Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Officieel: De Graafschap stapt na overtuigende stemactie terug op oude logo

Laatste update:

De Graafschap gaat vanaf volgend seizoen weer spelen met het traditionele logo. De Keuken Kampioen Divisie-ploeg had bij de zogeheten Vereniging Betaald Voetbal De Graafschap een verzoek neergelegd om de leden te laten stemmen over een mogelijke logoverandering en een overweldigende meerderheid was voor het voorstel.

Op het moment draagt De Graafschap een jubileumlogo op het shirt. Dit embleem is afgeleid van een eerder logo van de club.

Dit logo is volgens de Eerstedivisionist 'dusdanig goed' ontvangen, dat er werd overwogen definitief over te stappen op het oude logo. Daarover is nu gestemd, met als gevolg dat De Graafschap daadwerkelijk terug zal stappen op het oude logo.

"We hebben zoveel lovende reacties op dit jubileumlogo gehad, dat we intern hebben uitgezocht of het mogelijk zou zijn om ons oude logo te herintroduceren”, legde directeur algemene zaken Michael Ogubai uit. Daarop kwam woensdag een vervolg.

"Aangenomen!", zo begon de club vol trots. "In grote meerderheid hebben de leden van de Vereniging Betaald Voetbal De Graafschap ingestemd met het wijzigen van het logo. Per volgend seizoen is ons logo terug!", zo valt te lezen.

"Het voorgestelde logo is tijdloos, modern en de ‘G’ van De Graafschap is nog prominenter aanwezig. Die ‘G’ is waar men landelijk aan denkt zodra het over De Graafschap, De Vijverberg en Superboeren gaat. Een krachtig beeldmerk dat past bij een club als De Graafschap."

De club is in de Keuken Kampioen Divisie nog altijd in de race om promotie naar de Eredivisie. Momenteel bezet De Graafschap de zesde plek en een ticket voor de play-offs om promotie en degradatie kan het elftal van Jan Vreman niet meer ontgaan.

Dit artikel betreft een update van een eerder nieuwsbericht. De reacties onder het bericht kunnen daardoor minder actueel zijn.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou, Van Praag, als je de harde kern weer voor je wil winnen moet je dit voorbeeld volgen...

1 mei 2024 om 22:14

Klinkt eerder als een goede populistische truc voor de heer Kroes

1 mei 2024 om 23:22

De heer Kroes heeft n tijdje geleden laten weten dat de terugkeer van het oude logo geen prioriteit heeft. Helaas wat mij betreft…

2 mei 2024 om 10:17

Hopelijk gaat dit niet over Ajax, want als er 1 club is waar het "nieuwe" logo een flinke verbetering is ten opzichte van het oude, dan is het wel bij Ajax.

8 mei 2024 om 15:13

Ja ik begrijp de roep om het oude logo ergens wel, vooral nostalgisch sentiment. Maar ik persoonlijk vind het nieuwe logo mooier en heb daar ook meer binding mee

8 mei 2024 om 16:01

Ik vind persoonlijk het oude logo ook niet een optie meer (want vrij ouderwets) maar zou zelf graag een moderne variant zien van dat logo die niet zo kinderachtig oogt als ons huidige logo. Wat we nu hebben doet mij oprecht denken aan de bijnaam: een smurf. Als je bij google Ajax Logo Rebrand intypt kom je een aantal opties tegen die m.i. al mooier en professioneler staan dan wat we nu hebben.

Er is bijvoorbeeld een concept logo van ene Yu Masuda dat ik erg strak vind. Mooie moderne variant van het oude logo.

Het blijft natuurlijk wel een kwestie van smaak. Je zou een professioneel bureau een paar opties kunnen laten ontwerpen en dan de fans laten stemmen oid.

8 mei 2024 om 17:11

Ik heb het ontwerp van Yu Masuda gegoogled. Ik moet zeggen dat ik wel onder de indruk ervan ben. Ik hou alleen niet van de letterfont van hoe Ajax geschreven is. Het is te breed, vooral in verhouding met de hoogte. Maar de man in het midden, het geeft een veel meer volwassen indruk vergeleken met hoe het nu eruit ziet in het nieuwe logo en het komt ook nadrukkelijker naar voren dan bij het oude logo. Ik krijg veel meer een krachtige indruk van een oud-Griekse soldaat bij dat logo van Masuda. Vergeleken daarmee snap ik de smurf-opmerkingen bij het huidige logo een stuk beter.

8 mei 2024 om 15:59

Het oude logo van Ajax is commercieel gezien gewoon drie keer niks. Leuk voor op een vlag op de F-side maar het is simpelweg veel te gedetailleerd om een goed logo te zijn. Gaat nooit gebeuren dat dat embleem terug als officieel logo aangenomen gaat worden lijkt me.

OT: Ik vind dat jubileum logo van De Graafschip met die blauw-witte strepen in de omranding en klein schaduwrandje om de G persoonlijk iets mooier eerlijk gezegd.

Zoiets zou ik ook willen voor het Nederlands elftal. Die gompie leeuw is ook niet echt wat je wil uitstralen als een krachtig en angstaanjagend dier.

2 mei 2024 om 00:10

Grappig. Oranje heeft juist gekozen voor een retro logo. Toen we in '74 heel de wereld veroverden en betoverden hadden we nagenoeg hetzelfde logo op het shirt staan. Juist het logo vind ik mooi aan de huidige shirts.

Ik weet niet wat het oude of nieuwe logo is maar ik vind die met de strepen erbij in mooier.

1 mei 2024 om 22:34

Dat is de nieuwe

Het nieuwe logo is dit geval toch echt wel veel beter. Het oude logo heeft niets bijzonders. Dit is juist 1 van de logo's waarbij de remake wel goed is gedaan.

2 mei 2024 om 13:00

Niets bijzonders is juist top! In de Achterhoek hoeft die gekkigheid allemaal niet

De graafschap heeft een heel lelijk nietszeggend logo als je het mij vraagt

Vind in dit geval het nieuwe logo met de strepen mooier.

Atletico Madrid heeft ook zo'n stemming gehouden en die gaan ook voor een ouder logo (qua design dan). Daarbij kan je ngo zeggen, dat het groene van de boom en het zwarte van de beer, meer details geeft aan het logo (qua vorm vind ik de nieuwe mooier).
Maar bij het logo van de graafschap heb je niet van zulke details...

Sjonge jonge, hebben we niks geleerd van teams als Juventus en Inter Milan?! Marketing, marketing, marketing! Prima dat dit logo terugkomt. Vond de nieuwe persoonlijk niet minder, maar ach. Als de meerderheid tevreden is, helemaal goed.

Bij de overgang van het toen oude en nu nieuwe logo was er veel om te doen. Ik merk dat het nieuwe logo door velen gewoon geaccepteerd wordt en dat eigenlijk bijna niemand meer wakker ligt van deze wijziging.
Het is prima, maar als het niet was gebeurd was het ook goed geweest.

8 mei 2024 om 13:26

Destijds was het de bedoeling dat er ook de kleur geel in het logo zou komen te zitten vanwege de stads-kleuren.

8 mei 2024 om 13:44

Er waren idd slechte ideeen, maar er waren genoeg supporters die het zonde vonden van het oude logo af te stappen. Je kunt je ook afvragen welke waarde dit ooit gehad heeft.

Eerlijk gezegd vond ik de remake bij mijn clubje wel goed gelukt! Het eerste idee met geel was natuurlijk afschuwelijk, maar deze vond ik wel mooi. Maar goed als de meerderheid voor is gaan we lekker voor het oude logo! Helemaal prima, als we maar weer gaan promoveren! Met onze eigen Jan Vreman en veel eigen jeugd weer bouwen aan een de graafschap dat iedereen angst inboezemt!

Een van de mindere logo's in het betaalde voetbal, samen met Helmond, MVV en Top Oss. Die G staat niet zo mooi, lijkt op het goedkope comic sans. Verder een mooie club uiteraard, alleen het logo vind ik wat minder.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren