Vermoedelijke opstellingen Atalanta - Ajax: Blind weer naar het middenveld?

Dinsdag, 27 oktober 2020 om

Nog geen week na de 0-1 nederlaag tegen Liverpool moet Ajax vanavond opnieuw aantreden in de groepsfase van de Champions League. In Bergamo staat om 21.00 uur het duel met de koploper van Groep D op het programma: Atalanta. Aan de voorbereiding op het duel met de club uit de Serie A zal het bij Ajax niet liggen; afgelopen zaterdag werd de veelbesproken 0-13 recordzege op VVV-Venlo geboekt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wat verwacht jij van Atalanta - Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

74 reacties (laatste reactie door shadyng)

Hopelijk klopt deze opstelling. Eindelijk Neres en Antony samen

27 oktober 2020 om 08:46

Goosens tegen Antony en Hateboer tegen Neres.... ja dat zie ik wel zitten beide te weinig snelheid tegen de brazilianen en ook niet wendbaar genoeg. Hoop niet dat Ten Hag nu denkt dat Traore de spits is na de 5 goals dan schuift Tadic van Centrum naar links vermoed ik je moet juist die backs onder druk zetten en Tadic in het midden lijkt me ook veel beter voor ballen vasthouden.

27 oktober 2020 om 09:26

Die Gosens is vorig jaar betrokken geweest bij 17 goals. Antony zal dus ook vaak genoeg achter deze vent moeten aanrennen.

27 oktober 2020 om 11:52

Gewoon door de backs laten opvangen en vervolgens bij iedere balverovering de bal in de ruimte in de hoeken gooien. Toloi en Romero zijn echt zeer kwetsbaar tegen snelle spelers. Zo werden ze vorig jaar ook door City (5-1 volgens mij) en zelfs Zagreb (4-0) weggevaagd.

27 oktober 2020 om 14:00

Aan de andere kant hadden ze vorig jaar wel bijna PSG uitgeschakeld die met Mbappe, Neymar en Di Maria spelers hebben die wel 2 of 3 niveautjes beter zijn dan de voorhoede van Ajax. Ik merk een zekere mate van onderschatting bij enkele mensen en daar moet toch mee opgepast worden. Atalanta is een pressing en aanval machine met veel snelle en lopende mensen, en daar heeft Ajax over het algemeen toch wel moeite mee. Ik verwacht een open wedstrijd afgaande op de speelstijl van beide elftallen, maar zie ajax dit niet 1,2,3 winnen en denk zelfs dat Atalanta de favoriet is hier.

27 oktober 2020 om 14:33

In die periode na de corona break waren ze ook in buitengewoon goede vorm. Nu hebben ze twee keer achter elkaar vrij weinig kunnen inbrengen in de serie A. Net als tegen Liverpool, is dit eigenlijk geen verkeerd moment om atalanta te treffen

27 oktober 2020 om 16:33

Mooi die onderschatting toch. Atalanta is op volle sterkte en vorige week was Liverpool verre van sterk, zeker de tweede helft. Ik verwacht daarom ook een overwinning van de Italianen.

27 oktober 2020 om 16:44

@Tinus45, Hoezo onderschatting? Omdat 1 iemand dat hier op voetbalzone doet volgens jou? Volgens mij is iedereen zich er van bewust dat het een moeilijk pot gaat worden, alleen is het een mindere tegenstander tegen Liverpool. Ik kijk niet gek op als we winnen namelijk. Maar van onderschatting is bij 90% geen sprake.

27 oktober 2020 om 10:25

Nou leuk. Vervolgens heb je geen enkel fatsoenlijk alternatief om als wissel in te brengen op de vleugels. Promes is namelijk nog steeds “ op vakantie “

27 oktober 2020 om 11:19

Haha moet je er dan eentje op de bank houden zodat je die later er nog in kan brengen?

27 oktober 2020 om 11:52

Dan heb ik liever dat Promes op de bank vakantie viert dan in het veld 😂

Lijkt me uitstekend om mee te starten. Verwacht veel van Antony. Succes Ajax!

Als dit het wordt, speelt Ajax met de best mogelijke opstelling. Misschien dat sommige mensen kleine wijzigingen zouden doorvoeren, zoals het omwisselen van Blind en Martinez. Maar al met al een logische opstelling. Alleen nu zegt dit helaas nog niks. Dit seizoen komt het vaak voor dat de vermoedelijke opstelling uiteindelijk onjuist blijkt te zijn. Het zou mij niks verbazen als spelers als Ekkelenkamp, Klaiber of Alvarez ineens weer in de basis zou staan.

27 oktober 2020 om 07:55

Blind voor Martinez idd en later dan Kudus op t middenveld voor Martinez

27 oktober 2020 om 12:19

Ik denk dat je idd echt een type als kudus mist nu op het middenveld. Nu teveel verdedigend denken en hard werkende mannen op het middenveld lijkt mij.

27 oktober 2020 om 07:56

Blind en Martinez zou ik inderdaad omdraaien. Al is het maar vanwege automatisme die zijn ontstaan. Daarnaast twijfel ik of Klaiber in plaats van Nous niet beter zou zijn. Klaiber maakt op mij een fysiek betere indruk en wellicht dat er vanuit de verdediging beter gevoetbald kan worden. Een gelijkspel zou ook gewoon geen slecht resultaat zijn. Dan blijf je alles in eigen hand houden. Verlies je dan wordt het een lastig verhaal.

27 oktober 2020 om 08:46

Ik zou Martinez op Gomez zetten. Die gewoon 90 minuten lang op de huid zitten. Dan neem je al een groot stuk van het aanvalsplan van Atalanta weg!

27 oktober 2020 om 11:23

Echt he, die Gomez heeft al een paar jaar bizarre stats, vorig jaar ook gewoon weer 16 assists in de Serie A. Verder hebben ze nagenoeg geen creativiteit.

27 oktober 2020 om 14:02

Zeggen dat Atalanta geen creativiteit heeft zonder Gomez is echt een van de minst onderbouwde argumenten die ik hier afgelopen tijd gelezen heb. Atalanta heeft vorig jaar zo ontzettend veel doelpunten gemaakt en lang niet bij alle goals was Papu Gomez betrokken. Je onderschat Atalanta hier behoorlijk mee.

27 oktober 2020 om 07:57

Ik zou Klaiber geen gek idee vinden. Mazaroui laat zijn man nog wel eens lopen als hij mee naar voren is gekomen en dat is dodelijk tegen atalanta met hun aanvallende backs. Klaiber is niet de meest verfijnde voetballen, maar zijn man laten lopen doet hij niet.

27 oktober 2020 om 09:49

Klaiber gaat Nous echt naar de bank sturen dit seizoen. Ben onder de indruk van hem. Nous droomt nog weleens. Maar Klaiber is in alles sterk. Zelfs aanvallend.

27 oktober 2020 om 10:06

Haha dat kun je nu toch nog niet stellen. Hij heeft alleen nog maar 90 minuten tegen VVV gespeeld.

27 oktober 2020 om 11:11

Klaiber vindt vergelijkbaar met Dumfries. (alleen nu nog wel iets minder goed) het is echt een sterke back die de hele wedstrijd over de rechter flank heen dendert. Ik ben het met je eens dat we hem tegen Atalanta best wel eens goed zouden kunnen gebruiken.

27 oktober 2020 om 11:23

Haha de sfeer rond Klaiber is helemaal omgeslagen zeg... hij heeft nog nauwelijks gespeeld!

27 oktober 2020 om 11:37

De felheid, diepgang en fysiek zijn toch kwaliteiten die los staan van de tegenstander? Ik zie hem zelfs nog wel eens de voorselectie van het NL elftal halen en wellicht zelfs nog wel eens een wedstrijd mee pakken. Het is niet zo dat we daar zoveel keuze hebben.

27 oktober 2020 om 11:55

@Hoogindeconcen.. Klaiber is een echte Ajacied! Klaiber in oranje!! Hahaha. Je hebt wel gelijk dat het bizar is dat hij op basis van zondag nu de basis ingeschreven wordt. Ik vind het zelf vooral prettig om te zien hoe realistisch en nederig hij overkomt. Ideale breedte toevoeging daardoor

Prima opstelling. De posities moeten we ook niet al te serieus nemen, zoals hier op papier staat. Blind staat wel verdedigende middenvelder, maar zeer waarschijnlijk gaat hij Papu Gomez schaduwen, zoals hij vorige keer Firmino schaduwde. Ben wel benieuwd hoe Ten Hag de vleugels Hateboer en Gosens gaat oppakken. Dat zullen toch Neres en Antony moeten opknappen. Natuurlijk super interessant hoe een 433 tegen een 352 gaat spelen. De ploeg die het meest dominant is, zal z'n speelwijze uit kunnen voeren, de andere zal er achteraan moeten lopen.

27 oktober 2020 om 10:02

Dat denk ik niet. Er zal waarschijnlijk back op back worden gespeelde waarbij Blind wellich uitzakt / Gomez zal schaduwen zoals je zegt en de achterste 2 de spitsen van Atalanta zullen opppakken.

27 oktober 2020 om 11:25

één op één meteen? natuurlijk niet, Neres en Antony zullen mee moeten met Gosens en Hateboer.

27 oktober 2020 om 16:19

Niet altijd. De backs zullen vaak genoeg op de andere backs staan. Je neemt elkaar mannetje over he

Het duurt ff maar dan worden eindelijk de spelers op hun beste positie gezet. Al vind ik Blind op cv beter, maar snap de redenatie voor de wedstrijd van vanavond om hem op cvm te zetten.

27 oktober 2020 om 11:14

Zo gaat het elk jaar met Ten Hag. Hij heeft eerst een gek idee wat hij er door heen wilt drukken. Uiteindelijk zet hij altijd de meest logisch poppetjes op de goeie plek. Gewoon een top trainer, lachwekkend dat mensen riepen om zijn ontslag na Groningen uit.

27 oktober 2020 om 15:44

Zo gaat het elk jaar... Dat klopt, maar dat rijmt toch niet met 'top trainer'? Iedereen weet hoe het moet, toch probeert hij alsmaar het wiel opnieuw uit te vinden, om toch weer te concluderen dat het bekende het beste werkt. Begin daar gewoon eens mee, raak je sneller op elkaar ingespeeld en scheelt een hoop puntverlies (tot dusver is het nog enigszins beperkt gebleven).

433 met de punt naar achteren eindelijk het vertrouwde ajax barca jc14 pep systeem. Vorig seizoen helemaal verprutst door dat niet al eerder te gaan spelen. Zowel gravenbergh als klaassen en vorig seizoen vd beek komen allemaal veel beter uit de verf in dit systeem. Eindelijk is ten hag wakker en gaat met het ajax systeem voetballen dus nu gaat ajax vanavond sws knallen!

27 oktober 2020 om 11:26

Klaassen staat gewoon controlerend, net als tegen Liverpool en Vvv, naast Blind. Er is niets veranderd wat dat betreft.

Dit zou een logische opstelling zijn. Ik ben benieuwd hoe de backs van Ajax het gaan doen . Het zal een interessante wedstrijd worden , die alle kanten op kan gaan

Punt naar achter weer? Blind CVM, Klaassen rechts ervoor en Gravenberch links? Is in ieder geval weer des Ajax! dan kan je met Tadic als valse spits spelen, zodat je een versterkt middenveld hebt bij balbezit tegenstander maar ook een echt aanspeelpunt als je zelf de bal hebt. Met die Brasileiros op die wing posities zit het wel goed qua diepgang en snelheid. Ik ben alleen benieuwd of Neres vandaag wel meer en beter mee verdedigt. Gaf Robertson te vaak vrijspel in aanvallend opzicht. Die backs van Atalanta moeten door onze backs goed opgevangen worden in de zone. Ik prefereer daarom liever Klaiber ipv Mazraoui.

27 oktober 2020 om 11:27

Inderdaad, Neres gaf Robertson teveel ruimte, die kwam daar misschien gewoon niet in mee. Gosens is een belangrijke aangever bij Atalanta, net als Robertson bij Liverpool, dus is wel belangrijk dat die wordt opgevangen.

27 oktober 2020 om 18:36

Gelukkig maar dat Antony zich elke wedstrijd kapot werkt. Heeft minstens zoveel werkvermogen als Ziyech.

Dit lijkt me de meest logische opstelling. Blind kan beter voetballen onder druk dan Martinez op die positie kan. Ik denk daarom dat we nu met de sterkst mogelijke opstelling aantreden. Ik vind Hateboer bij Oranje altijd zwak verdedigen, ik ben benieuwd hoe lastig Neres het hem gaat maken. Wellicht met het loopvermogen van Klaiber dat hij beter bestendig is tegen Atalanta, Nous kan dan weer beter voetballen wat gezien hoge druk ook weer beter kanzijn.

Ben benieuwd wie die snelle Zapata gaat afstoppen. Ook wie er heel de wedstrijd achter Gomez gaat lopen. Wanneer je die twee intoom houdt is Atalanta te verslaan. Doe je dat niet wordt het voor iedere ploeg in Europa heel lastig.

27 oktober 2020 om 16:30

Snelle Zapata?

27 oktober 2020 om 16:35

De spits van Atalanta? die is behoorlijk snel

27 oktober 2020 om 18:22

Zo snel is die niet toch? Vooral fysiek erg sterk en balvast, en precies daarom lastig te bestrijden voor Ajax. Want Schuurs heeft lengte, maar weinig duelkracht. En Martinez zet zo'n Zapata ook niet opzij.

27 oktober 2020 om 18:36

Moet jij eens opletten wie Martinez opzij kan zetten 😉

Ben benieuwd naar het spelbeeld. Ajax bezit met hun diepgang en technisch vermogen wel de tools om Atalanta pijn te doen. Ben benieuwd hoe een jongen als Schuurs zich staande houdt tegen de kracht van Zapata en de slimheid van Papu Gomez. We gaan het zien!

Ik hou mijn hart vast als Schuurs er weer in staat. Gun het hem van harte echt, maar die 10% instabiliteit moet er uit en dat is nou net als verdediger op CL-niveau kiezelhard nodig.

27 oktober 2020 om 10:27

Schuurs kan een wereldpot spelen, en dan uit het niets toch de mist ingaan. Dus ik deel je zorgen. Zelfde heb ik met Mazraoui. Die jongen speelt de ene wedstrijd top, de volgende alsof ‘ie net wakker is.

27 oktober 2020 om 18:08

Exact wat je zegt. Schuurs kan inderdaad werelds spelen en toch een dusdanige krankzinnige fout maken waardoor je punten verspeeld. En dat is dus net wat je op CL-niveau niet moet hebben. Al met al verwacht ik een overwinning voor Ajax. Ajax zit immers in een flow en Atalanta niet. Verder vrij gelijkwaardige selectie, behalve dat Ajax naar mijn idee betere talenten/spelers heeft maar Atalanta is dan wel ervaren met elkaar. Tot slot is het geen 'echte' uitwedstrijd, door ontbreken van publiek. Over het algemeen is Ajax wel sterk in uitwedstrijden. Maar oh oh oh... als Schuurs ook maar weer zo'n fout maakt als tegen Getafe of een Liverpool... kan het zomaar anders gaan.

27 oktober 2020 om 10:36

Ik vind Schuurs een van de lichtpuntjes tot nu toe, hij heeft grote stappen gezet, nu inderdaad de laatste 10 % nog. Als hij deze lijn doorzet gaat dat er ook snel uit, vanavond weer een kans dat te laten zien.

27 oktober 2020 om 12:01

Het was tegen Liverpool pure onzekerheid, als hij dat opzij kan zetten en de meedogenloze Schuurs kan zijn, zoals hij al vaker was, dan gaat het hem lukken. Ben banger voor de combo Martinez/schuurs die wat naïef en jong is. Die Muriel en Zapata zijn beste geslepen gasten die lekker tussen de RB, CV en LB gaan staan om het de Ajax verdediging lastig te maken. een 532 of 352 is best lastig te bestrijden behalve als je zulke goede voordressing hanteert dat je met je drie aanvallers hun opbouw blijft verstoren. Het is dus of 433 met veel pressie of aanpassen aan de tegenstander en net als de Boer bij Nl11 ook iets van 532 gaan spelen.

27 oktober 2020 om 12:34

Dan moeten ze wel meer pressie zetten dan tegen Liverpool. Vond het qua pressie zelfs tegenvallen en dat Ajax juist vanuit de omschakeling speelde. Tegen Vitesse thuis hadden we het al heel lastig tegen dat 5-3-2 systeem en dan speel je nu tegen een team die dat zo een beetje tot in de perfectie beheerst. Nee inderdaad: zelf gwn 433 spelen met hele hoge druk wat al bij de aanvallers moet beginnen. Benieuwd of Antony zich vanavond ook kan onderscheiden. Dit zijn de wedstrijden waarin iedereen het wil zien en hij zichzelf het meest ook kan laten zien.

27 oktober 2020 om 12:55

Volgens mij is Antony nog veel te jong om dat aan te kunnen, hoop het wel maar CL is wat anders als eredivisie. Hij zal meer meters moeten maken dan hij aankan. Als je echt op de counter attack wil gaan spelen heeft het wel zin maar in het Ajax spelletje past nu dan Traore beter, ook jong maar wel supersterk en nu vol positieve energie. Ik zie Tadic liever op die vleugel en fantastische kapbewegingen maken om weer perfecte voorzetten af te leveren. En dan starten met Neres op rechts later te vervangen door Antony. Die Goosens en Hateboer gaan die buitenspelers kapot willen rennen, dat weet je nu al.

27 oktober 2020 om 18:10

@ Piranha; ja maar het is niet de eerste keer eah . Ik noem maar gewoon een voorbeeld, de wedstrijd tegen Getafe. Daar maakte hij gewoon een ontzettende grote fout waardoor er een goal viel aan zijde Getafe. Tja, daardoor kan je gewoon punten verspelen. Ik weet niet of het onzekerheid is, ik weet alleen dat je wel iemand moet hebben die stabiel is als CV zijnde.

Zou idd een prima opstelling zijn , Martinez en Schuurs zullen de handen vol hebben aan Zapata , zijn wel jongens die houden van dueleren en dan is het prima om Blind een linie door te schuiven , zeker met zijn passing en inzicht , hoop idd op Neres en Antony op de flanken , snelheid en behendigheid , en Tadic als aanspeelpunt met zijn balvastheid . Hopen op 3 punten !

Gravenbergh... Dat is wel armoedig hoor voor een club als Ajax, is er nou echt niks beters? Maar goddank geen Promes!

27 oktober 2020 om 18:37

Hoezo? Doet het prima.

27 oktober 2020 om 18:51

Vind je? Misschien is mijn referentiekader wat onrealistisch dan. Ik hoop toch telkens op potentiële buitencategorie spelers uit de jeugd van Ajax. En een pareltje kunnen we dit toch niet echt noemen.

27 oktober 2020 om 19:35

He? Geweldige speler geweldig talent. Natuurlijk nog niet altijd even goeed, maar die jongen is 18 jaar.

er is wel erg weinig creativiteit op het middenveld van Ajax

27 oktober 2020 om 17:33

Bij Feyenoord ook, maar daar zie ik je nooit dit soort teksten plaatsen. Terwijl het toch je clubbie is...

27 oktober 2020 om 18:01

@nl_modric we hebben het over de CL opstelling van Ajax vandaag dus wat heeft Feyenoord hier mee te maken? zonder Kudus vind ik het middenveld gewoon erg statisch. wanneer heb je mij bovendien enthousiast horen zijn over de selectie van Feyenoord?

27 oktober 2020 om 17:35

Creativiteit genoeg met blind die geniale passen kan geven, en Gravenberch die goed weg kan draaien en naar voren denkt.

27 oktober 2020 om 17:51

Dit middenveld is statisch, al hebben Klaassen en Blind wel gogme. Maar ik ben benieuwd of Ajax onder de pressing van Atalanta uit kan voetballen. Beloofd wel een open wedstrijd te worden. Maar ik vrees toch een beetje voor Ajax, al haalt de ploeg buitenshuis betere resultaten dan thuis. Laten we ons daar maar aan vastklampen...

27 oktober 2020 om 17:59

Statisch? Gravenberch is zeer creatief. Passeert makkelijk en Klaassen loopt makkelijk. Blind is pure controle. Je hoeft niet dubbele schaar te doen om creatief te zijn

27 oktober 2020 om 18:15

@lee112; ik hoop met je mee, maar ik zie Gravenberch echt geen potten breken deze match. Die komt vooralsnog te kort. Ik moet het uberhaupt nog maar zien met hem. Verwacht een overwinning, maar wel met de kanttekening dat onze vriend Schuurs een pot speelt zonder grove fouten.

27 oktober 2020 om 18:13

Ik weet niet eens of je dat uberhaupt moet willen tegen Atalanta. Zet van mijn part maar een sterk blok neer op het middenveld. Zit meer over in met Schuurs. Spelers van Atalanta weten wel wie ze moeten zoeken als aanvaller zijnde.

1-2 Ajax, Antony, Neres en Lammers op t einde voor de eer

Hé hé. Schitterende basis. Hopelijk is dit waar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2432
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1812
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller93
A. OnanaKeeper90
D. TadićAanvaller97
L. TraoréAanvaller96
AntonyAanvaller84
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

67 fans
Keeper, 24 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Ajax 9 0 1 0
2019/2020 Ajax 24 0 1 0
2018/2019 Ajax 33 0 3 0
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
2016/2017 Ajax 32 0 2 0

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren