ander 100.000 keer ik het met hem oneens ben. Volgens mij betekent dit dan ook dat hij nu wel een punt heeft. Ik kijki ook niet alleen naar nu, maar ook naar de CL vorig jaar. Blind is nationaal de beste, maar internationaal zakt hij. Bovendien lukt het hem maar niet om spelers te leiden. Als laatste man EN binnengehaald om de jonkies te leiden zou hij de gehele wedstrijd aan het woord moeten zijn. Hierin faalt hij, ligt aan zijn karakter. Hij is te beschermd opgevoed denk ik

2 november 2020 om 13:41

Als je een karakter met weinig/geen leiderschapskwaliteiten hebt, dan ben je te beschermd opgevoed? Bijzondere hypothese, Cas...

Ik vind het goed dat er mensen zijn die kritisch blijven wanneer er sprake is van succes, het houdt iedereen scherp en het voorkomt dat mensen te makkelijk gaan denken, maar bij Valentijn begin ik het onderhand wel een beetje beu te worden. Ook als hij bij de mannen van VI zit, komt er haast nooit iets positiefs uit en dat maakt het oprecht een stuk minder leuk om naar te kijken. Hij heeft overigens nu wel gelijk wat betreft de zwakte in de omschakeling bij Ajax, het is dat de tegenstand nihil is (in de Eredivisie) waardoor ze er mee weg blijven komen, maar vroeg of laat krijgen ze ook in de Eredivisie een keer de deksel op de neus.

Ajax geeft altijd kansen weg, zolang de keeper deze stopt en je de wedstrijd wint is dat geen groot probleem. Dit is gewoon het neveneffect van het constant willen aanvallen en zolang je er altijd 1 meer scoort dan de tegenstander, dan is de aanval de beste verdediging.

3 november 2020 om 00:22

Willen aanvallen moet niet altijd ten koste gaan van je defensieve organisatie. Dan is het kamikazevoetbal van Bosz. Aanvallend spelen betekent ook niet direct dat je defensief zwak hoort te staan. Je bent uiteraard vatbaarder voor tegengoals uit de counter, enfin. Tegen Fortuna was het gewoon heel belabberd verdedig- en keeperswerk. Bij de eerste goal krijgt Cox alle ruimte omdat mandekking niet blijkt te bestaan. Bij de tweede goal slaapt de helft van het elftal van Ajax inclusief Onana. Het is gewoon organisatorisch en qua dekking ondermaats. Idem dito tegen Atalanta. Dat heeft enerzijds te maken met aanvallend spel, maar het is niet nodig. Ajax speelde in de voorgaande jaren ook aanvallend maar was defensief niet zo pover als nu.

'het is wél eindelijk een speler en uit de eigen opleiding komt.'

En moet 'die' zijn denk ik, maar vooral, what?

Ajax begon tegen Fortuna met jeugdproducten Gravenberch, Mazraoui en Ekkelenkamp.
De teruggehaalde maar wel zelfopgeleide Blind en Klaassen.
De in Jong Ajax gerijpte Schuurs, Onana en Traoré.

Dat zijn acht basisspelers met een duidelijke link naar de jeugdopleiding van Ajax.
Die eerste vijf speelden samen zo'n 50 jaar in de jeugdopleiding van Ajax.
Natuurlijk, die laatste drie kan je niet echt zelfopgeleid noemen, maar ze zijn wel een gevolg van het jeugdbeleid dat Ajax voert door aangetrokken talenten van 16 tot 20 jaar eerst 1-2 jaar te laten rijpen in Jong Ajax alvorens ze de doorsteek maken naar het eerste elftal.

3 november 2020 om 00:23

Driessen heeft het over een spits uit de eigen jeugd. Dat komt duidelijk genoeg naar voren in het artikel. Ajax heeft al tijden geen fatsoenlijke '9' uit de eigen jeugd getoverd. Je hele comment is dus gericht op onbegrijpend lezen.

Als journalisten, analisten en opiniemakers nou eens ophouden met dat opportunistische gelul na elke wedstrijd! Spelers en ploegen beoordelen na verloop van tijd, dan zouden we ze misschien ooit nog eens serieus kunnen nemen!

Valentijn is Valentijn niet als hij hier niet bedenkelijk negatief over is. Brobbey weet precies wat zijn taak is in de punt van de aanval: doelpunten maken. Zijn eerste treffer is hem dan ook van harte gegund! Valentijn, als jij nou ook eens positief opvalt met je journalistiek. Misschien wordt het dan nog een keer leuk om een artikel te lezen.

3 november 2020 om 00:24

Driessen heeft toch gelijk? Iedereen is in jubelstemming terwijl letterlijk de bal tegen Brobbey aan viel zonder dat hij het door had. Driessen tempert simpelweg de deels onterechte euforie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4145
2.Vitesse3818
3.PSV3722
4.Feyenoord3519
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
A. OnanaKeeper170
Q. PromesAanvaller176
D. TadićAanvaller179
L. TraoréAanvaller117
K. ScherpenKeeper00
N. TagliaficoVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

343 fans
Verdediger, 30 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 16 1 2 0
2019/2020 Ajax 20 0 2 0
2018/2019 Ajax 34 5 0 0
2017/2018 Manchester United 7 0 0 0
2016/2017 Manchester United 23 1 2 0
Laatste voetbalnieuws

Gravenberch doet onthulling over blessure: ‘Ik heb er al jaren last van’

Ryan Gravenberch viel zondag geblesseerd uit in De Klassieker tegen Feyenoord. De middenvelder tekende voor het enige doelpunt van de wedstrijd, maar moest zich halverwege de wedstrijd laten vervangen. Na afloop...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 21 januari
Heracles Almelo is dicht bij de tijdelijke komst van Ahmed Kutucu. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren