Memphis Depay schittert met liefst drie assists in dertig minuten

Zondag, 18 oktober 2020 om

Memphis Depay heeft zondag een belangrijke rol voor Olympique Lyon vervuld. Mede dankzij drie assists van de aanvaller zegevierde het team van Rudi Garcia met 2-3 over RC Strasbourg. De zege komt bijzonder gelegen voor les Gones, die na de 4-1 zege op Dijon op 28 augustus (!) niet meer hadden gewonnen. In de vijf volgende Ligue 1-duels volgden vier remises en een nederlaag.

Depay was voor rust bij alle doelpunten van Lyon betrokken Na twaalf minuten ontving Tino Kadewere de bal van de Nederlander en schoot hij het leer binnen, al had doelman Bingourou Kamara ogenschijnlijk meer kunnen doen: 0-1. Dik tien minuten later verscheen de 0-2 op het scorebord: na een lage voorzet van Depay vanaf de rechterkant tekende Karl Toko Ekambi in de doelmond voor het tweede doelpunt.

Depay leek drie minuten voor de pauze het derde doelpunt te maken, maar hij soleerde zich vast in het strafschopgebied en leverde bal uiteindelijk in bij Ekambi: 0-3. Vlak voor de onderbreking nam recordaankoop Habib Diallo in zijn debuut de 1-3 van de thuisploeg voor zijn rekening. Een belangrijke treffer, daar Anthony Lopes tien minuten na de pauze geen antwoord had op een schot van Jean-Eudes Aholou in de korte hoek: 2-3.

Het team van Garcia slaagde er echter in om de overwinning over de streep te trekken. Lyon staat nu met tien punten uit zeven duels op een voorlopige zevende plaats in de Franse competitie. Les Gones komen dit seizoen niet in Europa uit en zodoende is AS Monaco pas over een week de eerstvolgende tegenstander.

Depay 'happy and proud' to be a Lyon player despite Barca interest
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door apocalyps)

Visitekaartje voor Barca . Volgens mij ligt het fysieke voetbal in Frankrijk hem beter dan het Spaanse. Ik denk ook in Italië dat hij beter zal presteren. Ik snap hem absoluut dat hij met beide handen kans Barca pakt. Grote club, trainer die het in jou ziet. Maar eigenlijk zou stap naar bijv een Inter of PSG beter zijn. Grote kans dat Mbappe volgend seizoen weg is.

18 oktober 2020 om 16:09

Vind je? ik vind het spaanse voetbal noujuist perfect bij depay passen,het portugese voetbal nog het meest maar de spaanse competitie is toch van een hoger niveau

Ok, nu moet hij even dit een half jaar doorzetten met nog wat doelpunten. Dan verdient hij wellicht nog tenminste een transfer naar Barcelona. Als ik die Dembele en Griezman gisteren weer zag spelen doet Depay het niet onder voor hen.

18 oktober 2020 om 15:42

Daar vraag je wel wat van hem.. iedere wedstrijd 3 assists geven en ook nog scoren. Dat zie ik zelfs messi in zijn beste jaren niet doen.

18 oktober 2020 om 15:49

Gaat gewoon iedereen de mond snoeren... keer op keer. Hij is lyon echt ontgroeid en is klaar voor barca.. of je nu van hem houdt of hem haat, ieder zal toch zien dat hij het bij barca gaat maken? Is stukken beter dan dembele en griezmann...

18 oktober 2020 om 20:32

@Ajax: Lyon ontgroeit? Omdat hij tegen grootmachten als Amiens en Strasbourg enkele assists en doelpunten maakt. Van zodra de tegenstander enig niveau heeft, wordt Depay al te vaak Mr. Invisible...

18 oktober 2020 om 17:14

Hij doet hel al 3 jaar... dat is niet genoeg, maar 3.5 jaar wel?

Depay is gewoon een topspeler. Niet gepolijst maar altijd gevaarlijk. Er is een hetze tegen hem ontstaan. Mensen lijken vergeten hoe vaak hij oranje heeft geholpen. Veruit de gevaarlijkste Nederlandse aanvaller

18 oktober 2020 om 15:13

Er is inderdaad echt een hetze tegen hem ontstaan, die duidelijk niet op zijn voetballende kwaliteiten gebaseerd is. Het is geen wereldtopper, maar hij is een stuk beter dan hoe hij hier op VZ wordt afgeschilderd. Zeker met die transfergeruchten naar Barca nam het wel hele erge vormen aan. Maar goed, laten ze in Barca maar lekker blijven genieten van Griezmann dan.

18 oktober 2020 om 15:26

Ze zijn jaloers en beginnen altijd maar over zijn houding. Trieste mensen zijn het ook, er is niks mis met zijn zelfvertrouwende houding, mensen zijn blijkbaar gewoon zo onzeker over hunzelf.

18 oktober 2020 om 15:39

Het is ook echt niet mijn ding, hoe hij zich gedraagt. Maar het is zijn leven. Ik heb daar geen oordeel over. En het heeft al helemaal niets te maken met zijn prestaties in het veld.

18 oktober 2020 om 15:43

Zelfvertrouwen is inderdaad niks mis mee, arrogantie daarentegen.. Hij heeft het beiden en met name vanwege dat laatste hebben veel mensen geen hoge pet van hem op, waaronder ik, maar gooi het vooral lekker op termen als jaloezie en haat jongen. Lekker makkelijk.

18 oktober 2020 om 16:00

@branquinho. Wat een infantiel argument zeg... Ze zijn jaloers... Waarom zijn ze niet jaloers op Messi of Ronaldo of Mbappe???

18 oktober 2020 om 16:08

Er is juist wel een terechte kritische noot naar Depay dat gericht is op zijn voetballende kwaliteiten. Hij speelt te vaak slecht namelijk. Dat er gesproken wordt over jaloezie.. van mij van hij zoveel lijgers aaien als die wilt hoor.

18 oktober 2020 om 19:31

Wanneer dan? Tegen Italië? Want daar zeikt iedereen op Depay, maar hij levert wel 1 assist en 4 keypasses. Heeft maar 2 keer balverlies geleden. Maar als je de reacties terugleest heeft hij de hele wedstrijd alles fout gedaan.

18 oktober 2020 om 20:12

De haters zijn blinde volgers van Derksen, vervolgens praten zij na wat de heren van de VI van aller dingen verzinnen om die zwakke volgers te blijven aantrekken en behouden. Kortom het zit diepgeworteld en zal nooit weggaan, want alleen op demagogische manier kunnen deze heren van VI geld genereren! Dat doet John de Mol al jarenlang met zijn meeste programma’s!

18 oktober 2020 om 20:35

Waarom ben je een hater als je Depay niet goed genoeg vind? Depay laat het vooral zien tegen clubs van niveau Strasbourg en Amiens... van zodra de tegenstander van enig niveau de naam waardig is, is Depay te vaak Mr.Invisible... en daarom niet geschikt voor de echte top zoals Barca. Maar een prima speler voor pakweg Sevilla, Dortmund of Arsenal. Van mij mag Arsenal hem volgende zomer transfervrij oppikken alleszins...

18 oktober 2020 om 20:58

Waarom ben je een hater als je Depay niet goed genoeg vind?als je Memphis inhoudelijk beoordeelt op zijn (slechte) spel, dan maakt jou dat nog geen 'hater'. Nee, dit probleem zit 'm in niet voetbalgerelateerde zaken.

18 oktober 2020 om 21:12

Omdat Memphis jouw idool Derksen een hater vind en ook niet moet.. En Messi, Ronaldo en Mbappé kennen Derksen totaal niet!

18 oktober 2020 om 21:17

Blijkbaar is hij niet ‘invisible’ want jullie hebben het wel elke wedstrijd over hem!

18 oktober 2020 om 15:32

Helemaal met je eens, wanneer hij het op zijn heupen heeft is hij heel moeilijk te bespelen. Bij Nederland is hij eigenlijk de grote man. Toch is voor het elftal en het voetbal zelf Frenkie De Jong de belangrijkste, die laat NL swingen.

18 oktober 2020 om 15:38

Frenkie is inderdaad ook ontzettend belangrijk. Jammer dat zulke spelers nooit een beetje krediet krijgen. Als het een keer slecht gaat zijn er meteen weer de anti's die ze afbranden.

18 oktober 2020 om 15:36

Memphis is met afstand de beste aanvaller van het Nederlands elftal. Speelt een beetje in een Firmino rol en is dus niet echt een diepe spits. Zelfs als Memphis slecht speelt, pakt hij nog altijd assists en doelpunten mee. Op een top dag is hij gewoon niet af te stoppen.

18 oktober 2020 om 16:49

Als hij slecht speelt is hij onzichtbaar. Kijk maar naar afgelopen week in Oranje

18 oktober 2020 om 15:36

Depay is anders dan de ideale schoonzoon die velen voor ogen hebben. Tegenwoordig als je wat anders ben dan de gemiddelde Nederlander wordt je gezien als buitenbeentje en/of arrogant.

18 oktober 2020 om 16:48

Niemand ontkent dat Depay uitstekend kan voetballen. Feit is dat hij inconsistent is en te vaak onzichtbaar is. De kritiek onstaat vooral als hij gelinkt wordt met Barcelona. Velen vinden hem weinig toevoegen aan wat een absolute topclub zou moeten zijn. Heeft weinig met zijn houding of jaloers zijn te maken

18 oktober 2020 om 17:02

Die hetze slaat nergens op. Net zoals jouw reactie waarin je hem een topspeler noemt. Heeft net 2 dramatische maanden achter de rug en na 1 goede pot is hij weer een topspeler. Dat is hij simpelweg niet. Hij is evenmin de koekenbakker die sommige mensen hem hier lijken te vinden. Depay is een goede speler voor de subtop in Europa, kan gerust nog een stapje hoger dan Lyon. Maar de echte top als Bayern, barca, Juve, city, Liverpool, psg etc daar heeft hij helemaal niets te zoeken. Tenzij het voor de breedte is

18 oktober 2020 om 18:07

Dat doet toch niets af aan het feit dat hij hiervoor meerdere wedstrijden als een compleet natte krant speelde? Bij Oranje was het dramatisch en de 2 wedstrijden daarvoor met Lyon waren ook slecht. Dat hij nu 3 assists levert is top, maar gelijk ook weer het bewijs dat hij dus geen topspeler is. Hij is namelijk ontzettend inconsistent. Vooral zijn spel buiten de goals en assists. Als er geen goal of assist van hem komt, kan hij zo 90 minuten spelen met nauwelijks succesvolle passes, aannames die 4 meter van z'n voet afstuiteren en schoten die het stadion uit vliegen. Dat heeft niks te maken met een hetze tegen hem, maar een realistische kijk op zijn kwaliteiten...

18 oktober 2020 om 18:21

Het is zorgwekkend dat als je kritiek levert op sommige spelers, zoals Depay, je direct als een 'hater' wordt neergezet of dat er over een hetze of jaloezie wordt gesproken. Met dit soort termen kan je geen normale inhoudelijk voetbaldiscussie meer houden.

18 oktober 2020 om 19:32

Bij Oranje was het helemaal niet dramatisch. Tegen Italiã« is hij de enige die constant gevaarlijk is. De rest van de aanval was niet goed en Depay kan niet alles alleen. @makallelele Is er geen sprake van een hetze dan? De beste man heeft Oranje vaak genoeg gered. En ook nu is hij gewoon de beste aanvaller die we hebben. Ik snap de kritiek niet zo. Niemand beweert dat hij geen fouten maakt. Maar lees de reacties eens terug en kijk naar zijn werkelijke impact op de wedstrijd.

18 oktober 2020 om 20:56

'het is zorgwekkend dat als je kritiek levert op sommige spelers, zoals Depay, je direct als een 'hater' wordt neergezet of dat er over een hetze of jaloezie wordt gesproken. Met dit soort termen kan je geen normale inhoudelijk voetbaldiscussie meer houden.'ik vraag me oprecht af of jij en gelijkdenkenden het onderscheid tussen terechte inhoudelijke kritiek toegespitst op het spel en onsmakelijke onderbuik sentimenten, die werkelijk helemaal niets met voetbal te maken hebben, niet kunnen maken?wil je na al die jaren met droge ogen beweren dat er geen hetze tegen Memphis is gevoerd? Waar begon het oeverloze gebalk in eerste instantie mee? Had dat te maken met zijn goede of slechte spel? Of zocht men het in andere, niet voetbalgerelateerde, zaken?jaloezie mijns inziens allerminst een rol. Het is eerder minachting.

18 oktober 2020 om 22:56

Mee eens inderdaad, zwaar onterecht die hetze. Memphis komt er wel heart of a lion niet voor niets 💪 Als hij uiteindelijk alsnog bij Barca of een andere Europese topclub terechtkomt zou dat echt van grote klasse zijn. Vaak zie je spelers afdalen na een gemiste transfer

Als je Dembele & Griezmann gister zag spelen dan is Depay echt een toevoeging. Vooral clubs als Getafe met 10 man achteruit heb je een type Depay nodig.

18 oktober 2020 om 15:37

Gelukkig waren Dembele en Griezmann ook koekenbakkers bij Dortmund en Atlético. Gelukkig zijn beide spelers geen wereldkampioen met hun land geworden. Echt belachelijk dat mensen Depay boven Griezmann en Dembele plaatsen. Depay is in een B competitie als de Ligue 1 niet eens constant. Waarom denken mensen dan dat hij beter bij Barca zal presteren dan Griezmann en Dembele? Die twee hebben het ten minste nog in topcompetities laten zien.

18 oktober 2020 om 15:52

Dembele laat al 3 jaar niks zien en griezman speelde vooral op de counter, ik vind het knapper als een speler zoals memphis het laat zien bij een team als lyon.. mindere medespelers dus moeilijker om te presteren.

18 oktober 2020 om 16:05

Je beseft toch wel dat het juist lastiger is om met betere medespelers te spelen? Depay wordt hier nu geroemd vanwege zijn prestaties bij Lyon en Oranje. Twee elftallen waar hij letterlijk de koning kan spelen. Griezmann/ Dembele door Depay laten vervangen is gewoon lood voor oud ijzer. Je schiet er hoe dan ook helemaal niks mee op.

18 oktober 2020 om 21:45

Nee dat besef ik totaal niet. Het lijkt mij moeilijker om met medespelers te spelen die een stuk minder zijn zoals in Oranje & Lyon. Dat je daar in uitblinkt is iets heel anders. Daarnaast zeg ik niet dat Depay een betere speler is maar dat hij een type speler is die een toevoeging is voor Barca tegen stugge tegenstanders. Dat fysiek sleuren ligt een speler als Depay meer dan iemand zoals Griezman & Dembele die het heel erg moeten hebben van de counters en speel snelheid.

18 oktober 2020 om 23:10

Dembele op de counter kan ik nog inkomen. Maar Griezmann is technisch veel beter onderlegd dan Depay. Hem als enkel een counterspeler bombarderen vind ik veel te ver gaan. Bij Frankrijk speelt hij namelijk niet op de counter. Memphis kan daarentegen enkel renderen wanneer het team om hem draait. Dat is bij Oranje zo, dat is bij Lyon zo en dat was bij PSV zo. Bij ManU is hij hopeloos gefaald, wat wel gek is aangezien hij daar met betere spelers samenspeelde.

18 oktober 2020 om 19:31

Puur fysiek heb je aan Memphis uiteraard heel veel tegen een club zoals bijvoorbeeld Getafe. Ousmane en Antoine werden weggeblazen. Maar puur voetballend gezien...

18 oktober 2020 om 21:56

Ja dat probeerde ik ook aan te geven. Voetballend minder maar qua fysiek en type heel nuttig voor een club als Barcelona tegen clubs als Getafe.

Barca zit diep in de rode cijfers, vraagt spelers om salaris in te leveren, maar wil wel Depay halen.. Goeie logica! ON: Één zwaluw maakt nog geen zomer..

18 oktober 2020 om 16:26

Barcelona moet dure spelers kwijt en vervangen door goedkope spelers, Depay (circa 15m) is een van de goedkoopste aankopen die ze kunnen doen, zo raar is dat niet.

18 oktober 2020 om 16:45

Waarom een aankoop?

18 oktober 2020 om 16:50

Geld op de bank zetten en over een jaar of twee een échte topper aantrekken. Ondertussen de talenten meer kansen geven

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Olympique Lyon

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.RC Lens130
8.Angers13-6
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
L. DuboisVerdediger81
MarceloVerdediger80
M. CornetAanvaller80
M. DembéléAanvaller80
M. DepayAanvaller85
T. KadewereAanvaller71
Voor de complete selectie: Clubpagina Olympique Lyon.

In de wandelgangen

Zondag 25 oktober
Manchester City gaat toeslaan bij Partizan Belgrado. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren